Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Tendenciózus tanulás

Oldal 1 / 2Következő

Lezárhatjuk. De amúgy egyáltalán nem baszogatás jellegű kritikának szántam az utolsó kommentet, úgyhogy tőlem írj, ha eszedbe jut valami, nem haragból mondtam, amit mondtam.

Mégegyszer elnézést. Ígérem, soha nem írok Neked/Rólad semmit.


Így oké? Lezárhatjuk végre ezt?

Gondolom értem, mire célzol. Eleve online nem lehet vakbelet műteni, tehát még a normális és szkképzett segítők is tudnak mellétrafálni nagyokat egy ilyen fórumon. Hát még ha valaki szakember, de szar passzban van/nem is szakképzett. Úgyhogy gyakorlatilag itt több és másfajta hibalehetőség van, mint irl. Aki nem dolgozik, nem is hibázik, aki viszont így akar valami konstruktívat hozzászólni, az nem mindig talál be - mint Apple meglátásainak a 60%-a, ami tiszta regény és költészet volt, szemben a maradék, helytálló és biztonsággal kijelenthető 40%-kal szemben. A marketingben van egy olyan fogalom, hogy vidra-effektus. A nagyon nyomulós reklámokkal szemben a befogadó becsukja a fülét, utálja az egészet - na a nagyon nyomulós, kikerekítős, diagnosztizálós "lelkizés" ugyanez.

Hát az nem újság, hogy a szüleink nem angyalok. Mondjuk ez egy gyereknek még lehet, hogy para, mert sokszor emlékszem, hogy egész kicsi koromban abban voltam, hogy Anya tudja a frankót. Egyébként most pont az jutott eszembe, hogy kérdezgettem tőle, hogy ez vagy az milyen nyelven micsoda, és ő utánanézett és válaszolt. hosszú ideig azt hittem, hogy beszél angolul és németül. Kiderült, hogy a németet az anyukája miatt tanulta egy darabig, de teljesen elfelejtette, az angolt meg hol tanulja, hol nem, szerintem már összegyűjtött egy társalgási szintet, csak épp retteg a beszédértéstől és nem mer megszólalni. Régebb gyakoroltunk, mondtam neki valamit, és láttam, hogy megijed (halvány szuggesztió: mint én a román/lengyel/szerb hadarástól:) és mikor visszakérdezett, kiderült, hogy nem hallja külön a szavakat, amikor beszédsebességgel visszakérdeztem valamit angolul. Pedig valószínűleg én nem is beszélek valami angolosan.

Alljon meg a torpmenet ! Valahogy nem jon , hogy korohogjek senkit de neha megmosolygom a gyogyithatatlan idealistakat ( bennem is van jo adag ) 

A "netes szakembert" csak kepletesen  irtam ezert is tettem idezojelbe . Ket eve bogaraszom mar a hozzaszolasokat netes lelkizest , igaz nem mindent es mindenkit . Tobb gyogyulni nem vagyo ,lelki elferduleset nem lato vagy nem akaro segitonek a produkciojat olvastam itt is .a psychen is . Sok esetben egy segito kitesz ot pacienst mentalisan ha ertitek mire gondolok ( nagyon szepen kerem akinek nem inge ne vegye magara )

Ennyit akartam kozolni . A joszandekot nem vonom ketsegbe de keruljuk egymas diagnosztizalasat . 

Sorica amit irtal megertettem , ebben eltem en is . Egy egyedul kereso anya aki egyedul neveli a gyermeket .  .Mondjuk nem volt egy angyal es nem az a mai napig sem .

Apple, tökre értem az egészet.

Az anyázás tematikához sok újat nem tudok modani, csak ugyanazt, hogy itt nem "a zemberek" idegességéről meg a mai rohanó eldurvult csúnya világról van szó, hanem arról, hogy Anyukámnak nem az idegeivel volt a baj, hanem azzal, hogy túlvállalta magát ezzel, hogy egyedül neveljen egy gyereket úgy, hogy sose voltunk túl gazdagok, azaz folyamatosan ki kellett termelni a bevételt ahhoz, hogy működjön a háztartás, legyen kajánk stb. Segítsége vagy volt, vagy nem (régi haver, nagypapa, akinél laktunk, azaz mindig otthon volt, kivéve amikor nem). Azaz Anyának leginkább az volt a "baja", hogy nem osztódással szaporodik...

Hogy a többiek még ki is röhögtek téged, az más kérdés, azt velük meccseld le.

azt hiszem en is bejelentkezek egyszer hofeherke es a het torpe neven .. aztan mejd osztani fogom az aldast ...dddd 

🙂 nem tudom, de nekem kezd megtetszeni, sztem aranyos...főleg hogy nem pszi 🙂 jó éjt mindenkinek...

regi buras lehet (talan)

eltunnek aztan jonnek egy masik nevvel ... nem tudom miert olyan trendi ez itt is 

-

Bár nem tudom pontosan mi tette be nálad a kiskaput, mindenesetre osztom a véleményed.


Nekem is rohadtul elegem van a szakemberekből, főleg az olyanokból, akik mindenféle sztereotíp elképzelés, meg prekoncepció alapján próbálják rám erőltetni az elképzelésüket, ami persze mindig tartalmazza a közhelyeket, a semmitmondásokat.


Nem kérdez semmit, nem vizsgál semmit, csak mondja, mondja...sokszor olyan mintha én fölösleges lennék. Csak egy hátráltató tényező. Az meg már csak hab a tortán, hogy ha felír valamit, a tollon, amivel a receptet írja rajta van a gyártó neve....nem szeretem az összeesküvés elméleteket, sőt szeretek naiv, ideológikus módon gondolni a dokikra, de.... számomra a valóság mást tükröz

-

Hogy érted, hogy " valami legrosszabb fajtából való szaki vagy, akikkel mostanában körül vagyok véve" ? Miért rosszak a körülötted lévő szakik?


Ez nem provokáció, csak érdeklődés

-

 


Én értelek, akkor is értettelek, amikor anyáztál, csak szomorú, hogy annyira ki van idegelve mindenki, hogy ha valami számára bántó, sértő dolgot hall/olvas (függetlenül attól, hogy az valóban tényleg az), akkor máris anyázás, meg röhögés, meg a többi...szomorú.


Úgy nem lehet beszélni a neten keresztül, hogy végig sem gondolod, hogy érthette ezt a másik. Gondolj bele, ha én is nekiállok vissza-anyázni, mert éppen számomra bántó, és sertő mások véleménye. Az sehova sem vezet.


Nem kell új életet kezdeni, csak megélni a mostanit. Mert én arra emlékszem, hogy Te a "tötyörgés", mint állapotot nehezményezted a saját életedben, én csak megpróbáltam megérteni miért, mi okozta/okozza ezt, és kérdeztem, és igen, véleményt is mondtam.


De csak hogy mindenki jobban legyen, sajnálom, és való igaz, hogy fogalmazhattam volna kevésbé .... élesen.


Elnézést

Ja, bocs. Csak akkora svunggal jöttél ezzel a kórházzal, hogy kb az jött, le, hogy az A Megoldás szerinted. A 'kezgyeggyujjéletet"-dolgot mondjuk nem tudom, hogyan képzeled el, pontosan annyi kezdőtőkém van, mint bárki másnak ebben a csodaországban, és egyelőre munkám sincs.

Aránylag kevés dolgot raknak amúgy elém, nem mamahoteles vagyok, te tényleg félreértettél.

Anyázás: látod, hogy tudok értelmesen is kommunikálni, de amikor valakit, aki a túlterheltség miatt ideggóc módon viselkedik, leideggyengézel, akkor elmész te a fenébe, de hirtelen... Érted a nüansznyi különbséget, nem?

 


És mielőtt még retorikai háborút indítotok, elismerem, fogalmazhattam volna körültekintőbben

 


Félre értettetek. Nem mondtam semmi olyat, hogy csak a kórház a megoldás, én a környezetváltozást javasoltam, és azt, hogy kezdj egy önálló életet, természetesen eleinte segítséggel, amiben Te oldod meg a dolgaidat. Nem eléd rakják.


Én nem akartam édesanyád bántani, csak leírtam a benyomásaim. Egyébként az ideggyenge kifejezés nem trágár vagy sértő. Tényleg nem, ez csak egy tulajdonság, ami meghatározza a konfliktus és stressz kezelésének a mikéntjét, mértékeit.


Nem mondtam olyat, hogy bárki "rossz" vagy "jó" lenne. Tényleg nem.


És nem akarok senkit sem megsegíteni, én csak érdeklődöm, és kérdezek, elmondom a véleményem. Majd akkor próbálok meg segíteni, ha kérnek, és ha tudok.


Nem diagnosztizáltam senkit, és nem adtam tanácsot sem. Csak kérdeztem, és véleményt mondtam. Ennyi.


Ez a kollektív anyázás, meg útálkozás amúgy rendkívül kétségbeejtő, már csak azért is, mert ez a fajta rögtönítélő reakció abszolút kizárja, hogy normálisan beszélgessünk. Én nem azért jöttem ide, hogy siránkozzak vagy hogy másokat siránkozásra buzdítsak. Csak beszélgetni szerettem volna, mert szoktam olvasgatni a fórumot, és gondoltam hozzászólok.


Nem vagyok szakember, maximum zenei téren, a klasszikus irányban.


szörnyi! Kérlek írd meg nekem akár itt, akár privátban, miért vagyok olyan nevetséges, és pancser.


Egyébként köszönöm mindenki empátiáját, és toleranciáját, köszönöm, hogy egyből valami kamu-megváltónak gondoltok, és még anyáztok is.


Szép

-

Lila gőzöm nincs, de akár sorstárs, akár szakember, kicsit megszaladt vele a ló. Amúgy nem akarok vele bunkózni, mert nyilván segíteni akart, és pár dolog stimmelt is (á la napihoroszkóp? - cinikus megjegyzés), de annyira jobban akart tudni nálam mindent, hogy kezdett ilyen "meg leszel segítve ha beledöglesz is" jellege lenni.

Apleyg, amúgy kicsoda? szakember?  hogyan lehet megtudni, én sorstárnak látom az adatlapján....amúgy nem kicsit durva....akárki is.

Kieg.: plusz ideggyenge a te anyád, máboccs. Mintha már leírtam volna különféle virágnyelveken, hogy egyedül nevelt fel, szintén nem segíjből és gyárméktartásból*  és ezért volt doszt hulla fáradt, nem azért, mert egy kibaszott hercegnő... De nyugodtan segítsé meg engem úgy, hogy a felét olvasod el annak, amit írok, aztán írsz valami zseniálisat.

*azt nem is erőltettük Faternál, eleve benne volt a pakliban már a születésemkor, hogy nem lesz apám, Anya ezzel együtt vállalt, és íme, Apám el is tűnt a balfenéken, mert nem akart vasárnapi apuka lenni. Van ilyen, senki se örült neki, de meglepődni se igen lepődtünk meg.

Szerintem meg nem csak és kizárólag a csodálatos kórházi környezet a megoldás. Tudniillik élni meg dolgozni is kellene valakinek. A beteg annál betegebb, minél jobban fektetik... Amúgy meg pont a kórházi környezetben veszik csak ki igazán az ember kezéből az életet, ne nézzél már teljesen óvodásnak.

Idézet tőle: Appleyg

 

Sorica123

Azt olvasom ki a soraidból, hogy Te egy idejekorán félig-felnőtt ember vagy. Valószínűleg azzal, hogy Anyukád mindent köréd rakott, elvette a lehetőséget Tőled, hogy önállóan, a saját erődből vidd véghez a dolgaidat, ezáltal a sikerélményektől is megfosztott. Viszont ahogy írod: egyfrászban kellett figyelni...mikor mitől mennyire fog kiborulni. Ezek alapján Anyukád olyan személy lehet, aki abszolút hangulatember, túlkompenzál, és kiszámíthatatlan, valószínűleg ideggyenge. Ez nem bántás! És mivel Anyuka mindezt gondolom "a családért" jelszóval tette, Neked valószínűleg bűntudatod van, de legalábbis úgy érzed, törlesztened kell neki. Szerintem.

Épp ezért, és azért mert az ezekből (is) fakadó motiválatlanságot, bizalmatlanságot, tehetetlenséget szerintem csak kórházi környezetben fogod tudni valamennyire elhagyni vagy legalábbis kezelni. Kell a környezetváltozás, kell, hogy egy olyan helyzetbe kerülj, ahol nem tudják helyetted megoldani a dolgokat.

 

Szerintem

Oszinten szolva en nagyon orulnek ha befejeznek mar a diagnosztizalast a "netes szakemberek " mert ez mar a rohej kategoriajat surolja . 

Elore is koszonom 

 


Sorica123


Azt olvasom ki a soraidból, hogy Te egy idejekorán félig-felnőtt ember vagy. Valószínűleg azzal, hogy Anyukád mindent köréd rakott, elvette a lehetőséget Tőled, hogy önállóan, a saját erődből vidd véghez a dolgaidat, ezáltal a sikerélményektől is megfosztott. Viszont ahogy írod: egyfrászban kellett figyelni...mikor mitől mennyire fog kiborulni. Ezek alapján Anyukád olyan személy lehet, aki abszolút hangulatember, túlkompenzál, és kiszámíthatatlan, valószínűleg ideggyenge. Ez nem bántás! És mivel Anyuka mindezt gondolom "a családért" jelszóval tette, Neked valószínűleg bűntudatod van, de legalábbis úgy érzed, törlesztened kell neki. Szerintem.


Épp ezért, és azért mert az ezekből (is) fakadó motiválatlanságot, bizalmatlanságot, tehetetlenséget szerintem csak kórházi környezetben fogod tudni valamennyire elhagyni vagy legalábbis kezelni. Kell a környezetváltozás, kell, hogy egy olyan helyzetbe kerülj, ahol nem tudják helyetted megoldani a dolgokat.


Szerintem

Szia, Appleyg!

Dehogynem, valahol említettem is a tanult tehetetlenséget. Ami akár abból is eredhet, hogy Anyukám agyonhajtotta magát, és annak ellenére, hogy mindnt frankón körém akart rakodni, hogy nekem már csak élni kelljen, végül pont az lett, hogy ugyan a munkát is gyakran kivette a kezemből, viszont még a hangulatingadozásait is egyfrászban kellett figyelni, és nem is mindig értettem, hogy mikor mitől mennyire fog kiborulni. De ötezer más oka is van a dolognak, amit nem tudok, és ezeknek egy kicsi része vezethető vissza a családra vagy a szüleimre. Csak azért ugrott be ez az anya-para ennyire élesen, mert szörnyi behozta azt, hogy a szülőktől is hozhatunk vacakságokat.

Ezért abban is igazad van, hogy ezzel, hogy így megtanultam fogalmazni, sokat gondolkodom a világhoz való hozzáálláson (felelősség, mi fontos és mi nem stb), végül is kompenzálom ezt a tehetetlenséget. Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha egyszer erre tudok rágyúrni, akkor jó, most erre gyúrunk.

Viszont a tanult tehetetlenséget lehet, hogy csak segítséggel tudom leszerelni, ezért gondoltam, hogy bemegyek a Hegyre jelentkezni. Már voltam ott osztályon, egész másképp álltam hozzá egy halom dologhoz akkor, és az akkori állapotokhoz mérten segített. Most viszont nem mennék be osztályra, mert azt most már végképp luxusnak és időforgácsolásnak érezném (arról nem beszélve, hogy oké, hogy tébétámogatott, de kell bevinni pl kaját, mert emlékeim szerint nem etettek agyon minket), és nem hiszem, hogy a bejárós terápia annyival nehézkesebb.

megertelek 

Idézet tőle: Gaby

Idézet tőle: delia0

Idézet tőle: Gaby

Idézet tőle: delia0

oké, nincs kedvem vitatkozni veled. megértetted vagy nem, a te dolgod. sztem járj arra nyugodtan, lehet jobb mint itt. vagy jobban éreznéd magad mint itt. végül is te mondogatod folyton, hogy nem beszél itt veled senki. ott legalább egy két szaki válaszolna, erre gondoltam. persze neked megfelelő szakikra gondoltam. akik régebben is válaszoltak.

ez nagyon vicces ... szakadok a nevetestol 

ooooo igen teli van szakemberekkel .ddddd . kb mint itt 

 

hát Gaby, itt sztem sokkal jobb a helyzet, itt tényleg segíteni akarnak, már aki veszi a fáradtságot és be szokott jönni, válaszolni.ott kb, lekurváznak. persze a segítők...az igaz, hogy álnéven......nah de oda már tényleg nem megyek be többet. legalább ezt elérték, gondolom ez volt a cél...ez már nem az első eset volt, de az utolsó 🙂

nah, most már tényleg nem írok ide, mert nem ide tartozik...bocsi sorica.

