Bipoláris zavar 3.5

540 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem 2 AD kellene. 1 nem eléggé hat.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Ez a mozgástól fogyhatok para nekem is volt.


3
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Ja, meg mondjuk az is jó lenne, ha nem lenne az egy parám, hogyha 15 percet gyalogolok, akkor leadok akár egy grammot is.
Hónapok óta nem mértem magam, nem is igazán akarom.
Márciusban híztam, akkor viszont jó volt megmérni.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Remélem, nem lesz ilyened. Meg nekem is javul valahogy, Nem tudom, megint behozom talán a hálóba Jézus életét...
A patikás suiciduumaim valahogy mindig összefüggtek a kialvatlansággal, állandó agykattogással. 
De hát soha többet ilyeneket, az is biztos. Másfajtát sem.
Most viszont már az alkohol is elkezdett nem jól hatni. Kíváncsi vagyok, meddig bírom, hogy ne akarjam újra kipróbálni, hogy akkor talán mégis esetleg segíthet valamiben (mondjuk elfelejtsem, hogy pár napja hogy nem volt jó).
Próbálom a Xanaxot csökkenteni, mert nem hat (talán tényleg már paradox, toxikus) de nem gondolom annyira, hogy ez egy jó időszak erre most. Tettem már le, de valahogy visszakúszott mindig.
Ma egyébként nem pörgök annyira, inkább depis vagyok, pl. nem beszélek hangosan magamban valami konkrét emberre gondolva, mint az elmúlt napokban.
Meg azt is imádom, hogy a doki ezt alvás-parának hívja (meg az evésre is rá lehet akkor húzni). Hát, köszi...


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Az a baj, hogy ez egy óriási ördögi kör. Ahhoz, hogy jobban legyünk, aludnunk és ennünk kell. De mivel nem vagyunk jól, ezért nem tudunk aludni és enni (vagy csak nagyon keveset). Mivel emiatt még rosszabbul leszünk, fixálódik, hogy "aludnom és ennem kell, mert ha nem, akkor ...". (Egyébként ez teljesen logikus gondolat.) Egyre nagyobb a kétségbeesés, egyre nagyobb a stressz, egyre kevésbé megy ez a két nagyon fontos dolog. 

Én most hogy jobban vagyok, egész nap eszem és sokat alszom (viszonylag, mert pörögök). Hol van ez ahhoz képest, mikor nem bírtam enni ill. mikor 4 órát aludtam éjjel és napközben egy szemhunyásnyit sem, pedig kifejezetten nagy az alvásigényem. 

Nem tudom, ha valaha megint lesz a nem-alvás, nem-evés, mit csinálok. Lehet, hogy kinyírom magam. 


6
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kleó írta:

Egy kis pörgés, pl. kialvatlanságtól, nem evéstől, izgatottságtól azért van, mert ezzel bírja "munkára" magát a szervezet. Ez nem kóros.


 

Ja, értem is, hát csak az a bajom, hogy ez nem pár napja megy, és nem igazán lehet regenerálni már egy jó ideje. Ma is azért voltam kint, nem is röviden, de már mittomén, ez is segít-e. Valamikor a napi több kilóméter kifejezetten nem segített.
Eléggé zavarban vagyok most.
Az áternek van ez a jó dumája, hogy sokan nem alszanak eleget és akkor fáradtak, de majd akkor alszik holnap, vagy holnapután, vagy a jövő héten.
Na, hát ez a jövő hét már lassan 1,5 hónapja van így frissiben. Meg hát ugye évek óta altató, több szakaszos alvással, hiába adja az érezetet, hogy alszol, tudjuk, hogy nem természetesen pihentet. Tolja az ember maga előtt a galacsint, mint a ganajtúró Sad


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Hihi, ez a hipománság ismerős, volt múltkor itt egy lány, és ő is láncdohányzott + pörgött + állandóan beszélt (de nem kötekedett és veszekedett), tök ari volt. Később kérdezte, hogy nem volt-e túl izé, de mondtam, hogy felismertem a mániát és inkább érdekes volt.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Egy kis pörgés, pl. kialvatlanságtól, nem evéstől, izgatottságtól azért van, mert ezzel bírja "munkára" magát a szervezet. Ez nem kóros.


9
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia!
Én örülök, ha nincsenek érdemeim ebben a témában Wink
A kialvatlanságtól rettenetesen elcsigázott és kimerült tudok lenni, de nem álmos sajnos, viszont friss semmiképpen sem, soha. Olyan sem nagyon volt, hogy le akarok azonnal feküdni. Nem rég volt ilyesmi, hogy éreztem estére, hogy túlpörögtem, kipukkadtam (napközben voltak konkrét események, nem csak virtuális vagy szellemi igénybevétel) és lefeküdtem, és nem tudtam már a szemem nyitva tartani, de az altató sem hatott.
A doki olyan helyen rendel, ahol még sosem voltam. Elég szar helyen. Előre kinéztem, hova is kell mennem. Igazából a lábaim vittek el odáig valahogy. Ott kábé 1,5 órát beszéltem, akkor abba belepörögtem, meg hogy történik valami éppen, új helyzet, új esélyek.
Én ugye sokat beszélek, ahogy tapasztalod te is, ez a magánytól is van.
De aztán valahogy hazaértem és akkor megint csak kipukkadtam, de nem ledőltem, hanem csak kóvályogtam még a nap folyamán estig. Mondjuk akkor éppen nem pörögtem már, emlékeim szerint. arra sem emlékszem, ezek után hogy aludtam.
Ahogy az új doki rámsütötte a bipol bélyeget, tapasztaltam egy olyan napot, hogy a pörgéstől nem tudtam sem enni, sem aludni, de nem is esett amúgy jól, talán még boroztam is közben. Ilyen sem volt még soha korábban.
Igaz, olyan volt már, hogy az exemmel (aki bulimiás is, és nem lehetett vele igazán rendesen együtt enni) sétáltunk, sportoltunk, de nem ettünk-ittunk és akkor így rám szólt délután, hogy be kellene már venni a Xanaxot, mert pörgök.
Szóval kiegészítem a sort, talán ha nem eszem rendesen, akkor is tudok pörögni valamennyire.
 Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Szia!!

Hüm, hát nem akarom lebecsülni az érdemeidet, de amikor én először pörögtem és HIPOMÁN voltam (szóval hol volt a MÁNIA), akkor két doboz piros Marlborot toltam el esténként egy-két óra leforgása alatt, egész nap intézkedtem, veszekedtem, rohangáltam, kötekedtem, teljesen folyamatosan beszéltem (hülyeségeket), semennyire nem érzékeltem a környezetemet és persze roppant keveset aludtam (ahogy te) és olyan frissen ébredtem és keltem, mintha 20 órát aludtam volna. 

 "Akkor is úgy mentem hozzá, hogy 2 órát aludtam előtte (izgultam az első találkozótól) és tényleg pörögtem."

Leírnád, hogy pontosan mit éreztél?


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Hali!
Jó lenne tudni, hogy vajon azért pörgök-e mostanság, mert már 1 hónapja nem alszom (ugye a közbeeső időben a fogfájások miatt, most meg csak egyszerűen nem megy újra, altatóval is alig), vagy azért nem alszom-eszem, mert tényleg bipol vagyok és pörgök. Pajzsmirigyem nemrég rendben volt, sőt, inkább az alsó határokhoz tendáltak a szintek.
Hangulatstabikat szedtem régebben, olyan "miért ne" alapon, nem volt pörgés éppen, de nem váltak be, sőt (van olyan még azért, amit nem szedtem).
Nem megyek magamnak ruhákat venni, nem olvasok ki háborús regényeket, nem flörtölök, nem rendezek nagytakarítást, nem hívok fel száz embert, szóval nem ez a mániás dolog, de egész nap szinte magamban beszélek egy ideje, már fáj a torkom tőle.
Persze nem beszéltünk tegnap erről az orvossal, mert így az elmúlt éjjel gondolkodtam el ezen.
Ő írta le a zárómra, hogy bipol kettő kevert felhangolt fázisban. Akkor is úgy mentem hozzá, hogy 2 órát aludtam előtte (izgultam az első találkozótól) és tényleg pörögtem. Tudok pörögni amúgy a fáradtságon kívül SSRI-tól, alkoholtól, néha valami felfokozott helyzetben (pl. vizsga), én szekunder biplonak hívom magam. Évtizedeken keresztül unipol major depressziósnak kezeltek.
Mondjuk térjünk vissza a kedvencemre, és fogjuk rá a keti-elvonásra Sad


12
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

200 mg-os Lamolep adagomat 12,5 mg-al kell hetente emelnem. 8 hét alatt érem el a 300 mg-ot. Ez nagyon lassú. Nem tudom, h milyen adagnál kell megállnom. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Mit tud kezdeni egy gondnok egy hajléktalannal, ha egyik városból a másikba császkál? (Nem vesz vonatjegyet)


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Vannak olyan pszichiátriai otthonok, amik ingyenesek vagy 20-30 ezer Ft-ba kerülnek? Vajon mennyi a bekerülési idő? 


15
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Terheli a 3 gyszer. Önmagában kevés lenne a gyógynövényes.

Olanzapin 2,5 mg: nagyobb adag szétcsap, hiába oldana jól szorongást

Lamolep 200 mg: szorongást nem old, nagyobb adagnál jöttek a kiütések

Brinti 2x5 mg: több sem hatott jobban, szorongást alig old

Nyugtatót szedhetnék nappal, de nem akarok mégjobban rászokni, ráadásul álmosít.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ha ezekkel a "cukorkákkal" elvagy... minek is terhelnéd a májad?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Frontint teljesen elhagyom. Pontosabban végszükség esetire redukálom. (vizsga, fogászat stb) Most csak 0,5 mg-ot szedek, azt felezem. Januárban 1 mg-ról vittem le 0,5 mg-ra.


18
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Élvezem, hogy szép, napos idő van. Nem minden nap mozdulok ki, de így is jól hat a hangulatomra. 

Jobb a csökkentett adag Brintivel (2x5 mg), nincs szédülés, émelygés. Előbbi nagyon zavaró volt, utóbbi gyakran csak abban nyilvánult meg, hogy hányingert okozott a cigi, ezért nem kívántam. 

Most is legszívesebben fexek, de képes vagyok felkelni. 

Tv, net leköt. 

A HOVÁ-nak kellemes hatása van, citromfű kapszulával veszem be. Nem tudom, h ez hat-e vagy csak a HOVA, amiben eléggé magas adagban van valeriána. (Más, kisebb hatóanyagú készítmény nem hatott). Csodát nem lehet várni tőle. Egy 0,25 mg-os Frontinnal nekem felér a hatása. (mivel nekem a Frontin a hosszú ideje tartó szedés miatt már gyengén hat). Relaxáció, meditáció is ennyit segít, de nem relaxálhatok bárhol, bármikor. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Szerintetek 200 mg Lamolep és 2,5 mg Olanzapin mellett van esély arra, h ne alakuljon ki kevert epizód? Hipomán nekem enyhe tünetekkel jár, nem olyan nagy baj, ha előjön. Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Orvosom válaszolt.

Brintit csökkenthetem 10 mg-ra. 

Frontin helyett orvosom szerint nem érdemes másikra (seduxen, rilex) váltani. Mellékhatásuk is hasonló.

Átveszi a terápiámat.


21
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Az nem sok.

Nekem régen 800 mg-ig emelték. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Az nem sok.

Nekem régen 800 mg-ig emelték. 


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Kitartást kívánok, mielőbbi jobbulást.

75 mg-ot szedek jelenleg belőle. Az elején 150 volt. 


24
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Explemed nem álmosít. Sertralin sem, legrosszabb esetben is csak minimálisan. Ami engem nem álmosít, az mást sem...nekem nem okozott álmosságot. Hatása sem sok volt. 

Nekem csak estére jó álmosító gyszer, de csak olyan, ami másnap már nem szedál. Alvássegítőnek kell vmi.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

A Ketilept is álmosíthat. Abból mennyit szedsz? Én is szedtem, utáltam.

Most súlyos depresszióm van. Aluszékony, minden nehezemre esik. 

Nekem nappalra a Frontin sem jó, max alkalmi szedésre. 


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

A nagy adagot én sem bírom. Most hogy vagy?


27
Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Valami álmosít, az biztos:) Csak nem tudom, hogy a sok közül melyik. A Rivotrilt például régen szorongásra szedtem napközben többször. Az eléggé álmosított.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem a kevert fázisban megváltás az antipszichotikum, de csak kis adagban.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Abilify (Explemed) pedig akatíziát és erős légszomjat okozott.


30

Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Értem. Nagyon álmosít az antipszichotikum? 

Én álmosság miatt nem tudom szedni normál adagban. Annál nekem a halu is jobb.


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Kiscsillag írta:

dia11 írta:

Nem szeretek gyógyszert szedni, de a hanghallás rosszabb volt. Még most kezdem összeszedni magam, múlt csütörtökön dolgoztam először táppénz után. Borzasztó nehezen megy, szorongok, és nem tudok koncentrálni. De nekem a közlekedés is szorongós, mert sok az ember.

A kevert fázis mit jelent pontosan?

Én is szívesen váltanék orvost, de anyagilag nem megy jelenleg.

Fizikai v szellemi munkát végzel? 

Mióta vagy beteg? Már dolgoztál vagy még tanultál amikor kezdődött?

Szellemi munkát végzek. 2010-ben kezdődött ez az egész, akkor még tanultam.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

dia11 írta:

Nem szeretek gyógyszert szedni, de a hanghallás rosszabb volt. Még most kezdem összeszedni magam, múlt csütörtökön dolgoztam először táppénz után. Borzasztó nehezen megy, szorongok, és nem tudok koncentrálni. De nekem a közlekedés is szorongós, mert sok az ember.

A kevert fázis mit jelent pontosan?

Én is szívesen váltanék orvost, de anyagilag nem megy jelenleg.

Fizikai v szellemi munkát végzel? 

Mióta vagy beteg? Már dolgoztál vagy még tanultál amikor kezdődött?


33
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Depresszió + gondolatrohanás (hadarás, kisiklások, szokásosnál is több nyelvtani hiba, nehezen követhető) + gyors mozgás + nyugtalanság (fészkelődés, izgek-mozgok) + olvasásnál nehezen tudom értelmezni, amit olvasok + logikus gondolkodásnál nehézségek. 

Ezzel nagyon nehéz dolgozni. Nehezebb, mint sima depresszióval.

Hipomán javítja a munkaképességem.


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Nem szeretek gyógyszert szedni, de a hanghallás rosszabb volt. Még most kezdem összeszedni magam, múlt csütörtökön dolgoztam először táppénz után. Borzasztó nehezen megy, szorongok, és nem tudok koncentrálni. De nekem a közlekedés is szorongós, mert sok az ember.

A kevert fázis mit jelent pontosan?

Én is szívesen váltanék orvost, de anyagilag nem megy jelenleg.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

interfunk100 írta:

Ezeket bipolhoz is fel lehet írni, ahogy a Restigulin-t is.. szerintem ez náluk csak úgy bekattant.. mondjuk most új orvos van az SZTK-ban csak nincs átmódosítva a diagnózis. Fuu hát a mozgásom olyan nagyon fura volt.. finom mozgás szétbarmolódott.. azt tudtam hogy hol vagyok, de borzasztó hangulatingadozásaim voltak.. szuicid nem voltam.. semmi öngyilkossági kísérlet.. meg röhögtem azon is ami nem volt igazából vicces, persze belül kétségbe voltam esve és szomorú voltam+szorongás 1000-el.. Kb erre kaptam a skizoaffektívet meg 10mg Olanzapin-t.. 2019 őszén. 

Orvosom szerint AP bipolra csak akkor írható, ha a bipol pszichotikus tünettel jár. Gyakorlatban viszont jól hat pszichotikus tünettel nem járó mániára is. 

Sztem jobban, mint a hangulatstabilizálók.

Sztem is csak rád akasztották és rajtad ragadt.


36
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

dia11 írta:

Köszönöm, új dolgokat mondtál.
Hogy tudsz együttélni a tünetekkel? - azt írtad, hogy nem múltak el.

A hanghallás csak az első években viselt meg. 2 évig orvoshoz sem mentem, utána sem a hanghallás miatt. 

Fősuli záróvizsgájára akut pszichózissal készültem illetve vizsgáztam. Akkor már 1 éve haluztam és 1x sem látott doki.

Már csak ritkán hallok hangot, max pár mondatot. Az nem zavar. Téveszmém már kb 8 éve nincs. (Pontosan nem emléxek)

A depresszió és a kevert fázis visel meg, ha erősek a tünetek. 

Alvászavarom is volt/van, de arra hat a gyszer.

Dolgozni, tanulni ugyanúgy tudok ill csak ritkán kell táppénz emiatt. Olyankor sem hosszú időre.

Az agyongyógyszerezést nem bírom, így olyan orvoshoz nem megyek, aki leszedál.

Gyszerek téged nem zavarnak? 

Tudsz dolgozni?

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

dia11 írta:

Nagyon felhangolt voltam, emellett hangokat hallottam. Lényegében ennyi. Nemrég meghalt ismerős hangja, még élő emberek hangja, volt minden. És annyira valósnak tűnt. Pedig legutóbb azt hittem, már rájövök legközelebb, hogy csak hallucinálok.

Értem. Nekem 1 féle hang volt, de az évekig. A téveszme is évekig tartott.


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Köszönöm, új dolgokat mondtál.
Hogy tudsz együttélni a tünetekkel? - azt írtad, hogy nem múltak el.


39
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

dia11 írta:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Két diagnózisom van (a szorongás mellett) bipoláris zavar és skizoaffektív zavar. Elolvastam a hangulatstabilizálós részt is a hozzászólások után; én ilyen gyógyszereket még sohasem szedtem. Amikor jobban voltam, akkor Abilify és Dulsevia volt, amit szedtem. Lamolepet nem ajánlott, semmi hasonlót. Azt mondta, hogy a Lítiumot ketilepttel lehetne kiegészíteni, és más nem kellene.

Amúgy táppénzre javaslatkor nekem is bipoláris zavart írt a doki, de a hanghallások miatt nem vagyok ebben annyira biztos. Azok akkor maradtak abba, amikor valamilyen injekciót kaptam, nem emlékszem a nevére. A bipolárisban megesnek hallucinációk, vagy az egyértelműen skizoaffektív?

 

A mánia és a depresszió is járhat pszichotikus tünettel. Skizoaffektívnél a pszichotikus tünetek nem mindig akkor vannak, amikor a legmélyebb a depi vagy legerősebb a mánia, attól függetlenül is jelen lehet. 

Nekem nem mozgott együtt a hangulatzavarral.

A hanghallás inkább skizoaffektív zavarra utal és ilyenkor nem elég csak hangulatstabilizálót adni mert az halura nem hat. 

Rövid ideig tartó halu, paranoid gondolat borderline zavarnál is lehet, de tartós pszichózis nem magyarázható azzal.

Drog indukálta pszichózisnál a drog elhagyásával spontán, ha úgy nem megy, akkor gyszerrel teljesen elmúlnak a tünetek. 

Nekem max adag gyszerrel sem múlt el. 

Valaki vagy bipol vagy skizoaffektív. Skizoaffektív lehet skizós + depis tünettel vagy skizós + bipolos (mánia/depresszió) tünettel.

Nekem a jó diag skitoaffektív + border + szoc fób, de kérem, h ahol lehet, inkább csak bipolt írjon. 

Szoc fóbom is van, de ezt még senki nem vetette papírra.


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Nagyon felhangolt voltam, emellett hangokat hallottam. Lényegében ennyi. Nemrég meghalt ismerős hangja, még élő emberek hangja, volt minden. És annyira valósnak tűnt. Pedig legutóbb azt hittem, már rájövök legközelebb, hogy csak hallucinálok.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Ezeket bipolhoz is fel lehet írni, ahogy a Restigulin-t is.. szerintem ez náluk csak úgy bekattant.. mondjuk most új orvos van az SZTK-ban csak nincs átmódosítva a diagnózis. Fuu hát a mozgásom olyan nagyon fura volt.. finom mozgás szétbarmolódott.. azt tudtam hogy hol vagyok, de borzasztó hangulatingadozásaim voltak.. szuicid nem voltam.. semmi öngyilkossági kísérlet.. meg röhögtem azon is ami nem volt igazából vicces, persze belül kétségbe voltam esve és szomorú voltam+szorongás 1000-el.. Kb erre kaptam a skizoaffektívet meg 10mg Olanzapin-t.. 2019 őszén. 


42
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nem lehet, h a gyszer felírásához adják ezt a diagot? 

Bipol is okozhat zavart állapotot. Milyen tünete volt?

Nekem skizoaffektívvel sem mindig erőltették az AP-t és a bipolt sokáig fel sem ismerték. Így évekig gyszert sem kaptam ill csak nyugtatót, alkalmi szedésre...Terápiát javasoltak, amikor kevertben voltam. Ennyire benézték.

Emiatt örúlök nagyon annak, h orvost váltottam.

Rajtam semmit nem lehetett észrevenni, amikor téveszmém volt ill amikor haluztam. Dolgozni is tudtam kezeletlenül. Abban az időszakban csak hol enyhébb, hol súlyosabb depim volt és néha nagyon kicsit hipomán voltam. Kevert fázis nem volt. 

A hipománnal még soha nem volt bajom, nem sokban tér el a normál állapottól. 

A kevert viszont nagyon megvisel. A súlyos depinél is jobban. 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Az inkább skizoaffektív.. mondjuk mint lentebb írtam én kevesebbért is megkaptam ugyanezt a diagnózist. 


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 6

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Két diagnózisom van (a szorongás mellett) bipoláris zavar és skizoaffektív zavar. Elolvastam a hangulatstabilizálós részt is a hozzászólások után; én ilyen gyógyszereket még sohasem szedtem. Amikor jobban voltam, akkor Abilify és Dulsevia volt, amit szedtem. Lamolepet nem ajánlott, semmi hasonlót. Azt mondta, hogy a Lítiumot ketilepttel lehetne kiegészíteni, és más nem kellene.

Amúgy táppénzre javaslatkor nekem is bipoláris zavart írt a doki, de a hanghallások miatt nem vagyok ebben annyira biztos. Azok akkor maradtak abba, amikor valamilyen injekciót kaptam, nem emlékszem a nevére. A bipolárisban megesnek hallucinációk, vagy az egyértelműen skizoaffektív?

 


45
Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Én mindenféle halu nélkül is megkaptam a skizoaffektív diagot és AP-t szedetnének velem a seggemmel is.. miközben csak egy ideges bipol vagyok, aki csalódott az orvosokban.. Sajnos a magánorvos is skizoaffektív diagot adott amiatt mert az első aripiprazole leállásomnál az olanzapin előtt nagyon zavart voltam és pörögtem.. de na kérem.. hol haluztam én valaha is? Meg mikor volt téveszmém? Az egyetlen "téveszmém" az hogy a gyógyszerek többet ártottak mint használtak hossútávon. Azt elismerem hogy néha átmenetileg megkönnyebbültem tőlük, főleg akut állapotban, de inkább soha ne kértem volna pszichiáter segítségét. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Sokféle antidepit szedtem, de egyik sem igazán hatott. Lehet egy részük azért mert az antipszichó leütött. 

Thalassában nem azt mondták, h nem depresszióm van, hanem negatív tünet és arra nem igazán hatnak a gyszerek. 

Sztem depresszióm van. Dokim szerint sem skizó a diagom, hanem skizoaffektív vagy bipol. Halu miatt inkább előbbi. Lehet azt drog okozta, de az sem magyarázza meg teljesen mert több évig volt téveszmém és mellette folyamatos hanghallás absztinencia mellett Mivel a halus, téveszmés epizód nem ismétlődött, csak maradványtünet van, így sokszor csak bipolt ír mert az kevésbè stigmatizáló.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Lehet, h a dokid azt is leszarja, ha máshoz mész, addig sem neki kell "dolgoznia".

Nálam nem idő hiány a gond, hanem félt, h nagyon rosszul leszek és az sem biztos, h más antidepi jobban hatna.


48
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Az is hülyén jönne ki, ha mással íratnék más gyszett aztán a sajátomhoz futnék táppénz javaslatért, ha rosszul leszek.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Cymbalta van itthon, az is csak azért mert Anyunak felírták, de nem szedi. 

A semminél régen jobban hatott, de vizeletet indítani hónapokig fél órába telt. Munka mellett problémás. 

A Brinti mellé nem szedhető másik antidepi. 

SNRI-nél magasabb a mániás átcsapás veszépye, mint SSRI-nél. Ezért sem akarta adni. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Eddig mindig az egyéni terápiát javasolta...hogy ott találjunk ki vmit. 

De az egyéni terápiát lezártam hétfőn.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen