Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2018.10.10., 07:57Idézet tőle: KleóDepresszív skizoaffektívet ismerek. Ő egggészen más, mint a haverom.
Milyen a depressziv skizoaffektiv ismerosod? Milyen tunetei vannak?
Idézet tőle: KleóDepresszív skizoaffektívet ismerek. Ő egggészen más, mint a haverom.
Milyen a depressziv skizoaffektiv ismerosod? Milyen tunetei vannak?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.07., 13:10"Amerikai és francia tudósok szerint a dohányban lévő nikotin hatékonyan alkalmazható skizofréniában szenvedő emberek agytevékenységének normalizálására, ezért nem csoda, hogy sok ilyen betegségre hajlamos ember ösztönösen sokat dohányzik."
"Amerikai és francia tudósok szerint a dohányban lévő nikotin hatékonyan alkalmazható skizofréniában szenvedő emberek agytevékenységének normalizálására, ezért nem csoda, hogy sok ilyen betegségre hajlamos ember ösztönösen sokat dohányzik."
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.06., 01:10Valakinek semmi nem hoz elő semmit.
Nekem egy sima BZD megvonás elég volt ahhoz, h minden fellángoljon. Míg egy nagyon stresszelő esemény, illetve több ilyen esemény sem növelte (meglepő módon).
Tramadoltól nekem sosem volt halum, fű azonnal egekig tolja és amint elmúlik a hatása, a halu is lecsökken, azaz csak pár órára tolja fel.
A gondolatrohanás is furán jelentkezik nálam. Szétesett volt a kommunikációm, a mondat közepén már azt sem tudtam, h mit szeretnék mondani. DE: nagyon hallgatag, csendes és zárkózott voltam a Thalassában. (zárón az alakilag felgyorsult gondolkodás szerepel, de semmi egyéb mániás tünet).
Ott a borderes dolgok sem jöttek elő, ezért nem is diagolták, pláne nem terápizálták. Ott a dühös állapotot betudták annak, h itthon bántalmazó a környezet, azaz provokálják a dühömet.
Valakinek semmi nem hoz elő semmit.
Nekem egy sima BZD megvonás elég volt ahhoz, h minden fellángoljon. Míg egy nagyon stresszelő esemény, illetve több ilyen esemény sem növelte (meglepő módon).
Tramadoltól nekem sosem volt halum, fű azonnal egekig tolja és amint elmúlik a hatása, a halu is lecsökken, azaz csak pár órára tolja fel.
A gondolatrohanás is furán jelentkezik nálam. Szétesett volt a kommunikációm, a mondat közepén már azt sem tudtam, h mit szeretnék mondani. DE: nagyon hallgatag, csendes és zárkózott voltam a Thalassában. (zárón az alakilag felgyorsult gondolkodás szerepel, de semmi egyéb mániás tünet).
Ott a borderes dolgok sem jöttek elő, ezért nem is diagolták, pláne nem terápizálták. Ott a dühös állapotot betudták annak, h itthon bántalmazó a környezet, azaz provokálják a dühömet.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.06., 00:53Mondjuk az első férjem desopinomozott (amfetamin), most meg tramadolozik (van rá indoka, de morfium), s nincs skizo tünete... ! piával sem.
Mondjuk az első férjem desopinomozott (amfetamin), most meg tramadolozik (van rá indoka, de morfium), s nincs skizo tünete... ! piával sem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.06., 00:51És itt már megint felmerül, h drog skizó kiváltó oka (ami ilyenkor anélkül is lenne, de előrébb hozhatja a kialakulását) lehet, borderé nem.
Drog indukálta pszichózis viszont nem tartós (ha valaki nem drogozik utána), spontán v gyszertől elmúlik).
És itt már megint felmerül, h drog skizó kiváltó oka (ami ilyenkor anélkül is lenne, de előrébb hozhatja a kialakulását) lehet, borderé nem.
Drog indukálta pszichózis viszont nem tartós (ha valaki nem drogozik utána), spontán v gyszertől elmúlik).
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.06., 00:40Nem.
Eleve nem indukálhatta olyan drog, amit nem fogyasztottam előtte. Hiába tipikus amfetaminra, ha ki sem próbáltam.
A fűre azt mondták, h az nem indukálta. Ez a betegség akkor is lenne, ha soha nem füveztem volna, de ez módosíthatja a klinikai képet.
Nem.
Eleve nem indukálhatta olyan drog, amit nem fogyasztottam előtte. Hiába tipikus amfetaminra, ha ki sem próbáltam.
A fűre azt mondták, h az nem indukálta. Ez a betegség akkor is lenne, ha soha nem füveztem volna, de ez módosíthatja a klinikai képet.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.06., 00:07Téveszmés emlékhalu egyszerre indult. A hanghallás fél évvel később. Már 2,5 éve voltam pszichotikus mikor durván kibuktam, ekkor volt súlyos depresszióm ill gyszert adagoltam túl (más gyszerét). Ezzel vetettem fel magam kh-ba, ott nem beszéltem hanghallásról, azt sem hittem, h tünet. Így nem is vették èszre. 5 hónappal később mentem Thalassába. Ott diagolták a skizót. Mást nem. Se depressziót, se bordert, szorongást sem. Mindent betudtak a skizónak ill szerintük nem depresszióm volt, hanem negatív tünet.
Téveszmés emlékhalu egyszerre indult. A hanghallás fél évvel később. Már 2,5 éve voltam pszichotikus mikor durván kibuktam, ekkor volt súlyos depresszióm ill gyszert adagoltam túl (más gyszerét). Ezzel vetettem fel magam kh-ba, ott nem beszéltem hanghallásról, azt sem hittem, h tünet. Így nem is vették èszre. 5 hónappal később mentem Thalassába. Ott diagolták a skizót. Mást nem. Se depressziót, se bordert, szorongást sem. Mindent betudtak a skizónak ill szerintük nem depresszióm volt, hanem negatív tünet.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:58Én 2,5 év után kerültem dokihoz...szval volt időm spontán rendbejönni. De nem múlt el sem a téveszme, sem az akusztikus halu.
Én 2,5 év után kerültem dokihoz...szval volt időm spontán rendbejönni. De nem múlt el sem a téveszme, sem az akusztikus halu.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:56Ahol utoljára diagoltak, alaposan kikérdeztek és ott is fejtörést okoztam az egyèbként nagy tudású orvosnak. Mert semmire sem tipikus az esetem, semelyik diag nem passzol teljesen.
Ahol utoljára diagoltak, alaposan kikérdeztek és ott is fejtörést okoztam az egyèbként nagy tudású orvosnak. Mert semmire sem tipikus az esetem, semelyik diag nem passzol teljesen.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 23:53Aszonta az egyik áternőm (amikor mondtam, h egy füves cigi még senkinek sem ártott +), h na-na. Volt egy kislány, aki egyetlentől skizó lett... Sztem begyszerezték előbb, mint h hagyták volna "kijönni".
Aszonta az egyik áternőm (amikor mondtam, h egy füves cigi még senkinek sem ártott +), h na-na. Volt egy kislány, aki egyetlentől skizó lett... Sztem begyszerezték előbb, mint h hagyták volna "kijönni".
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:53Nekem azt mondták, hogy olyan tüneteim is vannak (a szokásos skizótól eltérően), amiket amfetaminszármazékok szoktak okozni ill más drogok. DE: nekem NINCS ilyen drog előzményem (1x-i eset sincs), azaz kizárt h az okozza.
Nekem azt mondták, hogy olyan tüneteim is vannak (a szokásos skizótól eltérően), amiket amfetaminszármazékok szoktak okozni ill más drogok. DE: nekem NINCS ilyen drog előzményem (1x-i eset sincs), azaz kizárt h az okozza.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:48Drog indukálta pszichózist kizárták. Egy sima drog indukálta pszichózis pikk-pakk lezajlik, főleg gyszerrel.