Mit mondjak Delia .... a psyche szobaban voltam en is k----a es nem idezem a valogatott finomsagokat cifra tragar jelzoket amivel illettek .... segitok , sorstarsak , operatorok ... hmm kedves szoba , Nem jarok be naponta de tegnap felneztem . Valaki belepett es megkerdeztem mi van vele , erre a valasz az  volt :menj a k.. a anyadba :.. erre megkerdem turelmesen , hogy  jol van e  , a valasz szinten hasonlo remekmu volt 

egyebkent itt is voltam en mar minden ...... de  azon gondolkodom , hogy ezek a formalitasbol embernek nevezheto lenyek pontosan tudjak mit valthatnak ki egy ketsegbeesett krizisben levo szemelybol  , es oromet talanak abban ha masokba jol belerugnak ,aztan jajgatnak mikor a puska ellenkezo iranyba dordul el .....

remmese ez a netes lelkizes 

szornyinek neha elorditom magam ha baj van aztan olvassa , de egyebkent nem tartom ezt az egeszet jonak , mint a fenti pelda mutatja .... veszelyes jatekok ezek amelyek ilyen durvan mennek .... aztan csak az ember lat egy bejegyzest , hogy emelekezzunk meg valakirol aki ongyilkos lett ... a  kedves sorstarsak es segitok egyszeruen botranyosan viselkednek ahogy mondod sok nev mogott 

igen, egyetértek, a búra még a talán normális, a psychekhez képest:D és tényleg ettől boldogok, ha valakinek jól meg tudják mondani a magukét...főleg ha valamit ki akarnak kényszeríteni. de abból nem esznek, nekem is elegem lett mindegyikből, egytől egyig.

Idézet tőle: delia0

Idézet tőle: Gaby

Idézet tőle: delia0

oké, nincs kedvem vitatkozni veled. megértetted vagy nem, a te dolgod. sztem járj arra nyugodtan, lehet jobb mint itt. vagy jobban éreznéd magad mint itt. végül is te mondogatod folyton, hogy nem beszél itt veled senki. ott legalább egy két szaki válaszolna, erre gondoltam. persze neked megfelelő szakikra gondoltam. akik régebben is válaszoltak.

ez nagyon vicces ... szakadok a nevetestol 

ooooo igen teli van szakemberekkel .ddddd . kb mint itt 

 

hát Gaby, itt sztem sokkal jobb a helyzet, itt tényleg segíteni akarnak, már aki veszi a fáradtságot és be szokott jönni, válaszolni.ott kb, lekurváznak. persze a segítők...az igaz, hogy álnéven......nah de oda már tényleg nem megyek be többet. legalább ezt elérték, gondolom ez volt a cél...ez már nem az első eset volt, de az utolsó 🙂

nah, most már tényleg nem írok ide, mert nem ide tartozik...bocsi sorica.

Mit mondjak Delia .... a psyche szobaban voltam en is k----a es nem idezem a valogatott finomsagokat cifra tragar jelzoket amivel illettek .... segitok , sorstarsak , operatorok ... hmm kedves szoba , Nem jarok be naponta de tegnap felneztem . Valaki belepett es megkerdeztem mi van vele , erre a valasz az  volt :menj a k.. a anyadba :.. erre megkerdem turelmesen , hogy  jol van e  , a valasz szinten hasonlo remekmu volt 

egyebkent itt is voltam en mar minden ...... de en azon gondolkodom , hogy ezek a formalitasbol embernek nevezheto lenyek pontosan tudjak mit valthatnak ki egy ketsegbeesett krizisben levo szemelybol  , es oromet talanak abban ha masokba jol belerugnak ,aztan jajgatnak mikor a puska ellenkezo iranyba dordul el .....

remmese ez a netes lelkizes 

szornyinek neha elorditom magam ha baj van aztan olvassa , de egyebkent nem tartom ezt az egeszet jonak , mint a fenti pelda mutatja .... veszelyes jatekok ezek amelyek ilyen durvan mennek .... aztan csak az ember lat egy bejegyzest , hogy emelekezzunk meg valakirol aki ongyilkos lett ... a  kedves sorstarsak es segitok egyszeruen botranyosan viselkednek ahogy mondod sok nev mogott 

Bocsi 

nem vag ide a tema 

Sziasztok!


Olvasva sorica123 hozzászólásait, bár bevallom nem mindet, arra a következtetésre jutottam, hogy bár a képességeid adottak, de mégsem tudsz elég motivációt gyűjteni, hogy bele kezdj/végig csináld az elképzelt dolgodat.


Azt gondolom, hogy a személyiséged világ felé forduló része szépen kidolgozott, kerek egész, saját erkölcsi értékrenddel, akaraterővel, ami nagyszerűen is működhetne, de nem tud. És ezen gondolkodtam el, hogy vajon miért nem tud. Szép, körültekintő, logikus módon fogalmazol, a szóhasználatodból számomra adódik, hogy értelmes, intelligens vagy. De mi van ha ez kompenzálás? Nem tudom hány éves vagy, de szerintem a családi/egyéb szociális körülményeidben kéne keresni a választ. Van egy ún. tanult tehetetlenség, a szociálpszichológia egyik leggyakrabban hallott szava. Nem lehet, hogy rendelkezel ezzel a vonással? Hogy valamikor, valamiért olyan helyzetbe kerültél, aminek a megoldásának az útjában Te magad álltál, ám ezt mégis kívülálló dolgokra hárítottad, védekezésképp?


Ezzel semmi bántót nem szerettem volna írni.

Na ezért nem értettem delia, milyen oldalakat emlegetsz. A Psychekozossegen le ugyan nem kurváznak, de elég gyógy dumákat szólnak hozzá, ha egyáltalán ráérnek a nagy csetelésben. Idézethegyek, félreértések stb, láthatóan valójában nem a problémára reagálnak ,csak mondanak valami okosat... A Psyche.hun viszont én nem is tudom, hogy van-e segítő, aki tud fegyelmet tartani a fórumban, vagy csak úgy dagonyázik mindenki... Szóval még ez a legértelmesebb ilyen oldal. Most az, hogy néha nem szólnak hozzá, vagy nem rögtön, az egyedi szocprob, nem az oldal hibája.

Idézet tőle: Gaby

Idézet tőle: delia0

oké, nincs kedvem vitatkozni veled. megértetted vagy nem, a te dolgod. sztem járj arra nyugodtan, lehet jobb mint itt. vagy jobban éreznéd magad mint itt. végül is te mondogatod folyton, hogy nem beszél itt veled senki. ott legalább egy két szaki válaszolna, erre gondoltam. persze neked megfelelő szakikra gondoltam. akik régebben is válaszoltak.

ez nagyon vicces ... szakadok a nevetestol 

ooooo igen teli van szakemberekkel .ddddd . kb mint itt 

hát Gaby, itt sztem sokkal jobb a helyzet, itt tényleg segíteni akarnak, már aki veszi a fáradtságot és be szokott jönni, válaszolni.ott kb, lekurváznak. persze a segítők...az igaz, hogy álnéven......nah de oda már tényleg nem megyek be többet. legalább ezt elérték, gondolom ez volt a cél...ez már nem az első eset volt, de az utolsó 🙂

nah, most már tényleg nem írok ide, mert nem ide tartozik...bocsi sorica.

szörnyike, engem nem csodálni kellett volna, de nem ártott volna, ha két szülőm van, például, és nem az van, hogy Anyukám két ember munkáját végezve szakad megfelé, és egyik percben aranyos, figyelmes, vicces, a másik percben meg szabályosan hisztériázik, mert hulla fáradt és ekkorra főtt le, mint a kávé... Na, ez a ciki, ha már gyerekkor. Hogy Anya kipasszírozta magából a teljesítményt, kihajtotta magát, és ez azért egy elég görcsös, szorongós gondolat. Az meg a másik, hogy viszont nem lehet Anyára rávarrni, hogy ő bármit is eltolt, mert a legjobb szándékkal csinált mindent. Ő ezzel dolgozott, güzült, viszont én meg például megijedtem a hangulatváltozásaitól, mert nem értettem őket. Gyakorlatilag az egyik fő élményem az, hogy tehetetlen vagyok.

A túlérzékeny-című gondolat azért nem áll, mert én nem gondolom, hogy ezt kéne nekem mantrázni, hogy dehát én fel vagyok mentve életből, mert túlérzékenykislány vagyok. Na nem... Attól tartok, itt nem erről van szó. Ha valaki érzékeny, feljebb kell az ellenállóképességet is csavarni, hogy fel is tudjuk dolgozni amit megérzünk a környezetből, ne egy támadásnak érezzük a világot. Nem?

Idézet tőle: delia0

oké, nincs kedvem vitatkozni veled. megértetted vagy nem, a te dolgod. sztem járj arra nyugodtan, lehet jobb mint itt. vagy jobban éreznéd magad mint itt. végül is te mondogatod folyton, hogy nem beszél itt veled senki. ott legalább egy két szaki válaszolna, erre gondoltam. persze neked megfelelő szakikra gondoltam. akik régebben is válaszoltak.

ez nagyon vicces ... szakadok a nevetestol 

ooooo igen teli van szakemberekkel .ddddd . kb mint itt 

Valami ragadt rám több nyelvből is, de nem fejlődöm, mert nem merem használni. Nem fogok hozzá, csak konstatálom, hogy lila gőzöm azé van róla, DE... (inkompetencia, nemtudom-szinrdóma, tanult idiotizmus).

Na a kerek megfogalmazásnál érzem, hogy sokszor azt hiszik, hogy akkor én itt mindenkit körbe fogok röhögni, aki nem tud olyan frankón fogalmazni, mint én. Dehogy. Egyfelől nem is az érdekel, hogy ki hogy fogalmaz, másfelől meg ezermillió nálam hitelesebb arc van, aki viszont, ha jobban megnézzük, úgy fogalmaz, mintha kisbaltával faragnák a mondatait. Helyesírás pont ugyanez, nem zavar, ha valakié rossz. Ha valami zavar, akkor az például az, ha valaki arra büszke, hogy mit nem tud. Az egy butaság, tökéletes helyesírással, kerekre fogalmazva is gáz.

A Hegy akkor költözött, mikor bent laktam. Akkor már volt jövés-menés, rezidensek (Fazekas Ágnes is ilyen volt) stb, még olyat is mondtak, hogy maszek lesz... remélem nem lett az, mert a világbank továbbra se rogyott rám. Ha nincs tébés, megoldom a problémámat valahogy szakember nélkül, nem lehetetlen... csak jó lenne az is, mint az én dibdáb módszereimmel kétszer annyi idő alatt.

A tötyörgés nem mindig gáz, semmi se egyenletesen bárányfelhős, de ha csak az van, akkor az nem annyira szuper. Úgyhogy ezt meglátjuk a terápiával. A Hegyen fogom megnézni, ha ott nincs, akkor csókolom, jön a házi buheravera.

Te, biztos én vagyok a hülye, de az, meg arra, nem létezik. Nem beszéltem semmiféle eszményi fórumról, ahol online még a vakbeledet is megműtik...

Amúgy az "állandóan", az az volt, hogy egyszer megemlítettem Ábrándnál, hogy na akkor ide írok, mert máshol jósansszal lekeverik azok, akik otthonosabban mozognak egymás környezetében.

oké, nincs kedvem vitatkozni veled. megértetted vagy nem, a te dolgod. sztem járj arra nyugodtan, lehet jobb mint itt. vagy jobban éreznéd magad mint itt. végül is te mondogatod folyton, hogy nem beszél itt veled senki. ott legalább egy két szaki válaszolna, erre gondoltam. persze neked megfelelő szakikra gondoltam. akik régebben is válaszoltak.

Olyan oldal tudtommal nem létezik, amielyik ott rögtön terápiát is nyújt (=professzionális segítség). Úgyhogy az tuti nem én voltam, aki ilyen oldalakat emlegetett.

A psycheközösségnél pár éve pont az volt a módi, hogy inkább a chattel foglalkoztak, a fórum az pontosan úgy működött, mint bármelyik másik fórum a neten. Néha bemetem még a tavaly a chatre, de a fórumot ők nem szeretik annyira.

A psyche.huhoz viszont hidd el, egyfajta humorérzék is kellett, mert abban az időben, mikor én jártam oda, mindig volt egy-egy senkit meg nem hallgató, aktívan tüneteket produkáló kolléga, akitől alig lehetett szóhoz jutni. Most biztos nyugi van, csak most meg én nem sokat járok arra.

pedig azokon beszéltek veled, nem? és professzionális segítséget, vagy tanácsot is kaptál, ha épp arra volt szükséged. nem értelek, miért jöttél ide, ahol nem nagyon beszélnek veled. amúgy nem humor kell hozzá, hogy ott beszélgess. még ha szét is lett offolva. most már mint látható, nincs ott senki aki szétoffolná 🙂 így aztán ott nyugodtan beszélgethetnél, 3 napon belül bizotos válaszolnak rá....az első amit említettél szinte minden nap benéznek oda is. ott is ha írnál lenne válasz 🙂   (tudtam én h rájössz mire gondolok)

Hanem melyikről? Akkor nem tudom, miről van szó.

Itt emlegettem Ábrándnál, hogy volt egy (burás) topik, ahol dumáltam emberekkel. Azt hittem, erre gondolsz.

Máshova hova regiztem még be? Régebb jártam Psycheközösségre, meg még régebb psyche.hu-ra, de előbbin inkább a chat erős, utóbbin meg volt egy időszak, amikor nem volt moderáció, és rendszeresen jött valaki szétoffolni az összes topikot, úgyhogy oda egy idő után humorom nem volt bemenni. Az utóbbi időben csak ide járok ilyen pszichés oldalra.

én nem a búráról beszéltem, amikor másik fórumot mondtam.

delia

#1: nem vagyok elég rászoruló? Nem szoktam oltogatni az embereket, direkt figyelek, hogy ne a személyre szólogassak be méregből, nem szarozok le dolgokat élből - viszont az igaz, hogy nem tudok eléggé hajlongani és sírdogálni azért, mert éppen segítséget kérek. Ha ez rossz stílus, akkor kész, nem tudok mit csinálni.

#2: ugyanitt volt topik, ahol kialakult beszélgetésem. Ezt csak arra mondtam példának Ábrándnál, hogy van, hogy kialakul párbeszéd, van, hogy nem. Ez nem egy másik fórum volt, és nem reklamációnak mondtam, hogy mi az, hogy itt nem az a módi, mint amott.

lola, el is olvastam:)

azt nem tudom, hogy régen ahová regiztél, az a fórum...ott mindig volt válasz a kérdésedre, mindig beszélgettek veled, az miért nem jó neked?

:D..Te írtad,hogy minden vélemény érdekel..

hát, lehet a "stilusoddal" van a baj. nem a panaszaiddal. legalább is sztem.

Ööö delia, nem értem a kérdést. Nem szaladgálok én sehova, kérdezni se sok mindent kérdeztem, csak bedobtam a problémámat, hogy hátha valami értelmes beszélgetés ki tud belőle bontakozni.

Főleg, hogy ezt a zizegés-dekoncentráltság dolgot más is írta, igaz egy tünetegyüttes részeként, nem csak úgy, ahogy nálam van.

hűű, kihez szaladtál, hogy ezt megkérdezd? 😀

Gaby, kösz:) a melóhoz sok hozzászólnivaló tényleg nincs, mármint önmagában ahhoz, hogy ki hogyan taáln munkát magának, mert ez ma senkinek se egyszerű.

lola, te meg vicces vagy, hogy csak ezért képes vagy bejönni és hozzászólni. Ez, amit írtál, kb az, hogy "hülye vagy fiam, az is maradsz". Nyilván neked is sokat mondták, és most "ne csak nekem legyen szar" jeligére továbbadtad nekem is. Annyira tipikus játék ez, képileg nekem az a stájer (?) tánc jelenik meg, amiben mindenki seggen billenti az előtte lévőt... (kevésbé absztrakt példa: lebaszott a főnök => nyakonvágom otthon a kölköt mert egyest hozott).

Egyetértek. Agyhugyköved az tényleg van..

Oldal 1 / 2Következő