112 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Offline

Szuper jóóó lett a műsor. 

Köszönöm.

Offline

Tükörbe nézni... nagyon jó. 

kéééééééééééész   a  műsor   wink

 

 

 

 

Posted by Rádió ZH on Wednesday, November 22, 2017

 

Online

Mit javasolsz más betegeknek és családtagjaiknak? Mit tegyenek a felépülésük érdekében?

Felírom ide összesítésnek:

 

a bura.hu weboldalon kérdezik a tagok:

roxy kérdezi:

- Több mint tíz éve szedsz riszperidon antipszichotikumot, ezzel most jól vagy. korábban jártál terápiára? ha igen milyenre? mit gondolsz hozzájárult állapotod javulásához? jelenleg jársz valamilyen  terápiára? Köszönöm!

 

kharzak kérdezi:

- Van e valamilyen számítógépes hobbid? Amit szoktál, s szeretsz a szabadidődben számítógéppel csinálni? Gondolok itt esetleg játék, szerencsejáték, közösségi oldalak, stb. ... Köszi!

 

parrot kérdezi:


- Szerinted mitől lehet az,hogy az egyik skizofréniával diagnosztizált teljesen munkaképtelen lesz, semmit sem tud csinálni, míg a másik dolgozik, sportol, stb. ?
Nem értem. Ez valamiféle súlyosság alapján van???

- A családban voltak pszichés betegek, esetleg skizofréniával diagnosztizált?

- Kaptál segítséget, vagy kértél segítséget az öngyilkosságod előtt?

- Milyen diagnózist kaptál pontosan?

- Terveid, család, stb.?

- Gyerekvállalás skizofréniával???

- A hit mekkora szerepet játszik az életedben?

- Hogyan találtál a búrára,milyen gondolataid vannak,hogyan lehetne nyitni mégjobban?

- Miért van,hogy a férfiak nehezebben beszélnek a szorongásaikról,félelmeikről,holott a világon nagyobb számban követnek el öngyikosságot,s az befejezett ráadásul,mint a nők?


kiscsillag kérdezi:


- Mit javasolsz más betegeknek és családtagjaiknak? Mit tegyenek a felépülésük érdekében? Köszönjük előre is a választ!

 

 

 


--

 

várjuk a további kérdéseket!

 

 

 

Offline

gacsikrisztian írta:

Második felvonás ma délután 5-6 óra felé. ÍRJÁTOK IDE A KÉRDÉSEITEKET! A műsorban feltesszük őket! Feltétlen számítunk rátok!

Ha jól emlékszem, Hóember risperdal-t szed 10 éve és ezzel a gyógyszerrel jól van. 

Terápiába jár/járt?

 

youtube -on rákerestek "rádió zh", ilyen egyszerű meglelni

facebook -on szintén a "rádió zh" kifejezésre kerestek, szintén ilyen egyszerű megtalálni.

feliratkozhattok mindkét helyen, és mindkét helyen megtaláljátok a régebbi műsorokat.

a youtube -on több régebbi műsor is fent van.

valamint itt a bura.hu weboldalon a jobb felső sarokban ott a rádió fül, ott válogatást találtok a legjobban sikerült műsorokból.

Második felvonás ma délután 5-6 óra felé. ÍRJÁTOK IDE A KÉRDÉSEITEKET! A műsorban feltesszük őket! Feltétlen számítunk rátok!

Offline

Végighallgattam. 

Köszönöm.

*

Igen, a tai chi harcművészet. Smile )

"A tajcsicsuan v. taijiquan (太極拳, pinjin: tàijíquán, Wade-Gilestai chi chuan, eredeti kínai kiejtéssel tajcsícsüen, vagy magyarosan tajcsicsuan) a kínai harcművészetek úgynevezett belső (內家, nejcsia) iskolái közé tartozó harcművészet, amely a külső iskolákkal (外家, vajcsia) ellentétben nem az izom erejére, hanem a belső erő fejlesztésére, és az ezáltal elért eredményekre helyezi a hangsúlyt. Megközelítő magyar fordítása: Nagy Legvégső Ököl."

