Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Sámánbetegség

reménykedem , probálkozom sok más ''alternativ'' spiritualis gyógyítással is. Különböző rinpocse és sámán mestereknélis hátha.

Boni reagált erre.
Boni

Tapasztalat “sajnos” nincs, de hallottam olyanról, hogy ha valakiben már eleve benne van pl a skizo hajlam, akkor ilyen szerek kihozhatják a betegséget. Nem lehet, hogy erről van szó? És bár ne legyen, mert akkor nem nagyon van visszaút, szedni kell ezeket a sz****-at, nem lesz vége…. De lehet, hogy mások mást gondolnak róla…. 

Heló Nem tudom hol írhatnék én hasonló problémával küzdök , erős pszihotrop szerek használatával volt gnosztikus élményem , szellemekkel való beszélgetés hangok , automatawriting stb , energia reiki de ezeket szer hasznalat mellett , most jelenleg küzdök mert pedig 6 éve tiszta vagyok , most kezdtem el 6 év után miután probáltam spirituálisan meggyógyulni a megszállotságból (sikertelenül) gyógyszerrel risperdan vagy olanzapin al gyógyulni hogy eltunjenek a hangok , és az ekbom szindromára utaló anomáliák , jó lenne ha lenne erről valakinek tapasztalata. 

Én elfogadom, hogy valakinek lehetnek szuper (az átlagembereknél nem megfigyelhető) képességei. Gondolom ezeket fejleszteni is lehet adott esetben. Szóval nem mondom, hogy a sámánizmus alapvetően hülyeség.

Van mégegy dolog a sámánbetegséggel kapcsolatban. A magyar hitvilágban a táltost gyerekkorában "elviszik a táltosok", vagyis az illető pár napra kómaszerü állapotba kerül. Namost ez velem is megtörtént, óvodás koromban 3 napig voltam élettelen kómaszerű állapotban, infúzióval. A diagnózis vírusfertőzés miatti aluszékonyság és gyulladás volt. 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én is táltos vagyok, hanem azt, hogy a skizó kialakulhat gyermekkori súlyosabb vírusfertőzés miatt. 

Mert hogy ez az eset évezredek óta dokumentált jelenség.

Idézet tőle: John Doe ekkor: 2023.10.20., 09:28

Hát elolvasgattam amit találtam... Pszichés betegségeknek tűnnek, mint általában a "szent" embereket megkülönböztető jelek a régi kultúrákban. Gondolom ha elfogadta a sámánkodást, akkor elkezdett erős drogokat használni, amitől talán stabilizálódott némely tünet hiánya, ezt hívták gyógyulásnak.

Igen. Nagyon hasonló a skizoaffektív zavarhoz, vagy egyéb pszichotikus zavarhoz.

Hát elolvasgattam amit találtam... Pszichés betegségeknek tűnnek, mint általában a "szent" embereket megkülönböztető jelek a régi kultúrákban. Gondolom ha elfogadta a sámánkodást, akkor elkezdett erős drogokat használni, amitől talán stabilizálódott némely tünet hiánya, ezt hívták gyógyulásnak.

Ja és álmatlanság is társul hozzá. Kb mint a legtöbb pszichotikus betegségnél. Mégis azt állítják, ez a fajta meg tud gyógyulni.

Régi, jól dokumentált betegség, a világ minden táján létezik. Étvágytalanság, izgatottság, hallucináció, pszichózis jellemzi. Évekig is eltart, akár végleges, mégis azt tartják, meggyógyul, ha elfogadja a sámánságot, és maga is gyógyítóvá válik.

Erről ki tud többet?