Venlafaxin (Velaxin, Effexor, Efectin, Olwexya, Venlafaxin Bluefish)


A VENLAFAXIN egy antidepresszáns, amely az SNRI (szerotonin- és noradrenalin-visszavételt gátló) típusú gyógyszerek csoportjába tartozik. Major depresszió, generalizált szorongás, szociális fóbia és pánikbetegség kezelésére szolgál.

 

Terápiás javallat:

depresszió esetén:  75 mg–375 mg 

generalizált vagy szociális szorongás esetén: 75 mg–225 mg 

Felezési ideje: 4–7 óra

 

Ne szedje, ha:                 

mániás vagy mániás epizódjai vannak, ha szívritmus-zavarai vannak vagy nagyon magas a vérnyomása 

Használja óvatosan, ha:

cukorbetegsége van, bármiféle szívproblémája van, bármiféle máj- vagy veseproblémája van, zárt zugú glaukóma gyanúja merült fel, a kórtörténetében vannak vérzési rendellenességek (mindenekelőtt gyomor-bélrendszeri vérzés), vagy szed más olyan gyógyszereket, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát, terhes vagy szoptat, epilepsziás (abba kell hagynia a szedését, ha epilepsziás görcsrohamai kezdődnek), elektrosokk-terápiában részesül (ECT), laktózérzékeny

Ez a gyógyszer a képzettséget igénylő feladatok – például a gépkocsivezetés – végzésére hatással lehet, úgyhogy kerülnie használatát, ha tapasztal ilyen hatást.

Ez a gyógyszer 18 év alatti gyermekeknek nem adható!

 

Ismert gyógyszerkölcsönhatások

Mindig kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen gyógyszert egy másikkal egyidejűleg vagy nem sok időkülönbséggel szed, mert előfordulhat, hogy káros kölcsönhatásba lépnek egymással.

Az ilyen típusú (SNRI) antidepresszánsok és az egyéb pszichiátriai gyógyszerek közötti ismert kölcsönhatások a következők:

Triciklikus antidepresszánsok: A triciklikus szerek VENLAFAXIN-nal történő egyidejű szedése megnöveli a szerotonin szindróma kialakulásának kockázatát.

MAOI antidepresszánsok: A MAOI-k és az SNRI gyógyszerek közötti interakció nagyon veszélyes lehet. Ha egyszerre szedi ezeket a gyógyszereket, jelentősen megnövekszik a szerotonin szindróma kialakulásának kockázata. VENLAFAXIN-t egyetlen MAOI-val sem szedhet egyidejűleg!  Mielőtt a VENLAFAXIN-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 2 hetet a MAOI szedésének abbahagyása után! Mielőtt bármelyik MAOI-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 1 hetet a VENLAFAXIN szedésének abbahagyása után!

Orbáncfű: Orbáncfüvet vagy orbáncfű-tartalmú készítményt (antidepresszáns hatású gyógynövény) nem szabad szednie a VENLAFAXIN-nal egyidejűleg, mivel az orbáncfű MAO-gátlása révén fejti ki antidepresszáns hatását.

 

Lehetséges mellékhatások

Az összes SNRI antidepresszánsnál gyakori lehetséges mellékhatásokon kívül a VENLAFAXIN az alábbi nemkívánatos hatásokat is eredményezheti:

Nagyon gyakori (10-ből 1-nél több személyt érint)                        

szédülés, szájszárazság, fejfájások, émelygés (hányinger), izzadás, ideértve az éjszakai izzadást

Gyakori (100-ból 1–10 személyt érint)                  

homályos látás, borzongás, zavartság, székrekedés, csökkent nemi vágy, sikertelen erekció, késleltetett ejakuláció és orgazmus hiánya, ami folytatódhat a gyógyszer szedésének leállítása után, és állandósulhat, szabálytalan menstruációs vérzés, hasmenés, kitágult pupillák, rossz közérzet, kipirulás, megnövekedett koleszterinszint, álmatlanság (alvásra való képtelenség), étvágytalanság, remegések, bizsergés, megemelkedett vérnyomás, látási problémák, álmosság, furcsa álmok, izommerevség, tinnitus (fülzúgás), fáradtság, reszketés, gyakoribb vizelés , hányás (rosszullét), ásítozás

Nem gyakori (1,000-ból 1–10 személyt érint)                    

kóros orgazmus, izgatottság, légzési nehézségek, elszemélytelenedés (olyan érzés, mintha elszakadna a környezetétől), vizelési nehézség, megváltozott ízlelés, ájulás, gyors szívverés, folyadékvisszatartás (puffadt bőr), belső vérzés, letargia, koordinációs képesség elvesztése, álló helyzetben alacsony vérnyomás, izomgörcsök, egyensúly-problémák, kiütések, nyughatatlanság, hajhullás, hallucinációk, hipománia, érzékenység a napfényre, fogcsikorgatás, testsúly-változások (fogyás vagy hízás) 

Ritka (10,000-ból 1–10 személyt érint)                                                 

mánia, görcsök (görcsrohamok), vizelet-visszatartásra való képtelenség

Nem ismert (nem tudható, hány személyt érint)           

agresszió, allergiás reakció, ideértve az anafilaxiás sokkot, vérzés, vérképzőszervi betegségek, lassú véralvadás sebeknél, piros foltos bőr, tejtermelődés a mellben a tejhormon megnövekedett szintje miatt, delírium (intenzív zavartság), a szívritmus zavarai, glaukóma, viszketés, májbetegség, alacsony vérnyomás, alacsony nátriumszint a vérben, tüdőproblémák, mozgási rendellenességek, ideértve a Parkinson-kórt vagy a lassan kifejlődő mozgászavart, izomsérülés, neuroleptikus malignus szindróma, hasnyálmirigy-gyulladás, súlyos bőrkiütések, szerotonin szindróma, SIADH (antidiuretikus hormon helytelen kiválasztódása), öngyilkossággal vagy erőszakkal kapcsolatos érzések vagy viselkedés, vertigo (szédülés, amikor nagy magasságból lenéz)

 

A gyógyszerelvonás

Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbálja elhagyni, hogy elkerülje az elvonási tüneteket -- különösen akkor, ha korábban már tapasztalt ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.


Offline
Csatlakozott: 2022 aug 30

-


Offline
Csatlakozott: 2021 nov 14

Kár, hogy csak most találtam ide, bár valószínűleg úgyis szedtem vona ezt a szart... Most teszem le éppen, először a mellékhatásokról: 

Vizelési nehézségek pipa, úgy kellett kinyomni magamból, de ez még az elmegy kategória volt
Székrekedés pipa, ez gáz volt nagyon az elején, kb 3 naponta tudtam sz.rni, de akkor is úgy, hogy majdnem kitéptem a helyéről a fajanszot közben. Gyógyvizekkel sikerült megoldani, illetve ipari mennyiségben zabáltam lenmagot kefírrel, joghurttal. Miközben a doki értetlenkedve mondta, hogy de amúgy ez hasmenést okoz, csak, hogy még hülyének is érezzem magam mellette. 
Izzadás - mint állat. Fizikai munkát végzek, úgyhogy elég zavaró volt eleve, de a vége felé már itthon is a vállamról csorgott a víz, undorító volt. 
Memória zavar - kimondottan szembesültem vele, mint egy kezdő alzheimeres kb, úgy éreztem  magam, miközben azt olvastam a neten, hogy javítja a memóriát. 
Magas vérnyomásról, cukorról senki nem szólt egy szót se, de nem is mértem egyiket sem, szóval ez ilyen meglepi lesz még, ha elkúrt valamit. 
Vezetés: kimondottan rákérdeztem a dokinál, hogy lehet-e gond, sokat vezetek, sokszor hajnalban, szar helyeken, nem árt, ha észnél van az ember. Nem lehet gond, mondta - így jó ezt is látni utólag, hogy ja, de. 
Álmodtam durva dolgokat, amiben az volt az új, hogy én mindig tudtam korábban, hogy álmodom, ha rémálmom volt, és abba is tudtam hagyni, ha nagyon gáz volt már. Ezzel a rohadással meg volt (van...) olyan, amiről a mai napig nem tudom biztosan, hogy álmodtam, vagy megtörtént. 
Állandó szájszárazság pipa. 
Légszomj, de mondjuk ez lehet attól a plusz 10-15 kilótól, ami egy korábbi gyógyinak köszönhető 20 kiló után még felugrott. 

És ezek mellett nem voltam jól tőle, de szedtem, mert úgy voltam vele, hogy legalább megölni nem akartam magam mellette. 

Most a leszokásnál, ami feltűnt - nem izzadok azóta, hurrá. Szédülés van, meg ilyen fura, nekem nem tudom eldönteni, hogy kellemes v kellemetlen érzés - nem tudom, ezt hívjátok-e áramütésnek? Akadtam fenn vizes hajjal villanypásztoron - az nem ilyen volt. Egy évig szedtem, most úgy érzem, soha többet, semmit. Akkor már egyszerűbb direktben megölni magam. 


Offline
Csatlakozott: 2022 aug 1

Velaxin tapasztalat short story: ma reggel kezdtem a 0,75-ös felével. étkezés közben vettem be, ahogy a tájékoztató írja. kb 15  perc múlva teljesen kivert a víz, nagyon melegem lett, és nem egész 20 perc múlva sugárban hánytam a kádba a reggelit. az átert szerencsére telefonon elértem, azt mondta, hagyjam abba.

(jelenleg 60 mg Miagent és 100 mg Lamolepet szedek, de mindkettő emelkedni fog.)


Offline
Csatlakozott: 2021 jan 4

Mondjuk lehet azért történt a szero szindróma, mert közben volt egy teljes vérátömlesztésem és plazmát is kaptam


Offline
Csatlakozott: 2021 jan 4

2016ban amikor először szedtem (50 mg) csodákat művelt velem. Elvileg megjegyzi a szervezeted hosszútávon is, de most májusban mikor újra kapta, 875 mg) szerotonin szindrómát okozott, így áttértünk a brintellixre, amitől meg rosszuél voltam, így most lampoep_abilify_kventiax kombón vagyok.


Offline
Csatlakozott: 2016 ápr 21

Jeneviev írta:

Sziasztok ! Nálam is okozott a venlafaxin ( velaxin) memoriazavarokat. Emeltek rajta most nőgyógyászati vérzészavaraim lettek, nem múló pecsételő vérzés formájában .Kedves nőtársaim járt már valaki így ? Nagy szükségem lenne a tapasztalataitokra és egy kis megnyugtatásra, durván hipochonder vagyok...

Nálam a duloxetin (szintén egy SNRI) okozott pecsételő vérzést ugyanígy. Elmúlt miután elhagytam a gyógyszert, adott az áterem másikat. A betegtájékoztató szerint a ritka mellékhatások közé tartozik. Hát akkor ilyen ritka esetek vagyunk, ez van. (Mondjuk nálam mindig köjön minden antidepitől valamilyen elvileg "ritka" mellékhatás)


Offline
Csatlakozott: 2019 dec 9

Sziasztok ! Nálam is okozott a venlafaxin ( velaxin) memoriazavarokat. Emeltek rajta most nőgyógyászati vérzészavaraim lettek, nem múló pecsételő vérzés formájában .Kedves nőtársaim járt már valaki így ? Nagy szükségem lenne a tapasztalataitokra és egy kis megnyugtatásra, durván hipochonder vagyok...


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Olwexya okozta szexuális diszfunkció mennyi idő alatt áll helyre a gyógyszer elhagyását követően? 4 napja nem szedem de nem valtozott semmi. 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Cic25 írta:

Sziasztok! 

Tapasztalt valaki rövid távú memória romlást Olwexya szedése alatt???

Szia!

Nekem szinte kiesett az a pár hónap, amíg szedtem. 


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Sziasztok! 

Tapasztalt valaki rövid távú memória romlást Olwexya szedése alatt???


Offline
Csatlakozott: 2019 már 1

Szia Éva!

Nekem is épp Escitil volt előtte, ami egyáltalán nem használt. Rajtam szinte semmilyen mellékhatás nem jött ki, az átállásnál volt 3-4 nap áramütés és annyi. Pár hónapig egész jól voltam tőle. De nekem minden gyógyszerrel ez van, hogy legfeljebb pár hétig segítenek, aztán elkopnak.

Mondjuk az ötödik hónapban kijött rajtam a nyugtalan láb szindróma, de nem fogom a gyógyszerre, mert amikor a hangulatomon már nem segített, akkor néha drogot használtam mellette. A drogot 4 hete tettem le a gyógyszert 2, és lassan javul a lábam is, bármi is okozta, szerencsére nem végleges. Szerintem nem rosszabb mint a többi, ne félj tőle.

Éva79 írta:

Sziasztok! Engem Escitilről akarnak átállítani Velaxinra, [...]


Offline
Csatlakozott: 2019 már 1

Nektek mennyi idő volt mire elmúlt az áramütés miután letettétek?

Én most járok a második hétnél, de még mindig megvan a fülzúgás és az áramütés. 5 hónapig szedtem 150mg-t.


Offline
Csatlakozott: 2019 feb 28

Én egyre jobban félek mar tőle, pedig meg nem is szedem...pedig muszáj gyógyszert szednem...


Offline
Csatlakozott: 2019 feb 21

Nekem se használt és fogyni se fogytam tőle.


Offline
Csatlakozott: 2019 feb 28

Sziasztok! Engem Escitilről akarnak átállítani Velaxinra, de egyre jobban félek tőle. Már írtam ezzel kapcsolatban , de egy emberke kivételével szinte senkinek sem használt...Tényleg ennyire hatástalan lenne ez a gyógyszer ? Félek az esetleges mellékhatásaitól és , higy rám hogyan fog hatni...Ha esetleg azóta valakinek mégis használt, kerem írjon a tapasztalatairól és a szedés megkezdése utáni kb 3-4 hétről akár priviben is...Szükségem van gyógyszerre, de viszont van egy közepes gyógyszerfóbiám is...22-es csapdája...Előre is köszönöm, ha tudtok nekem segítséget és bátorságot adni...


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 9

:quest:


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 9

Sziasztok! Rég nem volt itt senki, ahogy elnézem. 

Velaxint szedek kb 2 éve. Előtte mindent próbáltak már rajtam, de ez volt az első, amitől visszajött az életkedvem. Sőt! Az első 3 hét nagyon rossz volt. Később főbb hatásai: pörgés, állandó beszelhetnék, alvás képtelenség. Be nem áll a szám tőle ???? 

Az zavar benne, hogy ha nem szednék mellé reggel 1, délben1, este 1,5 db. Frontint nem tudnék egyáltalán aludni. rettegek attól, hogy egy esetleges utazás és ott alvás esetén nem viszek frintint és ki tudja meddig nem aludnek semmit. 

Ki mit kapott melle, hogy aludni tudjon?

tág pupillák, kimeredt tekintet is durva mellékhatás. Egyébként nagyon jó hatással van rám. 

Reggel, este 50-50 mg lamolepet kaptam.

 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Cic25 írta:

Sziasztok.

Tapasztalt valaki szexuális zavarokat venlafaxin hatóanyagú gyógyszer szedése alatt? Velaxin 75mg-ot kaptam depire...

Igen. 

Plusz fogyást okozott. Kb 2-3 hét után leállították.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Sziasztok.

Tapasztalt valaki szexuális zavarokat venlafaxin hatóanyagú gyógyszer szedése alatt? Velaxin 75mg-ot kaptam depire...


Offline
Csatlakozott: 2017 már 21

Szia!
Nekem három nap áramütés volt, elég durva, de aztán hirtelen semmi. Fura gondolatokra nem emlékszem.
Kár, hogy mégsem vált be.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

én 3 napja hagytam el fokozatosan és áramütés érzésem  van meg fura gondolataim ezek mennyi idő mire elmúlnak?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

legjobb antidepi amit eddig szedtem életembe, pörget jó kedv szorongás oldó Smile


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Nekem nagyon összejött Wink


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

kb 3 hete szedem,és olyan mintha semmit nem szednék legalábbis semmi változást nem vettem észre 


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

jó kis gyógyszer , nekem semmi szexuális zavar tőle , bevált! Smile


Offline
Csatlakozott: 2014 máj 7

Kharzak!Nem annyira a gyógyszer okozza nálad a problémát,inkább az,hogy agyonra stresszeled magad miatta!!!!!Marmint az előrevetített félelmed,szorongásod,hogy jaj,baj lesz.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

ma kaptam anafranil helyett , mennyire okoz szexuális zavart a gyógyszer? valakinek tapasztalata?


Roxy

Huh, az sajnos jó sok. 


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Sajnos igen,10 félét.Különböző problémákra.


Roxy

Meglehetősen öntörvényű vagyok és nagyon óvatos. Smile Azt is felülbíráltam, hogy a doki KÉT vérnyomáscsökkentőt akart adni, az egyik mellett nem lehetett volna szoptatni. Na azt be sem szedtem. De állandóan mértem a vérnyomásom (orvosi utasítás szerint), minden nap reggel és este (ha jól emlékszem). Mindig jók voltak szerencsére az értékek. 

Érdekes, hogy a második terhességemnél már nem is emlékszem a vérnyomáscsökkentő sztorira. 

Sok gyógyszert kell szedned? 


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Orvos nélkül nem vágtam volna bele.Te tudod.Örülök ,hogy jól vagy.

 


Roxy

Mondjuk nekem terhességi vérnyomásom volt  és arra szedtem betaloc-ot. Mikor kérdeztem a dokit, hogy mikor hagyhatom abba, közölte, hogy nyugodtan szedjem életem végéig (ekkor voltam 30 körül). F.sza. Szóval szépen önállóan abbahagytam, pusztán józan paraszti ész és logika mentén, miszerint ha TERHESEN magas a vérnyomásom, akkor nem terhesen nem magas. És tényleg, mérik időnként és teljesen rendben van. No de az elvonás nem volt ám ilyen durva. Eleve kábé pár hét volt és mindössze annyi, hogy néha kicsit felment a pulzusom. 

 


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

A házi dokim 1 évet mondott,de a 2 évtől leültem.Ez van.A többi gyógyszer sem különb szerintem az elvonási tüneteket illetően vagy az idő tartamot nézve.De a többi gyógyszereket sajnos szednem kell,nem lehet abbahagyni.A cigiről könnyebb leszokni ,mint erről.Ez a magán véleményem.


Roxy

Köszönöm. Szóval egy doki maga is tudja adott esetben, hogy 1-2 évig tartanak az elvonási tünetek. Szép.


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Roxy írta:

Köszönöm a választ!

És a 10 év folyamatos szedés volt vagy aközben voltak más antidepik?

Miért kellett abbahagynod?

Kaptál helyette mást?

És a doki mit mondott, szokásos dolog az, hogy valaki ennyire megsínyli az elhagyást?

Szia Roxy ! A 10 év folyamatos volt,előtte volt más győgyi,rexetin,paroxat,seroxat,velaxin,utánna 10 év olwexya.Az új doki szerint nem kellett,másikat nem írt. Nincs rá szükség azt mondta ,hála istennek.Az elvonási tünetekre a világon semmit nem mondott,csak annyit ,hogy ez 1-2 évig fog tartani.Most éppen dokit váltok.Azért hála istennek,mert épp inzulinra akartak átállítani a magas cukor miatt,amit az antidepi okozott.


Roxy

Köszönöm a választ!

És a 10 év folyamatos szedés volt vagy aközben voltak más antidepik?

Miért kellett abbahagynod?

Kaptál helyette mást?

És a doki mit mondott, szokásos dolog az, hogy valaki ennyire megsínyli az elhagyást?


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Szia Roxy ! Tiz évig szedtem.Másfajtát is szedtem ezenkívül de azokat csak kb fél , egy évig.Leállásnál nem volt gond.Lehet,hogy azért mert 1-2 hónap múlva újra szedtem őket,orvosi utasításra.Leghosszabb ideig 10 évig az olwexya /velaxin/ ment.Szintén orvos mondta,hogy hagyjam abba,fokozatosan hagytam el,de ezeket csinálta,plusz még a karjaim is zsibbadtak.Ezt kihagytam a felsorolásból azt hiszem .


Roxy

Halacska. Te mennyi ideig szedted? 


Roxy

Bocsánat, hogy ilyet írok, de ez nagyon durva. Ilyen elvonási tünetek csak ezzel a gyógyszerrel vannak vagy más antidepikkel is? Függ vajon attól, hogy mennyi ideig szedi az ember? Mert én eddig három antidepit szedtem és mindegyiket csak kábé 4-5 hónapig (cipralex, olwexya, rexetin). Most a negyediket szedem (remeron), de nem szeretnék ilyen elvonási tüneteket. 


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Szia hugsy0726 ! Nekem elsősorban az idegesség volt,de ezen segített a rivo,áramütésszerű érzés,pánikroham,heves szívdobogás,mintha nem velem történne a dolog,koncentrációzavar,mintha álmodnám az egészet érzés.Hirtelen ezekre emlékszem.Zajokra összerezzentem,halluk nem voltak.Szerencsére.Idegesség most is van idönként,remegő lábak,az idegesség a rosszullétig fokozódik.Talán már a végére érek.Jobbulást neked.Zúg a fejem most is,de ez rosszabb volt.Az orvos szerint 1-2 év mire elmúnak.Most másfél évnél tartok.


Offline
Csatlakozott: 2014 okt 27


Offline
Csatlakozott: 2014 okt 27

Köszönöm a válaszokat, áramütés enyhült hál isten, és mikor mar azt hittem nem lesz rosszabb.... Álmatlanság, pár órákat alszom, és borzasztóakat álmodom, mintha ébren lennék...plusz behaluzok olyan dolgokat... Minden kis hangra ugrom és rohadtul halál félelmem van. Legszívesebben kinyírnám magam, csak ne ijesztegessenek amiket látok Rettenetesen kivagyok...

neked is volt ilyen aranyhal???


Kata 73

Citalopram Orionról.Olvexya-ra váltott az orvos .


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Szia ! Lassan elmúlik az áramütésszerű érzés,de lesznek újak.Másfél éve hagytam abba és még nincs vége.


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Szia ! Lassan elmúlik az áramütésszerű érzés,de lesznek újak.Másfél éve hagytam abba és még nincs vége.


Roxy

Szia!

Én csak kábé fél évig szedtem. Nem volt könnyű elhagyni, de ennyire nem szenvedtem meg, mint te. 

Remélem, hamar elmúlnak a tüneteid.

Jobbulást!


Offline
Csatlakozott: 2014 okt 27

Sziasztok!

Én nekem egy kérdésem lenne, valaki nem-e jártas abban, hogy mikor múlnak el kb a megvonási tünetek? én 2-3 évig szedtem 150mg-os olwexyát, aztán fokozatosan csökkentve lett, a végén velaxin 25mg. 

3 napja nem szedem már, de botrányosan szarul vagyok....ezek az áramütésszerű dolgok...egyre sűrűbbek, beszédülök tőlük, plusz iszonyat száraz a szám, fáj a torkom. Úgy érzem magam, mint akit "agyonvertek".

Valakinek tapasztalata??? csak, hogy legyen valami halványlila dunsztom róla, hogy meddig számíthatok ezekre. inkább az áramütéses rész, ami nagyon zavar. gyógyszer csökkentéskor ezek elmúlt 2-3 nap alatt, de most? mennyi idő kell ennek?

Köszönöm a segítséget!


égszakadás

Én Ventadepress néven szedtem. Semmit nem használt.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Most kaptam. Most kb 1 hónapja szedem, reggelente 100 mg ot.
Nagyon rossz tapasztalatokról nem számolhatok be.    Egyenlőre.
Ennél is a szexualitást el lehet felejteni úgy ahogy van.


Offline
Csatlakozott: 2013 júl 25

Én is cipra helyett kaptam bár már 1,5 éve szedem!

1 ideig az olwexyát kaptam ez év eleje óta pedig a faxiprolt, de ez utóbbi is ugyanaz!

75 mg. Nekem jó gyógyszer.

 

Megosztás Viberen