Gyógyszer

1339 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Offline

kharzak írta:

De miért mindig a más kérdéssel foglalkoztok? Válaszoljatok már az enyémre is !!!!

Nem ismerem a neuromixet. Külföldről kapod?
Ha lecserélsz másikra egy szorongásoldót, nem szokott gond lenni.
Elvileg néhány hét alatt rá lehet szokni a Rivora, de ha előírásszerűen szedted, erre nem sok az esély.

Offline

De miért mindig a más kérdéssel foglalkoztok? Válaszoljatok már az enyémre is !!!!

Offline

hát a paretin sokkal erősebb mint a floxet. orgazmus kevésbbé érhető el paroxat szedése alatt. bármilyen külfüdi gyógyszerösszehasonlító vizsgálat a paroxatot hozza ki a legerősebb ssrinek.

Offline

Szia Csimpike!

A floxet tapasztalatok szerint nem hízlal. Az orgazmuskészségre viszont hasonló hatással van, mint a paretin (mind a kettő SSRI). Az alacsony pajzsmirigyhormon okozhat depresszióhoz hasonló tünetet, ilyenkor tiroxint (pajzsmirigyhormont) szoktak felírni. Azt szedsz? 

Eszter

Offline

Érezni fogod  ha bajod vanwink

Offline

sziasztok! valaki ismeri a neuromix et ? egy swéd vagy svájci erős szorongás oldó, nekem nagyon bejött valakinek tapasztalat róla? Rivotril ra rá lehet szokni 1 hónap vagy 1,5hónap alatt? Mert egyáltalán nem szedek elhagytam hirtelen úgy ahogy van azt a kábitószer szart , lesz ebből bajom? szerintem nem válaszokat kérek!!!! Smile

Offline

vagyis ezt inkább hagyjuk...Smile

 

Offline

Sziasztok,

Új nem vagyok (kb 10 éve regiztem) de az első posztom.

Kb 6 évig szedtem paretint,pánik semmi nem volt,de híztam sokat aminek szövődményei lettek,és az orgazmusom nagyon nehezen jött össze.

Kb 2 hónapja magamtól leépitettem a gyógyszert mert az endokrinológusom váltig állitotta hogy a pajzsmirigyem a ludas attól szorongok.Hetekig jól voltam (gondolom mostanra ürült ki a gyógyszer.

És most megint kezdődik....A psziho doki floxetet akar felirni.Mik róla a tapasztalatotok?Van olyan jó mint a paretin?Hízás?Orgazmus készség? szerdára van időpontom.

Offline

Sziasztok.

Paliperidonnal mik a tapasztalataitok?(márkanév:Invega,injekció:Xeplion)

Korábban a riszperidont(ripedon,risperdál,stb..) szedtem,ami "megerőszakolta" a testemet,2 hét után letettem,rosszabbul éreztem magam,mint előtte.

Itt azt olvastam-és tök jó,hogy van ilyen része az oldalnak -hogy a paliperidon a risperidon bomlásterméke. Nem orvoskodni akarok,csak azt is olvastam,hogy ami a risperidonnál jelentkezett,az jelentkezhet a paliperidonnál is emiatt.

Az ideggondozó(aki egyébként nemigen foglalkozik velem) korábban felírt még Depakine-t,azt mondta,szedjem azt,nem mertem még elkezdeni szedni.

Xanax Sr-t is felírt,1 mg-t,nem tudom használ-e az. Jelenleg az ideggondozóval megbeszélve,a rivotril hatóanyagát vonom ki magamból,kb két hét,hozzászoktam,és nem akarom emelni értelmeszerűen napi 5-6 mg-ra a dózist...

Kb rám van bízva mit szedjek be,mit csináljak...mindent felírt,amit kiejtettem a számon.

Offline

samsung írta:

Reménykedő, az Elontril egy speciális hatóanyagú szer. Ráadásul ahogy elnézem, jó drága is, nem tudom TB támogatásra kaptad-e? Ha nem hat úgy ahogy kellene, beszéld meg az orvosoddal és szedjél egy sima SSRI antidepit, azok jól hatnak néhány héten belül.

te meg menj el orvosi egyetemre ha már ennyire okos vagy

fényes jövő vár rád a szakmában

feltétel: arcbőr vastagság > 3,5mm 

Offline

Reménykedő, az Elontril egy speciális hatóanyagú szer. Ráadásul ahogy elnézem, jó drága is, nem tudom TB támogatásra kaptad-e? Ha nem hat úgy ahogy kellene, beszéld meg az orvosoddal és szedjél egy sima SSRI antidepit, azok jól hatnak néhány héten belül.

Offline

kocsitomi írta:

Szia!

Nem lehet, hogy "túlagyalod" a dolgokat?

Jártam hasonló cipőben, de le kell foglalnod magad mással. Ez az én tapasztalatom.

ezt nekem írod?

te mivel foglalod el magad?

Offline

Folytatva   már a 6. hétnél tartok a szedésében!

Offline

Kérem a véleményeteket, szedjem még az Elontrilt 300-as maximális adagban, doktornőm kitart a 8 hétnél, de csak mellékhatásokat érzek, kis torokfájás, köhögés, szokták mondani ha van mellékhatás, előbb utóbb jótékony hatás is várható, kérem válaszotokat, előre is köszönöm!

Offline

Kérem a véleményeteket, szedjem még az Elontrilt 300-as maximális adagban, doktornőm kitart a 8 hétnél, de csak mellékhatásokat érzek, kis torokfájás, köhögés, szokták mondani ha van mellékhatás, előbb utóbb jótékony hatás is várható, kérem válaszotokat, előre is köszönöm!

Offline

Szia!

Nem lehet, hogy "túlagyalod" a dolgokat?

Jártam hasonló cipőben, de le kell foglalnod magad mással. Ez az én tapasztalatom.

Offline

én már a b vitamin komplex-től is émelygek....a gyógyszertárral ma a mária tövis mag tea miatt szemezgettem,de nekem már maga a gyógyszertár mint hely is negatív feltételes reflexeket vált ki ... de ezt a májtisztító  magot ezt majd kéne venni...a probléma viszont abban áll,hogy a reakcióba lépő anyagok nagyon sok egyéb bomlásterméket szabadítanak fel,tehát amikor tisztul a szervezet,akkor ugyanúgy lehet először negatív az érzete az embernek,sőt még rosszabb is,mint mikor szennyeződik,vagyis hirtelen léphet fel a negatív közérzet

és a tisztító anyagok bevitele  a tisztulás után már káros ,én ezt gondolom

én most utoljára a nyers sárgarépával jártam így,annyira megutáltam a kezdeti lelkesedés után,hogy az valami fertelem

tulajdonképpen  ha nagyon kiokosodik valaki ,akkor lemegy levélmászó állatkába,aki nem hisz másoknak,tudja mi kell neki

szeretnék rébuszokban beszélni,és nem a tiltott gyümölcsökről szót ejteni

lehet,hogy már késő ,és lehet ,hogy nem is kell (?) ,kétely marcangolja lényemet

én most ott tartok ,hogy eljutottam a nagy kérdésekhez,mint a védőoltás kérdése

mi lett volna ha nem kapom,élnék e egyáltalán?

ha túléltem,de nem kellett volna,akkor mi a további teendő?

(tudjátok,elnézést ,hogy okosnak próbálok látszani,de ha nagyon bele akar mélyedni az ember a dolgokba,akkor bizony rádöbbenhet ama felismerésre,hogy vannak tudományok ,és vannak tévhitek

nem minden jó ami működik,én azt szoktam mondani

aztán van még egy lényeges kérdés,ami fogalkoztat,

mint az adott területen megtalálható tápanyagok ,élelmiszer nyersanyagok,és ezekből készíthető élelmiszerek kérdése,technológiák kérdése?

mi nincsen itt kis hazánkban? (úgy tűnik majdnem minden van..vagy mégsem?)

(itt sajnos túl sok a váratlan fordulat,és fénysebességgel változnak az elméletek)

abban biztos vagyok,hogy a milligrammokat milligrammokkal lehet helyettesíteni,vagyis vannak dolgok,amikből milligrammot sem érdemes,kell ,szükséges elfogyasztani

mik a lehetőségek ,alternatívák

ivóvíz kérdése,milyet, honnan?

abban biztos vagyok,hogy lehet jobban ,lehet máshogyan ,lehet  olcsóbban,lehet kíméletesebben,lehet tovább

ja hogy mi a fórum neve? ezekhez a dolgokhoz én nem értek

 

 

 

 

 

Online

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antidepresszansok/atipik...

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antidepresszansok/atipik...

KEDVES reménykedő,a fent belinkelt oldalakon számos vélemény van,plusz,ha a keresőbe írja a gyógyszer nevét,több helyen is felbukkan....

Offline

Szed egyáltalán valaki közületek Elontril gyógyszert?  Mi a véleménye róla, mikor kezd hatni mert már 5-6 hete szedem, nem érzek változást! Válaszotokat előre is köszönöm!

Offline

Szia pancsibarbi!

Nem akarlak elbátortalanítani, de szerintem egy hipochondernek öt perc alatt felírt antidepresszáns nem fog bejönni. Úgyis fel fogod nagyítani, meg félreértelmezni a mellékhatásokat, esetleg pánikrohamod lesz. TB alapon 5 perc/hónap terápiával nehéz meggyógyulni. Persze ne legyen igazam, és hasson az escitalopram. 

Offline

Kleó írta:

mirjam írta:

Kleó írta:

halkocsonya? Shock

Amúgy a gyszerek Depakine utolsó hsz.-e bizonyos mandula stárstól származik.

Igen, Kleó, az én voltam, csak nem jöttem rá, hogy a depakine az ugyanaz, mint a convulex.

Továbbra is úgy gondolom, hogy ha egy gyógyszernek van saját topikja, ott célszerű írni róla.

De mivel ma nagyon vacak napom volt (van), ezért a biztonság kedvéért megkérdem, hogy ezt miért írtad. Mert eléggé kedvellek és nem venném lelkemre, ha most félreértenélek.

Szerintem ez a topic meg általában a gyógyszereknek van. Amúgy meg azért írtam, hogy ilyen energiával ide tehetted volna a Depakine linkjét is a Gyógyszerekből.

Oké, értem. Továbbra is azt gondolom, hogy a célszerű az lenne, hogy ha valakinek valami tök általános kérdése van (tökéletes példa erre pancsibarbi kérdései), akkor itt érdemes feltennie, de ha konkrétan egy gyógyszer adagolásával, mellékhatásával kapcsolatban van kérdése, akkor SZERINTEM célszerű ott kérdezni, ti. itt nem lesz (könnyen) visszakereshető.

De én már linkeltem össze-vissza, úh. részemről ennyi volt.

 

Online

1  hónapja itthon vagyok mert a pánik meg a szorongás miatt nem mertem kilépni az ajtón.De most már javult a helyzet valamennyit,már kísérővel elmerek indulni itthonrol kisebb sétákra vagy vásárlásokra.Nem mondott szinte semmit,csak egyből felírta....meg közölte hogy ne merjek utána nézni,olvasni a gyógyszernek,a betegtájékoztatót is élből dobjam majd ki...ezt mondjuk lehet azért mondta,mert tényleg hipochonder vagyok és még az is lesz ami soha nem is volt.:D"mit jelent a hosszu táv" frontin szedésénél?.Smile én ugy érzem hogy kellőképpen megnyugtat olyankkor,ha indulnom kell valahova,igazábol rendszertelenül szedem..van,hogy csak egyet vagy másfelet szedek be egy nap..de volt egyszer hogy 2 és felet..mikor hogy érzem.3 hét mulva visszakell mennem a pszichiáterhez,de nemtudom mit fogok mondani neki ha nem szedem be a felirt gyogyszert..

Offline

pancsibarbi írta:

sziasztok.

Lehet hogy rossz helyre írok,vagy már volt ilyen kérdés,uj vagyok az oldalon előre is bocsánat ha bénázom.Szóval a kérdésem az lenne,hogy két napja voltam psziciáternél(először) és felírt Escitalopram sandoz gyógyszert. Első pár napban negyedet,utána feleket majd egészet kéne bevennem.Most fontint szedek,0,25-ösböl kettőt egy nap.Pánikbeteg vagyok és nagyon erősen hipochonder.(szívritmuszavart érzek néha,félek a magas pulzusomtol,mindig találok vmit magamon amiért aggódni lehet).A vérképem jó,két hete nézték..Szóval nemtudom kiváltsam e a gyogyszert.Néha ugy érzem anélkül is menni fog,néha meg azt gondolom hogy könnyebb,gyorsabb lenne vele és valoszinüleg kigyogyulnék teljesen ebből a szorongásos,stresszes állapotombol.Félek a kezdeti mellékhatásoktol és attol is hogy esetleg évekig kell majd szednem.Tapasztalatokra,véleményekre lennék kíváncsi és tanácsokra.kérlek segítsetek!.Smile

Szia pancsibarbi!

Az escitalopram antidepresszáns, a frontin egy benzo szorongásoldó. Az utóbbihoz könnyen hozzá lehet szokni, az előbbihez elvileg nem -- lehet, hogy ezért kaptad.

A pánikbetegség legyőzésében segíthet a gyógyszer (bármelyik a kettőből), de ha úgy érzed, hogy megy gyógyszer nélkül is, akkor jobb úgy -- szerintem ez a te döntésed. Arra vigyázz, hogy ne kezdd el emelni a Frontin-adagot, mert akkor esetleg függeni fogsz tőle, és hosszú távon nem jó rendszeresen nagyobb adag benzót szedni. Mit mondott a pszichiáter, miért írta fel az escitalopramot? 

 

Online

sziasztok.

Lehet hogy rossz helyre írok,vagy már volt ilyen kérdés,uj vagyok az oldalon előre is bocsánat ha bénázom.Szóval a kérdésem az lenne,hogy két napja voltam psziciáternél(először) és felírt Escitalopram sandoz gyógyszert. Első pár napban negyedet,utána feleket majd egészet kéne bevennem.Most fontint szedek,0,25-ösböl kettőt egy nap.Pánikbeteg vagyok és nagyon erősen hipochonder.(szívritmuszavart érzek néha,félek a magas pulzusomtol,mindig találok vmit magamon amiért aggódni lehet).A vérképem jó,két hete nézték..Szóval nemtudom kiváltsam e a gyogyszert.Néha ugy érzem anélkül is menni fog,néha meg azt gondolom hogy könnyebb,gyorsabb lenne vele és valoszinüleg kigyogyulnék teljesen ebből a szorongásos,stresszes állapotombol.Félek a kezdeti mellékhatásoktol és attol is hogy esetleg évekig kell majd szednem.Tapasztalatokra,véleményekre lennék kíváncsi és tanácsokra.kérlek segítsetek!.Smile

Offline

mirjam írta:

Kleó írta:

halkocsonya? Shock

Amúgy a gyszerek Depakine utolsó hsz.-e bizonyos mandula stárstól származik.

Igen, Kleó, az én voltam, csak nem jöttem rá, hogy a depakine az ugyanaz, mint a convulex.

Továbbra is úgy gondolom, hogy ha egy gyógyszernek van saját topikja, ott célszerű írni róla.

De mivel ma nagyon vacak napom volt (van), ezért a biztonság kedvéért megkérdem, hogy ezt miért írtad. Mert eléggé kedvellek és nem venném lelkemre, ha most félreértenélek.

Szerintem ez a topic meg általában a gyógyszereknek van. Amúgy meg azért írtam, hogy ilyen energiával ide tehetted volna a Depakine linkjét is a Gyógyszerekből.

Offline

crazy írta:

mirjam! jelentem én vagyok már túl érzékeny s sokmindent másképp értelmezek már az évek megedzettek..am teljesen jogos! (ezt jegyezd meg mert ilyet ritkán fogok írni wink )

 

rátérve a depakine-re,valóban,hogy Kleó említette a hasmenés megvolt nálam is,de csak az első kb másfél 2 hétben....viszont akkor a gyszer sem szívódott fel teljesen...sztem nyugodtam vedd be az előírt 300-at

Oké. Értettem, tudomásul vettem, megjegyeztem.

Offline

annyi a különbség,h elvileg a depakine lassabban szívódik fel mint a convulex...ezt a dokim mondta anno

Offline

mirjam! jelentem én vagyok már túl érzékeny s sokmindent másképp értelmezek már az évek megedzettek..am teljesen jogos! (ezt jegyezd meg mert ilyet ritkán fogok írni wink )

 

rátérve a depakine-re,valóban,hogy Kleó említette a hasmenés megvolt nálam is,de csak az első kb másfél 2 hétben....viszont akkor a gyszer sem szívódott fel teljesen...sztem nyugodtam vedd be az előírt 300-at

Offline

Kleó írta:

halkocsonya? Shock

Amúgy a gyszerek Depakine utolsó hsz.-e bizonyos mandula stárstól származik.

Igen, Kleó, az én voltam, csak nem jöttem rá, hogy a depakine az ugyanaz, mint a convulex.

Továbbra is úgy gondolom, hogy ha egy gyógyszernek van saját topikja, ott célszerű írni róla.

De mivel ma nagyon vacak napom volt (van), ezért a biztonság kedvéért megkérdem, hogy ezt miért írtad. Mert eléggé kedvellek és nem venném lelkemre, ha most félreértenélek.

Offline

halkocsonya? Shock

Amúgy a gyszerek Depakine utolsó hsz.-e bizonyos mandula stárstól származik.

Offline

Oké, akkor elnézést kérek, lehet, hogy udvariatlan vagy bunkó vagy mittómén milyen volt a hsz-om, de SZERINTEM különböző típusú emberek vannak és én például szeretem egy helyen látni az infót, nem bírom elviselni például, ha mondjuk a "halas ételek" topikban a "kocsonyákról" van szó.

De akkor még egyszer elnézést és beszéljétek itt meg.

(Ennek amúgy még az is a hátránya, hogy akkor ha legközelebb lesz valaki másnak szüksége infóra ezzel kapcsolatban, akkor nem találja meg ott.)

Offline

Jelentem, a "Gyógyszerek" elég keveset ír a Depakine Chrono-ról. 
Én évekig szedtem, de a hasmenésen kívül semmilyen hatását nem igazán éreztem, 300 mg volt esténként, de amikor rám jött a pörgés, nagyon rám jött, és mellette (meg AD mellett) kerültem mély depibe.

Mahagóni! A 300 mg a rendes terápiás adag bipolnál, egy epilepsziás ismim szedett 2x600-at. (Hasmenése neki is volt tőle, de nem mindenki panaszkodik erre.) Érdemes lenne a 300-at megpróbálnod.

Offline

Nézzetek be a gyógyszer szekcióba!!

Bal oldal, "könyv navigáció", gyógyszerek.

Ha ott nincs válasz, akkor tegyétek fel itt a kérdést újra.

Offline

Mahagóni írta:

Sorstársak.!

Szedett valaki - jobban hangzana a kérdés,hogy hányan szedtek...- Depakine-t?

Van a 300 mg-os kiadvány,az orvos azt mondta,vegyek be egy egészet nyugodtan este(vagy reggel?). Nem mertem,bevettem felet,eltörtem,150 mg,eredmény:izgatottabb lettem tőle.

MITŐL LEHET EZ??? Most akkor foghatják arra,hogy nem tartom az orvos utasításait?

Ki mennyi adagot kapott,a legkevesebbet,amitől lenyugodott?

Előzetesen is köszi annak,aki válaszol nekem.!

szia! én szedtem, 2x 300at..nálam nem volt ilyen,de mivel mást is szedtem mellé,nem tudom konkrétan megmondani menyire volt hatása...

Offline

Sorstársak.!

Szedett valaki - jobban hangzana a kérdés,hogy hányan szedtek...- Depakine-t?

Van a 300 mg-os kiadvány,az orvos azt mondta,vegyek be egy egészet nyugodtan este(vagy reggel?). Nem mertem,bevettem felet,eltörtem,150 mg,eredmény:izgatottabb lettem tőle.

MITŐL LEHET EZ??? Most akkor foghatják arra,hogy nem tartom az orvos utasításait?

Ki mennyi adagot kapott,a legkevesebbet,amitől lenyugodott?

Előzetesen is köszi annak,aki válaszol nekem.!

Offline

Ha valaki szedett már Elontril 300 mg-mos antidepit, annak mikor kezdett igazán hatni a gyógyszer, mert már 5 hete szedem, 150-esel kezdtem már  3 hete a 300-asat szedem, nem érzek még hatékony hatást, válaszotokat előre is köszönöm.

Offline

Én most ziprasidon/zeldox és amitrex/amisuplride ot szedek és ezzel olyan jól vagyok mint soha még Smile tünetmentesnek is mondható vagyok , most keresek állást elvileg holnap van egy mosogatói munkám próbanapra majd meglátjuk hogy teljesitek, azt mondta az orvosom ha dolgoznék akkor elmúlnának a kényszergondolatok amik gyötörnek erre nem kaptam gyógyszert, van erre egyátlalán? vagy ezt terápiával kezelik? én úgy emlékszem ez nem örökké tartó betegség kezelhető visszafogható

Offline

Szia!
Igen, ez egy ördögi kör, hogy akkor most a depi okozza a ciklus-problémákat vagy azok a depit Sad
Én antidepit nem szedek, csak AP-t, bár kéne, csak eddig egyik fajta sem vált be. Ott inkább más mellékhatásokat tapasztaltam.
Kíváncsi vagyok, az áterem milyen hírekkel szolgál hétfőn evvel kapcsolatban.
Ja, és a fogamzásgátlókra alapvetően allergiás vagyok Sad

Online

Zomebazam,

Nekem a depresszió kezdetén volt hasonló. Volt, hogy 2 hétre megjött, volt, hogy kimaradt. A nőgyógyász azt mondta, hogy kimerülőben vannak a petefészkek (42év), aztán elküldött egy hormontükörre, ami nem igazolta. Ultrahang sem. Éjjel sokszor csurom vízesen ébredtem. Akkor pszi gyógyszert kb havonta váltottam, mert egyik sem használt: Paroxat, Coaxil,Eszcitil, Mirtazapin így nem az okozta. A nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel, hogy az mesterségesen fenntartja a ciklust. 1 adagot 3 levelet szedtem be, aztán elhagytam a pszi javaslatára. Rá kb 1 hónapra teljesen helyreállt a ciklusom, azóta is rendben van. Ez 2,5 éve volt. Csak Quetiapine-t szedek, 100 mg per nap. A pszichiáter azt mondta, hogy a depresszió okozta a ciklus felborulását.

 

Offline

Szia!
Neked milyen tünetekkel járt?
És hány éves voltál?

Offline

Szia zomebazam,

nekem korai menupauzát okozott valami, de hogy a szedett gyógyszerek közül melyik, azt csak sejteni vélem: a Lamolep (lamotrigine). De szerencsére nem szenvedtem tőle különösebben, csak az önérzetem viselte meg némileg...

Offline

Van itt esetleg valaki, akinek a gyógyszer(ek) korai menopauzát okoztak?
A kvetiapinról már bebizonyosodott nálam, hogy hiper-prolaktinémiát okoz, régebben is úgy évente egy-kétszer 2 hétre jött meg a havim, mikor szedtem. Most már egy ideje megint rendszertelen: úgy csinál, mintha megjönne, aztán elhallgat, aztán teljesen elönt (ez sem volt régen jellemző).
Egy éve kábé nagyon sokféle gyógyszert próbálok ki az áter javaslataira (most megint kvetiapin van), a hajam hullik, hamar megőszültem, sokszor arra ébredek éjszaka, mintha egy vödör vízzel mellbeb*sztak volna.
És 45 éves leszek nemsokára.
Mondjuk a depinek sem tesz túl jót ez az állandó PMS-szerű állapot, vagyis emiatt is lehet a depi.
A doki megkérdez egy nőgyógyászt legközelebbre, hogy mit lehet ezellen tenni. Maga a menopauza nem zavarna, ha nem kéne így megszenvedni.

Offline

Irány új orvos.

Offline

Sajnos ez a gyógyszer sem vált be...

Offline

Szia Aurora21!

Sajnos én nem vagyok orvos, és nem is tudok rólad olyan sokat, hogy el tudnám dönteni, hogy mi pontosan a bajod Sad

Az biztos, hogy időnként az orvosok nehezen tesznek különbséget személyiségzavar és bipolaritás között. Ezek a címkék, diagnózisok sem abszolút érvényű valamik, változnak idővel, újak jelennek meg, nemrégiben az amerikai diagnosztikai kézikönyvet teljesen átírták. 

Szerintem a lényeg számunkra az, hogy milyen tüneteink vannak, azok közül mik a dominánsak és mik a legzavaróbbak. Azt gondolom józan elképzelésnek, hogy ha van olyan domináns, gyakori és nagyon zavaró tünet, amin segít a gyógyszer, akkor érdemes szedni azt a gyógyszert, amíg segít, de figyelni kell a mellékhatásokat.

A gyógyszerek működése is változhat, mert a szervezetünk, az idegrendszerünk alkalmazkodik ezekhez a bevitt külső anyagokhoz is. Az egész egy rendkívül bonyolult rendszer, és a gyógyszerek jelentős részéről nem tudjuk, hogy pontosan mit csinál, hogyan hat (mármint nem csak én nem tudom, de a tudomány sem tudja -- a tudományos közlemények szerint).

Ha egy gyógyszer másként hat rád, akkor valószínűleg változott az idegrendszered. Kb 25 éves korig intenzíven fejlődik az agy. Ezen kívül a gyógyszerre adott válasz is változik életkoronként. 20 éves kor alatt antidepresszánst például nem is szívesen írnak fel (legalábbis nem ajánlott), mert egyes fiataloknál növelte a szuiciditást.

Valószínűleg tehát még változik, fejlődik az agyad. Hatással van rá az is, hogy mit csinálsz. Ha képes vagy tanulni, sportolni, az jó irányba fejleszti.

Mit értesz az alatt, hogy hasogat a fejed? Fáj, vagy ingerült vagy? Vagy rohangálnak a gondolataid?  

Offline

Szia AnxiousDude!

Szedtem én is, kb. 1,5 évig kisebb szünetekkel. Nálam a napi 200mg vált be. Attól nem volt semmi mellékhatás, ha reggel vettem be akkor egész napra megszüntette a szorongásomat. Aztán amikor depisebb lettem felemelte a dokim hirtelen a duplájára, 2*200mg-ra, 2 hónapig szedtem úgy, akkor nagyon szédültem, feledékeny lettem, duplán kellett figyelnem a munkámra mert hihetetlenül lelassított a gondolkodásban. A lépcsőn is imbolyogva mentem le, viccesen hangzik, de sokszor volt olyan érzésem, hogy hirtelen kerül elém egy lépcsőfok mikor mentem fel az emeletre.Olyan volt az agyam mintha valahol máshol lenne a lelkem és kivűlről látnám a testem. Azt hittem először csak pár hétig tart, meg hát a szorongás elmúlt így 2 hónap után szóltam csak, akkor a doki nem is akarta elfogadni hogy ettől van, el akart küldeni kivizsgálásra, de azért visszavette a gyógyszert. Akkor el is múlt a szédülés. Aztán tavaly eléggé összejöttek a dolgok, és szerintem hirtelen, de felemelte 3*200mg-ra, na attól jött minden, aludtam volna egész nap, szédülés,kettőslátás,kiütések jöttek stb. Akkor abba kellett hagynom. Allergiás lettem rá. Még egyszer próbálkoztunk minimális adaggal, pár nap után kijött az allergia újra,tele lettem kiütéssel. De állítólag a Lamolep az egyik legjobb,az orvos szerint. Hát nem tudom..

Offline

AnxiousDude írta:

Sziasztok! Smile

Szedett valaki közületek Lamolepet?

Amióta szedem, és növeljük az adagot, egyre inkább feledékenyebb leszek.

Nehezen /nem jutnak eszembe hétköznapi szavak. Nem látom át a szituációkat, úgy mint régebben. Nehezebben tanulok. Nem tudok könnyen megjegyezni dolgokat. Elhagyom a cuccaimat (kabátot , telefont), és csak órahosszákkal később veszem észre, hogy nincsenek nálam.

Mindig is jellemző volt rám egy szétszórtság, de enm ilyen mértékben. Millió oka lehet ennek is, de a dózis növelésével sűrűsödnek az ilyen esetek. Nagyon kellemetlen tud lenni.

Az érdekelne, hogy ha valakinek már volt tapasztalata ezzel a szerrel, akkor nála is előfordult hasonló? Angol fórumokban sokat panaszkodnak ilyen mellékhatásról (ezt utólag olvastam , nem előre beszuggerálva magamnak) , ugyanakkor a tájékoztató papír nem említ ilyen mellékhatást. 

A tapasztalaitok érdekelne! Smile

Nagyon köszi!!!   22/F

Szia, én ezt szedem két hónapja. Én vezetni nem tudtam, de vagy ettől vagy az Aurorixtől, amit mellé szedek. Most rehabon vagyok, itt intenzív a terápia - na, nekem ettől van súlyos memória zavarom, ami a való életben okozna fejtörést, itt még elmegy ... Nem kötöttem össze a Lamoleppel! Szerintem a végső adagolás elérése után ha vársz pár hetet, talán enyhül vagy megszűnik, persze, tudom, nehéz ezzel élni és nem vagy kísérleti nyúl sem!

Offline

Én nem vagyok "gyógyszerellenes",sem "gyógyszerpárti". Egy biztos: Annó,19-20 év3sen a haloperidolt-tól én egy felépült srác lettem. Gyakorlatilag minden bajom elmúlt,mellékhatás csak annyit volt,hogy aluszkékony voltam.

Amiket "atipusos"-gyógyszereknek hívnak,kipróbáltam párat,aripiprazol,kvetiapin..egyéb...

de tulajdonkpéppen mindegyiknek nagyon erős mellékhatásai voltak.

Antidepresszánsoktól ugyanígy rosszul voltam.

Pont azért hagytam abba a haloperidolt,mert később lebeszéltek róla laikusok,és egy- két orvos.

ELőbb az orvos rábeszélt,majd lebeszélt róla,teljesen vicces.

Én kiváltottam cseppekben,tablettában,hogy minél jobban,hatékonyabban tudjam adagoljam,vezettem magamnak erről "jegyzetet",melyik nap,mennnyi mg-ot vittem be,mennyivel emeltem,mennyit nem bírok,mennyitől vagyok aluszkékony,és mennyi a hatástalan,stb... Amikor tavaly felkerestem a korábbi osztályvezető főorvosomat(aki risperidont adott,két hét,szenvedés,abbahagytam)azt mondta,hogy én jobban tudom már beállítani a halo.-t,mint annó ők,szóval gyihá. Laughing out loud

De ma ott van ez az "ügy,hogy ha beveszek 1.5 mg-ot(1 db tab.,)amitől korábban 3 napig aludtam,majd szépen kezdtem nem szorongani,és élni,ma ha ezt beveszem,izgatott,feszült leszek.

Ezek a "benzók",nyugtatók,ezek pl simogatják a betegségem,de az biztos,hogy nem tudják a mélyen bennem ülő problémát kicsit elmozdítani.

Köszönöm a válaszod.!

Offline

Kedves Aurora21,

 

A Haloperidol a régi típusú antipszichotikumok csoportjába tartozik, egyáltalán nem ajánlott hosszú távon szedni.

Én most próbálom elfogadni, hogy antipszichotikumot kell szednem (skizofrénia a kórkép, de jól megvoltam éveken át gyógyszer nélkül), igaz, a pszichiáternőm nagyon okos és farmakológiai szakot is végzett, csak 1 mg Ripedont (risperidone hatóanyagú) írt fel, hogy azt szedjem. Ezzel a kevéssel úgy-ahogy kibékültem, tudomásul veszem, hogy életem végéig szednem kell. Pedig kb. 1998 óta kínlódom a skizofrénia tüneteivel - volt amikor csak hallucinációval, volt amikor csak a negatív tüneteivel -, de voltak évek, amikor teljesen jól voltam gyógyszer nélkül.

Most viszont megváltozott munkaképességűként állást keresek, teljesíteni kell. Céljaim vannak, nemcsak munkahellyel kapcsolatosan, hanem tanulmányi is, magánéleti is. Nemrég vagyok túl egy szakításon. Hétfőn én kértem a pszichiáternőmet, hogy hadd szedjek egy darabig antidepresszánst, mert nehezen tudok kijönni a mély depresszióból, amit a kapcsolat tönkremenetele okozott.

Ha otthon sem érzed jól magad, Aurora21, akkor kellene valami atípusos antipszichotikumot szedni, azok közül jó néhány jól hat a mániás depresszióra (bipoláris) is. De semmiképpen nem régebbi típusú antipszichotikumot, és az atípusosból is csak nagyon nagyon minimálisat. És ha kell, akkor antidepresszánst is, keveset azt is.

 

 

 

Offline

uhh,Eszter,ezen én is gondolkodtam.

Haloperidolt szedtem,amikor lemérte egy intézmény az IQ-mat,RAVEN teszt volt,és akkor azon 51 pontot kaptam(azt írták rá,kb 120 Mawi IQ pont,tehát elvileg átlag felett voltam akkor is,amikor tömtem magamba a legerősebb antipszichotikumokat.

Ez 19 évesen.

Én is le akarom mérni,de ezekhez a tesztekhez nem juthat akárki hozzá,szerencsés,aki okoskodással hozzájut.

SOk gyógyszeren vagyok túl....

Félek ,hoy elbutulok,és jelenleg nem is szedek gyógyszert,és azt érzem,hogy "túlműködöm",konkrétan,elfojtom,de érzem magamban hogy hasogat a fejem,és egyéb,és 2 mg-os rivotrilokat kapkodok be.

Emberek között halálra feszülöm magam már vagy 5-6 éve,és már itthon is kutyaszarul vagyok. Egyébként én is 22 vagyok.

A papírjaim nagy részére bipolt írtak,nagy részére pedig személyiségzavart. Nem értem.

Erről mi a véleményed Eszter? ("en bloc")Sad

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
//