Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Művészek és a mentális problémák.

Oldal 1 / 2Következő

Sziasztok,

Ez a Rivo jó egyébként? Nem lehet, hogy nekem is ez kellene? Szorongásra.

Vannak mellékhatásai?

Én úgy nem tudom megindokolni, de szorongató rossz érzésem van állandóan. Sosem vagyok nyugodt. Mintha valami nagy csapást várnék. A frontin és scippa nem használ. Az ap sem erre a problémára. 

A legnagyobb baj, hogy amíg a PS-t nem veszik (most) észre rajtam, addig a szorongás már többeknek szemet szúrt. És ezt nem akarom.

Meg hogy nem nagyon beszélek, viszont sokat írok.

Gyerekkoromban autistának gondoltak, mert sosem beszéltem, viszont állandóan rajzoltam és írtam. Egyszer egy fotót képpontokból átmásoltam színes ceruzával egy A3-as lapra, nagyítva. Dolgoztam rajta vagy két hétig.

Tök jó lett, de a tanárom azt mondta, ez az autizmus jele. Csak akkorbmég gőzöm sem volt, mit jelent. Internet még nem volt (nekünk) a múlt rendszerben.

GERGELY ÁGNES: A SORREND FELBORUL

Biztosan tudom: végeztek velem.

A vonat zökken ha valaki tolja.

A halálvágy s a halálfélelem

címke csupán akár a paranoia.

Gyilkosságnál is nagyobb vétek az,

ha becsapják a halni indulót.

Lőtt sebre zászló, gennyre ragtapasz;

tusfürdő, szappan, málenkij robot.

Én tudtam azt a percet. Hallgatag

gyilkosaimról vers a hírhozó.

Láttam halálom széttép s fennmarad.

S az életemre nincs vállalkozó.

 

Na, én sokkal többet! És semmi önuralom...

De hány mg-osból???

Köszi, rendes vagy. Azért mert kikészül tőlem MINDENKI. Mert ha nem kontrollálom magam (önuralom) nagyon sokat beszélek. De a gyógyszerek elhallgattatnak engem. Visszaemeltük félről 1szemre. De nem tudom ez most nem e volt rossz ötlet... de Anyu okos én hallgatok rá. Majd kiderül hogy jobban leszek e sztem jobban leszek.

Már miért nem? Tök jól el lehet veled "beszélgetni". Már más is írta Neked, h egy okos, értelmes lány vagy, fordíthatnál időt kreatív tevékenységekre...

Mennyi az a "több" rivo?

Annyira rossz, képzeljétek ma visszaestem picit szerintem, ezért sokat írok mert így oldom a feszültséget, most rosszabbul vagyok mint amikor nem írok semmit. cryingcryingcrying

Anyu azt tanácsolta, emeljük vissza az esti Rivotrilt, ami szerintem jó ötlet is mert máskülönben feszültebb lennék de így se jó annyira. Én nem akarok írni.

Na hát igen... 😀 

Na igen. Ha kicsit megpiszkáljuk a nagy reneszánsz festők életét, róluk is kiderül, h mind hibbant volt.

Ezzel egyetértek.

Igazán jót csak érzelmi alapon vagy mentális félreműködéssel lehet alkotni, én úgy vélem. Attól lesz több, mint az átlagember átlagalkotása.

Nekem is terápiának indult a zene,mostmeg immár tizedik éve nyúzom ezt a "szakmát" :)) Ebből olyan 5 éve dolgozom is benne. 

-

-

-

-

-

-

-

khmmm... nem rossz társaság:

http://bipolarisvilag.hu/oldal/tudtae/tudtae.php

Van összefügés csak fordított. Vagyis simma csak ebben az esetben fordítva.

Ne mentális betegezzük!

Mentális eltérésekkel nagyobb esélyel lesz valaki művész, ennek számos oka közül az egyik lehet a részbeni kívülállóság és rálátás.

... kb. a színészek háromnegyede érzelmileg labiis, de az  érzelmileg labiis eemerek pár százaléka színész.  (Tudjátok ezért van az a sok "hiszti" a szárokkal.)

Sok asztalos, jogász, szakmunkás, mérnők, raktáros, orvos és bármilyen foglakozásban lévő ember lehet mentálisan problémás.

De sok "mentálisan problémás" ember nem lehet  asztalos, jogász, szakmunkás, mérnők, raktáros, orvos és bármilyen foglakozású csak művész. 😉

...

folyt. köv.

...

Sok híres eismert művész soha nem tanulta a szakmáját/művészetének eszközét. A pár százas lista kell, összeírhatjuk.

De tény, a zene nem tipikusan ez.

 

 

🙂

Senki sem hétköznapi....Mindenkiben van valami egyedi,már csak azért is mert csak egy van belőle.....;) És erre sokszor csak akkor jövünk rá amikor már nincs szerintem....Akkor sokkal jobban látja hogy milyen értékes és egyedi volt....h nincs mégegy belőle a földön aki pótolná.....Talán mert az idő és a tér mindent megszépít, még a jelen mindig hibákkal teli és terhes....

Nem, még nem. Egyelőre szakmunkás, de talán lassan képes leszek tovább lépni. Talán. De ha nem, az se baj. Mert szakmunkásnak lenni se rossz. 🙂


Semmi sem olyan hétköznapi, mint a vágy, hogy ne legyünk azok. - Shakespeare

Te művész vagy 🙂 ?

Hát ezt nehéz lenne illusztrálni. A szakmunkás, egy zeneszerző, érti a dolgát, tudja, hogyan írjon kettős fúgát vagy koncertművet, szépen meg is teszi azt, amit a szabályok diktálnak, egy periódus nyolc ütem, az első tonika, a negyedik domináns majd autentikus zárlat, és kész a szonáta. Előrebocsátom, vannak kivételek. De egy hetvenkettedik vonósnéyesnél az ember már nem a minőségre megy, csak teszi a dolgát. Viszont ha valaki egy kicsit képes túl látni, túl érezni ezen a világon, és a szabályain, és a hangokat követi nem a formát, akkor megszülethetnek azok a művek, amelyek előbbre vihetik a világot. Ez a folyamat pedig annyira különleges, értelmezhetetlen, és egyben bódító, hogy a szakmunkás egyszer csak nem figyeli már az ütemeket, nem hemiolában gondolkodik, hanem azt kutatja, mit akar a zene. Mert az élmény, amikor az ember alkot, és nem szerel, utánozhatatlan, és könnyen függővé lehet válni. Ez pedig mentális szempontból kicsit sem veszélytelen vállalkozás.

a művészet miért egyenesen arányos a mentális betegségekkel nem értem....:) És a szakmunkás miért ne lehetne az 😀 ? Nem kötözködésből csak nem látom az összefüggést!

Szerintem a szakmunkásból előbb művésszé kell válni, és ha jól csinálja az ember, a mentális gondok szinte kikerülhetetlenek. A szakmunkásnál nincs ilyen veszély. Lehet ez kicsit arrogáns vélemény, de a zenén belül ezt tapasztalom

művészet - Ja és akkor csak a kézőművészetről beeszéltem.

A barlangrajzoktól az szürrealizmusig és az art brut-ig. - már csak műfajilag sem kis téma.

Én igazi elmebeteg akaram lenni, hogy nagy művész legyek. Jó akkor még gyerek voltam, erre meg megkaptam, hamísitásból azt a dg.-t. - senkit nem akartam megsérteni, 12 évesen gondoltam így.

Sziasztok, nemrég találtam ide, és az a kérdésem lenne, hogy van e itt valaki akinek még Disszociatív Személyiség "zavara" van? Nem tudom a pontos megfogalmazást, csak sejtésem van, hogy közöm van hozzá, a betegséghez, de lehet teljesen tévúton járok? Jó lenne megtudni, vagy ha valaki "hasonló" cipőben jár, mesélhetne a tapasztalatairól 😉

vannak itt még mások, én szerintem most lépek

Jó éjt.Vagy éjszakázást.Mittom én te mikor fekszel és kelsz.

csak szimplan beszelgetni szerettem volna itt valakivel es nem feltetlenul errol a temarol 

Gaby

Nekem Raymond Chandler a kedvenc iróm. Eszternek még régebben irtam is hogy miért azaz uj könyvének a neve hogy Gyilkosság a ház körül(LB szerint), met szerintem ez fos, bár nem vagyok műértő vagy művész, de a krimiket  gimis koromban szerettem olvasni.és talán értek hozzá valamit Felhoztam példának Eszeternek hogy pl. Raymond Chandler: Asszony a tóban, az egy jó cim.Szerintem.Az ővé meg nem annyira.Az jut róla az eszébe az embernek hogy elviszi a kutyát sétáltatni.Ezt megirtam neki azthiszem.Vagy egyszerüen rögtön tudod hogy mi fog történni és hol, nem marad benne izagalom vagy ilyesmi, nem értek hozzá.Kivéve ha nem csak a ház körül lesz gyilkosság, hanem abból indul ki valami történet.Majd elolvasom ha meg lesz a könyv és lesz rá pénzem és kedvem.Persze ha tényleg irja azt a könyvet.

A roman irok kozul megmlitenem Liviu Rebreanu nevet. Az akasztottak erdejet lehet sokan olvastak 

http://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20120224-10-hires-iro-aki-ongyilkossagot-kovetett-el-vagy-kiserelt-meg.html   

egy lista olyan irokrol akiknek mentalis problemai voltak es ongyilkossagot kovettek el 

Dali örült neki. Még filmet is hamisított, hogy megnézze lehet-e és lehet.

Szerintem nem kellett volna kipróbálnia, addig is lehetett. Legalábbis erre következtetek abból, hogy vannak "stílusok". A "szecesszió" stílus összefoglaló neve azoknak a hamisítványoknak, amit a szecesszió korában valaki elsőként kitalált, és ezek önálló műalkotásokként vannak nyilvántartva. Ez a logikus.

mindjárt most pihenek, meg eszek, majd beszélgetünk mi még itt jókat

ha lehamistiják a tárgyaidat vagy hasonló stilusban próbálnak csinálni műalkotást, azt a pénzért teszik vagy egyébért, de a művésznek az a lényege hogy amit alkot az a sajátja legyen, a művészete saját maga.Nem fog örülni hogy ott van egy másik 'műalkotás', amire majd azt mondják hogy az is ő, miközben az nem ő. Tőkéletes hamisitvány nincs, vagy alkotsz saját magad.... na most belefáradtam a magyarázásba, pihi, lényeg hogy nem fog örülni ha más alkotásokkal fogják azonositani, meglátja , az emberek azt mondják hogy az ő, de ő tudja hogy az nem ő, és igen szomorú lesz emiatt,vagy még rosszabb.

Nem értem. Mire utalsz azzal, hogy "ezért"?

ezért is nehéz belefogni a művészetbe a piacgazdaságban

Nekem azt mondták, hogy humorból. Hogy megmutassa, hogy a művészetet is lehet hamisítani, az eredeti szerzőnek is.

Humor dolgokhoz nem értek, nekem nincs, de ha elmagyarázzák, akkor értem.

Nem szoktam nézni Dali-t, lemaradtam egy kiállitásról róla, vagy pénzem vagy időm nem volt, nem emlékszek már rá.Nem az én világom, de jó.

Én Picassot nem kedvelem, zseniális, de alkotott olyat amit azthiszem nem kellett volna, nekem a szexuális dolgok annyira nem jönnek be a művészetben, vagy csak válogatós vagyok benne.Meg valahogy nem tudok rajta nézelődni hosszan.

Hát lehet hogy a pénzért ilyeneket is megtesznek, vagy nemtudom miért csinálhatta.

Sokan keresnek szponzorációt az úgynevezett véleményformálóknál.

