Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Rettegek a haláltól, az el,úlástól, a megsemmisüléstől. nagyon depressziós vagyok, és egyre erősebb. a nap 24 órájában.

Nem ég el, de h lélek nélküli dolog... hát, a hinduk szerint nem. Elhinni nem muszáj.

Idézet tőle: atti

Idézet tőle: Aurora-M

És a gyémánt hogyan hal meg? És a vulkáni magma?

 Elég,kihül.lélek nélküli dolgok.

 

Azt kétlem, hogy a gyémánt elég... xDD (legalábbis nem mesterséges környezetben) De ez a lélek-nélküli dolog nem mond túl sokat, MERT ENNYIT MINDENKI TUD. Igazából csak vicceltem, de most mégis kíváncsi lettem, hogyan pusztulhatnatnak el ezek a dolgok, és utána fogok nézni.

Egy óra házimunka mára elég... minden kezdet nehéz.

Logikus...

Ezek szerint ha meghalunk és a nirvánába jutunk, akkor gyémánttá változunk.

😀

Talán már a Nirvánában vannak...

És a gyémánt hogyan hal meg? És a vulkáni magma?

Ez a tehetetlenné tevő depi durva. Aztán két depis oltárira lehúzza egymást. Muszáj rávennem magam, h valamit csináljak. Csak már előre unom. A házimunka nem hobbi...

"Csak az olvassa versemet,
ki ismer engem és szeret,
mivel a semmiben hajóz
s hogy mi lesz, tudja, mint a jós,

mert álmaiban megjelent
emberi formában a csend
s szivében néha elidőz
a tigris meg a szelid őz."

(J. A.)

Én ezt átéltem, mélydepiben. Nem félek a haláltól... (Lásd: Atti, Élet a halál után c. könyv.)

Az élettől sokkal jöbban félek...

Elszáll a lelke, amikor elporlik – a hinduk szerint.

A kő hogyan hal meg?

Az E=mxc2 már megdőlt, és a tömeggel nem stimmel vmi... Tán mégis a keletieknek van igazuk? Lehetsz ember, állat, kő... Amikor meghal valaki, néhány grammal könnyebb lesz. Az a lélek helye. Test-szellem-lélek. Ráadásul minden vallásban benne van, csak másképp fejezik ki.

Atti, köszönöm a gondolatot amit nekem írtál.
Talán gondolkodom rajta, de még meg kell hogy érjen a dolog. 🙂

Valaha én is rettegtem, ma már nem.

Sokkal jobban rettegek attól, hogy az életben meg tudom-e tenni, amit kell.

Áhh, nem is értem miért csinálom ezt, hiszen az egész csak az emberi tudat műve...

És itt egy másfél órás film is a témában:

http://www.youtube.com/watch?v=aZEMGxWg--I

 

Na persze, érteni is kell. Még én sem értem teljesen mondjuk. De akinek nem volt világos, milyen számítógépről hadováltam tegnap este az itt megtalálja a választ. Egyébként vígjáték. Regény formájában is megjelent, a Libriben éppen akciós.

Jezus mondja: Aki Hisz Bennem, Orok Elete Van!

Ez egy erdekes beszelgetes. Ha nem baj hogy hozzaszolok, en azt mondanam a sajat nezopontombol, hogyha az emberben (bennunk) van szeretet valaki irant, akkor nem semmisulunk meg. Meg akkor sem ha logikusan barki bebizonyitja hogy de. Nem, a szeretet egy olyan ero ami fenntartja a vilagot es minket. Igy mi sem semmisulunk meg mert szeretetbol vagyunk es benne es a szeretet meg bennunk. Szerintem ez az egyetlen elteto energia, a legfontosabb. Pl hany ember eli tul a balesetet akiben van szeretet? En is CSAK ezert vagyok meg eletben es leszek is.

Akkor buta vagy.

megnéztem, de nem éppen értem...

http://www.youtube.com/watch?v=NrXSAhtrtmU

 

NÉZD VÉGIG!

majd rájössz miért. Bármennyire is furcsállod, nézd csak végig.

A világegyetem kérdésére van egy jó videó. Mindjárt megkeresem.

lehet igazad van most. sőt biztos. igazából maga a világegyetemünk, a tér, az idő, és minden, egy relytéj. mivel a semmiből nem lesz valami, most lehet itt mindenféle szuperanyaggal dobálózni, meg lehet itt feketeanyagozni, persze, de a semmiből nem lesz valami, és a semmi elötz mi volt, és azelött? és az a végtelen, de olyan nincs hogy végtelen, valahol elkezdődik minden. szoktam ezeken is gondolkozni, meg azon is, hogy csoda hogy te valójában te vagy, hisz ha mondjuk 10.000.000 évvel ezelött elmozdítottál volna egy szoklát, vagy nem is olyan régen, hanem pár száz éve egyik ősöd 1 másodpercet késik, nem is az a spermium, ondó került volna oda, és nem is léteznél. na igen, ezek a nagyon nagy véletlenek. de mégis, véletlen is lehet, és ez az, a véletlen még mindig logikusabb... az ujjászületés elmélete az egyetlen, aminek talán van értelme... de az sem annyira, mert akkor megint itt jön a képbe, hogy mégis csak az van amit látunk, és mi az amit látunk? eléggé félelmetes...

Hüh,tetszik a gondolatmeneted! Nekem pl szimpatikis ez az energia átalakulásos dolog...

De mit nem tudsz elfogadni??? Beállítod ténynek, hogy a halál után semmi nincs, és a semmiért élünk, pedig ezt senki se tudja aki még itt van?! Na álljál már le.

Nem biztos, hogy kizárólag csak hús neuron és izomköteg vagyunk, még ha elsőre így is látszik. A tudomány még most sem elég fejlett ahhoz, hogy megfejtse az élet értelmét (és 500000 év múlva sem lesz az, mert a Mindenre adott válasz akkor is 42 lesz)

Ez, ami miatt te aggódsz nem tény, nem megállapítás, még csak nem is logika. Egyszerű vak találgatás, de a te választásod, úgy bizony! Mert tudod, ez most pont olyan, mintha te ezt a választ választotad volna a "nagy kérdésre", amire mindenki csak találgatni tud.

A számítógép megmondta, csak olvasni kell a sorok között: A válasz a kérdések kérdésére, a mindenségre, az élet értelmére és Mindenre......... A TE SAJÁT EGYÉNI VÁLASZOD ÖNMAGADBAN.

Egyébként nem véletlenül írtam, hogy járj utána a kvantumfizikának. Lehet, hogy előrébb jutsz vele. Igen, vagy ott van az Orszlánkirályos példa: "Amikor meghalunk a testünkből fű növekszik, az antilop pedig füvet legel." Felfoghatod ezt úgy is, hogy semmivé válsz, de úgy is, hogy mindenné. Nem csak megfogható és látható anyagból vagy, hanem energiából. Ez az energia halálod után átalakul (valamivé).

És az csak egy dolog, hogy a tudomány nem elég fejlett még az emberi test és a lélek teljes feltérképezéséhez sem. De végképp nem elég fejlett ahhoz sem, hogy kiderítse az öntudat mi célt szolgál. Az öntudat, illetve a tudatosság ami szinte csak az emberekre jellemző evulúciós szempontból fölösleges és haszontalan. Haszontalan, mert semmit nem tesz jobbá, semmiben nem segít, semmit nem szolgál. Mindaz ami most vagy, az lehetsz tudat nélkül is, és mindazt amit cselekszel, megtehetnéd tudat nélkül is. Ugyanígy működnél mint per pilanatban. Azzal a különbséggel, hogy nem gondolkodnál (ez nem jelenti azt, hogy nem tudnál helyesen cselekedni) és nem rágnád magad, nem lennének lelki szenvedéseid, és nem próbálnád megfejteni az élet értelmét, vagy a halál utáni életet. Minden amit most birtokolsz a tudatoddal, csak egy fölösleges cucc.

Legalábbis az életben nagyon úgy tűnik.

Viszont van egy nagyszerű kérdés, ami talán esélyt adhat a reménynek: Miért csak nekünk embereknek van ez a eddig fölöslegesnek látszó öntudatunk?

Lehet hogy ez össze függ a halál utáni léttel.

Engem nem készít ki jobban,mint az a gondolat,h mondjuk mennyország van meg pokol,és örökké kell valahol létezni. Nekem az örökké való létezés ijesztőbb,akárhol is és akárhogy is van(vagy lenne). De figyi,szerintem pszichológus vagy pszichiáter segít,ha magadtól nem tudsz ebből kikerülni,menj el egyhez!

nagyon depisnek érzem emiatt magam.... főleg pár hónapja... egyre szarabb. azért rossz mert megsemmisülök teljesen, eltünök, és semmileszek. és ez az amit nemakarok. ki akar? te akarsz?:S

És az mért lenne tragédia,ha nem lenne semmi? Az nem feltétlen rossz szerintem...vagy igen? Amúgy mondom,szerintem ha ennyire kivagy emiatt,és nem tudod magad leállítani,akkor kérj segítséget! Főleg,ha depressziósnak érzed magad...

igen ez a baj hogy ezzel kikészítem magam, de NEM TUDOK leállni. hiába próbálom. és nem tzudom elfogadni hogy semmi nincs.... de mégis.... mindig erre lyukadok ki, és ez kikészít...ebbe fogok belehalni.... nagyon nagy depresszióm van emiatt...

Akkor csak próbálj nem gondolkozni rajta...foglald el magad vagy ha nem megy,kérj segítséget! Ha viszont sikerül kicsit pihentetni a témát,lehet,hogy az évek múlásával valami megváltozik benned ezzel kapcsolatban...pl történik veled valami (jó vagy rossz dolog),és amiatt...vagy csak úgy...de az tényleg nem jó,ha most folyamatosan pörögsz ezen,mert így nem igazán jutsz sehova,max kikészíted magad. :S

képtelen vagyok elfogadni, mert teljesen empírikus a világképem. és ezen nem tudok változtatni.

A pszichológus témát meg nem vetném el egy rossz tapasztalat miatt,de ha mész valakihez,akkor szerintem ajánlás alapján menj!

jó de a halál után pont hogy nelehessen érzékelni? Miért? Hogy a jóisten, aki vasvillával ül a trónon elrejtse? most ez tök logikátlan...

Hát megnyugtatni én sem tudlak,de szerintem nem kéne azért azt mondani,h biztosan teljes megsemmisülés van a halál után,mert végül is nekem meg az a logikus,h bármi lehet utána... Nem vagyok vallásos,és nem tudom,hogy miben hiszek,csak általában ide szoktam kilyukadni,ha gondolkozok a témán,hogy mivel semmit se lehet bizonyítani,így gyakorlatilag akármi lehet... Vagy ne gondolkozz rajta vagy próbáld meg elfogadni valamelyik neked szimpatikus variációt szerintem,akkor talán nyugodtabb leszel. 🙂

sehol nem írtam... amúgy ugen, ez kényszer cselekvés....

Idézet tőle: Chris100

és ha van valamiféle létforma a halál után, akkor hogy hogy nem tudjuk érzékelni? valamiféle műszerrel? hisz nagyon fejlettek vagyunk...

 

Azért ilyet állítani... 😀

Lényegtelen, hogy olvastad-e a hozzászólásaimat. De ne haragudj, nekem olyan kényszeresnek tűnik ez, vagy mintha nem lenne elég dogod amivel lefoglald magad. Olyan jelentéktelen problémán agyalsz... Ember, állat azért születik, hogy éljen és meghaljun. Kész, ennyi, nincs tovább. Vagy ha van is, akkor majd kiderül. De amíg nem léptél be a halálba, csak az életedből vesződik el az energia ezzel. Van hobbid? Meg ilyenek. Egy ügyvéd kell neked.

:DDD Mindegy....

 

Na szóval ott tartottam, hogy a másik kérdés: Azt írtad, a vallás neked semmit nem mond, 10 perc múlva meg azt írod, hogy érdekelnek a spirituális dolgok. Érdekes.

Válts át a halálról az életre. Cselekedj, alkoss, olvass a témában, merítsd ki a kvantumfizikai tudásod.... Kb.

én 24 éves vagyok, idősebb... ez a megvilágosodás 11 évesen kezdődött, akkor betudtam hogy leszarom mert még kurva fiatal vagyok nem kell ezen agyalni, aztán mostanában ahogy haladok a korral, megint előjött.... folyton azt hallom már nem vagyok fiatal.... és lehet ez hozta elő, de jópár éve tart és egyre szarabb... amúgy nem olvastm a hozzászólásaidat.

Pont erről beszéltem ma délután! Vagy valami ilyesmiről, de a lényeg ugyanaz, az öntudat értelmetlenül van jelen az életünkben. Hány éves vagy? Mert én 21, bár kevesebbnek érzem magam. De ne aggódj, ez a "megvilágosodás utáni aggodalom" a korral jár, majd kinövöd... Vagy nem mert meghalsz! 😀 Én nem félek a haláltól, és ajánlom, hogy te se félj, mert máris nem fogsz agyalni rajta.

és ha van valamiféle létforma a halál után, akkor hogy hogy nem tudjuk érzékelni? valamiféle műszerrel? hisz nagyon fejlettek vagyunk...

igazából az a baj ezekkel, hogy ha megvizsgállyuk hogy mimarad a fizikai létünk nélkül belőlünk, kijön hogy semmi. ugyanis minden amit akarunk, minen amire vágyunk, az mind mgemagyarázható nemi hormonokkal, ösztönökkel, birtoklási vággyal.... igazából mi tényleg csak húsgépek vagyunk, semmi mások, és majd elrohadunk :S

Ez most egy ironikus visszacsatolás??