Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Rehabilitációs munka

Pár éve megérdeklődtem a Kormányhivatalban, hogy miként lehet a gyalázatos rokkantsági járadékból kievickélni és magasabb összegű ellátáshoz jutni. AKKOR szintén azt mondták: 3 év folyamatos munkaviszony kell és az az év lehet a rokkantsági ellátás kiszámolásának alapja, amelyben a legmagasabb átlagjövedelem származik.

Ugyanebben a helyzetben van a fiam. Sajnos diák korában (felsőfokú tanulmányok közepette) érte a baj, addig nem volt munkaviszonya és 18 éves kora előtt pszichiátriai problémája sem, pszichiátriai ellátásra nem volt szükség. Valamint nem fogyatékos. Ezért családi pótlékra sem jogosult.  Fogyatékosnak számít -azt hiszem- az értelmi fogyatékos, a látássérült, a mozgáskorlátozott. Így csak az 50ezer ft alatti bevétele van és még csak 1,5 éves munkaviszonya.

Sziasztok!
Sikerült a leszázalékolásom után napi 4 órás, rehabilitációs munkát találnom. Én úgy tudom, hogy ha 3 év folyamatos munkaviszonyom meglesz, akkor a mostani rokkantsági járadékról átkerülök rokkantsági ellátásra. Ennek az ellátásnak az összege már nagyobb lesz, mint a járadéké. A kérdésem az, hogy ha ne adj' Isten a 3 év után (a rokkantsági ellátás megszerzését követően) megszakad a munkaviszonyom, akkor visszakerülök rokkantsági járadékra? Vagy ez a rokkantsági ellátás szerzett jog és maradok ezen?
Köszönöm a választ!

Predi

Mamani reagált erre.
Mamani