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tajcsicsuan

Offline

Még csak a felénél tartok, remélem, majd végignézem az egészet.

Logikai alapon mondom, amit mondok.

Ha valaki kap egy antipszichotikumot (mivel szüksége van rá, ahogy egy cukorbetegnek az inzulinra), akkor ott nem arról van szó, hogy hozzászokás alakul ki és bármikor elhagyható. Arra a gyógyszerre ELEMI szükség van. 

Erre jön az, hogy valaki MÁS utakat is keres

a) tai chi, tollas

b) meditáció, mantrák

c) nyelvtanulás, önfejlesztés.

Ezek szuper dolgok!!

De a gyógyszer nem elhagyható.

*

Évtizedekkel ezelőtt sem gyógyszer, sem terápia nem volt hozzáférhető az átlagembernek (mivel az első nem létezett, a második drága volt). Hozzávetőleg 90 évvel ezelőtt Aliz hercegnő (II. Erzsébet későbbi anyósa) ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Aliz_battenbergi_hercegn%C5%91 ) skizofréniáját magán gyógyintézményekben kikezelték. "A hercegnő hangokat kezdett hallani, és azt képzelte, természetfeletti erővel rendelkezik. Berlinben orvosi vizsgálatokon esett át, melyek során kiderült, hogy skizofréniában szenved. A svájci Kreuzlingenbe költözött, ahol Ludwig Binswanger neves szanatóriumában gyógyították. 1932-ben már teljesen felépültnek nyilvánították, így a hercegnő elhagyhatta a szanatóriumot, és közép-európai utazásokba fogott."

 

 

Online

Nem rossz eredmény. Sőt, határozottan jó. Kicsit messze áll az én életstílusomtól (konkrétan az ellentéte), de ebben a bizniszben szerintem minden eszköz bevethető és megengedett.

 

 

Posted by Rádió ZH on Friday, November 17, 2017

 

Új műsor került fel a "Rádió" fülre a Rádió ZH műsorai közé. Gitta számol be családtagként, milyen együttélni A "Modera Borderline Number 1" Crazyvel, azaz Ágival. Kellemes műsorhallgatást kíván a Rádió ZH csapata!

crazy

ez a "kutyaharapást...." nekem is nagyon ismerős,s addig "gyógyítom" magam,míg reggel nem tudok már felkelni sem...

Online

Hát, meghallgattam. Én is feketebárány voltam a családban az alkohol miatt. A barátnőmnek viszont arról panaszkodtam a múltkor, hogy ha iszom, akkor nem tudok írni. Erre csak ennyit mondott: "Akkor ne írjál." Nekem az ital ritkán okoz olyan gondot, mint Crazynek, tegnap is enyhén ittasan voltam kontrollon az addiktolóián, ráadásul, mert újabban oda járok a pszichiátria helyett, de senki sem foglalkozozott különösebben vele. Az alkohollal a legnagyobb problémám, hogy sosincs belőle elég, a második legnagyobb problémám, hogy "kutyaharapást szőrével" módszerrel gyógyítom az alkoholizmust, és nagyon nehéz így lassítani. Tegnap már nyugtatót vettem be helyette, ki is pihentem magam, éjféltől már  csak a jó kis lájtos citromos sör megy, valameddig, persze, örökké em élhetek c. sörön.

Online

Délután bevettem egy kettes rivót, és a nap hátralévő részét végigaludtam. Mindig ez van, ha valaki nyomja az alkoholtémát, tutira be vagyok nyugtatózva.

crazy

sziasztok!

A Rádió ZH a NASA bejelentésére rálicitál ÉS KÜLÖNKIADÁSSAL JELENTKEZÜNK MÉG MA ESTE!!!Nem élettörténet hanem egyetlen témára
koncentrálunk
AZ ALKOHOL ABÚZUS

Crazy és Krisz diskurál

Fergeteges adás következik!wink

A Rádió fülön megtaláljátok a Rádió ZH Facebook oldalát is!

Link:

https://www.facebook.com/RadioZHOfficial/

- "Mit csinálunk ma este, Vész?"

- "Amit minden este, Punkó! Meghódítjuk a világot!"

devil

---

Szó mi szó, kíválóan sikerült a broadcast teszt!

Köszönet érte robomannek, Trevornak, Ferinek és Gabinak!

---

Ezentúl közvetlenül Facebookon is, ÉS YouTube-on is ÉLŐBEN hallgathatjátok a Rádió ZH-t!

Valamint "kintmarad" a sugárzás után AZONNAL a műsor, és visszahallgatható, újra és újra! wink

---

További kellemes Búrázást mindannyiótoknak!

 

Üdv,

Krisz

 

A világméretű felhajtást meglovagolva! Ami a NASA szerdai élő bejelentése lesz ... wink Mi sem maradhatunk csöndben! A Rádió ZH újra rázendít! Most Szerdán, azaz 2017. február 22-én, du. 4 óra magasságában újra élő adással jelentkezünk mi is! laugh Vendégünk Csilla lesz, aki beszámol, hogyan sikerül egy gyerekkori trauma után bekövetkező depressziós, időnként önbántó, időnként dühös állapotát stabilizálni, feldolgozni. Ma is fiatal még, előtte az élet, a rádiós szereplésével szeretne másokat is bátorítani, azzal, hogy beszámol saját sorsáról! A törzsgárda a már megszokott felállás: Főkérdező: parrot, Instruktor: Petya, és az elmaradhatatlan két jómadár: Trevor és kharzak (amennyiben vállalják a szereplést, és ügyvédeik is jóváhagyjákdevil), na és persze a Főkonferanszié: Krisz smiley Gyertek hallgatni minket! TEHÁT: SZERDA, 16 ÓRA, RÁDIÓ ZH, ÉLŐ ADÁS! VENDÉGÜNK CSILLA!

Online

Sziasztok! 

Én gyakran hallgatom a Rádió ZH adásait. Nagyon tetszenek, erőt merítek belőlük!

Jók vagytok, csak így tovább! 

Offline

Drága holdfény, drága Razin, és mindenki aki hallotta, nagyon-nagyon köszönjük, a műsorvezetőknek is köszönöm, nagyon hálás vagyok Nektek Smile Remélem, segítség volt! 

Offline

Köszönjük szépen!

Offline

Jó ötlet volt ez a rádió, jók voltatok most is!!

Offline

Én meghallgattam, nagyon jók voltatok. Csak így tovább! Smile

Szerintem sokat segítetek ezzel. Smile

Na megvolt a mai bejelentkezésünk is. Rádió fülön megtaláljátok az archívált műsort. Hát kissé berekedtem a végére a meghatottságtól.

Frissítettük a Rádió fület (ott jobb felül a fő menüben).

Mostantól megtaláljátok rajta a YouTube csatorna közvetlen linkjét, ahol mindig értesülhettek az élő műsorokról is.

Sziasztok,

Krisz

HOLNAP,  azaz - 2017. január 27.-én, pénteken - este 8-9 óra tájékán, újra élőben a Rádió ZH! Műsorunk vendége ezúttal Zsuzsi lesz! Új Búrás tagunk! "Diag."-okat nemrég kapott, "áterről, "lógusról" nem is tudja hirtelen eszik-e vagy isszák. laugh Úgyhogy "gyermeki" naivsággal beszél majd, hogyan került testközelbe a pszichiátriai "ipar"-ral. wink

Offline

Igen,ezt tudjuk.Amúgy bármikor átadom a terepet,ha van valaki,aki szívesen kérdezne, szeretettel várjuk.S nagy teher felvállalni élő adásban a sorsunkat,nincs vágás,nincs felkészülés,semmi.A hirtelen csendet pedig azonnal orvosolni kell ,rákérdezni valamire stb.

Offline

Jó volt a Crazy interjú. Csak sajnos Crazyt nem lehetett sokszor érteni. A műsorvezetők is kezdenek belejönni, egyre jobbak. Nem könnyű műfaj ez!

crazy

Én köszönöm,hogy részt vehettem benne Smile

Kösz, Crazy, szuper volt ez az interjú! 

Hogy-hogy nem, továbbra is Rádió ZH műsor terem! wink

Azaz, fent vannak az újabbnál újabb műsorok ottan fent jobbra a Rádió fülnél találjátok.

Minden műsornál külön-külön kommentelési lehetőség! Elsősorban arra gondoltunk, további kérdéseket tehettek fel az interjúalanyoknak, akik majd ott írásban bővebben kifejtik az "aktuális nézőpontukat" ! devil

Üdv mindenkinek,

Krisz

Szuper jó a legújabb is Smile

kedves rottenchrist,

hiszed vagy sem, nekem is súlyos a betegségem, és még sokaknak itt a Búrán. Én is kaptam téves diagnózist, és éveken át gyógyszereztek azzal a következménnyel, hogy a lehető legrosszabb állapotba kerültem (permanens szuicid-irritált).

Ha egy pszichiáter téved, azt nem annak tudom be, hogy rosszindulatú, hanem annak, hogy nem figyel oda, vagy tudatlan. De még egy jó és odafigyelő pszichiáter is tévedhet, mert ezeknek a betegségeknek és gyógyszereknek olyan a természete, hogy nem mindig minden válik be. 

Engem azok a Búrások inspirálnak nagyon, akik megpróbálják kihozni az életükből a maximumot, próbálnak dolgozni, vagy valami értelmes dologgal foglalkozni, és segítik egymást. 

De ez itt OFF -- 

Hajrá ZH rádió!

Online

Örülök, Eszter, hogy tetszett. Tegnap nem voltam, illetve tegnap sem voltam, mert sulis ügyeket intéztem, meg tanulnom kell, programozni, gyakorolni 1 csomót.

Kedves Búra tagok, Kedves Látogatók!

A Rádió ZH válogatott műsorait megtaláljátok felül a Rádió fül alatt:

Link: https://bura.hu/radio

Mindegy egyes műsorról rövid leírás készül,

és a műsorok alatt külön-külön kommentelhettek,

konkrétan a műsorban elhangzott dolgokkal kapcsolatban.

Ez a túlképp az " ... ami a műsorból kimaradt ... " funkció.

Szeretettel várjuk kérdéseiteket!

Üdv,

Krisz

rottenchrist

Kleó írta:

rottenchrist írta:

Ezt az embert nem kéne meginterjúvolni Eszter?

ő passzol az ideológiáknak

vagy mégsem?

ő is kezeletlennek tűnik

https://youtu.be/t9XQ93mJA44

"Kicsit" deviáns a tag. De hogy kerül ide? Egyáltalán: mi köze a Búrához?

hát ő Molnár F. Árpád gyurcsányista liberális kezeletlen paranoid skizofrén

és mint látható hitében megingathatatlan,és következetes emberjogi harcos

( a rohadt fasisztának a c.gány k.rva anyját kezdetű szövegen én szakadok,fel is vettem,és feltettem a csatornámra)

szerintem én nem vagyok ennyire reménytelen annak ellenére ,hogy nem szedek gyógyszert,vagy nagyon ritkán (ÉS ERRŐL PAPÍROM IS VAN)

Offline

rottenchrist írta:

Ezt az embert nem kéne meginterjúvolni Eszter?

ő passzol az ideológiáknak

vagy mégsem?

ő is kezeletlennek tűnik

https://youtu.be/t9XQ93mJA44

"Kicsit" deviáns a tag. De hogy kerül ide? Egyáltalán: mi köze a Búrához?

rottenchrist

Ezt az embert nem kéne meginterjúvolni Eszter?

ő passzol az ideológiáknak

vagy mégsem?

ő is kezeletlennek tűnik

https://youtu.be/t9XQ93mJA44

rottenchrist

babarczyeszter írta:

rottenchrist -- örülj, hogy egyáltalán visszaeresztettünk a Búrára. Ha jó példa volnál arra, hogyan tudja az ember jól menedzselni a problémáját, úgy is, hogy felülbírálja az orvost, akkor azt mondanám, hogy halljuk a sztoridat. De amit én eddig láttam belőled, az nem inspiráló és senkinek nem javasolnám, hogy kövesse az utadat.

Rob elmondja, hogy ha hosszabban nem szedi a gyógyszereket, jön a schub. Ez az ő tapasztalata (is). 

kedves Eszter!

 

én abban vagyok már bizonytalan,hogy nekem (ugyan)az a problémám mint a többieknek itt a burán.Még abban sem vagyok biztos,hogy ez skizofrénia (volt)  ami velem történt,de letagadni kár.Most már minden vagyok,valóban.Abban viszont biztos vagyok,hogy bárki aki elkezd élni ezekkel a cuccokkal,az 10 év után felveheti az f20000000   diagot ...

Én nem szórakozásból hanyagolom a szereket,vérkép próblémák miatt kényszerülök erre.

5 éve a kórházban voltam minden szer és étel mellett 66,5 kg,és 5 naponta tudtam wc-re menni,és anyámnak kellett hordania ki és be a kórházból autóval...(ezek után miről beszélünk ,könyörgöm?)

5 hónap alatt összesen 5mg cipralex-et szedtem be eddig,és nem szedek sem rubophen-t,sem algopyrin-t sem b-vitamin komplex-et mint a videóban,de ne haragudj,nem tudom komolyan venni ezt .Ha én állítok valamit,jön rá 1 millió ellenérv az 500 magyar pszichiátertől,akik 4 ezer évig tanultak az orvosi egyetemeken együtt, és jön majd a cáfolat és a statisztikailag alátámasztott (majdnem mindent) eldöntő bizonyíték....

(én ezen a 'majdnem'-en indultam el,és azon a feszült tudatállapoton gondolkodtam el,ami akkor jelentkezett,mikor nem szedegettem be időben este a bogyókat,és nem tudtam aludni...én nyugodtan megyek el innen azt hiszem)

De az az orvosnak mondott lény,nem nevezném embernek,aki a képembe mondta,miután lebénultam  a drágalátos injekciójától,ami miatt még 2 évet kórházban kellett töltenem,ezek után ,mikor a kórházból nagy nehezen kikönyörögtek a szüleim,hogy egy másik kórházban folytathassam az elcseszett életemet, akkor nekem azt mondja egy S.Márta nevezetű pszichiáter,hogy

idézem:

"NA kedves beteg,MIKOR BULIZUNK EGYÜTT ÚJRA? "

a buli nekem az lenne,hogy a föld színéről eltüntetném ez(eke)t a mosolygó hóhér(oka)t,akik a szemembe nevettek,mikor én a halálomon voltam...(eszter te nem tudod,milyen az,mikor 100métert nem tudsz menni a csontodba hatoló fájdalomtól,levegőt venni alig bírsz mert az idegméreg  van benned,mikor a beszűkült tudattal tele injekcióval az életedért kiáltanál,de csak farkasokat találsz az embertársaidban...(ezért lettem pszichopata,ezt aláírom)

abban biztos vagyok,hogy halálunk előtt lepereg az életünk filmje,nekem ehhez nem kellett meghalnom sem,egy élő halottat csinált belőlem a pszichiátria.Ezt így leírom.Biztos én is hibás voltam,de KETTŐN ÁLL A VÁSÁR.

Most legalább nem hallucinálok,egész éjjel tudok aludni magamtól minden szer nélkül,(és boldogan várom a harmadik világháborút....)..

mert úgy látom ,hogy veszett fejsze nyele -esete áll fent....sok  lúd disznót győz,és aki korpa közé keveredik azt megeszik a ... (és addig jár a korsó  a kútra...... úgyhogy mielőtt bekattanok végleg remélem magához hív a jóisten,mert én abban inkább hiszek,mint tibennetek jelenleg...

 

és akkor engedd meg,hogy visszakérdezzek:

te hogyan menedzselnéd a problémádat? (és melyik pszichológustól kérnél segítséget???)

az ugye egyértelmű,hogy a pszichiáterem fiktív szakvéleményt állított ki rólam 2001-ben,de őt nem tudtam jogi úton megtámadni,de közel jártam hozzá,ezek után hol hangoskodjak még????

remélem folytatjuk,amennyiben az ideológiáidat félre tudod tenni,

köszönöm ,hogy meghallgattál.

Offline

Parrot néni, szuper voltál! Majd ha elmúlik a lámpaláz, múlik a félénkség is, de ilyen kis szende-szótlannak is nagyon helyes meg okos voltál! Smile

Krisznek garatula az ötletért! Mindig sejtettem, hogy flúgos pali lehetsz. De ez megváltozott. Most már nem sejtés, bizonyosság.  :D  Semmi nem állíthat meg a világhír felé vezető úton. 

 

Offline

Azért én voltam a legjobb!Ötször mondtam,öhm,öhm,aztán eltűntem az éterből.Igaz? Igaz?Szörnyű volt visszahallgatni saját hangomat,no,ezt csak megjegyeztem.sad

rottenchrist -- örülj, hogy egyáltalán visszaeresztettünk a Búrára. Ha jó példa volnál arra, hogyan tudja az ember jól menedzselni a problémáját, úgy is, hogy felülbírálja az orvost, akkor azt mondanám, hogy halljuk a sztoridat. De amit én eddig láttam belőled, az nem inspiráló és senkinek nem javasolnám, hogy kövesse az utadat.

Rob elmondja, hogy ha hosszabban nem szedi a gyógyszereket, jön a schub. Ez az ő tapasztalata (is). 

rottenchrist

azért a roboman interjú kapcsán  lenne egy megjegyzésem.

Elhangzik egy mondat 8:24 mp-nél:

"és arra szeretném felhívni a filgyelmet,hogy azért önszántunkból nem jó elhagyni a gyógyszereket,hanem  érdemes konzultálni egy szakemberrel."

Ezt nem értem.Milyen szakemberrel kéne konzultálni?És miről?

Létezik a hagyományos értelemben vett "kezeletlen" -kezelt- skizofrénia?Gyógyszerelhagyás tudományosan orvosi módszerekkel alátámasztva?

mert ha nem,akkor ez az idézett mondat úgy ahogy van egy marhaság.

azzal áltatják,hitegetik  az embert,hogy van valami ,amit nem tud,de -létezik-,de majd kérdezze meg a gyógyszerészét és kezelőorvosát...

én megkérdeztem,és könnyes búcsú lett a vége...szó sincs ilyesmiről ,egybehangzóan állította....

amúgy meg létezik ,elvileg létezik

 a végső elszámolás kifejezésén jót nevettem.Smile

 

A többieknek: a gyógyszer nevét, mellékhatásait el lehet mondani (ha nem reklám célú...). És roboman blogját legalább hatszor el kellene mondani Smile

 

Robi -- szuper vagy! Szerintem nagyon sok embernek segíthet, amit elmesélsz. Kicsit sokat beledumálnak a többiek (ej, a szereplésvágy)...

Szerintem nagyon lényeges, hogy világosan kiderül, hogy szuper intelligens és teljesen normális ember vagy (a humorod kevésbé jön át, de azért majd eljönnek ide meg a blogodra!)

rottenchrist

x

rottenchrist

ja nem,csak így olyan egyszerűnek tűnik az egész

valóban ilyen egyszerű?

 

Online

nem, nem érzem. én lennék az első, aki megmondja, ha szar. sőt, ha egy kicsit is gyanús lenne, már rinyálnék. talán rajtam kívül nem tetszik senkinek. de én nagyjából ezt akartam mondani, és az adott körülmények között ez a legjobb, ami kisülhetett belőle. azt hiszem, nem egy mesemondó versenyen indultam, és nem is az akadémiai székfoglalóm volt.

persze, ha rosszul mértem fel a célokat, akkor sorry. ha valaki kinyilatkoztatást várt volna tőlem, extrákat, nyalánkságokat, érdekességeket... nos, akkor ez okozhatott némi csalódást, elimerem. nekem ez így korrekt. talán önzőség, de ez van.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges