Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Képzeletbeli barátok

Képzeljétek, meglátnak az utcán Ecuadori pólóban és azt mondják Tibor és nevetnek.

Milyen kérdések?

Nekem a Fridolin képzeletben barát.

Idézet tőle: Dafaque

Igen, köszönöm. A határral nincs gond, a fantáziák tudatos átültetése a valóságba már bajosabb, sok akadálya van.

Igen, ez már meglehetősen problémás tud lenni 🙂 De egy képzelt barát általában nem szokta igényelni, hogy átültetődjék a valóságba (legalábbis eddigi tapasztalataim és meggyőződésem szerint). Pont az a lényege, hogy ez fantáziában hatalmas élmény az adott ember életében, de legtöbbször semmi köze nincs a valósághoz, és nem is kell, hogy legyen. ha mégis, akkor ott más kérdések is felmerülnek már!!

nekem van egy képzeletbeli barátom, a Fridolin, priviben beszélgetek vele, erre eltünik, irok levelet és itt hagy.Hát mit csináljak hogy ne legyenek képzeletbeli barátaim?

cumisüveg.????

én is pontosan ismerem azt az érzést amikor az embernek csak képzeletbeli barátai vannak.... én mielőbb rendezném eme betegségemet.

Igen, köszönöm. A határral nincs gond, a fantáziák tudatos átültetése a valóságba már bajosabb, sok akadálya van.

Igen, megnyugtatlak, rengetegen vannak "olyanok". nagyon sok kliensem mesél hasonló storykat, hogy neki X és Y, akár valós de általa nem ismert személy a legjobb barátja, és bizony ő tartja benne a lelket a mindennapokban. 

Alapjában ezzel nincs semmi gond, teljesen átlagos, sőt esetekben szükséges fantáziavilágról van szó. Itt az a kérdés, hogy az illető mennyire tudja megkülönböztetni a valóságot a fantáziájától. ha nincs gond a határral, akkor nem nevezném én ezt kórosnak. Bizonyos mértékben mindenkinek szüksége van egy álomvilágra, ahol kiteljesedhet.