Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Hol van olyan...

Én pl kedvellek Zsivany. Kedvelem ahogy fogalmazol, de 5676-ot is kedvelem. Nem kell túl komolyan venni semmit, szerintem. Az élet úgy jó ha lazán vesszük. Mert ha túl komolyan vesszük akkor magunknak ásunk egy csapdát. A fogalmazásról: sokszor pl én is csavarosan fogalmazok, de ez azért rögzült belém, mert sokszor sokan félreértenek engem. Ez azért zavart, és ezért úgy éreztem hogy állandóan "magyarázkodnom" kell. Ezért sokszor pl mindent alaposan megfogalmazok, de van hogy nem érdekel túlzottan. Mostanában már, inkább úgy vagyok, hogy a lényeg én mit akarok mondani, aki nem érti az az ő baja. Mindenki úgysem értheti meg pont úgy ahogy én értettem. Na meg szeretek csak úgy is szabadon írni mindenről. Szóval Zsivany, hajrá! Írj úgy ahogy szoktál, ahogy szeretsz és ne törődj nagyon azzal megértik e. Én azt hiszem általában megértelek, s egyetértek. amikor meg nem akkor jelzem. 🙂 Az írás amugy is egy olyan dolog amibe eléggé bele lehet gabalyodni, vagy éppen félreérteni.... de ez ne zavarjon senkit. 

Haliho sorica123

Hat, az ekezetekrol meg a facsaros fogalmazasrol:  ekezeteim nincsenek. Ha nem facsarom a fogalmazast akkor egybol ugy felreertelmezed ahogyan csak tudod, nehogy meg meg is ertsed.  A harmadik meg az hogy en nem latok itt veled olyan sok embert beszelgetni. Aki meg szoba all veled azt meg kritizalod.

De en azokat az embereket is tisztelem akik nem szeretik az en velemenyemet. Es ezert is probalok ezen a forumon kivul is kapcsolatban lenni emberekkel akik itt is vannak, hogy ne zavarjak olyanokat akik nem kedvelik az ekezetnelkuliseget, vagy a facsaros fogalmazast.

En ezt teljesen elfogadom, hogy vannak emberek akik csak egyszeruen nem kedvelnek engem. En szeretnek ezeknek az embereknek is kedvukben jarni, azzal, hogy nem zavarom oket a velemenyeimmel.

Tiszitelettel;

zsivany

 

 

Na akkor tisztazzuk a felrerteseket  Zsivanyhoz szoltam , es bocs a valasz gomb meg mukodik csak azt meg en nem hasznalom Itt a szocialis munka kerult szoba legeloszor aztan a psichoterapias segitseg  Aki mindket szakmat ismeri kozelebbrol az tudja , koze annyi van a psichologianak es a szocialis munkanak egymashoz , hogy mindket szakma az idegeidet veszi igenybe, de mig a psichologus megvalogathatja a klienseit addig a szocialis munkasnak erre nincs lehetosege Mig  egy szocialis munkas roja az utcakat addig egy psichologus egy szep szobaba gyogyitja a szocialis es mentalis problemakat elmeletben .A gyakorlati resze mar a szocialis munkas feladata , hogy szedje ossze az osszepisilt klienst az utcarol meg az esti hideg bealta elott , hogy ne fagyjon halalra . Manipulalja valamilyen modon a taxisokat penzel ,psychesen , hogy ultessek be ezt az embert a kocsijukba , Akkor mikor mar a negyedik mondja , hogy magat szivesen de ot nem , mar hangosan karomkodsz  es szidod a rendszert meg a magasban levot na akkor elmoslyogja magat a sofor es beenged minket a kocsijaba, Beviszem, anamnezis felvetele lehetelen mivel total reszeg ,. Jon a masnap , , papirok nincsenek , kezdodik a hajsza a  papirok  utan  Okmanyok utan keresgelni egy olyan embernel aki evek ota az utcan el . Mindegy  Telnek a hetek , az illeto lelep a szallorol  mert hat az ott nem jo . Vegul a teli fagyban elalszik egy tuzforro cso mellett es meghal  Egy szocialis munkas ilyen emberekkel talakozik es jo ha tiz ev alatt akad egy akit megment . Roja az utcakat es naponta ezzel talalkozik es ujra nekiindul , meghalnak emberek de mindig  nekiindul es probalkozik es probalkozik es erre teszi fel az eletet . Gondold vegig akarod ezt ? Maskent is lehet csinalni de minek . Szocialis munkat barki csinalhat , ha ugy erzi . A szocialis munka azert az mert nem fizetik soha nem fizettek meg  , hogy kimesz a fagyba orakat toporogsz a hidegbe gyogyszert es elelmet viszel , es rancigalod visssza az embereket az eletbe  A szocialis munka olyasmi mint a civil kurazsi  most olvastam errol . Elhivatottsag , nezet, elv . Nem kell hozza egyetem  sem , de ha komolyan szeretnel ilyesmivel fogalakozni akkor nem art  Sok hasonlo elettel talalkoztam, kell hozza batorsag is , kell hozza az , hogy ne felljel olyan emberrel kettesben ulni aki valamikor olt  es ult is ezert, valamint tiudod rola , hogy mentalis gondjai vannak Lehet a szakma szelidebb oldalan is munkalkodni de kell hozza a batorsag , akar no vagy akar ferfi . Kozben dolgoztam ,  ejjel tanultam es jartam az utcakat es figyeltem ,a szememet soha nem vettem le a szocialis problemakrol akar fizettek akar nem El tudja magyarazni nekem mi a fajdalom psicholgiai sikon akarki , en is elgondolkozom a depi mily nagy ugyem meg minden aztan kedvem  van rohogni magamon , mert ugye az en depressziom okat nem lehet osszehasonlitani azzal ami kint van az eletben az utcan korulottunk ..ddddddd

Szendi Gabor ugy mondana kijon a paciens a psichatertol es leroskad a szekre zokogva a diagnozisa halalos :depresszio ......... hahahaha .. bocsanat de magamon ironizalok

Ennek ellenere amit lattam sok even keresztul amit megeltem , mindig azokra gondolok akiknek lattam az eletuket es tudom nem elnek  , es en kepes vagyok igy is elni es kepes vagyok mukodni es nem szidalmazom az egesz vilagot es nem duhongok es nem taposok agyon senkit , Vedekezem ez az egyetlen  dolog amit tehetek   Nem tudtam senkit megmenteni az eletben , virtualisan pedig lehetetlen , csak azert irogatok mert megjartam tobb poklot is , vegijartam masokkal is poklaikat  amelyek nem az enyemek voltak , mert szocialis munkanak ereztem Senki nem allit szobrot , sot a sajat zsebembol vettem ki azt ami nem is volt . Mert a szemlelet a lenyeg . Mikor akad egy terapeuta  aki hasonlo dolgokat  elt meg annak erdemes lenne elmondani az eletemet . De  en csak azt latom egyenlore , hogy az asztal mogul  probalnak ilyen szerencsetleneket megmenteni alkoholistakat depressziosakat , drogosokat , skizokat kozben az igazi pokolrol csak olvasgattak vagy beszamolokat hallgattak vegig  Kivetel a Csernus o ismeri a vaszon mindket oldalat de ot meg nem kedvelem kiveve azt , hogy ismeri legalabb azt amirol beszel mert szemelysen tapasztalta   Ebbol nem elsz meg , gyorstalpalo meg legalabb kell ahoz , hogy betegeket apoljal es kimenj kulfoldre de attol szerintem te nem szocialis munkat vegzel , hanem olyasmit amit barki el tud vegezni  Ha viszont van ilyen iranyu erdeklodesed es nem akarsz pusztan a betegondozasnal maradni ami szintes szerves resze ennek a szakmanak (, nem hivatalnoki ugyintezo a szocmunkas) jo lenne elvegezni egy foiskolat , ahol sok egyeb hasznos ismeretekre is szert tehetsz , es megtanulod a szakma elmeleti es gyakorlati reszet is . Ha ugyes vagy mar az elso evben bekerulhetsz olyan intezmenyekhez ahol tudnak neked adni munkat az egyetem evei alatt , nagyon sokat szamitanak a palyazatok  Ha te megtanulod a palyazat iras fortelyait (proiect) szivesen latnak minden nonguvernamentalis intezmenyben ahol szocialis ellatas folyik .  Van hozza kepesseged van hozza eszed , probald meg . A foiskola egy jo dobbantas , hogy bekerulj a korforgasba , A sok elmeleti duman kivul probaltam neked gyakorlatias tanacsot adni . Nem az asztal mellol ismerem a dorgest .

Kicsit megnehezítette dolgokat az ékezethiány meg a facsaros fogalmazás, de értem, mit mondasz. Mondjuk értelemszerűen nem arra gondoltam, hogy nulla hivatalos képzettséggel odaülök botcsinálta pszichológusnak - az viszont igaz, hogy bármiyen emberekkel való munkához nem árt legalább valaki, akivel megdumálhatom a dolgokat, de parább esetben egy szakember segítsége. Ez így is van. Igazából viszont ezt a kérdést akkor fogom megint elővenni, ha lesz amiért, egyelőre ez egy kis kanyar a topikban. De teljesen belepasszol a témába.

5676-nál bekavar, hogy nem tudom, hogy ezt kinek írta - én egyáltalán nem akartalak leoltani, csak értelmeztem magamnak azt, amit mondtál. 

Neked mindig igazad van , mondjuk ha en mondom ezt akkor rossz vagyok . Pedig ez igy van szorol szora

Haliho;

Szoval szerintem ez bonyolult. Azert mert, nekem ugy latszik, hogy aki pszihoterapias segitseget ad annak szinten kell pszichoterapias segitseg.   Tehat a segitseg adas alatt esetleg a segitsegre szorulo egyen mond valami olyat, hogy a segitsegado kiakad attol. Ekkor kell a segitsegadonak is segitseg.  Tehat, szerintem, csak ugy valaki sajat magatol nem kepes hosszu tavu es helyes pszichoterapias segitseget adni.  Be kell szallni egy bizonyos korbe, ahol az egyenek segitik egymast.

Aztan itt jon be a problema, hogy a penz, meg a presztizs. Mennyi penzem van, kinek is kepzelsz te engem, meg ilyen problemak.  Aztan egybol feluti az ordog is a fejet, es mar nem is lehet senkirol kedvezotlen velemnyt mondani. Senkirol, es semmirol, es politikai korrekt - seg jon letre, es mar mindjart nem is ugy mukodik az egesz, ahogyan kellene.

De hat hogyan is kellene? Miert is gondolnam en hogy en tudom, hogy bar mi is hogyan kellene mukodjon.  Hat esetleg onnan, hogy nekem az mennyire elfogadhato mint kezeles.

Peldaul hosszutavu kemiai gyogyszeres kezeles, az lehet hogy nem is olyan jo.  Pszioaktiv gyogyszerborton eletfogytiglan.  Es mennyit is kellene, hogy egy terapias segito keressen? Azt sem tudom.  De az megse jo, ha az en osszes fizetesem ramegy arra, hogy a terapeutat fizessem. Mert igy csak arra lennek jo, hogy fenntartsam a terapeutat.

Es ha kepzetlen terapias segitok akarnak rajtam segiteni, hat az meg nem segitseg. Es meg talan karositas is. De ez mind megvan a szakmai vonalban is.

Ha idaig el tudtad ezt olvasni, akkor nem is vagy olyan bolond.

De pszichoterapias segitonek beallni szpichoterapias segitseg nelkul szerintem kb olyan mint  heggesztoszemuveg nelkul a heggesztolangba bamulni. Kieg a szemed, kieg az agyad, men lesz jo semmire.

A problema nagyon bonyolult.

Tisztelettel;

zsivany

Ez engem is érdekelne, főleg a környezetvédelem része. Emberekkel is szívesen foglalkoznék, csak jelenleg nem tartom magam alkalmasnak rá. Én mondjuk úgy vagyok ezzel, hogy el kéne kezdeni csak úgy közösségekbe, előadásokra járni, önkéntesen csinálni, aztán majd csak alakulna valami.

Ami még hirtelen eszembe jutott az az öregek gondozása. Vagy azt sem fizetik?

Akár. Nem tudom, mire gondolsz - pszichológiával kapcsolatos dolgokat csak, mint laikus, vagy a dívány másik oldalán tartózkodó ember írhatok, mert tanulok ugyan alap pszichot, meg érdekel a rendes tudományos része a dolognak, de amúgy én csak mint paciens vagyok 'képben'.

Ha erre, akkor akár működhet is, csak hol van ilyen? Van, mert a maszek lógusoknak van egy csoportja, akik aranyárban dolgoznak és fontosnak tartják a szakmájukat. Valamint lehet, hogy nem ártana nekik olyan szempontból egy kis frissítés, hogy egy szint fölött kicsit (vagy nagyon) elrugaszkodnak a világtól. Nem proletáröntudatból mondom, de láttam már ilyet, nagyon szimpatikus, gyakorlatias, módszertanilag zseniális ember olyan jó kis kerekre fogalmazott budaibőcsészbe adta elő magát, hogy na. Nem azt mondom, hogy baj ez, de kicsit ambivalensen jöttem ki tőle. Rendes volt aranyos volt, de nem mi kellettünk egymásnak úgy istenigazából akkor. Egyikünk se igen vette komolyan a másikat (én ámultam a kész, felépített szuper egzisztenciáján, világán, lazaságán, mint vidéki kislány Pesten... ő meg reagált, ahogy tudott/akart. Beszélgettünk, de ilyet lehet, hogy bárhol beszélgettem volna vele ingyen&bérmentve... bár talán valamilyen roborálószert adott, mert eléggé le voltam romolva, azt is köszönöm, meg a beszélgetést is:) sajnos helyettem nem lehetett semmit megoldani se akkor, se most).

Tudom, hogy extrém hajmeresztő ötlet, de nem lehet megkeresni valami pénzesebb pszicho társaságot, hogy az ő megbízásukból PÉNZÉRT cikket írnál?

Volt valami diverziti vagy milyen oldal, oda kéne visszaszivárogni lassan, az is persze önkéntes, de cikkeket írni lehet más egyéb dolgok mellett is.

Jól van, na. A te eszeddel, stílusoddal, humoroddal elmehetnél újságírónak és írhatnál a témáról. 

És most nulladarab kommenttel leliftezünk a fórumdoboz aljára...

Nem tudtok semmit, leszarjátok a témát, azt hiszitek, viccelek vagy a nevemben irosgat valaki, vagy mi?