Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Egészséges leszek!

nekem ugyan nincs cicám, de én is eldöntöttem, hogy egészséges leszek...! Ma már kevesebb cigit szivtam és föztem magamnak ebédet is, vacsorát is.

ezt a jó szokásomat meg kell tartanom... 🙂

Idézet tőle: harmony

Idézet tőle: kata

Igen van, jelenleg 6db 🙂

Húúú az már komoly költség lehet :-PPP Amugy ha tehetném én is egy csomó macsekot tartanék, ha lenne saját kertem. Imádom őket!! :-))

Még sosem kóborolt el egyik sem? Hogy "viselik" el egymást a macskák? 😀 

 

Igen, Harmony, hat cica ellátásának már komoly költségei vannak. Szerencsére kapok támogatást egy kedves, drága barátnőmtől, az állatorvosom asszisztensétől, akinek van egy mini alapítványa és egyben macskaotthona, ahol most 17 eldobott, kóbor cicát gondoz ott.

Sokat konzultálok velük, szerencsére például vitamin és vashiányra a legjobb a nyers csirkemáj. Az elég olcsó és szeretik. Túladagolni persze nem szabad, mert székrekedést okozhat, ez csak kiegészítő táplálék. A száraz táp nagyon fontos, de mellette főzök nekik. Nagy adagban, így kis margarinos dobozokban le vannak fagyasztgatva kisebb adagok, hogy mindig legyen kéznél ételük. A macskák a legjobb barátaim, ha nem lenne semmilyen segítségem, akkoris lennének! Lehet, hogy csak három vagy négy persze.  🙂

Idézet tőle: harmony

Hát nem gyönyörű?

http://www.petpeoplesplace.com/resources/gallery/images/uploads/Bengal_1787349665.jpg

Ilyen szép cicát még sosem láttam! Csodálatos, nem is ismertem ezt a fajtát. Köszi szépen a képet, Harmony! 🙂 Örülnék egy ilyen cicának, bár a vadmacskák valóban nem háziállatok. Viszont ő már keresztezett, és szerintem ha pici korában kerülne jó kezekbe, akkor jó eséllyel szelíd lenne. Biztosan vállalnám! 🙂

Az én cirmosomban is lehet vadmacska vér, mert anno akitől elhoztam, mesélte, hogy az anyja még nála is nagyobb volt. Egyszer megjelent náluk, megszülte a cirmosomat, aztán továbbállt. A macskám kölyökként szenvedélyes volt, domináns, területét nagyon védő, de vadnak nem nevezném. Most meg már a kor bölccsé tette. Kiemelkedően intelligens, 10 éve hűséges, megértő barát, családtag.:)

harmony, ez a macska tényleg gyönyörű! (én is cicabarát vagyok)

Asszem minden macskát imádok :-DDD

Hát nem gyönyörű?

http://www.petpeoplesplace.com/resources/gallery/images/uploads/Bengal_1787349665.jpg

Idézet tőle: Mona

Idézet tőle: harmony

Mona, szépek ezek a Maine Coon cicák! Olyan mini tigris kinézetűek 🙂 Vagy inkább hiúz :-))

Igazi, maguktól fejlődött "vadcicák", de nam vadak, igen! :)) Én is szeretnék egyet, de Magyarországon irreálisan sokat kérnek egyért. Megértem, hogy meg kell téríteni nekik a legminőségibb ellátást, a fajtatisztaságra való ügyelést stb.-t, de könyörgöm, cica, nem egy márkás cipő! >:(

Azért majd lesz egyszer.:)

Hát igen, igazad van. Egyébként az IGAZI álmom az a bengáli macska volt (bengalian cat asszem), de attól tartok azok eléggé vadak lehetnek... bár állítólag már kitenyésztették szelídre, de ha jól tudom igazi vadmacskákat kereszteztek házimacskákkal, úgy tenyésztették ki. Azok viszont tényleg gyönyörűek, és van köztük aranybarna, és ezüstös is. Mindjárt linkelek róla képet!

Gyönyörű ő is.:)

:)))

Idézet tőle: harmony

Mona, szépek ezek a Maine Coon cicák! Olyan mini tigris kinézetűek 🙂 Vagy inkább hiúz :-))

Igazi, maguktól fejlődött "vadcicák", de nam vadak, igen! :)) Én is szeretnék egyet, de Magyarországon irreálisan sokat kérnek egyért. Megértem, hogy meg kell téríteni nekik a legminőségibb ellátást, a fajtatisztaságra való ügyelést stb.-t, de könyörgöm, cica, nem egy márkás cipő! >:(

Azért majd lesz egyszer.:)

:-)))

Nekem az tetszik a legjobban hogy a nyakánál nagy a szőr, mintha egy oroszlán lenne 🙂 

Nekem is a maine coon (volt) az álmom 🙂

Most nem szeretnék újabb macskát.

Main Coon 🙂

Mona, szépek ezek a Maine Coon cicák! Olyan mini tigris kinézetűek 🙂 Vagy inkább hiúz :-))

t (jobb képet találtam)

Idézet tőle: kata

Igen van, jelenleg 6db 🙂

Húúú az már komoly költség lehet :-PPP Amugy ha tehetném én is egy csomó macsekot tartanék, ha lenne saját kertem. Imádom őket!! :-))

Még sosem kóborolt el egyik sem? Hogy "viselik" el egymást a macskák? 😀 

:)))  Nekem most egy cirmosom, de még reménykedem, hogy hazajön a másik. Szobacicaként kezdték, aztán mikor vidékre költöztem kerti cicák lettek, saját macskaajtós bejáróval a pincébe, mi inkább szuterén. Szóval világos, vannak ablakai, és ott a kazán is, télen jó meleg van.

A sebesült macska téged szimbolizál?

Igen van, jelenleg 6db 🙂

Egyébként nagy álmom volt mindig egy sziámi macsek, vagy Maine Coon, de mivel kutya is van ott ahol a macskám (és a kutya csak azt az egyetlen cicát fogadja el), ezért sajna nem lehet... de talán egyszer megvalósulhat az álmom és lesz egy fajtatiszta cicám (persze a mostanit is nagyon szeretem), és majd a saját lakásomban tarthatom. 🙂

Szia Kata!

A cicám nem szobacica, hanem kerti cica, de van egy külön kis elszeparált helye a garázsban, plusz azon belül macskaházikója 🙂 Régen a régi háznál bent volt, de kijárhatott (az ablakon közlekedett :-D). 

Neked is van cicád? 🙂

Szia harmony!

Írtad ,hogy van egy fekete színü macskád, szobacica?, vagy az udvaron lakik?

Idézet tőle: vega58

Vega egy nagy ölelést küldök neked! 🙂 Figyelem a  tevékenységeidet, persze azért nem "lefigyellek" 😉

Idézet tőle: Mona

Idézet tőle: harmony

Szerintem az is sokat segít a gyógyulásban, ha az embernek van egy kis házi kedvence akiről gondoskodhat 🙂 Számára is meg kell teremtenünk a legmegfelelőbb körülményeket, biztonságos meleg otthont, szeretetet, gondoskodást. Foglalkozni kell vele, és ez erőt ad és önbizalmat. És nem mellékesen mi is nagyon sok szeretetet kaphatunk pl egy cicától vagy kutyától. Nekem van egy macskám, aki most Gerlán van anyunál - sajnos nincs ott jó helye, mindig száraztápot kap, nem takarítják a tálkáját, nincs is rendes tálkája, de ezentúl ennek vége! El fogom hozni magamhoz (a szomszéd miatt nem lehetett, mert neki is van macskája de a napokban halt meg a macskája, hátha mostmár engedné, hogy itt legyen az enyém), és gondoskodni fogok róla, a legfinomabb kajákat fogom főzni neki, persze macskának való kaját, bent lesz a lakásban, néha kiengedem az udvarra, lesz külön cicaházikója, kaparófája, mindene, el fogom kényeztetni, és boldog lesz és én is!

Harmony, ez nagyon jó topic, én is köszönöm, hogy létrehoztad! 🙂

Háziállatokról: mikor a legmélyebb depikben voltam, a macskáim adtak erőt ahhoz, hogy de ők nem tehetnek semmiről, én vagyok a pótmamájuk és barátjuk, nekik szükségük van minőségi ételre, tiszta alomra stb., ezért nem hagyhatom el magam.

Nagyon sokat kaptam tőlük, mindig nagy szeretettel vártak ha beléptem a lakásomba, jókat játszottunk, vagy csak feküdtünk az ágyamon vagy akár az egyik szőnyegen, doromboltak és én tanultam tőlük is "lazulni". 🙂

 

Kedves Mona!

Örülök, hogy tetszik a topik, reméltem, hogy "sikere lesz", mivel szerintem senki sem szeret szenvedni, nem szeretjük a rossz állapotot, bár elképzelhető, hogy páran ragaszkodnak a betegségükhöz (pl én a skizot kifejezetten szerettem, amig voltak tüneteim, persze ezt senki nem értette meg - mindegy -) de azért szeretnék egészséges és boldog lenni, normális élettel. 

Az állatokat én is imádom, nekem csak egy macskám van, meg halaim. Meg anyuéknak van egy dobbermann rotweiler keverék kutyájuk, az egy kissé agresszív, de nagyon szeretetreméltó kutyus, mert szófogadó - inkább csak az idegenekre neheztel 😛 De pl a macskámmal órákig el tudok lenni, símogatva, becézgetve. Kicsi korában mindenféle játékot gyártottam neki, azért lett olyan jó vadász. Bár sajnálom az egereket amiket elkap. De sosem eszi meg, hanem leteszi a bejárati ajtó elé a szőnyegre "ajándékként" a gazdinak (nekem) 😛 Mondhatom odáig vagyok meg vissza tőle 😀 De amugy nagyon ari cica. Fekete színű.

Idézet tőle: Mobid2

kedves Harmony!

nekem két hónapja volt ilyen elhatározásom. sok közös van a tieddel. pl rendszeresen takaritom a lakást, amiben lakom, majdnem minden nap takaritok valamit. magamra mosok és magamra fogok fözni is. veszek edényeket.

a diétámból számüztem a fehér kenyeret és sok vitamint eszem én is. heti 3 alkalomra emeltem a konditerem látogatásomat.

van egy kutyánk és háziállataink, csirke, liba, azoknak rendszeresen adni fogok vizet amig a szüleim dolgoznak.

és én is szeretnék bizonyitani, hogy fel lehet épülni.

Kitartást kivánok!

Kedves Mobid!

Neked is sok kitartást! 🙂 Szerintem remek ötlet a fehér kenyér kiiktatása az étrendből, hallottam jótékony hatásairól. Én is tervezem, csak még nem tudtam igazán rászánni magam. Nekem a hányásokkal vannak gondjaim, arról nem tudtam még leszokni (bulímia), de minden más tervem kezd megvalósulni. 

Idézet tőle: nemember

örömmel olvasom pozitív elhatározásaidat! kitartást és sok sikert kívánok a megvalósításhoz!

Köszönöm Nemember! Az elhatározásom egyre jobban halad, jobban mondva valósul meg folyamatosan. 🙂 amióta ide írtam, mindennap kétszer tornáztam (reggel-este) jó sokat, ma meg voltam bicóval a Centernél (mondjuk potyára, mert elfeledtem hogy Vasárnap van), de legalább tekertem egy sort. 🙂

Idézet tőle: purify

Kedves Harmony!

Szerintem nagyon jó ötlet ez a topik!

Szeretnék én is írni pár dolgot...

Amikor érzem, hogy erőt vesz rajtam az elkeseredés, megpróbálok azokra a jó dolgokra gondolni, amelyek velem történtek. Több időt fogok tölteni a családommal, többet fogok olvasni és zenét hallgatni, hogy lelki élmények érjenek.

Kedves Purify, köszönöm! Igen, a jó dolgokra érdemes koncentrálni, és ha lehetséges olyasmivel elfoglalni magunkat, amik segítenek, és lendítenek a hangulatunkon 🙂 Remek ötlet, hogy a családoddal szeretnél több időt eltölteni, biztos hogy a családod is értékelni fogja! Az olvasás is jó ötlet, a zenehallgatás meg kikapcsol 🙂 

Kiscsillag, és hazajársz kezelésre? külföldön hol szerzed be a gyógyszert? nem kell megmondanod, hol laktok csak annyit, hogy európa? akkor biztos beszéled a nyelvet is, nem?

Ma sem dobáltam be egy rakás nyugtatót este. Megálltam 1 mg Xanaxnál és 0.5 mg Rivotrilnál. Zolpidemet már elhagytam, ma már melatonint sem veszek be. Csupán azért vagyok még ébren, mert belefeledkeztem a kedvenc játékomba. Amúgy már lassan a klaviatúrára koppan a fejem.

Két hónap ,és 12 napja nem dohányzom...:-)

20év napi 1-1,5 dobozzal szívtam el,

Majdnem 10 kilót híztam..de az is igaz ,hogy rám fért a feleségem szerint extra sovány voltam,most 188cm magas és 80 kg vagyok,

Remélem megtudom állni ,hogy soha többé ne gyújtsak rá,néha nagyon hiányzik...

Kiscsillag, tervezed a külföldre menést?

Idézet tőle: man

Ha hirtelen meggazdagodnék,valszeg olyan egészséges lennék mint a makk''!:D

-> 😀

Idézet tőle: harmony

Szerintem az is sokat segít a gyógyulásban, ha az embernek van egy kis házi kedvence akiről gondoskodhat 🙂 Számára is meg kell teremtenünk a legmegfelelőbb körülményeket, biztonságos meleg otthont, szeretetet, gondoskodást. Foglalkozni kell vele, és ez erőt ad és önbizalmat. És nem mellékesen mi is nagyon sok szeretetet kaphatunk pl egy cicától vagy kutyától. Nekem van egy macskám, aki most Gerlán van anyunál - sajnos nincs ott jó helye, mindig száraztápot kap, nem takarítják a tálkáját, nincs is rendes tálkája, de ezentúl ennek vége! El fogom hozni magamhoz (a szomszéd miatt nem lehetett, mert neki is van macskája de a napokban halt meg a macskája, hátha mostmár engedné, hogy itt legyen az enyém), és gondoskodni fogok róla, a legfinomabb kajákat fogom főzni neki, persze macskának való kaját, bent lesz a lakásban, néha kiengedem az udvarra, lesz külön cicaházikója, kaparófája, mindene, el fogom kényeztetni, és boldog lesz és én is!

Harmony, ez nagyon jó topic, én is köszönöm, hogy létrehoztad! 🙂

Háziállatokról: mikor a legmélyebb depikben voltam, a macskáim adtak erőt ahhoz, hogy de ők nem tehetnek semmiről, én vagyok a pótmamájuk és barátjuk, nekik szükségük van minőségi ételre, tiszta alomra stb., ezért nem hagyhatom el magam.

Nagyon sokat kaptam tőlük, mindig nagy szeretettel vártak ha beléptem a lakásomba, jókat játszottunk, vagy csak feküdtünk az ágyamon vagy akár az egyik szőnyegen, doromboltak és én tanultam tőlük is "lazulni". 🙂

 

Ha hirtelen meggazdagodnék,valszeg olyan egészséges lennék mint a makk''!:D

kedves Harmony!

nekem két hónapja volt ilyen elhatározásom. sok közös van a tieddel. pl rendszeresen takaritom a lakást, amiben lakom, majdnem minden nap takaritok valamit. magamra mosok és magamra fogok fözni is. veszek edényeket.

a diétámból számüztem a fehér kenyeret és sok vitamint eszem én is. heti 3 alkalomra emeltem a konditerem látogatásomat.

van egy kutyánk és háziállataink, csirke, liba, azoknak rendszeresen adni fogok vizet amig a szüleim dolgoznak.

és én is szeretnék bizonyitani, hogy fel lehet épülni.

Kitartást kivánok!

Kedves Harmony!

Szerintem nagyon jó ötlet ez a topik!

Szeretnék én is írni pár dolgot...

Amikor érzem, hogy erőt vesz rajtam az elkeseredés, megpróbálok azokra a jó dolgokra gondolni, amelyek velem történtek. Több időt fogok tölteni a családommal, többet fogok olvasni és zenét hallgatni, hogy lelki élmények érjenek.

örömmel olvasom pozitív elhatározásaidat! kitartást és sok sikert kívánok a megvalósításhoz!

Szerintem az is sokat segít a gyógyulásban, ha az embernek van egy kis házi kedvence akiről gondoskodhat 🙂 Számára is meg kell teremtenünk a legmegfelelőbb körülményeket, biztonságos meleg otthont, szeretetet, gondoskodást. Foglalkozni kell vele, és ez erőt ad és önbizalmat. És nem mellékesen mi is nagyon sok szeretetet kaphatunk pl egy cicától vagy kutyától. Nekem van egy macskám, aki most Gerlán van anyunál - sajnos nincs ott jó helye, mindig száraztápot kap, nem takarítják a tálkáját, nincs is rendes tálkája, de ezentúl ennek vége! El fogom hozni magamhoz (a szomszéd miatt nem lehetett, mert neki is van macskája de a napokban halt meg a macskája, hátha mostmár engedné, hogy itt legyen az enyém), és gondoskodni fogok róla, a legfinomabb kajákat fogom főzni neki, persze macskának való kaját, bent lesz a lakásban, néha kiengedem az udvarra, lesz külön cicaházikója, kaparófája, mindene, el fogom kényeztetni, és boldog lesz és én is!

Célom, hogy előbb-utóbb kigyógyuljak a betegségeimből (skizofrénia, szociális fóbia, depresszió), és gyógyszermentes életet élhessek. Azt állítják az orvosok, hogy a skizofrénia gyógyíthatatlan, életreszóló betegség. Be fogom bizonyítani hogy tévednek! 🙂

Az ételek közül az egészségeseket fogom megvásárolni és nem azt ami olcsó. Persze manapság az emberek örülnek, ha futja élelmiszerre, de szerintem fontos, hogy amit megeszünk, az ne valami silány minőségű egészségtelen étel legyen, hanem egészséges, és így talán hosszabb életűek is lehetünk és boldogabbak. Pl ezentúl barna vagy rozskenyeret fogok enni. Meg fogom nézni az élelmiszerek összetételét, amiket megvásárolok. Neten utánanézek az egészséges ételeknek és táplálkozásnak. Ha találok valami használhatót, belinkelem nektek 🙂

Én azzal kezdem hogy ezentúl soha többé nem fogok hányni, és leszokok a kóláról, mert az nagyon egészségtelen. Egészséges ételeket fogok enni, és napi ötször fogok étkezni kisebb mennyiségeket. Vitaminokat fogok szedni és elkezdek tornázni, és egyre több időt fogok tölteni a szabad levegőn. Kedves leszek másokhoz, és türelmes, és nem fogok feleslegesen nyugtatót és altatót szedni. A szobámat rendszeresen takarítani fogom, (többször mint eddig), és rendet tartok. Megpróbálok éjjel aludni (sajnos alvászavarom van), megpróbálok ezért különböző technikákat (légzés"gyakorlatok", meditáció, éjszakai szellőztetés stb.), és nappal ébren lenni, és aktív lenni, mindenfélével foglalkozni, nem egész nap a gép előtt ülni.

Ezt a témát azért hozom létre, hogy arról beszélgethessünk, mit tehetünk azért, hogy minél egészségesebben tudjunk élni. A téma magában foglalja az egészséges táplálkozási szokásokat, a tiszta rendezett környezetet, lelkünk rendbetételét, a közérzetünk javítását! Aki szeretne egy boldogabb életet, az itt kérhet tanácsot másoktól, illetve megoszthatjuk tapasztalatainkat, tudásunkat, hogy segíthessünk másoknak! Leírhatjuk azt is, mit fogunk megtenni azért, hogy egy szebb, boldogabb életet alakíthassunk ki magunknak! Aki szeretne egészséges, boldog életet, az írjon ide bátran! Szerintem ez mindannyiunk vágya 😉