Ha a betegség kialakulásában közrejátszik (pl emiatt hamarabb jelenik meg a skizó) az más kérdès.
De az felmerült, h amiatt zajlik nálam másként.
Plusz felmerült az is h nálam a border zajlik máskènt illetva az is, h a skizó zajlik másként. Mindkettőre logikus magyarázat is van, h nekem miért nem az.
Drog indukálta pszichózist kizárták. Egy sima drog indukálta pszichózis pikk-pakk lezajlik, főleg gyszerrel.
Ha a betegség kialakulásában közrejátszik (pl emiatt hamarabb jelenik meg a skizó) az más kérdès.
De az felmerült, h amiatt zajlik nálam másként.
Plusz felmerült az is h nálam a border zajlik máskènt illetva az is, h a skizó zajlik másként. Mindkettőre logikus magyarázat is van, h nekem miért nem az.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:30http://www.mppt.hu/folyoirat/44/abstract/10502.html
Szerintem sok még a nyitott kérdés...
http://www.mppt.hu/folyoirat/44/abstract/10502.html
Szerintem sok még a nyitott kérdés...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 23:13Szuper! Itt nem bírálták felül... Kistarcsán még a házidoki beutalóját sem, csak a sürgősségét.
Szuper! Itt nem bírálták felül... Kistarcsán még a házidoki beutalóját sem, csak a sürgősségét.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:13Ennyi erővel egy rakás alkeszt bevihetnének. Hány alkesz van, akit sosem látott orvos? Rengeteg.
Ennyi erővel egy rakás alkeszt bevihetnének. Hány alkesz van, akit sosem látott orvos? Rengeteg.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:10Azért kérdem mert egyszer ter. illetékrs beutalóval mentem, de ott úgy vélték h nem szüksèges a felvételem. Tehát beutalóval sem kell felvennie kh-nak, HA nem tartja indokoltnak.
Azért kérdem mert egyszer ter. illetékrs beutalóval mentem, de ott úgy vélték h nem szüksèges a felvételem. Tehát beutalóval sem kell felvennie kh-nak, HA nem tartja indokoltnak.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:08Értem.
Nekem ter. illetékes azt mondta, h ha nem szeretnék ne járjak. Ha üzemorvos ragaszkodik ahhoz, h kezelés alatt álljak (kevert szorongásos depresszióról vittem papírt), menjek ÉVI 1x kontrollra.
Értem.
Nekem ter. illetékes azt mondta, h ha nem szeretnék ne járjak. Ha üzemorvos ragaszkodik ahhoz, h kezelés alatt álljak (kevert szorongásos depresszióról vittem papírt), menjek ÉVI 1x kontrollra.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 23:06A ter ill áter(ék) jelentik, oszt' legfeljebb másnap kiengednek... De előbb szerencsére, megpróbálnak "elérni", telóznak, ilyesmi.
A ter ill áter(ék) jelentik, oszt' legfeljebb másnap kiengednek... De előbb szerencsére, megpróbálnak "elérni", telóznak, ilyesmi.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:01Idézet tőle: KleóRendőrség, diaggal. Nálam persze az alkohol-dependenciával, ami minden áter szerint másodlagos tünet.
Ha ndm járnál orvoshoz ki hívhat ilyenkor rendőrt? És ha kh nem vesz fel mert nem tartja indokoltnak???
Idézet tőle: KleóRendőrség, diaggal. Nálam persze az alkohol-dependenciával, ami minden áter szerint másodlagos tünet.
Ha ndm járnál orvoshoz ki hívhat ilyenkor rendőrt? És ha kh nem vesz fel mert nem tartja indokoltnak???
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 23:00Abban látok logikát, h valahol nem border (hanem vmi skizós diagot adnak) eredetűnek vèlik a halut, mivel a tartós téveszme és tartós halu, főleg olyan amire bazi nagy adag gyster sem hat, nem fér bele a diagba. (a skizót ezzel magyarázták)
Ahol bordert adtak, ott azzal magyarázták, h a skizónál tipikus személyiség hanyatlás (szoc készség, kognitív funkciók) nàlam nem jelent meg. Ezért tudok nyílt munkaerőpiacon is dolgozni, illeszkedni az ottani elvárásokhoz olyan helyen is, ahol viszonylag jó készségek kellenek. Plusz felmerül az is, h 5 ève vagyok AP nélkül (tünetek sosem múltak el teljesen) mégsincs olyan visszaesés, ami egyébként kezeletlen skizónál jellemző. Ez is nyomós érv.
Szval ezek miatt egyre inkább azt gondolom, hogy a valszeg van olyan eset, ami nem borderes, de a skizót sem éri el teljesen. Azaz a diagok nem teljesen passzolnak mindenkire. Lehet a szokottól eltérő lefolyás, hosszmetszet ill valszeg sokat számít, h ki és milyen tünettel tud együtt èlni, dolgozni stb.
Abban látok logikát, h valahol nem border (hanem vmi skizós diagot adnak) eredetűnek vèlik a halut, mivel a tartós téveszme és tartós halu, főleg olyan amire bazi nagy adag gyster sem hat, nem fér bele a diagba. (a skizót ezzel magyarázták)
Ahol bordert adtak, ott azzal magyarázták, h a skizónál tipikus személyiség hanyatlás (szoc készség, kognitív funkciók) nàlam nem jelent meg. Ezért tudok nyílt munkaerőpiacon is dolgozni, illeszkedni az ottani elvárásokhoz olyan helyen is, ahol viszonylag jó készségek kellenek. Plusz felmerül az is, h 5 ève vagyok AP nélkül (tünetek sosem múltak el teljesen) mégsincs olyan visszaesés, ami egyébként kezeletlen skizónál jellemző. Ez is nyomós érv.
Szval ezek miatt egyre inkább azt gondolom, hogy a valszeg van olyan eset, ami nem borderes, de a skizót sem éri el teljesen. Azaz a diagok nem teljesen passzolnak mindenkire. Lehet a szokottól eltérő lefolyás, hosszmetszet ill valszeg sokat számít, h ki és milyen tünettel tud együtt èlni, dolgozni stb.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 22:53Rendőrség, diaggal. Nálam persze az alkohol-dependenciával, ami minden áter szerint másodlagos tünet.
Rendőrség, diaggal. Nálam persze az alkohol-dependenciával, ami minden áter szerint másodlagos tünet.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 22:45Ambuláns köt. kezelés nekem skizo nélkül megvan: "Nyilvántartott". Vhol ter. illetékes áterhez kell járnom, különben visz a yard, a ter. ill. kh.-ba...
Ambuláns köt. kezelés nekem skizo nélkül megvan: "Nyilvántartott". Vhol ter. illetékes áterhez kell járnom, különben visz a yard, a ter. ill. kh.-ba...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 22:37Én gyszerrel sem tudom indokolni, Thalassában 1 hónapig gyszert sem adtak. (félidőnèl).
A skizoaffektívet máshol diagolták, de gyszert nem kaptam. Papírt sem kaptam, csak teraptól.
Inkàbb az a gyanús, h ahol nem akartak gyszert adni, ott diagot sem akartak
Azaz nem a gyszerhez adtak diagot, hanem a NEM kezelés érdekében elvették. Ilyen helyeken a tüneteket sem igazán írták le...
Ha nem akar adni, nem jó diagolni mert akkor nem teheti, h nem kezeli. Illetve több helyen mondták, h ne akarjam diagoltatni mert megszívom (munkahely, gondnokság veszély illetve ambuláns kötelező kezelést is szeretnènek egyes orvosok bevezetni).
Én gyszerrel sem tudom indokolni, Thalassában 1 hónapig gyszert sem adtak. (félidőnèl).
A skizoaffektívet máshol diagolták, de gyszert nem kaptam. Papírt sem kaptam, csak teraptól.
Inkàbb az a gyanús, h ahol nem akartak gyszert adni, ott diagot sem akartak
Azaz nem a gyszerhez adtak diagot, hanem a NEM kezelés érdekében elvették. Ilyen helyeken a tüneteket sem igazán írták le...
Ha nem akar adni, nem jó diagolni mert akkor nem teheti, h nem kezeli. Illetve több helyen mondták, h ne akarjam diagoltatni mert megszívom (munkahely, gondnokság veszély illetve ambuláns kötelező kezelést is szeretnènek egyes orvosok bevezetni).
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 22:27Semmi. Tényleg lehet, h gyszer miatt kapta... meg a leszázalékolás érdekében. Az összes többi viszont van. Az agorafób. is. De erősen nárcisztikus, az nincs.
Semmi. Tényleg lehet, h gyszer miatt kapta... meg a leszázalékolás érdekében. Az összes többi viszont van. Az agorafób. is. De erősen nárcisztikus, az nincs.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 22:08Azt nem tudom h egyéb skizót mikor adnak. Az is lehet, h gyszer miatt kapta.
Nem differenciálhatót nekem azzal magyarázták, h paranoidhoz vagyok közel, de a téveszmèm miatt én azt gondolom, h X szemèly segíteni akar, azért beszél hozzám. Nem éreztem úgy h ártani akarna.
Ha valaki hasonló tünetek mellett úgy gondolja, h vki ártani akar, üldözi, mérgezi, esetleg meg akarja ölni, az egyértelműen paranoia.
Skizoaffektívnél a skizó részt nem is magyarázzák h milyen (paranoid, hebefrén stb), csak a hangulatzavart jelölik h az depresszió v mánia v kevert.
Azt nem tudom h egyéb skizót mikor adnak. Az is lehet, h gyszer miatt kapta.
Nem differenciálhatót nekem azzal magyarázták, h paranoidhoz vagyok közel, de a téveszmèm miatt én azt gondolom, h X szemèly segíteni akar, azért beszél hozzám. Nem éreztem úgy h ártani akarna.
Ha valaki hasonló tünetek mellett úgy gondolja, h vki ártani akar, üldözi, mérgezi, esetleg meg akarja ölni, az egyértelműen paranoia.
Skizoaffektívnél a skizó részt nem is magyarázzák h milyen (paranoid, hebefrén stb), csak a hangulatzavart jelölik h az depresszió v mánia v kevert.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 21:40Idézet tőle: KleóIdézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: KleóÉrdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Úgy látszik, h ilyen is van...
Azt hiszem (bár ilyen diagja NINCS), hogy annyira nárcisztikus, ami ezt kizárja...
Ez lehetséges.
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: KleóÉrdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Azt hiszem (bár ilyen diagja NINCS), hogy annyira nárcisztikus, ami ezt kizárja...
Ez lehetséges.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 21:39Idézet tőle: KleóAnyám már a depressziót elhiszi. Mást nem, az mind jellemhiba, de a depiből való kijövést is akarati tényezőkkel szeretné motiválni. Ők anyagilag azért segítettek, hogy fogva tartsanak.
Durva. Nekem a halut sem hitték el és egy idő után Anyu az orvoshoz járást sem igazán pártolta. Pontosabban azt nem, h antipszichotikumot szedjek. Amikor vissza akarták egyszer adni, állt a bál. Most a Leponex nem tetszett neki.
Az sem, h egy időben reggelre is vehettem be nyugtatót.
Az nem zavarja, ha nem szedálót szedek v éjjelre kis adag nyugtatót v altatót veszek be.
Idézet tőle: KleóAnyám már a depressziót elhiszi. Mást nem, az mind jellemhiba, de a depiből való kijövést is akarati tényezőkkel szeretné motiválni. Ők anyagilag azért segítettek, hogy fogva tartsanak.
Durva. Nekem a halut sem hitték el és egy idő után Anyu az orvoshoz járást sem igazán pártolta. Pontosabban azt nem, h antipszichotikumot szedjek. Amikor vissza akarták egyszer adni, állt a bál. Most a Leponex nem tetszett neki.
Az sem, h egy időben reggelre is vehettem be nyugtatót.
Az nem zavarja, ha nem szedálót szedek v éjjelre kis adag nyugtatót v altatót veszek be.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 21:33Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: KleóÉrdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: KleóÉrdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 21:32Anyám már a depressziót elhiszi. Mást nem, az mind jellemhiba, de a depiből való kijövést is akarati tényezőkkel szeretné motiválni. Ők anyagilag azért segítettek, hogy fogva tartsanak.
Anyám már a depressziót elhiszi. Mást nem, az mind jellemhiba, de a depiből való kijövést is akarati tényezőkkel szeretné motiválni. Ők anyagilag azért segítettek, hogy fogva tartsanak.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 21:29Idézet tőle: KleóÉrdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Idézet tőle: KleóÉrdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 21:26El sem jönnének ill évekig egyik sem hitte el, h beteg vagyok, ill Anyu azt sem érti, h nem nem akarok, hanem nem tudok aludni.
Nekem minden dokim, lógudom, terapom mondta. De átnéztünk minden lehetőséget és még nem volt megoldható. A másodállást is ellenezték, de nem beszéltek le mert tudták, h az is gond ha alapvető szükségletemre nem jut.
Az egyik behívatta Aput, szerette volna elérni h kapjak vmi segítséget mert aggasztotta, h túl sokat dolgozok és még így sem tudok minden nap enni, nincs fűtésünk stb. Apu nemet mondott. Részegen ment oda is.
El sem jönnének ill évekig egyik sem hitte el, h beteg vagyok, ill Anyu azt sem érti, h nem nem akarok, hanem nem tudok aludni.
Nekem minden dokim, lógudom, terapom mondta. De átnéztünk minden lehetőséget és még nem volt megoldható. A másodállást is ellenezték, de nem beszéltek le mert tudták, h az is gond ha alapvető szükségletemre nem jut.
Az egyik behívatta Aput, szerette volna elérni h kapjak vmi segítséget mert aggasztotta, h túl sokat dolgozok és még így sem tudok minden nap enni, nincs fűtésünk stb. Apu nemet mondott. Részegen ment oda is.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 21:22Érdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Érdekes ez a haverom: egyéb skizofrénia, pánikbetegség, alkohol-dependencia, gyógyszer-abúzus. És soha, de soha nem volt szuicid.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 21:18Nekem CSAK az a bizonyos mentős mondta, hogy szabaduljak meg tőlük... A családterápiát mindig ők ignorálták. Nüná, h kiderüljön, h nekik is van vmi bajuk...
Nekem CSAK az a bizonyos mentős mondta, hogy szabaduljak meg tőlük... A családterápiát mindig ők ignorálták. Nüná, h kiderüljön, h nekik is van vmi bajuk...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.05., 21:11Mivel ez nálunk nem megoldható, így terápiában ez cél sem volt, nem véletlen pártolta és remélte minden szakember, h idővel el tudok költözni.
Mivel ez nálunk nem megoldható, így terápiában ez cél sem volt, nem véletlen pártolta és remélte minden szakember, h idővel el tudok költözni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.05., 19:49"... a család együttműködésének, belső kommunikációjának és érzelmi állapotának a javítása." – hmmm, hmmm
"... a család együttműködésének, belső kommunikációjának és érzelmi állapotának a javítása." – hmmm, hmmm