Leszokás benzodiazepinekről

181 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Én már két és fél éve leszoktam. 

Valamikor fél éve kiakadtam és bevettem 1szem 0.5 Frontint. Másfél napig aludtam tőle.

Nem hiányzik. Az első két hónap volt a húzós. napi 1,5mg Xanaxot írtak, akartak hogy szedjek, magamtól álltam le, mikor közöltem, hogy abbahagytam, ráírták, ők javasolták. Nem zavart amúgy, nem volt rá szükségem.

Halolajat kell szedni, az rendbeteszi az agyat.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Lehet csak befeküdni nem akar sehova? Ebben az esetben ambulánsan és fokozatosan csökkentve, lassan lehetne elhagyni a gyszert. Semmiképpen nem egyik napról a másikra!!! 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Ez az orvos a nyugtatót ellenzi illetve az altatót is, de azt kevésbé. Ha valaki már szedi (úgy kerül hozzá), akkor fel szokta írni. 

Akut stresszhatásnál (pl traumatizáló életesemény) is ezt adja (mert ott nem lehet antidepik hatására várni hetekig)

Szükség esetén antidepresszánst , hangulatstabilzalót vagy antipszichotikumot ad. De ezekkel sem tömi agyon a beteget.

Sajnos, az antidepresszánsnak nincs olyan erős szorongásoldó hatása, mint a nyugtatónak, alvászavart sem lehet olyan jól kezelni vele (kivéve 1-2 álmosító mellékhatású antidepresszánsnak). 

Terápiával (pl szorongás esetén) csak lassan lehet tüneteket enyhíteni, sokszor önmagában nem is elég. 

Már nem hozzá járok. De annyi haszna volt (és még van is), hogy megtanultam, hogy nyugtatókkal óvatosnak kell lenni, mert hosszabb távon enyhülhet a hatása és emelgetni kell az adagot. Nem mindenkinek!!! 

Sztem a legfontosabb most az lenne, hogy a drogozással leálljon és orvos által előírt adagban szedje a Rivotrilt.

Későbbre (ha jól van vagy kap más gyszert és az hat) időzíteném a Rivotril elhagyást. 

A mostani orvosom sem igazán nyugtatópárti, de úgy látom, hogy ő kevésbé ellenzi.


3
Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Valószínűleg ilyen emberektől veszi.

Jó, hogy akad még olyan addiktológus aki gyógyszer ellenes. Több hozzá hasonló orvos kellene.

Jársz még ahhoz az addiktológushoz? 

Láttam már tönkre menni embert a gyógyszerektől akinek csak pszichoterápiára lett volna szüksége. 


Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Szia!

Igen, elmegy venni inkább több ezerért minthogy dokival felírassa. Nem értem ezt a logikát de nem hajlandó elmenni. 

Elvonóról pedig hallani sem akar. Azt mondja, hogy majd ő megoldja egyedül. Pedig mindig kiakad, hogy leakar jönni a Rivotrilról. Amikor segítenék neki akkor kiakad, hogy neki nem kell segítség. 

Nem értem, hogy miért csinálja ezt.

Ötlet? 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Ismerek olyan metadon programost (heroin elvonásra adják), aki csökkentette magának a metadont, hogy amit nem szed be, el tudja adni...


6
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Komolyan. Ráadásul egy kh-ban az egyik onnan frissen kiengedett beteg árulta ennyiért a receptjét. Meg is vették, sok volt a függő, aki kevesellte, amit a kh ad.

Ebben a kh-ban is nyugtatót adtak függőknek.

EGY olyan addiktológust ismerek, aki nagyon nagyon nagyon nyugtatóellenes. Az azon lenne, hogy a nyugtatót leállítsa.

Aki nem szedte korábban, annak nem adja. (AD-t ad).

Évekig hozzá jártam. Sokáig hiába kértem, h újra kaphassam, a végén már sírtam. Ekkor írt fel, de csak alkalmira és azt mondta, h ha az 1 üveg (0,5 mg-s Frontin) 6 hónapnál előbb fogy el, hiába kérem, nem fog adni. 

Más orvos (koràbban) napi 3 mg-ig engedett elmenni (Frontin), de húzta a száját 2 mg felett. Mikor a szoc fóbom csökkent, könnyedén csökkentettem a gyszert is. Valszeg azért nem volt nagyon nehéz a csökkentés mert nem olyan hosszú ideje szedtem nagy/közepes adagot.

Rivotrilt is kaptam, de azt rövodebb ideig. Abból napi max 1,5 mg volt az adagom.

 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Uh tobb ezerert is elmenne a rivo receptem?  De akkor en mit szednek be? Hm..Meg ugye szemelyihez van kotve a kivaltas. Na jo ez csunya volt..
Azt meg hozza tennem, hogy a lenyeg, mert itt keverednek a dolgok megintcsak: ha valaki elmegy hogy lejonne drogrol, alap hogy rivot adnak neki megpedig receptre. Ha nem olyan sulyos a dolog esetleg frontint. Hat tudom, 2 rokonom jott le (egy idore) cuccrol- nem csak fu- nyugtatoval, a nyugtatorol meg sose, a cuccra meg vissza... Szoval ha nyugtatot akar akkor elmenne az illeto az elvonora. Ezeket a koroket akik benne vannak tudjak am.

Aki le akar szokni, lehet, hogy leszokik a rivotrilrol. Aki nem akar leszokni rola, az pedig nem fog.


Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Rendben, köszönöm. 

Remélem, hogy lesz majd változás.

 


9
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Ha a szakemberek sem tudnak segíteni, akkor barát/rokon/ismerős sem sokat tud tenni. 

Esetleg máshol, más szakembert lehetne még megkeresni.Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Volt már pár éve a fű miatt ambulancián, sőt most elterelésre is jár. De nem segít szinte semmit.

Pszichiáterhez nem akar menni mert régen járt de nem segített neki semmit. Így úgy van vele, hogy ő majd saját maga megoldja.

Igen, jó pár ezret ki ad érte. 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Egy drogambulancián egy fél órás beszélgetéssel semmit nem veszíthet, nem kell befeküdni stb.

Egy sima pszichó dokinál akár fel is írathatná a nyugtatót (ha indokolt), így azt nem kéne innen-onnan szerezni és ott orvos is felügyelné a szedését és idővel talán tudna rá hatni.

Receptre kb 60 Ft a Rivotril, ki tudja ő mennyiért veszi. Halottam olyat is, hogy valaki 5 ezerért adta el a receptjét. Nem mindegy.

A fű étvágyat csinál (amíg hat), főleg édességet kíván, aki szívott. 


12
Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Szia Csak!

Köszönöm szépen a tanácsot. Az a baj hogy nem hajlandó semmire. Azt mondja erre, hogy inkább meghalna minthogy elmenjek ilyen helyekre. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Meg ez a pénz dolog is. 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Szia!

Ha nincs betegségtudata, nem akar változtatni, nem tudsz neki segíteni. Talán arra megpróbálhatnàd rávenni, hogy egy beszélgetésre menjen el egy ambulanciára és utána döntsön.

A fűről egyedül is le lehet állni, nyugtató leállításhoz szakember is szükséges mert durva (fizikai és pszichés) vagy akár veszélyes megvonási tünete is lehet. 

Jó lenne, ha addiktológus segítségét igénybe venné, lehet hogy èpp valamilyen pszichés betegség tünetét próbálja droggal és nyugtatóval elnyomni és ez terápiával vagy gyszererrel kezelendő. 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit lehetne tenni.
Van egy közeli ismerősöm akinek az elmúlt években voltak különféle problémái a kábítószerekkel. De az elmúlt 1,5 évben folyamatosan teszi tönkre magát.
30 éves férfi, a szüleivel él de ők nem foglalkoznak vele pedig beszéltem velük de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni.
Rombolja magát mert azt mondja, hogy nem tud mást.
Rivotrilt szed (amit ráadásul illegálisan vásárol), sokat szív fűvet és dohányzik is mellette, kávézik és sütiket eszik. Rossz az emésztése, fáj a tüdeje és a torka, ráadásul le van fogyva. Azt mondja, hogy azért nem eszik mert akkor felszívja a gyógyszert és nem fog hatni. 
Nem akar leállni, nincs betegségtudata pedig segítségre lenne szüksége de nem engedi.
Dolgozni nem megy el, a haverjaitól kunyerál pénzt vagy az emberektől csal ki pénzt. Emiatt veszi be a Rivotrilt, hogy ezeket meg tudja tenni. Feszült, ingerült, mindig kell neki valami mert józanul nem bírja ki. Pár hetente öngyilkossági gondolatai is vannak. Múlt héten például nátronlúgot vett emiatt. Nem tudom, hogy mit kéne tenni. Vélemény? Ötletek?


15
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Epigörcsöt láttam nem egyet piamegvonástól is... Na, azt én sem szeretném, de semmitől nem volt, pedig én sok mindent hagytam abba egyik napról a másikra. Mondjuk nem muszáj rizikózni.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

koszonom szepen a reszletes valaszt, ebbol sok info megvolt nekem is. (atertol) igazabol ha nagyon oszinte akarok lenni .. tudom en a valaszokat- csak benazok mert kell az a rohadt rivotril. nyomorek vagyok. csak neha nyomnek egy stop gombot a gyogyszerezesben, de osszesegeben mar eleg keso. elhiszem hogy le birnek menni mondjuk 3-ig de felek, hogy tobbet innek... igy is iszom ra. Bar nem jellemzoen sokat altalaban.

Amit az AP-rol irtal, igen en is szedek mast, kaptam olyat is ami elv. segiti a benzo csokkentest. 

Addiktologiarol furcsalom hogy senki nem irt vagy csak nem ide.. Elhiszem, hogy Te nem voltal, de hogy senki sem volt gyszer fuggoseg miatt?? De igen, igazad lehet azert valhat szuksegesse, amit mondtal a gorcsok es az eros megvonas miatt ha gyorsan csinaljak-amirol nincs info es arrol se hogy barmi egyeb tortenik ott ha az ember oda fekszik be? Viszont figyelnek az nyilvan valo, az is valami- epilepsziat rohadtul nem szeretnem atelni. Ha egy kicsit motivaltabb leszek, ugy 90%al a jelenleginel, akkor lehet hogy megfogadom az aterem tanacsat es kiprobalom hogy ott mit muvelnek, marmint az addikton. De lehet hogy nem.


Offline
Csatlakozott: 2015 jan 23

szia Connie,

írj nyugodtan privit, ha gondolod.

igen, egy-két évig aludtam rosszabbul. de ez nem azt jelenti, hogy minden éjjel, vagy hogy nem aludtam. csak alapból kevesebbet, olyan 6 órát éjszakánként, és gyakran fordult elő hogy hajnalban felébredtem, olyankor pedig ébren forgolódtam akár 3 órán át is. ha kicsit is stresszesebb időszak volt, és rivo nélkül igen alacsony volt a stressztűrő képességem, szóval sok hétköznapi dolog is stresszessé tett, akkor pláne rosszul aludtam. de azért volt, hogy végigaludtam az éjszakát.

arra azért fel kell készülni, hogy egy év tuti kell a leszokásra.

az addiktológiáról nincs tapasztalatom, én anno magamtól szoktam le, még dokihoz sem jártam már, egy kórházban dolgozó ismerős hozta nekem a gyógyszert, mert receptért sem volt már kedvem orvoshoz menni. 

én nagy mennyiségben viszont csak rövid ideig szedtem, aztán kaptam mellé antipszichót és hamar visszaálltam normál adagokra, olyan másfél mg lehetett naponta, amit hosszan szedtem. az antipszichót is antidepire váltottam, azt hagytam el előbb, utána a rivót.

tartok tőle, hogy az addiktológián gyorsabb elvonással próbálkoznak, és a tüneteket, esetleges görcsrohamokat kell felügyelni, más gyógyszerrel kezelni, azért kell bent lenni. 

én inkább elkerülném az elvonási tüneteket, amennyire lehet. 

a végén az utolsó fél mg elhagyása a legnehezebb. ezért lenne jó kisebb kiszerelés, mert nem elég felezni, de még negyedelni sem a 0.5-ös tablettát... =(

egyébként jobb napi minimum két adagban szedni, egyenletesebb úgy a vérszintje, kevesebb az adagok közti elvonási tünet. 

én amúgy jól alszom az esti 0.5-tel, kivéve, mikor nem. pl. ma. éjfél elmúlt és ahogy próbáltam elaludni, mintha adrenalin-löketek érnék az agyam, vagy valami elektromosság, iszonyú kellemetlen. mintha be sem vettem volna a rivotrilt. 

de csak egy-egy ilyen éjszaka szokott lenni, remélem, most is így lesz és holnap megint rendesen alszom.

ja, ami még érdekes, a frontok, a hormonális változások mind-mind befolyásolják az elvonást... =(

 


18
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

szonyecska, 
koszonom szepen a valaszt!
"egy ket evig meg eleg rosszul aludtam"---> Hogy tessek??? Egy ket EVIG? Sokszor a legjobb allapot amiben letezhetem az pont az alvas. Megpedig mint tudjuk rivotril nelkul nincs alvas annak aki mar megszokta. Az estit nem tudnam elhagyni, ha ez igy van, hogy egy-ket evig nem aludnek. Es azt meg tudom, hogy nelkule nem tudok aludni, de sose birtam kiprobalni, hogy meddig van ugy. Vegul mindig bevettem. Te nagyon eros vagy/ voltal mikor azt egy-ket evig birtad. Tudom milyen forogni ebren es csak azon kattogni h "ugyanmar csak egy kis rivo, nem nagy ugy vedd mar be.." es en gyenge vagyok. Elotted le a kalappal. Es meg egyszer koszi hogy elmondtad a tapasztalatod. Hat 0.25 helyett felbe lehet venni a 0.5ot, az mar a legkevesebb (lenne). Ha en egyszer ott tartanek.. Jo eg. De majd igyekszem (na jo ez tudom hogy hangzik).

Mit gondolsz az addiktologiarol (gyszer fugges eseten) es a "helyettesito" gyogyszerekrol? Tapasztalat? Vagy ezt Te magadtol oldottad igy meg? 2x0.5 az jol hangzik (a 8nal mindenkepp jobban) bar en lehet inkabb akkor 1x1-et vennek be. 0.5ot nem hiszem hogy ereznem mar. A szedulesre meg ezekre, igen en baromira felek az elvonastol. Az aterem meg nem nyugtatott meg, hogy mi fog kovetkezni ha abba probalnam hagyni magamtol. Azt mondta kicsit (5ig) csokkenteni lehet otthon, letenni csak addiktologian. Ezert kerdezgetek errol itt. De lehet jobb ha irok Neked privatban ha nem banod, en most ugy erzem van aki(t)ket zavar a jelenletem itt. 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na ez az. Nem, 1-est sem kaptam, csak 3x2 felest.Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

murray head írta:

Kleó írta:

Nem hinném.

Nem láttál még 2 mg-osat? Smile Nagyon viccesen néz ki. 

Neeem. Ilyet nekem nem mertek felírni, inkább többet a 0,5-ösből. Meg volt 0,25-ös (sima, nem SR), na abból kettő sem egyenértékű hatású egy 0,5-össel.

A sima xanaxból megvolt a 0,25-ös, a 0,5-ös, az 1-es. (2-es nincs belőle ugye.) Na a 0,25-öst bírom, a 0,5-öst bírom, az 1-est nem bírom. Fura dolgok. 


21
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

murray head írta:

Kleó írta:

Nem hinném.

Nem láttál még 2 mg-osat? Smile Nagyon viccesen néz ki. 

Neeem. Ilyet nekem nem mertek felírni, inkább többet a 0,5-ösből. Meg volt 0,25-ös (sima, nem SR), na abból kettő sem egyenértékű hatású egy 0,5-össel.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

Nem hinném.

Nem láttál még 2 mg-osat? Smile Nagyon viccesen néz ki. 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem hinném.

 


24
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

Jaj, annak örül, hogy ez csökkentett. Ez 0,5-ös, hát inkább világos liláskék, és gyszerfelezővel oldom meg, több-kevesebb sikerrel. Viszont mivel nincs azonnali hatása, nem "csábít" abuzálásra.

Ah értem. A 2 mg-os szerintem lila és nem halványkék. Lehet, hogy ugyanolyan színe van a 0,5-ösnek meg a 2-esnek? Jó nagy marhaság lenne.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

szonyecska írta:

Connie,

nekem is 8 mg volt a legtöbb, amit szedtem rivotrilból. igaz sok évvel ezelőtt. egyszer már leszoktam. a legnehezebb nem az ilyen nagy adag csökkentése volt. szépen lassan, 2-3-4 hetente, ahogy érzed csökkentsd 0.25 mg-mal. rohadt sokáig fog tartani, de az utolsó 1-0.5 mg-ig valószínüleg nem igen érzed meg. onnantól lesz nehéz. én a végén már kvázi morzsákat szedtem, de még az is számított. majd egy morzsát minden másnap, minden harmadnap... míg végül letettem. és egy-két évig még elég rosszul aludtam utána, gyakran felébredtem, 6 óránál többet nem aludtam. de letettem.

5 évig éltem nélküle. most újra szedem négy éve. 2x0.5 mg-ot. tavaly eljutottam az 1xo.25-ig, de szédüléses rohamok miatt, amik ijesztő módon nystagmussal jártak, vissza kellett emelni. most itt ragadtam a 2x0.5-nél, néha kevésnek érzem, nem vagyok jól, de nem tudom, hogy a rivo az oka vagy az időközben kiderült hashimoto betegségem. a hormonjaim meg vannak bolondulva.

tudom, hogy le lehet szokni, csak jelenleg nem merek belevágni. 

mellesleg gyárthatnának 0.25-ös tablettákat, hogy könnyebb legyen a fokozatos elhagyás...

 

de ne add fel, menni fog, ha lassan csökkented, nem lesz baj.

Nem csak 0,25 mg-osat, hanem 1 mg-osat is. Nem értem, miért nincs úgy, mint a xanax-nál.

Legjobb, írtam a gyártónak, hogy az üvegdobozba beömlesztett tabletták elporladnak. Válasz: nem, nem porladnak el. 

Smile


Offline
Csatlakozott: 2015 jan 23

Connie,

nekem is 8 mg volt a legtöbb, amit szedtem rivotrilból. igaz sok évvel ezelőtt. egyszer már leszoktam. a legnehezebb nem az ilyen nagy adag csökkentése volt. szépen lassan, 2-3-4 hetente, ahogy érzed csökkentsd 0.25 mg-mal. rohadt sokáig fog tartani, de az utolsó 1-0.5 mg-ig valószínüleg nem igen érzed meg. onnantól lesz nehéz. én a végén már kvázi morzsákat szedtem, de még az is számított. majd egy morzsát minden másnap, minden harmadnap... míg végül letettem. és egy-két évig még elég rosszul aludtam utána, gyakran felébredtem, 6 óránál többet nem aludtam. de letettem.

5 évig éltem nélküle. most újra szedem négy éve. 2x0.5 mg-ot. tavaly eljutottam az 1xo.25-ig, de szédüléses rohamok miatt, amik ijesztő módon nystagmussal jártak, vissza kellett emelni. most itt ragadtam a 2x0.5-nél, néha kevésnek érzem, nem vagyok jól, de nem tudom, hogy a rivo az oka vagy az időközben kiderült hashimoto betegségem. a hormonjaim meg vannak bolondulva.

tudom, hogy le lehet szokni, csak jelenleg nem merek belevágni. 

mellesleg gyárthatnának 0.25-ös tablettákat, hogy könnyebb legyen a fokozatos elhagyás...

 

de ne add fel, menni fog, ha lassan csökkented, nem lesz baj.


27
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jaj, annak örül, hogy ez csökkentett. Ez 0,5-ös, hát inkább világos liláskék, és gyszerfelezővel oldom meg, több-kevesebb sikerrel. Viszont mivel nincs azonnali hatása, nem "csábít" abuzálásra.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

murray head írta:

Kleó írta:

Murray!

A "sima" Xanaxról (0,5, túlszedve) egyik napról a másikra áttértem az SR-re, 2x0,5. Semmi nem történt.

Na az a másik (xanax sr), ami nekem semmit nem csinál.

Elárulom, nekem se... most reggel 1, este fél 0.5-t szedek, de szerintem csak azért, hogy örüljön a doki.

Miért örül a doki, ha ennyit szedsz? És hogy a fenébe felezed el az a lila öt- vagy hatszögletű nyavalyát? 

Ja, megnéztem.

"Milyen a Xanax SR külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Xanax SR 0,5 mg retard tabletta: halványkék színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású \"P&U 57\" jelöléssel ellátott retard tabletta.
Xanax SR 1 mg retard tabletta: fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású \"P&U 59\" jelöléssel ellátott retard tabletta.
Xanax SR 2 mg retard tabletta: halványkék színű, ötszög alakú, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású \"P&U 66\" jelöléssel ellátott retard tabletta."

Nekem az ötszög alakúhoz volt szerencsém. Mint halottnak a csók. 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Na! megvan akkor miben fogok elpatkolni, ha nem onkezuleg. Vagy vegulis ez is onkezuseg csak mas ertelemben. Olvasgatlak itt Titetket, hogy hanyan hany felek vagytok- en a rivo egekig abuzalo kategoria sajnos (8mg-rol most probalok 5re lemenni, ezt meg el is kepzelem, hogy sikerul mert szedek- probalkozom szedni a tobbi gyszerem is. de az 5 is sok), elkepzelhetetlennek tartom, hogy innen vala elhagyjam, pedig szeretnem!! Siman ki lehet hagyogatni akar 1-2 napig is (de az kihagyas nem elhagyas es az nagy kulonbseg mert rohadtul nem urul ki gyorsan, legalabbis a rivo nem. a xanax gyorsabban. eltero felezesi ido miatt az elvonas is maskor jon)   De miert pont csak a rivo a satan vajon aszerint amit olvastal? Nekem a xani meg a frontin lo... nem er. Miert van az, hogy valaki a rivot szidja valaki pont a xanaxot?--> Marmint orvos!!- nem az abuzalo beteg, mert hogy mi mit mondunk az csak az eltero szervezetunktol fugg...

Elvileg Tegretol jo lehet lejonni a rivorol (kerdeztem errol valahol de vagy senki nem latta vagy senki nem szedi itt) vagy a Tiapridal. Nekem ezt orvos mondta, utobbit fel is irta. De vajon ez tenyleg mukodik? Ettol meg ugyanugy felirta a rivot is. De hat most mit csinaljon, azt is mondta hogy o nem addiktologus. A Tegretolt nem akarja felirni nekem (gondolom azzal konnyebb tuladagolni azert de ez csak tipp), mert van ilyen multam.

A masik meg hogy most egyik helyett szedjuk a masikat? Tehat pl javasoltak az addiktologiat nekem (aztan megkaptam hogy "addiktologiai kezelest elutasitotta), ok, en nem dacolni akarok, de ott mi van? Egyikrol szoksz at a masikra? Szuper. Leszednek a 0ra? Olyan nincs mert epilepszias rohamba megdoglesz/ dogolhetsz. Amellett meg AP-t igy is ugyis kell a legtobb betegnek szedni, az meg akkor nem szermentesseg ugy se. Es az kevesbe szemet hulladek szer marmint amivel mondjuk helyettesitik a benzot ilyen esetben az addiktologian? En nem tudom. Elmelkedtem. Erdekelne rivotrilrol lejovos, (emiatt) addiktologias-befekvos tapasztalat es Tegretolrol info. Legyszi az irjon aki erre tud mit irni sajat tapasztalat (ne linket es ne amit olvasott). Tudom google a baratom, de valahogy en azert vagyok itt mert a neten mar tularad az info es faraszto szurni a hitelest a fostol, itt valamivel konnyebb. Koszi a teret mindenesetre. Remelem nem baj hogy felhoztam ezt a topicot meg temat, csak erdekes volt amit irtal- irtatok. 


30

Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Két nyugtató-abúzus között 12 évig semmi ilyen gyógyszert nem szedtem, nem is hiányzott. Aztán muszáj volt újrakezdeni (áterilag).


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szóval én ezekkel mind-mind abuzáltam, és gyakorlatilag semmi nem történt, amikor "leszoktam". De ahogy Nr71 írja, mindenkinek másképp reagál a szervezete, és ahogy Tribune írja: komoly baj is lehet belőle.

Amikor tavaly 6,5 hétig a kh.-ban voltam (gerincsérv), ott nem volt lehetőség rágyújtani. Úgyhogy több mint 40 év dohányzás után egyik napról a másikra egy szál se. Fizikai tünetet nem éreztem, de a pszichés "terhelést" csak úgy bírtam, hogy azzal vigasztaltam magam, majd otthon. Úgy is lett, első dolgom volt rágyújtani. Pedig a lógus úgy az 5. héten azt mondta, hogy 3 hét a fizikai megvonás. Na de a lelki!


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

nr71 írta:

Hi!

Olvasom, hogy milyen komoly probléma a benzók elhagyása. Szóval én, mikor elkezdték adagolni, napi 12 mg-al indítottak. Ezt esténként megfejelték egy szurival is. Nos, miután elhagyhattam a kórházat, lecsökkenthettem 3 szor 2 mg-ra. Ezt szedtem úgy két évig. Történt egyszer, hogy kihagytam az adagokat. És nem vettem észre semmi változást. De utánaolvasva, óvatosságra intettem magam. Elindítottam a napi 3 mg-ot. 2 hét után sem volt semmi hatás, jött a 1.5 mg, megint két hétig, és utána letettem teljesen.  Azóta sem szedek stresszoldót. Sanaxal is kisérleteztek egy időben, de nekem olyan volt, mint a cukordrazsé. Persze mindenki szervezete másképp reagál a dózis változására, nekem a rivo is cukordrazsénak tűnt. wink

Szép napot!

Ez egészen érdekes dolog, úgy tűnik, a szervezeted nem reagál a benzo-kra. Még két év sem volt elég ahhoz, hogy hozzászokj!

Én a nikotinhoz nem szoktam hozzá soha, pedig - állítólag - az egyik legaddiktívabb anyag. 

No de azt sem tudnák megmagyarázni (már jó párszor kérdeztem, eleinte azt hittem, kapok választ, aztán rájöttem, hogy dehogy), hogy hogy létezik az, hogy testvérem és én is majdnem túlaludtunk vakbélműtétkor (mindkettőnknél jelezték is az orvosok, hogy elég nagy baj volt), ugyanakkor nekem a xanax-ból max. dózisnál múlt csak el a folyamatos mellkas-égés (szorongástól). Amikor a gyerekek bárányhimlősek voltak, egyik barátnőm vidáman mondta, hogy legalább jókat fognak aludni a fenistil csepptől. Haha. Első éjszaka a szokott időnél egy-két órával kevesebbet aludtak, második éjszaka pár órát, harmadik éjszaka szinte semmit. A fenistil a központi idegrendszerre hat, gyerekorvos mondta, hogy "hát igen, van olyan, hogy reverz reakció". Smile


33
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

murray head írta:

Kleó írta:

Murray!

A "sima" Xanaxról (0,5, túlszedve) egyik napról a másikra áttértem az SR-re, 2x0,5. Semmi nem történt.

Na az a másik (xanax sr), ami nekem semmit nem csinál.

Elárulom, nekem se... most reggel 1 este fél 0.5-t szedek, de szerintem csak azért, hogy örüljön a doki.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 15

Hi!

Olvasom, hogy milyen komoly probléma a benzók elhagyása. Szóval én, mikor elkezdték adagolni, napi 12 mg-al indítottak. Ezt esténként megfejelték egy szurival is. Nos, miután elhagyhattam a kórházat, lecsökkenthettem 3 szor 2 mg-ra. Ezt szedtem úgy két évig. Történt egyszer, hogy kihagytam az adagokat. És nem vettem észre semmi változást. De utánaolvasva, óvatosságra intettem magam. Elindítottam a napi 3 mg-ot. 2 hét után sem volt semmi hatás, jött a 1.5 mg, megint két hétig, és utána letettem teljesen.  Azóta sem szedek stresszoldót. Sanaxal is kisérleteztek egy időben, de nekem olyan volt, mint a cukordrazsé. Persze mindenki szervezete másképp reagál a dózis változására, nekem a rivo is cukordrazsénak tűnt. wink

Szép napot!


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

Murray!

A "sima" Xanaxról (0,5, túlszedve) egyik napról a másikra áttértem az SR-re, 2x0,5. Semmi nem történt.

Na az a másik (xanax sr), ami nekem semmit nem csinál.


36
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na, ezt azé': "a későbbi visszesőket nem lehet sikeres elhagyóknak nevezni" – írta Tribute. Dede, az áterek szerint szinte mindig van visszaesés, ettől még leszokó. Az az elhagyó, akinek élete végéig kitart a "mentes" időszak. Mert a függés látensen megmarad.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jó hosszú hsz.-em odalett... Úgy látszik, nem akarja a Búra, hogy ennyire "osszamazészt".

Vissza kéne szokni a barbiturátokra...


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Murray!

A "sima" Xanaxról (0,5, túlszedve) egyik napról a másikra áttértem az SR-re, 2x0,5. Semmi nem történt.


39
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 24

Hát végig nézegettem Lost50 linkjeit,de érdemi segítség helyett inkább csak statisztikákba lehet ott botlani,meg SZ.G. monogram-ba,gondolom Szendi Gábor,szóval valószínűleg a tanulság az egészből annyi lehet,hogy aki tudja az - el se kezdje szedni,soha ,semelyiket-.Viszont még egyszer mondom,nekem nem tűnnek hitelesnek ,és érdemben előrevivőnek ezek az anyagok,hiszen mindig az orvos által előírt csökkentés mértékére hivatkoznak konkrétumok nélkül,de biztosan külön kell választani azokat a betegeket,akiknek valóban létszükséglet ezen szerek használata,azokat akik visszaélnek vele,vagy alkalmilag fogyasztják,és azt a százalékokban eléggé érthetetlen módon és nem egyértelműen meghatározott sikeres "pályaelhagyókat",akik ha ha jól látom kb. valahol 30% alatt vannak kicsivel,és az ő eredeti diagnózisuk meg nem is szerepel a statisztikában,és ugye  a későbbi visszesőket nem lehet sikeres elhagyóknak nevezni,tehát sokkal előrébb én nem jutottam.Ja és ott a másik amit már konkrétan körvonalaz az egyik anyag,hogy súlyos pszichotikus esetekben az elvonás katatón állapothoz is vezethet,na ez meg már mélyvíz!


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Tribute78 írta:

Nekem már az agysejteim 90%-a clonazepam.Azt a 10%-ot még uralom.Miért ne lehetne elhagyni ,vagyis csökkenteni rivót nagyobb dózisban? Mert azt olvastad? Kiveszel két hét szabadságot,és semmit nem csinálsz, csak izzasztod magadat,vedeled a folyadékot,egészségesen étkezel, mozogsz,vagy ha tudsz akkor  sportolsz,és 6mg-ről lemész 2-ig lazán.Igaz,hogy lesz pár gyötrelmes éjszakád,és nappalod,de meg lehet csinálni elméletben.Ezek a negyedelje a negyedet megoldások ezek azoknak vannak kitalálva,akik nem tudnak erre több időt és energiát fordítani.Én csináltam 2011-ben egy ilyen kúrát,egyik napról a másikra elhagytam 6mg-ot, és sikerült lemennem majdnem a nullára.Talán a láncdohányosoknál van még,amikor egy évtized után valaki leteszi a cigarettát egyik napról a másikra,ami elvileg szintén képtelenség,és maga sem fogja fel hogyan,de sikerül neki.Viszont itt már páran jelezték,hogy még sport és mozgás mellett sem tudják csökkenteni a benzó-t,na ez már az az állapot ami nálam is van,hogy az agysejtjeim vagy idegsejtjeim már ezzel a hatóanyaggal működnek.Vagy valami elképesztően extrém táplálkozási formára kellene átállni,de az meg szintén gyakorlatilag kivitelezhetetlen.

Valami miatt a rivo-ról leállók ill. a rivo-t csökkenteni tudók többen vannak, mármint ilyet sokat hallottam, de xanax-os sztorihoz még nem volt szerencsém.

Az viszont elgondolkodtató, hogy 4,5 mg-ról SIMÁN le tudtam menni 3 mg-ra. Onnan egy tapodtat sem. 

Mit tud ma az orvostudomány? Leírjam? Ló-val kezdődik. 

Jah, és nekem a rivo semmit nem csinált. Ezt sem tudnák megmagyarázni. 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Tribute78 írta:

Murray head!

De a benzókat a pszichiáterek nem azért írják fel a súlyosabb esetekben,hogy függővé tegyék az embereket,hanem mert a legtöbb antipszichotikum egyszerűen bevonzza a benzo használatát,nem lehet külön választani a kettőt egymástól.És akkor a kérdésem,megcsinálod a lassú kúrát,átállsz a valószínűleg drágább hatóanyagra,amit valószínűleg nem is támogat úgy a tb,vagy egyáltalán nem,és akkor lesz egy új függőség,amiről még annyit sem tudsz mint az eddigiről,az mivel jobb?Olcsó a benzó előállítása,talán majd úgy esszük 50 év múlva itt mint a cukrot az ovisok,csak nem a betegek,hanem mindenki,ha ez így megy tovább,és lehet ,hogy már nem is lelki okai vannak ennek az egész "őrület"-nek,hanem genetikailag nem tudja követni az emberi szervezet a rengeteg stresszt,megváltozott ,módosított táplálékanyagokat,és a már említett gyógyszer okozta gyógyszerfüggőséget.Mi lesz a baja a benzó függőnek? Én azt olvastam rivo esetében ,hogy ha elér X kilogrammot,igen kg-ot az ember a bevitel során az évtizedek alatt,és mehet vese dialízisre,vagy szervdonort kereshet utána.Vagy nem tudnak vele mit csinálni ,és szépen elfekvőben elfekszik....

Igen. Most gondolkozom. Rohadt élet, hogy nekem olyan sok kell. Igaz, már ez is jó, hiszen max. dózisról mentem le ennyire. 

Am. nekem a napi 3x szedés elég jól bejött. A reggeli és a délutáni adag között mondjuk csak 6 óra különbség van kábé, viszont a délutáni és esti adag között 10-12 óra akár. 


42
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 24

Lost50! Amit linkeltél írás,az egyikből kiemelném számomra a lényeget:

"Én 25 hónapja hagytam abba a gyógyszert és még mindig érzek égő érzést a gerincemben, vannak memória problémáim, kognitív gondjaim, érzelmi problémák (nem a megelőző problémáim) és gasztrointesztinális problémáim. A megvonásom, hasonlóan sok más emberéhez, megakadályozta, hogy dolgozni tudjak vagy úgy éljek ahogy azt normál esetben tettem. A megvonás során sok ember néz szembe válással, csőddel, és barátok és szociális státusz elvesztésével. Egy számottevő réteg követ el öngyilkosságot a megvonás alatt."

Kérdésem:És ezt ki ,milyen orvos fogja "klinikai" szinten bevállalni?Igérni semmit nem tudunk, két év múlva is sz.rul leszel, addig még lehet ki is nyírod magadat.Ja és amíg nem dolgozol ,addig milyen indokkal fordulsz az egészségügyi ellátó rendszerhez?Hogy kaptál tőlük valamit,amire adjanak valamit mert már nem bírod? Hát ilyenkor azt veszik le rólad,hogy idegroncs vagy,kapsz még erősebb gyógyszert,nem?


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 24

Murray head!

De a benzókat a pszichiáterek nem azért írják fel a súlyosabb esetekben,hogy függővé tegyék az embereket,hanem mert a legtöbb antipszichotikum egyszerűen bevonzza a benzo használatát,nem lehet külön választani a kettőt egymástól.És akkor a kérdésem,megcsinálod a lassú kúrát,átállsz a valószínűleg drágább hatóanyagra,amit valószínűleg nem is támogat úgy a tb,vagy egyáltalán nem,és akkor lesz egy új függőség,amiről még annyit sem tudsz mint az eddigiről,az mivel jobb?Olcsó a benzó előállítása,talán majd úgy esszük 50 év múlva itt mint a cukrot az ovisok,csak nem a betegek,hanem mindenki,ha ez így megy tovább,és lehet ,hogy már nem is lelki okai vannak ennek az egész "őrület"-nek,hanem genetikailag nem tudja követni az emberi szervezet a rengeteg stresszt,megváltozott ,módosított táplálékanyagokat,és a már említett gyógyszer okozta gyógyszerfüggőséget.Mi lesz a baja a benzó függőnek? Én azt olvastam rivo esetében ,hogy ha elér X kilogrammot,igen kg-ot az ember a bevitel során az évtizedek alatt,és mehet vese dialízisre,vagy szervdonort kereshet utána.Vagy nem tudnak vele mit csinálni ,és szépen elfekvőben elfekszik....


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Szia!

Hát ez tök jó, köszi!!

Anno sokat olvastam erről.

Akkor most tervet készítek, visszaállok az eredeti adagra és megpróbálom ezt: "átváltás egy hosszú hatóidejű benzodiazepinre".

Neked már sikerült elhagyni benzo-t?

 


45
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 24

Nekem már az agysejteim 90%-a clonazepam.Azt a 10%-ot még uralom.Miért ne lehetne elhagyni ,vagyis csökkenteni rivót nagyobb dózisban? Mert azt olvastad? Kiveszel két hét szabadságot,és semmit nem csinálsz, csak izzasztod magadat,vedeled a folyadékot,egészségesen étkezel, mozogsz,vagy ha tudsz akkor  sportolsz,és 6mg-ről lemész 2-ig lazán.Igaz,hogy lesz pár gyötrelmes éjszakád,és nappalod,de meg lehet csinálni elméletben.Ezek a negyedelje a negyedet megoldások ezek azoknak vannak kitalálva,akik nem tudnak erre több időt és energiát fordítani.Én csináltam 2011-ben egy ilyen kúrát,egyik napról a másikra elhagytam 6mg-ot, és sikerült lemennem majdnem a nullára.Talán a láncdohányosoknál van még,amikor egy évtized után valaki leteszi a cigarettát egyik napról a másikra,ami elvileg szintén képtelenség,és maga sem fogja fel hogyan,de sikerül neki.Viszont itt már páran jelezték,hogy még sport és mozgás mellett sem tudják csökkenteni a benzó-t,na ez már az az állapot ami nálam is van,hogy az agysejtjeim vagy idegsejtjeim már ezzel a hatóanyaggal működnek.Vagy valami elképesztően extrém táplálkozási formára kellene átállni,de az meg szintén gyakorlatilag kivitelezhetetlen.


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 24

Hello Mindenki! 

Én nem érem azokat az átereket, dokikat akik "negyedelje, felezze hetente" stb. totózásos módszertannal akarják leszoktatni a benzó szedőket a gyógyszerről.  a heti/többheti 1/8-dal (egynyolcaddal) való csökkentésnél gyorsabb elvonást képtelenségnek tartom.

Tele van az internet a benzó elhagyás módszertanaival, a legismertebb talán az Ashton-féle; a mellékhatások kezelésével, a fokozatos elhagyáshoz esetleg szükséges egyéb gyógyszerek adagolásával. Sőt a youtube-on még videók is vannak a "benzo tapering"-ről, amikben a tizedmiligrammos csökkentéshez való hígítási módszereket mutatják be.

Sajnos saját tapasztalat,és az olvasottak alapján nem tudom elképzelni, hogy pl. 0.25-ös csökkentéssel egy tartós, nagyobb dózisú szedésről le lehet jönni. Maximum átmenetileg, de aztán kezdődik a pokol.

Itt van pár link, de végtelen mennyiségben lehet találni (ha nem szabad  majd törlitek):

http://nyugtato.gportal.hu/

ASHTON kézikönyv:

http://nyugtato.gportal.hu/portal/nyugtato/upload/747392_1389973527_08706.pdf

http://addictus.blog.hu/2012/07/17/heather_ashton_a_benzodiazepin-fuggoseg_diagnozisa_es_megbirkozas_e_fuggoseggel

https://stresszdoktor.hu/blog/benzodiazepin_megvonas_ashton_video.html

 

De az is lehet, hogy külön topicot megérne az Ashton, vagy másmódszerrel való lassú  benzó elhagyási tapasztalatok kitárgyalása ...

 

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 24

Kistarcsa feeling, ez tetszik.....

Egyébként ez tényleg ilyen komoly, és csak elsőre vicces.Én folytattam már olyan párbeszédet is magamban,amire csak akkor jöttem rá,mikor már fél órája beszéltem,hogy mozog a szám...2009 saját albérleti szobámban ülve,miután a kedves egészséges tajparaszt albérlőtársam közölte velem,hogy szerinte,"az olyanokat mint én , egy erdőbe be kéne engedni,és várni egy kicsit,hogy elszaladjon a sűrűbe,majd puskával vadászni  rám,mint egy vadállatra."

Én meg mondtam neki,hogy figyelj pisti,ez volt a keresztneve,igazad van,de nem adnád el nekem a parabellumodat,amit elástál valahova,(ő ezzel dicsekedett) és akkor én még fizetek neked a pisztolyért,odaadok 100 ezer forintot neked,és én egyedül lelövöm magam  ,ha már itt tartunk,de azért ,ez tényleg kedves volt,hogy ilyen őszinte voltál velem... Smile


48
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Haloperidol-Rivo és még valami, szuriban. Kistarcsa-feeling... Majdnem belegyalogoltam az üvegajtóba, a többit nem részletezem.

Ez a "hivatalos" neve, hogy gondolatrohanás, nem tudom leállítani. Valakivel párbeszédet folytatok magamban, vitatkozok vele, sztorizok neki, és egymásról jutnak eszembe a dolgok sorban, asszociáció asszociációt követ. Volt egy lógus barinőm, azt mondta, olyankor kellene írnom... A lányom szerint viszont irtó kellemetlen, ha hazaérve "belecsöppen" egy vitába, amit magamban már 3 órája folytatok vele. Most is csak hajnalban aludtam el, egy ismivel politikai vitát folytattam (tovább) magamban. Sajnos sokszor verbálisan is ilyen vagyok. Még magamat is fárasztom...
Szó eszembe jutása is van, akkor, mint "normális" ember egy fülbemászó dallamot, folyton azt mondom magamban. Ez mélyebb depiben szokott lenni.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 24

Szia Kleó! Smile

"gondolatrohanás"..ezt kifejtenéd bővebben?

nekem szó kattanás van: ilyenek,hogy beszélek valakivel telóban,aztán leteszem.És egyszer csak jön egy szó a fejembe,nem a fülembe,és nem hallom,hanem totál saját gondolatként, de mégsem az enyémként rámtör,írok egy példát: -közönséges- (én meg elkezdek gondolkodni,hogy akkor én most a telefonáló szerint "közönséges"??? voltam,azért ugrott be ez a szó a tudatomba?)

felerősödve ezek sorozatosan jönnek pár percenként a jelzők,amiket nem tudok senkire sem értelmezni

most pl. volt egy olyan gondolatom,hogy valaki  be fog regisztrálni a burára: "csodacsődör" névvel,ez a szó ugrott be,ilyen totál hülyeségek.Smile meg,hogy engem itt "patkány"-nak tartanak,ma ezen gondolkodtam,miután valakivel levelet váltottam.(ja ezt hanyagolni kéne ,üzenem a kedves illető nagyon józan nőszemélynek,ezt a hangnemet velem szemben még írásban is!)

egyébként a haloperidol+rivotril kombó az is majnem feng shui,csak az pszich-shui

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen