Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.17., 13:51Nekem egyszer írtak invegát 6 mg. Este vettem be másnap szó szerint egész nap alvás. Még a kajámat se tudtam rendesen megenni. Három kanál utána irány vissza aludni. Így telt el egy egész nap
Nekem egyszer írtak invegát 6 mg. Este vettem be másnap szó szerint egész nap alvás. Még a kajámat se tudtam rendesen megenni. Három kanál utána irány vissza aludni. Így telt el egy egész nap
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2019.01.17., 13:15semmi bajom,ugyérzem mint aki kiégett volna,szedek 5 féle gyógyszert de minek? igyse vagyok tünetmentes,napközbe megy a punnyadás energia hiány,estére ébredek fel leszek éber
semmi bajom,ugyérzem mint aki kiégett volna,szedek 5 féle gyógyszert de minek? igyse vagyok tünetmentes,napközbe megy a punnyadás energia hiány,estére ébredek fel leszek éber
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2019.01.17., 12:56Nem, semmi bajom, inkább csak nem tudok aludni, olyankor dolgozom vagy a kutyával vagyok. Az Invegából csak kevés volt az adag mint kiderült, de az orvos kitalálta és többet ad a Xeplionból. "Kettős könyveltem", ahogy a szakirodalom mondja.
Nem, semmi bajom, inkább csak nem tudok aludni, olyankor dolgozom vagy a kutyával vagyok. Az Invegából csak kevés volt az adag mint kiderült, de az orvos kitalálta és többet ad a Xeplionból. "Kettős könyveltem", ahogy a szakirodalom mondja.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.17., 09:49Idézet tőle: lucyliuElkezdtük a Xepliont. Perpillanat még ramatyul vagyok, de először mindig rosszabb. 100 mg-os injekciót kapok, mellette az Invega. Már nem kérem el a papírokat, nem hozom haza a leleteket, olyan gyakran kell járni és csak 5 év múlva van amúgyis a felülvizsgálat. Nem akarok egy bőrönddel odamenni majd, a rendszerben úgyis benne van.
Közben dolgozom, egyre többet, ma csak a fülfájás miatt nem csinálok meg mindent. Arra ott a gyulladáscsökkentő.
Miben nyilvánul meg hogy ramatyul vagy? A mellékhatások az erőteljesek amúgy? A Invega az nem altat amúgy nagyon?
Idézet tőle: lucyliuElkezdtük a Xepliont. Perpillanat még ramatyul vagyok, de először mindig rosszabb. 100 mg-os injekciót kapok, mellette az Invega. Már nem kérem el a papírokat, nem hozom haza a leleteket, olyan gyakran kell járni és csak 5 év múlva van amúgyis a felülvizsgálat. Nem akarok egy bőrönddel odamenni majd, a rendszerben úgyis benne van.
Közben dolgozom, egyre többet, ma csak a fülfájás miatt nem csinálok meg mindent. Arra ott a gyulladáscsökkentő.
Miben nyilvánul meg hogy ramatyul vagy? A mellékhatások az erőteljesek amúgy? A Invega az nem altat amúgy nagyon?
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2019.01.17., 09:38Elkezdtük a Xepliont. Perpillanat még ramatyul vagyok, de először mindig rosszabb. 100 mg-os injekciót kapok, mellette az Invega. Már nem kérem el a papírokat, nem hozom haza a leleteket, olyan gyakran kell járni és csak 5 év múlva van amúgyis a felülvizsgálat. Nem akarok egy bőrönddel odamenni majd, a rendszerben úgyis benne van.
Elkezdtük a Xepliont. Perpillanat még ramatyul vagyok, de először mindig rosszabb. 100 mg-os injekciót kapok, mellette az Invega. Már nem kérem el a papírokat, nem hozom haza a leleteket, olyan gyakran kell járni és csak 5 év múlva van amúgyis a felülvizsgálat. Nem akarok egy bőrönddel odamenni majd, a rendszerben úgyis benne van.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2019.01.16., 12:36Mióta elolvastam a Risperidon mellékhatásait itt a Búrán: egyre szarabbul érzem magam. 3 és fél hónapja élek Rispennel és eddig jól elvoltam. Tapasztaltam hogy vannak memóriazavaraim és a koncentrációs képességem is csorbát szenvedett, de betudtam annak, hogy pszichózis volt, később elhúzodó depresszió, és idővel javulni fog. Mióta elolvastam, hogy így fogom leélni az életem: minden sokkal rosszabb.