 

Salvador Dali egy időben a saját művészeti tárgyait hamisította tömeggyártással, arra is azt mondták, hogy művészet, pedig az már futószalagon készült, gyárban, munkásokkal, még a szignó sem volt rajta igazi, mégis ha valaki bemutatott egy ilyen tárgyat, akkor Dali maga adott róla tanusítványt, hogy az igazi.

vagy csak maga akarja eladni művészetként és megtalálja az eszközöket hogy annak tekintsék

 

inspirációt érez a festéshez, vagy ugymondanám kap egy inspirációt ami aztmondja hogy most  fessen és fest, van aki meg fontosnak tartja a művészetet és azt mondja megtanulok festeni, mert az jó dolog, ad nekem, netán másnak is ad valamit, ezért elkezd festeni

vélemény ide vagy oda a művészet az művészet, a nem művészetből lehet művészetet csinálni a véleménnyel

azért aki eljut oda hogy nagy művész legyen ott már mindegy a mások hatalma, érdeke ,izlése, véleménye, azt már ha nem is sokan, de néhányan már felismerik, az meg épp elég, aztán még lehet hogy később ebből a kevés műkedvelőből még nagyobb tömeg lesz, persze lehet nem világméretű.

Persze igaz lehet amit mondasz, vagy nem is ugymondanám hogy igaz, hanemhogy lehet hogy igy működik a világ, ezeken nem szoktam gondolkodni.

Szerintem ő fest. Ahogy tud. Kényszert érez rá, hogy fessen.

Ez az első pont.

 

A második pont pedig hogy vannak személyek különféle ízléssel, érdekkel és hatalommal akik vagy azt mondják, hogy ez művészet vagy azt, hogy nem. És akik jobban tudják érvényesíteni a véleményüket azok véleménye fog megmaradni az általában önálló ízlés és vélemény nélküli tömegek fejében. Snassz lesz mást mondani.

De ez független attól, hogy valaki épp fest vagy szarik.

persze lehet szarni, próbálkozni a művészettel és művésztet létre hozni. Meg beszélgetni is.

lehet az elején csak csinálja mondjuk fest, de eljut egy olyan szintre amikor már tud festeni, mert azt nem lehet megtanulni egyik napról a másikra.az elején fest és nem művészet, később fest és már művészet és már nem is tudna nem művészetet létrehozni, kivéve ha firkálni van kedve.Lényeg a személy ugyanaz.Mindkét alkalommal fest, egyszer ezt mondják nem művészet, később azt mondják majd az ujabbakra hogy művészet.De ekkor már csak művészetet fog létrehozni.A lényeg hogy fest.

Szerintem összemosod azt, amit valaki csinál, és amit mondanak arról, amit csinál.

1. Amit csinál valaki: ír, fest, énekel, zenét szerez, épít, stb.

2. Amit mondanak róla, ahogy megítélik: művészet vagy nem az.

A kettő egymástól teljesen független is lehet. A művészet az a második pontban leírt tevékenységgel keletkezik.

én kérdeztem hogy mi a művészet, ezt igy most nem tudom, lehet mondani rá hogy önkifejezés, de az meg minek stb. hosszú a sor

Mert van olyan hogy nem kap pénzt azért amit csinál és tetszik. Létezik ilyen.

Egyébként a művészet is szerintem szimplán szolgálat, de lehet ennél több is, nagyobb dolog, nem értem annyira.

Szerintem nincs ilyen. Az ingyenes az azt jelenti, hogy valaki nem kap azért pénzt, amit csinál és az másoknak tetszik. De ettől még nincs hatalmában, hogy műalkotást csináljon. Az áll hatalmában, hogy csináljon valamit. Amire vagy azt mondják mások, hogy műalkotás vagy nem. 50-50%. Ha egyszer már mondták, akkor nagyobb az esély, hogy máskor is fogják, az a divat. És végül egy divathullám végével az is lecsenghet.

persze piacgazdaság stb., de azért szükségszerű

de van olyan is ami nem arról szól : ingyenes művészet, tippnek jó?

Szerintem azt senki se tud. Az szerintem két fázisban készül. Valaki ír valamit. Másnak vagy másoknak tetszik, akiknek hatalmuk van ilyet mondani és rámondják, hogy műalkotás.

én sem ismerem Illyés GYulát, engem Tandori Dezső érdekel, tőle már olvastam valamit

tudok irni, de nem műalkotást

Oldal 1 / 2Következő