Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szervi eredetű, idegrendszeri fejlődési zavarok

AlfórumokLegutóbbi bejegyzések
Értelmi fogyatékosságA fejlődési rendellenességnek ez a típusa 18 éves kor előtt kezdődik, és mind az intellektuális működés, mind az alkalmazkodó viselkedés korlátozása jellemzi.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Globális fejlődési késésEz a diagnózis az öt év alatti gyermekek fejlődési zavaraira vonatkozik.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Kommunikációs zavarokA DSM-5 a kommunikációs zavarok négy különböző altípusát különbözteti meg: a nyelvi zavar, a beszédhangzavar, a gyermekkorban kialakuló beszédzavar (dadogás) és a szociális (pragmatikus) kommunikációs zavar.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Autizmus spektrumzavarEzt a rendellenességet a szociális interakció és a kommunikáció tartós hiányosságai jellemzik az élet számos területén, valamint korlátozott és ismétlődő viselkedésminták.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Figyelemhiányos hiperaktivitási zavar (ADHD)A DSM-5 meghatározza, hogy a tünetek közül többnek már 12 éves kor előtt is jelen kell lennie, és ezeknek a tüneteknek negatív hatással kell lenniük a szociális, foglalkozási vagy tanulmányi működésre.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Egyéb neurokognitív zavarokDelírium, Alzheimer-kór, Parkinson-kór, szerek/gyógyszerek használata, érrendszeri betegségek, HIV-fertőzés.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Még nincs topik!