Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

SOTE

Szia, ez nagyon érdekelne engem is. Soha nem voltam kórházban, félek is tőle, de lehet, hogy már nincs más megoldás. GAD és uni visszatérő depresszióm van. 

Mi történik ott? Terápiát és gyógyszert kórház nélkül is meg lehet oldani. Tényleg az érdekelne, hogy mi a plusz ott, ami segít? 

http://www.youtube.com/watch?v=-GEjI3N_LaY&feature=related

Erre most nem tudok mit mondani. Ha rossz volt, sajnálom.

Igen, a klinikáknál van.

Nem látom hogy kitől kérdeztél, nem tudom hát hogy én kellene hogy válaszoljak. Ha igen, jelezzed.

Kedves egyedül!


Örülök, hogy kicsit meg tudtalak nyugtatni. Irigyellek is, engem ugyanis már nemgyszer próbátak rébeszélni hogy próbáljam meg. De én gyáva voltam hozzá.


Kis adalék még:


A hölgy, akit említettem, 3 évvel ezelőtt elveszítette a fiát. Majdnem beleőrült. A három hét után aztán eljutott oda, hogy tudott beszélni a fájdalmáról. Nem is kellett hozzá 3 hét, elég volt egy! Most ez egy olyan "bagoly mondja verébnek" típusú mondat: ne félj! Nagyon sokat fognak neked segíteni, ebben biztos lehetsz. A Sote egy oktató kórház is egyben, a legmagasabb szinten folyik az ellátás is, rendkívüli szakemberek által.


És mégegyszer: őszinte elismerésem az elszántságodhoz!  Ha bármi kérdésed lenne, nyugodt szívvel keressél meg.


Ölelés.


v.


 


 

Kedves Vackor!

 

Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat velem. Februárban fekszem be, és már az első interjún, de eléggé izgulok és félek az ismeretlentől, azért kérdezősködtem. Megnyugtató, hogy pozitív tapasztalataid vannak a pszichiátriai osztállyal és az egész Sote-val kapcsolatban, illetve, hogy a melletted fekvő hölgynek is. Én már nagyon várom és elszánt vagyok, ennél minden csak jobb lehet...Köszönöm még egyszer, hogy megosztottad velem, pont ilyen tapasztalokra, véleményekre vagyok kíváncsi, hogy milye ott lenni, mi történik ott....örülök a pozitív véleményednek!

 

Köszönöm.

Üdvözöllek egyedül!


Nem írtam volna, de látom, senki nem reagál. Én nem voltam a SOTE terápiás osztályán,de voltam kétszer a pszichiátriai osztályon.


Annyi emberséget, annyi szakértelmet mint ott, nem sok helyen tapasztaltam. Egy sebészeten, és a háziorvosomnál csak. Ez kettő. Aztán kifújt


Aki a SOTE-ra bekerül, biztos lehet benne, hogy jó kezekben van!


Visszatérve a SOTE-ra:


Az esti viziteken többször volt ott Unoka Zsolt (de szép név! nagyon-nagyon szép!!!). Ő vezeti a terápiás osztályt. Nem válik el annyira élesen a terápiás osztály, és a pszichiátria! Az esti viziten bárki betoppanhat. És legutóbb mellettem feküdt egy hölgy, aki volt a terápiás oszrályon, és elmesélte mi volt ott. Ezeket írom most le neked:


A terápiás osztályra előzőleg be kell jelentkezni olyan módon, hogy el kell beszélgetni az egyik munkatárssal, azon célból, hogy komolyan gondolod-e, mert az a terápia szigorúan 3 hét. Foglalkozások vannak, nincsen mese. Feladatokat kapnak az ott lakók. Ebben sincsen pardon. Vannak viszont két ágyas szobák, minden szobához saját fürdőszoba, és minden ilyesmi.


A csoportbeszélgetéseken (ez kötelező ugye) ha gondolod akár egy hétig meg se szólalsz. Fogsz kapni ezekután egy finom bátorítást, és már akkor többeket is megismersz, s lehet felbátorodsz, és kicsit megnyílsz.


Bocsáss meg, hogy ilyen első szám, második személyben írtam, de így azt hiszem szemléletesebb.


3 hét nagyon hosszú. De aki rá tudja szánni magát: megéri!!!!!!!!!!!


Üdvözöllek,


vackor