Kvetiapin (más márkanéven Ketilept, Kventiax, Seroquel)

Ketilept

Milyen típusú gyógyszer a Ketilept filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?


A Ketilept hatóanyaga a quetiapin nevű vegyület. A Ketilept a gyógyszerek azon csoportjába tartozik, amelyet antipszichotikumoknak neveznek. Ezek a gyógyszerek enyhítik bizonyos mentális megbetegedések tüneteit, mint: hallucinációkat (pl. meg nem magyarázható hanghallások), különös és félelmetes gondolatokat, magatartásváltozásokat, egyedüllét-érzést, zavartságot. Ezek a tünetek pszichotikus epizódra vagy skizofréniára utalhatnak.

A Ketilept a bipoláris betegség mániás szakaszának kezelésére is alkalmazható --ilyenkor a beteg túlzottan felfokozott, izgatott állapotban érzi magát. Az ilyen betegek úgy érezhetik, hogy a megszokottnál kevesebb alvásra van szükségük, nagyon beszédesek és szokatlanul ingerlékenyek.

A quetiapin gyakori mellékhatása lehet a fejfájás, szájszárazság, hízás, székrekedés, álmosság, szédülés. Egyesek kifejezetten álmatlanságra szedik.

Más atipikus antipszichotikumokhoz hasonlóan, a gyógyszer ún. tardive dyskinesiát -- akaratlan és koordinálatlan mozdulatokat -- okozhat, főként nagyobb adagban, folyamatos szedés esetén. Ezért a gyógyszeradagot a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani, és ellenőrizni kell a mellékhatás potenciális kialakulását annak tudatában, hogy a mellékhatást a gyógyszer hatása elnyomhatja, és csak hosszabb távon jelentkezik, azonban ilyenkor visszafordíthatatlan (gyógyíthatatlan) lehet.

18 évesnél fiatalabb pácienseknél a Ketilept növeli az öngyilkosság veszélyét. Bipoláris betegségben szenvedőknél fokozhatja a mánia, illetve a hypománia előfordulásának valószínűségét.

Dementiában szenvedő idős betegek esetében nem alkalmazható, mivel halált okozhat.

Cukorbetegek csak folyamatos orvosi ellenőrzés mellett szedhetik.

A gyógyszer pontos hatásmechanizmusa nem ismert.

http://www.rxlist.com/seroquel-drug.htm

Offline

matiri2 írta:

Igen, akkor ez nem a te szered. Rettegve látom, hogy vannak, akik 6-800 mg-ot szednek. Én jól elvagyok evvel a 100-125-tel. De nekem is volt ájulásom 25-től meg 12 óra fejbecsapott alvásom is, szóval értem, miről írsz.
Remélem, megtalálod az Igazit (Shift + ő Laughing out loud ).

Köszönöm, én is remélem. (szivecskés és szempillarezegtetős szmájlik) Smile

Offline

Igen, akkor ez nem a te szered. Rettegve látom, hogy vannak, akik 6-800 mg-ot szednek. Én jól elvagyok evvel a 100-125-tel. De nekem is volt ájulásom 25-től meg 12 óra fejbecsapott alvásom is, szóval értem, miről írsz.
Remélem, megtalálod az Igazit (Shift + ő Laughing out loud ).

Offline

Na, ketike és én (ismét) könnyes búcsút intettünk egymásnak. 3 x 12,5 mg-ot szedtem, már ennyitől kábé az egész napot végigaludtam. A doki elhitte, hogy ez van és azt mondta, akkor ezt ne erőltessük.

(Első alkalommal túl gyorsan emeltem, akkor ez az altató hatás ki sem bontakozott.)

Offline

Köszi a válaszokat, lányok! Smile

Nos, úgy döntöttem, hogy este szedem a 12,5-et még pár napig, aztán reggel is elkezdem, aztán délben is.

A harmadolás jó ötlet, de sajnos kizárt, mivel képes vagyok nem tökéletesen félbevágott gyógyszereket kidobni...

