boldogság, lelki béke, nyugalom, harmónia
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2017.03.20., 19:49Csak egy érdekesség
Még én sem olvastam,de elfogom.
Oliver Burkeman: Túladagolt boldogság
Akarásnak nyögés a vége
Csak egy érdekesség
Még én sem olvastam,de elfogom.
Oliver Burkeman: Túladagolt boldogság
Akarásnak nyögés a vége
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.20., 15:57Gondolj 3 dolgra ami aznap pozitiv volt (remenyt keltett, orommel toltott el, jo erzest okozott). A lutatasok szerint ez az egyszeru gyakorlst szolas szintre emelve noveli boldogsagunkat. Veled mi az a 3 dolog ami jo volt?
Gondolj 3 dolgra ami aznap pozitiv volt (remenyt keltett, orommel toltott el, jo erzest okozott). A lutatasok szerint ez az egyszeru gyakorlst szolas szintre emelve noveli boldogsagunkat. Veled mi az a 3 dolog ami jo volt?
Idézet tőle: mirjam ekkor: 2017.03.11., 12:38Idézet tőle: samsungEumate, a neten találtam, van egy magyar weblap, boldogsagprogram.hu. Hát belenéztem, de meg kell mondjam, el is fáradtam tőle. Túl sok ez nekem. Inkább ma megyek a napfényen sétálni, találkozom a volt párommal, bevásárolok, sokat mozgok a friss levegőn. Tegnap szakadt az eső, ma szépen süt a nap. Ez lehet, hogy a boldogság egyik megfogható része már? Én azért mégsem érzem magam sem boldognak, sem boldogtalannak.....szerintem nagyon nehéz parancsszóra, tanulva boldognak lenni. Én már végighallgattam (pedig nekem őt hallgatni kínszenvedés) Bagdy Emőke A boldogság 9 titka c. YouTube videóját is, hát abba is belefáradtam. Szerintem kellemes sztorikat nézni, jó riportokat hallgatni, jó zenéket hallgatni, vagy most pl. olvasok egy jó könyvet a Nyelv és varázs címmel...ezek lehetnek a boldogság apró összetevői. Na nem ragozom tovább, de én megőrülnék, ha pl. a fent idézett weblapnak a tagja lennék, valszínűleg 🙂
Egyetértek azzal, amit írtál.
Én még meg is vettem (igaz nem drágán) Szondy Máté könyvét (A boldogság tudománya). Olyan furcsa dolgok vannak benne, hogy csak na. Például ilyenek, hogy az emberek kábé 90 százaléka boldognak tartja magát (he? mi van?).
Nekem mondjuk egy kínszenvedés a kinti mozgás az agorafóbia miatt, pedig milyen jó dolog is lehet csak úgy szabadon szárnyalni (na jó, bandukolni).
Az is igaz, hogy hatalmasakat tudok nevetni például az Agymenők c. sorozaton, amit nem és nem akartam nézni és tulképpen egy rém egyszerű sztori, nagyon sokszor már tudom, hogy ki mit fog mondani, de felülmúlhatatlan, amikor egy-egy váratlan poénon mégis lehet egy jót kacagni.
Idézet tőle: samsungEumate, a neten találtam, van egy magyar weblap, boldogsagprogram.hu. Hát belenéztem, de meg kell mondjam, el is fáradtam tőle. Túl sok ez nekem. Inkább ma megyek a napfényen sétálni, találkozom a volt párommal, bevásárolok, sokat mozgok a friss levegőn. Tegnap szakadt az eső, ma szépen süt a nap. Ez lehet, hogy a boldogság egyik megfogható része már? Én azért mégsem érzem magam sem boldognak, sem boldogtalannak.....szerintem nagyon nehéz parancsszóra, tanulva boldognak lenni. Én már végighallgattam (pedig nekem őt hallgatni kínszenvedés) Bagdy Emőke A boldogság 9 titka c. YouTube videóját is, hát abba is belefáradtam. Szerintem kellemes sztorikat nézni, jó riportokat hallgatni, jó zenéket hallgatni, vagy most pl. olvasok egy jó könyvet a Nyelv és varázs címmel...ezek lehetnek a boldogság apró összetevői. Na nem ragozom tovább, de én megőrülnék, ha pl. a fent idézett weblapnak a tagja lennék, valszínűleg 🙂
Egyetértek azzal, amit írtál.
