Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.28., 22:19Áhhhá, de nagyon is lehetséges! Viszont amíg jelentősen nem őszül, nem festek, hadd lássák, h lenőve is uolyan randa..., izé, színű.
Áhhhá, de nagyon is lehetséges! Viszont amíg jelentősen nem őszül, nem festek, hadd lássák, h lenőve is uolyan randa..., izé, színű.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.28., 22:09Akkor a paJZSMIRIGY-ALULTERMELÉS SEM "CSAK" HIZLAL, HANEM SZŐKÍT IS??? Nem ordítok, csak megnyomódott a kepszlok, azt lusta vok átírni.
Akkor a paJZSMIRIGY-ALULTERMELÉS SEM "CSAK" HIZLAL, HANEM SZŐKÍT IS??? Nem ordítok, csak megnyomódott a kepszlok, azt lusta vok átírni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.28., 21:51Basszus. Most nézem egy 2,5 évvel ezelőtti képemet, azóta is sötétedett a hajam... Tudom, tudom, másnak meg őszül... De ez mi a szentszartól lehet?
Basszus. Most nézem egy 2,5 évvel ezelőtti képemet, azóta is sötétedett a hajam... Tudom, tudom, másnak meg őszül... De ez mi a szentszartól lehet?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.28., 21:38Valahogy nem kerül említésre, h egy magánhoz képest jelképes összeg, de a terápiás ülések nem ingyenesek...
Valahogy nem kerül említésre, h egy magánhoz képest jelképes összeg, de a terápiás ülések nem ingyenesek...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.28., 21:27Idézet tőle: genevyEvehttps://www.valaszonline.hu/2021/12/27/ebredesek-alapitvany-kozossegi-pszichologia-pszichiatriai-betegek-harangozo-judit/
„Attól még nem őrült, hogy hangokat hall” – éhező betegeken is segít az ország legkülönösebb pszichiátriai intézménye
Nagyon oké, csakhogy én meg az újságírónővel dolgoztam egy lapnál évekig. 🙁 Ja, valóban ilyen "nőiszociálisanérzékeny" csak hát...
Idézet tőle: genevyEve„Attól még nem őrült, hogy hangokat hall” – éhező betegeken is segít az ország legkülönösebb pszichiátriai intézménye
Nagyon oké, csakhogy én meg az újságírónővel dolgoztam egy lapnál évekig. 🙁 Ja, valóban ilyen "nőiszociálisanérzékeny" csak hát...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.12.28., 21:14Nagyon jól néz ki. Karácsonykor most ettem mákos gubát is, nagynéném azt csinált, most ő is jött nagybátyámékhoz karizni.
Nagyon jól néz ki. Karácsonykor most ettem mákos gubát is, nagynéném azt csinált, most ő is jött nagybátyámékhoz karizni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.28., 21:07😀 Ez bejglis mák! Van benne mazsola (nem a malac), meg reszelt citromhéj is (tele káros kemikáliával).
😀 Ez bejglis mák! Van benne mazsola (nem a malac), meg reszelt citromhéj is (tele káros kemikáliával).
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.12.28., 12:07https://www.valaszonline.hu/2021/12/27/ebredesek-alapitvany-kozossegi-pszichologia-pszichiatriai-betegek-harangozo-judit/
„Attól még nem őrült, hogy hangokat hall” – éhező betegeken is segít az ország legkülönösebb pszichiátriai intézménye
Idézet tőle: mostmerre ekkor: 2021.12.26., 21:37Sziasztok Kleó, óóóó és mindenki..
Eltűntem, orvosokról orvosokra jűrás volt, még nem fejeződött be ezévben, jövőre is menni kell, elegem van.
És újra energiámon felül világmegmentő voltam az utóbbi pár napban, idegösszeomlással. de gondoltam rátok soxorr.
nyehhh:(
Sziasztok Kleó, óóóó és mindenki..
Eltűntem, orvosokról orvosokra jűrás volt, még nem fejeződött be ezévben, jövőre is menni kell, elegem van.
És újra energiámon felül világmegmentő voltam az utóbbi pár napban, idegösszeomlással. de gondoltam rátok soxorr.
nyehhh:(
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2021.12.26., 18:05ADY ENDRE
HARC A NAGYÚRRAL
Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.Sertés testét, az undokot, én
Simogattam. Ő remegett.
„Nézd meg, ki vagyok” (súgtam neki)
S meglékeltem a fejemet,
Agyamba nézett s nevetett.(Vad vágyak vad kalandorának
Tart talán?) S térdre hulltam ott.
A zúgó Élet partján voltunk,
Ketten voltunk, alkonyodott:
„Add az aranyod, aranyod.”„Engem egy pillanat megölhet,
Nekem már várni nem szabad,
Engem szólítnak útra, kéjre
Titokzatos hívó szavak,
Nekem már várni nem szabad.”„A te szivedet serte védi,
Az én belsőm fekély, galád.
Az én szivem mégis az áldott:
Az Élet marta fel, a Vágy.
Arany kell. Mennem kell tovább.”„Az én jachtomra vár a tenger,
Ezer sátor vár énreám,
Idegen nap, idegen balzsam,
Idegen mámor, új leány,
Mind énreám vár, énreám.”„Az egész élet bennem zihál,
Minden, mi új, felém üget,
Szent zűrzavar az én sok álmom,
Neked minden álmod süket,
Hasítsd ki hát aranyszügyed.”Már ránk szakadt a bús, vak este.
Én nyöszörögtem. A habok
Az üzenetet egyre hozták:
Várunk. Van-e már aranyod?
Zúgtak a habok, a habok.És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek.Ezer este múlt ezer estre,
A vérem hull, hull, egyre hull,
Messziről hívnak, szólongatnak
És mi csak csatázunk vadul:
Én s a disznófejű Nagyúr.
ADY ENDRE
HARC A NAGYÚRRAL
Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.
Sertés testét, az undokot, én
Simogattam. Ő remegett.
„Nézd meg, ki vagyok” (súgtam neki)
S meglékeltem a fejemet,
Agyamba nézett s nevetett.
(Vad vágyak vad kalandorának
Tart talán?) S térdre hulltam ott.
A zúgó Élet partján voltunk,
Ketten voltunk, alkonyodott:
„Add az aranyod, aranyod.”
„Engem egy pillanat megölhet,
Nekem már várni nem szabad,
Engem szólítnak útra, kéjre
Titokzatos hívó szavak,
Nekem már várni nem szabad.”
„A te szivedet serte védi,
Az én belsőm fekély, galád.
Az én szivem mégis az áldott:
Az Élet marta fel, a Vágy.
Arany kell. Mennem kell tovább.”
„Az én jachtomra vár a tenger,
Ezer sátor vár énreám,
Idegen nap, idegen balzsam,
Idegen mámor, új leány,
Mind énreám vár, énreám.”
„Az egész élet bennem zihál,
Minden, mi új, felém üget,
Szent zűrzavar az én sok álmom,
Neked minden álmod süket,
Hasítsd ki hát aranyszügyed.”
Már ránk szakadt a bús, vak este.
Én nyöszörögtem. A habok
Az üzenetet egyre hozták:
Várunk. Van-e már aranyod?
Zúgtak a habok, a habok.
És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek.
Ezer este múlt ezer estre,
A vérem hull, hull, egyre hull,
Messziről hívnak, szólongatnak
És mi csak csatázunk vadul:
Én s a disznófejű Nagyúr.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.26., 14:48Igen. Biztos finom halkolbász lenne belőle. 🙂
Igen. Biztos finom halkolbász lenne belőle. 🙂
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.26., 14:35Ez disznófejű hal? Vagy haltestű disznó?