Offline

 

Nekem valahogy úgy indult, hogy 2-3 napig 50 mg-ot kellett este bevenni, aztan par napig 100 mg-ot, pár nap múlva 200-at, 300 at. Innen nagyon gyorsan vitték fel 800 mg-ig (1 het alatt). Aszem 500 mg-tól 3 részletben kaptam. Volt, hogy a 200 mg-ost felezték. Ahogy esik úgy puffan alapon. Látszott, hogy az egyik sokkal nagyobb, mint a másik. 

Kesőbb reggel 400, este 400 mg-ot kaptam. Végül éjjelre adtak mellé 2 mg ripedont is.

Szerintem harmadold el, ahogy sikerül. Ha nem egyforma, akkor az első napokban a kisebb harmadokat vedd be. 

Offline

Ez elég baráti adagolásnak tűnik.
Sajnos tanácsot nem tudok neked adni, mert én ennél többet szedek, tudod, de szerintem ennyitől nem lesz különösebb mellékhatás, maximum lassú, nyuggeres tempójú megnyugvás. Ha nem használ, az is legalább úgy derül ki, hogy nem okoz semmi sz.t.
Nekem este jót tesz a xanax csökkentésére.

Offline

Harmadik doki is nagyon szeretné, ha ketileptet szednék. Az első kettő csak estére írta (ebből nem lett semmi), a mostani naponta 3x.

Kezdésnek 25 mg-os tablettát kéne feleznem és negyedelnem.

Oké, tehát megpróbáltam, és lőn csoda: a 25 mg-ost tabletta felezhető!! (Tabletta felezővel.) De negyedelni már nyilván nem tudom.

A doki meg egy táblázatot készített nekem, negyed és fél tabletták hemzsegnek benne.

Kérdéseim: a) van itt valaki, aki naponta 3x szedte/szedi? b) mit csináljak ezzel, hogy nem tudom negyedelni? Szedjek be eleinte csak este egy felet, pár napig, aztán reggel és este felet pár napig, aztán délben is pár napig?

A ketilept tényleg jó mindenre? Mert kábé úgy hangzott a dokik szájából, hogy éppen csak csokitortát nem tud készíteni. Jó a szorongásra, a xanax kiváltására, a bipol-ra, sőt, még hangulatjavító is. Ja és persze altatónak is jó. Én ugyan egy szóval nem mondtam, hogy nem tudok jól aludni. Most a lítiumtól és szubdózis remeron-tól - egyelőre - jól alszom. Most egy kicsit félek, hogy később el fogom-e tudni hagyni? Mert a xanax elhagyás nyilván nagyon nehéz lesz, a szubdózis remeron elhagyásától azért nem félek annyira, a lítium elhagyása semmivel nem jár. De a keti elég nagy függőséget okoz, ahogy itt olvasom.

Offline

Hepinesz, szánsájn, megint felírták a ketileptet. Igaz, 12,5 mg-mal kell indítanom. Smile

Offline

gyógyszerfelező jó nagy hülyeség

Offline

köszi a tanácsokat, akkor most kiegészítem a sztorit, hogy érthető legyen: kb 4 éve szedek altatót, zopiclone hatóanyagút. a tolerancia nagyon gyorsan felment, a csökkentés folyamtos kudarcba fulladt. két kezemen tudnám megszámolni hány orvoshoz jártam, egyik se tudott segíteni. próbáltak adni olyan gyógyszereket, amik álmosíthatnak (antidepik, hangulatjavítók), semmit nem hatottak. a kventiax volt az első, ami érezhetően álmosított, és lassan tudtam csökkenteni az altató adagot. de közbejött ez a hízás dolog, plusz a gyors tolarenica a kventiaxra.

nem bírom elviselni ezt a súlyfelesleget, nagyon frusztrál, ezért is hagyom abba tejesen. szerintem nekem fog menni a fogyás pusztán a kajálás kontrollásával - előtte is mindig ment, nem jojóztam - sportolni nem igazán szoktam, nem szeretek szenvedni a konditeremben, próbáltam, nem ment. utáltam. görkorizni szoktam nyáron, mert az jó szórakozás, és jó zsírégető. de nem vagyok sportos típus. nem mindenkinek jön be konditerem, ennyi.

ezen kívül van, akinél csak úgy indul be a fogyás, hogy egyszerűen néhány napig koplal. vagy csak gyümölcsöt eszik. ez nekem mindig bejött. és nem, ettől nem épül le a szervezet, és nem szedtem vissza a kilókat. csak ettő a rohadt kventiaxtól..

egyébként a zopiclone önmagában nem okoz hízást.

Offline

Szia! 

Alvásproblémára nem is szabadna felírni antipszichót, elvileg csak mániára, és skizóra lehet felírni. Saját tapasztalatom, hogy a fogyás akkor fog megindúlni, ha teljesen abbahagyod, és erőfeszítés nélkül csak kevesebb (nálam a felszedett 1/3-a) fog lemenni. Szóval ha abbahagytad, akkor diéta és mozgás, és kerüld az álmosító-hízlaló gyógyszereket, de saját tapasztalat: vissza lehet fogyni. Koplalást felejds el, 5-6-7 nagyon kicsi étkezés + 1-2 óra testmozgás minden nap. 

Offline

sziasztok,

nekem alvásproblémákra írt fel a doki kventiaxot, kezdő adagnak 50mg-ot, amit később emeltünk 100-ra. sajnos erre is kialakul a tolarencia egyrészt, másészt pedig 2-3 hónap alatt kb 15 kilót híztam, amitől teljesen kivagyok. egy ideje redukáltam a kventiax dózist, így sokszor rettenetesen rosszul alszom, de nagyon reménykedem benne, hogy a kilók elindulnak lefele. közben próbáltam diétázni, tornázni, még koplalni is, és egyszerűen semmitől nem indult el lefelé a súlyom. 55 kg voltam, és legutóbb 70et mértem. mindehhez még alacsony is vagyok... a ruháim nagy része nem jön rám. rettenetesen érzem magam ettől.

van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? vissza fog menni ez a súly magától idővel?

most már csak egy darab kventiaxot veszek be lefekvés előtt, de lehet hogy mától azt se.

előre is köszi, ha valaki megosztja a tapaszalatait.

Offline

a legrosszab antipszchió ami létezik,nemtudom másra hogy hatott de én agressziv és elviselhetetlen voltam tőle és pont az ellenkező hatást váltotta ki belőlem nem tudtam aludni hiába szedtem nagy dózist

Offline

Kleó írta:

Tényleg nem azért kérdeztem, mert nem szabadna kidobni a szemétbe... Laughing out loud

Ennyi áter "jelölted" van, hogy válogathatsz közülük, vagy épp hogy nincs, azért gondolkodsz rajta?

Átmegyek a pszichiáter topikba... ha már van. Smile

Offline

Tényleg nem azért kérdeztem, mert nem szabadna kidobni a szemétbe... Laughing out loud

Ennyi áter "jelölted" van, hogy válogathatsz közülük, vagy épp hogy nincs, azért gondolkodsz rajta?

Offline

Kleó írta:

Simán kidobtad a gyszereket? Shock Tervezel másik áterhez menni?

Igen, bár tudom, hogy veszélyes hulladéknak minősülnek és nem lett volna szabad (bár gondolom a kérdésed nem számonkérés volt Smile ).

Persze, muszáj mennem, hiszen a lítiumot, a remeront és a nagy mennyiségű xanaxot fel kell írnia valakinek...

Most éppen morfondírozom, hogy kihez menjek.

Offline

Simán kidobtad a gyszereket? Shock Tervezel másik áterhez menni?

Offline

Kleó írta:

Állítólag azt is lehet vele, legalábbis a kh.-ban az ápolók azt mondták. 

Te jó ég. Nem lehetne ezt a tabletta felezőt hagymareszelőnek, sajtszeletelőnek és húsdarálónak is használni? Smile

Már nem tudom kipróbálni, landolt a kukában a lamoleppel és a cipralex-szel együtt.

Offline

Állítólag azt is lehet vele, legalábbis a kh.-ban az ápolók azt mondták. 

Offline

Kleó írta:

heimweh. írta:

heimweh. írta:

de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni...

javítom magamat. a 100-asat ketté lehet vágni késsel, és sikerül ahogy sikerül, de a 25-ös annyira pici, hogy szerintem eleve elég nehéz vele bűvészkedni...

Gyógyszertárban kapható ún. gyógyszerfelező (6-700 Ft), azt erre találták ki, én Arisppa-hoz (nem felezhető) használom.

Abszolút nem kötekedésből: amit én szedtem, azt nem lehetett volna felezővel felezni, mivel filmbevonatos tabletta volt. Majd megnézem, hogy mi volt a neve.

Offline

dep91 írta:

Szia! Kventiax 25 mg felezhető! Nekem reggelre csak 12,5 mg-ot kell szednem.

Köszi a választ!

Offline

bizisten! Wink

Offline

aztakurva, hogy mik vannak! surprise

Offline

heimweh. írta:

heimweh. írta:

de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni...

javítom magamat. a 100-asat ketté lehet vágni késsel, és sikerül ahogy sikerül, de a 25-ös annyira pici, hogy szerintem eleve elég nehéz vele bűvészkedni...

Gyógyszertárban kapható ún. gyógyszerfelező (6-700 Ft), azt erre találták ki, én Arisppa-hoz (nem felezhető) használom.

Offline

heimweh. írta:

de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni...

javítom magamat. a 100-asat ketté lehet vágni késsel, és sikerül ahogy sikerül, de a 25-ös annyira pici, hogy szerintem eleve elég nehéz vele bűvészkedni...

Offline

amikor én szedtem (tavaly) még nem volt felezhető, és meggyőződésem, hogy most sem az... de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni... ezt a 12,5 mg-ot az orvosod találta ki?

Offline

Szia! Kventiax 25 mg felezhető! Nekem reggelre csak 12,5 mg-ot kell szednem.

Offline

ez egy szar, letettem insomniát okozott nekem kidobtam a kukába az összes seroquelt plusz a vényeket szét téptem

Offline

Ez a gyógyszer csodátt tett velem,nincs több hangulat ingadozás egésznap feldobott vagyok tőle jelenleg 250mg nál tartok,az álmosság érzés elmúlt csak ajánlani tudom a gyógyszert!

mandula

Tudtok ebből a gyógyszerből olyat, aminek olyan a tablettája, hogy a 25 mg-os felezhető?

Offline

Ilyen jól még nem voltam gyógyszertől,igaz beüt mint akit fejbe vágtak viszont a szorongásom eltünt tőle és jó hangulatjavító is. cél nemtudom mennyi gondolom mérsékelt dózis

Offline

Nem tudom,de lehetne lassabban emelni.Mekkora adag a cél?

Offline

fúú én 3 napja szedem de nagyon be tompít mellete aktivizál zombi módon, oldja a szorongásom mégjobban most 100mg nál tartok állandoan alszom tőle mint egy koala

mandula

Kész. Ennyi volt. Keti felejtős. Tudtam ugyan aludni tőle, de komoly szorongást okozott. Úh. most vár rám pár kellemes nap (elvonás). F.sza lesz így dolgozni menni. És megint nem fogok tudni eleget aludni.

georg77

Na legalább van humorod... yes

mandula

georg77 írta:

mandula írta:

georg77 írta:

mandula írta:

georg77 írta:

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta Laughing out loud

De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt...

De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked "a remeron meg a keti meg sem kottyanak"-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. Laughing out loud

Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos...

Vagy írj vagy igyál. A kettő együtt nem szerencsés.

Hát ez most pont NAGYON nem talált. 33 napja nem ittam! Laughing out loud

de látom figyelsz... Wink megfigyelsz?  Laughing out loud

Igen, sasszemekkel figyellek. Nagyon vigyázz.

georg77

mandula írta:

georg77 írta:

mandula írta:

georg77 írta:

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta Laughing out loud

De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt...

De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked "a remeron meg a keti meg sem kottyanak"-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. Laughing out loud

Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos...

Vagy írj vagy igyál. A kettő együtt nem szerencsés.

Hát ez most pont NAGYON nem talált. 33 napja nem ittam! Laughing out loud

de látom figyelsz... Wink megfigyelsz?  Laughing out loud

mandula

georg77 írta:

mandula írta:

georg77 írta:

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta Laughing out loud

De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt...

De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked "a remeron meg a keti meg sem kottyanak"-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. Laughing out loud

Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos...

Vagy írj vagy igyál. A kettő együtt nem szerencsés.

georg77

mandula írta:

georg77 írta:

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta Laughing out loud

De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt...

De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked "a remeron meg a keti meg sem kottyanak"-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. Laughing out loud

Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos...

mandula

georg77 írta:

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Jah, és a boncoláskor seroquel-t nem találtak a szervezetében.

mandula

Avana írta:

Kár, hogy engem ezek bucira altattak(főlega  Ketilept)-12+ óra alvás. :S

Hát ez az, én csak lesek, a remeronról is azt olvastam, hogy nagyon altat, a keti-ről is, nekem meg sem kottyannak. De amikor műtöttek, akkor meg állítólag azért kerültem soká vissza a műtőből, mert nehezen ébredtem (17 éves koromban). Hát akkor ezhogyvanez?? Nyilván a műtéti altatásnál más szert használnak, de akkor sem értem.

Offline

Kár, hogy engem ezek bucira altattak(főlega  Ketilept)-12+ óra alvás. :S

mandula

CatEye írta:

Mandula,

Próbálkozz még vele szerintem is. Esetleg emeld 75 mg-ra, De ha nem jön be, akkor meg kellene a prolongot próbálni, hogy ne csak hirtelen elaltasson, hanem hosszan alvásban is tartson.

Mondjuk ha este 8 fele elalszol, akkor hajnal négyig az pont 8 óra, akkor kifejtette a hatását.

Az 50-200 mg-ig azért elég nagy szabadság, egy betegre bízni. Mondjuk az antipszichotikus hatás az én orvosom szerint is csak 200 mg-tól felfelé van.

Cat, köszönöm. Egyelőre szerintem maradok az 50 mg-nál, aztán meglátjuk.

mandula

georg77 írta:

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

Offline

És valószínűleg nálam nem igaz, hogy az altató hatása kisebb dózis mellett jobb. Nekem kisebb dózis mellett kisebb az altató hatása.

 

Ez nálam se igaz. POnt ugyanannyira, ha nem jobban fejbe vág a több. Sztem nincs is ilyen "szabály".

 

mandula

Avana írta:

A remeront a szorongás miatt csökkentetted  vagy a túlaltató hatása miatt?

Már többször leírtam, hogy engem egy kicsit sem nyomott le még a 30 mg sem. Simán kipattantam az ágyból 8-9 óra alvás után.

5 hét után a szorongás felerősödése miatt voltam kénytelen csökkenteni. És valószínűleg nálam nem igaz, hogy az altató hatása kisebb dózis mellett jobb. Nekem kisebb dózis mellett kisebb az altató hatása.

georg77

Azért én erre a Ketilept - Remeron kombinációra nem esküdnék...

http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

pont ez a kettő Smile

Offline

A remeront a szorongás miatt csökkentetted  vagy a túlaltató hatása miatt?

Offline

Így van, bizonyos dózis alatt nem igazán van elvileg antipszichotikus ilyen hatása. 

Anno azt írtam fel

100-200 érzelemszabályozás

300-400 antidepresszívum

400 felett antipszi

 

Gondolom, ezalatt simán altató. 

Offline

Mandula,

Próbálkozz még vele szerintem is. Esetleg emeld 75 mg-ra, De ha nem jön be, akkor meg kellene a prolongot próbálni, hogy ne csak hirtelen elaltasson, hanem hosszan alvásban is tartson.

Mondjuk ha este 8 fele elalszol, akkor hajnal négyig az pont 8 óra, akkor kifejtette a hatását.

Az 50-200 mg-ig azért elég nagy szabadság, egy betegre bízni. Mondjuk az antipszichotikus hatás az én orvosom szerint is csak 200 mg-tól felfelé van.

 

//