Én még meg is vettem (igaz nem drágán) Szondy Máté könyvét (A boldogság tudománya). Olyan furcsa dolgok vannak benne, hogy csak na. Például ilyenek, hogy az emberek kábé 90 százaléka boldognak tartja magát (he? mi van?).
Nekem mondjuk egy kínszenvedés a kinti mozgás az agorafóbia miatt, pedig milyen jó dolog is lehet csak úgy szabadon szárnyalni (na jó, bandukolni).
Az is igaz, hogy hatalmasakat tudok nevetni például az Agymenők c. sorozaton, amit nem és nem akartam nézni és tulképpen egy rém egyszerű sztori, nagyon sokszor már tudom, hogy ki mit fog mondani, de felülmúlhatatlan, amikor egy-egy váratlan poénon mégis lehet egy jót kacagni.
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.11., 11:50En is kicsit becsomorlottem ezektol. Neha jo elengedni minden nyomast hogy pozitvan "kell" gondolkodni es csak elni egy kicsit hagyni h sodorjanak a dolgok. Kis szunet...
En is kicsit becsomorlottem ezektol. Neha jo elengedni minden nyomast hogy pozitvan "kell" gondolkodni es csak elni egy kicsit hagyni h sodorjanak a dolgok. Kis szunet...
Idézet tőle: samsung ekkor: 2017.03.11., 08:33Eumate, a neten találtam, van egy magyar weblap, boldogsagprogram.hu. Hát belenéztem, de meg kell mondjam, el is fáradtam tőle. Túl sok ez nekem. Inkább ma megyek a napfényen sétálni, találkozom a volt párommal, bevásárolok, sokat mozgok a friss levegőn. Tegnap szakadt az eső, ma szépen süt a nap. Ez lehet, hogy a boldogság egyik megfogható része már? Én azért mégsem érzem magam sem boldognak, sem boldogtalannak.....szerintem nagyon nehéz parancsszóra, tanulva boldognak lenni. Én már végighallgattam (pedig nekem őt hallgatni kínszenvedés) Bagdy Emőke A boldogság 9 titka c. YouTube videóját is, hát abba is belefáradtam. Szerintem kellemes sztorikat nézni, jó riportokat hallgatni, jó zenéket hallgatni, vagy most pl. olvasok egy jó könyvet a Nyelv és varázs címmel...ezek lehetnek a boldogság apró összetevői. Na nem ragozom tovább, de én megőrülnék, ha pl. a fent idézett weblapnak a tagja lennék, valszínűleg 🙂
Eumate, a neten találtam, van egy magyar weblap, boldogsagprogram.hu. Hát belenéztem, de meg kell mondjam, el is fáradtam tőle. Túl sok ez nekem. Inkább ma megyek a napfényen sétálni, találkozom a volt párommal, bevásárolok, sokat mozgok a friss levegőn. Tegnap szakadt az eső, ma szépen süt a nap. Ez lehet, hogy a boldogság egyik megfogható része már? Én azért mégsem érzem magam sem boldognak, sem boldogtalannak.....szerintem nagyon nehéz parancsszóra, tanulva boldognak lenni. Én már végighallgattam (pedig nekem őt hallgatni kínszenvedés) Bagdy Emőke A boldogság 9 titka c. YouTube videóját is, hát abba is belefáradtam. Szerintem kellemes sztorikat nézni, jó riportokat hallgatni, jó zenéket hallgatni, vagy most pl. olvasok egy jó könyvet a Nyelv és varázs címmel...ezek lehetnek a boldogság apró összetevői. Na nem ragozom tovább, de én megőrülnék, ha pl. a fent idézett weblapnak a tagja lennék, valszínűleg 🙂
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.10., 19:28Ma jutott eszembe egy jó gondolat ami összekötheti a pozitív pszichológiát, és a nem pozitív, tehát betegségcentrikus, azaz hagyományos pszichológiai irányzatot.
Tehát ha az ember célja hogy elérje hogy a pozitív pszichológia eszközeivel éljen, mert ez szükséges a teljes életörömhöz. Akár tud róla akár nem, ezt alkalmazza minden boldog ember.
A kérdés, hogy akkor miért nem tömjük magunkat pozitív ilyen, boldog olyan, stb műsorokkal, könyvekkel, emberek társaságával? Hisz ez lenne a kézenfekvő... ha mássá akarunk válni, másmilyen környezetbe kell kerülnünk, logikus.
Vagy ha nem is ilyen könyveket olvasunk vagy emberekkel találkozunk, akkor miért nem rögtön azzal foglalkozunk amit szeretnénk az életben, ami a boldogságunkhoz hozzájárul? És mint tudjuk a boldogság mindenkinek mást jelent (van akinek a párjával egy jó beszélgetés, van akinek a festészet, van akinek a költészet, vagy részecskefizika, vagy egyszerűen csak szemlélődni)
Arra jutottam a mai napon, hogy azért nem (és itt jön be a hagyományos pszichológia), mert nem mindig vagyunk olyan állapotba, hogy képesek legyünk befogadni az ilyen témákat. És ezek eredetének felkutatásakor nagyon sokat segíthet a hagyományos szemlélet, hogy a tünetekről, a betegség dolgairól megfejtsünk dolgokat.
Tetszik nem tetszik ugyanis, de az a helyzet, hogy az ember néha olyan állapotokat él át, amit semmilyen erőfeszítéssel nem lehet áttörni, egyszerűen csak átvészelni lehet, még akkor is ha tudnánk hogy ha csinálna valamit, akkor jobban lenne (pl sportolna, nevetne, stb).
A nagy művészet (és talán ez még várat magára) ha egyesíteni tudnák ezt a két irányzatot, és kooperáció keretében kidolgozott programok lennének arra hogy mikortól lehet átadni a pszichopatológiás folyamatokból kiszabadult pácienst a normalitás pszichológiájának, a pozitív pszichológiának. Bizonyára vannak ilyen irányú erőfeszítések, örömmel venném ha valaki ide posztolná.
Ennyit szerettem volna írni most.
Ma jutott eszembe egy jó gondolat ami összekötheti a pozitív pszichológiát, és a nem pozitív, tehát betegségcentrikus, azaz hagyományos pszichológiai irányzatot.
Tehát ha az ember célja hogy elérje hogy a pozitív pszichológia eszközeivel éljen, mert ez szükséges a teljes életörömhöz. Akár tud róla akár nem, ezt alkalmazza minden boldog ember.
A kérdés, hogy akkor miért nem tömjük magunkat pozitív ilyen, boldog olyan, stb műsorokkal, könyvekkel, emberek társaságával? Hisz ez lenne a kézenfekvő... ha mássá akarunk válni, másmilyen környezetbe kell kerülnünk, logikus.
Vagy ha nem is ilyen könyveket olvasunk vagy emberekkel találkozunk, akkor miért nem rögtön azzal foglalkozunk amit szeretnénk az életben, ami a boldogságunkhoz hozzájárul? És mint tudjuk a boldogság mindenkinek mást jelent (van akinek a párjával egy jó beszélgetés, van akinek a festészet, van akinek a költészet, vagy részecskefizika, vagy egyszerűen csak szemlélődni)
Arra jutottam a mai napon, hogy azért nem (és itt jön be a hagyományos pszichológia), mert nem mindig vagyunk olyan állapotba, hogy képesek legyünk befogadni az ilyen témákat. És ezek eredetének felkutatásakor nagyon sokat segíthet a hagyományos szemlélet, hogy a tünetekről, a betegség dolgairól megfejtsünk dolgokat.
Tetszik nem tetszik ugyanis, de az a helyzet, hogy az ember néha olyan állapotokat él át, amit semmilyen erőfeszítéssel nem lehet áttörni, egyszerűen csak átvészelni lehet, még akkor is ha tudnánk hogy ha csinálna valamit, akkor jobban lenne (pl sportolna, nevetne, stb).
A nagy művészet (és talán ez még várat magára) ha egyesíteni tudnák ezt a két irányzatot, és kooperáció keretében kidolgozott programok lennének arra hogy mikortól lehet átadni a pszichopatológiás folyamatokból kiszabadult pácienst a normalitás pszichológiájának, a pozitív pszichológiának. Bizonyára vannak ilyen irányú erőfeszítések, örömmel venném ha valaki ide posztolná.
Ennyit szerettem volna írni most.
Idézet tőle: mirjam ekkor: 2017.03.08., 14:23Tudom, hogy pozitívnak kéne lenni, de nem tudok képet feltölteni (és nem kérem, hogy ezzel bárki csináljon bármit --- ez viszont pozitív és a számlámra irandó!).
Tudom, hogy pozitívnak kéne lenni, de nem tudok képet feltölteni (és nem kérem, hogy ezzel bárki csináljon bármit --- ez viszont pozitív és a számlámra irandó!).
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.08., 12:29Köszi a hozzászólást. Nem tudom hogy pontosan melyik betegségben jó, én általánosságban írtam a tapasztalatomról, hogy nekem segíteni szokott.
Köszi a hozzászólást. Nem tudom hogy pontosan melyik betegségben jó, én általánosságban írtam a tapasztalatomról, hogy nekem segíteni szokott.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.03.08., 11:45Szia eumate!
A Búra valamivel több mint egy évvel ezelőtt csinált egy Seligman-alapú programot (boldogság - hangulatjavító program). Lehet, hogy nem figyeltél fel rá. Seligman egy online kurzusára épített, tehát a feladatok nagy részét onnan vettük át.
12 héten át voltak feladatok (szakirodalmi alapon), és egy támogató sorstárs, aki szintén részt vett a programban.
A programot nem csak a Búrán hirdettem.
Az eredmény szerint akiknek 1. jó volt a támogató partnerük, tehát kommunkált velük, 2. akik nem voltak NAGYON rosszul, azoknak segített a program (egy ember még azt is mondta, hogy az életét mentettük meg). Akik 1. nagyon rosszul voltak -- ők jöttek inkább a Búráról --, és akiknek 2. nem volt idejük (vagy nem szakítottak időt) a feladat megcsinálására, 3. akik partnere nem kooperált, azoknak nem segített.
A pozitív pszichológia, bár nem akarom lebecsülni, a "mindennapi" boldogtalanságra jobb, mint arra a fajtára, amit mondjuk egy agonizáló borderline megél. Ezért általában nem ún. klinikai populációban alkalmazzák (tehát kezelt, diagnosztizált pszichés betegek között).
Szia eumate!
A Búra valamivel több mint egy évvel ezelőtt csinált egy Seligman-alapú programot (boldogság - hangulatjavító program). Lehet, hogy nem figyeltél fel rá. Seligman egy online kurzusára épített, tehát a feladatok nagy részét onnan vettük át.
12 héten át voltak feladatok (szakirodalmi alapon), és egy támogató sorstárs, aki szintén részt vett a programban.
A programot nem csak a Búrán hirdettem.
Az eredmény szerint akiknek 1. jó volt a támogató partnerük, tehát kommunkált velük, 2. akik nem voltak NAGYON rosszul, azoknak segített a program (egy ember még azt is mondta, hogy az életét mentettük meg). Akik 1. nagyon rosszul voltak -- ők jöttek inkább a Búráról --, és akiknek 2. nem volt idejük (vagy nem szakítottak időt) a feladat megcsinálására, 3. akik partnere nem kooperált, azoknak nem segített.
A pozitív pszichológia, bár nem akarom lebecsülni, a "mindennapi" boldogtalanságra jobb, mint arra a fajtára, amit mondjuk egy agonizáló borderline megél. Ezért általában nem ún. klinikai populációban alkalmazzák (tehát kezelt, diagnosztizált pszichés betegek között).
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.08., 11:28Az előző poszthoz még hozzátartozik: a boldogság mindenkinek mást jelent: van akinek kicsivel több flow-t, van akinek több örömérzést, van, akinek több értelmet, ez egyéni hogy ki miben találja meg a boldogságot.
Egy a lényeg, hogy pozitívan tűzzük ki a célokat. Ne azt mondjuk: "le akarom győzni a depressziómat", hanem azt, hogy :"boldog akarok lenni ebben és ebben.."
Ha a depresszióra gondolok, akkor azt erősítem, az agynak nem számít hogy az ellentétét akarjuk, valójában mégis arra gondolunk, olyan lelkiállapotban vagyunk.
Az előző poszthoz még hozzátartozik: a boldogság mindenkinek mást jelent: van akinek kicsivel több flow-t, van akinek több örömérzést, van, akinek több értelmet, ez egyéni hogy ki miben találja meg a boldogságot.
Egy a lényeg, hogy pozitívan tűzzük ki a célokat. Ne azt mondjuk: "le akarom győzni a depressziómat", hanem azt, hogy :"boldog akarok lenni ebben és ebben.."
Ha a depresszióra gondolok, akkor azt erősítem, az agynak nem számít hogy az ellentétét akarjuk, valójában mégis arra gondolunk, olyan lelkiállapotban vagyunk.
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.08., 11:24Martin Seligmant ismeri valaki? Ő a pozitív pszichológia atyja, a tanult tehetetlenség (más néven depresszió) fogalmának megalkotója, és ezzel párhuzamosan rájött arra is hogy ha a tehetetlenség megtanulható, akkor az optimizmus is, így jött létre a tanult optimizmus fogalma.
5 kritériumát állapította mega pozitív pszichológiának, íga boldogságnak, ennek rövidítése: PERMA
1: Positive emotions (pozitív érzelmek). (pl.mikor a kutya, macska, háziállat örömet okoz, mosolyt, elégedettséget, vagy egy boldog film nézése, ami örömöt vált ki stb)
2: Engagement (Elköteleződés, belefeledkezés). Ez a Flow-nak felel meg, ami azt a tudat és lelkiállapotot jelenti, amit szintén 5 alkomponenssel lehet jellemezni:
- olyan feladat, ami elég nehéz, de még a képességeink maximumát kihasználja (pl nehéz rejtvény, vagy képességeinket próbára tevő feladat végrehajtása)
-világos célok (pl a hegymászó világosan látja hogy mi a cél: feljutni a hegy tetejére)
-azonnali és egyértelmű visszajelzés az eredményről (a sportoló, sakkozó, hegymászó, zenész pontosan tudja hogy közelebb került e a célhoz: gyorsabb-e mint társa, jó helyre ütötte-e a labdát, stb.)
-tökéletes koncentráció: ez azt a jelenséget írja le, mikor az ember belefeledkezik a tevékenységbe teljesen
-kontroll feladása: ekkore nem fél hogy elveszíti a kontrollt a helyzet felett, csakis a jelenre koncentrál az ember, a feladatra
-én tudat elvesztése: az ember elveszíti éntudatát
-időérzékelés elvesztése:
3: Relationships (kapcsolatok). Ez a szociális kapcsolatokat jelenti (minél több és jobb kapcsolatokkal rendelkezük, annál boldogabbak vagyunk)
4: Meaning ( Jelentés). Ez kizárólag emberekre jellemző tulajdonság. Az emberek értelmet keresnek az életben. pl. Mi az élet értelme, ez az állatvilágra nem jellemző? Az embernek a boldogságához ez is hozzájárul.
5: Achievement (eredményesség, teljesítmény).
Ez a jelenlegi boldogásg kutatás állása. A boldogság tanulható, akár csak a boldogtalanság (tanult tehetetlenség). Akit érdekel a téma, szívesen írok, beszélek róla még.
Olvasmányként ajánlom: Csíkszentmihályi Mihály: Flow
Mérő László: Az érzelmek logikája ( azon belül is a harmadik fejezet)
Martin Seligman: Flourish - Élj boldogan
Shawn Achor: Boldogság mint versenyelőny
https://www.youtube.com/watch?v=iK6K_N2qe9Y
Martin Seligmant ismeri valaki? Ő a pozitív pszichológia atyja, a tanult tehetetlenség (más néven depresszió) fogalmának megalkotója, és ezzel párhuzamosan rájött arra is hogy ha a tehetetlenség megtanulható, akkor az optimizmus is, így jött létre a tanult optimizmus fogalma.
5 kritériumát állapította mega pozitív pszichológiának, íga boldogságnak, ennek rövidítése: PERMA
1: Positive emotions (pozitív érzelmek). (pl.mikor a kutya, macska, háziállat örömet okoz, mosolyt, elégedettséget, vagy egy boldog film nézése, ami örömöt vált ki stb)
2: Engagement (Elköteleződés, belefeledkezés). Ez a Flow-nak felel meg, ami azt a tudat és lelkiállapotot jelenti, amit szintén 5 alkomponenssel lehet jellemezni:
- olyan feladat, ami elég nehéz, de még a képességeink maximumát kihasználja (pl nehéz rejtvény, vagy képességeinket próbára tevő feladat végrehajtása)
-világos célok (pl a hegymászó világosan látja hogy mi a cél: feljutni a hegy tetejére)
-azonnali és egyértelmű visszajelzés az eredményről (a sportoló, sakkozó, hegymászó, zenész pontosan tudja hogy közelebb került e a célhoz: gyorsabb-e mint társa, jó helyre ütötte-e a labdát, stb.)
-tökéletes koncentráció: ez azt a jelenséget írja le, mikor az ember belefeledkezik a tevékenységbe teljesen
-kontroll feladása: ekkore nem fél hogy elveszíti a kontrollt a helyzet felett, csakis a jelenre koncentrál az ember, a feladatra
-én tudat elvesztése: az ember elveszíti éntudatát
-időérzékelés elvesztése:
3: Relationships (kapcsolatok). Ez a szociális kapcsolatokat jelenti (minél több és jobb kapcsolatokkal rendelkezük, annál boldogabbak vagyunk)
4: Meaning ( Jelentés). Ez kizárólag emberekre jellemző tulajdonság. Az emberek értelmet keresnek az életben. pl. Mi az élet értelme, ez az állatvilágra nem jellemző? Az embernek a boldogságához ez is hozzájárul.
5: Achievement (eredményesség, teljesítmény).
Ez a jelenlegi boldogásg kutatás állása. A boldogság tanulható, akár csak a boldogtalanság (tanult tehetetlenség). Akit érdekel a téma, szívesen írok, beszélek róla még.
Olvasmányként ajánlom: Csíkszentmihályi Mihály: Flow
Mérő László: Az érzelmek logikája ( azon belül is a harmadik fejezet)
Martin Seligman: Flourish - Élj boldogan
Shawn Achor: Boldogság mint versenyelőny
Idézet tőle: samsung ekkor: 2017.03.08., 10:55Köszönjük Eumate,
Én ma reggel úgy ébredtem fel, hogy 6.30-kor már hallottam a telefonomat, SMS érkezett. Reggel 8 órakor, amikor felkeltem, megnéztem, és a volt élettársam (nevezzem ma már csak barátnak?) küldött egy nagyon szép köszöntést Nőnap alkalmából. Bár depressziós voltam (most lábalok ki a gyógyszer segítségével, ez a 2. hét és már szebbnek látom sokkal a világot) a szakításunk, elköltözése miatt is, ma mégis nagyon jólesett, hogy gondol rám és már ilyen kora reggel. Minden nőtársamnak hasonlóakat kívánok a mai napra. Persze, lehetne férfinap is, hiszen nélkülük nincs Élet, de ugye a Nemzetközi Nőnap az tulajdonképpen a nők világszerte vívott egyenjogúsági harcának az eredményeit ünnepli meg.
http://mult-kor.hu/miert-esik-marcius-8-ra-a-nemzetkzi-nonap-20170308
Legyen szép napja ma minden férfinak is, annak is, aki éppen beteg, valamilyen pszichiátriai betegségtől szenved. Szeretettel küldök egy ölelést nekik is.
Köszönjük Eumate,
Én ma reggel úgy ébredtem fel, hogy 6.30-kor már hallottam a telefonomat, SMS érkezett. Reggel 8 órakor, amikor felkeltem, megnéztem, és a volt élettársam (nevezzem ma már csak barátnak?) küldött egy nagyon szép köszöntést Nőnap alkalmából. Bár depressziós voltam (most lábalok ki a gyógyszer segítségével, ez a 2. hét és már szebbnek látom sokkal a világot) a szakításunk, elköltözése miatt is, ma mégis nagyon jólesett, hogy gondol rám és már ilyen kora reggel. Minden nőtársamnak hasonlóakat kívánok a mai napra. Persze, lehetne férfinap is, hiszen nélkülük nincs Élet, de ugye a Nemzetközi Nőnap az tulajdonképpen a nők világszerte vívott egyenjogúsági harcának az eredményeit ünnepli meg.
http://mult-kor.hu/miert-esik-marcius-8-ra-a-nemzetkzi-nonap-20170308
Legyen szép napja ma minden férfinak is, annak is, aki éppen beteg, valamilyen pszichiátriai betegségtől szenved. Szeretettel küldök egy ölelést nekik is.
Idézet tőle: Szabolcs ekkor: 2017.03.08., 10:31Sport. Futás, adrenalinfröccs az agynak. Utána legyőzhetetlennek érzi magát az ember.
És ha a félelmeink ellenére nekimegyünk valaminek, és végül megismerjük, leküzdjük.
Na az a legjobb érzés.
Sport. Futás, adrenalinfröccs az agynak. Utána legyőzhetetlennek érzi magát az ember.
És ha a félelmeink ellenére nekimegyünk valaminek, és végül megismerjük, leküzdjük.
Na az a legjobb érzés.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.03.08., 10:27Nagyon jó ez a topik 🙂
Én sok dologtól vagyok boldog vagy békés, elégedett.
Ha jól sikerül valami, amit csináltam, mondjuk jó órát tartottam az egyetemen.
Ha valakinek örömet okoztam.
Amikor a cicáim viccesek és kedvesek.
Amikor nagy vihar van, de nincs migrénem tőle.
Amikor valaki, akit ismerek, kedves velem.
Ha tudok segíteni valakinek, de tényleg és érdemben.
És még rengeteg dolog 🙂
Nagyon jó ez a topik 🙂
Én sok dologtól vagyok boldog vagy békés, elégedett.
Ha jól sikerül valami, amit csináltam, mondjuk jó órát tartottam az egyetemen.
Ha valakinek örömet okoztam.
Amikor a cicáim viccesek és kedvesek.
Amikor nagy vihar van, de nincs migrénem tőle.
Amikor valaki, akit ismerek, kedves velem.
Ha tudok segíteni valakinek, de tényleg és érdemben.
És még rengeteg dolog 🙂
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.03.08., 10:18Titeket mi hoz lázba, mitől vagytok igazán boldogok?
Engem alapvetően ha érzem hogy fejlődök, és eredményes vagyok bármiben amiben szeretnék.
Titeket mi hoz lázba, mitől vagytok igazán boldogok?
Engem alapvetően ha érzem hogy fejlődök, és eredményes vagyok bármiben amiben szeretnék.