Skizofrénia 3.5

1120 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Offline

Asszeretnem kerdezni, tessekmondani, ha en itt ket nikken sajat magammal vitatkoznek akkor a skizofren lenne?  Es ha varnam hogy masok belekapcsolodjanak a vitaba hogy majd az engem szorakoztatna, az szep lenne?

Offline

Erdekes megfigyeles. Koszi hogy kozlod.

En nem dontok el semmit senkinek. Mindenki eldontheti maganak hogy

mit akar csinalni, es kinek a gyogyelmeleteit akarja kovetni.

A hivatalos sulykolast azt nem ertem, de szerintem az valoszinuleg helytelen.

Offline

Na, ja, lehet, hogy a kanál nem létezik. De akkor hogy lehet, hogy létezik skizorénia, vagy alkoholizmus? Szerintem ezek sem léteznek. Az egész erről szóló diskurzus hamis. Autokrata belemagyarázás. Csak akik ezt állítják, pl. Thomas Szasz, el vannak nyomva a véleményükkel. Nem olvassák őket. Egyébként én sem olvasom, mert tiszta elméleti spekulációk az ő munkái is, de legalább annyi létjogosultsága van az ő véleményének is, a Feldmárénak is, mint amit hivatalosan sulykolnak. Nem gondolom, hogy ők kevésbé jó megfigyelők lennének. Csak, ugye, mindenki maga hajlik a kanál helyett. Ki erre, ki arra.

Offline

De nem is annyira az erdekesseg erdekeben kozlom a hirt, hanem az ertesites erdekeben.

Van ilyen. Lehet ilyet csinalni.  Ezt le is lehet masolni. Ezt tovabb is lehet fejleszteni.

 

Offline

Nem erdemes tulsagosan belegolyozni, de azert erdekes.

A kis gyerek azt mondja:

"... inkabb probald megerteni a valosagot.  A kanal nem letezik.  Amikor megerted hogy 

nincs kanal, felismered hogy nem a kanal hajlik meg, hanem te sajat magad ..."

 

Offline

toth írta:

Los Angeles megyei ideggyogyaszati klinika, Long Beach, California, USA

Olyan mint amikor a Matrix filmben Neo megy meglatogatni az Oracle-t.

A hasonlat maga (nem a témája) igencsak mosolyra fakasztott Laughing out loud

Offline

Egyebkent teljesen mindegy , hogy ki mit mond. A legyeg az hogy te hogyan erzel,

es hogy a sajat akaratodbol teszed, mert ha rosz valasztas a sajat valasztasodat

meg tudod banni.  De szerintem itt nincs mit megbanni, csak vigyazz, hogy o ne tudjon

teged bantani.  A masik dolog, hogy valahogy ilyen az elet, hogy mindig feljonnek ilyen valasztasok, aztan a zemberek moralizalnak rajta hogy helyes volt-e vagy se.  Barhogy is valasztasz kesobb azon fogsz moralizalni, hogy helyes volt-e vagy sem,akkor meg jobb ugy valasztani hogy jo is legyen neked.  A te valasztasod neked kell hogy jo legyen.

 

Offline

Szia! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat Előre is és mindég!

Ha beletartozhatok a Segítséget Kísérletőzek Csoportjába Én is, akkor mondanám, hogy a Helyzeted nagyon Bonyolult és szerteágazó!

Paranoid skizofréniáról Értesülhettél a volt Pároddal Kapcsolatosan?!?

Ezekre a Gondolataidra utalnék:

...."isteni hatalomról fecseg, nagyon komoly emberek felé irányuló harag és különböző véres cselekedetek kinyilatkoztatása jellemzi és olyat is mondott már, hogy ő látja az emberek valódi arcát. Tehát mi csak azért kaptunk ilyen külsőt, hogy el tudjunk rejtőzködni, valójában rothadó és csúf lények vagyunk és ő ezt érzékeli. Rendkívül gusztustalan mgnyilvánulásai vannak, szétcicncál lelkileg. aztán mindenért bocsánatot kér..."

Mert itt sajnos nagyon híg a Közeg úgy mondd! Hogyan Jellemzi a "valódi Lény"-eket, amit mizantrópiájával Lát?!? Netán "gyík-embereket" hallucinál?!? Mivel ennek is van úgy nevezett "kultúrája" és nem csak az Internet ingoványában!

Vagyis vannak "spirituálisak", akik  közül sokan "elfogadottak"!

Tehát ha Igazak a Príma Diagnosztikákkal Teljes Terápiás Tudomány és Művészetek Művelkedendését Alkotóan Tanulászóak megJegyzései, hogy például:

https://24.hu/tudomany/2017/05/24/egy-uj-tanulmany-szerint-az-ateistak-intelligensebbek/

  Vagyis mivel az EvoRevolúció kacskaringódzása folytán a vallásosság többnyire a Föld-Gaia-Világlódhatácska összes Lakóját Érínti, akár úgy, hogy maga is szenved ettől, ahogyan a tudatlanság-téboly is, szóval sajnos volhat olyan is némiképp "bemondásra elhiendő" "igaz-látások" is, vagyis nagyon nehéz ekkor a paranoid skizofrénia szimptómáit Észlelni és akkor persze az is Kérdés, hogy melyik Szempontból és hogy KIk FElőli netán manipulálása?!?

Így azt Kéne Kifűrkésszed, hogy TE merre hajlasz Igazából?!? Vagyis hogy Látni akarsz-e Koherens összefüggéseket?!? Vagy netán a hatalmaskodóan kiszolgált úrhatnámságok cselédgyjeképp is "jó" Neked?!?

Offline

Szia borderline87!

Úgy hangzik, mint egy borderline, de ilyen kevés információból nagyon nehéz következtetni. A valósággal is hadilábon áll, előfordul, hogy összekavarodik a fejében?

Úgy tűnik, nem volt jó neked ez a kapcsolat, ügyes vagy, hogy végét vetettél neki.

Offline

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis segítséget illetve közös okfejtést kérni tőletek!

Új vagyok a fórumon, borderline személyiségzavarom van de elvileg elég jól fukcionálok, tehát a legfrisebb ( 2 napos) vizsgálatok alapján teljesen ok minden a párkapcsolati dolgaimat leszámítva. 

Szakítottam. a Fiú, aki egyszer totál csodás és kedves, segítőkész, egyszercsak dühkitörésekbe csap át, isteni hatalomról fecseg, nagyon komoly emberek felé irányuló harag és különböző véres cselekedetek kinyilatkoztatása jellemzi és olyat is mondott már, hogy ő látja az emberek valódi arcát. Tehát mi csak azért kaptunk ilyen külsőt, hogy el tudjunk rejtőzködni, valójában rothadó és csúf lények vagyunk és ő ezt érzékeli. Rendkívül gusztustalan mgnyilvánulásai vannak, szétcicncál lelkileg. aztán mindenért bocsánatot kér... 

 

Nem dolgozik, valaki segíti. éN eebbe belefáradtam, mert szeretnék nyugodt és bizonyos általános keretek közé szorított életet élni. 

 

Szerintetek benne van skizofrénia avgy teli nárcisztikus?

Kontrollált nagyon, sokszor megalázott a stílusával fél év alatt sehová sem vitt, leszólt hogy dolgozom. 

Offline

Ertem.

Kicsit messze van nekem. Èn Budapesten élek. smiley

Offline

Los Angeles megyei ideggyogyaszati klinika, Long Beach, California, USA

Olyan mint amikor a Matrix filmben Neo megy meglatogatni az Oracle-t.

toth: Ez hol van? Milyen volt?

Offline

Talan megemlitenem, hogy vannak onsegito csoportok ebben is.

schizophrenics anonymous

Lattam. Voltam. Tobb mint ketszer.

Kiscsillag: Tudom, hogy van.

Offline

Lány a szomszédból!

Ha hasonló az állapotod, mint a szomszédodnak, akkor lehet h neked is van valamilyen betegséged. Ha rosszul érzed magad, akkor érdemes ennek utánajárni.

Offline

Az étkezés topikba írhatsz. Most felül van.

Kulcsszóhoz beírod, hogy "étkezés".

Itt a link: https://bura.hu/forum/bajok/eveszavarok/etkezes

Offline

Hogyan lehet megtalalni az evesi rendellenessegk topikot?

Offline

A katatón skizó sincs mindig katatón állapotban. Ha hat a gyszer, kommunikál, tesz-vesz, képes kimozdulni. Általában ilyenkor is remete életet él. 

Vannak más betegségek is, amik ilyen-olyan módon hasonló bezártsággal járhatnak. Pl súlyos depressziós sokszor az ágyból is alig tud felkelni, nem tevékeny. Szociális fóbiás kerüli a többi embert (de vágyik társaságra, barátokra), agorafóbiás fél az utcán vagy nem mer közlekedni, ezért nem mozdul ki otthonról. Skizoid személyiségű nem lel örömet a társas kapcsolatokban, nem vágyik rá.

Katatón állapotban a beteg nem kommunikál, néha meg sem mozdul, azt sem lehet tudni, hogy érti e, ha beszélnek hozzá. Ebből az állapotból gyszerrel v  néha elektrosokkal ki szokták hozni.

Köszi! Minden jót! :-) 

Offline

Szia Kedves Lány a Szomszédból! Minden Jókat és mindég!

Hát Bocsáss meg ehhez nem Értek, ha "pár-kapcsolati" összefüggések rángatnak össze-vissza! Sajnos vagy se, de muszáj valamit azért hozzáfűzhessek mégis!

Ne tévesszétek össze a nemi gerjedelmeket semmivel se! Pláne ne a Szerelemmel! Ha meg az nincs, akkor meg sajnos olyannak kéne voljatok, akik Ismerik csinját-bínját a hazudozásoknak és megtévesztéseknek, dehát Gondolom Ti nem ilyenek vagytok!

Így muszáj Másikaink hozzászólásiból kihámozni valamit!

Akkor el is Köszönök egy időre, hogy hátha Tanulságokat Kaphatunk Értőbbektől, JÓ?!?

Köszi és minden Jókat továbbra is és mindég! Hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Èn nem vagyok orvos, de az orvosa azt mondta, hogy az. Visszahúzódó típus, de velem beszélget, másban szerintem nem nyilvánul meg ez a katatón dolog, vagy annyira hasonlítunk, hogy észre se veszem. Nyit felém, de be is zár, és az a mániája, hogy még nem volt barátnője, meg nem tekinti magát sokszor megfelelőnek párkapcsolatra. Viszont mégis próbálkozik, aztán megint visszatáncol, aztán megint és megint, egyfolytában ez megy. 

Offline

Szia Kedves Lány a Szomszédból! Minden Jókat Előre is és mindég!

DE állj! Állj! Bocs, de nem Értjük Egymást eléggé!

Akkor a Szomszédod nem is annnyira "katatón", hogy ha ennyiszer Beszélgettek! Ha sokat Tanulhattál Tőle, akkor elég Kommunikatív Lehet és az nem Jellemző a Magába-bezártságra!

Nem Értem azt sem továbbá, hogy mi ez az előre-hátralépegetéstek?!?

Fejlődnétek valami felé, hogy zavar, hogy úgy vagytok, mint Vlagyimír Iljics is mondgyja, hogy az Üttörőcske Pajtás sokat vissza, mégtöbbet félre, de azért néha olykor hanyatt-homlok is Előre-táncikál riszálva és aerobikolva az Evo-Revolúcióka kacskaringódtában?!?

Vagy úgy Értenéd inkább, hogy netán "pár-kapcsolati" pályán szédelegnél Vele?!?

Szia!

A szomszédnak katatón skizofréniája van. Viszont a neten én is olyasmiket találtam róla, mint amiket te írsz. Ez a személy viszont beszél hozzám, minden egyes nap. Tovább megyek, már kb. 1 éve kerülgetjük egymást ismerkedés címszó alatt. Néha azt hiszem 100x normálisabb a viselkedése, mint az enyém, sok mindent tanultam általa. Azt hiszem bölcsebb lettem azáltal, hogy a szemüvegén keresztül nézem a világot.  Sok hibámra rávilágított.  Viszont vannak olyan napok, mintha önmagával viaskodna, s ezáltal velem is. Pl.  ha egyet előre lépünk, akkor utána kettőt hátra.  

Offline

Szia Kedves Lány a Szomszédból! Én Köszönöm, hogy Tudatosítod akkor, hogy hasonlónak Véled Magad a Szomszédodhoz, mikor Ő nem szedi rendesen a Gyógyszert és zavart! DE mik ezek a hasonlóságok?!? Hogyan "idegelitek" Egymást, ha Ő a katatóniától meg sem képes szólalni?!? Vagy netán közben mindenféle nem adekvát mozgásokat csinál és nem Érted, hogy miket is Szeretne kiFejezni?!?

És mért "jobban idegli ki másikat"?!? Mért harcoltok úgy mondd?!? Mi a Konfliktus Köztetek, ha Ő béna és nem Tud megnyilvánulni se, mivel nem szedi rendesen a Gyógyszert olynakor?!?

Honnéd Tudgyjátok hogy nem Értitek-e félre netán Egymást?!?

Ha igen, akkor én is skizofrén vagyok, vagyis az is.

Szia! Köszönöm!

Valami olyasmi,de gyógyszerrel mintha "nem is lenne beteg". Megijeszt, hogy nagyfokú hasonlóságot mutatunk, gyakorlatilag nem tudom, hogy mikor melyikünk idegeli jobban ki a másikat. Nekem is van elég bajom mentálisan.

Offline

Szia Kedves Robi91! Minden Jókat és mindég!

TE most a Lány a Szomszédbólnak mondod, hogy mik a tüneteid?!?

Köszönném ha Tudatnád! Minden Jókat addig is!

Offline

Szia Lány a Szomszédból! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat Előre is és mindég!

Nem akarhatlak abajgatni, de talán ráismerhetsz ilyetén is a bajra, azaz a katatóniára és bár nem kifejezetetten csak skizofréneknél van, mert nagyon depressziós illető is Tudhat ilyesmi volni, ám azért talán mond valamit így is betegség, amikor kiütközik, ugye?!?

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122811200&t=9214125&openwith=3

Ennek ellnére is minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Offline

Az a skizofrén tünete hogy nem csinál úgy valamit az ember mint egy "normális ember? Úgy értem sokat vagyok otthon nem dolgozom,nem járok suliba a napi feladataimat nem nagyon tudom ellátni,mégse vagyok olyan rosszul csakugy élek mint egy remete

Offline

Szia! Minden Jókat Előre is és mindég!

Mit Értsünk katatón skizofréniás Személyképp?!? Olyant-e, aki be van záródva Magába és nem Tud a Környezetével Kommunikálni?!?

Vagy azért vagy elkeseredve, mert Szeretnél egy ilyennel Jó Kapcsolatot és SEgíteni Neki, de vagy nem hagyja, vagy TE nem Tudod még egyelőre, hogy merjél-e egyáltalán egy ennyire beteggel Kezdhetni?!?

Úgy vélhető Bizonyára, hogy nem Te Magad vagy katatón, mert akkor ide se Tudhatnál jönni, hogy SEgítséget Kérj, Igaz?!?

Minden Jókat továbbra is és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Sziasztok!

El vagyok keseredve. Van köztetek katatón skizofréniás? 

Offline

Erről én is hallottam annakidején. Szomorú történet. Az is szomorú, ami néhány intézetben megy. Ha nem is direktbe megy a gyilkosság. De hát mi szerencsére nem ott vagyunk. Érdekes, hogy akik mindenféle kisebbségek jogaiért szeretnek kiállni, szemet húnynak a skizofrének ügye fölött. Én is azt teszem, mert megvan mindig a saját bajom. Egyébként nem az én dolgom lenne különben sem rehbilitálni ezeket az embereket, hanem azoké, akik arra kapják a pénzt. Ha lehet még egyáltalán olyanokon segíteni, akiket így el-, illetve meghurcoltak. Szerintem nem az én dolgom lenne, én is csak azért vagyok érintve érzelmileg a témában, mert majdnem így jártam én is. Egy gyerekkori ismerősöm, aki ismeri ezeknek az ügyeknek a jogi hátterét, mondta, hogy bizonyos pontról már csak lefelé visz az út. Na, nem, mintha ezt nem tudta volna magamtól is, csak jó megerősítést hallani olyasvalakitől, akinek meg pont ez a munkája valamilyen szinten.

Offline

nevessünk ma is egy jót, milyen "jó dolguk is van ezeknek a rohadék skizoknak" lakás meg rokkantellátás meg minden "majd mi gondoskodunk rólad" és persze teleszájjal, hisz nevetségesek valamint migráns-szintű létezésük örömé'bódottá - halleluja Ámen

https://magyarnoir.blogstar.hu/2015/09/04/skizofren-not-kinoztak-halalra/20067/

nem is értem, miért élnek még. hisz kell még az életük is miután mindent elvettek tőlük.

______cinizmus_____

Offline

Legyen úgy Smile

Offline

Robi,most felröhögtem.Van valami szerethető naivság a hozzászólásaidban.

Jön majd a nagy ő neked is,hidd el,ha ma nem,majd holnap.smiley

Offline

robi91 írta:

Igen az vagyok,így már sose álltok velem?

Dehogynem. 

Csak kicsit lefárasztottál minket. 

Nem próbálsz meg befeküdni valahova? Thalassa, Tündérhegy?

Offline

Igen az vagyok,így már sose álltok velem?

Offline

Kharzak vagy?

Offline

Nem tudja a saját édesanyám elfogadni a betegségemet,azt mondta berak egy pszichiátriai otthonba,és ott ki látogatna meg engem? Sad senki sem le lennék tojva mint egy 70 éves demens ember, mint amikor 2009 be korházba kerültem mert nem szedtem a gyógyszereket

Offline

 

Megvagyok ijedve az egész betegségemtől,mi lenne akkor ha elhagynám az összes gyógyszert? megprobálom elhagyni őket fokozatosan hogy érezném magam akkor,lehet jobban mint most , 3 antipszichiotikumot szedek de igyse érzem magam jól. De mint írtam az első mondatban,inkább a magánytól félek mégjobban,nem találom a helyemet, és anyukámat is teljesen kikészitem a betegségem miatt.

Offline

Azért jó mostanában az internet, mert a legtöbb funkcióra van már legalább egy alkalmazás. Most éppen azt dumáltuk egy páran a Twitteren, hogy miért nincs pl. online határidőnapló, mert nagy viszonylag baromság, de éppen igény lenne rá. Az se biztos, hogy nem írok rá majd én egy alkalmazást. Már az ötlet is kiváló, és szerintem ha olyan körökben forognék, már egy teamet kaptam volna simán magam mellé csak magáért az ötletért. De ez ennyi. Ezt nem magam sztárolása okán írtam, ez van, és kész. Szóval: nekem is, ami odavaló, kimegy Twitterre, vagy a blogra, vagy a tumblelogra, ami egy ilyen Tumblr-szerű valami. Nem tudom, érthető-e, amit eddig leírtam? Felteszem, igen. Folyamatosan bővül az internetes lehetőségek választéka, csak győzzük a lépést tartani. És hogy a szorosabban vett témához is hozzászóljak: nem mondom, hogy nem születhetnek párkapcsolatok a Twitteren, Facebookon, vagy akár a burán, az interneten már szinte bárhol, de az utcára sem azért megyek le, veszem a kalapom, meg a kabátom, hogy az első szembe jövő csajnak ajánlatot tegyek. Mert ez szinte már ennek a megfelelője. És hogy rövidre zárjam, néhány varázsszó a problémára: Tinder, Baddo, Lovebox, Twoo, Love.hu. Én ezeket az alkalmazásokat a Badoo kivételével csak hírből ismerem, de gondolom, érthető, mire gondolok ezekkel kapcsolatban.

Offline

Kiwi1.2.3. írta:

rhiannon-roxána2.0 írta:

Biztos én vagyok rosszul bekötve, de engem nem zaklatott fel és nem sértett a privije. Egyszerűen annyit írtam, hogy "kösz, nem".

Próbálom megérteni a többieket, hogy miért vannak ennyire megsértődve ezen. 

Ennél sokkal durvább dolgok is mennek például sima társkeresőkön... 

 

Nem vagyunk egyformán bekötve.Ami még nálad belefér, az másnál már átlépi a határt.

Sima társkereső:Ott mindkét fél ugyanazért regisztrál.Társkeresés céljából .

(A Búrának, azért ennél bővebb a profilja.)

Azért írtam feltételesen az előző hsz-em ,mert nem tudom kölcsönös v egyoldalú közeledésről lehet-e szó a privikben. 

Elnézést kérek a többiektől. Hülyeséget írtam, de nem törlöm (meg nem is tudom Smile ).

A társkeresőkön durva dolgok vannak, de valóban, aki oda téved, annak fel kell vérteznie magát. 

Ez nem társkereső. 

A privik tényleg lehetnek nagyon zavaróak.

Még egyszer elnézést.

Online

rhiannon-roxána2.0 írta:

Biztos én vagyok rosszul bekötve, de engem nem zaklatott fel és nem sértett a privije. Egyszerűen annyit írtam, hogy "kösz, nem".

Próbálom megérteni a többieket, hogy miért vannak ennyire megsértődve ezen. 

Ennél sokkal durvább dolgok is mennek például sima társkeresőkön... 

 

Nem vagyunk egyformán bekötve.Ami még nálad belefér, az másnál már átlépi a határt.

Sima társkereső:Ott mindkét fél ugyanazért regisztrál.Társkeresés céljából .

(A Búrának, azért ennél bővebb a profilja.)

Azért írtam feltételesen az előző hsz-em ,mert nem tudom kölcsönös v egyoldalú közeledésről lehet-e szó a privikben. 

Offline

Biztos én vagyok rosszul bekötve, de engem nem zaklatott fel és nem sértett a privije. Egyszerűen annyit írtam, hogy "kösz, nem".

Próbálom megérteni a többieket, hogy miért vannak ennyire megsértődve ezen. 

Ennél sokkal durvább dolgok is mennek például sima társkeresőkön... 

Online

Kharzak

Megértjük a problémádat.

26 évesen teljesen normális,hogy végre kapcsolatot szeretnél egy ellenkező neművel,el szeretnéd veszíteni a szűzességed

Együttérzünk veled-egy bizonyos határig.

De ,ha esetleg priviben próbálkozol partnert keresni,(nekem olykor ez jön át az itt jelenlévő lányok,nők néhány hozzád címzett hozzászólásából)akkor  magadra haragítod őket,nem fognak reagálni a bejegyzéseidre sem.Ez a jobbik eset.

A rosszabbik ,ha a moderátorok felé fognak jelezni, mert zaklatásnak érzik a közeledésedet.Na ez már következményekkel jár.(a fórumokon belüli is ,de ezt te is tudod)

 

Talán ,ha meghallgatod a másik felet(feleket),hogy milyen(viselkedési) problémák miatt hiúsult meg a kapcsolat kibontakozása ,és ezt végig is gondolod,hogy talán lehet abban valami amit mondanak .Talán ezen kellene dolgoznod, ezeket kellene először orvosolnod.

Offline

Bocs, de itt te vagy az, akinek felkell nőni. Neked csak az a bajod, hogy nincs nőd. És nem vagyok se plázacica se semmi. Csak jó lenne, ha tudnál viselkedni. A kiosztást jogosan kaptad. Nálam is bepróbálkoztál, ennyi. Meg mondtam, hogy beteges a viselkedésed. Ezzel a kommenttel meg be is bizonyítod, hogy mennyire nem ezen az oldalon van a helyed. 

Többiektől elnézést.

Offline

mivan ezekkel a mai nőkkel,azthiszik mert jólnéznek ki meg picsa arc jól néz ki már itt lekell nézni a probálkozó férfiakat , hamár nem jövök neki azzal hogy adok neked 5000 forintot már jajjjj bocsika de nem járok veled bocs nőjjetek már fel dikk more !!! Laughing out loud

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges