Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Mellékhatások és megvonási tünetek

Oldal 1 / 4Következő
Idézet tőle: interfunk100

200mg Tegretol-t hogyan lehet elhagyni? 200mg Kventiax SR-t szedek mellette megy ugye a Tegretol 200mg reggel 100 és este 100.  4 napja az estiből levágok egy negyedet késsel.. és mintha már negyed szem Tegretolnak is érezném a megvonását. Egyáltalán merjem-e csökkentgetni vagy 300mg Kventiax SR mellett biztonságosabb lenne a Tegretol lassú leépítése ?

A Tegretol megvonása alatt fokozott izzadást tapasztalok, kisebb agitáltságot, szorongást.. pedig tudom hogy nem nagy adag mégis meggyűlik vele a bajom. 

 

 

Én kb 6 hónap szedés után hagytam el 200 mg Tegretolt, akut enyhe kevertben, miközben kevertre nem volt más gyszerem (se AP, se hangstab), csak 1 mg Frontin alváshoz.

Ugyanezeket tapasztaltam megvonási tünetként, plusz fájt a combom.

Kb 3-4 hét alatt hagytam el, fokozatos csökkentéssel.

Szerintem lassan hagyd el, ha zavaró megvonási tünetet tapasztalsz. 

Arra figyelj, h bipolos tünetre elég hatása legyen a másiknak. Ha esetleg az elhagyás miatt kevert vagy mánia felé tolódsz, akkor lehet emelni kell a Kventin.

Nekem nem volt gond az elhagyás, úh. nem igazán tudok mit javasolni azon kívül, amit te is tudsz és csinálsz (fokozatosság). 

200mg Tegretol-t hogyan lehet elhagyni? 200mg Kventiax SR-t szedek mellette megy ugye a Tegretol 200mg reggel 100 és este 100.  4 napja az estiből levágok egy negyedet késsel.. és mintha már negyed szem Tegretolnak is érezném a megvonását. Egyáltalán merjem-e csökkentgetni vagy 300mg Kventiax SR mellett biztonságosabb lenne a Tegretol lassú leépítése ?

A Tegretol megvonása alatt fokozott izzadást tapasztalok, kisebb agitáltságot, szorongást.. pedig tudom hogy nem nagy adag mégis meggyűlik vele a bajom. 

 

 

5200 Ft az 56 db-os (4 hétre elegendő) 150mg-os, a 75mg-os meg 3000 körül van, annyira nem vészes, bár kell belőle a 2*75mg után általában a 2*150mg. Normatívval tudja nekem is csak kiírni és azért került át, mert az epilepsziások kiegészítő kezelésére és neuropátiás fájdalomra írják ki. Viszont eközben generalizált szorongásra is, szóval valóban érdekes.

Sajnálom, remélem minél hamarabb jobban leszel! 🙂

Kieg:

Először Cefzil (500 mg (2×1))-et szedtem, most Dalacinból 3x1-et kezdtem.

Gyógyszer topikban tegnap írtam, h hónapok óta beteg vagyok (hőemelkedés, nyirokcsomó duzzanat stb). Azóta elég sok új hsz van, pörgesd légyszi vissza.

Ezen kívül:

Felmerült, h a Lamolep okoz a mostaniakból néhány tünetet, orvosi javaslatra elhagytam.

Ezen kívül próbálom az összes pszich gyszert elhagyni.

Nem tudom, h segített volna-e bármelyik, ha nem lettem volna végig beteg.

Dormicum átmeneti szedése (8 napig), arra jó volt, h a felborult alvásritmusom visszaállította.

Lehet, h koronám is volt. Anyunak volt kontaktja, a kontakt meghalt. Utána Anyu, aztán én lettem beteg.

Ez a hasmenéses időszak után volt pár héttel. Az elmúlt kb 1 hét alatt.

AP elhagyástól elmúlt a székrekedés, sokkal kevesebbet eszek, étvágyam csökkent. kb 4-5 kg-ot fogytam. Nem diétáztam, azért ettem kevesebbet mert nem volt akkora étvágyam. (AP-nak volt zabáltató mellékhatása) Puffadás minimalizálódott.

Dec 20-án, még nem teljesen meggyógyulva (lehet koronából) adattam be oltást. Azóta 2 nap kivételével folyamatosan hőemelkedésem van stb.

Napokig csak oltási reakció volt. Utána kezdett nagyon fájni a nyirokcsomóim, torkom, fél arcom, ínyem, fülem stb.

Én is megkérdeztem a pszichiáteremet a Lyrica-ról. Azt mondta annyi a gond vele, hogy szakorvosilag az ideggyógyaszathoz tartozik, ezért ő nem tudja a szokásos támogatással kiírni így viszonylag drága.
Azt monda azt ő sem érti, hogy miért az ideggyógyászathoz tartozik...

Köszi, aranyos vagy. 🙂 Fel, igen, rábírtak, bár tegnap volt egy kis zavar a rendszerben, de szerencsére az megoldódott. 🙂 Mi újság van veled? 🙂

Örülök, h visszajöttél!

Felírták neked?

Helló! Most már Zsugabubus 😀

Szia, csárli!

Folyamatos szorongásra nagyon jó a pregabalin (Lyrica). Máshogy hat, mint egy sima benzo (mint mondjuk a xanax) és a hozzászokás esélye is sokkal csekélyebb. Terápiás adagja szorongásra 300-450mg naponta 2 részletben (a 450mg 3 részletben). Kezdő adagja 2*75mg, van akinek már ennyi is elég, de ha nem, akkor 2 hét után emelhető 300mg-ra. Itthon nem nagyon ismert, de külföldön sok esetben ezt adják antidepresszáns helyett is akár, mert jó pánikzavarra is a szorongás mellett és az energizáló hatása miatt depressziósoknak is érdemes kipróbálni.

A szorongás testi tüneteit oldotta a Risperdal. Nem szeretnék szedni semmit, de ha nem múlik ez ez az állapot, akkor muszáj lesz, hiszen nagyon zavaró. Mielőtt orvoshoz fordulnék, gondoltam tőletek érdeklődöm, hátha volt még valakinek hasonló tapasztalata.

Attól függ mennyire tudod elviselni a jelenlegi állapotot. Habár a Risperdal nem kifejezetten oldja a szorongást.. Ha nagyon zavaró, megkérdezhetsz egy orvost attól még nem muszáj szedni semmit csak ha úgy gondolod. 

Sziasztok! Majdnem egy hónapja hagytam el a Risperdal antipszichotikumot egy éves terápia után és azóta felerősödött a szorongásom, majdnem állandóan izzad a tenyerem és a talpam. Lehet ez megvonási tünet, és tarthat egy hónapig? Vagy csak a terápia előtt is meglévő szorongásomat csillapította az AP és most újra kiújult? Szerintetek érdemes ezzel újra pszichiáterhez fordulni, vagy várjak még, hátha enyhülnek a tünetek?

Koszonom a valaszokat.Bevallom oszinten azota voltak ezek a tuneteim ,miota szedem a ketileptet.Tudom h keves az adag,mivel a 25 mg -tol folyt a nyalam ,nem szo szerint,de vilagomrol nem tudtam.Ezert mondom h ez nem az en gyogyszerem.Attol viszont lehetek rosszul szerintem,hogy a szervezetem nem birja.
ugyhogy alig varom h kimenjen belolem.

a seroprammal semmi baj,ezelott sem volt..csak miota elkezdtem ezt a masikat.Viszont akkor nyugodtan elhagyhatom.

koszi megegyszer.

Nem hiszem, hogy ettől van.

Több év után 800 mg Seroquelről (=Ketilept) álltam le. Az utolsó 100 mg-ot egyszerre hagytam el. Nem volt megvonási tünete.

Persze azzal kell számolni hogy 2-3 nap rosszabbul leszel. De utána elmúlik. 

Ennyire odavágna a 12,5mg Ketileptnek a hiánya? Én szerintem ezek attól nem lehetnek.. az borzasztóan kis adag. Inkább lehet a másik gyógyszertől. Ráadásul jól sem voltál a Ketilepttől.  Annyit lazán el lehet hagyni. 

Sziasztok!

ket hete elkezdtem szedni 25 mg os ketileptnek a felet.szerintem engem felre kezeltek,nem is kellene ez a gyogyszer.a Seropram melle teljesen felesleges.Volt egy orult kapcsolatom es emiatt irtak fel.Kapcsolatnak vege,semmi bajom es megis elkezdtem szedni.Parszor szedultem,mondtam is a pszichiaternek.3 napja is rosszul voltam reggel,tegnap mar be sem szedtem.szoval nem csokkentettem,gondoltam elhagyom.Hat ma borzaszto volt az allapot.Hogy ez emiatt vagy sem,nem tudom.De ahogy felultem az agybol,azonnal hanyingerem volt.Meg sem tudtam mozdulni.ket liter folyadekot megittam,enni nem tudok.most meg bevettem egy negyedet belole,hogy ne azonnal hagyjam abba.Ket het utan tud ilyen elvonas lenni?Mar rohadtul banom h elkezdtem akkor,mert aludni tudtam,de azt anelkul is.

szoval lehet elvonas ket het utan?Nekem nagyon nem jott be ez a gyogyszer,de jo lenne megszabadulni tole..

Rendben, írok ha nehézséget tapasztalok. Bízom benne, hogy gond nélkül sikerül elhagynom. Köszi a segítséget!

Ez így igaz. De ha bármi van írjál aztán majd reagálunk.. amelyikre írtam hogy elvitt a mentő annak a csökkentése is brutál volt. Ha idáig sikeresen csökkentetted akkor nem hiszem hogy komolyabb probléma lesz a teljes elhagyásnál. 

Viszont ha nem volt semmilyen megvonási tünet az adagok csökkentése során, akkor nagy valószínűséggel az elhagyás sem okoz problémát.

Abilify lerakása után ha lassan volt csökkentve, gyakorlatilag semmilyen.. talán egy kis szorongás.. az összes többi esetében erős szorongás. Leponexnél olyan brutális szorongás hogy kihívtam a mentőket. 

De most lehet itt sorolni.. Ripedont még gyerekeknek is felírnak, ha azt vesszük ők sem mindig szedik életfogytig azaz egyszer csak elhagyják.  Általában kell számítani szorongásra, diszkomfort érzésre, végső esetben az eredeti tünetek kiújulhatnak. De lehet hogy nem. Nem tudni.  Minden szervezet más. 

Milyen megvonási tüneteitek voltak az antipszichotikumok elhagyása után?

Én Olanzapin-t valami oknál fogva nem tudtam elhagyni, csak átváltani másikra. Abilify-t már hagytam abba, az nem olyan vészes vagy csak annyira nem használ már hogy azért rakom le könnyebben. A Leponex lerakása kínszenvedés volt.. azt hittem beledöglök.. Én azt vettem észre hogy minnél több mindenre hat, annál nehezebb lerakni.

Seroquelt XR-t/Kventiaxot, Ripedont (régen szuriban, 10 év múlva tablettát) és Olanzapint szedtem. 

Jelenleg egyiket sem. 

Seroquelből max adagot kaptam, emiatt lassan hagytam el. 

Idézet tőle: Julcsi11

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Risperdal-lal? Okoz megvonási tüneteket az elhagyása? Az orvosom utasításai alapján fokozatosan csökkentettem 5 ml-ről 1 ml-re és egy hónap múlva nem kell már szednem. 

Hozzád hasonlóan, én is fokozatosan kellett csökkentenem 5-ről 1 ml-re egy éves periódus alatt és holnap már elhagyhatom. Egyelőre még rejtély, hogy lesznek-e megvonási tüneteim, de ha lesznek, mindenképp beszámolok róla. Ugyanakkor kíváncsi vagyok olyan emberek tapasztalataira, akik már elhagytak antipszichotikumot.

Igen, mikor a Mitrazapine-t elhagytam én is azt éreztem hogy tiszta vagyok és nincs rajtam azt a fura érzés mint gyógyszerral.
 

Fél éve szedem. A csökkentésekkel úgy éreztem, mintha kitisztult volna a fejem, nem éreztem nyugtalanságot és a szedáltság szintje is csökkent. Remélem a teljes elhagyás ugyanilyen előnyökkel jár majd. 

Attól függ mennyi ideig szedted, hát ahogy csökkented úgy is észreveszed a tűneteket. Emberfüggő, valaki könnyen lerakja, de van akinek kínszenvedés. Hajrá.

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Risperdal-lal? Okoz megvonási tüneteket az elhagyása? Az orvosom utasításai alapján fokozatosan csökkentettem 5 ml-ről 1 ml-re és egy hónap múlva nem kell már szednem. 

Tutira emelni fogja az esti Miagent.

Ezek jók, amiket szedsz, de mondok: + Myagen.

Érdekesek ezek az izomrángások és merevségek.
Ha iszom, néha elmúlik, néha ettől jön elő. Ha mozgok, totál bemerevedik a lábam, szinte bádogemberes elesésig.
Olyan izomrángásaim vannak a lábamon és a karomon, hogy kívülről is látszik. Mintha egy kis béka ugrálna a bőröm alatt.
Azt mondják, hogy ez az anorexia és a kóros inszomnia utóhatása lehet. (Anorexiában ugye a szervezet lebontotta az izmokat, izületeket, csontokat).
De most híztam kábé 10 kg-t 4 hónap alatt. Szedek bika magnéziumot és porcerőt, D3 vitamint is. És eszem is rendesen, egészségesebben.
Mondjuk amikor az utcán jön ez rám a zebra közepén, hogy kapaszkodnom kellene valamiben, akkor ez elég szar.
Kenegetem izomlazítóval is.
Igaz, amiket javasoltatok, még nem volt módomban megkérdezni.
 

Idézet tőle: R-roxy

Matiri, a Kútvölgyi doktornénim asszem a Rókusba ment dolgozni (amikor a Kútvölgyi 2019. decemberében bezárt). Ez esetben nyilván ismeri. Megpróbálom előbb neten megnézni, hogy hol van a doktornéni és ha tényleg a Rókusban, akkor írhatok neki, ha akarod. 

Amikor Semmelweis Egyetemen dolgoztam, én könyveltem a Kútvölgyi számláit (+ Városmajori Klinika + sok más  kis egységét is). 3 olyan nárcisztikus, antiszociális embert, mint akik ott voltak pénzügyesek keresve sem lehet találni. El akartam cserélni a Kútvölgyit. 2-őt vettem volna át helyette, de 3 másikért sem vállalta senki. 🙂

Idézet tőle: R-roxy

Matiri, a Kútvölgyi doktornénim asszem a Rókusba ment dolgozni (amikor a Kútvölgyi 2019. decemberében bezárt). Ez esetben nyilván ismeri. Megpróbálom előbb neten megnézni, hogy hol van a doktornéni és ha tényleg a Rókusban, akkor írhatok neki, ha akarod. 

Köszönöm, aranyos vagy, ne fáradj, asszem most ez így egyszerre elég lesz nekem (addiktológus + szomnológus).
Tulképpen nem is magam miatt kérdeztem, csak úgy eszembe jutott, hátha valakinek pont most erre van szüksége.
Engem ugye be akartak utalni februárban a Rókusba, amikor az közben Covid-centrum lett, és ezért visszakoztunk is.

Matiri, a Kútvölgyi doktornénim asszem a Rókusba ment dolgozni (amikor a Kútvölgyi 2019. decemberében bezárt). Ez esetben nyilván ismeri. Megpróbálom előbb neten megnézni, hogy hol van a doktornéni és ha tényleg a Rókusban, akkor írhatok neki, ha akarod. 

Valaki ismeri Szekeres György doktort? A Rókus pszichó vezetője, ha jól tudom, meg van magánban is.
Ő pl. ért a leszoktatásokhoz, azt mondják.

Passzolom. 

Rám a fele sem igaz, talán még a negyede sem. Ami igaz, az viszont nagyon. 

Nekem hol adják a diagot, hol nem. Thalassában pl nem adták, pedig ott divatos.

Én vajon mitől vagyok bordi?
Akárhogy is olvasom, valami passzol, valami nem. Szerintem bármelyik pszichó beteg így gondolná.
Evvel az erővel a "nem tudom mi lehet, de valahol nagyon zűrös"-nek is hívhatnánk magyarul.
Az itt közzétett teszt szerint nem vagyok az.
Az exem a volt iáterem szerint az, elmesélés alapján, de közben nárci és pszipata is. Ez vajon összefér?

Úgy döntöttem, meggyógyulok a kvetiapin neurológiai jellegű utóhatásaiból.
A neurológus rokon olyan orvost ajánlott, akinél az első vizit 27500 ft. Ő csak a nevet mondta, nyilván nem akarja, hogy ennyit tejeljek, nem tudta, hogy magánzó. Evvel az erővel jobban járnék, ha leutaznék hozzá vidékre, még ezt is fontolgatom. Akár egy napon belül is megjárnám az utat, végső esetben stoppal, bár kurva messze lakik.
Kifizeti nekem esetleg a gyógyszercég, aki a kutyagumikat gyártja, vagy az orvos, aki évekig adta?!
Ja, és még ugye tudják is a mellékhatás visszajelzéseimet, beleegyezésemmel.
Esetleg hozzunk létre egy Kísérleti nyulak topikot is. 🙁

Nyah, meg kellett néznem (századszor) az utolsó zárómat. 

Diagok: bipol, agorafóbia. Bordi nem.

Amúgy szerintem sem vagyok az. Egyszer kaptam bordi diagot, a Tündérhegyen, ahol (tudjuk jól) osztogatják, mint a cukorkát.

Van bordi barátnőm, egészen más, mint én. Egy nagyon nagyon vonzó, magával ragadó, színes, végtelenül okos, beszédes, barátkozós valaki, aki pedig amikor egyedül van, órákig zokog. Hát ezek nem jellemzőek rám.

Idézet tőle: Matiri-new

Idézet tőle: Kiscsillag

Olyan is volt (a helyes diag előtt), hogy hipomán fázisban azt mondták, h drogoztam, azért jó a kedvem, pedig nem drogoztam. Később sem tudtam tisztázni.

Olyan is előfordult (új terapnál), h vmi tényleg megtörtént, eleinte mégis pszichotikus tünetnek vélték. Pl szomszéd magára gyújtotta a házat, menekültünk stb. Ez hamar tisztázódott mert volt fenn a neten kép, videó és cikk is a tűzről.

Kicsit hajaz ez arra nekem, hogy én akkor lettem bipolnak nyilvánítva, mikor új orvoshoz kerültem. Sőt, bordernek is, ami szerintem nem vagyok.
És akkor tényleg volt egy olyan napom, amikor a pörgéstől se enni, se aludni nem tudtam. Ilyen sosem volt előtte, azóta sem.
Szóval néha előfordul, hogy az emberbe bebeszélik a dolgokat, de nem biztos, hogy úgy is vannak.
Persze nálad nem ilyen volt, csak hirtelen ez ugrott be.
Klasszak ezek a cimkék, nekem konkrétan elegem van a diszkriminációból, amit még a családom is gyakorol velem szemben. Az ő szemükben én nem vagyok beteg, hanem egy túlérzékeny életképtelen mimóza, aki az élet elöl menekül a depressziós bélyeg mögé.
Nem tudom, melyik a jobb. Ha egy szimulálós "normálisnak" tartanak vagy egy tényleg beteg valakinek.
Én majd akkor apámat diszkriminálom a magas vérnyomása miatt.

Sajnos tényleg sok a téves diag, a laikusok pedig nem fogadják él, h ez betegség. 

Igen, nálam ezek nem egyszeri alkalmak voltak. Epizodikusan és ilyenkor hosszú ideig álltak fenn a kevert tünetek. Hipomán fázisok viszont rövidek voltak, 1-4 hét. Így 2 orvosi tali között simán lezajlott, így észre sem vette. Én csak azt éreztem, h fura ez a jó kedv, fura, h ennyi energiám van, de örültem neki. Nem gondoltam, h ez bipolos tünet. A kevertet minden mással magyarázta. 

Mivel kb 3 évig hol nem kaptam semmi gyszert, hol csak alkalmi szedésre kaptam nyugtatót, a végén már orvoshoz sem mentem.

Ekkor már új terapom volt, heti 1x mentem hozzá. Ő figyelt fel arra, h nem jó értelemben pörgök és EGYRE JOBBAN és sok évvel korábban pszichotikus voltam 3 évig, a kevert szorongásos depresszió diag nem helytálló.

Emiatt mentem új orvoshoz.

Durván elő kellett jönniük a tüneteknek a jó diaghoz, ill ahhoz, h ne tűnjön megvobási tünetnek, bordernek stb. Border tud olvasni, érthetően beszélni....nekem egyik sem ment....:-(

Áldom a dokit és Kleót (ő bíztatott) amiért Lamolepet kaptam.

A borderbe minden belefér. Roxynak, Kleónak, Corynnak és nekem másban nyilvánul meg, kevés az átfedés. 

Idézet tőle: Kiscsillag

Olyan is volt (a helyes diag előtt), hogy hipomán fázisban azt mondták, h drogoztam, azért jó a kedvem, pedig nem drogoztam. Később sem tudtam tisztázni.

Olyan is előfordult (új terapnál), h vmi tényleg megtörtént, eleinte mégis pszichotikus tünetnek vélték. Pl szomszéd magára gyújtotta a házat, menekültünk stb. Ez hamar tisztázódott mert volt fenn a neten kép, videó és cikk is a tűzről.

Kicsit hajaz ez arra nekem, hogy én akkor lettem bipolnak nyilvánítva, mikor új orvoshoz kerültem. Sőt, bordernek is, ami szerintem nem vagyok.
És akkor tényleg volt egy olyan napom, amikor a pörgéstől se enni, se aludni nem tudtam. Ilyen sosem volt előtte, azóta sem.
Szóval néha előfordul, hogy az emberbe bebeszélik a dolgokat, de nem biztos, hogy úgy is vannak.
Persze nálad nem ilyen volt, csak hirtelen ez ugrott be.
Klasszak ezek a cimkék, nekem konkrétan elegem van a diszkriminációból, amit még a családom is gyakorol velem szemben. Az ő szemükben én nem vagyok beteg, hanem egy túlérzékeny életképtelen mimóza, aki az élet elöl menekül a depressziós bélyeg mögé.
Nem tudom, melyik a jobb. Ha egy szimulálós "normálisnak" tartanak vagy egy tényleg beteg valakinek.
Én majd akkor apámat diszkriminálom a magas vérnyomása miatt.

Olyan is volt (a helyes diag előtt), hogy hipomán fázisban azt mondták, h drogoztam, azért jó a kedvem, pedig nem drogoztam. Később sem tudtam tisztázni.

Olyan is előfordult (új terapnál), h vmi tényleg megtörtént, eleinte mégis pszichotikus tünetnek vélték. Pl szomszéd magára gyújtotta a házat, menekültünk stb. Ez hamar tisztázódott mert volt fenn a neten kép, videó és cikk is a tűzről.

Bipol mellett border zavarom is van, de nincs gyakori hangulatingadozásom (napi/napi több), nem vagyok sértődékeny, féltékeny, nincs ürességérzetem, nincs gyakori dühös állapotom, egyedül is jól vagyok stb.

Fokozott érzékenységben (bántalmazás, traumák) nyilvánul meg. Voltak önsértéseim is. Utánzásként kezdődött. Barátnőm mondta, h kipróbálta a falcolást, unokatesóját utánozta. Én a bnőmet követtem. Tőlem az exem vette át. Nem érzelmileg szélsőséges állapotban tettem eleinte. De "rászoktam" és később már fájdalmas érzések vezettek önsértéshez.

A border önmagában nem jelentene nagy gondot, gyszer sem kellene rá. A súlyos depresszió és a bipolos kevert fázis visel meg. Erre mindenképpen kell gyógyszer. 

Idézet tőle: Coryn

Jaj ez nagyon bonyolultan hangzik így , megkérdezhetem, h Neked mennyi idő után " derült ki " a diagnózisod? Mármint, amikor valaki végre megmondta, hogy nah ez és ez a helyzet.

Sok idő kellett. Eleinte csak szorongásom volt és depressziós epizódok. Ezzel nem mentem orvoshoz.

Később pszichotikus tünetek jelentek meg, ezzel 2 év után mentem dokihoz. Erre kaptam gyszert, emiatt kevert/hipomán fázisaim nem voltak. Előtte sem. Elhagyása után voltak kevert epizódok, ezt évekig félrediagolták.(pl gyógyszermegvonási tünetnek vélték). Végén már olyan erős gondolatrohanásom volt, h szétesett a beszédem, alig lehetett követni, alig tudtam olvasni stb. Ezt már nem lehetett mással magyarázni. Ekkor derült ki, h nem sima depresszióm van, hanem bipol.

Ha nem váltok orvost, lehet még most sincs helyes diagom, kezelésem.

A régi orvosom minden gyszert elvett, évekig semmit nem szedtem ill a végén sírtam ki alvászavarra nyugtatót. 

Ekkor már több olyan nap volt, amikor egyáltalán nem aludtam éjjel. 

Oldal 1 / 4Következő