Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

DÜHÖNGŐ 2

Oldal 1 / 47Következő

Nálam már havazik...de am tényleg uncsi és egy hóangyalharc tényleg jó lenne 🙂

Na-jó....béke

Na...szerintem se veszekedjünk az olyan uncsi,inkább verekedjünk xd szóval gyere ki a hóra ha majd esni fog.

Na-na!

Sajnos csak egyiket tudtam pontyolni, de az ponty.

De most már jussunk túl ezen, és senki ne b*szogasson senkit a jövőben, akár negatív, akár pozitív.

.

Okés, nem zavar engem senki, csak az, ha valakit élesen és igazságtalanul bírálnak.

De mivel felborzolódtak a kedélyek, ezért átszerkesztem a posztom egy pontyra (.) 

 

Bujj el és a vonat szabjon rád nadrágot..szia

Ugyan, engedd el; és maradj!

Tényleg nem emlékszem, hogy bárkivel is személyeskedtem, vagy "áldozathibáztattam" volna. Én olyankor jövök ide fel, amikor kimondottan rossz passzban vagyok , ezt szerintem írtam is, azt is, hogy elnézést érte, de továbbra sem érzem -gondolom- úgy, hogy bárkit megbántottam volna. Áldozathibáztató, meg a kis faszom, az. Tudod Elija, nyertél, megyeik innen a picsába, úgysem érdeklek senkit. Őszintén kívánom, hogy legyen ez a "győzelem" a legnagyobb siker és öröm a hátralevő életedben. 

Okés 😉 

Olvastam.

Persze, értem én, de ebben a formában, légyszíves, ne!

Itt meg lehet nézni előzményeket:

 

https://www.bura.hu/blog/intro86-blogja/2022-dec-03/fekudni-az-agyon#gsc.tab=0

Na itt csak megvédtem intro 86-ot, amúgy nem szoktam személyeskedni.

Kedves ElijahShade!

Az, hogy nem személyeskedünk és nem húzunk le másokat, oda-vissza értendő. Mindenki elmondhatja a véleményét ugye, de mert a mienk más, nem bántunk senkit.

Köszönjük.

Ó, dobogós vagyok, pedig alig szóltam hozzá valamihez. Agresszív, és áldozathibáztató? Hűha, hát igazán köszönöm. 

Hát nehéz szülés volt lerakni a Kventiaxot annyi szent. Szedtem mellette Leponexet is, az is szinte abbhagyhatatlan, de megszabadultam attól is igaz, az még nehezebb volt. 1 évig szedett 3x0,25ös Xanaxot is abbahagytam már 1 hónapja, Lepót már szeptember végén. Mindegyikkel csak megszívtam. A Kventiaxot ráadásul 2,5 hét alatt lenulláztam.. olyan rosszul lettem tőle. Szerencsére az alvásom nem károsodott durva mértékben. Valójában csoda hogy megúsztam a dolgot kórház nélkül. De ha bármelyik is segített volna hosszú távon én szedtem volna csakhát nem segített. Sőt sok esetben rontott rajtam. 

Amúgy még mindig nagyon fiatal tudományág pszichiátria, és megtaláltam neten és íme depresszió kezelési fázisai (piramis-szerűen, ha egyik nem válik be, jön másik):

- antidepresszánsok

- kventiax + latrigil

- lítium

- elektrokonkluzív-terápia megfontolandó 

Na, kb. ennyit tudnak.

Le tudtál jönni kventiax-ról? :O 

Sokan nem tudnak, én sem, mert elvonási tünet pánikroham és 2017 óta szedem, így már nem is fogok.

Legtöbb ember miután szedett kventiax/kvetiapin, sosem jött le, vagy ha igen, onnantól kezdve csak 1 órát tud éjjelente aludni 🙁 Színes álmok.

És te jól jártál, mert sokak skizók lesznek kveti elhagyási tünetei után, olvastam. 🙁 

Na ez az. A Frontin nekem sem ér semmit de még nem is altat. Akkor nem csak nekem nem hatnak ezek a csodaszerek. A Ketamin-t nem merem. 1x próbáltam a füvet, rossz élmény volt, soha többet.. Csak az orvos is már morogni fog hogy annyi mindent próbáltunk erre csak negatív eredményt értünk el szinte vagy vegetatív állapotot. És akkor én vagyok a rossz hogy nem szedem a gyógyszereket.. mintha bármelyik is működött volna hosszútávon. 
Olanzapinra még rábólintanék ha legalább pár évig működne. Utoljára 4 hónapig volt hiper szuper utána meg jött a jaj.. Kventiaxból 400mg-ot kajáltam tavasszal jó rosszul lettem vele.. arról is én jöttem le egyedül szinte. Azt hittem megdöglök. Csoda ha ezek után szkeptikus vagyok és nem hiszek a gyógyszerekben. 

Akkor jövök én is.Antidepik nekem is offosak ötöt próbáltam mindegyiktől csak rosszabb lett. Frontin nem nyugtat csak altat. Most próbálok antipszichotikumot első párnapban jónak tűnt jól álmosított és oldotta egy kicsit a szorongás most már azt se hiába az adagemelés tudok neki örülni,hogy ez se válik be. 🙂

Van még egy lehetőség, amit megpróbálhatsz.

Leírom, hogy tudd.

Én nem merem, mert vegyesek a tapasztalatok.

Egyes helyeken, pl. Debrecenben lehet ''ketamin'' terápiát folytatni. 

A ketamin egy tudatmódosító anyag, mely nagyon kis mennyiségben hathat depresszióra pozitívan.

Szakember ad neked mini mennyiséget és vagy bentfekvéssel vagy 3 - 4 napi, heti megnézéssel ellenőrzi általában a főrorvos, adjunktus vagy valamelyik nagy fejes, hogy használ-e vagy nem.

A hátránya az, hogy nagyon addiktív, teljesen összezavarhatja embert, plusz újabb mentális betegségeket is kihozhat. Amennyiben nem használ, de ront, a terápia leáll. 

Illetve elkerülendő állapotromlást, ha nagyon rossz neked, akkor adnak olyan cuccot, amely káros tüneteket kiküszöböli meg elvonási tüneteket is.

Szóval eléggé oroszrulett.

No meg persze adott főorvos dönti el, hogy neked lehet-e vagy nem.

 

Szerény véleményem szerint az orvosi marihuánát be kéne vezetni itthon, mivel ahol be van vezetve, ott is csak más szerre nem reagáló testi vagy mentális betegségekre adják - depresszió, bipoláris, PTSD, epilepszia, krónikus testi fájdalom vagy krónikus testi betegségek.

És ott nem ilyen rossz minőségű utcai patkánymérges-csavarlazítós van, hanem 100% tiszta, organikus, szakemberek által adagolt.

Legfőbb mellékhatása a zabálás - de még mindig jobb boldog bálnának lenni szerintem, mint nyomott csontkollekciónak.

Én meg tegnap végre beismertem magamnak, hogy a Reagilaval sem vagyok jobban semmivel sem. Be sem vettem már tegnap se, ma se tervezem. Kényszermozgásaim voltak tőle, nem tudtam nyugton megülni egy helyben. 1 liter borral kezeltem magam tegnap, ami ki is jött.. Én kb 6 éve járok magam kezeltetni ebből az utóbbi másfél évben semelyik gyógyszer sem válik be. Némelyik mint a placebó, némelyik csak erős függést okoz, meg van amelyiktől "ki akarok menni az ablakon".. erre most mit csináljak? De az a vicces, hogy pár hét gyógyszermentesség után többnyire mindig rosszul leszek legtöbbször fizikailag.. súlyos fejfájás, pofa sajgás stb.

Gyógyszerrel meg á la zombi üzemmód. Régebben még használt ez meg az, mostanra kb semmit nem tudok 3 hétnél tovább szedni.

Gondoltam kiírom magamból én is 😀 Nem tudom mi lesz így.. szerintem nem gyártottak még olyan szert ami engem rendbe hoz. Antidepivel nekem is ugyanazok a tapasztalataim mint ElijahShadenak. Áhh..

Hát, én agyam eldobom!

Voltam egy külföldi oldalon, amelynek neve healthfulchat, azaz egészségben teljes, egészséggel kapcsolatos chat, és kiírás szerint lehet beszélgetni mentális problémáidról.

Na most én beszéltem, és ugye mondom öngyilkossági késztetés, depresszió, bipoláris, borderline, szorongás stb. Meg elmeséltem élettörténetem, így kivágtak 1 évre, merthogy ne traumatizáljak másokat az élettörténetemmel (ugye nyilvános utcán megverés, gyógyszereket nem szedhetem nagy mennyiségben, félrekezeltek, legtöbb pszichomókus és áter inkompetenes és nem is nyomat semmit sablondumán kívül, elárultak, kihasználtak stb.), illetve öngyilkossággal fenyegetőzök - nem fenyegetőztem, csak megemlítettem, hogy vannak késztetéseim.

Erre mondják lelki segély, már hívtam őket, de azok nagy közhelykirályok meg nem is érdekli őket, néha el is küldenek anyádba, hogy mit picsogsz meg nagyon prosztók, bunkók.

Ugye itt sem szereti nép, ha valaki rinyál. 

De könyörgöm, ha valakinek egyre jobban romlik állapota 15 év alatt, pl. nekem. és kipróbálja keleti-nyugati orvoslást, különféle pszichoterápiákat, homeopátiát, kineziológiát, tempós sétát, sportokat és antidepik nem hatnak, mert mindegyiknek nagyon rossz mellékhatása van, és tulajdonképpen mindenki elismeri, hogy nem nagyon tudnak mit segíteni, annak miért nem lehet valamilyen halálmódot biztosítani. Semmilyen gyógyszert nem szedhetek terápiás adagban, csak latrigil meg tiapridal meg rivotril, de egy antidepit sem.

Sajnos túl gyáva vagyok erőszakos módszerekhez (magasság, mélység, bizonyos eszközök, melyek halált ontanak), gyógyszer ugye nem öl meg, de társadalom is mondja, hogy terhére vagy stb.

És súlyos fizikai betegségeim vannak, így nem tudom önmagam megölni, ÍGY miért nem lehet hagyni elmenni, ha én el akarok.

Mert ha semmi nem használt 15 év alatt, ezután se fog. 

 És lehet nyomatni itt dumát, hogy de orvostudomány fejlődik. Fejlődik, igen, de orvos dönti el, hogy kinek mit ad.

A legjobb az volt amikor a főoldalon volt a búrachat és ott beszélgettünk,az eléggé pörgött,nagyon szerettem oda írogatni,az hiányzik.

Holdfény27 leírta a lényeget.

Én megismertem a búrán egy pár embert akikkel személyesen is találkoztam,volt akivel bántottuk egymást,volt akivel csak simán megkopott a dolog köztünk és van akivel napi szintű kapcsolatban vagyok szóval nekem azonkívűl,hogy leírhatom,megoszthatom a gondolataimat többet jelent a búra.Többször előfordult,hogy nem indult zökkenőmentesen egy beszélgetés,de nekem az a tapasztalatom,hogy  vannak itt emberek akik  valóban segítő szándékkal regisztráltak,nekem legalábbis sokat segítettek/segítenek.

 

Idézet tőle: ElijahShade

Hát igen, épp meg is magyaráztad:

közönyös, bunkó, empátia nélküli, másoknak megszabod, hogy mit írjon és ne panaszkodjon típusú ember vagy, jól van akkor, mint mondom, nekem aztán mindegy, én nem vagyok itt gyakran.

 

Oké, értem, vettem az adást.
Én is további szép hétvégét kívánok neked!
🙂 :beer:

Hát igen, épp meg is magyaráztad:

közönyös, bunkó, empátia nélküli, másoknak megszabod, hogy mit írjon és ne panaszkodjon típusú ember vagy, jól van akkor, mint mondom, nekem aztán mindegy, én nem vagyok itt gyakran.

 

A címlap megvan mindenkinek? Eszter nagyon szépen megfogalmazta anno, mi is a bura.....ne veszen el a részletekben!

Minden ember egy szempont, ritka, hogy 1 bizonyos dolgot 2 ember pont ugyanúgy lát/hall/érez/gondol, és így van ez jól. Kell, hogy mások legyünk, és értem én, hogy minden el van baszva rendesen, csak azt nem értem, ha elsiklunk a lényeg mellett. 
 

Most éppen intro86 miatt kering a fos a levegőben, egyeseket telibe is talált, no de a lényeg gyerekek....valaki bajban volt/van, de megint egymással baszakodtatok/baszakodtok. 
 

A bura egyszerre menedék, és siralomház, ezt írta Jekyll is, nehéz itt lenni, és nehéz nem itt lenni is. Szerintem több es precízebb fókuszt ahova és amikor kell, a sallangot pedig ne vegyétek magatokra, abból bőven elég IRL-ben.

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy az írás az pont segít .Hiába lehangoló írás attól még segít neki legalábbis azzal,hogy kiadja magából aki meg nem akarja elolvasni az ne olvassa ennyi. Ennek az oldalnak pont arról kéne szólnia,hogy egymás degradálása nélkül kitudjuk adni a lelkifájdalmunkat és nem verseny csinálunk kinek rosszabb,mert mindig lehet találni olyat akinek hozzánk képest nagyobb gondja van.Egymást ne bántsuk 🙂  elég ha az élet teszi.

Ja, értem. Szóval nem válaszolsz, hanem magyarázkodásra kényszerítesz. Jó taktika, nem mondom.

Abból indult az egész, hogy 242 felhívta a figyelmet arra, hogy vannak a blogírónál is rosszabb helyzetben levők. Ami így is van.
Feltételezem, hogy 242 sem jókedvében van itt...
És erre valaki beírt egy enyhen degradáló hozzászólást, amit szerintem nem kellet volna. De rendben, nézzük el neki, biztos nem bántásból írta.

Tegyük fel a kérdést!
242 nyomorával (szavad járásával fogalmazva) ki foglalkozik?
242 nem lehet áldozat?
242 nem lehet elkeseredett? (Bocs 242!)

Na, szóval, nem kell nekiesni valakinek, mert egy sorstársáról markánsan fogalmaz!
De ez történt, és ekkor jöttem én, azzal a szándékkal, hogy a blogíró figyelmét felhívjam arra a tényre, hogy a szomorúságát feloldandó, nem biztos, hogy az a megoldás, hogy ilyen nyomasztó írásokat készít. Szerintem ez inkább elmélyíti a depresszióját, amit azért gondolok,mert jó ideje benne van sajnos. Segíteni nem tudom, hogy miként kellene rajta, nyilván az nem segítség, hogy kritizáljuk, de szerintem az sem, hogy biztatjuk, hogy írjon még minél több szívszorító verset.

És itt jön az, hogy olyan helyzetet kívánok neki, aminek hatására jókedvű, derűs írásokat vet papírra.

Akkor, hogy a te megállapításaidra reagáljak:

Nem számíthat senkire:
Ugyan, kérdezd már meg tőle (intro86-ra gondolok), hogy vajon számíthat-e valakire? Csodálkoznék, ha igenlő választ adna...
Nem gondolom, hogy antiszociális lennék, mert felismerem valakinek a majdnem kilátástalan helyzetét.

Érthető, ha senkit nem érdekel (a) negatívitás:
Szerintem akik ide feljönnek, azok egy idő után belefáradnak abba, hogy mások nehéz helyzetével szemben megértőek legyenek. Hiába érdekli, megoldást nem tud rá adni, ugyanakkor a saját bajával is meg kell küzdenie. Erre írtam, hogy nehéz helyzet.

Aki hasonló beteg, az nem lesz empatikus vele:
Nem egészen úgy van. Ha a saját problémáját nagyobbnak látja, akkor nem biztos, hogy elvárható tőle az empátia. Az, hogy valaki a saját gondját szubjektíven méri fel, nem hinném, hogy felróható neki.

Intro86-nak a saját problémája pont annyira a legnagyobb, mint 242-nek a saját problémája.
Na, ezért nem szerencsés, ha valamelyik sorstárs keményebb odamondására jön egy letorkolló reakció.

Ha pld én írtam volna ezt, mármint azt, hogy mások is nagy bajban vannak, de mégsem panaszkodnak ennyit, akkor jogos lett volna a letolás, mert hát énnekem semmi ilyen jellegű problémám nincs, így nincs is jogalapom valakit "kioktatni" a helyzetének súlyosságáról.

Remélem kielégítő volt a válaszom.

Az egész.

Gyakorlatilag kifejezted, hogy nem számíthat senkire, és érthető, ha senkit nem érdekel negativitás, illetve aki hasonló beteg, az nem lesz empatikus vele.

Igen.
És?
Melyik mondat az, amelyik áldozathibáztató, agresszív, illetve antiszociális?

''De akkor mit tegyen az, aki nem rendelésre ír, hanem saját érzéseit, tapasztalatait, gondolatait önti szavakba úgy, hogy maga is benne van ebben a szomorú helyzetben? Tartsa magában? Ha leírja, akkor meg hol és kinek mutassa meg? Hol vannak azok, akiktől megértést kaphat? Nehéz helyzet ez, be kell látni. Viszont azt is látni kell, hogy akinek hasonló problémái vannak az életben, az elsősorban nem az empatikus oldalát fogja mutatni.''

''Az világos, hogy a nem kellően tapintatos kritika bántó tud lenni, de szerintem aki ilyet ír, az első sorban nem azért ír ilyet, mert meg akar bántani, hanem mert lehet, hogy tele van már a hócipője a mindenhonnan folyó negatív hangulatot erősítő dolgokkal, aztán nálad jut el odáig, hogy ennek hangot ad.''

???
Ha már meg lettem szólítva, ráadásnak a megtisztelő első helyen lettem megemlítve, akkor bátorkodom megkérdezni, hogy mi is ennek a gyűlölködő stílusnak az alapja? Melyik része az írásomnak az, amelyik áldozathibáztató? Nyugodtan idézd ide, hátha én értettem valamit félre és rosszul fogalmaztam.

Egyébként meg nem gondolnám, hogy korrekt hozzáállás az, ha valakinek valakivel baja van, azt egyből a nagy nyilvánosság előtt próbálja lejáratni.

Bizonyára észrevetted, hogy én sem túl gyakran járok ide...

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy agresszív, antiszociális és áldozathibáztató vagyok... hogy is írtad? "ebben a szar, szemét országban".

A lényeg az, hogy sajnos egyre több antiszociális, agresszív, áldozathibáztató elem van burán, ami schande, azaz szégyen, pl. intro86 is leírta nyomorát, aztán betámadjátok, szép, mondhatom.

3 felhasználó nagyon nem illik ide, mert mindig áldozatot hibáztatnak:

1. Dr. Jekyll

2. 242

3. butwhy

Eleve abnormális, hogy a panaszkodást sokan nem tűritek burán, mert mindjárt megtámadjátok illetőt, aztán még az is beteges, hogy nincs már öngyilkosság, krízis, mert sokan azt se bírták, meg nem is érdekel itt senkit akárki nyomora.

Szerintem az is mindegy lenne, ha megszűnne bura.

2 okból is:

- panaszkodókat letorkollják

- nincs érdemi segítség vagy akármi

Nekem olyan mindegy, hiszen én nem vagyok itt sokat.

Ami azt illeti, utóbbi 1 hónapban fél napot voltam itt összesen.

Régen 2020 előtt még okés volt, de jött vírus, és a népek megőrültek azzal együtt.

Nem kell cifrázni: mindenki egyedül van, magára hagyatva, egyedül születünk és halunk meg.

El kell fogadni, pláne ebben a sz*r szemét országban.

 

 

Igen, most már egyértelmű:

IGEN, NEM ÉRZEM AZT, HOGY BÁRMILYEN MÓDON A VILÁGBA ILLENÉK, VAGY BÁRKI MEGÉRTENE: ANYÁM IS LEHÜLYÉZ ÉS TELEFONT NYOMKODJA, DE NEM FIGYEL RÁM.

ÖSSZES PSZICHO IZÉ-MIZÉ MEG A TÖBBI NYOMORULT SEM VESZ KOMOLYAN, HA MENTÁLIS BETEG VAGY. 

ÉS IGEN, UTÁLOM LEGTÖBB EMBERT: MIKOR MEGALÁZTAK, MEGVERTEK A RENDŐRSÉG NEM SEGÍTETT, AZ ORVOSTUDOMÁNY NEM ELÉG FEJLETT, HÁLA VALLÁSKÁROSULT MOCSADÉKOKNAK! 

VALÓBAN, EGY UNDORÍTÓ SZAR ALAK VAGYOK, KIVÉVE AZZAL A PÁR EMBERREL, AKIKET LELKILEG MEGHALLGATOK.

ÉS MIÉRT LESZ VALAKI UNDORÍTÓ SZAR ALAK?

MERT A VILÁG MEGTAGADJA, NEM SEGÍTI, AMIKOR BAJBAN  VAN!

A VILÁG ELUTASÍTOTT, ÉN IS ELUTASÍTOM AZT! 

REMÉLEM NEMSOKÁ TELJESEN ÉJSÖTÉT LESZ, MINDEN ESTE AZT REMÉLEM, HOGY REGGELRE NEM KELEK FEL.

HA BORDER ÉS BIPOL VAGY, A TÁRSADALOM ÚGYIS AZT AKARJA, HOGY MIELŐBB DÖGÖLJ MEG!

Mert helyette kaptam a leponexet.

A risperdalt miért vették el?

Igen, igen, a kvetiapin is hízlalja a legtöbb embert. Engem nem. A risperdal-t meg csak egy hónapig szedtem és azt is úgy, hogy folyamatosan csökkentették, szóval azt nem tudom. 

Idézet tőle: Roxy.

Összességében sztem az olanzapin, risperdal, kvetiapin, leponex a legjobb antipszichotikumok. Ezeket mind szedtem és persze, az olanzapin meg a leponex pl. hízlalnak meg székrekedést okoznak, de a risperdal nagyon jó volt meg a kvetiapin is (nagy jó, jelen időben). 

Engem a kvetiapin is hizlal. Székrekedés is okoz. De kis adagban nekem jobb, mint a többi. Ezzel is sokat alszok, de még tolerálható határon belül van. Mini adag is sokat húzott le a pörgésből. Lehet, hogy Lamolep mellett kisebb adag antipszichotikum is hat. A nagyon vidám hipomán fázisok sajnálom, hogy elvette.

Persze, persze. Csak az ari... elég sok embernek nem tolerálható. Na mindegy. 

Hát, kinek mi...

Összességében sztem az olanzapin, risperdal, kvetiapin, leponex a legjobb antipszichotikumok. Ezeket mind szedtem és persze, az olanzapin meg a leponex pl. hízlalnak meg székrekedést okoznak, de a risperdal nagyon jó volt meg a kvetiapin is (nagy jó, jelen időben). 

Jah, én két napig tudtam szedni... Elalváskor áramütésszerű érzések voltak, amiktől felébredtem. Meg még szorongtam is tőle.

Na, nem akarom senkinek a kedvét elvenni az aripiprazoltól, van, akinek nagyon jó.

Idézet tőle: Bg17

Hát maradt a rivo meg mellé explemedet

Az Explemed jó lehet halura. Végre kezelik. Ha mellékhatás gondod van, akkor jelezd az orvosnak.  Valakinek jó ez a gyógyszer. Én nem tudtam egy helyben ülni (akatízia), fokozta a szorongásos, légszomjam volt egész nap. Beszélgetést akadályozó módon nem jutottam levegőhöz. Ez lehet allergia volt.

Hát maradt a rivo meg mellé explemedet

Sajnálom. 🙁

Most milyen gyógyszert adtak?

Milyen jó hogy épp próbálnám összeszedni magam.Próbálok sulira koncentrálni,pótolni.Erre ofő behivatta hétfőn engem meg anyám.Ami azt jelenti hogy nem akarja hogy folytassam.Vagy aggódik vagy nem tudom tényleg már.Beszélt anyával és ő mondta hogy szerinte nem bírnám mert mégtöbb srtesszel jár és ígyis stresszelek eleget.Anya is mondta ha nem akarom akkor ne.Sőtt rokonok is.De én akarom és az én döntésem.A baj annyi hogy osztályfőnök az igazgató helyettes felesége,azaz bármit megtehet és ha úgy van akkor befejezem a sulit 🙁 Tényleg emiatt a 2 hét miatt nem akarhatja ezt.Másrészt nagyon szépen eltitkolom ha baj van és csinálom helyette a dolgom amit kell(oké még van lendület ehez de nem tudom meddig fog tartani)Ott bent amúgy úgy éreztem hogy nem tudnak mit tenni velem(segíteni)És talán ezt jól gondolom 

Oldal 1 / 47Következő