Ez disznófejű hal? Vagy haltestű disznó?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.26., 09:42Idézet tőle: Robo-sanNálunk annyi Coop van, mint a szemét. Szinte csak Coop van. Mini Coop, Maxi Coop, stb. Felvásároltak itt már szinte mindent.
+ egy pár Reál, oszt kész.
Nálunk gyalogtávolságban (100-300 méter) van Pláza, Coop, Spar, Aldi, Meki, 3 Nemzeti, Szakrendelő, háziorvosok, 0-24 órás patika, posta, 2 park, templom. Nem forgalmas helyen lakok, hanem onnan nyíló kis utcában.
Nem tudjuk, hogy a többi nyitva van-e.
Idézet tőle: Robo-sanNálunk annyi Coop van, mint a szemét. Szinte csak Coop van. Mini Coop, Maxi Coop, stb. Felvásároltak itt már szinte mindent.
Nálunk gyalogtávolságban (100-300 méter) van Pláza, Coop, Spar, Aldi, Meki, 3 Nemzeti, Szakrendelő, háziorvosok, 0-24 órás patika, posta, 2 park, templom. Nem forgalmas helyen lakok, hanem onnan nyíló kis utcában.
Nem tudjuk, hogy a többi nyitva van-e.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.26., 09:34Idézet tőle: Robo-sanSziasztok. Ma nyit a Coop? Ennek örülök. De a Coop-tól sem kell csodát várni... Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek!
Nálunk nyitva, de nem biztos, hogy máshol is.
Idézet tőle: Robo-sanSziasztok. Ma nyit a Coop? Ennek örülök. De a Coop-tól sem kell csodát várni... Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek!
Nálunk nyitva, de nem biztos, hogy máshol is.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.12.26., 08:57Nálunk annyi Coop van, mint a szemét. Szinte csak Coop van. Mini Coop, Maxi Coop, stb. Felvásároltak itt már szinte mindent.
Nálunk annyi Coop van, mint a szemét. Szinte csak Coop van. Mini Coop, Maxi Coop, stb. Felvásároltak itt már szinte mindent.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.12.26., 08:55Sziasztok. Ma nyit a Coop? Ennek örülök. De a Coop-tól sem kell csodát várni... Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek!
Sziasztok. Ma nyit a Coop? Ennek örülök. De a Coop-tól sem kell csodát várni... Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek!
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.26., 06:39Én sem láttam ilyeneket. Egyesek helyesek, mások nagyon rondák.
Én sem láttam ilyeneket. Egyesek helyesek, mások nagyon rondák.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.26., 06:37Szerintem ma már esélyes olyan boltot találni, ami nyitva van.
Nálunk ma nyit a Coop.
Szerintem ma már esélyes olyan boltot találni, ami nyitva van.
Nálunk ma nyit a Coop.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.12.26., 05:36Nincs tejfölöm és szerintem ma minden zárva. A 0-24 talán nem, de az legalább 5 perces séta, és lehet, hogy felvásárolták a tejföl készleteket.
Nincs tejfölöm és szerintem ma minden zárva. A 0-24 talán nem, de az legalább 5 perces séta, és lehet, hogy felvásárolták a tejföl készleteket.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.12.25., 21:49Egész életemben érdekeltek az állatok, de ilyeneket még nem láttam!
https://aubtu.biz/1849/?utm_source=HaC&utm_medium=HaC&utm_campaign=HaC
Egész életemben érdekeltek az állatok, de ilyeneket még nem láttam!
https://aubtu.biz/1849/?utm_source=HaC&utm_medium=HaC&utm_campaign=HaC
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.12.25., 21:48Igen, alapjában véve azt gondolom, hogy a pokol szabadulna el. Csak jobban tetszene, ha nem így lenne.
Meg felteszem, hogy a nagyon gazdag emberek föld alatti bunkereket építtetnének.
Igen, alapjában véve azt gondolom, hogy a pokol szabadulna el. Csak jobban tetszene, ha nem így lenne.
Meg felteszem, hogy a nagyon gazdag emberek föld alatti bunkereket építtetnének.
Idézet tőle: Smallville ekkor: 2021.12.25., 20:14Igen, az biztos hogy nem sok embernek maradna meg a hideg vére. Nagy részük lázongana az utcán, menne lopna és bűnözne mert tudja 6 hónap múlva úgy is meghal. Nincs mit veszitenie, és sajnos világvége esetén valóban inkább titkoloznának a kormányok.
Mert túl sok ember van és azok ha megremélülnek nem lehet őket vissza tartani.
Igen, az biztos hogy nem sok embernek maradna meg a hideg vére. Nagy részük lázongana az utcán, menne lopna és bűnözne mert tudja 6 hónap múlva úgy is meghal. Nincs mit veszitenie, és sajnos világvége esetén valóban inkább titkoloznának a kormányok.
Mert túl sok ember van és azok ha megremélülnek nem lehet őket vissza tartani.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.12.25., 19:24Idézet tőle: Roxy.De nagyon izgalmas, hogy mi lenne, ha ilyen tényleg történne. Azaz kiderülne, hogy egy közeledő üstökös miatt az embereknek fél éve maradt a biztos halálig. Mit csinálnának vajon az emberek? Jól viselkednének egymással?
Szerintem a legtöbb emberből kijönne az állat, ami mindig is bennük van evolúciósan csak társadalmi normás és civilizációs kontroll alatt. Mint a kutyák, macskák amik pillanatok alatt visszavadulnak a természetbe ha kell. Az ember önmagát háziasította, de teljesen megszelidíteni nem tudta.
Idézet tőle: Roxy.De nagyon izgalmas, hogy mi lenne, ha ilyen tényleg történne. Azaz kiderülne, hogy egy közeledő üstökös miatt az embereknek fél éve maradt a biztos halálig. Mit csinálnának vajon az emberek? Jól viselkednének egymással?
Szerintem a legtöbb emberből kijönne az állat, ami mindig is bennük van evolúciósan csak társadalmi normás és civilizációs kontroll alatt. Mint a kutyák, macskák amik pillanatok alatt visszavadulnak a természetbe ha kell. Az ember önmagát háziasította, de teljesen megszelidíteni nem tudta.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.12.25., 19:20Megettem 1 liter halászlevet (tegnap hoztam el). És van 6 palack 1,5literes Bomba, mint karácsonyi ajándék. Megpróbálom nem 2 nap alatt meginni.
Megettem 1 liter halászlevet (tegnap hoztam el). És van 6 palack 1,5literes Bomba, mint karácsonyi ajándék. Megpróbálom nem 2 nap alatt meginni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.25., 18:39Kiatartást!
Kiatartást!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.12.25., 18:03Szí kösz az érdeklődést! Mámmának momentán lumbáhóóója van, mertmér'ne. De megcsináltuk a szokásos karigallyainkat, és jó bőkezűen ajándékozott. (Azért én is :P) Vmi van az emésztésével is, tegnap csak húsleves husival, de most fő egy kondér tőtött kápi, azt bezzeg beveszi a beteg emésztőrendszere...
Szí kösz az érdeklődést! Mámmának momentán lumbáhóóója van, mertmér'ne. De megcsináltuk a szokásos karigallyainkat, és jó bőkezűen ajándékozott. (Azért én is :P) Vmi van az emésztésével is, tegnap csak húsleves husival, de most fő egy kondér tőtött kápi, azt bezzeg beveszi a beteg emésztőrendszere...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.25., 17:56Klejó!
Felétek mi a helyzet?
Mámmához kitartást!
Klejó!
Felétek mi a helyzet?
Mámmához kitartást!
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.25., 17:54Szia Matiri!
Örülök, hogy jól telt! :-):-)
Szia Matiri!
Örülök, hogy jól telt! :-):-)
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.25., 17:54Nekem egész jól telt a Szenteste. Ettünk lazacot, sajtos krumplipürét. Ma húslevest és töltött káposztát. Átjött Apu is. Szerencsére ő már nem iszik mert nem szerencsére teljesen tönkrement a mája. Nekünk hozott 7 dl 50 fokos házipáleszt, bort. Utóbbit még nem bontottuk fel.
Nekem egész jól telt a Szenteste. Ettünk lazacot, sajtos krumplipürét. Ma húslevest és töltött káposztát. Átjött Apu is. Szerencsére ő már nem iszik mert nem szerencsére teljesen tönkrement a mája. Nekünk hozott 7 dl 50 fokos házipáleszt, bort. Utóbbit még nem bontottuk fel.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.12.25., 17:37Hehe. Én kb. a harmadánál abbahagytam, annyira nem tetszett.
De nagyon izgalmas, hogy mi lenne, ha ilyen tényleg történne. Azaz kiderülne, hogy egy közeledő üstökös miatt az embereknek fél éve maradt a biztos halálig. Mit csinálnának vajon az emberek? Jól viselkednének egymással?
Hehe. Én kb. a harmadánál abbahagytam, annyira nem tetszett.
De nagyon izgalmas, hogy mi lenne, ha ilyen tényleg történne. Azaz kiderülne, hogy egy közeledő üstökös miatt az embereknek fél éve maradt a biztos halálig. Mit csinálnának vajon az emberek? Jól viselkednének egymással?
Idézet tőle: Smallville ekkor: 2021.12.25., 17:35Netflixen filmet néztem, tök jó filmet találtam a címe. "Ne nézz fel"
Mindenkinek bátran ajánlom, valóban remek alkotás! 🙂 Leonardo DiCaprio a főszereplő, és remekül játszik.
A Fő szereplő kiderül szedd antidepresszáns és xanaxot is.
NE NÉZZ FEL! | Hivatalos előzetes | Netflix
Netflixen filmet néztem, tök jó filmet találtam a címe. "Ne nézz fel"
Mindenkinek bátran ajánlom, valóban remek alkotás! 🙂 Leonardo DiCaprio a főszereplő, és remekül játszik.
A Fő szereplő kiderül szedd antidepresszáns és xanaxot is.
NE NÉZZ FEL! | Hivatalos előzetes | Netflix
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2021.12.25., 14:29Idézet tőle: KiscsillagHogy telt a Szentestétek?
Köszi Csillagocska, nagyon jól!
Két éve nem volt sem fám sem szentestém, most a fiammal voltam. Ettünk, társasoztunk, hozott finom bort is.
Még talán zene sem volt. A gyertya kanócát nem sikerült kivadásznunk.
Idézet tőle: KiscsillagHogy telt a Szentestétek?
Köszi Csillagocska, nagyon jól!
Két éve nem volt sem fám sem szentestém, most a fiammal voltam. Ettünk, társasoztunk, hozott finom bort is.
Még talán zene sem volt. A gyertya kanócát nem sikerült kivadásznunk.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.12.25., 07:49Rokonnál voltam egy másik rokonnal, a sült hal nem volt jó, de a halászlé az igen, és hazahoztak autóval.
A tiéd hogy telt?
Rokonnál voltam egy másik rokonnal, a sült hal nem volt jó, de a halászlé az igen, és hazahoztak autóval.
A tiéd hogy telt?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.12.25., 07:33Hogy telt a Szentestétek?
Hogy telt a Szentestétek?
Idézet tőle: Doxepinboy ekkor: 2021.12.24., 21:08Maki társaim Kellemes Ünnepeket! 🙂
Maki társaim Kellemes Ünnepeket! 🙂
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.12.24., 12:47Boldog Karácsonyt! 🙂
Boldog Karácsonyt! 🙂
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2021.12.24., 11:10Boldog békés ünnepeket kívánok!
Boldog békés ünnepeket kívánok!