szabályzat

Anonymous képe

Fórum szabályzat

  1. A bura.hu fórumát a f

A Búráról

Szervusztok, kedves Látogatók és Búralakók!

A BÚRA lelki zavarokkal, problémákkal küzdő sorstársak, valamint hozzátartozóik közösségi segítő oldala. A Búra nem kínál terápiát vagy diagnosztikát -- feltétlenül forduljatok szakemberhez, ha szükség van erre. A Búra team ebben tud nektek segíteni.

A honlapot a közösség tartja életben, a közösség a szíve-lelke. Az admin feladatokat Babarczy Eszter látja el, aki  2000-ben, sorstársként, megalapította az első Búrát. A közösség azóta töretlenül működik, és örömmel látjuk, hogy aki meggyógyult és már nem érzi szükségét, hogy itt öntse ki a szívét, még most is gyakran a közösség tagjának érzi magát. A Búra, tapasztalataink szerint, fontos periódus, fontos segítő hely lehet az életetekben, de ne feledjétek, hogy nem helyettesítheti az életeteket. Gyertek, ha vigaszra, tanácsra, információra van szükségeket, vagy szeretnétek egy csoportban dolgozni egy-egy probléma megoldásán. De ne váljatok függővé -- gondoljatok arra, hogy az IRL (való életbeli) kapcsolataitok fontosak, és nem biztos, hogy jó néven veszik, ha mindig itt töltitek az időtöket.

A legfontosabb feladatunknak azt látjuk, hogy segítsünk egymásnak, miközben a szakmai információkat is igyekszünk napra készen tartani. Fontos az is, hogy aki a Búrára látogat, azon túl, hogy sorstársakat talál, és válaszokat kap a kérdéseire, érezze, hogy érdemes küzdenie, "dolgoznia magán", mert mindannyian felelősek vagyunk az életünkért, és minden problémánk ellenére meg kell próbálnunk a lehető legboldogabbá, legélhetőbbé tenni ezt az életet.

A Búra önkéntesen munkáján alapszik, akik mind sorstársak. Azért csináljuk, mert hiszünk benne, hogy nekünk is jó!

Hogyan segíthetsz? Ha jelen vagy és nyitott vagy! Ha betartod az erőszakmentes kommunikáció elveit, figyelsz arra, aki éppen rosszabbul van, megpróbálod elmondani, mit is érzel, és segíteni a másiknak, hogy elmondja, mit érez, már segítettél!

A Búra időről időre szakemberi tanácsadást is nyújt, 2010-2011-ben dr. Ratkóczi Éva segítette a munkákat. A fóruma jelenleg is olvasható

Tartalomátvétel

Megosztás Viberen