Hit, vallás. Elmezavar vagy megszállotság

28 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2010 szep 7

https://www.youtube.com/watch?v=lszFltpA_WY


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

A Jézus Krisztusunkban való hit valóságos, és áldásos. Istenünk, teremtő Atyánk túlcsorduló szeretetével teremtett minket. Könnyeket ejt értünk, annyira vágyik arra, hogy újra visszatérjünk Hozzá. Nincs rá szó, hogy mennyire szeret minket, kicsi gyermekeit. 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

http://hu.wikipedia.org/wiki/Exorcizmus

 

Vajon a pszichológia mennyiben más?Smile


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

szia Harmony

hát, az epi nagyon sok mindentől kialakulhat, de olyan szerteágazó a betegség, hogy még az orvosoknak is fejtörést okoz

nálam szép fokozatosan alakult ki, először hallucinációkban jelentkezett, megtévesztve ezzel az orvosokat, de kihagyásaim, bambulásaim mindig is voltak.

végül kikötöttem a nagyrohamnál,ami most is van, az orvos is látta, így végre kiderült a diagnózis


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

szia Zsivány

az aura mindenkinél más, nagyon sokféle lehet

én mostanában egy hülye csípős ízt érzek a számban,meg hányingert, de csak egy percig, és utána se kép, se hang

eszméletvesztés, fennakadt szemek, szájhabzás, rángatózás, ebből áll a nagyrohamom

ez nálam 2-3 percig tart

a visszatérés elég nehéz, azt mondják, kb 10 perc, de utána elalszok 3 órát

utána minden olyan,mintha mi sem történt volna, de ha nem alszom ki, zavaros vagyok egész nap

néha, ritkán van kisrohamom, ami abból áll, hogy elbambulok 1-2 percig, és totál kiesik, ami közben történik


Offline
Csatlakozott: 2011 júl 29

Szia  Memphisgirl;

Hat ha nem egyszeru, akkor nem egyszeru. En csak beszelgetni szeretnek errol. Nekem nincsenek epilleptikus rohamjaim.

Engem erdekelne ha leirnad reszletesebben az aura szeru elo allapotot.  Olyat lehet, hogy mar ereztem egy parszor, de annak is van mar 25 eve.

Figyelemvesztes az nekem van. Kulonosen ha hallgatok valamit a kocsivezetes kozben.  Sokszor van az hogy ket-harom orat is vezetek egyfolytaban.  Olyankor szoktam imadkozni. Nekem mukodik. Konyvet olvasni az csak keveset tudok, mert a figyelmemet vesztem. Kocsivezetes kozben nem olvasok konyvet. -)) hehe.  Meditalok is kocsivezetes kozben: nyitott szemmel az ut valos geometriai vonalara koncentralok, es arra, hogy ahhoz igazodjak mint fizikai valosaghoz, es a forgalomban resztvevo tobbi kocsira is koncentralok.  Es probalok minden mas gondolatot es gondolat folyamatot blokkolni. Tehat mindig van hogy elkezdek valami masrol gondolkodni, hogy fel kellene adnom egy levelet, vagy beszelnem kellen valakivel amikor megerkezek valahova, aztan ezeket probalom megallitani, es visszaterelni a gondolkodasomat csak az utra es a forgalomra.

Az elrevedes, az is volt nekem, kulonosen amikor iskolaba jartam. Eloadasokon. Aztan igy nem tudom visszaidezni, hogy pontosan milyen elmeny volt. De esetleg ha te elmodod es korulirod akkor lehet hogy raismerek.

En nem tanacsokat akarok mondani, en csak beszelgetni szeretnek errol. Engem erdekel hogy neked milyen. Es ez is csak mint informacio: elmondod hogy ilyen, es akkor olyan. En nem itelkezem, hogy ilyennek kellene lenni, vagy hogy elfogadhato-e vagy sem. Ez van oszt ez van.

Koszi. Irjal meg.

Szia

zsivany


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Zsivány, tudod, ez nem ilyen egyszerű a gyakorlatban

vannak rohamjelző kutyák valóban, akik megérzik a rohamot, és jelzik ezt a gazdájuknak, aki le tud feküdni ilyenkor, ezzel megvédi magát a sérülésektől

nálam ez úgy működik, hogy megérzem a rohamot 1 perccel előtte, de akkor már csak nyöszörgésre telik tőlem

ha szerencsém van, és nem vagyok egyedül, akkor segítenek lefeküdni, ha egyedül vagyok, akkor verem magam össze-vissza

hát így néz ez ki a gyakorlatban


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Olvastam hogy János Pál pápa a Vatikánban többször űzött ördögöt.

Én ezt a tevékenységet még ha maga a pápa csinálja is erős fenntartásokkal fogadom.

Nem hiszek a pokolban és az ördögben, legalább is nem abban a formájában ahogy a közvélekedésben él. A boszorkányokban sem. Ámbár?... van néhány parlamenti "képviselő asszony" aki szolgálati gépkocsi helyett szolgálati söprüvel is közlekedhetne nyugodtan...


Offline
Csatlakozott: 2011 júl 29

Memphisgirl Szia!

Hat en nem vagyok valami nagy kereszteny.

Imadkozok-e erted: igen. De szerintem ez meg nem olyan hatasos mintha te magad imadkoznal sajat magadert.  Bizonyos mondatok ismetelgetese igenyli, hogy bizonyos idegpalyak legyenek aktivalva. Lehet hogy bizonyos idegpalyak aktivalasa az epilleptikus sokkhoz vezet, es lehet hogy mas idegpalyak aktivalasa elvezet az epilleptiku sokktol.

Azok az erzesbeli elteresek amikrol irsz hogy azok a ugynevezett "aura".  Lehetseges, hogy az aura kialakulasakor valaki erzekelni tudja azt es bizonyos idegpalyak aktivalasaval, kulonbozo mondatok ismetelgetesevel el lehet kerulni a sokkot.  Bar az is lehet hogy meg mint megelozo modszer, meg az aura allapotot is el lehet kerulni.

Lattam egy dokumentumfilmet amiben az epillepszias lanynak volt egy kutyaja, es a kutya mar elore meg tudta erezni a lany auras es elo epillepszias sokk allapotat.  Es a kutyat megtanitottak arra hogy jelezze ugatassal.  Es ez valamennyire asszem hogy segitett a lanynak.

Vannak bizonyos erzesek es gondolatok, es mondatok amiknek a johatasa nagyok valoszinu. Gondolom  mar magad is tudod. peldaul: "Kenyelmesen erzem magam." , "Kenyelmesen erzem magam annak ellenere is, hogy nem tudom biztosan mit hoz a jovo.", "Az emertarsaim engem elfogadnak.", "En is elfogadhatonak talalom az embertarsaimat.", "Biztonsagban erzem magam."

Hipnotikus es szubliminalis modszereknel a kovetkezo mondatok nagyon kozos nevezon johatasuak:

1, "Anyu es en egyutt vagyunk."  = " Mommy and I are one."

2, "Ha nekem jobban sikerul mint apunak, az rendben van." = "It's OK to do better than Daddy."

Es meg sok , sok minden amik kepek, es regenyek, es versek es zene, es szobrok, es epuletek, es szindarabok, es filmek, amik jo hatassal lehetnek, es ezekbol van sok es az ezoterikus hitvilag ezt szelesteruen alkalmazza.

Te is megtalalhatod , hogy neked mi az ami hasznal.

Hat szerintem valami ilyesmi;

Tisztelettel;

 

zsivany


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

édekes meglátás

végülis vagy szentnek, vagy ördögtől megszállottaknak tartották az episeket különböző korokban

manapság leginkább félnek tőlük (tőlünk), a rohamok látványoktól, és inkább távol tartják magukat

mi vagyunk az ügyeletes rémek húúúú

nekem elég gyakran vannak rohamaim, miféle gyógymódot javasolsz?

imádkozol értem?

egyet azért tisztázzunk:

Az agyi információáramlás az idegsejtek között kémiai átvivő anyagok, valamint elektromos jelek útján történik. Amennyiben az elektromos kisülések kontrollálatlanul és szabálytalanul tovaterjednek kóros agyi izgalmi állapotot hoznak létre. Attól függően, hogy az agy mely területe érintett, különböző kóros tüneteket okozhatnak. Leggyakoribbak a mozgászavarok, rángások, valótlan ízek, szagok, hangok, látási élmények észlelése, tudatzavarok, figyelmetlenség, elrévedés, eszméletvesztés. Az esetek 20%-ban ezen érzékelésbeli eltérések megelőzhetik az epilepsziás roham kialakulását (ezt nevezik aurának).

ez az epi


Hajnal21

En abba hiszek es errol olvastam hogy visszafee nincsen , csak elorefele, mint az evolucioban, ahol visszefele mar semmi nem fejlodik(eltekintek hianyos biologiai tudasomtol), ezaltal barmely eloleny csak elorebb lephet, ezaltal az emberbol mar csak ember lehet a kovetkezo eleteben is.


Offline
Csatlakozott: 2011 júl 29

En azt gondolnam, hogy az Isten az kivul allo is es belul allo is. On maga magaban tukrozodo is, es meg olyan is amit senki sem tud. Es olyan is amit mindenki ismer.

Ja, a buddhizmus is eliteli az ongyilkossagot, mert hat minek? Es rosz karma. Nem hasznos. Hogy ezek az uj vallasok milyen sietosek.  A buddhista hitvilagban, ugy ertem, hogy az egyen (reinkarnalodik) ujja szuletik, mint egy uj leny. Es van rangsor a lenyek kozott, es az emberi elet az nagyon magas rangon van, mert lehetseges ebbol a megvilagosodas, es nirvana, es a tokeletes boldogsag elerese. Nem szuksegszeruen kovetkezik ez be azonnal. De az ongyilkossag csak egy  fajta visszafele valo lepes aminek ugy sincs sok ertelme, mert van eleg ido. Visszafele is lehet lepni, es elorefele is, ahogy az egy'en akarja.

Az en velemenyem es tapasztalatom az, hogy meg lehet csinalni. Tehat lattam es tudok sok olyan emberrol aki ongyilkossagot kovetett el es meghalt. Vagy akiket mas emberek megoltek es meghaltak. Az ugynevezett 'halal' a valosagban lehetseges. Sokan ezt ugy ertelmezik, hogy engedelyezett.  En nem szeretnek az az egyen lenni aki meghatarozza, hogy mi a kulonbseg a lehetseges es az engedelyezett kozott.

En azt gondolom, hogy lehet hogy engedelyezett, lehet hogy tiltott, de minden esetre lehetseges.

Ha nem akarsz meghalni ne probalj ongyilkossagot elkovetni. Aki meg elkovette es belehalt az ne reklamaljon. Bar sikeres ongyilkossagbol kifolyolag meg hozzam nem erkezett panasz az elkovetotol.

Hat , csak hogy en is irjak valamit a szorakoztatas kedveert.

Tisztelettel;

 

zsivany


Offline
Csatlakozott: 2011 júl 29

Az epilepsziás roham imával is gyógyítható? 

En ugy gondolom, hogy egesz biztosan igen.

 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

A vallás gyakorlása nagyon sokat segíthet egy beteg emberen. Nem a hitről beszélek, hanem a vallásgyakorlásról, tulajdonképpen menekülés, de előremenkülés. Katolikus vonalon, a papok próbálnak az ilyen embereknek valami segítséget nyújtani, hasonlóképpen a zsidó rabbik is a lehetőségekhez mérten. Sok papot ismerek -ja kérem hittanos elsőáldozó stb voltam:)- egyikük mesélte, hogy a gyónás sok esetben pszichoterápiaként funkcionál. Sokakat tesz lelki nyomorékká ez a világ. És ilyen embereket rá kell valahogy vezetni, hogy szakemberhez forduljon.

A Zsidó és a Római Katolikus egyházat azért említettem, mert mindkét felekeztnél az öngyilkosság bűn. Magyarán nem kapja meg az egyházi végtisztességet az öngyilkos. 

Az élet Isten tulajdonaSoha nem lesz jogunk hozzá, hogy elvegyük a saját életünket, vagy másét.

"Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1 Korinthus 6,19-20)


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Az epilepsziás roham imával is gyógyítható? 

 


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 13
Három ördögűzés

II. János-Pál pápa sajtóértesülések szerint három ördögűzést végzett el hivatali ideje alatt, mindegyik alkalommal fiatal nőkből űzte ki a gonoszt: 1982-ban egy földön fetrengő nőt szabadított meg, 2000 szeptemberében pedig a Szent Péter-téren egy "nem evilági hangon és nyelven" sikítozó nőből űzte ki a sátánt félórás munkával, miután ez a Nemzetközi Ördögűző Szövetség fejének nem sikerült. Az őrület jelei később ismét előjöttek a nőnél. Harmadik alkalommal egy huszonnégy éves nőn segített.

 

innen : http://index.hu/kulfold/janospal/


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 15

Attól függ a világ melyik részén. Mert ugye Európában ilyet nem csinálnak már, s a Pápa is tagadja, hogy ördögűzéssel foglalkozik e még a katolikus egyház. Az hogy 1 bipolárison, hogy lehetene ördögűzést végrehajtani, hát sehogy. Afrikában még igen a sámánok a törzsi vezetők még foglalkoznak ilyennel. De most inkább 1 lamolepet kapnál, h szedjed. Én is láttam ezeket a filmeket, de manapság sok ehhez hasonlót készítenek, és szerintem nem véletlen. Mivel a téma az örök, mert az ember kiváncsi, sőt még látványos is és a hit pedig mindig jelen van Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 7

Na mármost, mint tudjuk a skizofréniában periodikusan megfigyelhetőek állapotváltozások, és vannak "rögzült" viselkedésminták és képzelgések benne. Vannak olyan képek és gondolatok, melyek időnként visszatérnek és vannak amik amik nem. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor elmondható, hogy nem lehet megszállás. Vagy ha úgy vesszük éppen lehetséges az, hogy a megszálló lélek időnként "visszatér" az emberbe. Vannak a túlvilágon olyan földhöz ragadt "makacs" lelkek, akik nem akarnak elszakadni földi életüktől, ezért keresnek egy "gazdatestet" maguknak. Ilyenkor átveszik az irányítást a megszállott teste felett. Vannak olyan "tünetei" a skizonak, amik hosszútávon fennállnak és vannak pozitív és negatív tünetek. Most így hirtelen nem tudom melyik melyik. De van az a tünetféle, amikor a beteg egy állapotban stagnál, és nem pszichózisos tünet. Hanem pl depresszió, fásultság, aluszékonyság stbstb. És van az amikor téveszmék, hallucinációk, hanghallások meg hasonlóak vannak. Én paranoid skizofrén vagyok, de semmikképp nem érzem megszállva magam. Én valahogy úgy magyaráznám a "betegséget", hogy felborul a belső egyensúly és "realitásérzék", de ez nem egy másik lélek hatására történik, hanem különböző tényezők együttes összeállása eredményez(het)i. Mivel mi skizofrének sokkal érzékenyebbek vagyunk a minket ért hatásokra, amugy is a skizok érzékeny emberek. Persze lehet bárminek nevezni, megszállásnak-betegségnek, de valahol szerintem egyik sem. Ez inkább egy reakció a környezeti hatásokra, és mi így reagálunk rájuk érzékenységünkből fakadóan. Aztán ott van még az is hogy drog is kiválthatja a skizot. Na az sem éppen a megszállás kategória Tongue Hát most ennyi jutott eszembe.


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 13


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 13

sátán és isten ugyanazokat a mássalhangzókat tartalmazza : S.T.N

isten visszafele olvasva net-si

a net-sí a fórumozás is, csúszás számítógép segítségével

angolul meg DOG

bolond vok

Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 7

holnap sztem írok erről bővebben, ha lesz erőm.


Offline
Csatlakozott: 2012 jan 7

ha a "megszállottság" 24 évig tart akkor nem valószínű hogy ördögöt kéne űzni a skizofréniás tag-ból........ szóval a skizo az nem megszállottság vagy ha igen akkor folyamatos megszállásról beszélhetünk.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 31

nagyon érdekes gondolat.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen