Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Onkopszichológia

Nem tudom melyik bekezdésben, a könyv a Skizofrénia tankönyve névre hallgat és már régen olvastam ezt, de majd veszek egy könyvet a kommunikációrol is.

Hajnal; szia;


Ravezeto kerdes:  a nagykonyvben, hanyas szamu oldalon, melyik bekezdesben?


 

A nagykönyvbe irják azt hogy a skizofrének között alig fordul elő rákos megbetegedés- Ahogy barátom mondani szokta én  nem vagyok skoizofrén csak ezt mondják rám, legfeljebb még gyógyszert is szedek rá(netán iszok), de az nem számit. Csak teli van rémségekkel ez a betegség, ez meg egy olyan része lenne hogy a statisztikában alig fordul elő náluk a rák. Talán a személyiséggel lehet összefüggésben ami ezáltal megváltozott vagy fene se tudja, hogy miért van, de tény hogy igy van.Azt talán nálam is változott a személyiségem vagy a többi emberhez képest másképp alakult a sorsom és másképp álok a világ dolgaihoz, de ez lehet a barátiköröm miatt is , vagy hogy meg kell egy kicsit küzdeni a betegséggel. Vagy csak eltér attól az elképzeléstől ahogy gyerekként láttam önmagam milyen leszek később(ezen most nem gondolkodok hogyan).

Szia Hajnal;


Ez valami ravezeto kerdes? 


Kulonben a koztudott, az nem egy jo referencia. Te azt gondolod koztudott. Ez adatokkal is alatamaszthato?  Mert neked lehet koztudott az idok vegezeteig.


Az orvostudomany meg azt sem tudja megmondani mi is az a skizofrenia. Es sok embert rosszul diagnosztizalnak. Peldaul ha kulonbozo dokikhoz megy valaki azt lehet hogy kulonbozoen diagnosztizaljak.  Most az egyik jo, vagy mindegyik jo?  Es mi a helyes gyogyszereles?  Hat talan probalja meg ezt , es ha nem segit majd valtunk.  Tudomanyos.


Visszaterve a koztudottra. Nem is olyan koztudott. Hajnal lehet hogy rosszulkoztudod es meg lehet rakod. Vagy a skizofrenia ol meg elobb.

A rák nem válogat. Az agytumor például szokott viselkedésproblémákat okozni.

zsivany

Nem félsz hogy rákos leszel? Jó lenne ha az köztudott lenne hogy a skizofrének között alig van rákos megbetegedés. Remélem közöm nem lesz a rákhoz sosem, bár ezt nem az orvos szabja meg, de ezt is közölheték volna velem.

Igen a kétségméreg a legrosszabb dolgok egyike. A terminátort egyszer majd megszeretném nézni újra és hátha találok olyan dolgot benne amivel többet tudok majd a skizofréniáról.

Haliho;

Erdekes lenne ez a topik tema.

Azt is hallottam, hogy az a kerdes, hogy

-- On mikor dontott ugy hogy rakja lesz? --

(Ugy hallottam, hogy a Mayo Clinic nevu helyen hasznalnak ilyen kiserleti dolgokat a rak pszihoszomatikus gyogyitasara.     http://www.mayoclinic.org/   En azt gondolom, hogy pszihoszomatikus gyogymodot is alkalmaznak az arra onkent jelentkezoknek.  )

Szerintem pszihoszomatikus modszert szinten kellene alkalmazni a rak gyogyitasara.

Ez valahogy pszihologiai gyogyito jellegu, mert elveszi az aldozat szerepet a betegtol.  Akitol ezt a kerdest megkerdezik, az elkezd egy-ket pillanatig ezen gondolkodni. Aztan haragos lesz es kiborul, hogy hogyan lehet ilyen kerdest feltenni.  De a kedes es a harag kozotti pillanatokra a beteg elveszti az aldozati szerepet.  Es ot erre is lehet emlekeztetni.  Hogy esetleg az az elmeallapot ami abban a helyzetben fellepett, arra emlekezhet, es visszaidezheti, es esetleg ez jotekony hatasu.

De meg -- A harag is jobb mint a ketsegbeeses. --  (Arnold Swatzenegger: Terminator 3.)

Maximalis Tisztelettel;

zsivany

 

 

Nos ez egy általános topic a témában. A jó mentális állapot az állapot javulás 30% a.

Ha más nem akkor - ott a félelem....

Nincs negatív gondolata. Sem rossz tapasztalata. Nem hisz a pszichiátriában. Egészségügyi téren 20 éves a lemaradása. Nem volt eddigi életében soha komoly beteg. Ez a baj.
Csak nem akarásnak nyögés a vége.

Sok daganatos betegnek lesznek mentális problémái, részint személyes érintettségből, részint  nincs ilyen topik ahol mindenki megírja a véleményét, hátha kisül valami okosság.

Lehet hogy túl sok negatív gondolata van a pszichiátriával kapcsolatban. Sajna erőszakkal nem megy semmi, anyudnak kell motiváltnak lenni, hogy letegye a múlt sérelmeit, fájdalmait - amivel valószínűleg még nem mert szembe nézni.

Meg lehetne próbálni megbeszélni vele, hogy ne pszichiáterhez menjen, mert az kicsit riasztóbbnak tűnhet.... hanem pszichológushoz egy beszélgetésre. Ahol négyszemközt beszélget valakivel, és a beszélgetés kötetlensége miatt nem érzi talán megerőszakolva magát. Ráadásul utána sem kötelezi semmire ez a találkozó, tehát dönthet utána is arról hogy akar-e még menni avagy sem. Fontos hogy érezze, hogy szeretetből javasolod neki, és nem azért mert esetleg úgy gondolod hogy "dilis". Mert sokan ettől is félnek, a megbélyegzéstől. El lehet magyarázni neki, hogy úgy ahogy a az ember torka fájhat megbetegedhet, úgy az ember lelke is fájhat és megbetegedhet. Ha a test gyógyítását elismeri, akkor a lélek gyógyítását nem???? De ezt csak úgy lehet vele megbeszélni, hogy "átjöjjön" az elfogadás és a feltétel nélküli szeretet - és tudja hogy övé a szabad választás joga.

A rákból nincs gyógyulás, csak túlélés???? Nem tudom. Sokan valóban meggyógyulnak, sokan pedig nem élik túl - úgy ahogy az én apukám sem. De ez nem jelenti azt hogy anyud ne gyógyulhatna meg, legalább magának vallaná be csendben hogy van lelki oldala is a dolognak, előrébb jutna gyorsan. Viszont a saját példámból csak félve javaslom, hogy az anyuddal kapcsolatos érzéseid ne tartsd magadban, beszéld meg vele azt is.

Balhézik a pszchiátria miatt. Az érvei zöme jgos, de a bajai többsége nem organikus hanem mentális eredetű ami fizikai panaszokban jelentezik.

A rákból nincs jobbulás, csak túlélés.

Bár anyukád gondolom nem menne el, szerintem ez egy nagyon jó program lesz. 

http://www.nyitottmuhely.hu/taxonomy/term/106

A március 6-i programot kell nézni.

Mester Dórától már nagyon sokat olvastam, szerintem egy fantasztikus nő.

Először is: nagyon sajnálom és én is jobbulást kívánok neki. Neked pedig kitartást, mert nehéz lesz.

Amiket choice írt, nagyon tetszenek és sok igazság van benne, bár nem vagyok teljesen biztos abban, hogy feltétlen pszichoszomatikus alapon alakulna ki a rák. (Lásd egészen pici gyerekek, kamaszok is szoktak rákosak lenni.)

"Nagyon érdekes, hiszen a daganatos betegségeket mentálisan is kezelni kell néha."

Gyanítom, hogy nem néha, hanem mindig. Ideális esetben.

Barátnőm járt egy rákbetegeknek kitalált pszicho csoportba, majd megkérdem a részleteket. 

Szerintem mindenképp kell daganatos betegeket pszichésen kezelni. Mert véleményem szerint ezek a betegségek pszichés alapon alakulnak ki. És az pedig "beszél", hogy hol van ez a daganat...... Anyukádnak mindkét szerve a nőiességhez kapcsolódik. Fura, de szerintem ez már ott elkezdődik, hogy az ő szülei fiúnak avagy lánynak várták?  Az a kérdés, hogy mi az ő  saját véleménye a nőiességéről? Hogyan érzi magát mint nő? Megélhette-e a nőiességét? Vagy egyetlen férfi sem tekintett rá igazán nőként. A férfiak hogyan kapcsolódtak hozzá? Apukád hogyan tekint rá? - mint párjára, kedvesére, élete nőjére?  Vagy?Mennyi dühöt és fájdalmat tartogat magában ezzel kapcsolatosan? Mi az amit még soha nem mert kimondani, mert fél a következményektől?  És még rengeteg kérdés tartozna még ide....... gyógyulást kivánok neki.