Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Mi a pszichoterápia??

A pszichoterápia olyasvalami, amiről sosem lehet előre megmondani, hogy mi lesz a vége. A gyógyszereknél se, de az esélyek kiszámíthatóbbak.

A pszichoterápia tele van teóriákkal és feltételezésekkel, szubjektív, mérhetetlen, bizonytalan, bizonyíthatatlan, cáfolhatatlan, reprodukálhatatlan elemekkel.

Persze, ez nem jelenti azt hogy a pszichoterápia rossz, vagy hatékonytalan. Csak azt jelenti, hogy úgy törsz be egy ajtón, hogy nem tudod mi lesz mögötte.

én jártam egy pszichológushoz, de abbahagytam, mert csak én produkáltam magam egyfolytában (többet se fogok)

én is hajlamos vagyok a depresszióra, de sör nevű gyógyszer már többezerszer mentett meg tőle

Számos pszichoterápiás formában és éveken át vettem részt.

Szeretem volna pszicholgógus lenni annó, ezért sokat is olvastam róla.

Én saját magamon is sokféle pszichoterápiát és hatását tapasztalatam meg.

Tudom hogy nem minden módszer jó mindenkinek, de minenkinek van jó módszer.

A pszichoterápia a pszichés/lelki problémák bajok, zavarok úgy nevezett pszichiátriai betegségek ma létező egyetlen gyógymódja, ezt esetenkén a cél érdekében remélhetőleg a lehető legkisebb mértékű még éppen szűkséges gyógyszerrel is kiegészítik.

Én jártam verbális és nonverbális analitikus csoportra, analitikus és támogató egyéni terápiára és még sok egyébb mellett nonverbális önismereti csoportra is. Nálam a nonverbális önismereti csoport hozta meg az áttörést, és a szándék a gyógyulásra, ezért lehet a státuszom már "csak" hozzátartozó, mert a családban van aki nem érte el az áttörést.

u.i.: Egész életemre veszélyeztetett vagyok a depresszióval, de ezzekből a ~2 hónapos mély pontokból jól beállított gyógyszer kombinációval már több mint féltucatszor kihúztak. 

Esetemben ez: Citapram 2*20mg + Tegretol CR 2*100-200mg - depresszó végével még pár napig szedni kell aztán leállítani, ennyi.

Én nem tudom, mi a pszichoterápia, valamikor talán volt valami fogalmam róla, ma már nincs, egyet tudok, ez nem az, ami velem történik.

Idézet tőle: nemtudomki

Bevallom én múlthéten voltam az elsőn, de nem úgy zajlott amilyennek én elképzeltem és nem tudom, hogy van értelme, hogy folytassam, én nem látom értelmét..

Az egész egy autogén tréning volt, meditáció és semmi más. 

 

Én azt hittem a pszichoterápia beszélgetés, viselkedés terápia stb.

A terapeuta pszichológus, vagy pszichiáter volt?

A pszichoterápiás kezelés lényege

A pszichoterápia egy kezeléssorozatot jelent, melynek során a pszichoterápiát végző pszichiáter/pszichológus segítséget nyújt abban, hogy a hozzá forduló megismerhesse valódi problémáit, elfojtott érzéseit, azok régi, gyakran gyermekkorra visszanyúló gyökereit. A kezelés megteremti az új és régi sebek gyógyulásának lehetőségét, segít új megoldások, utak keresésében

Bevallom én múlthéten voltam az elsőn, de nem úgy zajlott amilyennek én elképzeltem és nem tudom, hogy van értelme, hogy folytassam, én nem látom értelmét..

Az egész egy autogén tréning volt, meditáció és semmi más. 

 

Én azt hittem a pszichoterápia beszélgetés, viselkedés terápia stb.