Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Túlpörgés

Az mennyire normális, ha bepörögve se tudok semmit csinálni? 

Pedig nem sok dolgom lenne itthon, de még azt is csak akkor csinálom ha már nagyon muszáj... egyszerűen nem tudom rávenni magam semmire... sokszor még az alapvető higiéniai dolgok is nehezemre esnek... 

 

Én nem igazán ismerem ezt a túlpörgés dolgot... Viszont ha nem szedek rá gyógyszert, akkor képtelen vagyok aludni. 5-6 nap ébren, aztán egy órácska alvás, majd újabb 5-6 nap ébren... Mondanom se kell, nagyon kicsinálja a szervezetem, úgyhogy én meg arra vigyázok nagyon, hogy mindig aludjak eleget. Így, hogy gyógyszert szedek hozzá, többet is alszok, mint kéne (12-13 órákat), de inkább ezt választom, mint az örökös ébrenlétet. Már csak azért is kényes pont az elégséges alvás nálam, mert az insomnia vezethet hallucinációkhoz (én aláírom, hogy esetemben nem csak vezethet, hanem valóban vezet is), és soha többet nem akarok rosszul lenni, rémeket látni.

Nekem soha nem sikerül normális mederbe terelni, és egy nagyon kellemetlen közérzetet okoz. Túlpörögve pedig nem hogy semmi értelmeset nem tudok csinálni, de még a legalapvetőbb cselekvéseket is megakadályozza. Én túlpörögve nagyjából használhatatlan vagyok, és ezt utálom. De lehet, hogy mást értünk "túlpörgés" alatt. Ja, és a túlpörgést mindig követi egy nagy lehangoltság, kiábrándultság, aitől előre félek.

lehet h nincs igazam, de talán a pörgés jobb, mint a gyógyszeres punnyadás, nem? azt legalább lehet normális mederbe is terelni, és így alkotni vmi értelmeset.

Nekem reziduális skizofréniám van. 

Sok sikert, és gyógyulást neked!

Szerintetek meg lehet gyógyulni? Én nagyon szeretnék! 

Remélem majd jól leszek és mások is....

Csak már szeretnék végre jól lenni és nem rosszul.... már nem tudom mit kéne tegyek, hogy élni tudjak, és ne is legyek szarul. Én dolgozni akarok, vannak terveim, de a betegségem meggátol benne. Most elvállaltam egy munkát és nagyon remélem hogy képes leszek megcsinálni! Szeretnék élni rendesen, mint bárki más. 

De nem is a gondolatok a baj, hanem az hogy egyszerre mindent akarok csinálni, és mindenbe belevágok meggondolatlanul, mert szeretnék valami jót alkotni csinálni... de az a vége, hogy csak magamat hajtom ki teljesen....... Facebookra is írtam csomót, tök fölösleges értelmetlen dolgokat. De most örülök hogy jól vagyok csak a vége az lesz (mindig az volt eddig), hogy elönt a paranoia, és visszaesek a skizofréniába... meg akarok gyógyulni! 

Van valaki aki hasonló dolgokon megy keresztül? Szeretnék dolgozni és normális életet, de egyszerűen ha nem veszem be a gyógyszert akkor túlpörgök, annyira hogy már zavaró, és kimerülök benne.... ha meg beveszem, akkor szintén rossz, mert akkor túl nyomott és "halott" vagyok.... Melyiket válasszam? Egyik sem jó. Paranoid Skizofrén vagyok már tizenéve, és szeretnék meggyógyulni, hogy normális életet élhessek... de olyan mintha én képtelen lennék normálisan élni. Most direkt abbahagytam a gyógyszereket, hátha tudok dolgozni és még lelkes vagyok, csak most kezdek nagyon felpörögni, annyira hogy ez ellehetetlenít mindent..... ömlik a fejembe a gondolat, de inkább hiperaktívvá válok...