Mirtazapin (Remeron, Yarocen, Mirtazapin Bluefish, Mizapin) 

MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A MIRTAZAPIN?
MIRTAZAPIN kémiailag a triciklikus antidepresszánsokhoz sorolható, és más antidepresszánsokhoz hasonlóan, mind a noradrenalinerg, mind a szerotoninerg neurotranszmissziót fokozza, azonban néhány régebbi antidepresszánstól eltérően, a szerotonin-receptorok közül az 5-HT2 és 5-HT3 receptorokat blokkolja, ezáltal a szerotoninerg hatás specifikusan az 5-HT1 receptorok révén érvényesül, emiatt úgynevezett NASSA típusú antidepresszánsnak is nevezzük.
Ha az SSRI antidepresszánsokra nem volt megfelelő a reakciója, lehetséges, hogy ez a gyógyszert fogják ajánlani, mivel olyan tünetek, mint az örömhiány (anhedonia), pszichomotoros gátoltság, alvászavarok, testsúlycsökkenés, érdeklődésvesztés (apátia), öngyilkossági gondolatok és hangulatingadozások jelenléte esetén jobb klinikai válasz várható.

Terápiás javallat: 15 mg–30 mg (javasolt lefekvéskor bevenni) 

Felezési ideje: 20–40 óra

 

Ne szedje, ha:

18 évesnél fiatalabb, 65 évesnél idősebb

Ez a gyógyszer a kezelés elején szedálást eredményez. Ha alkoholt iszik a MIRTAZAPIN szedésekor, az valószínűleg szedálást eredményez.
Veszélyes többet bevenni, mint az előírt dózis (a felírható maximális napi adag 45 mg).

 

Ismert gyógyszerkölcsönhatások

Mindig kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen gyógyszert egy másikkal egyidejűleg vagy nem sok időkülönbséggel szed, mert előfordulhat, hogy káros kölcsönhatásba lépnek egymással.

A MIRTAZAPIN és az egyéb pszichiátriai gyógyszerek közötti ismert kölcsönhatások a következők:

MAOI: Mielőtt a MIRTAZAPIN-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 2 hetet a MAOI szedésének abbahagyása után. Mielőtt egy MAOI-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 2 hetet a MIRTAZAPIN szedésének abbahagyása után! Egyidejűlen nem szedhet MAOI-t és MIRTAZAPIN-t!

MOKLOBEMID: A MOCLOBEMID a MIRTAZAPIN-nal káros kölcsönhatásba léphet. Mielőtt a MOCLOBEMID-et elkezdené szedni, várnia kell legalább 1 hetet a MIRTAZAPIN szedésének abbahagyása után. 

Benzodiazepinek: A MIRTAZAPIN egyidejű szedése ezekkel a gyógyszerekkel megnövelheti azok szedáló hatását.

KARBAMAZEPIN: A MIRTAZAPIN megnövelheti a CARBAMAZEPIN vérszérumszintjét a szervezetben.

FLUOXETIN és FLUVOXAMIN: A FLUOXETIN és a FLUVOXAMIN kölcsönhatásba léphet a MIRTAZAPIN-nal, ami fokozhatja a mellékhatásokat.

Orbáncfű: Orbáncfüvet vagy orbáncfű-tartalmú készítményt (antidepresszáns hatású gyógynövény) nem szabad szednie a MIRTAZAPIN-nel egyidejűleg, mivel az orbáncfű MAO-gátlása révén fejti ki antidepresszáns hatását.

 

Lehetséges mellékhatások

Nagyon gyakori (10-ből 1-nél több személyt érint)

szájszárazság, fejfájások, megnövekedett étvágy, álmosság, súlygyarapodás

Gyakori (100-ból 1–10 személyt érint)

szorongás, hátfájás, zavartság, hasmenés, szédülés, fáradtság, álmatlanság, letargia, álló helyzetben alacsony vérnyomás, izomfájdalom, émelygés (hányinger), fájó ízületek, feldagadt kezek és lábak, kiütések, furcsa álmok, reszketés, hányás (rosszullét) 

Nem gyakori (1000-ből 1-10 személyt érint)

mánia, izgatottság, ájulás, hallucinációk, érzékelés elvesztése, alacsony vérnyomás, rémálmok, bizsergés, nyugtalan láb (Restless leg Syndrome), nyughatatlanság, hasnyálmirigy-gyulladás, ami a gyomor felső része környékén okoz fájdalmat, szerotonin szindróma, súlyos kiütések, SIADH ( antidiuretikus hormon helytelen kiválasztódása), alvajárás, öngyilkossággal vagy erőszakkal kapcsolatos érzések vagy viselkedés

Nem ismert (nem tudható, hány személyt érint)

agresszió, izomgörcsök, vérképzőszervi betegségek, beszédzavar, fokozott nyáltermelődés, érzékelés elvesztése a szájban, alacsony nátriumszint a vérben, puffadt száj, görcsök (görcsrohamok)

               

A gyógyszerelvonás

Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbálja elhagyni, hogy elkerülje az elvonási tüneteket -- különösen akkor, ha korábban már tapasztalt ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 3

Hello! Zyprexaboy vagyok, ez az új profilom Smile

Milyen volt a Zeldox végül is ?

Én az INVEGÁVAL és  TREVICTA  szurival leálltam. Az Olanzapinhoz 1,6 év után hozzá szoktam ,nem hatott semmit.Most 200mg LEPONEX-et szedek és 2mg Rivot alváshoz. 12-15  órákat alszom XD eddig bejön.

 Veled mizu ?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

1 hete szedem,semmi javulást nem tapasztalok


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Ezt irta fel az orvosom 2 napja szedem álmosságon kivül,mást nem vettem észre persze lefekvés elött kell beszedni,meg nyugtató hatása is van neki....


3
Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

oksi várom Smile


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Köszi. Majd írok "élménybeszámolót" az új gyógyszerekről. wink


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

amúy sejtettem,hogy te is azt csinálo amit én Smile mert ennyi fajta  gyógyszere csak annak van aki tesz érte. vagy is neked meg nekem Smile

persze az összes Pszichiáter tanult valamit,hogy legyen állása és kedve szerint diagnosztizál. Hát az agykárosodásból nincs is kiút Smile sajnos.Én régen elhagytam 3x a gyógyszereimet utána naponta mentőt hívtam magamhoz és a sürgősségire hívtak. Mióta én pecsételek azóta minden frankó nálam is

 

 sok sikert  neked is Smile


6
Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Amúgy én is csak saját magamat gyógyítom. A doki csak a szükséges rossz, akivel taliznom kell azért, hogy írjon 1-2 receptet.
Egyébként én nem nagyon hiszek a dokikban, mármint a pszicho dokikban.
Honnan tudnák, hogy én mit érzek legbelül?
1-2 mondtaból amit zavaromban elmondok neki, és miután kijöttem, rájövök, hogy nem is azt akartam mondani???
Azt csak én tudom hogy pontosan mit érzek.
Nézd én, introvertált vagyok, ez az egyik fő bajom. Egy introvertált nem szófosógépezet.
Most kezdjek el beszélgetni egy számomra idegen emberrel arról, hogy nem nagyon szeretek beszélgetni?
Ugye Te is érzed az iróniát? laughlaugh
Amúgy amióta az eszemet tudom, erről olvasok. Menekülni próbálok a bajomból, de nem tudok.
1-2 éve tudatosult bennem, hogy ebből nincs menekvés, de nem tudom ezt elfogadni, harcolok ellene.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

amúgy nálam sis hasonló a helyzet. engem tavaly elött félrediagnosztizáltak.

 

 na jó bevallom nekem csak háziorvosom van én vagyok önmagam pszichiátere. Én viszem a leletet és a  szakjavaslatot lepecsételve aláírva.

Mert  vannak bizonyos pszichodokik akik  csak kénysze3rből tanulták vagay nem értik mi a  bajom nekem is.... ezért 2018 február óta kezembe vettem gyógyulásomat.

 

Minden jót neked szép álmokat Smile


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Imádom a dokimat, mert szabad kezet ad, de sztem én jobban tudom, hogy mi a bajom, mert első szám első személyben rátok rá a dolgokra.
Engem totálisan az érzelmeim befolyásolnak, és nem tudok rajtuk uralkodni. Mármint ha jó a kedvem, akkor viháncolok, ahogy a nóta is szól, de ha valami gebasz van, akkor elég hamar vége az idillnek.
Valahogy a lítium nem igazán vonz. Van pár szer, amit egyszerűen nem vagyok hajéandó kipróbálni, a lítium kb. az első helyen áll.
Amit ajánlottál lehet kipróbálom, de mosz az anafranil és ziprazidon következik. Mondjuk a ziprazidonban az tetszik, hogy ha sz@rul üt be, akkor is hamar elmúlik a gyors felezése miatt.
Amúgy igen, elég sok mindent kipróbáltam már, legálisban is és illegálisban is. angel
"sajnos" van némi szakmai tapasztalatom a tudatállapotok szivárványában. devil


9
Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Lítiumot kaptál már? Azt is szokták Olanzapinnal adni   van 1 ismimk neki bevált. Én amúgy a  depikhez keveset értek. szóval nyilván ez miatt az orvosod többet tud ez miatt mi jó nekedOffline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Nos ahogy így elnézem nekem a tippem Olanzapin Prozac kombó tenne nekeed jó. Nem hiszem,hogy  cukros lennél tőle egy az egyben.

Hát jó sok cuccot kipróbáltál már.Majd csak össze jön az ami bevállik Smile


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

MAO gátlón én is filóztam, mert az orbáncfű némileg egyenesbe hoz, és az is MAO gátló.
De az, hogy egy pohár bort, vagy sört, vagy érlelt sajtot ne ehessek meg, az nem az én világom.
Tehát a MAO gátlóknak is megvan a maga negatív tulajdonsága.
De azért tényleg vicc, hogy az ennyi kipróbált sz@r melletsem jött semmiféle változás.
A lamotrigintől néha spontán idegrángásom van.
Múltkor az ágyba fekve, elalvás előtt nyomtam egy németes karlendítést. Smile
Egyszer meg bealudtam a buszon, és akkorát rándultam, hogy majdnem pofán vágtam a mellettem ülöt. blush


12
Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Köszi, jó ötleteket adtál.
Nekem is enyhe depim van, de a border mellé társul az introvertáltság, az ebből fakadó szociális szorongás, és az elkerülő személyiségzavar, és persze a totális motiváltatlanság.
Kb. annyira vagyok depis, mint amennyire illik ezekkel a tünetekkel.
Megfigyeltem, hogy ha kiütöm magam bizonyos dolgokkal, akkor szó szerint 180fokos változást idézek elő, mert önbizalomban gazdag, szófosó kretén leszek, aki pont olyan, mint egy duracell nyuszi, akit le se lehet lőni.
Őszintén szólva imádom azt az állapotot, mert akkor végre embernek érzem magam, nem egy magába roskadt szerecsétlenségnek.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

aha én jót alszom a Mirtazapin Orion 45mgtól. Nos  nekem már  SCIPPA  se Cipralex nem kell,de nyilván neked unipoláris depid lehet.

Nekem enyhe depim  van és kicsit skizó vagyok,szorongani én is szoktam.

Nálam az E  terv az mi után 11 hónap után stabilizáltam magam INVEGA  9mg retard tabival. Próbáljam-e  meg a TREVICTA  3 hónapos   szintén Paliperidon szurit.1  szuri és 3 hónap hatás. Hmmm egész tuti lenne. Hát még eldöntöm lehúzzam e az OEP-et, a Prof mindenben támogat  Laughing out loud

 

  Sok sikert ez a pszichiátria szépsége a gyógyszerek Smile


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

A scippa engem is álmosított, non-stop ásítottam, és bandzsítottam tőle, pont mint ha túlekiztem volna magam. Smile
Borzalmas élmény volt.
Bár most is szedem a scippát, mert maradt belőle, és kísérletezgetek, hogy mirtazapinnal és bupropionnal + 50mg szulpiriddel, és 100mg lemoleppel mit tud.
Bár eddig semmi nem jött tőle, szerencsére még az állandó ásítozás is elmarad, gondolom az 5mg miatt.
Eredetileg 20mg-ot szedtem, a szulpiridből pedig 200mg-ot.


15
Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

És bármelyiktől is jött olyan boldogságérzet, amikor egyszerűen mindenre nyitott, és motivált vagy?


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Ja és SSRIből csak CITALOPRAMOT ÉS ESCITALOPRAMOT  próbáltam ki épp a  nyáron.  SCIPPA  nekem  3 nap után álmosíttott és leszedált pedig ugya szerotonin transzporter és még is 12 órát aludtam tőle.

hehe Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Nekem 3 évig a 2x2mg Ripedon,2,5mg Rilex,10mg Stilnox használt.

Utána hozzá jutottam a Metamfetaminhoz.

a dokim erre bepöccent és átállított 400 mg Tiapridálra,30mg Miagenre és  2,5mg Rilex.

A tiapridált utáltam elmentem Pécsre a Klinikára ott a Prof kérdezte akarok-e Olanzapint mondam igen. Most 1 évig Olanzapin volt Miagen és Mirtazapin váltogatva Rivoval.Most majdnem 1 év után már 40mg Olanzapin kellett, vissza mentem a Klinikára. 4 Napja szedem az INVEGA  9mg retard tablettát,45mg Mirtazapint és 2mg Rivotrilt. Igen a Zeldoxot azt elvetettem.

 

 


18
Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Köszi. wink
Ámen.
Amúgy Neked mi haszált?
Láttam, hogy a ziprazidon gyogyi ötletét elvetetted.
Mondjuk a gyors felezéi arány tényleg gáz, mert non-stop dobálni kell.
Amúgy a tianeptin is ilyen. Viszont az rövid távon tényleg jó szer, csak hamar hozzászoksz, ésezt követően a napi adag 3-4x-ét kell bedobni, hogy hasson. Mivel enyhén a dopaminra hat, ezért kb. 30percre fel is pörget, aztán amijen gyorsan jött a hatás, olyan gyorsan el is megy. crying


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

A techopartykról már én is leszoktam rég, hála istennek.

 

Nos elég sok fajta gyógyszert kipróbálál már.

Ja a  benzamidokat nem ajánlom.Én kaptam 1 évig Tiapridált,minden nap remegtem tőle. a  szulpirid és amiszulpirid se különb.

Remélhetőleg egyszer meglesznek azok a  gyógyszerek amik beállnak és használnak. sok sikert SmileOffline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Amúgy a dupropion marha jó, mert tényleg segít a dohányzásról való leszokásban.
Most épp azért irattam fel a dokival, és jan. 1. óta nem is gyújtottam rá.
Múltkor kísérletezgés címszóval lefekvés előtt bevertem 450mg-ot, azt hittem reggel ninja ugrással fogok kiugrani az ágyból, 1000W-os olyan vigyorral az arcomon, amit le se lehet plasztikázni az arcomról. Nos, nem az lett, felkelés után olyan álmos voltam, hogy szinte alig tudtam magamhoz térni (fura, mert a dopmainnak épp az ellenkező haást kellett volna kiváltania), miután magamhoz tértem, olyan sz*rul voltam, hogy azt hittem a mentő visz el. Egész nap zúgott a fejem, be voltam tompulva, ingerlékeny voltam, és kb. vagy 8szor ájultam el majdnem.
Végül is kiváltott némi hatást, csak az pont ellentétes volt a várthoz képest. laugh


21
Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Cucc az már nincs, évek óta. Smile
Leszoktam a techno bulikról.
Egyedül a kratom az ami megmaradt, meg a hétvégi masszív sörözés. angel
Érdekes, az a kratom totál egyenesbe hoz, ezért is filóztam, hogy vmi olyan gyogyi kellene ami az ópiát receptorokra hat.
Az a mocsok az 5HT2A és az ópioid receptorokra hat, az 5HT2A-t már kilőttem, mert a trazodon specifikusan arra hat, de nem hozott változást, így valószínűsítem, hogy az ópioid receptorokon fejti ké az életöröm érzést.
A spuri meg ugyebár a dopmain szintet befolyásolja azzal, hogy a dopa neurotranszmittereket kiszorítja a hólyagocskákból, és ezáltal megemelkedik a koncentrációja a szinaptikus résben. Épp ezért erőltettem jó párszor a dopmainra ható gyógyszereket(aripiprazol, szulpirid, dupropion), de azoktól nem hogy jó feelingem lett volna, inkább befeszültem annyira, hogy a seggemen nem tudtam megülni, egy kb. 40 perces buszozásnál már az első pár percben le akartam szállni, annyira bepánikoltam. 


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Mielött még választ írtál volna pont azon gondolkoztam,hogy de drog az nincs !!!! Smile

 

 nem szabad.

 

Nos az Olanzapintól én sem lettem cukorbeteg pedig több min 1évig szedtem.

a kombó amit mondasz az valóban jó lehet,sok sikert hozzá.akkor neked is jó dokid van az fontos. amúgy nem hiszem,hogy Th rezisztens lennél.

Sok sikert Smile


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Köszi a tippet.
Az olanzapintól félek, mert elvileg cukorbetegséget okozhat.
Na az lenne csak hab a tortán. Smile
Most az anafranil és ziprazidon kombón filózok.
Szerencsére a doki azt mondta, hogy partner, és bármit felír amit kérek, mert látja a küszködésemet, és a reménykedés szikráját.
Bár szerinte kicsi az esélye, hogy találok megfelelő gyogyit, de ezzel úgy vagyok, ha pl. a speed, vagy gyógynövény (pl. a kratom, ginkgo biloba, ginzeng, orbáncfű, vagy a kevésbé legális fű) képes hatást kiváltani(még ha csak rövid távon is), akkor valszeg van olyan kemikálé, ami segít leküzdeni(hosszú távon) ezt az áldatlan állapotot.


24
Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Olanzapin és Prozac  együtt lehet,hogy jó eredményeket produkálna,de nem én vagyok a  szakember.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Hát jó sok mindent kipróbáltál. Ha Borderline vagy akkor Olanzapine és Cipralex a tippem.

Trazodont nem  próbálam. Hanem Miagent.

Szerintem Olanzapin kéne neked meg Cipralex Meltz 20mg szájban diszpergálódó tabletta,már megy közgyógyra nem csak a   SCIPPA

 

 


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Ok, hogy sok, de semmit nem használ. Szerencsére mellékhatása sincs.
Igazság szerint eddig ezeket próbáltam ki, és 1-2 mellékhatást leszámítva semmilyen pozitív dolgot nem hoztak.
bupropion, mirtazapin, tianeptin, buspiron, aripiprazol, szulpirid, escitalopram, paroxetin, venlafaxin, trazodon, lamotrigin, alprazolám, klonazepám.
Őszintén szólva nem tudom, hogy mit kéne még kipróbálnom.
Bár ha úgy nézzük, ezek még csak a jéghegy csúcsát képezik, de a fő hatóanyagokat már végigzongoráztam.
A fő problémám a motiválatlanság, és a reggeli szorongás.
Valahogy semmi nem köt le, semmiben nem találok örömet.
A doki szerint bipoláris vagyok, de kezdem benne tudatosítani, hogy inkább hajazok a borderline-ra, mint a bipolárisra.
Ha bipoláris is vagyok, akkor viszont ciklotímiám van, tehát eléggé változékony a hangulatom.


27
Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

húú az eleve sok. erről már  hallottam,hogy a Mirtazapin nem mindenkinek használ. Fasza


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Bakker, én 60mg-ot szedek, és semmi. Se pozitív, se negatív hatása sincs.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Hát jó persze a drágább az biztos más segédanyagokkal..............

Örülök,hogy az neked nincs Smile

 

Minden jót


30

Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Ezt írták fel nekem, mért egyébként jobb amiket leírtál a Yarocen-nél? Néztem az olanzapin-t azt olvastam, hogy halucinációkra van tévhitekre meg mániára, nekem ilyenek nincsenek nem biztos, hogy jó választás lenne, de azért köszi.

 


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Mondjuk ha nagyon szoronngsz(patológiás szorongás)

Olanzapin  tabi vagy Fluanxol Depot.

 

Lehet 1 kérdésem? Miért pont az EGIS-től a Yarocent szeded? Van generikum és hatásos és megy szakjavaslatra: Mirtazapin Orion,Mirtazapin Sandoz,Mirzaten.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Sok sikert neked munkaügyileg is magánéletben is !

 


33
Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

igen nehéz ügy persze ott van munka mellett a magánélet is, ami elég üres tud lenni ha valami nem oké, egyenlőre beérem így a yarocen-el meg a vérnyomás csökkentővel nem igazán merek cserélgetni lehet hogy egyre több gyógyszer kellene aztán nem tudom hogy az mit eredményezne kívül belül, rosszul léteim ritkábbak egyedül ez a szorongás dolog meg gyengeség ami nem a legjobb.  


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

SSR-it én is szedtem nekem este kellett bevennem a SCIPPÁT,mert álmosított.

Hát munkába járáshoz nehéz megtalálni a megfelelő gyógyszert az biztos Sad


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Mindannyian mások vagyunk küönböző diagnózisokkal.

 Sajnlálom. Nem tudok erre mit mondani.Van aki bír ez nélkül lenni. Van aki nem


36
Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Yarocen-t szedem kb 5 éve voltak az évek alatt ezzel a gyógyszerrel gondjaim előtte ssri-t szedtem utána váltotta le az orvos a rosszul alvás és feszültségek szorongások miatt, de sajnos évek múltán is ugyanúgy szorongok ettől is 15 mg mellett mondjuk most a súlyosabb insomniám elmúlt volt hogy nem tudtam munkába járni, szerencsére már aludni jól alszok úgy hogy vérnyomás csökkentőt szedek mellé, de elég nehezen térek magamhoz és most valamiért a memóriám sem az igazi nem tudom mire lehetne váltani hogy ne zombiként éljem az életemet és tudjak aludni is


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Hello. Én letudtam tenni 2 év után a Mirtazapint... kijvök az Olanzapinnal és Rivotrillal,de rivo helyett kapok januártól FRISIUMOT.

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Neurológus nekem is Kemadrint akart adni, de hogy "annak is vannak mellékhatásai". Áter inkább elvette a lítiumot, de a remegés nem múlt, én meg megszabadítottam magam az aripiprazoltól. Azóta tök jól elvagyok...


39
Offline
Csatlakozott: 2018 nov 13

Igen, ez az akatízia, nálam is megjelent. Antiparkinson szerekkel el lehet tüntetni, én Kemadrint szedek rá és minden rendben pedig én is durván mozgáskényszeres voltam az aripiprazoltól. De mivel jól hat az aripiprazol ezért inkább beszedem a Kemadrint és nem kisérletezek más antipszichóval. 


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Rágugliztam, azért a Topamaxnak is elég "kellemes" mellékhatásai lehetnek. Smile
Mondjuk nem nagyon szoktam elolvasni a mellékhatások részt, csak kíváncsiságból átfutom.
Eddig az aripiprazol, escitalopram és szulpiridnél találkoztam olyan mellékhatással, ami fel volt sorolva.
Ebből a legkellemetlenebb az aripiprazol és szulpirid féle nyugtalanság volt.
Egyszerűen nem bírtam egy helyben lenni, buszozásnál kb 5 perc után rám tört egy olyan érzés, hogy ha nem járkálhatok fel-alá, akkor bepánikolok. Volt olyan, hogy le is kellett szállnom a buszról, olyan szorongás tört rám.
Elég gyorsan le is tudtam ezeket a bogyókat.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 13

Hangulat-stabilizálónak én Topamaxot szedek. Nem igazán fedezték még fel a pszichiáterek, mert inkább neurológiában alkalmazott szer, de a jogkörük megvan felírni. Én is szedtem Convulexet, Tegretolt, Lamolepet stabilizálónak de semmit nem értek, csak a Topamax ami hat is valamit. Egy próbát megér rákérdezni az orvosnál.

Ja amúgy a Lamolep volt számomra a legrosszabb, űgy szédekegtem tőle, mint az őszi légy... 


42
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Kösz, de még mindig ne kiabáljuk el...


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Na igen, a mellékhatások se mindegy, hogy mit okoznak.
Örülök, hogy sikerült megtalálnod a megfelelő kombót.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Depakine-Chrono, az a hangulatra semmit sem hatott, de ellenben f.sat. Lítiumot, na, azt felejtsük el. Az, hogy car volt, még hagyján, de tönkrevágta a pajzsmirigyem. Ja, meg valaha Tegretolt, arra allergiás voltam.


45
Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Előtte próbáltál más hangulatstabilizátort is szedni?


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

150-et.


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Lamolepből mennyit szedsz?
Nekem semmit sem ért, pedig 200mg-ot szedtem.


48
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Annak idején: Paroxat, Tiapridal, rivo és egy ideig + Tolvon.

Ja, kettő egyezik. Most: Brintellix, Tiapridal, rivo (kevés), Lamolep. Várom, mi lesz a decemberi depivel... Ha nem jön (vagy enyhén), akkor mondhatom, hogy bevált.


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 24

Kleó írta:

És azért 18 év után is volt egy kombó, ami évekig hatott! Egy megegyezik most is azok közül.És mi az a kombó ami Neked bevált?
Tudom, különbözük, valakinek ez, valakinek az hat, de ha van konkrét infóm, akkor utána tudok járni a dolognak.
A doki is ezt bírja bennem, hogy látja a felkészültséget, meg tudom indokolni, hogy mit miért akarok szedni, nem hagyom magam random dolgokra rábeszélni.
Ha a Mirtazapin + Bupropion(Elontril) nem válik be, akkor már megvan a kövi kombó, mégpedig az Anafranil és Ziprazidon.
Bár az Anafranilról olvastam negatív kritikákat is, mégpedig, hogy elbutulsz tőle, tehát örülnék ha a mostani felhozatal végre csinálna is valamit a hangulatommal.

Megosztás Viberen