Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Ti mit gondoltok a hallucinációkról?

ElőzőOldal 2 / 2

Volt, hogy tisztán láttam, volt hogy csak üvegajtón keresztül homályosabban, de nem csak este fordultak az ilyenek elő. Nem szedek gyógyszereket, dokinál sem voltam még soha. A szellemekkel kapcsolatban pedig úgy gondolom, hogy nincs semmi a halál után. Olyan lehet mint mikor nem álmodsz semmit, csak felkelni már nem tudsz, hogy ezt megállapítsd.. csak vége mindennek és kész. Viszont tapasztalom ezeket a dolgokat meg még mást is és nem tudom, hogy most gondoljam ezeket szellemeknek, vagy csak szimplán hallucinálok mindenfélét. Volt, hogy meséltem pár embernek erről, de az már rég volt, felhozni nem szoktam újra és minden egyes dolgot sem meséltem el vagy mesélek el.

Érdeklődöm, hogy van-e köztetek olyan, aki a hallucinációira sokkterápiát kapott? mia  tapasztalat? jót tett vagy sem?

Filmben én is láttam John Nash életét: Egy csodálatos elme. És ez az ember tényleg egy zseni, valamilyen díjat is kapott az életben, nemrég húnyt el, ha jól tudom. Mármint a matematikus.A film is nagy siker, ajánlom neked. Mondjuk a filmben kap sokkterápiát, de utána is képes jól dolgozni, és már nem zavarják a hallucinációi.  A megfelelően beállított sokkterápia hasznos is lehet. Akkor rossz, ha a pácienst nem világosítják fel sem előtte, sem pedig utána, de a páciens nem hülye és tudja, hiába végzik alatatásban. Ekkor a beteg önbizalma igencsak csökkenhet, mert az alapvető emberi jogaiban bántják meg. Viszont nem maga a sokkterápia a rossz, hanem ha elhallgatják a dokik ésa  beteg hiába kéri hogy fejezzék már be. Ez így rosszul hangzik, manapság ez így ritka, szerencsére a fiatal pszichiáter nemzedék nem a beteg elnyomásán ügyködik, hanem a legjobbat szeretné. A jelenlegi normális orvosok nem tömik az emebrt gyógyszerrel és nem ajánlanak felesleges kezelést!

Szia Saskia! Meg tudtad beszélni valakivel ezeket a víziókat? Nagyon különös lehet, próbálom elképzelni -- azt hiszem, eléggé megijednék. 

John Nashről, a játékelmélet matematikus zsenijéről mondják, hogy amikor séta közben embereket hallucinált, mindig megkérdezte a tanítványától vagy a feleségétől, hogy "te látsz ott valakit?" Ha az azt mondta, igen, akkor köszönt, ha azt mondta, nem, akkor vállat vont, hogy ja, csak egy hallucináció.

Anekdota formába öntve persze egyszerűnek tűnik.

Mennyire láttad tisztán, nos csak azért kérdezem, mert ha az ember félálomban van az álom és a nappali tudat küszöbén, ilyesmit produkálhat az emberi elme.

Érdekel, hogy te ezekről mit gondolsz? Van szerinted valós létük, gondolok itt arra, hogy szellemek, vagy csak tudod róluk hogy halucinációid! Szedsz rá valamit? A gyógyszertől csökkennek?

Én egy gyereket és egy férfit láttam sokáig. Mára már ritkábban. Mindig csak az egyiket láttam. Volt, hogy csak álltak az ajtó előtt, volt, hogy a gyerek próbált elbújni, hogy ne vegyem észre én meg már rászóltam, hogy elég lesz. Üveges ajtóm van, ezért kilátni félig-meddig. Volt, hogy arra keltem fel az éjszaka közepén, hogy rácsapnak a kilincsre. Az egyik legijesztőbb az volt, mikor este kiléptem a szobámból és a sötét folyósó végén megláttam egy alakot a fal mellett állva. Gondoltam beképzelem és elkezdtem jobban nézni és akkor megmozdult, majd elszaladt keresztbe ahol folytatódik a folyósó, amikor pedig odaértem ahol láttam, csak nevetést hallottam. Volt, hogy sóhajtást hallottam a fülem mellett közvetlen. De az előző helyen ahol laktam egy idősebb fiút láttam aki a kezében tartotta a fejét és csak állt a szobám közepén... 
Nem is beszélek ezekről másoknak, mert úgyis csak kinevetnének és nem hinnének nekem. Én sem tudom, hogyan kéne állnom ezekhez...

Örülök, hogy jól vagy. Igazából nem hallucinációk ellen van, amit belinkeltem, hanem gyerekeknek is jó diszlexia, diszgráfia ellen, meg idegrendszeri éretlenségre is jó, ami a lányomnál fenáll. Csak gondoltam megírom itt a  fórumon, ha valakinek van affinitása az alternatív gyógymódokhoz, az kipróbálhatná és hátha sikerül, mert sok juót hallottam róla. Annak örülök, hogy jól vagy, én sem vagyok rosszul, mondjuk én sohasem halóztam, csak amikor drogoztam, az én szorongásos tünetem és alvásbajomra jó a Citopram, azon felül pedig gyógynövénytablettát szedek, vagy nagyon ritkán rivotrill felét elalváshoz! De nagyon jó hogy leírtad a tapasztalatod az antipszichotikummal kapcsolatban, mert ha netán nekem idővel, idősebb koromra kellne akkor talonban tartom az infót! Köszi

köszi, de már régen nem hallucinálok, nekem bármilyen antipszichotikum hatásos a hallucinációk ellen. csak azt kell megtalálni, melyiknek van a legkevesebb mellékhatása. abilify manientát kapok, ami jelenleg a legmodernebb hallucinációk ellen. és tényleg nincs semmi problémám, néha előjön egy kis rossz hangulat, de hát ez minden embernél előfordul, de az enyhe depi nekem már serdülőkorom óta megvan, de szerintem nem olyan mértékű, hogy kezelni kéne antidepresszánssal, vagy kedélyjavítóval.

Lsd-től simán minden és mindenki rólam beszélt úgy tűnt. Persze volt gyakorlatom, tudtam, hogy az én paranoiám ez, hogy rólam beszélnek a TV-ben. pl. ha valaki megvakarta az orrát, azt gondoltam hogy jel pl. arra hogy elkapjanak. Persze ezt rosszabb állapotban el is hittem, olyankor már azt vártam, kapjanak már el és legyen vége ennek a rémálomnak, kezelhetőbb, enyhébb állapotomban pedig le tudtam állítani magam. Minden az elménk játéka, ez a meglátásom. ( csak drogozás közben van ilyen) esetleg enyha paranoiditás a Rexetin elhagyásával jön elő.

van egy új terápia

 http://www.craniosacralis.hu/index.php

ma reggel találtam, ez hátha segít hallucinációk ellen. Nálam nincs ilyen csak ha drogozok, de már rég nem drogoztam.  

 

a fű enyhén hallucinogén. esetleg keverhették valamivel (pl. LSD), mert ez már durva hallucináció, a skizofréniára hasonlít. skizofrén epizódomban volt hasonló élményem, igen. hogy a rádióból rólam beszélnek. de amikor közelebb mentem, rögtön átváltottak "normális" témákra. ha távolodtam a rádiótól, megintcsak rólam beszéltek. végül meg is találtam a lakásban azt a pontot, amitől közelebb a normális rádió szól, távolabb meg a másik adás, amin rólam beszélnek. Legutóbb a madarak emberi hangon szólaltak meg, és mindig hozzám szóltak. A csicsergésből emberi szavak álltak össze. Ez volt eddig a legérdekesebb élményem (a madaras).

Én egyszer hallottam, be voltam füvezve és nem tudtam, hogy az a rádió-e vagy a fejemben beszélgetnek.

Arra lennék kíváncsi, hogy te érted miről beszélnek? Mert én nem értettema  tartalmát, pedig nagyon figyeltem. Két férfi volt. Persze így utólag gőzöm nincs, hogy a rádió volt-e vagy  a fejemben volt a hang, tény, hogy be volt kapcsolva a rádió elelite madárcsicsergés volt és gőzöm nem volt, hogy honnan hallom a hangot. 

Eleinte a madárcsicsergés a rádióban volt, de késöbb elveszítettem a fonalat. Fűtől valakinek volt hasonló?

Nekem azóta seoha nem beszéltek a fejemben. Ha beszélnének, azt hiszem kissé zavaró lenne, de megtanulnék vele együtt élni, mert a ráparázással nem lehet semmire sem menni. Amikor nálam ez volt, bár nem 100% hogy ez volt, de nem tudtam 

hogy rádió szól e a szomszéd szobából, mert egyik haverom nővérénél füveztem és kissé be voltam sztondulva, lusta voltam felállni. Szóval amikor úgy észleltem, hogy beszélnek a méhemről beszéltek vagy valami ilyesmi volt, hogy kiveszik, vagy megműtenek, vagy valami hasonló műtéti beavatkozás... szóval nem fostam csak furcsa volt, ha féltem volna, ha nem nem hagyták abba a dumát, mintha leszarták volna, hogy ott vagyok-e vagy sem, hogy értem -e vagy sem.

A te fejedben miről beszélnek és mint kérdeztem ugyanazok beszélnek e általában vagy mindig más, kédésem, hogy megismered e akik beszélnek érted e konkrétan mit mondanak.

szerintem ez nem megszálotság,nem is létezik olyan. rendes beszélgetés folyik  a fejemben.általában egymással beszélnek,nagyon ritka,hogy hozzám beszélnek,de mindig velem foglalkoznak. vn olyn időszk amikor teljesen kikészítenek. van férfi,és nöi hang,mintha rendes emberek lennének.  miért te is hallasz hangokat házikuszmszkus?

Két vagy több különböző hangot hallasz? És felismrhető-e az hogy személyiségük lenne, gondolok itt arra, hogy sokan mondják a megszállottságot. Szerinted?

Én 4 éve hallok hngokat. a gyogyszerek sem segítenek. nem tudom mit tegyek. rendesen beszélnek a fejemben.

Szia! 

Nálam van úgy hogy tudom, hogy az álom két nappal ezelőtti és tisztán emlékszem, külön külön áloméleteimre. Sőt amikor elalvóban vagyok felidézem magamban, azaz kiválasztom ezt vagy amazt az álmomat amit folytatni szeretnék. 

Felidézem az álmok helyszínét, tudatosítom a szerepemet még éber állapotban felkészülök, hogy belépek a szerepembe és sok esetben sikerül folytatni x áloméletemet, Több áloméletem van és ebben szeretnék tökéletesedni. Még sohasem zavart meg nappali tudatomban az álom, csak van úgy, hogy nagyon intenzíven előjön az emmlékezetembe. 

Egyetlen egyszer fordult elő, hogy 3 napi nem alvás után, amikor épp dolgoztam és egy vevőnek visszaadtam a pénzéből akkor volt egy röpkle pillanat, amikor hirtelen behuppoantott az álomvilág, szerencse, hogy ki tudtam jönni, nem vették észre, pedig ébren álmodtam, egyidejüleg két világban voltam jelen , mégis mindkettőben tudatos voltam. 

Utólag a fáradtság kontójára írom ezt az esetet és próbálom azt elhitetni magammal, hogy csak eszembe jutott az álmom és nem álmodtam éber állapotban még a másodperc töredéke alatt sem, pedig nagyon úgy tűnt.

Amikor éber tudatomban azt kezdem érzékelni, hogy mostmár túl sokat foglalkozok az álmaimmal, akkor történéseket generálok a nappali életemben. Érzékelem ugyanis, hogy az álmaim inteznitása nagyobb hatással vannak rám, akkor a mérleget egyensúlyba kell hozzam. Elvbagyok magammal a tudatom nagyon széle skáláján mozgok. A szagoktól egyszer beparáztam, mert én is éreztem büdöset, szerencsére rájöttem, hogy seb, vagy herpesz vagy patti nőtt az egyik orrcimpám beljejébe és az kifakadt! 

Érdekel, hogy amit fentebb leírtam nem utalhat-e skizofréniára. mármint az álmodásaim, amiket gyakran tudok folytatni.

Szia Memphisgirl.

Tetszik ez a "járkáltam mint a vadászkutya a lakásban a szagok forrását keresve,amit persze

soha nem találtam meg,mert nem is léteztek.".

Ennek fényében akár a kutyákat is kezelni lehetne mivel legtöbbször olyan szagok után vagy miatt futkoznak amik nem is léteznek:-) .

Én egy időben szagokat éreztem nagyon durván. Olyan szagokat, amik nem léteznek, ezért nem is tudom őket semmihez sem hasonlítani. De büdösek voltak nagyon. Járkáltam mint egy vadászkutya a lakásban a szagok forrását keresve, amit persze soha nem találtam meg, mert nem is léteztek. Meg néha a tárgyak változtatták az alakjukat. Nálam ezt a Kventiax állította meg. Mondjuk most is látok sokszor elsuhanó árnyakat, meg mintha átszaladna valami előttem, meg sokszor tele van fénylő kék ponttal a szobám, meg néha bizonyos formákat vesznek fel ezek a fényes pontok, és akkor más színűek. De az szerintem nem hallucináció, hanem az Istenek üzenete.

Szia Hexor.

Lényegében csak annyit akarok írni saját élményeimre alapozva,hogy szerintem a hallucináció azért annyira rémisztő mert látszólag nincs semmi értelmes kapcsolata azzal a "valósággal amiben éber tudatunkkal élünk"és legtöbbször valami nyomasztó élményt hordoz.Nekem párszor volt hang hallúcinációm,rendesen a fejemben szólalt meg a hang és még megrökönyödni sem volt időm,viszont a következő pillanatok eseményéinek tükrében köszönetet mondtam a hangnak.."bárki is szólaltatta meg".

Én leginkább az álomban történtekkel tudom kapcsolatba hozni,abban az értelemben,hogy álmaimban legtöbbször olyan történeteket élek meg aminek legtöbbször semmilyen kapcsolata sincs ébrenléti valóságommal mégis hat rám mivel emlékszem a történetére,az átélt érzelmekre,mondatokra és az élményének megfelelő hangulatban is ébredek.Az álom élet leginkább úgy van megfogalmazva,hogy a tudatnak egy élmény és próbléma feldolgozó lehetősége és míg a test alszik,pihen addig "tudattalanunk dolgozik élményeinken,élményeinkkel",fizikai testünk pedig az alvás álomszakaszaiban-ha jól emlékszem azt théta állapotnak hívják tudományosan és talán 3-5 Hz-es hullámokon működik az agy--teljesen lebénult--szó szerint-állapotban van,hogy álmodás közben még véletlenül se tudjuk testünket használni.

Szóval,mikor felébredek teljesen normálisnak és helyénvalónak élem meg,tudatosítom álmom,hiszen bármi is volt benne az csak egy álom és kész,akkor álmodtam most viszont ébren vagyok,ami két különböző állapot és kész. Viszont ha éber állapotomban "egyszer csak elkezdenék álmodni és tudatomban egyidejűleg lenne jelen mindkét állapot,akkor szerintem nagyon össze lennék zavarodva".Ez nagyon ritka mint ahogyan az is,hogy az éppen álmodó tisztán tudja,hogy most éppen álmodik.

Szerintem pedig ez történik vagy valami nagyon hasonló folyamat ami nagyon szokatlan és ijesztő tud lenni,főleg ha ezt a környezet hozzá állása innen is,onnan is inkább elutasítja,hogy finoman fogalmazzak.

Basszus,a hosszabb hozzászólás tényleg elveszik...,bár ez még nálam veszett el mert gondoltam írok még pár sort csak elött elszívok egy cigit és mire vissza jöttem sehol semmi az addig írtakból....és csak most vettem észre a lenti mentés lehetőségét:-) .

Szia torta! Nem értem 🙁 Másnál eddig ez nem fordult elő. Esetleg ha copy, mielőtt elmented? Akkor nem kell újra megírnod.

Beírnád a problémát a Búra - hibabejelentés fórumba is?

Ezer köszönet

Eszter

Na kezdem felhúzni magam, h írtam egy hosszabb hozzászólást de csak az első mondat jelenik meg belőle

Szia Hexorax!

 

Én nem igazán szoktam hallucinálni.Vagy legalábbis nem tudok róla

 

 

Szia Hexorax!

 

Én nem igazán szoktam hallucinálni.Vagy legalábbis nem tudok róla

Szia Hexorax!

 

Én nem igazán szoktam hallucinálni.Vagy legalábbis nem tudok róla

ElőzőOldal 2 / 2