Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

DÜHÖNGŐ 2

Szia akbar,

Elmondod, mi történt? Ki vagy mi bosszantott fel ennyire?

Tudok segíteni valahogyan?

Hogy b@szódna meg minden ebben a sz@rrá b@szott mocskos qrva világbanangryangry. A retkes, mocskos, szemét életbe.!!!!!!!!!!!!!Annyira utálok mindent és mindenkit,hogy az leírhatatlan. Bocs a mocskos írás miatt,de nagyon-nagyon kész vagyokcrying. Pusztítani tudnék(persze nem komolyan).

Egyébként durva, hogy pont az én írásomra jegyzed meg, hogy nem ilyen egyszerű(hozzáteszem privátban is beszélünk Mármindeggyel), annak fényében, hogy ismered a körülményeimet, amik azóta romlottak egyébként. De a romlás ellenére odaülök 16 órát melózni(ennyi alatt tudom elvégezni a 8 órás munkát), 4 óra alvással, percenként váltogatva az ágyat és a munkaasztalt a folyamatos rosszullétek miatt, épphogy napi 2 kajálással, hiány- és ki tudja még milyen betegséggel, szédelegve, fuldokolva, stb. De 1-2 héten belül sikerül kifizetnem a 300ezer kauciót és fent vagyok albérletben. Így az első lépés megvan, amit követ majd a havi 500ezer előteremtése ebben az állapotban. Szomorú, hogy a sok beszélgetés és a helyzetem pontos ismerete ellenére, azt feltételezed rólam, hogy ennyire egyszerűnek látom:D Hisz mindenki látja mióta vagyok ebben. Nem, tudom! mennyire nem az, hidd el tapasztalom kőkeményen, viszont amint megáll az ember ebben, vége van. Az idő telik, a gyerekek nőnek, az élet elrohan. Nekem legalábbis többet segített megélni a fájdalmat és totálisan magamra maradni(mert az rákényszerít a tevésre), mint a különböző pótcselekvésekbe való menekülés, pl. búrázás vagy a veled átbeszélgetett napok/hetek/hónapok és ezt ne vedd magadra, nem téged akarlak bántani vele, mert jó "cucc" volt, de nekem ártott, éppen az elvesztegetett idő miatt.

Idézet tőle: Róka

Szerintem meg bárki hozzászólhat.

Együttérzés volt bennem a volt férje miatt, ezt éreztem át valahogy.

Jogom van ide írkálni és érezni is bármit.

Köszi

Én nem írtam olyat, hogy nincs jogod ide írni, én arra reagáltam, hogy leegyszerűsöztél. De sehol nem írtam olyat, hogy ne lenne jogod írni. Annyit mondtam, hogy mivel nincs gyereked, nem látsz úgy rá, nem érzed azt az érzést, hogy mennyire feláldozza inkább magát az ember, csak hogy ott legyen a gyerekeivel. Hogy milyen az, amikor már egy kisgyerek látványától elsírod magad és össszerogysz, mert annyira fáj a sajátod hiánya. Ezt akkor értheted csak, ha már van gyereked és nincs veled.

Szerintem meg bárki hozzászólhat.

Együttérzés volt bennem a volt férje miatt, ezt éreztem át valahogy.

Jogom van ide írkálni és érezni is bármit.

Köszi

Jó semmi baj és ne haragudj, de ezt szerintem kizárólag olyan érezheti át, aki átélte valaha mivel jár nem látni a gyerekét és nem ott lenni az életében. Ezen az, hogy te haragszol a férjére nem segít. Ide megoldás kell, méghozzá nem 3-10 év múlva. És ezt is csak azért írom, mert tudtommal 2 év a perújrafelvétel, ha már elhelyezték a gyerekeket. Persze addig is van nagyon sok teendő.

Az jó lenne, ha olyan is hozzászólna, aki a jogban átfogóbban jártas.

De tökmindegy én ide nem is akarok írni, mert itt csak a felszín van, amit félreérthető. pláne olyanoknak, akiknek nincs is gyerekük és soha nem voltak ebben a helyzetben. Meg olvasd újra kérlek mit írtam, én a szakértői vizsgálaton való jobb megfelelésre értettem.

Írtam, hogy érzem a segíteni akarásod mögötte..

Csak az a sor lejjebb került.

Ezt kinek írtad?

 

Vagy mi a baj?

Jaj, telefonról pötyögtem, ezért elbénáztam az írást.

Nagyon dühös vagyok a volt férjedre Mármindegy.

Ja, semmi sem egyszerű, de amikor a gyerekedről van szó, akkor beledöglesz is megoldod.. Ennyi az apró különbség

Nem beszólni akarok, de gondolom ez Ennyire nem egyszerű.

=Iwalkalone]

Mármindegy, valahogy megoldod gyorsan, hogy eljuss terápiára vagy jobb állapotba kerülj egy következő felméréshez. Kérsz újabb szakértői vizsgálatot, átmész rajta és akkor már egy fokkal jobb. Hosszútávon elkezded rendberakni magad, megteremted az anyagi feltételeket, a megfelelő közeget a gyerekeknek és harcolsz minimum a közös felügyeletért. Én legalábbis ezt tenném.

[/quote]Viszont érzem, hogy mögötte a segíteni akarás van.

 

Az érzelmieken tūl nehéz ag anyagi dolog is, hiszen a fél fizetésemet tiltják gyerektartásra. A maradékb kell megoldanom a kapcsolattartásokat a munkábajárást és minden egyebet. S közös lakásból sem fjzetett ki. Szóval ott tesz tönkre ahogy tud.

Az enyémben gyermeknevelésre korlátozottan alkalmas van. Még csak nem is alkalmatlan. De hát a border diagnózis, két öngyilkossági kisérlet és a szülés utáni pszichozis elég volt hogy veszitsek.

2013-tol szedek gyogyszereket. A jelenlegieket is több mint 2,5 ève. 

Igen a volt férjemnek nagyon jo ügyvédje volt. Elég ennyi is. Na megy hogy a volt férjem rendőr. Hiába kértem távoltartást soha nem kaptam meg. Ő vitetett be 9 nappal a kislányom születése után a pszichiátriára, amivel "megalapozta" a jövőmet. 3 kislànyom van: 3,5,9 évesek.

Közvetlen közelről tapasztaltam olyat, amikor pusztán egy szakértői vélemény alapján - ami még csak ki sem mondta az alkalmatlanságot! - az apa csak kéthetente felügyelten láthatta a gyerekét a gyermekjólétinél, alkalmanként 2 db órára!

Mármindegy, valahogy megoldod gyorsan, hogy eljuss terápiára vagy jobb állapotba kerülj egy következő felméréshez. Kérsz újabb szakértői vizsgálatot, átmész rajta és akkor már egy fokkal jobb. Hosszútávon elkezded rendberakni magad, megteremted az anyagi feltételeket, a megfelelő közeget a gyerekeknek és harcolsz minimum a közös felügyeletért. Én legalábbis ezt tenném.

Bele se merek gondolni mit lehet abból kihozni, ha a szakértő alkalmatlannak ítéli meg az embert.. Na meg azokról a szakértőkről is lehetne sokat beszélni, hogy melyik mennyire van rendben és mennyire képes objektíven ítélni. Az esetleges megvesztegetésekről meg már szót se ejtsünk.

Elég ehhez a nem túl jó szakértői vélemény. Különösebben nem kell tenni semmit. Üdv a magyar jogrendszerben.

Idézet tőle: Mármindegy

Van pszichiáterem, depressziora kapok gyogyszereket. Terápia itt nincs. Nem is látom már az értelmét semminek sem. Kiüresedtem, elkeseredtem, alig birokreggel kimászni az ágyból....

 

nem tudom, ki hogyan gondolja, de én úgy látom, meg úgy tapasztaltam, hogy gyógyszer önmagában nem elég.

 

lehet, hogy mérsékli a tüneteket, de a probléma, ami miatt a jelenlegi helyzetedben vagy, nem fog megszűnni. Keress egy pszichológust, akivel a dolgok mélyére mentek, aki segít Neked feltárni azt, hogy mi van benned, és segít Neked megérteni, hogyan működsz.

Meg nem tudom, mióta szeded a gyógyszert, de két hét a beállási idő, addig a meglévő tüneteid felerősödhetnek.

de gyógyszer ide vagy oda, fontos, hogy beszélgess is valakivel, akinek elmondod mi zajlik Benned, aki segít Neked.

Szia Mármindegy!Kegyetlen nehéz helyzetben vagy,megértelek.Bocs,ha nyers leszek,de meg szeretném kérdezni,

tulajdonképpen mit tettél,teszel,ami miatt válás lett,s a gyerekeket a férjednél helyezték el?PL cirkuszok,törés,zúzás,stresszes helyzetek teremtése otthon?Jelen pillanatban a következő lépésre koncentrálj,ami abból állna,hogy bebizonyítod,elindulsz a javulásod irányába.Ja,könnyű ezt mondani...Valszeg a férjed jó ügyvédet fizetett,nem gondolnám,hogy egy border diaggal elveszik a gyerekeket.Ha egyszer lesz lelkierőd,írd meg,mi vezetett idáig.....Sokan vagyunk border diaggal,s nem egy sorstárs tervez gyermeket,reménykedik tartós kapcsolatban,családban...Talán nekik is tudnál tanácsot adni,hol romlott el a helyzet..Hmm.S ne felejtsd el,bár ez most egy harc,a gyerekek szeretetét nem a bíróság veszi el.Egyáltalán mennyi idősek?

Van pszichiáterem, depressziora kapok gyogyszereket. Terápia itt nincs. Nem is látom már az értelmét semminek sem. Kiüresedtem, elkeseredtem, alig birokreggel kimászni az ágyból....

szia Mármindegy!

Több fórumon keresztül is kaphatsz ingyenes ellátást. Valaki írta előttem a SOTE-t például. De rengeteg kórháznak van pszichiátriája, tb alapon jár az ingyenes ellátás.

Vannak csoportok is.

Ha esetleg nincs TB-d az sem feltétlenül baj, én például egy alapítványon keresztül kezeltetem magam, amikor elkezdtem járni, akkor ugyan volt munkahelyem, de nem voltam bejelentve, és nem volt probléma.

 

Nézz szét egy kicsit a neten, szerintem fogsz találni valamit. 🙂

Köszönöm, hogy irtál. Igen, sajnos ez miatt vette el a biroság a gyerekeimet, és nagyon igazságtalannak érzem. Nem is tudják, hogy ezzel mennyire padlóra küldtek, és anyaként teljesen megsemmisitettek. Viszont nyáron heteket lehetnek nálam, ez meg ellentmond mindennek. Akkor nem veszélyeztetem őket? Mindegy is, a volt férjem most sem adta oda a gyerekeket, anyagilag is ellehetetlenedtem. Már csak éppen hogy egy szál tart engem életben, de nem tudom meddig bír el. Vidéki vagyok, Budapest nekem két órás ut. Tündérhegyen egyszer próbálkoztam, de elutasitottak, mondván állitsák be a gyógyszereimet. Szoval itt tartok. Ja, és gyerekekkel fogkalkozok...

Idézet tőle: akbar

Hormonális katasztrófa.

Sajnálom 🙁 Kívánom, hogy jobban legyél. Mindenképpen adj majd jelet magadról!!!

Idézet tőle: Mármindegy

Sziasztok! Egy kicsit mélyponton vagyok, és már nem tudom, kihez fordulhatnék. Érdekes heylzetbe kerültem, ugyanis a pszichiáterem depresszióval kezel, míg az igazságügyi pszichiáter és pszichológus borderlineként diagnosztizált. Ennek köszönhetően a válóperemkor elvették tőlem a gyerekeimet, és azt kaptam, hogy kezeltessem magam. De hol????? A pszichiáterem - aki elméletileg kezel - nem ismeri el  borderline diagnózist, máshoz meg nem tudok menni, mert nincs ingyenes hely. És most nem vagyok jól, nagyon nem.....

Szia Mármindegy!

Borzasztó lehet ez a helyzet 🙁 Azért ítélték másnak a gyereket, mert borderline vagy? 

Van ingyenes kezelés; ambuláns azonban csak a Márton utcai pszichológiai ambulancián (SOTE), a többi helyen be kell feküdni. Vagy mehetsz a Nap-körbe, amely kifejezetten borderekre specializálódott, ott nem ingyenes, de nagyon olcsó a terápia, és ha elmondod, hogy mi a helyzeted, akkor szerintem megértőek lesznek. Keresd Sallay Zsuzsannát -- ő volt itt is segítő, maga is border, és felnevelt sok gyereket. 

Befekvős terápiát kínál a Tündérhegyi Klinika, a Thalassa Ház és a Balassa utcai Pszichoterápiás Osztály. 

Eszter

Sziasztok! Egy kicsit mélyponton vagyok, és már nem tudom, kihez fordulhatnék. Érdekes heylzetbe kerültem, ugyanis a pszichiáterem depresszióval kezel, míg az igazságügyi pszichiáter és pszichológus borderlineként diagnosztizált. Ennek köszönhetően a válóperemkor elvették tőlem a gyerekeimet, és azt kaptam, hogy kezeltessem magam. De hol????? A pszichiáterem - aki elméletileg kezel - nem ismeri el  borderline diagnózist, máshoz meg nem tudok menni, mert nincs ingyenes hely. És most nem vagyok jól, nagyon nem.....

Hormonális katasztrófa.

Idézet tőle: akbar

Nem bírom komolyan. Megint jön az agresszió,dühroham,sírógörcs,beszűkölésangrysadÚgy érzem megbolondulok,megőrülök. Segítsen valaki könyörgöm!cryingcryingcrying

Mi történt? 🙁 Mi váltotta ki?

Nem bírom komolyan. Megint jön az agresszió,dühroham,sírógörcs,beszűkölésangrysad​​​​​​​Úgy érzem megbolondulok,megőrülök. Segítsen valaki könyörgöm!cryingcryingcrying

Mai sajtó:

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/idozitett_bomba_ketyeg_a_magyar_munkahelyeken_rohamosan_terjed_a_kor.628418.html

Itt a magyarázata a kevés finanszírozott terápiának:

"a pszichoterápia finanszírozása sem megoldott, az egészségbiztosító a piaci ár tizedét fizeti érte, arról nem is beszélve, hogy a pszichoterápia csak az egyetemeken és a képzési központokban érhető el közfinanszírozottan - tette hozzá Vizi János."

 

sokakban felébred a közlési vágy... 🙂

elvileg pszichológusok, gyakorlatilag viszont nem, a működésük legalábbis nem emlékeztet egy pszichológuséra. 

ŐK pszichológusok vagy valamiféle egyéb mentálhigiénés szakemberek? Elvileg van valami 2 éves képzés, amivel segítő beszélgetést lehet tartani. 

 

 

én mostmár ennek mindenféleképpen utánamegyek, szóval ez talán ki fog derülni.

engem elvileg a helyi gondozóban elfogadnának, nagy kár, hogy ott nem terapeuták hanem amolyan hivatásos "lelki szemetesládák" vannak. nem mondanak soha semmit, nem is kommunikálnak tulajdonképpen, de türelmesen végighallgatnak. kéthetente, vagy havonta egyszer. terápiának a legnagyobb jóindulattal sem nevezném, ez valami nagyon sajátos konstrukció...

Személy szerint engem az SZTK-ban a pszichológus pöccentett ki a személyiségzavarommal, igaz, nem border vagyok, hanem kevert. 

Még a Márton streetet érdemes lenne megérdeklődni, innentől viszont ötlet elfogyott....

Idézet tőle: Avana

A kiindfulópont az volt, h border hova mehet ambuláns terápiára(már amennyiben szeretne, de anyagilag nem teheti egyelőre meg a magánt). 🙂

Az is egy válasz, hogy SEHOVA. legalább többet másoknak, akik érdkelődnek, nem pakolgatjuk be oktalanul a  terápiás hely javaslatokat....

igen, jó lenne erre visszatérni majd úgy egyébként.

A kiindfulópont az volt, h border hova mehet ambuláns terápiára(már amennyiben szeretne, de anyagilag nem teheti egyelőre meg a magánt). 🙂

Az is egy válasz, hogy SEHOVA. legalább többet másoknak, akik érdkelődnek, nem pakolgatjuk be oktalanul a  terápiás hely javaslatokat....

Ezt már nem mertem megkérdezni, úgy voltam vele, lehet, a titkárnő válaszolgatja meg a hívásokat, őt kár terhelni ezzel. 🙂

MÁr az is haladás lenne(jelek szerint), ha az ilyen összetettebb bajokkal rendelkezőket bevennék egy-egy tünettel, még ha nem is kezelik mindet, ne "telhetetlenkedj". 😀

Ez, hogy mit hagynak ki, mit nem, második kérdés, az első az az, egyáltalán fogadják-e.

Holnap lehet, megkérdem ezt a Márton utcát is, mi a helyzet. 

Tehat itt ez a 3-4 diag...gyszer nincs...ergo: ami ebből nincs terápizálva az semmilyen módon nincs kezelve...

Subcompenzaltat írt.

 

//bura/wp-content/uploads/user-11993/20170123_184216_0.jpg

Ui: nem vettem őket. Nem fizettem se jobbért, se rosszabért. 

Most kaptam meg a legújabb szakvéleményt. 4 diaggal. Illetve 3 diag és 1 után ?-jel van írva.

 

Depresszió (jelenleg kompenált) F 33.7

Panik-sy agorafóbiával F 41.01

Schizophrenia, atípusos forma F20.8

Borderline sy. ? F60.3 

Th: gyógyszermentes

 

 

(Panik is tünetmentes, de nem írta...megőrüléstől féltem)

 

én úgy fordítanám, hogy "ha border vagy dögölj meg". igazából azon csodálkozom, hogy nem működik valahol a központban egy állami intézmény által gründolt alapítvány ahol ingyen pengét osztogatnak a "bodereknek", meg esetleg lehetne rendezni egy "hogyan legyünk sikeresen öngyilkosok" előadássorozat, mert ez a halálgyár így azért nem túl hatékony. na jó, cinizmus off.

na de azt mondja meg valaki végre, hogy mi van ha én egy anorexiás, szorongó, szocfób, agorafóbiás borderline vagyok (nem vagyok az) akkor arra mit reagálnak az ambulancián? megkísérlik kezelni az anorexiámat, meg a szorongásomat, de a többit még véletlenül se érintik, mert az ugye nem az ő profiljuk? vagy, hogy is van ez akkor?

Innentől nem értem.

"Enyhébb" bajokkal mehetsz ingyenes ellátásba, de ha border vagy, menj a Nap-körbe és fizess az elejétől fogva??

Felhívtam én is őket(Klinikai pszichológia tanszék), azzal indítva, foglalkoznak-e személyiségzavarosakkal. (nem jeleztem, hogy időpontot szeretnék foglalni.) Kérte, pontosítsam. Elrebegtem, hogy borderline. (Azt se mondtam, hogy az "ismerősöm" elutasították ezzel..)

Azt mondta, hogy nem igazán foglalkoznak velük. (Már nem akartam cifrázni, hogy ok, és mi van, ha más baja is van emellett?)

Kérdeztem, hova lehetne fordulni ambuláns formában. Azt mondta a hölgy, a Nap-körhöz. ((Ok, de a Nap-kör FIZETŐS! 2011-ben, mikor jártam, 5 ezer volt per óra...gondolom, ez azóta emelkedett.))

Még felvetettem, esetleg a Márton utca? Azt is leigenezte, hogy érdemes megkérdezni.

 

 

Idézet tőle: Róka

Mi a baj Mandulám?

Majd megírom. 🙂

Mi a baj Mandulám?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.

(Ez itt a dühöngés.)

Holdfény!

Kb mennyi a gyógyulási idő a műtét után? Mikor kelhetsz fel?

Kortyolgatni sem tudod a vizet? Lehet levest lenne érdemes enni, ha az könnyebben lecsúszik, mint a víz.

Nem szoktam követni, hogy mikor van front. Hét elején fájt 3 napig a fejem, mások fronttal magyarázták.