Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

boldogságnövelő technikák

Jónak tartom ezt a kezdeményezésed. Azzal tudnám esetleg kiegészíteni, hogy az ember remélhetőleg mindig érzi, hogy épp mit kell tegyén takarítok, hogy megmaradjon az egyenlypontja.

Tehát többféle rossz kedv létezik, ha egykedvű vagyok olyan semmilyen, akkor iszok egy kávét és attól egyből jobban leszek. Ha itthon nagyobb rendet tartok és takarítok, njobb a konfortérzetem és tisztaságban mindig jobban alszom. Tehát takarítok.

A naplóba csak azt írom bele, amit hosszas rágódás után végre kitaláltam, és mintegy magam megerősítésekén átolvasom, hogy mi az, amit nem szabad csináni az életemmel, mert nem lenne jó döntés. pl. nincs itt a lakáseladás ideje, ilyesmire gondolok...

Nekem pl ilyen technikáim vannak: Van egy füzetem, amibe írom, hogy milyen jó dolgok történnek velem. Ezeket néha, vagy akár rossz napjaimon olvasgatom, és segít tudatosítani, hogy mennyi jó van az életemben.

Aztán van egy másik listám, ide minden olyan munkát, szakmai dolgot, önkéntes munkát felírok, ami eredmény. Mivel nekem ez az oldal az életnek is nehezen megy, ez is sokat segít. De ez még akkor is segít, ha önéletrajzot kell írnom, állásinterjúra kell mennem vagy ilyesmi.

Kaptam egy tanácsot egy sikeres életről szóló előadáson, igaz inkább a sok pénzt keresni akaró, vállalkozónak készülő embereknek szólt, de nekem is bejött. Írjunk egy 10 éves álomlistát kb ötvven álommal. Ebbe legyen valamennyi nagyon elrugaszkodott álom, és aprók is, amik biztosan teljesülnek. Nekem ilyenek vannak benne: végigcsinálom a könyvkihívást, végigcsinálom a 8 hetes egyzéstervet, egy évig a saját fizetésemből élek, egy csomó a kedvenc önkéntes csoportomról, hogy hol fogom megvalósítani, hogy egyszer csinálok egy vadbarátkert tanösvényt, x idő alatt megtanulok főzni, hogy x idő múlva lesz egy házam, lesz egy normális párkapcsolatom és lesz gyerekem. Persze ezek közül nem mindet sikerül megcsinálni, de mégis ad egy célkeretet az életnek. A kisebb dolgok, pedig ha kihúzom önbizalommal töltenek el hogy sikerült.

Most ennyi jut eszembe, de ha lesz még írok.