Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Kis Kedvenceink

Oldal 1 / 3Következő

áááááááá

kéééééész

XD XD XD

a legújabb 

heart

tanátam ilyen gyönyörű fotót ni

 

Magyarországon kvázi igen, de azért minden példányon kiütközik vmelyik fajtajelleg.

Sztefi-pit ugyanaz. Erről olvastam cikket. Ha nem is így volt, mostanra így van.

Az ordas színű nj színileg emlékeztet a farkasra, de nincs több köze hozzá, mint egy pekingi palotakutyácskának.

Az én egyik bulltype kutyámnak az apja pit-sztefi, az anyja sztefi-magyar vizsla volt. Nem épp "könnyű" kutya volt, de imádtam.

Igen, most gondolkodom, hogy a vadászkutyáknál jobbak az őrzővédők meg a juhász/pásztorkutyák. Bella vmi vadász génekkel is rendelkezik.

A közeli természetvédelmi területen egy borongós, szürke reggelen (talán mégg köd is volt) (szóval nagyon a kedvemre való időjárás volt) jött szembe velem két kuvasz, gazdi nélkül. Na akkor azt hittem, végem. (Még egy kutyás "azt hittem, végem" sztorim van, de azt majd legközelebb.) Na de végül megjelentek a gazdik, két nő. Eléggé megkönnyebbültem. 🙂

Igen. 🙂

Pesten meg volt egy fehérfarkas (ő szerepelt filmekben is, annyira szelíd volt), és imádták a játszótéren, h "milyen okos ez a kutya", mert az összes gyereket, aki messzefelé indult, visszaterelte a játszótérre. 😀 Csak az etológus csaj nem bírt a farkassal...

A kuvasz jó őv-zni is, egy szuka anno lekörözte az nj-ket. De elég "kemény kezet" kíván, és rendszeres foglalkoztatást. Én is csípem!

A doodle-ökben még az is vicces, hogy az uszkár nagyságától függően ők is különböző méretűek.

Ah, asszem kezdem érteni.

De a szürkefarkas szó szerint az volt?

Jó. 🙂

Igen, közben meggondoltam magam. Inkább legyen  kuvasz. Baromira nekem való lenne, ha erélyesebb lennék. 

https://www.amarqt.com/allatok/kutya/kuvasz/

A doodle-ök is jók lennének.

A mudi is az, a pit is. Ha nem lenne benne szelekció, akkor a "farkas" megnevezés lenne a helyes.

Egy isminek vidéken volt egy szürkefarkasa, aztán 1x megpattant egy tüzelő szuka kutya után. Srác rohan utána, nem látja. Áll egy paraszt a kapuban, és pipázik. Krapekunk megkérdezi: "Bátyám, nem látott erre egy szürke kutyát?" Mire az öreg megszívja a pipáját, és mutatja: "Kutyát nem, de a farkas arra szaladt." 😀

Idézet tőle: roxy

magyar vizsla (két fajta)

Nem két fajta, hanem két szőrváltozat!

+ a sinka, de direkt nem jegyeztetjük be mint fajtát az FCI-nél. Csak nehogy úgy járjunk vele, mint a dánok a dogjukkal, h "német állampolgár" lett belőle.

Nekem: német őv., amerikai őv., terrierek, juhász- és pásztorkutyák (vannak átfedések). A vadászkutyák más lelkek, nekem nem valók. A labi meg a goldi az. Mondjuk a goldi nem más, mint a sárga labi hosszú szőrű változata. Hát, retrieverek. Állítólag tényleg kiválóan retriválják a lelőtt állatokat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_kutyafajt%C3%A1k

puli

pumi

mudi

komondor

magyar vizsla (két fajta)

erdélyi kopó

magyar agár

kuvasz

 

Jó, te láttad az anyját fényképen, az is keverék. De miért lenne tudatos szelekció eredménye?

Az aptya meg állítólag fajtatiszta mudi, amit kétlek.

https://www.amarqt.com/allatok/kutya/majompincs/

Asszem mégsem lesz kiskedvenc. Túl kicsi, túl aktív, túl ronda.

Szépek, de nem nekem valók:

https://www.amarqt.com/allatok/kutya/puli/

https://www.amarqt.com/allatok/kutya/komondor/

Ami kéne: vagy labradoodle vagy goldendoodle. 

Ja, csak a szülei. 😀

Korderbolli. 🙂

Az én kutyám aztán tuti nem tudatos szelekció eredménye lett. 

Mindegyik őse a farkas, a többi minimum tudatos szelekció eredménye. Pl. a mopsz sem változott évszázadok óta. De előtte "lett" vhogy. A farkashoz legközelebb amúgy meg az ún. szánhúzók állnak. 

A divat változó. Anno az nj, aztán a boxer, az ír szetter volt trendi. El is b@szták őket a túlzott beltenyésztéssel. Sajnos most épp a korderbolli is "jó úton" halad efelé.

Az illegálisant úgy olvastam, hogy intellektuálisan. 🙂

Vannak azok, akiket szándékosan kevertek ki. Vannak, akik csak úgy jól nekiálltak/nak szaporodni. Maguktól. 🙂 Vannak a divatos labradoodle-ök, goldendoodle-ök. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Labradoodle

https://en.wikipedia.org/wiki/Goldendoodle

(És vannak azok a kutyák, akik alig változtak sok idő alatt, na ne menjünk vissza az ókorba, elég a középkorba. A majompincs pl. ÁLLÍTÓLAG nem változott szinte semmit. https://hobbiallat.hu/a-majompincs-tobb-hires-festot-is-megihletett/ )

Azt he, h illegálisan úgyis csináljuk, ja, csinálják. Ez rosszabb. Már minden kutya mesterségesen szelektált, kvázi még a kevik is. Anélkül úgy nevezzük, h farkas.

He? 

Mondom, hogy vmi miatt csak van nekik bizonyos kinézetű fülük és farkuk. Az összevissza - szándékosan - mixelt kutyáknál legfeljebb nincs egységes fül-farok. 

Tudok róla, bőven. Csak kárt okoz: nem megfelelő higiéniai körülmények közt, nem szakemberek végzik.

🙂

Az emberekre is kéne ilyen szabályt-törvényt hozni. Kivéve, akik annyira maguknak valók, hogy az erdőben egy odúban remetéskednek tök egyedül. 

Erről az jutott eszembe, hogy tengerimalacokat meg tilos egyedül tartani, mert nagyon szociális lények és egyedül depisek lesznek. Svájcban tudom, hogy törvényileg is tiltott, de szerintem Ausztriában és Németországban is. De ebben nem vagyok 100%ig biztos.

https://www.amarqt.com/magazin/tartas-gondozas/farokvagas-kurtitas/

Ma már számos országban tiltják a beavatkozást, Magyarországon is! Az állatvédelmi törvény ma már kifejezetten tiltja az olyan jellegű beavatkozásokat az állatokon, amelyek a külcsín megváltoztatására irányulnak vagy éppen régi, elavult szokás miatt alakultak ki.

https://www.amarqt.com/magazin/tartas-gondozas/a-fulkupirozas/

Ma már számos országban tiltják a beavatkozást, Magyarországon is! Az állatvédelmi törvény ma már kifejezetten tiltja az olyan jellegű beavatkozásokat az állatokon, amelyek a külcsín megváltoztatására irányulnak vagy éppen régi, elavult szokás miatt alakultak ki.

Idézet tőle: roxy

A fülvágás a külső ijesztőbbé tételére is szolgál. Ezt valahol megértem, másfelől sajnálom.

A farokvágás egyszerűen hülyeség, a nagyon indokolt eseteket leszámítva. Nem érdekel, hogy nem fáj nekik, attól még csak lett az ott vmiért. 

Nem ijesztőbb, karakteresebb.

