Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Idézet tőle: lucyliu

Picit túloz, nyilván, mert 6 perc alatt próbálja "átadni" az infot. De ilyesmi, igen.

Huh, basszus :/

Idézet tőle: lucyliu

Akit érdekel, most van pár extra példányom, olcsóbban, mint a bolti ár. 

Hidegen hangzik, de ezzel nem szabad túl sokat foglalkozni. Túl vagyok a "minek kellett megszületni"-n és a "hogyan éljek ezzel együtt" kérdéseken. Gyerekem van, férjem van, kutya és macska is van, hobbi is van, munka is van. 

A többi pedig MUNKA, folyamatos erőfeszítés. Nem fogok felolvasóestet tartani a könyvből, pedig ajánlott marketing eszköz, bőven elég nekem Krisszel egy egy interjú, mehettem volna a TV-be is, nem akartam. 

Szerintem nem hangzik hidegen. Pl. én úgy vettem észre magamon, hogy annyi betegségtudat "egészséges" csak, amennyi ahhoz kell, hogy elmenjek egy szakemberhez, és foglalkozni akarjak a problémámmal. Ha ennél is erősebb a betegségtudatom, az már csak leránt, attól csak selejtnek fogom érezni magamat, nem lesz kedvem/erőm tovább küzdeni stb. És minél többet beszélek a problémamegoldás szükséges körén kívül a problémámról, annál nagyobb lesz a betegségtudatom.

Amit csinálsz, az csak önvédelem. Utánaolvasgattam a könyvednek, történetednek stb., hát, le a kalappal.

Már gimis koromban magamra haragítottam az irodalomtanárt, mikor közöltem, nem indulok több versenyen. De már akkor írogattam. 🙂 Én személy szerint jobban félek a többiektől, mint ők tőlem, átvitt értelemben. De ma 4 ember munkáját fogom irányítani és még fizetnek is érte. Na onnan volt szép felállni, ahonnan én indultam és ez még nem a top, de természetesen a téma nem a skizofrénia!!! Arról nem megy.

Akit érdekel, most van pár extra példányom, olcsóbban, mint a bolti ár. 

Hidegen hangzik, de ezzel nem szabad túl sokat foglalkozni. Túl vagyok a "minek kellett megszületni"-n és a "hogyan éljek ezzel együtt" kérdéseken. Gyerekem van, férjem van, kutya és macska is van, hobbi is van, munka is van. 

A többi pedig MUNKA, folyamatos erőfeszítés. Nem fogok felolvasóestet tartani a könyvből, pedig ajánlott marketing eszköz, bőven elég nekem Krisszel egy egy interjú, mehettem volna a TV-be is, nem akartam. 

Láttam sok riportot skizofréniásokkal, többek között ott is elmondta egy csaj, hogy egy bohóc fél méterről ordibál az arcába, éppen most is, de meg kellett tanulnia, hogy csak hallucinál. Ő előadásokat is tart az állapotáról (nem itthon).

Picit túloz, nyilván, mert 6 perc alatt próbálja "átadni" az infot. De ilyesmi, igen.

A könyvemben leírom részletesen amit tapasztaltam, nincs kedvem erről beszélgetni ennél bővebben.

Ez a videó mennyire reális?

Sosem tudtam eddig elképzelni, hogy milyen lehet a skizofrénia...de ez így borzasztóan rossz lehet..

Harmony, a kutyus nagyon jót fog tenni, majd meglátod!!

Eljutottam arra a pontra, amikor már nem érdekelnek az emberek. Azt hiszem remetévé váltam, aki kénytelen emberek között, emberekkel élni. Akkor vagyok boldog, ha magam tudok lenni és a gép (internet). Vagy ezt nerd-nek hívják...? Mindegy is. Amúgy holnap lesz kutyánk. Nagytestű, rotweiler, bár én nem rajongok a kutyákért, de majd meglátjuk hogy jövök ki vele. Hátha még talán pozitív irányba elmozdít - például, megtanulok mozgékonyabb lenni (mivel sétálni mindig vinni kell). Anyukám is beteg, ő nem mindig fogja tudni vinni, bár én sem. Dehát mivel én egy családon belül élek, muszáj kibékülnöm majd az új kutyával. Menhelyről fogadjuk be, altatást lemondva - hál 'Istennek, hogy így élhet. Igaziból amire vágyom, az egyedüllét, viszont boldog vagyok. Csak időnként lehangolt... De ma jól vagyok.

Nagyon sajnálom, hogy a július 2-i üzenetedre már nem válaszoltam, ki tudja, mit szerettél volna... Znation (sóhaj) kár érted, de megértelek. És nagyon nagyon sajnálom 🙁

https://www.pharmindex-online.hu/cikkek-tanulmanyok/skizofrenia-ideje-atgondolni-a-fenntarto-kezeles-letjogosultsagat

Köszönöm. Utánanézek. 🙂

Idézet tőle: Kiscsillag

Idézet tőle: Sweet Harmony

Nagyok kedvesek vagytok, hogy ezt írjátok, de a ti képeitek sokkal jobbak, nekem a ti avatarjaitok tetszenek smileyheart

heart 

Ha lesz egyszer egy épkézláb fotóm, azt nem tudod valahogy felturbózni?

Hogy csinálsz ilyen képeket?

Okostelón a google áruházban van olyan application hogy "You Cam Make Up" azt letöltöttem, elfogadtam a felhasználási feltételeket és már lehet is turbózni a képeket 🙂 De én is meg tudom Neked szerkeszteni a fotódat, csak ne legyen túl kis felbontású kép... 🙂

Idézet tőle: Sweet Harmony

Nagyok kedvesek vagytok, hogy ezt írjátok, de a ti képeitek sokkal jobbak, nekem a ti avatarjaitok tetszenek smileyheart

heart 

Ha lesz egyszer egy épkézláb fotóm, azt nem tudod valahogy felturbózni?

Hogy csinálsz ilyen képeket?

Harmony!

Nagyon tetszik ez a képed!

Nálam lehet valami eseti szintű összejövetel, 5en elférünk. Újpest központ.

Filmnézés és/vagy dumcsi, sütök pizzát...

Az lenne jó, ha a gyszer/injekció felírásán és beadásán kívül egyéb szakmai segítséget is kapnál. Egyéni vagy csoportos terápia, klubszerű foglalkozás (irodalom, művészetterápia, zene vagy vmi hasonló, amihez érzel kedvet). Sztem az is segithetne, ha sorstársakkal személyesen is tudnál találkozni (pl csoporton) vagy egyéb program (pl séta, cukrászdába menés) keretében.

Tudom ez így elsőre rémisztőnek tűnhet, de állapotváltozás esetén ezek nem szorongást okoznának, hanem pozitív élményed lehetne ezáltal.

Nem csak fizikai terhelés (mozgás) lehet jó. Sztem az is jó, ha vmilyen egyéb hasznos vagy érdekes elfoglaltságod van. 

Értem. Sejtettem, hogy a pulzuscsökkentő viszi le a vérnyomásodat.

A gyógyulást vagy felépülést nem egy radikális változásként tudom elképzelni. Inkább kis lépésenként és olyan módon, ami a közérzezedet javítja, valami pluszt ad a mindennapokhoz.

A terápia alatt mit értesz?

Idézet tőle: Kiscsillag

Harmony!

Ez a vérnyomás érték nem túl alacsony? Lehet érdemes lenne megkérdezni az orvost, hogy fájdalom esetén mit vehetsz be. Mid fáj? Fej? Izületek? 

Kedves Kiscsillag,

de igen, ez a vérnyomás érték alacsony, de a doktornő nekem azt mondta, a pulzuscsökkentő gyógyszer is okozhatja ezt. Viszont muszáj szednem, mert a pulzusom tartósan magas értéken volt, így picit alacsonyabb, bár még így is magas. 

Amit írsz, hogy fokozatos terhelés / mozgás lenne jó, igen, ez tényleg így van, de sajnos a családom úgy gondolja, hogy én azonnal már gyógyult vagyok, és nem lassú terheléssel "próbálkoznak" nálam, hanem elvárják, hogy azonnal annyira mozgékony és energikus legyek, mint egy egészséges, nem értik meg a betegségemet, bár van hogy rájönnek, hogy nem bírok annyit, de gyakran túl magas elvárásaik vannak velem szemben, melyeket nem tudok sajnos teljesíteni.

A fájdalmaim mellkasi-hasi tájékon szoktak lenni, de valahogy olyan, mintha testen kívüli (asztrális) fájdalom lenne.

heart

Idézet tőle: Artifical Skizo

Te egy egyedi lány vagy Harmony, különlegesen légies, finom, mintha tündérországban lettél volna tündérhercegnő, csak valahogy idekeveredtél az emberek világába.

Az első szex veszélyes tud lenni abból a szempontból, hogy ha egy tapasztalatlan kezdő vagy valami durva pasi a partnered, akkor elmegy a kedved az egésztől egy életre, sőt, felszedsz még egy adag önértékelési zavart is (nem vagyok elég jó, stb.).

Nagyon drága vagy, köszi szépen heart

Jársz terápiára? Vagy az injekció beadás ill orvossal való találkozás a "terápiád"?

Szerintem enerváltság, gyengeség esetén fokozatos, lassú terhelés növeléssel érdemes próbálkozni. 

Harmony!

Ez a vérnyomás érték nem túl alacsony? Lehet érdemes lenne megkérdezni az orvost, hogy fájdalom esetén mit vehetsz be. Mid fáj? Fej? Izületek? 

Te egy egyedi lány vagy Harmony, különlegesen légies, finom, mintha tündérországban lettél volna tündérhercegnő, csak valahogy idekeveredtél az emberek világába.

Az első szex veszélyes tud lenni abból a szempontból, hogy ha egy tapasztalatlan kezdő vagy valami durva pasi a partnered, akkor elmegy a kedved az egésztől egy életre, sőt, felszedsz még egy adag önértékelési zavart is (nem vagyok elég jó, stb.).

Örülök, hogy írtatok! várok másokat is.

Sziasztok. Gyakran vagyok jól, de gyakran olyan erős asztrális fájdalmaim vannak, hogy az 500mg-os Rubophen + 1 db Rivotril sem segít... A Rubophent a család tudta nélkül "szedem", mivel ellenzik, hogy fájdalomcsillapítót szedjek a betegségemre, hiszen arra ott van az orvos által felírt gyógyszerek + injekció. Kezdetben havonta jártam injekcióra, már 3 hetente, + 5 diagnózisom van, de ezeket felsorolni most nem tudom, mert számomra kínai... egy újra emlékszem (magas vérnyomás betegség (elsődleges)), mert kell szednem pulzuscsökkentőt is, a vérnyomásom 90 átlagú, a pulzusom általában 96 vagy 86 szokott lenni így pulzuscsökkentővel - amikor nem kaptam mindig 100-on felül volt. És a nap egészében ilyen értékeim vannak, plusz ehhez társul iszonyatos mértékű állandó fáradtság (van, hogy reggel felébredve úgy érzem, mintha egész éjjel kemény fizikai munkát végeztem volna, fáj mindenem és iszonyúan levert, fáradt vagyok. Ehhez képest még így is mindig összekaparom magam valahogy, mert anyukám férje lustának nevez mindig, meg nem érti min megyek keresztül, de néha azt mondja, azért kényszerít mozgásra stb mert szeretné ha meggyógyulnék. Paranoid Skizofréniával immáron 17 éve küzdök, a többi betegségem az elmúlt években alakult ki. Nagyfokú szorongásaim vannak, ha emberekkel kell egy légtérben lennem, + alig bírom magam vonszolni sokszor, néha a wc-re is nehezemre esik kimenni... de mindezeket nem is tudom miért írom le, nincs segítség, nincs olyan gyógyszer ami meggyógyítana engemet. Hiába a terápia, ahová szintén vonszolva önmagamat tudok csak eljutni és segítséggel, mert visznek. Gyakran attól félek, nem tudom magamat rendbehozni, megfürödni vagy fogat mosni, vagy hajamat rendbetenni, mert olyan gyenge vagyok és fáradt és a végtelen fájdalom, ami időnként kibírhatatlan. Még sosem szeretkeztem életemben és 36 éves leszek. Kiskoromban egy lánnyal nézegettünk szexlapokat, meg kipróbáltuk, milyen ha "ott" egymáshoz érünk, de nem éreztem semmit. Ez volt kb 4-5 évesen aztán azóta senki nem ért úgy hozzám, hogy szexuálisan. Lehet ez a baj vajon...? Hogy bizonyos értelemben szűz vagyok...? Viszont tisztátalannak tartom a szexualitást. Nem Jézus miatt, mert néha úgy érzem, hogy én vagyok Jézus, néha úgy, hogy az egész vallás nem ér semmit, mivel már túlmentem minden határon, amit megtapasztalhattam. Csak azt tudom, hogy legszívesebben egy csomó Rubophent bekapkodnék, hátha múlna a fájdalom, fájdalmaim. :'(

Szia!

Nagyjából jól vagyok. Az elalvás/átalvás nehezen megy és ébredéskor soxor szarul vagyok. Napközben nagyjából jól.

A hétvégi kimozdulás, társaságban levés jót tett. (feltöltött). Örülök, hogy lesz pár nap, amikor egyedül lehetek itthon. Így olyan dolgokra lesz lehetőségem, ami Anyu mellett nehéz.

