Vidám kocsma és kávéház :)

20495 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Értem. Mert ez a "valóságban" is van... Sad


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Valami alkohol most nekem sem ártana így hétvégén, de van kajám meg egy fasírtom is (ma szereztem kettőt), szóval ameddig nem kell kenyér nem megyek le boltozni.


3
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

De igen, csak ott kétségbeesés és kilátástalanság van, nem nyomasztó félelem az ismeretlen valamitől.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hihi, jön a haver, igaz, gyszerre levenni, de kollektív serezés!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mé, és az uccsó busszal elmenős, vhogy visszamenős álmod nem nyomasztó? Ugye h ugye


6
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Nyomasztós álmom volt, egy elhanyagolt házban (csak házban játszódó nyomasztós álmom van eleve, más helyszínen nem). Volt egy sötét folyosó L alakban, és tudtam, hogy valami veszélyes van a kanyar mögött. Meg volt egy wc, iszonyat dzsuvás, én meg azt gondoltam, hogy ezt használja valaki. Érdekes, mert dzsuvás wc máskor is volt már álmomban. Szerintem gyerekkori élmény a kerti pottyantóson, ami tele volt pókkal/pókhálóval és tiszta stressz volt odamenni, pláne ráülni. Egyik nagyimnál nem is volt semmilyen más wc, csak amikor megkapta a lakótelepi lakást. Ami mindig tiszta húgyszagú volt, mert gondolom megszokták, hogy nem húzzák le a dolgokat.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Hüm, nem tudom, szerintem van valami saját fejlesztésük, vagy vásároltak egyet.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Ez tényleg tök jó, Skizo! 

Egyébként szerinted a faszbukon milyen fordító fordít?


9
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Remek!

Köszi, az egész "ceremóniát" igencsak jól, már tévézik.Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Megkaptam délelőtt az oltást. Még semmi mellékhatása nincs. Remélem nem is lesz.

Kleó! 

Anyud hogy bírta?


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Ezzel érdemes fordítani, pontosabb mint a google: https://www.deepl.com/translator

-> A történelem során néhány nagyon híres embert rabul ejtettek az agarak.


12
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Ezen felröhögtem. Smile Köszi. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Dehogyis! Majd ha gépen leszek, kifejtem. Smile


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Örülök, hogy csak ezt találtad az egészben nem tudományosnak. Smile


15
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Kiscsillag írta:

Én is holnap megyek. Pfizert kapok.

Ő Modernát. Meg anafilaxiás sokkot. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A fene nagy tudományosságról csak annyit: az nem a vakbelünk, hanem annak ún. féregnyúlványa.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Összehasonlíthatatlanul többet tudunk az agyról és a működéséről, mint a kannibálok tudtak.

Azt, hogy soha nem fogjuk megérteni a működését csak akkor mondhatnád, ha te már teljesen megértenéd, viszont ezzel rögtön ki is zárnád magad a megállapításodból.

Az jó, ha vannak tudósok akik pedzgetnek dolgokat. Ha bizonyítják is a pedzegetésüket az meg még jobb, mert az már akkor tudományos elmélet.

A hit kb. 19 szinonimája közül csak három vallásos értelmű, ha arra gondoltál a "hit többre képes" alatt.

Nem lehetne kihagyni a teremtőt, ha lenne bármilyen tudatos teremtőre és mesterséges teremtésre bizonyíték, de egyelőre nincs, sőt egyre távolodunk egy ilyen lehetőségtől tudományos téren.

Igen, az agy misztikus szerv, de nem szabad túlmisztifikálni. Néha egy apró változás döntően befolyásolja a látható működését, máskor meg átmegy rajta egy vasdarab és no effect. Szerintem a nagyfokú redundancia (több kis rész csinálja kb. ugyanazt - ezért lehet megtanulni agysérülés után újra járni) és az miatt, hogy vannak kevésbé használt részek, afféle evolúciós maradványként mint a vakbelünk.


18
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Ha alszol nem érzed a fájdalmat, se a testit se a lelkit, mert nem vagy tudatodnál, vagyis valamilyen szinten mindenképpen összefügg.


Offline
Csatlakozott: 2021 feb 23

Nekem ezt dobja ki a google. Ez már majdnem jó, nem?

A történelem folyamán néhány nagyon híres embert elfogtak az agarak: Kleopátra, Kolumbusz Kristóf, George Custer tábornok, Babe Ruth, Al Capone, Brad Pitt, Betty White, Frank Sinatra, Victoria királynő és VIII. Henrik király, hogy csak néhányat említsünk.Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Én is holnap megyek. Pfizert kapok.


21
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mámmá holnap megy ojtásra, már végrendelkezett.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

A fordító programnak ismét kicsit nehéz napja volt.. Smile

A történelem során néhány nagyon híres embert rabul ejtett Greyhounds: Kleopátra, Kolumbusz Christopher Christopher Columbus tábornok, George Custer tábornok, Babe Ruth, Al Capone, Brad Pitt, Betty White, Frank Sinatra, Frank Sinátra királynő, Viktória király és VIII. Henrik király, hogy megnevezzünk néhányat.

(Az eredeti: Throughout history, some very famous people have been captivated by Greyhounds: Cleopatra, Christopher Columbus, General George Custer, Babe Ruth, Al Capone, Brad Pitt, Betty White, Frank Sinatra, Queen Victoria and King Henry VIII, to name a few.)


Offline
Csatlakozott: 2021 feb 23

Artifical Skizo írta:

Érdekes dolog ez az agy. A személyiség abból épül fel, hogy mi befolyásol mit és milyen mértékben. Az egyén nem több diszfunkciók kavargásánál, de még az sem tiszta, mikor beszélünk diszfunkcióról. Pl. volt most egy régi (szerintem sok helyen kissé túl is haladott) tudományos film (Féreglyukon át egyik része), amiben a pszichopata agyszerkezet nem okozott pszichopata viselkedést, egy tumor meg egy pasi agyában pedo hajlamokat generált, és mikor kiszedték elmúlt. Meg, hogy az amigdala és a körülötte lévő részek milyen érzéseket szabályoznak, amik befolyásolják a döntéshozatalt. Az ember azt gondolja, hogy van valami tudata, pedig minden a fiziológián múlik, hogy mi legózza össze hogyan a dolgokat. Többek között ezért sem tudok elfogadni pl. olyan magasztos dolgokat létezőnek, mint a lélek.

Hát, igen, tényleg nagyon érdekes. Kezdődik azzal, hogy pontosan annyit tudunk a működéséről mint azok a kannibálok akik előszeretettel fogyasztották. 

Röviden: semmit.

És van egy jó hírem: soha nem is fogjuk megérteni teljesen a működését. Bár ez lehet, hogy ez rossz hír. Egy hokedli sem fogja megérteni, hogy az ülőkéje miért pirosra van festve, a lába meg zöldre. 

De egyes tudósok pedzegetik már, hogy mibe is vágták a szikéjüket, mert valami olyasmi feltételezésekkel álltak elő, hogy mi van akkor, ha az agy csak annyi szerepet kap mint egy PC esetében a konnektor, amibe bedugjuk. Ott se mondjuk azt, hogy a csatlakozó végzi el a számításokat. És hol van még az, hogy a "tudomány jelenlegi állása szerint"...

Érdekes egyébként a téma, de szerintem a hit sokkal többre képes mint amiről mi csak gondoljuk, hogy hátha, talán, esetleg. Sajnos, vagy nem sajnos, de az ember létrejöttéből nem lehet kihagyni a létrehozóját, akit a hívők Istennek neveznek. Ezt tudomásul kell venni mindenkinek. Ateistának, materialistának, vagy (bármilyen) vallásosnak. Akinek ez nehezen, vagy egyáltalán nem csúszik le a torkán, az nevezheti a Teremtőt természetnek, vagy méginkább Világmindenségnek.

Volt egy faszi, akinek az agykérgén kívül nem volt velőállománya, hanem folyadék töltötte ki a helyét. Neki valami 140 feletti IQ-ja volt és nem voltak negatív allűrjei. Egy vizsgálat során derült ki kb 20 éve.

 


24
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 7

Sziasztok szerintem pl ha valakinek lelki fájdalma van az nem a tudattal függ össze...


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Bármivel befolyásolható. Ez a lényege a hallucinogén és tudatmódosító anyagoknak. De még egy hipnotizőr is befolyásolhatja bármilyen szer nélkül, ha az alany hipnábilis.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na, és a tudat biokémiailag befolyásolható? Ne röhögtess. Ha annyira ragaszkodsz hozzá, legyen a tudat a lélek...


27
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Az nem derült ki. A tudósnak akinek pszichopata agya volt (véletlenül jött rá egy kísérletsorozatban ahol magukat is szkennelték) voltak ilyen tulajdonságai, manipulált meg efféle, és a környezete ezt tudta, de mondták, hogy vicces fickó és annyi. Nem "rosszra" használta.

De van környezeti befolyás, csak éppen ha nincs hajlam, akkor nem működik, maximum átmenetileg, ameddig abban a környezetben van az alany. Ha van hajlam, akkor pedig úgyis olyan környezetet keres, ahol ezeket kiélheti.

Pl. voltak nagyon kis gyerekek, akiknek báboztak rossz-jó szerepben plüssállatokkal, és valami 80% felett választották utána azt amikor odaviték nekik, amelyik jó volt (egy állat ki akart nyitni egy dobozt, és a kettő másik közül az egyik segített neki, a másik pedig megakadályozta). A konklúzió az volt, hogy alapvetően az ember morális készségei már nagyon korán kialakulnak. Ha környezet nem erősít rá a negatív dolgokra, akkor így is maradnak.

A terápia megerősíti a tudatos befolyást az érzelmi felett, ezért működik. A tudatos résznek nagy a hatalma, és lehet trenírozni is. A terápia is ilyesmi lehet.

Magyarul nem találom, de bekapcsolva a feliratozást és az automata magyarra fordítást használható.

https://www.youtube.com/watch?v=rnNWqmCZpnA


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Jól tetted. Ha egynél meg tudsz állni, nincs nagy baj. 


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Idegesítő bőgőmasina lett belőlem. Még nincs dél és már majdnem bőgtem. De csak majdnem. Lehet, hogy kéne. És akkor egy időre nyugtom lenne magamtól. 


30

Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

És akkor a pszichopata agyszerkezet az egyiknél okoz, a másiknál nem? Miért? Valamint tagadod a körülmények befolyását (amit pl. a saját esetedben nem). Másrészt: ha pusztán a biokémián múlna minden, miként idézhet elő pszichoterápia változást? A gyszer, oké, beleavatkozik...


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Megvallom, megittam egy sört. Korty-korty. Kutykurutty. Jólesett a tegnapi idegtépő kontrollos nap után.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Érdekes dolog ez az agy. A személyiség abból épül fel, hogy mi befolyásol mit és milyen mértékben. Az egyén nem több diszfunkciók kavargásánál, de még az sem tiszta, mikor beszélünk diszfunkcióról. Pl. volt most egy régi (szerintem sok helyen kissé túl is haladott) tudományos film (Féreglyukon át egyik része), amiben a pszichopata agyszerkezet nem okozott pszichopata viselkedést, egy tumor meg egy pasi agyában pedo hajlamokat generált, és mikor kiszedték elmúlt. Meg, hogy az amigdala és a körülötte lévő részek milyen érzéseket szabályoznak, amik befolyásolják a döntéshozatalt. Az ember azt gondolja, hogy van valami tudata, pedig minden a fiziológián múlik, hogy mi legózza össze hogyan a dolgokat. Többek között ezért sem tudok elfogadni pl. olyan magasztos dolgokat létezőnek, mint a lélek.


33
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Igen, Kleó, ő tényleg II. Erzséböt. 

És a festő László Fülöp (Philip de László).

https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_F%C3%BCl%C3%B6p_Elek 

https://en.wikipedia.org/wiki/Philip_de_L%C3%A1szl%C3%B3

Csodálatos képei vannak.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Itt dühöngök, h haver megint ottfelejtett egy sörösdobozt a fotel mögött, még lebuktat. NEM üres, bontatlaaan! Már hűl. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mert hát hasonlít II. Böskére.


36
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Talán Velasquez festhette a hercegnőről, de lehet, h nagyot tévedtem. Haver tuti tudná...


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Na ki ez és ki festette a képet?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

 

terápiás ló


39
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Artifical Skizo írta:

Smile


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Hurrá! Főosztvez és osztvez kitöltötte helyettem a vizsgatesztet 86%-osra. Átmentem. Smile


42
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Szerintem megitta készülődés közben és elaludt.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

R-roxy írta:

Túlestetek az orális és anális témán? Vagy még ötletbörze van és én is rukkoljak elő vmivel?

Örök téma... Mint a vaginális és fallikus. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Roxyyy! Hol van már? Várom a kólás börbönt!


45
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hozd ide!


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Átmegyek érte, de nem kell beengedned a lakásba. Smile


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Érdekes kérdés!

Nekem meg itt van egy "jim beam bourbon whiskey & cola" nevű undormány. Egy kortyot ittam eddig belőle. Most mit csináljak vele? Belefeküdni sajnos nem tudok. 


48
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

A bőrön át nem szívódik fel? Mondjuk teleönteném a kádat alkohollal és belefeküdnék.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Kiscsillag írta:

Roxy! 

Ne sírdogálj! Nézegess virágokat, fát. Smile

Ma is itattam az egereket, de már azt sem tudom, miért.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Kiscsillag írta:

Reggel jól jönne egy markoló vagy egy öltöztetőkisasszony.

Ez cuki, Csillag. Smile

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen