Hol találunk szakmailag elismert, tisztességes elérhető áron terapeutát

Úgy látszik kicsit kiborítottam a bilit, amikor itt egy kedves sorstársunk azt mondta, inkább nem eszik , de Ő 7-8E Ft-ért 45-50-perces terapetuához fog járni és én kiakadtam az árakon.

Ma Magyarországon kb 10millió Ft ba kerül az az adófizetőknek egy orvos kiképzése 6 év alatt.Most még 80-90%-uk ingyen tanul, tehát mi fizettük ki , hogy orvos legyen.Utána nem tetszik neki a rendszer és elmegy külföldre 10x annyiért.Én, ha nem is egyben , de részletekben visszafizettetném velük a rájuk fordított pénzt és a kórházaknak, nővéreknek, itthon maradó zöldkeresztes(nem jattért) dolgozó orvosoknak adnám.

A másik a terapeuta képzés: nagyon kevés helyen képeznek terapeutákat, köztük a BP-en a Pszichiátriai klinikán. Nem ingyen, de nem is az orvos fizeti, hanem a vidéki, vagy BP-i  küldő kórház. Tehát, ha 6. év után pszichiáternek szakosodott egy rezidens és 2-3 év alatt pszichiáter lesz belőle, amiért szintén nem fizet, hanem fizetést kap,utána mehet ilyen képzésre ingyen, ha a korháza engedélyezi.Márpedig a legtöbb esetben engedélyezi, mert alig vannak főleg vidéken terapeuták.

 Tehát ott tartunk, hogy általánosságban az esetek 90%-ban ingyen kap egy terapeuta végzettséget, amivel kicsiny városkájában nagy király lesz-ingyen. Ezután a kórházban kötelező neki x évig terapeutás cspoportokat tartani, szervezni, de kezd kinyilni a szeme és magánrendelést nyit, majd horror áron, alig kereső pszichés gondokkal küzdő embereket „kezel”.

4x voltam a Pszichiátriai klinikán kognitív, bent fekvéses osztályon.1 orvos van a csoportban egy nővér( segédterapeuta) és 3-5 tanuló pszichiáter, akik figyelik, majd bele is szolnak a coport munkájába.Kapsz egy egyéni terapeutát is , aki nem terapeuta, csak rajtad gyakoról.Jól-rosszul. Majd levizsgázik és onnantól kezdve papirja van arról, hogy tőled horror összegeket kérjen.

Ez az , amit felháborítónak tartok. Nem fektetett be milliókat, ingyen tanult, te meg tejelsz és a TB még hozzá se járúl, holott a mi pénzünkből lett az aki.

Én biztos nem fogok 8-10E Ft-ot adni ezeknek az embereknek.Ráadásul az agy feltérképezése annyira gyerekcipőben jár. Csak irogatják fel a gyógyszereket, elbeszélgetnek veled, közben az órájukat nézik mikor mész már a francba.

Én egy baleset folytán borultam ki, azóta szedetnek velem rivotrilt, amit elfelejtettek mondani, hogy kábítószer, rá lehet szokni, egyre több kell belőle és egy pokól róla leszokni.Emellett szeroprant adtak.

Utána meg azon küzdünk, hogy szokjunk le róla, orvosi segítséggel jó pénzért. A pszichiátria gyerekcipőben jár, csak kisérletezgetnek a „beteggel”, mellette az olaj után a 2. legnagyobb gyógyszerbiznisz. Nézzétek meg a Pszichiátria a halálipar cimű filmjét, minden benne van, vagy olvassatok Szendi Gábortól, Dr Lenkeitől.Amiket leírtak csodálkozom, hogy még élnek.

Kedves Pszichiáterek, felelőtlen gyógyszerfelírók, uzsorás terapeuták szégyelljétek magatokat.Emberek életével játszadoztok, halvány elképzeléseitek sincs bizonyos ” gyógyszerek” hatásmechanizmusáról. Kisérleti patkánynak használtok minket és az utolsó bört is lehúznátok rólunk, ha volna még pénzünk.

Szégyen , amit legálisan műveltek emberekkel a 21. században !

Szerző:

Belépett: 3 hónap

Louis1114

Blog kommentek: 12Blog bejegyzések: 2Regisztráció: 26-12-2011

3 gondolat erről: “Hol találunk szakmailag elismert, tisztességes elérhető áron terapeutát”

 1. Szia.

  Megértem a felháborodottságodat, nyilván sok rossz szakemberrel találkoztál.

  Ajánlom, hogy olvasgass bele az én Történetembe is – én ugyanis nagoyn sok olyan segítséget kaptam szakemberektől, akik az életemet mentették meg.

  Ha nem jártam volna pszichológushoz – nem emlékszem, miből éltem, de terápiára jártam, sokszor hitelbe is – most nem élnék Norvégiában, férjezetten, gyermekkel…

  Egy jó terapeuta meg tudja fordítani az embert 180 fokkal.

  És ahelyett, hogy meg akarna halni, és süllyedne egyre a föld alá, a terap segítségével befordul az ember aztán a jó irányba – és felfele növekszik. nem a föld alá, hanem az ég felé.

  Terap nélkül ez nem lehetséges. És a terap azért ilyen drága, mert szava olyan mélyen vésődik be az emberbe, hogy kitörölni sem lehetséges. és sorsokat dönthetnek el a szavai.

  Nem akarlak róla meggyőzni, de nekem ez a hitem. és bizonyság erre az életem.

  szeretettel ölellek

Írj megjegyzést