Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Problémák a tervezéssel

Szia Sugi!

Jól vagyok, köszönöm, bár kicsit fáradt, mert most sokat kell dolgoznom. Sajnos a munkám is rendszertelen, ez még hozzájárul, hogy nem bírok rendszerességet kialakítani magam körül. De lehet, hogy ez csak kifogás.

A könyvet szerintem, ha bemész egy nagyobb könyvesboltba, ott is el tudod olvasni. Vagy legalábbis bele tudsz olvasni. Csak egy tipp, van aki tölt órákat könyvesboltban. 🙂 Persze, akinek van ideje. 😀

Szia Tétisz!


Kerestem könyvtárban az általad javasolt könyvet,de sajnos nincs meg. Most csóró vagyok, nem tudom megvenni... de ha hozzájutok valahogy, elolvasom. Azért köszönöm!


Hogy vagy mostanában?

Szia!


Bocs, hogy későn válaszolok!


Igen, gyakran megesik ez velem is... ilyenkor megpróbálok gondolkodni, sorra veszem a dolgokat, hogy pl. mennyi időm van, és ennek függvényében minek érdemes nekiállni. Például ha csak egyórás szabadidőm van, akkor nem pakolom elő a festőkészletet, vizet, stb, hanem helyette olvasok, vagy idegen nyelvvel foglalkozom. Könyvet is vettem ki a könyvtárból, de majd csak szeptemberben kell visszavainni, így az olvasási lehetőségeket is tudom szűkíteni. Helyette olvasok olyat, ami szintén kölcsönben van nálam, de hamarabb kell visszaadni.


Remélem tudtam valamicskét segíteni.

Szia Sugi!

Ma például olyan jött rám itt este, hogy annyi mindent csinálnék, de úgy egyszerre. És nem bírok választani. Kicsit őrjítő érzés. Ilyen volt már veled?

Ha elolvastad, szólj, nagyon érdekel a véleményed! Egyébként az egész könyv jó, nemcsak az a fejezet. 🙂

Köszönöm Tétisz az ötletet! Rendes vagy:-)!


A mosogatást úgy szoktam, hogy folyamatosan csinálom ebédfőzés közben, vagy közvetlenül evés után, mert akkor könnyebb nekiállni, mivel "még tevékeny állapotban vagyok", mint szieszta közben rávenni magam.

Szia Sugi!

Nálunk kettőnk közül én vagyok a kupisabb. 🙁 De mondjuk mostanában elég jól rendet rakok magam után. Viszont a felhalmozott mosogatnivalótól agyhalált kapok. 🙂 Gyerekügyben én sem tudom mi lesz velem, ha lesz. Bár még sokmindent meg kellene oldanom magamban, hogy merjek gyereket vállalni.

Olvastam a profilodon, hogy skizofréniában/tól szenvedsz. Pont tegnap olvastam Szendi Gábor új könyvében (Paleolit táplálkozás és korunk betegségei) a skizofréniáról szóló részt, szerintem érdekes lenne neked, és akár még segíthetne is. Vagyis én szinte biztos vagyok benne, hogy segítene, mert magamon tapasztalom ennek a táplálkozásnak a jó hatásait. Most összefoglalhatnám, hogy miről szól a fejezet, de jobb, ha maga olvassa el az ember szerintem.

Szia Tétisz!


Igen, ismerem ezt az érzést... én a takarításnak - ha több dolog van - úgy tudok nekiállni, hogy csak azt csinálom meg, ami pár perc alatt megvan. Pl.: felsöprök a konyhában... legutoljára marad a porszívózás (már ha sikerül), nekem az a legnehezebb. Hála Istennek nem csinálunk nagy kupit a párommal, de nem tudom mi lesz, ha majd egyszer gyerekünk lesz (szeretnénk, csak én nem vagyok olyan állapotban).

Szia Sugi!

Szerintem ezzel közülünk sokaknak vannak problémái. Én ezt úgy mondom, hogy nem tudom az időmet jól beosztani. Vannak dolgok, amiket nem szeretek, de tudom, hogy meg kell csinálni (pl. takarítás...), és nyomaszt, de nem bírok nekiállni, közben csinálok esetleg mást, de aközben is nyomaszt, és elmegy úgy a nap, hogy nem tudtam élvezni még azt sem, amihez kedvem volt, mert nyomasztott a másik dolog. Próbálkoztam már, hogy előre leírtam, mit fogok megcsinálni adott napon, dehát persze nem jött be ez a módszer sem. Fogalmam sincs, mit lehetne tenni ellene, de nekem ez rombolja az életemet, és rossz így élni..