Skizofrénia 3.5

1128 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Online

blue velvet írta:

Köszönöm, ez egy érdekes és jó válasz. Én nagyon rég lemondtam arról, hogy bármiről is álmodjak...

     Nem vagy ezzel egyedül. Mindanyiunknak volt és lehet lesz is olyan időszaka, hogy lemond arról, hogy bármiről is álmodik. Saját magamon azt vettem figyeltem meg, hogy nem vettem észre a kis apró sikereket amikből erőt meríthettem volna a folytatáshoz, mert anyira arra koncentráltem, hogy nem teljesült egy álmom. Sokáig azért bánkódtam, mert nem lehetek normális. Mostanra rájöttem, hogy a hangal lehet eggyütt élni. Mostanra már hiányozna is. Nagyon sokat segít a személyiségem fejlődésében. Megmutatja, hogy mi a személyiségem negatív vonása. Nem egyszerű változtatni a saját személyiségemen, de türelemmel lehetséges. És a környezetem azt veszi észre, hogy jobb ember lettem. 

 

       Régen az a lány mondta nekem, akit a legjobban szerettem egész életemben:

         "Tűzz ki egy célt és azt érd el bármi áron!"

         Még egy kis OFF. Egy idézet jutott még eszembe, ami mindenkinek egy kicsit mást jelenthet, de sokak felismerhetik benne a hasznos segítséget.

             "Ne keresd a boldogságot azon a helyen ahol elvesztetted."            

Online

Köjök írta:

blue velvet írta:

Egyébként is mi a siker?

A siker, ha megvalósítják azt amiről álmodtak.

...

Nekem erőt adtak a TED videók, hogy ha másoknak sikerült, nekem miért is ne sikerülhetne, mert nem vagyok kevessebb, mint ők, csak nincs anyi kitartásom. 

blue velvet írta:

gyak.lag mindegyik arról beszél, hogy megjárták a poklok poklát

Gyakorlatilag minden mentális beteg megjárta a saját poklát. Csak nem mindenkinek ugyananyi idő megvalósítani az álmait. Van aki arról álmodik, hogy sikeres lesz, van aki, hogy családja lesz, van aki arról, hogy barátai. Mindenkinek más az álma, csak sajnos amikor nagyon nehéz sokan a könyebb utat választják és feladják. 

Köszönöm, ez egy érdekes és jó válasz. Én nagyon rég lemondtam arról, hogy bármiről is álmodjak...

Online

Sziasztok!

 Még egyy kérésem lenne. Az amerikai The university Of Illinois at Chicago egy kutatást végez a skizofréniáról. Nagyon jó lenne, hogyha az aki tud angolul őszintén válasolna a kérdőívben szereplő kérdésekre. Mert minden válaszadó segítheti a tapasztalataival a kutatás eredményességét. Jó lenne, ha jobban megértenék ezt a mentális betegséget, így a jövőben többet tudnának segíteni azoknak akik skizofréniát szenvedésnek élik meg.

       Esetleg, ha ismertek olyat aki nincs regisztrálva abúrára, azoknak megemlíthetnétek ezt a kutatást. Minnél többen válaszolnak annál átfogóbb képet lehet kapni a skizofréniáról. 

      Köszi!

 

Angol nyelvű kutatás kérdései a skizofréniáról.

 

   Természetesen ki lehet tölteni anonim módon is, nem muszály elérhetőséget megadni, ha valaki nem akar.

Online

blue velvet írta:

 

Egyébként is mi a siker?

A siker, ha megvalósítják azt amiről álmodtak. Nem foghatják mindenkinek a kezét, sajnos nem lehet mindenkinek segíteni, pláne annak nem aki beletörődött és nem akar változtani, mert "Úgy sem lehet". Tudom milyen ez az érzés. De engem valami mindig hajt tovább, azután, hogy nem sikerül amit szeretnék, újra és újra elkezdem, miután feladtam. Nekem erőt adtak a TED videók, hogy ha másoknak sikerült, nekem miért is ne sikerülhetne, mert nem vagyok kevessebb, mint ők, csak nincs anyi kitartásom. 

blue velvet írta:

gyak.lag mindegyik arról beszél, hogy megjárták a poklok poklát

Gyakorlatilag minden mentális beteg megjárta a saját poklát. Csak nem mindenkinek ugyananyi idő megvalósítani az álmait. Van aki arról álmodik, hogy sikeres lesz, van aki, hogy családja lesz, van aki arról, hogy barátai. Mindenkinek más az álma, csak sajnos amikor nagyon nehéz sokan a könyebb utat választják és feladják. 

Online

Én azért hagytam abba a pszichés/mentális problémával küzdők TED beszédjeinek nézését, mert ezek közül az emberek közül gyak.lag mindegyik arról beszél, hogy megjárták a poklok poklát, aztán hogyan lettek sikeresek. Szinte semmi alázat nincs ezekben az emberekben.

Egyébként is mi a siker?

Oké, nyilván frusztrált vagyok kicsit ebben a témában, de néha azt gondolom, hogy

Offline

Köjök írta:

Sziasztok!

Egy példa hogy hogyan lehet együttélni skizofréniával. Sajnos nem mindenkinek megy egyszerűen, neki is kellet nagyon sok idő. Egy érdekes videó egy amarikai lány esetéről.

Eleanor Lorngden TED videó

Hú, ez nagyon jó volt, meg is hatódtam. Érdemes volt végignézni. Köszi, hogy feltetted!

Online

  Aki tud angolul elég érdekes lehet ez az oldal. Hangokat hallókkal foglalkoznak, a tengerentúlon sokkal másképpen is, mint itt magyarországon.

Intervoice

     Elég érdekes dolgot találtam ezen az oldalon a skizofrénekről. Sokszor hallottam már hogy a skizofrének közül kerültek ki kimagasló művészek, nagy gondolkodók. Néhányat összegyüjtöttek.

Skizofrének akik sikeresek lettek.

  

Online

Sziasztok!

Egy példa hogy hogyan lehet együttélni skizofréniával. Sajnos nem mindenkinek megy egyszerűen, neki is kellet nagyon sok idő. Egy érdekes videó egy amarikai lány esetéről.

Eleanor Lorngden TED videó

Online

Mostanában majdnem egésznap azt hallucinálom hogy dugnak felettünk és majd megőrülök,szedem normálisan a gyógyszereket, mitől lehet? talán nagyon akarom már a szexet?

Online

Én jelenleg szedek amitrex 800mg,ripedon 5 mg,sertralin 200mg,rivo 2x0,5mg ot és ezekkel remekül vagyok,a rivotrilt kezdjük majd elhagyni orvosommal. Na hát én így is szoktam hallucinálni vizuálisan és hangokat is hallani, de már kevésbé zavaróbbak mint régebben. Attól hallucinálhatok hogy sok videóklippet nézek a youtube on? Mármint hogy azért látom őket mert sok zenei videóklippet nézek? Bár engem a kényszergondolataim jobban zavarnak mint a skizofréniám de szerencsére a maximális sertraline dózis elmúlasztotta.Nehéz velem együt élni egyik pillanatba mint egy árva virág,a másikban egy pszichiopata elmebeteg,anyukám is nehezen visel sokszor de van amikor jól kijivünk egymással. nekem azt mondta pszichiopata vagyok sőt egy nő ismerősöm is.De nagyon sokat fejlődtem az utóbbi 1 évben,márcsak munkába kell állnom remélem menni fog , de miértne ha tegnap morrisonsba felszedtem egy csajt és táncoltam szerintem simán Smile. Mi a véleményetek a risperdal constáról? azt fogom kapni ripedon helyett majd. Üdv  Robi.

Offline

Szia Kdani!

Leszázalékolás ügyben nem vagyok jártas. Csak azt tudom, h egyre szigorúbb a rendszer.

Talán egyéni terápia segítene leküzdeni a depressziós és szorongásos tüneteket. A hanghallással való együttélésben is segíthet.

Jobbulást! 

Offline

Sziasztok én új srác vagyok még itt skizofréniával küzdök

Abilify maintena 400 mg os injekcióra járok havonta ezen kívül haloperidol 1,5 mg 3*1 akineton 2x2 mg frontin 0.5 ből 2 szem és sertralin 100 mg 1 szem hát ezek a csodás gyogyszereim de a hangok még mindig kínzanak gyakran kizökkenek a mondandómból nehezen találom a szavakat ti is így vagytok vele ? 

2014 be leszázalékoltak 56% öekre sajnos az iskolát is abba hagytam mert egyszerűen nem birom elvoselni ha rólam beszélnek vagy nevetnek vagy bárm volt többször is hogy iskolás koromba 18 körül lehettem verekedni kezdtem mert azt hittem rólam beszélnek halál komolyan kivettem mindent amit mondtak legalábbis utolag már tudom hogy nem nem rólam beszéltek csak az én agyam rakja össze a szavakat.....

Most nagyon rossz állapotba vagyok 

Köszvény, kevert szorongásos és depressziós vagyok és hát skizó 

Sajnos mivel iskolás koromba lettem leszázalékolva semmi juttatást nem kapok 

Azért kérdeztem hogy van e itt olyan aki d kategoriás merrt esetleg akkor kapok pénzt ha 70% os rokkantá nyilvánítanak hát nem tudom mit hoz a sors reménykedem dolgoztam 1 évet rehab munkahelyen hogy meglegyen a biztosítási idő de annyira beteg lettem hogy ott kellett hagynom

Annyira begubóztam hogy hányingerem van ha menni kell valahova kisérővel járok mindenhova 

Az orvosom aut írta izolációs tendencia jellemez meg hogy az állapotomban javulás nem várható lehetséges hogy a leszázalékoláson véglegesítnek emiatt?

 

Offline

gyurma írta:

sziasztok! én most szedek Amitrex 800mg + Ripedon 1,5mg + Zoloft 125+ Rivo 0,5 öt és ilyen jól még nem voltam soha életembe mint most , legalábbis amióta beteg vagyok. én kapok pszichioterápiát,aki budapesti annak szeretném ajánlani az Ébredések Alapitványt azon belül Dr.Nemes Rozáliát,nagyon jó szakember érti nagyon a dolgát. Engem paranoid skizofréniával és OCD vel kezelnek. Nem könnyü együt élni vele de már régen elfogadtam a betegségem és együt élek vele. Járok dolgozni 1 hét múlva tesco nonfood árufeltöltőként és remek az életem most mondhatom el Smile

 

Szia, nekem kívülről mintha kicsit sok gyógyszert szednél, de nyilván nem ismerem az állapotodat. Elhiszem hogy jól vagy, de az a kérdés hogy tudsz- e pl. funkcionálni (pl. kreativitás, elvégezni tanfolyamokat, ezt-azt) tehát hogy megy-e az élet. Nekem is volt olyan időszakom, mikor nagyon "jól" voltam, de közbe 16 órákat aludtam, felhíztam vagy 30 kilót, és egész nap sak játszottam a géppel. Lehet hogy nagyon profi voltam abba, de azért ez egy másfajta "jó" mint az ha van valami projektem, és tudok funkcionálni az életben (akár nyelvvizsga, vagy tanfolyam, vagy egyetem vagy munka).

Online

traktorgyáros írta:

Kedves Eszter

Nem akarok úgy tünni, hogy üldözöm önt, de eddig még senki nem válaszolt nekem.

Mennyire működik ez a honlap? Mert ha senki nem jár ide, csak regisztrálnak és kész, akkor lehet tudnék előkotorni magamból néhány fejlesztési ötletet én is.

--------

egyik kedvenc filmem a Wall-E. Olyan ez a világ mintha egy szeméttelepen élnék egy növénypalántával, ami van is otthon.

Szia!

Üdvözlet itt neked a búrán. Igen, ez az oldal működik. Emberek virtuálisan beszélgetnek egymással ill. privát üzeneteket váltanak és csetelnek.

Szerintem célszerű tegeződni, nem szokás itt a magázódás.

Azért nem válaszol neked senki, mert felteszem, hogy nem tudnak mit válaszolni. Nem igazán hámozható ki egyelőre túl sok minden abból, amit írsz (több hozzászólásodat elolvastam).

Esetleg írsz magadról valamit a profil oldaldon?

 

 

Offline

Valaki van itt aki skizofrén és d kat ba van leszázalékolva ?

Offline

Kedves Eszter

Nem akarok úgy tünni, hogy üldözöm önt, de eddig még senki nem válaszolt nekem.

Mennyire működik ez a honlap? Mert ha senki nem jár ide, csak regisztrálnak és kész, akkor lehet tudnék előkotorni magamból néhány fejlesztési ötletet én is.

--------

egyik kedvenc filmem a Wall-E. Olyan ez a világ mintha egy szeméttelepen élnék egy növénypalántával, ami van is otthon.

Offline

nekem újabban felírjáka skizo diagot, bár tünetek nélkül, régen is csináltak ilyet, de ők azt mondták, hogy be van bizonyítva, hogy nekem más a bajom. így állandóan felülbíráskodás van, míg mások, meg direkt szivatásból már túlzóan sokat csalnak. nálam többször is előfordult, hogy illegálisan írtak fel gyógyszert stb... persze tesztek nélkül, míg mások güriznek, hogy valami eredményt csináljanak. a mostani dokinéni félig rendes volt mert adott kb. 15 percet, hogy a csalásait leírja, régen az 5 percet választottam. így nem csodálkozom, hogy a pszichiáterek egymással pereskednek évtizedeken át lassan, nálunk.

Kedves Eszter

Ön olvasta Karinthy Ferenc micimackóját? nekem a lelkemet és egészségemet ápolta 6 éves korom óta. Mert ugye önről olvasni lehetett, hogy az apjáé jobban tetszik önnek. Volt mellé egy hupikék törpikék játékom is, csak azt hamar lefejeztem.

 

Nem tudtok vidéki pszichiátriai közösséget? Mert régen voltam egyben, de az nagyon gáz volt. aztán voltam másfajta közösségi ellátásnál pár alkalommal, ahol egyénileg fogadtak, de az hamar megszünt, ma már más van helyette ott.

 

Offline

Szia gyurma! Szuper, nagyon örülök, hogy jól vagy! Én is jó véleménnyel vagyok az Ébredések Alapítványról, örülök, hogy ezt megerősítetted.

Online

sziasztok! én most szedek Amitrex 800mg + Ripedon 1,5mg + Zoloft 125+ Rivo 0,5 öt és ilyen jól még nem voltam soha életembe mint most , legalábbis amióta beteg vagyok. én kapok pszichioterápiát,aki budapesti annak szeretném ajánlani az Ébredések Alapitványt azon belül Dr.Nemes Rozáliát,nagyon jó szakember érti nagyon a dolgát. Engem paranoid skizofréniával és OCD vel kezelnek. Nem könnyü együt élni vele de már régen elfogadtam a betegségem és együt élek vele. Járok dolgozni 1 hét múlva tesco nonfood árufeltöltőként és remek az életem most mondhatom el Smile

Offline

Sziasztok!

Valakinek a Sárvári pszihiátriával vannak tapasztalatai?

Offline

"

Nem hajlandó semmire,gyerekre anyu mos,főz,iskolába viszi-hozza,tehát hugom semmi nem érdekli csak a drogos hogy vele legyen és anyu szolgálja őt!

Annyit el értünk hogy el zavartuk őket ,menjenek el mert rendőrségi ügyet csinal édesanyám az élettárs miatt,gyámüggyel is megfenyegette őket !Elvitték a gyereket is,de a férfinek nincs hova mennie,roma származású ,nagyon rossz körülmények közt élnek!Edesanyam mindenképp gyámság alá akarja helyeztetni hugomat és a kisfiút ,mert fél hogy megint vissza esik teljesen a betegségbe főleg hogy az orvos is mondta h ettől a férfitól szabaduljon meg "

Csivi! Elég zavaros a leírásod...! Áruld már el akkor, ha tényleg tanács kellene, hogy MOST elzavartátok őket vagy hol élnek? Külön és úgy hordja anyud a gyermeket suliba, vagy elhelyezték a gyereket? Amíg ilyen zavaros az írásod, addig erre nem lehet érdemben reagálni, max veled együtt "bégetni" azon, amiről nem is tudunk pontosan semmit...

Offline

Reményke83 írta:

jajj ne, megint azt fogják hinni, hogy visszaestem, mert mindig befogják a számat, meg nem írhatok semmit soha, mert minden rossz amit írok, mert hogy mit szólnak hozzá mások... mindig el vagyok nyomva és a képességeim is!

Gyűlöletes az ezzel való visszaélés és hogy annyi embert szó szerint "megtörnek" ezzel a hozzáállással! crying 

Offline

Nagyon szépen köszi poisonkid... nem akarok rosszat írni a nevezett illetőről, csak annyit írok, hogy félek tőle. De majd megoldom. (Valahogyan). 

Offline

Bocs mi meghallgatunk ezt akartam irni csak kulfoldi a telom.....

Offline

Ha kiirod magadbol as is haladas no meghallgatunk en biztos ..es tuti hogy jobban leszel de kiaz as imre es miert felsz tole?

Offline

Elmenekülök inkább innen is... túl sokan bántottak engem!

Offline

jajj ne, megint azt fogják hinni, hogy visszaestem, mert mindig befogják a számat, meg nem írhatok semmit soha, mert minden rossz amit írok, mert hogy mit szólnak hozzá mások... mindig el vagyok nyomva és a képességeim is!

Offline

Én önmagam akarok lenni.

Offline

Én hála Istennek Lelki szinten kapcsolatban állok Reménykével, de a valóságban olyan elzártak vagyunk mint egy vasbetonfal köztöttünk, ami érthető, mert ez a küldetésünk, hogy kibírjuk testi érintkezés nélkül, mindenkivel, és ez jó mert... csak mert jó. Undorodom a szextől és fizikai testektől, a sajátomtól is, de Lelki szint az kell, és szerintem Reményke jelen van valahol itt a közelben (csak én gondolom ezt), persze nem ezer százalék ez, csak én ezt hiszem, meg a hírekben is néha benne vagyunk, rejtve, persze nem saját névvel, hanem mások élete szól a mi Lelki Kapcsolatunkról, de én ezt nem szoktam nézni, direkt, mert az negatív tevékenység a 3. szemes látás.

Offline

Fóbiás vagyok nagyon, nem merek kilépni az utcára, meg ha sikerül, akkor pedig mindig furán viselkedem, mert félek, hogy kinevetnek, már volt ilyenre sok példa, merthogy látszik rajtam, hogy valami nem oké belül, mivel furcsán megyek az utcán, mert nem merek senkire ránézni, nehogy nekemtámadjon vagy beszóljon.... így mindig a 4 fal a barátom, meg az elnyomás, hogy én nem írhatok ki olyat ami nem tökéletes...

Offline

Köszi szépen, rendezni rendben van, csak az emberek nem fogadják el a Szerelmemet Reménykével, ő most nincs jelen a Facebookon rendes névvel, azt nem tudom, hogy melyik az ő profilja, de Róla nem írok, hanem hogy nem vagyok jobban, de azért köszi, hogy így látod, csak legalább már képes vgayok az írásra, persze kissé lehet rendezetlen amiket írok, elnézést mindenkitől, ez ilyen injekció, ami bőbeszédűvé tesz, vagy valami miatt most kissé ingerült vagyok, félek Imrétől, el akarok bújni, meg félek az emberektől, de most sajnos olyan mintha veszélyben lennék, mert mindent kiírok, és ez nem jó, csakhát tényleg az ember nem tud csak úgy felfordulni, hogy akkor mostantól csak lebeg és meditál és nem szól senkihez, egyetértesz, ugye...?

Offline

Szia ugy veszem ki a szavaidbol hogy job ban vagy.....orulok Neki sok beirasodat olvastam remelem sikerult rendezni a kapcsolatodat es Mar nem bankodsz annyira..welcome back in business Remenyke

Offline

A visszatérésem 3891-ben lesz, mert 1983-ban születtem.

Offline

Korábban néztem pornóvideót, merthát kicsit nehéz úgy kibírni hogy nulla "valami", de nem is akarom hogy legyen, sőt már a pornó oldalakat is ignorálom, de most kapott a gép valamilyen vírust, amin állandóan szexvideók meg iphone nyerések jönnek be, és mindig automatikusan random megnyílik egy felugró ablak pornó videóval, komolyan, ezt ne velem, én aszkéta akarok lenni, mert Reményke a Szerelmem, de erről sem írhatok, akkor meg mit tegyek, hová meneküljek ahol nyugalmam van?

Offline

Sziasztok, Szerelmes Hercegnő névvel voltam itt, de azon sajna nem tudok többé avatart cserélni, ezért most így leszek ezzel a névvel. 3 havi injekciót kapok, a nevére nem emlékszem, de bátrabb lettem tőle a 4 fal között, ez megzavarja a lelki nyugalmamat, de legalább nem egy élőhalott leszek (???)

Online

Csivi írta:

Sziasztok

Lenne egy kérdésem!Van 1 hugom,aki nem differenciálható skizofrén..Kb 6 éve hoztuk ki zárt osztályról,8 hetes kezelés utan,abilifyt szed,2-3 havonta jár pszichiáterhez,akivel kb 10 percet beszél és megkapja a receptet,ennyi !

A gond azzal van,hogy neki van 1 élettársa aki kábítószer függő ,és van 1 közös 8 éves gyermekük!Édesanyammal élnek ,viszont anyukám rájött hogy ez a férfi drogozik szinte majdnem minden nap..Tűket,zacskókat,égetett kanalakat talált utána a házban !Emlitette húgomnak,és mondta hogy kirakja a szűrét,mert 8 éves kisfiú mellett és egy ilyen beteg nő mellett ennek az embernek nem lesz maradása !Innentől kezdve romlott meg a helyzet,az élettárs,és hugom össze fogott anya ellen ,és ahol tudnak,keresztbe tesznek neki..Gyereket anyával vitetik iskolába ,mert hugom nem mer az utcára menni,sőt a házból se nagyon meri kitenni a lábát,csak kísérettel (élettárs )Anyukàm házára rengeteg közmű tartozást halmoztak fel,1 éve nem hajlandók fizetni semmibe!Edesanyamat fenyegetik,van hogy meg is tépte hugom mert anyukám mert szólni hogy küldje el a férfit és a gyerekével foglalkozzon,hordja iskolába ,stb...Nem hajlandó semmire,gyerekre anyu mos,főz,iskolába viszi-hozza,tehát hugom semmi nem érdekli csak a drogos hogy vele legyen és anyu szolgálja őt!

Annyit el értünk hogy el zavartuk őket ,menjenek el mert rendőrségi ügyet csinal édesanyám az élettárs miatt,gyámüggyel is megfenyegette őket !Elvitték a gyereket is,de a férfinek nincs hova mennie,roma származású ,nagyon rossz körülmények közt élnek!Edesanyam mindenképp gyámság alá akarja helyeztetni hugomat és a kisfiút ,mert fél hogy megint vissza esik teljesen a betegségbe főleg hogy az orvos is mondta h ettől a férfitól szabaduljon meg ! Viszont ő hajthatatlan!Ez az ember teljes befolyás alatt tartja,fenyegeti hogy elveszi a gyereket tőle ,pálinkát hoz húgomnak hogy igyon holott ez tilos !!!Ebbol is latszik h a ferfi célja az h hugom teljesen begőzöljön megint minél előbb!Mit tudunk tenni ilyen esetben és ti mit javasoltok?

Előre is köszi!

Én teljesen tanácstalan vagyok. Illetve ahogy ezt leírtam, egy dolog eszembe jutott: nem tud odaköltözni anyukádhoz legalább 2-3 ember?? Sok lúd disznót győz. Egységben az erő. Satöbbi. Ha ott lenne még minimum két-három (lehetőleg erős férfi)(akár a földön alszanak), akkor faszikámnak nem lenne akkora a pofája.

A legfontosabb, hogy a gyerek ne sérüljön még tovább, a testvéred a gyógyszer és ezek szerint az ital miatt nem is biztos, hogy teljesen érti, tudja, hogy mi folyik.

Online

Nagyon jó.

 

Magyar felirattal.

Offline

Sziasztok

Lenne egy kérdésem!Van 1 hugom,aki nem differenciálható skizofrén..Kb 6 éve hoztuk ki zárt osztályról,8 hetes kezelés utan,abilifyt szed,2-3 havonta jár pszichiáterhez,akivel kb 10 percet beszél és megkapja a receptet,ennyi !

A gond azzal van,hogy neki van 1 élettársa aki kábítószer függő ,és van 1 közös 8 éves gyermekük!Édesanyammal élnek ,viszont anyukám rájött hogy ez a férfi drogozik szinte majdnem minden nap..Tűket,zacskókat,égetett kanalakat talált utána a házban !Emlitette húgomnak,és mondta hogy kirakja a szűrét,mert 8 éves kisfiú mellett és egy ilyen beteg nő mellett ennek az embernek nem lesz maradása !Innentől kezdve romlott meg a helyzet,az élettárs,és hugom össze fogott anya ellen ,és ahol tudnak,keresztbe tesznek neki..Gyereket anyával vitetik iskolába ,mert hugom nem mer az utcára menni,sőt a házból se nagyon meri kitenni a lábát,csak kísérettel (élettárs )Anyukàm házára rengeteg közmű tartozást halmoztak fel,1 éve nem hajlandók fizetni semmibe!Edesanyamat fenyegetik,van hogy meg is tépte hugom mert anyukám mert szólni hogy küldje el a férfit és a gyerekével foglalkozzon,hordja iskolába ,stb...Nem hajlandó semmire,gyerekre anyu mos,főz,iskolába viszi-hozza,tehát hugom semmi nem érdekli csak a drogos hogy vele legyen és anyu szolgálja őt!

Annyit el értünk hogy el zavartuk őket ,menjenek el mert rendőrségi ügyet csinal édesanyám az élettárs miatt,gyámüggyel is megfenyegette őket !Elvitték a gyereket is,de a férfinek nincs hova mennie,roma származású ,nagyon rossz körülmények közt élnek!Edesanyam mindenképp gyámság alá akarja helyeztetni hugomat és a kisfiút ,mert fél hogy megint vissza esik teljesen a betegségbe főleg hogy az orvos is mondta h ettől a férfitól szabaduljon meg ! Viszont ő hajthatatlan!Ez az ember teljes befolyás alatt tartja,fenyegeti hogy elveszi a gyereket tőle ,pálinkát hoz húgomnak hogy igyon holott ez tilos !!!Ebbol is latszik h a ferfi célja az h hugom teljesen begőzöljön megint minél előbb!Mit tudunk tenni ilyen esetben és ti mit javasoltok?

Előre is köszi!

Offline

Korábban is féltél ezektől? 

Haloperidont sosem kaptam. Abilify nekem akatíziát (erős mozgáskényszer, egy helyben ülési képtelenség) és erős szorongast okozott. Necsak a kezem, a felsőtestem, fejem is remegett. Légszomjam is volt, erre 2 orvos is azt mondta, hogy valszeg gyszer allergia okozza. Ezek tünetek folyamatosan voltak, A szorongásos/remegòs mellékhatás olyan szitukban, ami korábban is okozott némi szorongast fokozottan jelentkezett, erősebben volt jelen.

14 v. 16 napig tartó kínlódás után állították le. Sokaknak okoz hasonló panaszt. Van aki viszont jól bírja. 

Akinetont milyen gyszer mellékhatásra kapod?

Ha esetleg azt gyanítod, hogy valamelyik gyszer (abilify v haloperidol) okozza vagy fokozza a szorongást, akkor beszélj erről az orvosnak. Hátha lehet csökkenteni vagy érdemes lecserélni. Esetleg növelni a nyugtatót.

Ha nem gyszer okozza/fokozza a szorongást, akkor terápiával mindenképpen érdemes lenne megpróbálkozni.

 

Offline

Ja igen emberektől is meg utazástól is 

Offline

Szia kiscsillag abilify maintena 400 mg haloperidol 1.5 mg ból naponta 3 akineton 2 mg 2 x1 frontin 0.5 mg 3 x1

Offline

Szia kdani!

Üdv itt a fórumon. Smile

Mitől félsz kint? Emberektől? Utazástól? 

Gyakran jár együtt a skizó ilyen tünetekkel.

Szerencsére ezt terápiával is jól lehet kezelni. 

A skizóra/bipolra mit szedsz? Nem lehet, hogy az fokozza a szorongásodat?  (Azért kérdezem mert én már szedtem olyan antipszichotikumot, ami fokozta.)

Offline

Sziasztok én is skizofrén vagyok 2015 ben skizzoaffektív voltam vagyis azt állapították meg meg bipoláris affektív zavart leszázalékoltak 56% öek  jelenleg nem differenciálható szkizofréniám van meg kevert szorongásos és depressziós zavar vajon most mennyit adnak hány százalékot ?

Szedtem én már mindenféle gyógyszert a hangok megmaradtak ugyan ugy volt hogy halkabbak lettek volt hogy értelmetlenek 

Nos odáig fajult a helyzet hogy nem merek kimenni az útcára mert már hogy rágondolok hogy kimegyek hányok gyomoridegem van remegek meg izzadok de nagyon 

A pszihiátertől kértem szakvéleményt az van beleirva hogy izolációs tendencia jellemez meg hogy tartós javulás nem várható 

 

Offline

hááát, a leírás szerint a Ketilept Prolong adható bipolra - aztán lehet, hogy drágább úgy.
Az Abilifyt én kapom, de Arisppa néven bipolra.

Az orvostudomány meg az OEP, ezek együtt fejlődnek.

Offline

felírni lehet más betegségcsoportra is antipszichót, de csak olyan fajtát, amit arra is elfogadtak. bipolra, ha jól tudom, írhatnak fel például abilifyt, de van olyan, amit nem biztos. a számítógép ezt mind tudja, és néha muszáj olyan betegségeket is felvenni, amik egyszerűen nincsenek meg az illetőnek. éljen a modern orvostudomány! ill. az orvostudomány fejlődik... 1 lépést előre 2-t hátra...

Offline

Kösz, ez lehet, mert az új dokija most gyógyszerezi át. 
Csak az mond ellent, hogy van bipol. affektív diagja is, és a kettő nem passzol, ill. arra is lehet antipszichókat fölírni.

Offline

a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy olyan antipszichot akarnak neki felírni, amit csak arra lehet, nekem pl muszáj volt valami szorongást is feltüntetni, hogy írjanak fel rivót, mert BNO kódokhoz vannak rendelve gyógyszerek, amiket enged a gép Laughing out loud

Offline

Sziasztok!

Mit jelent az "egyéb skizofrénia" kifejezés?
Jó ismim kapta ezt a diagot - többek között -, az új dokijától. Nem érti, mert sosem volt skizofrén, erre utaló jel pl. halu sincs meg nála.

Offline

https://www.peticiok.com/jim_van_os_nem_letezik_szkizofrenia

 

tessék szépen elolvasni pszichotikus társaim és élvezni hogy nem létezik valójában skizofrénia nem beletörődni hanem tenni érte

Offline

babarczyeszter írta:

Mi orvoshoz irányítunk Smile Kell, hogy legyen olyan ember a környezetedben mindig, aki érti, hogy mi a kockázat, és szól!

Köszönöm. Smile

Off: vigyázz magadra. Nélküled nincs Búra. Itt sokaknak hiányoznál.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
//