szonyecska

szonyecska képe

Profil

Bemutatkozás
Rólam: 

régi-új bura-lakó vagyok. még akkor találtam a fórumra, mikor a tv2 oldalán működött. kb. 2007- ig pedig elég aktív voltam Georgina néven.

szerettem volna hinni, hogy a démonjainkat örökre és végérvényesen le lehet győzni. most éppen nem tudom....

update 2017. november:
arra gondoltam, írok kicsit bővebben is magamról. 1983-ban születtem. 2002-ben egy megerőltető edzés után szívpanaszaim lettek, amikor is kiderítették, hogy mitralis prolapsusom van, semmi komoly, de okozhat szorongást és pánik rosszulléteket. nálam okozott is. a pánikrohamok ördögi körbe torkolltak, a szorongásom erősödött és súlyos depresszióval kezdtek kezelni, majd megállapították, hogy borderline személyiségzavarom is van. rengeteg féle gyógyszerrel "kísérleteztek" rajtam, egyszer összeírtam, összesen 20 különböző AD, szorongásoldó, altató, AP. 2002 és 2005 között többször voltam kórházban, és három hónapot tündérhegyen is eltöltöttem. a seroquel-től mérgezést kaptam, ami után azonnal és hirtelen le kellett állnom minden akkor szedett gyógyszeremmel, köztük a rivotrillal. akkor megtapasztaltam, milyen lehet a pokol. két hétig bírtam, majd kórházba kerültem ismét. egy rezidens doktornő az elvonási tüneteimet kezdte el diagnózis felállításához alapul venni, és akkor döntöttem el, hogy nekem ebből elegem van. saját felelősségre kijöttem, kerestem egy olyan orvost, aki addig nem ismert és friss szemmel tud rám tekinteni. ő azt mondta, hogy ennyi gyógyszer után legjobb, ha én mondom meg, melyiket éreztem a legjobbnak, válasszak egy AD-t és egy szorongásoldót. kiválasztottam a seropramot és a rivotrilt, ezekre álltam át, majd 2009-ben fokozatosan, teljesen magamtól sikeresen le is tettem mindkettőt.
2014-ben több minden összejött az életemben. szigorlat miatti stressz, munkahelyi stressz, dalacin-kúra utáni nyombélgyulladás, és ezek következtében erős szorongásaim lettek. először frontint kaptam, amire, mint később kiderült, én paradox módon reagálok, csak fokozza a szorongásom. majd a jó öreg rivotrilt.
azóta is, jelenleg csak a rivotrilt szedem, idén próbáltam csökkenteni, de megint túl sok volt a stressz, (munkahely + nagymamám halála + fizikai tünetek szédüléses rohamok képében), ami miatt jelenleg nem csak hogy visszaálltam a kiinduló adagra, hanem még emelni is kellett 2x0,5mg-ra.
várom a fizikai tüneteim miatt a kivizsgálásokat, és reménykedem, hogy nincs szervi bajom, és jövőre újra megpróbálhatom elhagyni a rivotrilt, ugyanis babát szeretnék.
ez lennék én most.

 

Miért vagyok itt a Búrán: 
"...hogy ne maradjak egész egyedül." (J.A.)
Kedvenc dolgaim: 
könyvek és bruce springsteen

Aktivitás
2.39%

Történet

Ennyi ideje tag
2 év 52 hét
Blog
Friss blogbejegyzések