Relaxálást szeretném gyakorolni (AT). Találtam neten mindfulness meditációt. Ezeket is szeretném kipróbálni. 

Tanulásba is belevetem magam. Mellette igyekszek más (pihentető/szórakoztazó) dolgokat is beiktatni. Pl 1-1 Tv műsor. Nagy élmény, ha megnézek egy műsort. Soxor hónapokig vagy akár egy évig nem nézek meg semmit. 

Sziasztok!

Lassan elkezdek felfelé mászni, de ez a műtét alaposan gallyra tett. Elkezdtem a harmadik heti kényszerpihenőt, jövő héten már suliban a helyem és vizsgáznom is kell, egészen érdekes lesz 🙂

Hogy vagytok?

Szia 🙂 Koszi a kerdest, a depresszio forumba irtam meg az allapotat. 

Szia Agobri!

Hogy van a férjed?

Ha nem zavar a heg, csinálj ami jól esik. Ha zavar, akkor keress helyette más megoldást.

törölt

törölt

Vagdostam a kezemet,a cigaretta csiket majdnem elnyomtam az egészet a kezemen

Sztem úgy szedd, ahogy elő van írva. Ha nem vagy jól, inkább azt nyomozd ki, hogy milyen nem gyszeres megoldással lehetne még javítani az állapotodat. 

Az orvosom nem vállt gyógyszer,se nem emeli meg mindent úgy szedek ahogy eddig,a kventiax ból szedek 225mg ot de én megnövelem 425mg ra az úgy már sok?

Én meg már hosszú ideje, de addikt a mozgás is, hiányzik. Na de majd ha felépültem ebből a kis sebből, már kinéztem, melyik jógára megyek és jó lenne kicsit rohangálni is megint.

Én soha nem dohányoztam. Suliban anno egyszer kipróbáltam negyedikben, akkor szoktam rá a sós pirított mandulára, amit ettünk utána, hogy a tanárok ne érezzék meg a cigiszagot.

Érdekes, hogy nem voltam soha semmire addikt, se pia, se cigi.

Idézet tőle: Kleó

"Amerikai és francia tudósok szerint a dohányban lévő nikotin hatékonyan alkalmazható skizofréniában szenvedő emberek agytevékenységének normalizálására, ezért nem csoda, hogy sok ilyen betegségre hajlamos ember ösztönösen sokat dohányzik."

pedig csak le kéne szokni, én már feleannyit szívok csak. MOndjuk most segít, hogy fekvőbeteg lettem kis időre (megműtöttek) viszont a főnököm nagyon sokat szív - dögös whiskey-s hangja is van tőle 😀

Szia! Köszi, ők nem az enyémek, de nekem is volt pont ilyen három kölyke a kutyumnak, drótszőrű foxik. Egy ideje nincs kutyám, de szeretem őket annyira, hogy nem is lesz... ha így marad minden, nem lesz.

Neked milyen van?

Sziasztok Csajok! 🙂

Kleo cukkerek a kutyusaid.

Milyen fajtájuak?

Nekem is van csak azert 🙂

Szep Estet Nori

Szabálytalan volna ide beillesztenem, amiket írtál...Egy idő után elveszett a bizalmam.

soha nem neveztelek kaksimuksinak,azóta már sok idő eltelt én meg nem szeretem nagyon ezt az oldalt

Többször is basztattál facen és udvaroltál. Kaksimuksinak becéztél és hasonló húzásaid voltak. Kértem, h hagyd abba, ellenkező esetben letiltalak. Nem hagytad abba, letiltottalak. Kérted, hogy oldjalak fel, nem lesz több ilyen. Feloldottalak, ugyanez volt. Ezt kb 3x eljátszottad, úgy döntöttem, h nem oldom fel a tiltást. Ha van vmi kérdèsed itt válaszolok. 

Kicsillag,miért veszed le a jelölést facebook on? Meg nem válaszolsz üzenetben.

Idézet tőle: Agobri

Idézet tőle: Kleó

Depresszív skizoaffektívet ismerek. Ő egggészen más, mint a haverom.

Milyen a depressziv skizoaffektiv ismerosod? Milyen tunetei vannak?

Időnként motiválatlan, máskor pörög, viszont piál. Ő állítja, h kb. 15 éve tünetmentes.

Annyit szedj, amennyit felírtak és kontrollon mondd el, h szarul vagy.

Már nem,ambuláns vagyok csak jövőhéten lesz a dokim,addig szedhetnék 3x05 rivot? az orvosom 2x0,25 öt adott

Beszéld meg az orvosoddal! Ott vagy még a nappalin?