Szerfüggőségek: ital, drogok, gyógyszer

1611 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Kleó nemrég írtad, hogy elment egy ismerősöd. Én is írtam, hogy egy barátom meghalt. Ez ebbe a topikba tartozik. 36 éves volt, de csodás kölyökképű, és nagyon tehetséges sok sok dologban, de sajnos ősem élt meg ebből, csak művelte őket hobbiként, pl. szuper fodrász is volt, de rengeteg dologban.

Együtt nőttünk fel, az egész életét ismerem. Apukája kőkeményen dolgozott, és iszonyat jófej volt, de nagyon fiatalon meghalt.. akkor tört meg. imádta az apját. Aztán jött neki a pia drog, bármit amit tudott szerezni, de legfőképpen pia. Anyja is ivott régen, de ő abbahagyta. Á mindegyis, ő élt ő jött ment, énekelt rappelt, fodrászkodott szerelt rajzolt áá... hiába imádta az anyukáját, állandó balhék voltak, a pénz és a pia miatt..

Szerettem anyuját is jóban voltunk. tényleg. Aztán meghalt nagypapája... majd2 éve elment úgy anyukája, hogy mostse hiszem el... Sad(( aztán meghalt nagymamája.... És aztán közölték velem, hogy ő is meghalt. halálra itta magát Sad előtte még itt volt nálam.. Sad nekem ő olyan öcsém volt. Több mint barát. sokkal több.. elment. rohadék pia:((((((((((((((((( röviden ennyi. Sad alkohol..


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

igen igazad van, függőség nálam meg a demencia is, csessze meg. zsír.. nekem hála ezt még egy papíromra sem írták rá, mert anyuék meglátnák, nah akkor repülök is a híd alá!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem demencia, hanem dependencia=függőség. De a szindróma szóban a hülyüléy is benne van...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Szia Kleó, a baj, hogy énis érzem az alkohol okozta demenciát... nagyon elkeserítő:( agyi ködöt..


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem van alkohol okozta dependencia szindróma diagom, de a mostani dokim sosem írja rá semmire. 

A pia a gyszerek hatását inkább fokozza, mint csökkenti.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Érdekes felvetés, erre még sosem gondoltam, de te érzed, hogy az átered milyen felfogású, az enyém tudja, de csak a fele igazságot.. de úgy olvasom, hogy a gyogyik nem hatnak jól, akkor azon kell változtatni. És arról meg nem is hallottam, hogy diagnosztizált alkoholista, nyilván van igen, ezt csak én nem tudtam. Nehéz az átereken ilyenkor a felelősség, mert ha tudják, hogy iszol, és olyan gyogyit írnak fel, és történik valami, előszedik őket...nemeccerű.


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 21

Én azt tudom, hogy a gyógyszer, amit én szedek szorongásra, disszociációra, az jó elvonási tünetek ellen, vagy azok mérséklésére - neve Tiapridal, ami nagyon jó gyógyszer férfiaknak, mivel szinte csak általában enyhe székrekedést okoz, DE nőknek meg nem jó, mert ott gyakran baba bőrének elkékülését, vérárammal bejut babába szoptatás közben meg még sok minden egyéb miatt nem jó nőknek, de férfiaknak tökéletes.

Egyes nők is jól bírják, pl. Kleó.


Offline
Csatlakozott: 2022 dec 9

Sziasztok!

Olvasom egy ideje a beszélgetéseteket, sajnos mivel én is érintett vagyok ebben, gondoltam hozzászólok. Illetve inkább kérdezek. Pl. az áterek általánosságban hogy állnak ehhez, ha szóbajön az ivás? Mert olvastam ilyet, hogy aki diagnosztizált alkoholista, annak nem szabadna benzót írniuk hosszútávra stb. Én nem szívesen beszélnék az enyémnek arról, hogy voltak elég kemény beindulásaim. Pedig ha kielégítően hatnának a gyógyszerek akkor nem lennének. Meg pl. tapasztalatok érdekelnének, hogy mondjuk a gyógyszerek hatásfoka, nem csökken már józan állapotban? Főleg a Te véleményedre lennék kíváncsi Kleó, ahogy látom a hozzászólásaid alapján, sajnos elég jól ismered ezt. De persze bárki írhat.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jó éjt!


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Köszi kleó, nekem sokat segítesz azzal mait leírsz!

jóéjt holnap jök. puszi


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Kleó írta:

Van róla sok-sok papírom is! Csak ez a dokim nem írja semmire rá.

Mármiint arról, hogymiért is lett így?  Vagy, hogy alkoholista vagy, mert az imádják ge*i módon ráírni..


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Van róla sok-sok papírom is! Csak ez a dokim nem írja semmire rá.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

ehhh:(

És akkor te ezt elfogadod, hogy alkoholista vagy? és őszintén, bűntudat nélkül? mert ha valóban ilyen szintű, akkor a bűntudatra már nincs szükség. Csak elfogadás oszt kész. Ez van. Ez vagy te.

De valami elindította ezt nálad nyilván.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem volt jobb, mindenki szerint még dilisebb voltam.

Ugyan, elvonó, 3 hét tisztaság után? Lóizé.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Nem volt jobb mikor tiszta voltál? és jött egy inger, iszok egyet, és jött a többi is? Nálam ez van. egy hétig nem iszok, oké nem is laszok és már kivagyok, és akkor inom kell. tudom aki függő az függő is marad ha tiszta is. ezis tapasztalat. baszki nagyon nehéz!!! Az elvonó tényleg olyan gáz, amiket hallok???? köszi


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Volt szünet, elvonó után 2,5 + 2 év. És olykor 3 hónap, meg 3 hét.

Nem felkeléskor kezdem, de úgy dél körül, aztán ebéd, és újra este.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Az kemény, 12, de voltak szünetek? Mert ha vodkát iszol, nem tudom mióta, az nagyon kemény. mindennap, kituggya mekkora üveggel. És csak este kezded? (én amikor omlottam már reggel kezdtem) mert akkor a nappali dolgokat is el kell látni, és akkor jön az este...? amikor nyugisan le tudsz ülni és iszogatni?

Nekem este jön ez.

ám a sörtől nekem is az van amit leírtál...csak még egy + dolog hozzájön. A beleim nincsenek rögzülve, velem született faszság hehe milyen jó.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

12 éves korom óta iszom. Sokáig főleg sört, amíg nemrégiben kiderült (életem 3. allergiavizsgálatakor), h élesztőallergiám van. Szóval a sörélesztő okozta a hasmenéses IBS-t... Azóta könnyed vodkára váltottam. Házidokinő kérdezte, h ebbő a "long drink"-ből mennyit iszom naponta, egyet? Mondom: ja, egy üveggel... Az üveg méretére már nem tértünk ki.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Ti ha tudjátok, hogy alkoholisták vagytok, én az vagyok, tudjázok hogy kb mikortól vagytok azok? és mivel kezdődött? és egyáltalán, kinek mennyi a mennyiség és miből?


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Oké, akkor semmi elnézést, mert valóban vicces volt:) Komlótea?  ilyen erős kemikáliákhozbeszedtem egy egész doboz valeriánát, és délelőttig se aludtam, szel nekem ezek nem jönnek be... már...


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Direkt volt vicces...

Amúgy a sör is kiváltható. (Na, nerm úgy, ahogy én csináltam.) Ugyanis a sörben főleg a komló az, ami altató hatású, és létezik komlótea.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Kleó írta:

Este 1-2 sör még nem alkoholizmus. 

Majd írok bővebben gépről, de most piázok.

Ne hari Kleó, de ezen jót nevettem:) Most nem tudok írni mert piázok:) eskü nehari, de ez tényleg vicces "beszólás"  és hát hja megis értem, mert ha el vagyok foglalva az ivással, lazulással, akkor soxor énse vagyok elérhető, mert hát épp van "dolgom".

Sajnos esténként napi 4 sör megy, nem is a legkevesebb alkohol tartralmú.... és már gondolgozok, hogy hogyan jutok le sörért, mennyit vegyek, hogy előre legyen pár napra... szóval ez alkoholizmus:(


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Köszi!!!! Smile

Lehet ez a dohányzásra egy megoldás, ezt ki kell próbálni.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

alkohol? nikotin? koffein?

ezek mind legálisak.

próbáld meg ártalomcsökkentve használni, például bagó helyett, legújabb cucc: nicopods

nikotin tartalmú cucc. full legális. nemzetibe megvásárolható. CSAK 18 éven felülieknek!

nem kárositja a tüdőt! legelőször nem jött be! de amióta ráéreztem sokkal kevesebbet szívok normál cigit.

itt az egyik gyártó honlapja

https://killapods.eu/hu/

sok sikert!


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Igen Kleó, de az alkohol az full legális...mert most az alkoholról írok, az érdekel, ki küzd ezzel, hogyan oldja meg, vagy elfogadja hogy ez van oszt kész.. Az esti alvás-sörök is alkoholizmus. én képtelen vagyok elfogadni, hogy szinte minden este sört iszom. uutálom magamat:( és utálom piciáter-lógus rendszert, a kórház rendszereket. írnék még de pafff vagyok...

Szép és jóéj nektek!!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az illegális tudatmódosítók nálunk nem egészségügyi, nem mentális probléma, hanem hatósági-rendőrségi, már a szipuk korától. Amíg így lesz, ez ügyben nem változik semmi.

Alkohol? Mértéktől, állapottól függ.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Este 1-2 sör még nem alkoholizmus. 

Majd írok bővebben gépről, de most piázok.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Oké  szóval szóval felébresztettem ezt a topikot, és agyon örülnék ha írnának azok, akik ezzel is kínlódnak, ez segítség lenne.

Köszönöm.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

F.köv.  röviden: amikor volt egy nagyonnagy törés az életemben, mindegy mi, akkor full alkesz lettem de úgy hogy már reggel vodkát ittam. Csak lestem magamat, hogy WTF??? (főleg h előtte ugyan buliztam, de nekem a táncolás volt a lényeg, nema pia!) olyan mennyiségű alkoholt ittam meg, hogy ha visszagondolok, elsem tudom képzelni hogy éltem túl! Macskakő lefejelés, és több baleset is... Brutál tömény, pezsgő áá mindent! Legtöbbször ájulásig, egyszer még detoban is voltam.. Kemény volt. Aztán mintha elvágták volna. Hála..

Mivel sajnos gyerkkorom óta insomiás vagyok, azért iszok sört, hogy aludjak, hogy felkeljek és segítsek anyuéknak. Titkolom előttük, mert rohadt nagy baj lenne!!! És rettegek h kiderül. Minden gyogyit kipróbáltam már, alvásra, de tohadt gyogyireziszten vagyok. 

Napközben, ha valaki megkínál bármivel, áááá nemmm, nekem nem kell, sőőt a pia szagától is rosszul vagyok. Szilveszterkor, már csak gyerekpezziből iszom. Utálom az alkoholt.

És jön az este... jön a sör, hogy aludjak, hogy fel tudjak kelni. Van mikor nem iszom, érzem mikor van az, hogy nah nem kell. De ez akkor is alkoholizmus. És anyámék miatt rohadt nagy bűntudat. És mivel a pénzem nagyon kevés, ezért méginkább bűntudat:( erre költöm??? Sad Ismerek egy alkesz nőt, de ő fullosan az, tömény és minden, nagyon jólelkű, bírom őt, de baszki ő dolgozik keményen, és abból fizeti. Egyedül él meg, és erre költi, joga van rá, hogy eldöntse. Ehhh:(((((((((((


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Szóval, mivel képtelen vagyok aludni, már gyerekkorom óta, durrva insomnia, ezért esténként sört iszom, hogy aludjak. Utálom, gyűlölöm, és mégis... aludnom kell, hogy felkeljek..

Nem tudom, aki iszik, az bevallja e, és képes e elfogadi, hogy ez van. Én mindennap gyűlölöm magma emiatt!!!! ... folyt kövmajd.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 29

Nyah, ide írok, mert vannak kőkemyény függőségek, nem hirdetem őkete, nem támogatom őket, stb., de vannak!! Közüttünk is sok, a világban is sok akik titkolják!

Sajnos ez a mentális betegséghez hozzátartoznak. Hisz a gyogyik s tudatmódosító szerek, csak legális. Sokan küzdenek droggal, és alkohollal. Ami nagyon kegyetlen csapda, de ha nincs kivel megbeszélni, akkor????

Én most az alkoholról írnék és kérdeznék. Az is legális! De gáz.

Kell beszélnünk róla, és segíteni a tapasztalatok által.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Jelentem júniusban majdnem belehaltam a piálásba (csak boroztam, de nem keveset, méjusban már szinte vizet sem ittam, enni sem nagyon tudtam). Vesegyulladásból elégtelenség, májkóma, tüdőgyulladás. Alprazolam-toxikózis. Lélegeztetőn voltam 4 napig, utána jött még a delirálástól 1 hét pszichózis. Nem emlékszem az egészre, csak mikor visszavittek az intenzívről a bel-re, akkor nem tudtam mozdulni sem. Újra kellett tanulnom járni, 5 hónap szobafogság jött meg depresszió, ami még megvan. Polyneuropátia lassan enyhül.
Fél éve egy kortyot sem ittam és valószínűleg emiatt soha többé nem ihatok semmit sem.
Nem könnyű így az élet pia nélkül, egyedül, meló nélkül, totál motiválatlanul.
De hát szembe kell nézni a való-valósággal.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

BEMUTATKOZIK A KOKAINMEDVE

HAMAROSAN A MOZIKBAN

 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

nyugi, én is csak módjával csinálom... kezdődik a Vidor Fesztivál... Yeeee... Smile


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Drukkolok! Kitartást!


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

el kell jutni egy pontra ahol az embernek magának kell felismernie hogy neki személye szerint hogyan jobb tovább!

 

ezt nem lehet erőltetni.

 

ezt nem lehet mantrázni, magyarázni.

 

a felismerésnek a DÖNTÉSNEK az egyénben kell lejátszódnia!

 

személyes meggyőződésévé kell válljon!

 

 

teljes mértékben hinnie kell benne!

a cél ott KELL legyen mindig előtted!

 

Ki kell tartani!

akarni kell!

 

!!! TENNI a JÓ CÉL érdekében !

 

#########

##############

##################

 

nyugi skacok minden okés velem

 

eljutottam odáig hogy egy nagyszabású szubsztancia letételt kezdek el

 

--===>>> az orvos által felírt gyógyszerek beszedését természetesen 100% ig az előírásoknak megfelelően követem!! <<<<==---

 

azonban minden más a többségi társadalom által is káros hatásúnak megitélt anyagot most egy nagyon nagy elhatározással a legjobb képességeim szerint igyekszem negálni.

 

 

bizzunk egymásban!

 

támogassuk egymást a közös jó célok elérése érdekében!

 

 

tehát mégegyszer leírom  A GYÓGYSZEREKET ELŐÍRÁS SZERŰEN TOVÁBBRA IS NAPONTA - AHOGY ELŐ VAN ÍRVA - BESZEDEM!!! ezzel sincs gond.

 

legyen kiegyensúlyozott estétek!

 

 


Offline
Csatlakozott: 2022 máj 2

...


Offline
Csatlakozott: 2019 szep 14

Anno a volt szomszédunk húsnyuszikat termesztett, ugye azok megenni valók voltak. Kaptunk többször is frissen római tálban kis szalonnával tűzdelve, némi krumplival és hagymával körberakva isteni és puha.

Elnézest ha valakit érzékenyen érint a téma.


Offline
Csatlakozott: 2022 máj 2

.


Offline
Csatlakozott: 2022 máj 2

.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én ahányszor "kénytelen" voltam megenni, kijött. Ronda pipi, disznó, tehén. Meg birkapörkölt, ha jó, és előre tudom is...


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nyuszit nem is lenne szívem megenni és azt mondják rágós. Marad a ronda pipi és a malac.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Jó jó, én nem szeretem a nyúlhúst, a nyuszi simogatni való.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mérges leszek... Erdő!!!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Kleó írta:

Olyan helyre viszik, ami neki élettere.

Serpenyő, lábos?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Borostyán írta:

ElijahShade írta:

Nem mondta meg nekünk, de mikor egy korábbi burás tag valami közszereplőkről írt ki valamit, akkor mondta, hogy beperelték emiatt bura képviseletében őt. Nem tudom mit írt ki illető és milyen közszereplőről, mert később mire ezt láttam kiírva, addigra annak az egyénnek a kiírását törölte, így csak azt fedeztem fel, hogy arról világosítja fel kiírót, hogy többet ilyet ne írjon ki.

A közszereplők nevét nem árulta el, meg semmit.

Jah hogy emígyen...hát én is most jövök egy tárgyalásról,mindenkit beperelek,még a bíró is fizetni fog nekem ehh XD

 

Nem perelte be senki és nem is keresték meg ilyen ügyben. Szólt, h ne írja ki mert beperelhető. De leginkább B. Eszter.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Olyan helyre viszik, ami neki élettere.


Offline
Csatlakozott: 2021 jan 25

ElijahShade írta:

Nem mondta meg nekünk, de mikor egy korábbi burás tag valami közszereplőkről írt ki valamit, akkor mondta, hogy beperelték emiatt bura képviseletében őt. Nem tudom mit írt ki illető és milyen közszereplőről, mert később mire ezt láttam kiírva, addigra annak az egyénnek a kiírását törölte, így csak azt fedeztem fel, hogy arról világosítja fel kiírót, hogy többet ilyet ne írjon ki.

A közszereplők nevét nem árulta el, meg semmit.

Jah hogy emígyen...hát én is most jövök egy tárgyalásról,mindenkit beperelek,még a bíró is fizetni fog nekem ehh XD

 


Offline
Csatlakozott: 2019 szep 14

A google AI- ja nem tesz ki hirdetéseket olyan oldalakra, amik erőszakosak fegyvereket reklámoznak kábítószerek a téma stb.  A hirdetésekért pedig pénzt kap az oldal üzemeltetője.


Offline
Csatlakozott: 2019 szep 14

Ok, igazad van. Több ilyen hozzászólás nem lesz részemről.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen