Későn Felismert Skizofrénia - Pánik az Iskolánál

TAMÁS FIAM ÉRETTSÉGI UTÁN LETT BETEG

 

AMI SZINTÉN ÚGY KEZDŐDÖTT HOGY MIUTÁN FELVETTÉK A SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FŐISKOLÁRA ELMENT AZ ÉVNYITÓRA MEGLÁTTA A SOK EMBERT, HAZAROHANT ÉS UGYANÍGY MINT MOST NEM AKART UTCÁRA MENNI

 

FELCSERÉLTE A NAPPALT AZ ÉJSZAKÁVAL.


2 ÉVBE TELT MIRE VÉGRE BETEGSÉGTUDATA KIALAKULT ÉS VÉGRE ELJUTOTTUNK AZ ORVOSÁHOZ AKI JELENLEG IS KEZELI IDESTOVA 19 ÉVE.


Ő ÁLLAPÍTOTTA MEG A SKIZOFRÉNIA DG-T AMIT RISPERDÁL ÉS REXETIN TBL-VAL KEZELTEK. PÁR HÉT UTÁN JAVULT AZ ÁLLAPOTA


ÁLLÁSHIRDETÉSEKET KEZDTE BÖNGÉSZNI ÉS JELENTKEZNI, DE MÉG VÁLASZRA SEM MÉLTATTÁK ÖNÉLETRAJZÁT- ISMERETSÉG RÉVÉN ÁLLÁST KAPOTT A NMHH-NÁL MINT RECEPCIÓS. OTT IS ELÉG MAGÁNYOS VOLT NEM EGY NAGYSZÁJÚ EMBER A SÉRELMEIT CSAK VELÜNK OSZTOTTA MEG KAPOTT ELÉG SOK ROSSZINDULATÚ MEGJEGYZÉST ÉS IDŐVEL A GYÓGYSZEREKTŐL MEGHÍZOTT ÉS VÉRCUKOR SZINTJE IS MEGEMELKEDETT.


3 BARÁTJA VAN A MAI NAPIG IS ÉS A MUNKAHELYÉN SEM AKART BARÁTKOZNI SENKIVEL. ELVÉGEZTE A MUNKÁJÁT HAZAJÖTT, A SZÁMÍTÓGÉP VOLT A MINDENE MEG A KÉPREGÉNYEK. 9,5 ÉVE DOLGOZOTT AZ NMHH-NÁL JELENLEG IS OTT VAN A MUNKAHELYE DE MOST MÁR 4,5 HÓNAPJA BETEGÁLLOMÁNYBAN VAN.

 

TAVALY ELVITT OTTHONRÓL A MENTŐ A KARDIOLÓGIÁRA AHOL MEGÁLLAPÍTOTTÁK HOGY NAGY NYITOTT MELLKASI SZÍVMŰTÉTRE BILLENTYŰCSERÉRE LENNE SZÜKSÉGEM NEM TUDOK BELEEGYEZNI RÉSZBEN TAMÁS MIATT, RÉSZBEN FÉRJEM GERINC ÉS CSIPŐMŰTÉTJE MIATT AKI KÉT MANKÓVAL CSAK A LAKÁSBAN TUD KÖZLEKEDNI. AZTÁN JÖTT A MÁSIK TAMÁS RÉSZÉRE LEGMEGRÁZÓBB DOLOG AZ UTCÁN ÖSSZEESTEM ÚJRA ÉLESZTETTEK, ÉS EZ MÁR SZEGÉNY FIAMNAK A LEGROSSZABB VOLT.


UTÁNA EGY NAP TÖBBSZÖR HAZA TELEFONÁLT HOGY JÓL VAGYUNK-E SOKSZOR AZT VETTEM ÉSZRE HOGY MAGÁBAN SÍRDOGÁL ÉS ANNYIT MONDOTT HOGY ÉDESANYÁM HA TI NEM LESZTEK SENKIM NINCS A VILÁGON. VAN UGYAN EGY 16 ÉVVEL IDŐSEBB BÁTYJA AUSZTRÁLIÁBAN AKI NEM IGAZÁN FOGADJA EL TAMÁS BETEGSÉGÉT.


ÉS MOST AUGUSZTUS VÉGÉN TÖRTÉNT MEG A FIAMMAL AZ ELSŐ PÁNIKROHAM IS ELINDULT REGGEL DOLGOZNI MIUTÁN FÉL ÓRÁVAL MUNKAKEZDÉS ELŐTT MINDIG A MUNKAHELYÉN VOLT. VISSZAJÖTT HALÁLSÁPADTAN ÉS ANNYIT MONDOTT KÉRLEK SEGÍTSETEK NEM TUDOK BEMENNI DE UTCÁRA SEM MERT FÉLEK INKÁBB MEGHALOK 4-SZER PRÓBÁLT AZÓTA IS BEMENNI DE NEM TUD, IRÁNY A KÚTVÖLGYI AHOL 4X PRÓBÁLTA A FŐORVOSNŐ BEÁLLÍTANI MINDIG VÁRTUK 43 HÉT UTÁN A CSODÁT DE SEMMI JAVULÁS NEM TÖRTÉNT.

 

JELENLEG 3 HETE ABILIFY MAINTENA INJEKCIÓT ÍRT FEL NEKI AZ ORVOS AMIT BEADTAM ÉS FEBRUÁR 7-ÉN JÁR A KÖVETKEZŐ.


MIKOR BEVITTEM A MUNKAHELYÉRE A TÁPPÉNZPAPÍRJAIT SOK MINDENT MEGÉRTETTEM EGY 2X2 M HELYISÉGBEN KALITKÁBAN TÖLTÖTT EL 9,5 ÉVET AHOL AZ EGET SEM LÁTNI ÉS NAPOT SOHA. RÁADÁSUL A BIZTONSÁGŐRÖK ÉLCELŐDÉSEI MIKOR ELMESÉLTE SÍRVA BENT HOGY MI TÖRTÉNT VELEM AZ EGYIK REAKCIÓ AZ VOLT HOGY AZ EGYIK CSALÁDBAN MEGHALNAK A MÁSIKBA SZÜLETNEK ÉS MIÉRT NEM SZALADGÁL A LÁNYOK UTÁN VÉGRE.


MINDEN HÉTEN FELHÍVJA A FŐNÖKE HOGY MIKOR JÖN MÁR DOLGOZNI. Ő TÉNYLEG AKAR MENNI DE NEM TUD. LEGALÁBB EGYSZER JÖTTEK VOLNA MEG MEGNÉZNI ŐT BIZTOSAN SOKAT SEGÍTETT VOLNA. ÉN HÁNYSZOR LEÜLTEM A FRISSEN MŰTÖTT BETEGEIM ÁGYA SZÉLÉRE ÉS FOGTAM A KEZÜKET ÉS VIGASZTALTAM ŐKET.

 

MOST PEDIG A SAJÁT GYEREKEMNEK NEM TUDOK SEGÍTENI.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2019 okt 17

Én nem akarok beleszólni senki életébe, csupán a saját véleményemet írom le. Alternatív felé fordultam, mivel nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az orvosok nem tudnak meggyógyítani. Nem is nagyon tudják az orvosok pontosan mit csinálnak. Varga féle C-peptid nekem sokat segített, homeopátia is. Igaz még nem gyógyultam meg, de a 15mg Yarocent alvásra sikerült elhagynom. Mondhatni gyógyszer nélkül alszom.


Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

Ilyen kétségbeejtő, szörnyü valóságot már rég olvastam itt.

Nagyon nagyon sajnálom!

Én sem akarok egy szobában megroh_dni, pedig lehet, hogy mások már ennyinek is örülnének!

 

Megértem a fiú kétségbeesését, sokszor nekem is vannak hasonló gondolataim, mi lesz majd a szüleim nélkül, szerencsére már van társam, ennyivel előrébb vagyok, már nem vagyok rájuk utalva! Drukkolok nektek, még ha másban, mint az olvasásban, nem is tudok segiteni.

Megosztás Viberen