MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PAROXETIN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A PAROXETIN SSRI típusú antidepresszáns gyógyszer, depresszió, generalizált szorongás, pánikbetegség, poszt-traumás stressz szindróma (PTSD) és kényszerbetegség (OCD) kezelésére szolgál.

 

Terápiás javallat:

depresszió esetén:  20 mg–50 mg 

szorongási rendellenességek esetén: 20 mg–50 mg

pánikbetegség esetén: 20 mg–40 mg

PTSD esetén: 20 mg–50 mg

OCD esetén:  20 mg–40 mg

Felezési ideje: 24 óra

 

Ne szedje, ha :

mániás vagy mániás epizódjai vannak

Használja óvatosan, ha:                             

cukorbetegsége van, bármiféle szívproblémája van, bármiféle máj- vagy veseproblémája van, zárt zugú glaukóma gyanúja merült fel, a kórtörténetében vannak vérzési rendellenességek (mindenekelőtt gyomor-bélrendszeri vérzés), vagy szed más olyan gyógyszereket, amelyek fokozzák a vérzés kockázatás, terhes vagy szoptat, epilepsziás (abba kell hagynia a szedését, ha epilepsziás görcsrohamai kezdődnek), elektrosokk-terápiában részesül (ECT)

Az SSRI típusú gyógyszerek alkalmazása tinédzser korban erősebb hangulatingadozáshoz és öngyilkossági gondolatokhoz vezethet, így főként a kezdeti fázisban gondosan figyelni kell a gyógyszert szedő viselkedésében esetleg bekövetkező változásokat.

Ez a gyógyszer a képzettséget igénylő feladatok – például a gépkocsivezetés – végzésére hatással lehet. Ha érzékel ilyen hatást, akkor kerülnie kell az autóvezetést.

 

Ismert gyógyszerkölcsönhatások

Mindig kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen gyógyszert egy másikkal egyidejűleg vagy nem sok időkülönbséggel szed, mert előfordulhat, hogy káros kölcsönhatásba lépnek egymással!

Az SSRI antidepresszánsok és az egyéb pszichiátriai gyógyszerek közötti ismert kölcsönhatások a következők:

KARBAMAZEPIN: A PAROXETIN megnövelheti a KARBAMAZEPIN szintjét az Ön szervezetében. 

Triciklikus antidepresszánsok: Az áttérés erről a gyógyszerről egy triciklikus szerre megnövelheti a kellemetlen mellékhatások kialakulásának kockázatát. A triciklikus szerek esetében alacsony adaggal kezdjen, és azt fokozatosan emelje.

MAOI  antidepresszánsok: A PAROXETIN egy MAOI antidepresszánssal sem szedhető egyidejűleg! Mielőtt a PAROXETIN szedését megkezdené, legalább 2 hetet kell várnia a MAOI szedésének abbahagyása után! Mielőtt bármelyik MAOI-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 5 hetet a PAROXETIN szedésének abbahagyása után!

MIRTAZAPIN: A PAROXETIN kölcsönhatásba léphet a MIRTAZAPIN-nal, ami az Ön által tapasztalt mellékhatásokat súlyosabbá teszi.

Orbáncfű: Orbáncfüvet vagy orbáncfű-tartalmú készítményt (antidepresszáns hatású gyógynövény) nem szabad szednie a PAROXETIN-nel egyidejűleg!

 

Lehetséges mellékhatások

Az összes SSRI antidepresszánsnál gyakori lehetséges mellékhatásokon kívül a PAROXETIN az

alábbi nemkívánatos hatásokat is eredményezheti:

Nagyon gyakori (10-ből 1-nél több személyt érint)                        

émelygés (hányinger), csökkent nemi vágy, sikertelen erekció, késleltetett ejakuláció és az orgazmus hiánya, ami folytatódhat a gyógyszer szedésének abbahagyása után és állandósulhat is

Gyakori (100-ból 1–10 személyt érint)                  

izgatottság, homályos látás, székrekedés, hasmenés, szédülés, szájszárazság, rossz közérzet, fejfájások, étvágytalanság, reszketés, hányás (rosszullét), súlygyarapodás, ásítozás

Nem gyakori (1000-ből 1-10 személyt érint)                      

abnormális vérzés, ideértve a bőrvérzést, változások a vérnyomásban, zavartság, vizelési nehézség, kitágult pupillák, gyors szívverés                 

Nagyon ritka (10 000-ből 1-nél kevesebb személyt érint)                            

szorongás, tejtermelődés a mellben a tejhormon megnövekedett szintje miatt, hipománia vagy mánia, megváltozott májfunkció, allergiás reakciók, ideértve a súlyos kiütéseket és duzzanatokat, vérképzőszervi betegségek, glaukóma, belső vérzés, sárgaság (sárga bőr), hosszan tartó erekció

Nem ismert (nem tudható, hány személyt érint)

öngyilkossággal vagy erőszakkal kapcsolatos érzések vagy viselkedés

 

A gyógyszerelvonás

Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbálja elhagyni, hogy elkerülje az elvonási tüneteket -- különösen akkor, ha korábban már tapasztalt ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.

 

Offline

Küldtem privátot, mert tényleg kezdjük kinyírni a topic-ot!

Offline

Nekem is nagyon nehezen megy a felkelés, ébredés után még 2 óráig is fekve maradok, de nem vagyok nyugodt, lustálkodós, csak pörgök meg zakatol az agyam. Aztán fel kell kelnem valahogy mégis, főleg, ha a férjem szabadnapos és együtt reggelizünk, főzöm neki a teát pl. meg hát ha egyedül vagyok is el kell kezdeni a napot.
A gyerekem már nagy, vele már nem kelll felkelni, de régebben még 4 óra alvás után is felkeltem hozzá, hogy szendvicset csináljak meg elbúcsúztassam, aztán visszafeküdtem. Ez még Seroqueles korszakban volt, mikor hajnali 2-3-kor aludtam el, ahhoz nem kellett Xanax, csak nagyon ritkán a 0,25-ös fele, ha volt valami rendhagyóbb esemény a napban..
Ez az óranézés ismerős. Én ugyan altatóval alszom, de min. két részletben. Ha nem tudok valamiért, akkor nézegetem az órát, mennyi időt hagyjak magamnak, mire beveszek valamit megint.
A Xanax nem altat be?
Mikor szeded be a Rexetint?
(Na, egy kicsit OFF-ok lettünk SSRI-ügyben, remélem, azért nem csapnak ki).

Offline

Érdekes mennyire különbözőek vagyunk, mi emberek. Én, ha tehetném fel se kelnék egész nap, de az csak még mélyebbre sodorna. Sokszor, ha kimegyek idegesít a sok autó, sziréna, stb.! Olyankor érzem, hogy az állandó enyhe szédülésem is felerősödik! Az estéken én automatikusan oldottabb vagyok, mint nap közben. Ennek ellenére az alvás nagyon szarul megy sajnos! Lehet az is baj, hogy erőltetem idegből is, de mikor nézem az órát, hogy már 2.5 órája fetrengek, forgolódok és alvásnak nyoma sincs, na attól kikészülök!

Offline

A férjem szokta mondani és van benne igazság, hogy sajnos ez türelemjáték, de ne döntsem el előre, hogy szar lesz. Ha esetleg nem válna be, nem biztos, hogy egy másik mellé kell X.-t szedni, mert lehet, hogy magában is szorongásoldó. A paroxetine az pörgető volt nekem nagyon, az tuti, másfajta nem biztos, hogy az lenne.
Napi 2×0,25 sem sok, ha használ, akkor inkább szedd, mint szorongj, de ez az én véleményem. Ha bírod nélküle vagy kevesebbel, akkor próbáld aprózni, felezni a 0,25-öt és több részre elosztani. Ez kicsit becsapja az agyat, mert olyan, mintha többször vennéd be és a mennyiséget "nem nézi". Csak egy tipp.
Nekem pont az a bajom, hogy nem dolgozom, szóval mindenkinek a maga keresztje Sad
És már a klasszikus depi sem az igazi, hogy este jobb lenne. Lefekvéskor hatni kezd a kvetiapin és akkor még a legjobb érzés egy kis meleg ágy meg a napi fejezetem a könyvemből. A sötétet nem szeretem, világosban sem sokkal jobb.

Offline

Értem amit mondasz, de mi van, ha mondjuk a Rexetin 4 hét múlva se csinál semmit? Akkor jön a következő szer, és ameddig az se áll be, addig xanax tovább. És akkor ki tudja hol a vége! És nem mindíg elég egy napra a 0.25 sajnos. De napi 2 x 0.25-nél nem szoktam azért tovább menni. Mellette dolgozzál, igyekezz jó képet vágni mindenkire, ja és ebben az idegállapotban vezetni napi kb. 100 km-t Budapesten belül. Egyébként az baromira igaz, hogy a szorongás és a depi kéz a kézben járnak. Vagyis egyik mellé jön a másik is olykor. Nálam is vannak depis periódusok sajnos, főleg mostanság. Alig tudok az ágyból kimászni, és egész nap szarul vagyok. Bezzeg, ha eljön a besötétedés, onnantól minden könnyebb. Kivéve az alvást! Sad

Offline

Nem csak GAD, hanem unipol. depresszió sajnos.
A kevésbé hosszú időt a xanax szedésre úgy értettem, hogy amíg beáll a Paroxetine. Ez lehet akár 4 hét, akár 8 is.
Még ha egy évig szed valaki napi 0,25-öt, arra sem mondják, hogy olyan borzalmas lenne, de ezek szerint a dokid nagyon ellenzi. Amíg nem kell emelni, addig jó.
Magamon azt vettem észre, hogy amikor emelés volt, akkor is csak pár napig volt jó tőle, szóval tulajdonképpen fölösleges is, inkább egy olyan gyógyszer kell, aminek van szorongáscsökkentő hatása is. Nekem ez a kvetiapin. Már alig várom, hogy leszokjak a Xanaxról, többször is sikerült már.
Ahogy pl. apám szedi, hogy néha bekap egy negyedest, ha van valami reprezentatív esemény és izgul, szerintem az sem baj, sőt, irigylem. Meg hát így jobban is hat.
De ez más téma, nem depi.

Offline

Na egyébként úgy látom, hogy kb. ugyanaz a helyzet nálunk. Láttam, hogy nálad is van a családban bipoláris zavar, de nálad GAD-ot diagnosztizáltak. Na nálam is pont ugyanez a helyzet. Nekem se voltak soha mániás tüneteim, de a doki szerint lehet az állandó szorongás okozója a mánia is, amit fűvel elnyomtam 10-15 éven keresztül. Egyébként ezt már itt is megerősítették, hogy enyhe mánia okozhat erős szorongást!

Offline

Hát egyenlőre csak akkor szedek be, ha nagyon muszály. Általában a délelőttjeim nagyon rosszak. Alapból is, de mióta a Rexetint beveszem, kb. 1-2 óra eltelik és mégjobban megfeszülök. Délutánra már picit jobb általában, és az esték 90%-ban már könnyebbek. Aztán jön megint a nem alvás, és indul elejéről a kör. Sad Egyébként mit jelent a rövidebb ideig? Amúgy azt mondják, hogy a xanax is jobb kúraszerűen, mint néha 1-1 darab. A dokim viszont azt mondja, hogy aki hajlamos függésre, annak nem javasolja ha nem muszály.

Offline

Köszi a jókívánságokat, hasonlóan én is neked minden jót és jobbulást, lazulást kívánok!
Jó szer a Xanax, ha csak rövidebb ideig szeded, nem fogsz tőle nagyon függeni. Én is elég addiktív fajta vagyok (pia). Az AD nekem legalábbis felülírta a Xanaxot anno.
Tudom, könnyű azt mondani, pont nekem, aki jól be van szűkülve, de ha találsz olyan elfoglaltságot, ami helyettesíti/kiegészíti a Xanaxot, nem lesz olyan vészes az a rászokás.
Amúgy meg van olyan szer is, ami segít róla lejönni, meg a rivóról is, végső esetben bevethető, de ne legyen rá szükség.

Offline

Ja egyébként nem attól félek, hogy nem tudok megszabadulni 0.25 xanaxtól, hanem attól, hogy egyre több kell majd. Mert a doki szerint a fűvel is ugyanazt csináltam, mint amit a xanax is csinált volna. Feloldott! Hát ennyi, valahogy majd lesz! Minden jót Neked!

Offline

Köszi szépen a választ! Rengeteg erőt és kitartást kívánok Neked!

Offline

Ez már 20 éve volt, ez volt az első pszi-gyógyszerem, akkor is unipol-depresszióra kaptam.
10 hónapig szedtem mindkét gyógyszert, de csökkenő adagban. Pár hónap alatt sikerült a Xanaxot egy db estire levenni.
Most igen sokat szedtem (a maximumot, mert dührohamaim lettek, amiben a nemrég indult pszichoterápia is közrejátszott, mondhatni felkavarta az állóvízet), de már szokom le róla, csak sajnos lassú menet lesz, de hát döcögnek a hetek, heti 0,25-mg-mal csökkentem, a jövő héten már féllel kevesebb lesz, mint amit szedtem eredetileg.
0,25-öt nagyon könnyű elhagyni, szóval az majd neked gyorsan fog menni, ha eljön az ideje, az biztos.
Nem volt hosszú a kezdeti feszültség, talán max. 1 hónap.
Én sem reagálok semmi AD-re már a régi Seroxat óta, de azért még mániát nem feltételzetk szerencsére. Az AP-kel már jobb a helyzet, de az ugye teljesen más hatásmechanizmus.

Offline

Szia!

   Köszönöm a válaszod! Miután nem voltál már annyira feszült a xanaxot eltudtad hagyni? Mert olvastam abban a topicban, hogy most jó nagy adagban szeded és próbálod csökkenteni. Meddig tartott kb. a kezdeti feszülés, ha emlekszel még rá? Én egy hete szedem, de mindíg feszült vagyok, és néha majd kiugrok a bőrömből, amikor hullámok futnak át rajtam! Nekem is generalizált szorongás a diagnózisom egyébként, de mostanában gyanakszik a doki mániára, mert az AD-kra nem igazán reagálok jól. 

Offline

Szia!
Most már végre megint működik az ablak.
Én nem füveztem sosem, szóval ebben nem tudok nyilatkozni.
Seroxatot szedtem, akkor azon volt támogatás. Eleinte igen, nagyon feszültté tett, de szerencsére a napi 3×0,25 Xanax redbe tett.
A X. miatt ne izgulj, ez jó kevés, ami szedsz.
Írok a hang.stab.-hoz is.
Üdv.

Offline
Matiri2 kérlek, ha majd működik a fórum újra rendesen, akkor írj vissza. Akár privátban is, azt az előzőt is megkaptam!
Köszi!
Offline
Ja! És ma már Én is 36 vagyok!
Offline
Szia matiri2! Köszönöm szépen a hozzászólásod! Nekem 19 éves koromban a Fevarin volt az első, mert kicsit kilettem a fűtől ( pánikrohamok megállás nélkül ). Ahogy jobban lettem azonnal visszakaptam a marihuana-ra sajnos. Tizenévig remekül elnyomta a tüneteimet, de 2014-ben abbahagytam, mert megint kilettem. A doki akkor Cipralexet adott, de nagyon nem csinált semmit. Utána egy árva próbálkozás Valdoxan-nal, de az se csinált semmit. Az új orvos akire váltottam terápia párti is, míg a régi mindíg a családállítást erőltette nekem, mert ő azt csinálja. Nekem nem sokat ért. A piára nem vagyok hajlamos, de a xanax-ra sajnos inkább. Bár ez kimerül napi 1-2 db 0.25mg-ban. A Rexetintől voltál feszültebb az elején Te is? Köszi!

KasKri
Offline
A Paretin kimaradt.
Offline
Szia KasKri!
Nekem ez volt életem első gyógyszere, 25 éves koromban, Xanax kellett mellé, mert nagyon pörgetett. Így is szekunder alkoholistát csinált belőlem.
De azért nem szidom, mert kábé fél év után olyan jól voltam tőle, mint előtte soha.
Ma már sajnos nem válik be, 45 vagyok. 
Offline
Szia babarczyeszter! Köszönöm a hozzászólásodat, én is kb. arra jutottam magamban, mint amit megerősítettél Te is. Még csak 1 hete szedem pont szorongásra, ami néha átcsap depibe. Azt tudom, hogy kezdetben tünetek felerősödését okozhatja, de szerintem még egy kicsit türelmesnek kelle lennem. Én is úgy gondolom, hogy 3 hét alatt, ha semmi változás, akkor váltani kell. Igen tudom, hogy az enyhe mánia szorongásként is jelentkezhet. Volt már orvos, aki tett is rá célzást, hogy az lehet a háttérben, de a jelenlegi dokimmal nem régen dolgozunk együtt és azt mondja, hogy két találkozó után ő nem fog felelőtlen diagnózist felállítani. Egyébként a hangulatstabilizátorok enyhítik a szorongást, ha a mánia az okozója?

Előre is köszi!

KasKri
Offline
Szia KasKri! Szerintem vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal! Az antidepresszánsok kiválthatnak enyhe mániát, ami ingerültséget okoz, és fokozhatják a szorongást is. Mivel nagyon egyedi módon reagálunk a gyógyszerekre, egyéntől függ az is, hogy melyik mellékhatás jellemző. Ha egy fontos és az életedben akadályozó mellékhatás nem múlik el két-három hét után, akkor át kell gondolni, hogy ez-e a megfelelő gyógyszer. Az este sok depressziósnak könnyebb, akkora "térünk magunkhoz", ezzel gyakran együtt jár, hogy felkelni viszont nem nagyon bírunk. 
Offline
Sziasztok!

   Nagyon kérném a segítségeteket! Rexetint szedek 1 hete, de eléggé szarul vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy a gyógyszertől, vagy maga a szorongás okozza. Egy biztos, szerintem feszültebb vagyok mióta szedem. Ma vettem be másodjára 20 mg-ot, de egész nap nagyon feszültnek éreztem magam, és néha rohamszerű feszültség szalad át rajtam. Egy 0.25-ös xanax egész szépen elviselhetővé teszi, de teljesen nem nyírja ki a szorongást. Érdekes, hogy sötétedés után mindíg könnyebben vagyok, de ez gyógyszer nélkül is így volt. Kérlek Titeket, akik szedtek, vagy szedtetek Rexetint, és voltak hasonló tapasztalatok, azok meddig tartottak, vagy elmúltak-e egyáltalán!?! Anno a Fevarin-nál nem emlékszem ilyesmire, bár akkor jobban kivoltam szerintem, mint most, lehet akkor betudtam az állapotomnak. Előre is köszönök minden hozzászólást!
Roxy

Jobbulást és drukkolok, hogy jó legyen!

Offline

Nem is tudtam, hogyx antidepresszánsok is okozhatnak akatíziát. :S

Offline

Holnap kezdem szedni a Rexetint Akinetonnal. Egyszer már szedtem, jó volt, de akatíziát okozott,ez ellen kaptam most az Akinetont. Szorítsatok,hogy hasson mert nagyon rosszul vagyok!!!!!!!!!

Offline

Nem híztam tőle. Sőt, fogytam, de nem hinném, hogy a gyógyszertől.

Offline

Napi egy Rexetint (20 mg) és egy Frontint (25 mg) szedek

 

célom, hogy leálljak róluk, önmagában nem elég a probléma kezelésére. Természetgyógyászati úton BIOLABOR EMOS terápia segítségével keresem a megoldást. Nekem is csökkent a nemi vágyam (vagy csak nem hozza vissza???) a szedése előtt nagyon migrénes voltam. az enyhült

Kényzercselekvések, depresszió: Kb. 1 évig szedtem. Jó volt, aztán egyszer csak, mint nálam minden gyógyszer, elveszetett a hatását, és nagyon rossz lett az állapotom tőle...az adag emelése sem segített.

Mellékhatást nem tapasztaltam, de talán neki köszönhető a lassú sebgyógyulásom, meg a szőtüszőgyulladások(vagy csak allergiás vagyok a gyantára..).

Offline

___________________________________________________

A GYÓGYSZEREK SZAKMAI OLDAL FRISSÍTÉSE MIATT TÖRÖLT REXETIN OLDAL KOMMENTJEI
___________________________________________________


2011, augusztus 1 - 22:54
SilentForce (nem ellenőrzött)

A Rexetinről való leállásom legfőbb tünetei a fejfájás,szédülés(leginkább ez),és az egyik pontról másikra való rápillantás okozta furcsa"látáskésés"-rossz szóval,ami szintén szédülést,illetv instabil biztonságérzet kialakulását okozott. 4-5 év szedési idő után elhagyásával a régi(szedése előtti)tünetek szép lassan visszerősödtek.Ezért az át/le-állás eddig nem sikerült.Pedig mellékhatásai zavaróak.

 

2011, március 19 - 09:31
kabpacb.sze

Nekem súlyos kényszeres barátom szedte ezt, és mondta, hogy a kényszeres tüneteit mintha elfújták volna, de olyan mély depresszióba esett mellékhatásként, hogy azt hitte soha nem mászik ki belőle. Mikor abbahagyta visszajöttek a kényszeres dolgok, és elmúlt a depresszió...

 

2011, március 16 - 09:36
Bosie (nem ellenőrzött)

Paroxat néven szedtem paroxetint. kezdetben nagyon jó volt, sikerült mellette fogynom, mert elvette az étvágyamat, -- de minden más vágyat is:/. Határozottan úgy éreztem, h az első pár hónapban jobban voltam tőle. Lehet persze, hogy csak képzeltem. Később olyan lett, mintha c-vitamint szednék, így leálltam vele. A leállás nem okozott nehézséget, szép fokozatosan történt -- annyi rémtörténetet hallottam róla, h féltem tőle, de nem volt semmi gond. (ja, legbrutálabb mellékhatása az álmatlanság meg a székrekedés volt-- ezekről így évek múltán hajlamos vagyok megfeledkezni, de akkor nagyon zavartak.)

 

2011, március 15 - 19:44
Joci

Életem legelső antidepresszánsa, 18 éves koromtól 22-ig szedtem. Nagyon jó volt, a legjobb hatásmechanizmussal. Isten teremtménye !! Sajnos mellékhatásként eléggé hízlal, ezért sajnos búcsút kellett mondanom tőle négy év után !


2011, január 20 - 12:59
anmen (nem ellenőrzött)

Rexike:Négy éve szedem,persze nem csak az íze miatt...Szedése előtt vérnyomásingadozás,napi szintű spontán-intenzív orrvérzések,mindennapi halálvágy,hosszú levertség,meg egy rakás depressziós tünet volt a "természetes".Öngyilkossági kísérletem több is volt,de több év alatt.Szedése óta nincs.

Szedésének kezdetétől kb.2-3 hét alatt fejtette ki érezhető hatását,melynek első jele az volt,hogy a nők semmilyen szinten nem érdekeltek,pedig ez nem jellemző rám.Fizikailag is se kép,se hang.....életem legnyugodtabb hetei voltak.Libidóm a nullával volt egynlő.De csak az első hetekben!Aztán intim helyzetben annyira késleltető hatása volt,hogy le akartam cserélni.De a helyettesítő gyógyszer mellett visszatértek az elviselhetetlen tünetek:szédülés,fejfájás,orrvérzések,fájdalmas elvörösödések a arcon,stb,stb.(hangulatom ellenben nem romlott addig sem)

Szóval visszatértem a Rexihez,és azóta megint "ok" minden.Rexetin: félember-szerelmem...
 

2010, december 10 - 01:30
babarczyeszter

Szedtem (Seroxat és Paxil formájában) 5 éven át. A világon semmilyen hatással nem volt, kivéve, hogy felerősítette a depresszióm bipolaritását és erős öngyilkossági késztetéssel járt. 
___________________________________________________

A GYÓGYSZEREK SZAKMAI OLDAL FRISSÍTÉSE MIATT TÖRÖLT REXETIN OLDAL KOMMENTJEI
___________________________________________________

 

Offline

Rexetin immár. Ua.

Offline

na, ez megint más néven fut, de csak kéne 

Offline

Na, most ezt már ki sem váltom... Évtizedek után igenis ellenkezőjébe vált a hatás. Sztem már jobb a hypomán.

Offline

Én most tértem vissza a Paroxatra, mintha már kezdene hatni... Mindenkinek más "jön be". Mondjuk most kezd lenni étvágyam, a kb. két hét stimmel. Már a hypománban felírattam, mert azután mindig jön a depi, főleg télen, a rosseb eszi meg.

Offline

Én úgy tudom, pont a paroxetine az SSRI-ok közül, ami leginkább hizlaló.

Offline

Paxil néven is ismeretes. SSRI (a szerotonin rendszerre hat, a szerotoning visszavétel gátlásával).

Évekig szedtem, egyáltalán nem csökkentette a depressziómat, bár a szorongást némileg enyhítette. Mellékhatása nem volt -- de hatása sem. 

Bár utólag nem tudom megítélni, lehet, hogy ennek (vagy a többi SSRI-nak) a hatására erősödött fel a hangulatingadozásom, ami nagyon vad szuicid periódusokhoz vezetett.

Egyes akutan szuicid periódusok 8 hónapig is eltartottak! (Minden nap azzal kelsz és azzal fekszel, hogy meg akarod ölni magad).

Természetesen mindenkire másképp hat -- ez csak saját tapasztalat.

//