Láttál már boxert törött farokkal?
A francia buldog standard-jében benne van, h "kurta farokkal v farok nélkül születik" – szóval nincs is ott. Amúgy azért van ott, hogy legyen mit csóválni! 🙂

Hány lány és hány fiú van köztük? Melyik a kedvenced? És ha ketten apásak és a kandúr a sarkadban jár, akkor ő is apás, nem?

A kedvencem nagyon depis. Mindhárman szoronganak ezért kaparnak minden bútort kivéve a kaparó fákat. Állandóan ledominálják egymást, pedig ivartalanítva vannak. Amúgy aranyosak és roppant apásak, kivéve a kandúrt, de ő mindig a sarkamban van és velem alszik.

De még humorodnál vagy. 

Mit csinálnak?

A kutyákhoz nem értek, de a cicákhoz sem mint kiderült, mert ugyanolyan hülyék lettek mint én, csak én egyenlőre még nem szedem szét a lakást

A fülvágás a külső ijesztőbbé tételére is szolgál. Ezt valahol megértem, másfelől sajnálom.

A farokvágás egyszerűen hülyeség, a nagyon indokolt eseteket leszámítva. Nem érdekel, hogy nem fáj nekik, attól még csak lett az ott vmiért. 

Pl. a boxernek azért, mert oly hevesen bír csóválni, h előbb-utóbb eltöri. A vadászkutyáknak hosszabbra hagyva azért, mert beakadhat vadászat közben, és akkor leszakad. A dobinál tényleg "csak" esztétikai oka van: nem sikerült standard farkat kitenyészteni. De egy porc mellett kell átvágni néhány naposan, kb. annyi (sem), mint egy lumbális injekció nekünk.

Amúgy a fekete hátú fülét mi kupíroztattuk a tenyésztő külön kérésére (ajcsiba kaptuk, 2 feltétellel, ez volt az egyik), a többi adott volt.

Az ivartalanítás, főleg a szukáknál, összehasonlíthatatlanul nagyobb beavatkozás, persze nincs vita arról, h szükséges. De akkor meg, miért ne?

🙂

Hát csak arra céloztam, hogy nem értek nagyon egyet ezekkel a kurtításokkal. De elmondtad, hogy dobiknak muszáj (a fülüket). Hát legyen. De hogy a farkukat minek levágni?? Azzal szerintem kormányoznak is futásnál, stb. 

Így, nem tudván, mire agáljak rá, már a 3. beszólást fogom vissza... Nem bírom már sokáig!

Idézet tőle: roxy

Nem akarlak megsérteni, ezért csak azt mondom: ajvé.

Ez így sokkal rosszabb. Neked is, ha én találgatom, mire gondolsz...

Látod, milyen szerencsétlen sorsuk volt... A dobik átlagéletkora 9 év.

Nem akarlak megsérteni, ezért csak azt mondom: ajvé.

2 dobink is volt. A fekete-cser 13 évet élt, a barna 11-et, ő mentett qtya volt. Mind2 vágott farokkal-füllel 😀

Nem szegény!

He? Akkor nem jól írtam.

Vagy elöl legyen vágott, vagy hátul.

A roti elöl nem az, csak hátul.

A szegény dobermann meg elöl-hátul.

Rotinak a fülét sosem kupírozzuk, mint a pit farkát sem. Amit írsz, az a német boxer.

Nem bántás, és oka van! A farok még annyi sem, mint a csecsemő fülébe lyukat szúrni fülinek.

Jól van, akkor nyessék a fülüket, de a farkukat ne. 

Rotiknál pont fordítva van. 

Két ponton már kár bántani őket. 

Jellegtelen. +hosszú farokkal olyan, mint egy elfuserált erdélyi kopó. Amúgy egészségtelen, mert általában szorosan lóg a fülük, és begyullad, akkor jön a kényszerkupírozás.

Az egyik B talán Bundesrepublic lehet.

Deutsche Dobermann Pincher. Angolul lehet, az OA is angolul lehet, mert az Mischung.

Oldal 1 / 3Következő