Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 13 / 569Következő

Na, átaludtam a napot. 9kor jöttek a lakbérért, utána tervben volt egy KV, és csinálni a dolgaimat meg talán bringázni, ha süt a nap. Annyira emlékszem, hogy matattam valamit, aztán gondoltam, jó lenne még fél órára lefeküdni, aztán este fél6kor felriadtam.

Lehet, be kellene ülni egy kád forró vízbe, de most vettem be egy fél algopirint kávéval. Meg nem is ettem ma semmit, 4 darab kókuszos kexen kívül.

Kleó, jobbulást!

Erre: "Elindult az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet munkatársainak depresszió vizsgálata, melyben EEG jelek segítségével azonosítjuk a depresszió jelenlétét, érzelmileg pozitív, negatív és semlegesebb szavak bemutatása mellett. A vizsgálat az Amerikai úti központban (1145 Budapest, Laky Adolf utca 44.) zajlik, a részvételért cserébe okosórát ajánlunk fel. A vizsgálat megközelítőleg 50 percet vesz igénybe. Részvételi szándékukat és a kutatással kapcsolatos kérdéseiket az m.gabrilovics@gmail.com email címen jelezhetik. Segítségük, részvételük reményében: Dr. Kapitány-Fövény Máté (kutatásvezető)" ment valaki?

Idézet tőle: ElijahShade

Én is utálom változásokat. 

Nekem egyszer, amikor nyugdíjba ment áter néni, aki miatt nem voltam kórházban fekvőbeteg 2009 óta, el kellett mennem egy másik nőhöz, aki mindig 5 - 10 perces és folyton unottan írogat, s ott ecseteltem, hogy de sajnálom, hogy amaz nyugdíjba megy, erre leírta az SZTK-s boszorkány, hogy nárcisztikus és gyászolja pszichiátere elvesztését. 

Szerencsére végül engem továbbra is vállalt klinikás néni, de sokakat elbocsájtott, és már csak 8 és 13 között dolgozik, ellentétben korábbi 8 és 15 órájával ellentétben.

Meg nagyon penge, van nagyon sok magánpáciense is, és beszélget is 30 percet veled 😉 

Továbbá még páran, akik ''mindössze'' pánikosok, depisek meggyógyultak nála, és sokan tüntetmentesek akűr borderből és bipolból is. Én is amúgy, csak a tél leghidegebb napjain meg ünnepekkor kap el a mélydepi. 

Az én psziho dokinőm (Sztk)talán .egy ötössel lehet idősebb mint én.

Elég normális.Elötte egy öreg nénike volt de rég nyugdíjas.

remélem már más nem lesz.

Ők már tudják mi bajom stb.

Mikor kezdődött a Pesti dokim is nagyon jó volt de sok lenne  mindig bejárni,pedig vállalt  volna,de rengeteg a betege,meg kórházban is rendel.

Én is utálom változásokat. 

Nekem egyszer, amikor nyugdíjba ment áter néni, aki miatt nem voltam kórházban fekvőbeteg 2009 óta, el kellett mennem egy másik nőhöz, aki mindig 5 - 10 perces és folyton unottan írogat, s ott ecseteltem, hogy de sajnálom, hogy amaz nyugdíjba megy, erre leírta az SZTK-s boszorkány, hogy nárcisztikus és gyászolja pszichiátere elvesztését. 

Szerencsére végül engem továbbra is vállalt klinikás néni, de sokakat elbocsájtott, és már csak 8 és 13 között dolgozik, ellentétben korábbi 8 és 15 órájával ellentétben.

Meg nagyon penge, van nagyon sok magánpáciense is, és beszélget is 30 percet veled 😉 

Továbbá még páran, akik ''mindössze'' pánikosok, depisek meggyógyultak nála, és sokan tüntetmentesek akűr borderből és bipolból is. Én is amúgy, csak a tél leghidegebb napjain meg ünnepekkor kap el a mélydepi. 

Nekem most másik böngészőből sikerült. (Microsoft Edge)

Idézet tőle: Roxy.

Más sem tud telóról belépni a búrára? Nekem tegnap reggel óta ez a problémácskám.

UPDATE: Másik böngészővel sikerült.

Én telefonról,sem levelet írni,sem hozzászólni nem tudok régóta.

Csak gépról.

Más sem tud telóról belépni a búrára? Nekem tegnap reggel óta ez a problémácskám.

UPDATE: Másik böngészővel sikerült.

Idézet tőle: Roxy.

Ó, sajnálom. 🙁 Mennyi idős volt?

Nem tudom pontosan,60  körül,nagyon beteg lehetett már szegény alig bírt menni.

A nővérkét meg nagyon szeretjük,mert ismer mindenkit,tud rólunk mindent.

Gondolom azért ha jön új doki,még egy picit marad ezt azt megmutatni neki.

Mondjuk a leszázalékolást csak 2024.végén kelll  hosszabítani,addig megismernek az újak.

Ó, sajnálom. 🙁 Mennyi idős volt?

Vettem egy pudingot, egy legolcsóbb spar-os smoothie-t (sajna nincs magyar neve) meg négy darab wc papírt (spar-os) és 1600 forintot fizettem. Cool.

Hát gyerekek sajna a Házidokim meghalt okt 1-én.

A nővérke még elötte mondta valakinek,hogy el akar menni nyugdíjba,de még nem akarja a betegeket itthagyni.

Ök legalább tudták már vagy 25  éve,hogy kinek mi baja.

Nem tudom hogy fogom az újakat megszokni.

Utálom a változásokat 🙁

Idézet tőle: ElijahShade

Sokaknak nem küldi be, mert sokan megtámadják hackerek oldalt, meg összeomlik, leáll, én második nap töltöttem ki, jó hülye marhaság, hogy be kell írni mindent pontos évszámmal (egyetem, szakképzés, házasság, jogsi, érettségi stb. szerzése)

Nekem azért küldte be zökkenőmentesen, mert október 2-án töltöttem ki, azaz 2. nap.

De akkora kreténség, hogy beírom pontos házszámot, emeletet és ajtót, De azt is be kell írni, hogy van lépcsőház meg épületben van lakás.

Hát hol lenne? Tán lebegne a légüres térben?

Netán a magánhelikopterrel menne fel mindenki a másodikra?

De várj, akkor ha nem lenne lépcső, akkor összeomlana ház... na mindegy... aki ezt csinálta, nem volt teljesen normális.

Nekünk is vissza  kellett  keresni papirokat.Iskola,ház.régi meló stb.

Kérdezték mekkora a ház,konyha asszam.Milyen a hallásunk látásunk stb.Hát  nem tudom.

mivel fútünk,honnan jön a víz  stb.

De nem adhatják ki sehova.

szuper lett a cset!

Mobil Applikáció is van hozzá! -> Rocket.Chat

Android Google Play

iOS App Store.

"server" -> chat.bura.hu

juhu

Az  ántibiotika mellé nekem mindig beválik a Protexin probiotikum.

Az aranyat ér, egy nap egyet vegyél, bő vízzel.

Jobbulást, Kleó!

Kicsit, inkább az arcüregem. De a gégésznő már rég megállapította, h baloldalt mindkettő krónikus. Na, most akut.

javítva! 😉

Akkor erre jót is és rosszat is kapsz. (Mármint szmájlit.) És fáj is az arcüreged? Vagy a füled?

Augmentin. Jó hatású penicillin, csak hát haschmarsch...

Ah, értem. És, melyiket sikerült elnyerni?

😀 Aranyos vagy. De idén már a 61.-et töltöttem befele.. 🙁

Köcce.

Akkor még nem döntötte el, h melyik ántibiotikát lövöldözze felhőt riasztani.

ISTEN ÉLTESSE KLEÓ MÁMMÁT !!!

MEGÍRTA A HUSZONEGYEZREDIK HOZZÁSZÓLÁSÁT !!!

ÉS IDÉN TÖLTÖTTE A HATVANEGYEDIK ÉLETÉVÉT !!!

HIPP HIPP HURRÁ !!!

-----------

KLEÓCSKA TE DRÁGA!

Hátha segít e rövid szösszenet,

Most,

Hogy a nátha "pártfogásba vette" ...

Kleócskát,

S ágyba vetette.

Reméljük hamar elmúlik, s

Gondolati, szavai, betűi ...

újra a Búra webszájt ...

Fórumára kerülnek! 

Erőtől duzzad újra majd,

Nem a láztól!

Isten éltessen Soká,

Kleó Mámmá!

----------    B.-A.-Z. me. G. Krisz - 2022. 10 . 05.

javítva. szerk.

Jáj, de szarul hangzik! Jobbulást!

"Antibiotikum, amihez szedjek probiotikumot, meg ha f.satna, lő föl hasfogót is. Ha a másikat írja, és allergiás lennék rá, ott az antihisztamin." Mármint az antibiotikumból kéne másik vagy a hasfogóból? 

*

Volt ma a házidokink. Jó kis bakteriális fertőzés, arcüreg- és belsőfül-gyulladás. Antibiotikum, amihez szedjek probiotikumot, meg ha f.satna, lő föl hasfogót is. Ha a másikat írja, és allergiás lennék rá, ott az antihisztamin. Mondom, ezektől van, h hüvelygombám lesz. Ő: Jaj, hát arra meg ott a kúp! (Mindjárt egy régi kabarétréfa jutott eszünkbe a hátviszketésről...) Na már most, egy vacak nátha kisebb szövődménnyel mingyá 15 rongy... És akkor még orrcseppet nem vettem.

Persze a mámmának nem kell ántibiotika, végül is ő csak 87 éves, én meg már 61...

Machiavelliről én is olvastam egy könyvet, csak a könyvégetése nem tetszett...

Idézet tőle: K

Az is jó 🙂 a szoba nekem is megmaradt... a filmet láttad?

Sajna nem. 🙁

Sziasztok!

Elinditottam egy nagyon jo kis chatet a chat.bura.hu cimen.

A menüben a Chat szintén oda mutat.

Remélem ez már tetszeni fog nektek!

Kellemes kikapcsolódást!

Nekem meg Márki de Szádé-ról szóló könyv is ott volt keresztapáméknál, ill. egy könyv Machiavelli-ról. 

Ezeket nem olvastam végig, de mindkettőbe beleolvastam 15 - 16 évesen kb.

Márki de Szade (de Szade márki) talán a világ egyik leghíresebb antiszociális személyiségzavaros embere, aki talán a legőrültebb egyén volt, aki valaha élt. Szexőrült és pszichopata (nem szeret, nem szorong, nem tanul saját hibáiból) volt. Embereknek tárgynak tekintette, akiknek feladata, hogy őt szórakoztassák.

A szadizmus szó nevéből származik, a könyv ultrabeteg, arról szól, hogy milyen módon éri el kínzásokkal, természetben megtalálható állatok nedveiből előállított tudatmódosítókkal és mesterségesekkel azt, hogy minél évzetesebb legyen szex (extrém durva dolgokkal).

Halálra ítélték, de végül Robespierre, a véres guillotine-s mészáros halála miatt megmenekült haláltól.

Végül elmegyógyintézetbe zárták, ahol sok ápolót lefizetett vagy bedrogozott becsempészett cuccaival, és szexuális viszonyt vagy nemi erőszakot folytatott velük.

Végül 74 évesen álmában halt meg. Pedofil is volt.

Beteg elképzeléseit könyvekben megírta, és róla is írtak könyvet.

Niccolò Machiavelli pedig egy folytonosan ármánykodó politikus volt, aki gyakran hamis vádakkal, rágalmakkal és hamis tanúkkal ért célt, és pl. ellenfelei leitatásával, majd részegen megbotránkoztató dolgok megtételébe hajszolta bele őket, vagy hamis tanúzásba, vagy titkokat húzott ki belőlük. Sokakat tőrbe is csalt, oly mérvűen manipulált, hogy neki hozott hasznot. 

Az aboszolút egyeduralmat tekintette a helyes útnak, elnyomás, kínzás, vallatás, kivégzés, megszégyenítés, minden belefér, BÁR könyveiben azt mondja, hogy el kell választania a helytelent a helyestől - de hogy mi számít melyiknek, azt az uralkodó réteg döntse el.

Sokaknak nem küldi be, mert sokan megtámadják hackerek oldalt, meg összeomlik, leáll, én második nap töltöttem ki, jó hülye marhaság, hogy be kell írni mindent pontos évszámmal (egyetem, szakképzés, házasság, jogsi, érettségi stb. szerzése)

Nekem azért küldte be zökkenőmentesen, mert október 2-án töltöttem ki, azaz 2. nap.

De akkora kreténség, hogy beírom pontos házszámot, emeletet és ajtót, De azt is be kell írni, hogy van lépcsőház meg épületben van lakás.

Hát hol lenne? Tán lebegne a légüres térben?

Netán a magánhelikopterrel menne fel mindenki a másodikra?

De várj, akkor ha nem lenne lépcső, akkor összeomlana ház... na mindegy... aki ezt csinálta, nem volt teljesen normális.

Ennyi idősen olvastam el a Kámaszútrát is, de hát ott volt a polcon, szóval adta magát a lehetőség. :)))

Amúgy gyerekkorom legmeghatározóbb olvasmánya a Hulladémon 25 meséje (alcím: Szanszkrit tündérmesék) volt.

https://docplayer.hu/218125421-A-hullademon-25-meseje-vetala-pancsavinsati-szanszkrit-tundermesek-vekerdi-jozsef-forditasa-europa-konyvkiado-budapest-1963.html

Megjelent a Népek meséi sorozatban. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pek_mes%C3%A9i_sorozat_

(Eur%C3%B3pa_K%C3%B6nyvkiad%C3%B3) (tettem bele egy törést, mert egyben lehet, hogy szétdobja az oldalt)

"Élt ​valahol az őserdőben egy Valkalásana, azaz Kéregrágó nevű remete. Hosszú évezredeket töltött el remetetanyáján. Egy vadfügefa tövében ült, elmélkedésbe merült, sanyargatta testét, hogy vezeklése jutalmául elnyerje Brahmá egét. Nem ismert pihenést. A nagy önsanyargatásban keze-lába kiszikkadt, mint a fahasáb. Természetes szükségletét sem végezte. Napjában egyszer evett egy darab vadfügefa-kérget, azt is éjszaka, elmélkedés közben. A következő éjszakáig nem evett semmit, akkor megint evett egy darab fakérget. Így teltek az évezredek a nagy bölcs fölött az őserdőben.
Egyszer egy király meglátta a szent révületbe merült bölcset. Így gondolkozott:
„Amikor magához tér révületéből, lábaihoz borulva üdvözlöm.”
Leszállt lováról és szótlanul várakozott. Négy őrségváltásnyi ideig állt ott, de a remete egész napon át folytatta elmélkedését. Ekkor a király így szólt magában:
„Ez a remete meg akarja mutatni: Ki vagyok, mi vagyok! Fennhéjázása megalázó reám nézve. Ám legyen; én is tudom, hogy mit kell tennem!”
Ezzel a király visszatért városába. Egész népét összehívatta palotája tróntermébe, és így szólt az egybegyűltekhez:
– Mondjátok, van-e közöttetek valaki, aki meg tudná zavarni a dölyfös remete áhítatát?"

https://moly.hu/konyvek/a-hullademon-huszonot-meseje

Persze ez távolról sem egy 11-12 éves kislánynak szánt mesefolyam volt, de nekem borzasztóan tetszett.

A Száz év magány óriási kedvencem volt, igaz, csak egyszer olvastam, de akkor ... hát nagyon nagyon tetszett. (Nem írom ide, hogy nem emlékszem semmire, mert nyilvánvaló.) 

Ami még zseniális könyv volt, az Irwin Shaw: Oroszlánkölykök.

"Irwin Shaw nevét az Oroszlánkölykök című regénye nyomán ismerte meg a világ. A háborúban önkéntesként részt vett író három katona – egy német náci, egy amerikai értelmiségi és egy üldözött zsidó – párhuzamos élettörténetén keresztül mutatja be a szövetségesek nyugati hadműveleteit, az amerikai hadigépezet működését és a partraszállás drámaian izgalmas óráit."

https://moly.hu/konyvek/irwin-shaw-oroszlankolykok

A száz év magányból én száz oldalt olvastam kábé és akkor döntöttem úgy h hiába szeretik annyian meg hiába akarom én is szeretni,nem ment az nekem,de legalább megpróbáltam:)

Visszaolvastam a topikban és ha már Salinger akkor,Zabhegyező:) hogy az a lázadó,nagyszájú fiú mennyire szerette a testvéreit..azt is olyan jó volt olvasni.Amikor végeztem a könyvvel akkor,arról ábrándoztam,hogy mennyire jó lenne egy ilyen jó fej,őszinte barát mint Holden,de elfogadtam volna őt testvérnek vagy bárminek is:))

Igen, bár én inkább utólag értékeltem, akkor derült ki utánaolvasva, hogy a hősi eposzok mintájára íródott (nem sok eposzt olvastam...), szóval ilyen stílusban szól egy helyi kovácsról.

Igen, nagyon jó, egyik kedvencem! Nekem leginkább a mellékesebb szálak maradtak meg, vagyis hogy hány féle szerelmi kapcsolat volt, pl ez a be nem teljesülésre ítélt, vagy szeretői viszony, vagy volt egy 50 éves aggszűz, akit egy fiatal lány vezetett be... A Száz év magányt kétszer is olvastam, az is kedvenc. Azt hiszem az első a Bánatos kurváim emlékezete volt tőle, némileg meghökkentő volt így elsőre. Kicsit feszengtem is, akárcsak a Szerelem a kolera idején közben, a meg nem élt kor távlata miatt.

Idézet tőle: Gácsi Krisztián

Idézet tőle: gb.kitty

Nem küldi be a népszámlálás izét ez a gép.A végén csak nyomkodom a tovább  gonbot,de nem lép tovább.Ilyenkor  mi van? Én tuti nem töltöm ki mégegyszer !

B E K Ü L D É S

Köszi,nagy nehezen sikerült.

Vissza lehet nézni valahol hogy beérkezett-e ?

Tavaly asszem az oltásnál is  volt hasonló.

Köszi 🙂

gomb ...

felül középen.

😉

Az is jó 🙂 a szoba nekem is megmaradt... a filmet láttad?

Á, nem, nem vagy az 🙂 meg aztán én baromi sokra mentem vele... lehet, neked pl egyáltalán van való életed.

Ú, a Kakukk az nekem is kedvenc... nagyon hosszú idő után olvastam újra magamtól, és ez volt az egyik visszatérő. Érdekes, hogy pont egy olyan periódusomban, amiről elmondható, hogy volt problémám a valósággal. És aztán ez a pszi-vonal hová futott ki nálam... Van mostanában amúgy valami sorozat belőle, vagyis valahogy a főnénivel kapcsolatban, azt hiszem Ratched a címe.

Idézet tőle: gb.kitty

Nem küldi be a népszámlálás izét ez a gép.A végén csak nyomkodom a tovább  gonbot,de nem lép tovább.Ilyenkor  mi van? Én tuti nem töltöm ki mégegyszer !

B E K Ü L D É S

gomb ...

felül középen.

😉

Ahha, a Tralfamadori-szálra nem teljesen emlékszem már, de az rémlett, hogy benne van valamiképpen. Köszönöm az érdekességeket 🙂

:O Ez is milyen már... könyvet lopni... :/ Erről eszembe jut egy Family Guy-rész, amikor Q.-től ellopják a pénztárcáját, és mondja, hogy volt benne könyvtári jegy, akkor legalább használja azt is 😀 Ja, eszembe jutott, az anyjukat, Bessie-t hívta kövér hölgynek 😀

Jaj...Gabriel García Márquez:A szerelemről és más démonokról.Én hallgattam hangoskönyv formajában.Egy lánygyermeket kolostorba száműznek mert azt hiszik h az ördög szállta meg,de ott megismerkedik egy pappal és ami kettejük között bontakozik ki az valami csodálatos.És azok a dallamos,hosszú nevek még most is itt csengenek a fülemben...Sierva María de Todos Ángeles...

Nem beszélve Petőfi: A helység kalapácsa c. művéről, ami zseniális és nagyon vicces. (Nagyon halovány emlékem sincs róla.)

Nem vagy sem bunkó, sem olvasatlan. 😉 

Én egyébként a Toldiból szó szerint nem emlékszem semmire, pedig sok részét be kellett magolni, kivéve ezen sorokra:

''Ég a napmelegtől a kopár szík sarja,
Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta.''

''Hé, paraszt, melyik út megyen Budára?'' xD

Meglehetősen uncsi volt nekem már 9 - 12 évesen is.

Végül is csak legyőz 1-2 vitézt, verekedik egy csomót, kinyiffant egy farkascsaládot, vitézzé válik, finito.

A János vitézt ezerszer érdekesebbnek és izgalmasabbnak találtam.

Na, én pl. Az ötös számú vágóhídból nem emlékszem semmire 🙁

Őket nem olvastam, csak G. G. Marquez-t. Őt is nagyon szeretem. De semmire nem emlékszem az ő könyveiből sem...

Hát igen, a Száll a kakukk fészkére az kihagyhatatlan. És a film is.

ElőzőOldal 13 / 569Következő