Invega lecserélése

Invega hirtelen abbahagyása dúrva pszichotikus epizódot provokált nálam. Éjjel egy férfi ordítását hallottam, mintha valaki halálra kínozná.

Most szedni kényszerültem az invegát egy darabig, míg nem azt mondta az orvos, hogy lecserélhetjük Abilify-ra, a hízás miatt. Most 3mg invegát, és 3,5mg Abilfy-t szedek. 2,5-7.5mg között akarja tartani az orvos az Abilify dózisát, mert ebben a dózissávban dopamin aktiváló hatása van. 

Az elmúlt hónapokban a Floxetet Duloxetinre akartuk cserélni, a fejfájás miatt, de igazából a fejfájás nem változott, 2 éve tenziós fejfájásom van, ami egész nap tart, és soha nem áll meg. Így hát elhagytam a duloxetint, mert a neurológusom szerint a fejfájás, az OCD tünete. Nortriptylin maradt még a floxet mellett…

Spitomint az SSRI-által indukált szexuális funkció zavar ellen próbáltam ki. Bár nálam csak libidó csökkenést okozott főleg.

Az invegát, ha nagyobb dózisban szedem, elmosódott lesz a beszédem, megakadozik a beszéd, Extrapiramidális tüneteket okoz, azért tapasztalok ilyet. Dadogok tőle, alacsonyabb dózissal nincs ez. csak a 9-12 mg volt a problémás. 

Nortriptylin-t a neurológusom írta, hogy a fejfájást csökkentse, de később mondta hogy ő szerinte nekem nincs fejfájás szindrómám, csak beképzelés (hozzáteszem egy fájdalomcsillapító és izomlazító sem segített), de azért meghagyhatom a Nortriptylint a floxet mellett, hátha mégsincs igaza, és valamit segít. Amúgy azt mondta a pszichiáterem, hogy a nortriptylint az ADHD-ra is alkalmazzák.

A gyógyszereim:

REGGEL

 • Invega 3mg
 • Abilify 3,5mg
 • Floxet 40mg
 • Ritalin 10mg
 • Bitinex 20mg
 • Spitomin 10mg

DÉL KÖRÜL 

 • Ritalin 10mg 
 • Spitomin 10mg

ESTE

 • Nortriptylin 25mg

 

 

Diagnózisaim:

 • A figyelem és aktivitás zavarai (ADHD)
 • Szkizotípiás rendellenesség
 • Közepes depressziós epizód
 • Kényszeres gondolatok és cselekedetek (OCD)

Szerző:

Belépett: 2 év

hokaboy

Blog kommentek: 0Blog bejegyzések: 2Regisztráció: 2022. 01. 15.

2 gondolat erről: “Invega lecserélése”

 1. Figyelj, ilyen diagnózisokkal neked szükséged lenne pszichoterápiára – kiváló OCD-re és ADHD-n is nagyban segíthet meg depin is, ha jó szaki.

  Fura, hogy ilyen sok gyógyszert kaptál, szerintem itt már pár szernek kölcsönhatása is van egymással.

  Továbbá meg kell találni valami olyan hobbit, amiben kiteljesedhetsz, és olyan munkát is, ha lehetséges, illetve olyan embereket, akik lehúznak, megaláznak, kibeszélnek, idegileg lehúznak sutba vágni ”barátok”, ”haverok” és ”szülők” közül.

  Ezen diagok nagyon jól kezelhetőek és tünetmentessé tehetőek, ha megfelelő szakember pszichoterapeuta és pszichiáter, valamint rávezetnek arra is, hogy hogyan használd fel betegségeid építő módon – pl. naplóírás, éneklés, barkácsolás, számítógépes játékok tanulása stb. már netről, youtube-ról meg egyéb helyekről is lehet.

  Én diagnózisaim legsúlyosabbak között vannak, eleve már föld alatt is kellene lennem elvileg, mert sokan vagy teljesen becsavarodnak, vagy öngyilkosok lesznek ezektől hosszú távon vagy leépülnek, amik nekem vannak  – ezekben nálam van öngyilkossági gondolat, hangulatingadozás okkal és ok nélkül is, önsértési hajlam, pszichotikus epizód is volt már, mint derealizáció és deperszonalizáció, enyhe szociális szorongás, nagyon magas átlag, folytonos szorongás kivéve este:

  – borderline – hangulatstabilizáló nagy adagban reggel, és egy átlag adag antipszichotikum este és reggel dühkitörésre, szorongásra és önsértésre

  – bipolár – legkisebb adag második antipszichotikum este

  – depresszió és szorongás keverve + alvászavar – nyugtató kis adagban reggel és este

  – C-PTSD (ezt nem írták le, mert nem lehet gyogyit írni rá)

  – OCD nekem is van, nekem villanykapcsolgatásra van, DE gyogyit nem szedek rá, hanem lefoglalom magam sorozatokkal, számítógépes játékokkal – ezt sem írták le

  Nem tudom, hogy hol laksz, de neked intenzív pszichoterápia kéne, nem ennyi sok gyógyszer, látod én is 4 pszichiátriait szedek a nagyon súlyos diagok ellenére.

  Összefoglalva:

  – intenzív pszichoterápia – TB-n is meg lehet próbálni, akadnak ott is jók, próba-szerencse – ha a depid nem endogén, azaz belső kémai zavar miatti, akkor nem kell mindig szedni antidepit, hanem azért kell terápia, és majd terápia utána el lehet hagyni antidepit

  Terápiád volt? Autogén tréning, dialektikus viselkedésterápia, kognitív vagy KIP vagy meditáció vagy akármilyen?

  Mert ezekre kell, és akkor végül 1 vagy 2 gyogyi kell majd mindössze.

   

Írj megjegyzést