Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

ADD/ADHD Figyelemzavar és hiperaktivitás a középpontban

Nekem ez gyerekkorom óta van. Pontosabban a figyelemzavar, sok figyelmetlenségi hiba. Nem tudom kivárni míg pirosra vált a lámpa, nagyon gyakran elhagyom a dolgaimat. Rossz helyen szállok le vagy rossz irányba megyek utazás közben.  Munkahelyen nem tudom, h mit akartam csinálni, hol tartok, nyomkodom a gombot, mire feltűnik, h agyilag nem ott vagyok. Fősulin és OKJ-s képzésen nem tudtam a figyelmemet fenntartani. 

Monotonitást viszonylag jól bírom, ha nem vagyok kevertben vagy hipomán fázisban. Hiba viszont gyakori. 

Nem a hiperaktivitás a fő gond, hanem a figyelemzavar. Előbbi csak kevertben erősödik fel, de az nem ADHD miatt van.

Olyan 2 hónapja nekem is teljesen szétesik a koncentrációm, nem haladok a saját dolgaimmal. 10 percet foglalkozok vele, aztán már azt sem tudom, hogy mit akartam csinálni.

Általában Ritalint adnak, ami pszichés tünetek fokozódását okozhatja pszichés betegeknek. Nekem emiatt fel sem írhatnák. Ezért nem vizsgáltatom ki.

Külföldön bupropion hatóanyagtartalmú antidepit is szoktak adni, itthon csak depresszióra és cigiről való leszokáshoz írhatják fel. Ezt elvileg szedhetném, de ez is kockázatos mert hipomániába tolhat vagy kevertbe. Ebben az esetben gyorsan kellene elhagyni, ami megvonási tünetekkel járhat. 

Fura módon a kávé (ahogy a Ritalin is) egészséges embert pörgethet vagy nyugtalanná tehet, ADHD-st nyugtat és javítja a koncentrációt.

Orvoson szerint kevert fázisban minden tünetet produkálom (sok nem ADHD-s is), de nekem nem kevertben is sok ADHD-sokra jellemző tünetem van.

Nem ütnék egymást az erre adott gyszerek a más antipszichotikumokkal, egyebekkel?

Figyelemzavarra próbált vki gyszert szedni? 

Az itteni teszt szerint figyelemzavarom, hiperaktivitásom és diszharmóniám is van.

Tanulási zavar nincs.

Szerinted melyik diag vagy diagok helytállóak? 

Dokim szerint ADHD gyanús vagyok. Rengeteg tünete van, diaghoz vagy elég vagy nem. Nem vizsgáltatom ki mert hiába lenne róla papírom, gyszert nem kaphatok rá mert bipol kizáró ok. 

Gyszert kaptál ADHD-ra vagy pszich. betegségre? Segített? 

Milyen szamárságok, elrontások miatt szólnak meg?

Én  sajna vénkoromra a jelentősen rossz ADHD együttessel vagyok. Ezt lehetett elorvosolni, voltam már bipoláris, szorongó, borderline, és ADHD, pedig csak egy egyszerű ember szerettem volna lenni, akit észrevesznek akkor is ha nem csinál valami nagy szamárságot. Most csak akkor jövök a képpe, ha elrontok valamit, megbocsástalan!!!!Mért nem figyelsz!!! 

Nalam sosem volt kezelve 😀 de igy 22 eves koromra egesz jol megtanultam vele egyuttelni,szamomra nem zavaro,megha extrem mereteket is olt nalam. Eletminosegemben nem befolyasol,nem okoz hatranyokat.

Frissült az ADHD teszt

https://www.bura.hu/adhd-teszt

 

Na, ez az "enyhe" felső határa: "Az enyhe diszharmónia nem jelent nagy problémát, de jelzi, hogy az egyén teljesítményei nem egészen érik el a képességei szerint adott lehetőségeit, és ez feszültséget okoz a mindennapi életben. Érdemes átgondolni az életvezetésbeli problémákat, és ahol lehet, változtatni. 

jelentős diszharmónia önmagában is sok szenvedést okozhat, de önmagában nem fordul elő. Mindig valamilyen egyéb zavar okozza. A diszharmónia a beilleszkedést megnehezíti, mert az egyén nincsen összhangban sem saját képességeivel, sem a környezeti lehetőségekkel. Ezért fontos szakemberhez fordulni, pszichoterápiát, életvezetési tanácsadást keresni."

Érdekes. Figyelemzavar, tanulási nehézség nincs (valószínűleg ezért nem foglalkoztak vele időben; noha azért picit volt, én tudom), a hiperaktivitás az enyhe alsó határán. "Diszharmóniás személyiségfejlődés" – mondta az első diagom...

Elég fárasztó állandó diszharmóniában élni magaddal, a környezeteddel stb.

http://semmelweis.hu/pszichiatria/files/2016/10/adhd_el%C5%91ad%C3%A1s_magyar_20170403.pdf

http://www.diszk.hu/tesztek/ADHD-D-TZ-teszt

Szenzációs. És hogy a felmőttkori aluldiagnosztizált, meg hogy mi minden alakulhat ki a talaján...

Hogy érted azt,hogy idegesítő?

Nekem a kisfiam aki 14éves ADHD-s.Nagyon nehéz vele.Ha van olyan szülő akinek a gyermeke ADHD-s szivesen beszélnék vele.

Hiperaktivitásra láttam már példát, messziről, de szörnyen idegesítő.