Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

A segítségről, helytelen és helyes módszerek

Én is szeretném számbavenni a cuclikirálynőt mint Eszter(őt is) a segitséget 7 (mindig?)., na persze ne rohanjunk, kérjünk segitséget, de még jobb ha szolgálatot, a kettő más, nekem az lenne a jó ha kicsikéimnek lennének szolgálói, mert nem birok velük egyedül, gondoltam kéne nekem egy cseléd,pedig szeretem a házimunkát.


Na vigyázzunk az egoval.

Kedves bello88!

A közhelyekben sokszor nagyon mély bölcsességek vannak.Úgy gondolom,ha valaki meghallgatja legbelsőbb problémáidat és arra,empátiával vagy anélkül.közhelyekkel válaszol,ezekre a bölcsességekre hívja fel a figyelmedet.A nem a külső számít féle szövegek(mert,bár nem mindígde sokszor ez igenis így van)segít túlélni a sokadik kudarcot. Bele lehet kapaszkodni,ha már nincsen semmi más.

Nekem is sok visszautasításban volt részem,életem során és a sok sírás, nyavalygás közben megpróbáltam egy aktuális közhelybe kapaszkoni.Volt amikor bejött a dolog.

"akedves szavak lehetnek uresek, ha olyasvalakitol jonnek, aki  csak felszinesen reagal, nincs benne igazi odjafigyeles."

ez így van.

a pozitív visszajelzést meg csak megérteném, elvégre nem a szellemi képességeimmel van baj.

en is faradt vagyok,  nem is ezt akartam ebbol kihozni. mindegyis

lehet tudni, mi az, amit megertettek, megpedig az azt koveto kerdesekbol.

vannak a 'betanult' segitok, akik meg magukkal is kepesek voltak elhitetni, hogy ok mas embereken akarnak segiteni. meghato. amen.


csak magambol tudok kiindulni, en pedig segiteni csak olyannak tudok, aki szamomra nagyon fontos. es itt a segitsegen termeszetesen a 'lelki' segitseget ertem. dehat biztos en vagyok az onzo ember. igen, az is vagyok, mint egyebkent mindenki, de mindegy.


vicces, mikor anyam hazajon valami tovabbkepzesrol, ahol akommunikacio volt epp a tema. es 'teszteli' rajtam a 'tanultakat', hogy kell meghallgatni a masikat, hogy az olyan megertonek hasson. beszelek hozza, o nez ram, es bologat surun. persze mi csak viccelodtunk, de rossz belegondolni az egeszbe. mert szamomra ez nem oszinte. mert a masik ugy csinalja 'TUDATOSAN', hogy bologat, es mikozben hallgatja a masikat, ki tudja hol jar az agya...es ez csak egy pelda, szamtalan trukkot tanulnak a segitok.

ugy gondolom, a tapasztalat mutatja meg, mi segit valakinek. haugy erzed, hogy valami nem segit, te vagy a legilletekesebb, esetleg meg a kozeli hozzatartozoid. en igyekszem mindig szambavenni, mi segitett. nekem az elfogadas segit, de pl a dinamikus terapiakban csak egy-ket jo es bolcs mondat segitett.

akedves szavak lehetnek uresek, ha olyasvalakitol jonnek, aki  csak felszinesen reagal, nincs benne igazi odjafigyeles. de olyan is van, hogy maga a depresszio okozza, hogy a pozitiv uzeneteket nem vesszuk. nekem ez alapveto problemam es sokszor hoztam rossz dontest, sokszor adtam destruktiv visszajelzest emiatt 

orulok,hogy ezt irtad. remelem, sokan szolnak hozza. 

nem tudom. ha tudnám magamon is segíthetnék.

meg mindig nem valaszoltal arra , hogy milyen tipusu segitseget szeretnel , csak arra milyet nem

igen kell erzelmi inteligencia is

 

Furcsán hangzik, de sok esetben a hallgatás is jobb. vagy szerinted az x-edik visszautasítás után (afféle "kedves, aranyos, értelmes srác vagy, de..." típusú után) hogy esett azt hallgatni a segítőimtől, hogy nem a külső számít, menjek csak tovább, ismerkedjek minél több lánnyal, egyszer csak lesz valami.

Nem tudom hogy téged már utasítottak-e vissza. Ha igen, tudhatod hogy egy visszautasítás is eléggé fáj. Én nem 1et, nem 2t de még csak nem is 10et kaptam.

 

tehát a valósághoz mérten kell segíteni. és jobbára nem szabad beleszólni olyan dolgokba, amiken nem mentél keresztül.

soha nem tudom meg (hála Istennek) milyen sajnálatos dolog az abortusz. vagy a vetélés. és mit szólna egy ilyen nő, ha azt írnám neki "rá se ránts, legközelebb majd sikerül."

 

Valamint ne mondjunk olyan dolgokat amikben nincs ráció. Pl. Te azt írtad, hogy szeretsz. Tudni kell, hogy nem ismerjük egymást sehogy sem, még csak nem is leveleztünk. Tehát ez egy elég meggondolatlan kijelentés volt részedről.

Több most nem jut eszembe.

Segítséghez nem csak jóindulat kell, de empátia, és érzelmi intelligencia is.

Itt csupan egyetlen olyan szemely van aki szakszeru segitseget tud adni , tehat azzal szamolnod kell , hogy egy laikus csupan a maga modjan  tud kapcsolodni ahoz amit leirsz . Vagy nem kapcsolodik es hallgat a te esetedben elismerem jobb lett volna ha befogom a szamat . Az sem kizart viszont , hogy egy szakembertol is csak hetkoznapi valaszokat kapsz

Egyebkent arra is kivancsi lennek  te szerinted melyek a helyes modszerek , mert a helytelenekrol kaptam nemi felvilagositast . Milyen dolgokat kellene neked mondani ahoz , hogy teged az tamogasson ne huzzon le ,vigyen elore . Mert amirol en azt gondolom , hogy teged tamogat te azt mondod art , tehat azzal tisztaban vagy mi arthat neked , akkor megkozelitoleg tudnod kell azt is mi a hasznos neked . Mert aki szilardan tudja mi  nem kell neki az azt is kellene tudja mi az ami kell ... szerintem