Szerintetek ez javítható valamiféle gyakorlatokkal?
Mióta elolvastam a Risperidon mellékhatásait itt a Búrán: egyre szarabbul érzem magam. 3 és fél hónapja élek Rispennel és eddig jól elvoltam. Tapasztaltam hogy vannak memóriazavaraim és a koncentrációs képességem is csorbát szenvedett, de betudtam annak, hogy pszichózis volt, később elhúzodó depresszió, és idővel javulni fog. Mióta elolvastam, hogy így fogom leélni az életem: minden sokkal rosszabb.
Szerintetek ez javítható valamiféle gyakorlatokkal?
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2019.01.16., 09:25Sziasztok, eltűntem hónapokra, mert nagyon rosszul voltam, és úgy éreztem a Búra nagyon lehúz. 5 hónapja kaptam meg a skizofrénia diagnózist, 12 év border után és mostanra már megfelelő kezelés mellett, és új pszichoanalítikus segítségével kezdek egyre jobban lenni.
Valamiért a Búrára akkor jövök, mikor tudok adni reményt, segítséget, nekem nem tud segíteni a depressziómban és a nagy bajban, ha sokat vagyok itt fent, olvasok hozzászólok.
Mindenkinek üdvözlet, aki még emlékszik rám, most úgy érzem van erőm, kapaszkodjatok ti is.
Sziasztok, eltűntem hónapokra, mert nagyon rosszul voltam, és úgy éreztem a Búra nagyon lehúz. 5 hónapja kaptam meg a skizofrénia diagnózist, 12 év border után és mostanra már megfelelő kezelés mellett, és új pszichoanalítikus segítségével kezdek egyre jobban lenni.
Valamiért a Búrára akkor jövök, mikor tudok adni reményt, segítséget, nekem nem tud segíteni a depressziómban és a nagy bajban, ha sokat vagyok itt fent, olvasok hozzászólok.
Mindenkinek üdvözlet, aki még emlékszik rám, most úgy érzem van erőm, kapaszkodjatok ti is.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.13., 18:46Bocsánat a 2x küldésért car a telefonom és pont akkor fagyott le amikor küldtem az üzenetet.
Bocsánat a 2x küldésért car a telefonom és pont akkor fagyott le amikor küldtem az üzenetet.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.13., 18:24Én úgy tudtam eddig hogy még nem jártam náluk, de akkor ők vannak a kálvárián? Nem emlékszem hogy hívták őket mert az is kb. 12 éve hogy ott jártam, de gondolom ugyanaz volt a diag mert az alapján százalékoltak le. A papírokat előkeresem mert én se tudom pontosan mi van benne, ja meg mindig latin a fele.
Én úgy tudtam eddig hogy még nem jártam náluk, de akkor ők vannak a kálvárián? Nem emlékszem hogy hívták őket mert az is kb. 12 éve hogy ott jártam, de gondolom ugyanaz volt a diag mert az alapján százalékoltak le. A papírokat előkeresem mert én se tudom pontosan mi van benne, ja meg mindig latin a fele.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.13., 18:24Én úgy tudtam eddig hogy még nem jártam náluk, de akkor ők vannak a kálvárián? Nem emlékszem hogy hívták őket mert az is kb. 12 éve hogy ott jártam, de gondolom ugyanaz volt a diag mert az alapján százalékoltak le. A papírokat előkeresem mert én se tudom pontosan mi van benne, ja meg mindig latin a fele.
Én úgy tudtam eddig hogy még nem jártam náluk, de akkor ők vannak a kálvárián? Nem emlékszem hogy hívták őket mert az is kb. 12 éve hogy ott jártam, de gondolom ugyanaz volt a diag mert az alapján százalékoltak le. A papírokat előkeresem mert én se tudom pontosan mi van benne, ja meg mindig latin a fele.
Idézet tőle: Colos ekkor: 2019.01.13., 13:55Összeségében véve, jól vagyok. Nem vagyok leszázalékolva. Szűleimnek elég sok zséje van, ezért nem is kell, szerencsés helyzetben vagyok. Tanulok jelenleg személy - és vagyonőrnek. Nem mondtam nyílván , hogy skizo vk, mert akkor mindenről lenullázná az esélyemet, jogsit sem kezdhetném el márciusban. Van tervem is , kaptam egy fasza lakást, kiadom az egyik szobát. Vagy havernak , vagy egy 20 éves hamvas szűzlánynak, vacilálok még rajta , nehéz döntés. A lakótárs fedi a rezsimet. Elmegyek dolgozni nyáron, addig stabil leszek , mentálisan és pszichésen is. Leteszem a piát, cigit, diétázom. Fejlesztem magam önfejlesztő könyvekkel. A munkából jön tisztán 130-140, ami 2 gyíkhús , de több , mint a semmi. Ha már egy éve csinálom , a vagyonőrit, akkor elmegyek tanulni hütő és légtechnikai szerelőnek. Amit , ha jól betanulok, privát gyakorlattal is, hatalmas pénz van benne.Munka mellett tanulok majd. Ez jelenleg a tervem 🙂 Csajon meg nem stresszelem magam , majd lesz.
Összeségében véve, jól vagyok. Nem vagyok leszázalékolva. Szűleimnek elég sok zséje van, ezért nem is kell, szerencsés helyzetben vagyok. Tanulok jelenleg személy - és vagyonőrnek. Nem mondtam nyílván , hogy skizo vk, mert akkor mindenről lenullázná az esélyemet, jogsit sem kezdhetném el márciusban. Van tervem is , kaptam egy fasza lakást, kiadom az egyik szobát. Vagy havernak , vagy egy 20 éves hamvas szűzlánynak, vacilálok még rajta , nehéz döntés. A lakótárs fedi a rezsimet. Elmegyek dolgozni nyáron, addig stabil leszek , mentálisan és pszichésen is. Leteszem a piát, cigit, diétázom. Fejlesztem magam önfejlesztő könyvekkel. A munkából jön tisztán 130-140, ami 2 gyíkhús , de több , mint a semmi. Ha már egy éve csinálom , a vagyonőrit, akkor elmegyek tanulni hütő és légtechnikai szerelőnek. Amit , ha jól betanulok, privát gyakorlattal is, hatalmas pénz van benne.Munka mellett tanulok majd. Ez jelenleg a tervem 🙂 Csajon meg nem stresszelem magam , majd lesz.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.13., 13:20Idézet tőle: ColosÉn is először 800-1000 mg-ot szedtem , de munka mellett olyan voltam , mint egy zombi. Lecsökkentettem én is. Meg a szex sem volt az igazi 1000mg -nál.
Amúgy jól is vagy? Le vagy amúgy százalékolva?
Idézet tőle: ColosÉn is először 800-1000 mg-ot szedtem , de munka mellett olyan voltam , mint egy zombi. Lecsökkentettem én is. Meg a szex sem volt az igazi 1000mg -nál.
Amúgy jól is vagy? Le vagy amúgy százalékolva?
Idézet tőle: Colos ekkor: 2019.01.13., 12:42Én is először 800-1000 mg-ot szedtem , de munka mellett olyan voltam , mint egy zombi. Lecsökkentettem én is. Meg a szex sem volt az igazi 1000mg -nál.
Én is először 800-1000 mg-ot szedtem , de munka mellett olyan voltam , mint egy zombi. Lecsökkentettem én is. Meg a szex sem volt az igazi 1000mg -nál.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2019.01.13., 12:16szia,az amitrex jó gyógyszer én 800 mg ot szedek,de lecsökkentem magamtól 400mg ra,állitolag kis dózisba hangulatjavitó hatása van,hallukra ott van nekem a seroquel xr
szia,az amitrex jó gyógyszer én 800 mg ot szedek,de lecsökkentem magamtól 400mg ra,állitolag kis dózisba hangulatjavitó hatása van,hallukra ott van nekem a seroquel xr
Idézet tőle: Colos ekkor: 2019.01.13., 11:56Hello, nem ismert skizoaffektív zavarom van, 20 éves koromtól. Amitrexet szedek, amit 3x1-et kéne szedni, csak esténként eddig nem szedtem be, mert 10x durvábban űtött volna ki az alkohol. Skizo tüneteim vannak, de önálló vagyok.
Hello, nem ismert skizoaffektív zavarom van, 20 éves koromtól. Amitrexet szedek, amit 3x1-et kéne szedni, csak esténként eddig nem szedtem be, mert 10x durvábban űtött volna ki az alkohol. Skizo tüneteim vannak, de önálló vagyok.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.01.13., 08:54Idézet tőle: Moncsa81Köszönöm az infót, fogom keresni őket. Hogyan kell kérni újra diagolást? Ehhez be kell feküdnöm kórházba vagy meg tudják oldani úgy is hogy csak bejárok terápiára?
Sztem csak el kellene menni orvoshoz és elmondani, hogy szerinted ill a kh-i orvos szerint is téved a diagod. Kérd, hogy erősítsék meg v zárják ki a skizofréniát. Sztem ehhez nem kell befeküdnöd.
Ébredésekben mi volt a diagod?
Idézet tőle: Moncsa81Köszönöm az infót, fogom keresni őket. Hogyan kell kérni újra diagolást? Ehhez be kell feküdnöm kórházba vagy meg tudják oldani úgy is hogy csak bejárok terápiára?
Sztem csak el kellene menni orvoshoz és elmondani, hogy szerinted ill a kh-i orvos szerint is téved a diagod. Kérd, hogy erősítsék meg v zárják ki a skizofréniát. Sztem ehhez nem kell befeküdnöd.
Ébredésekben mi volt a diagod?
Idézet tőle: Colos ekkor: 2019.01.13., 03:28Sziasztok , 32 éves vagyok, skizo, pánikbeteg , Ks és erős beszédhibám van. Nem vk életképtelen , több évet dolgoztam külföldön. 5 éve jöttem haza, folyamatosan pusztítom magam, részeg vk , minden este. 30 plusszosan lett az első csajom , meg 2 hónapja lett vége a második kapcsolatomnak.Járok kondizni, bár az ivás mellett nem sokat ér. Gondoltam abbahagyom az önsajmálatot és kezdek magammal valamit. Lerakom az italt , meg a cigit is , diétázom is Beiratkoztam tanfolyamra is, márciusban kezdem a jogsit . Nem találkoztam még skizokkal, kíváncsi vagyok milyennek, hasonlóak , mint én? Vannak céljaik?
Sziasztok , 32 éves vagyok, skizo, pánikbeteg , Ks és erős beszédhibám van. Nem vk életképtelen , több évet dolgoztam külföldön. 5 éve jöttem haza, folyamatosan pusztítom magam, részeg vk , minden este. 30 plusszosan lett az első csajom , meg 2 hónapja lett vége a második kapcsolatomnak.Járok kondizni, bár az ivás mellett nem sokat ér. Gondoltam abbahagyom az önsajmálatot és kezdek magammal valamit. Lerakom az italt , meg a cigit is , diétázom is Beiratkoztam tanfolyamra is, márciusban kezdem a jogsit . Nem találkoztam még skizokkal, kíváncsi vagyok milyennek, hasonlóak , mint én? Vannak céljaik?
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.09., 19:30Idézet tőle: Moncsa81A diagnózist még tündérhegyen kaptam olyan 2001 vagy 2002 körül szóval elég régen. Csak egy hétig voltam ott utána saját felelősségemre eljöttem. Nekem akkor sok volt, pedig jobb lett volna ha maradok és kiderítik mi van velem, ráadásul úgy tudom ennyi idő kevés is egy ilyen diag felállításához. Én se értem. Volt egy 2 hetes nappali kórház is a kálvária térnél de az is elég régen volt. Utána voltam kb. 2 éve a dél-pesti kórház psih. nem zártosztályos részén 2 hétig. A fiatal hölgyemény aki az orvosom volt, (szerintem rezidens lehetett) azt mondta ő se lát nálam skizót hanem valami személyiségzavart amit nem nevezett meg pedig kérdeztem. Ehhez képest 17 éve vagyok ezzel a diaggal és le is százalékoltak vele.
Nem semmi. Hát sajnos ebben nem tudok segiteni, nekem még rendes diagnózisom sincs, csak feltételezések és tippek. Hát a skizfrénia diagnózishoz minimum fél év kell vagy több, mert bizonyos ideig fent kell állniuk a tüneteknek hogy ki lehessen jelenteni hogy valaki skizofrén.
Idézet tőle: Moncsa81A diagnózist még tündérhegyen kaptam olyan 2001 vagy 2002 körül szóval elég régen. Csak egy hétig voltam ott utána saját felelősségemre eljöttem. Nekem akkor sok volt, pedig jobb lett volna ha maradok és kiderítik mi van velem, ráadásul úgy tudom ennyi idő kevés is egy ilyen diag felállításához. Én se értem. Volt egy 2 hetes nappali kórház is a kálvária térnél de az is elég régen volt. Utána voltam kb. 2 éve a dél-pesti kórház psih. nem zártosztályos részén 2 hétig. A fiatal hölgyemény aki az orvosom volt, (szerintem rezidens lehetett) azt mondta ő se lát nálam skizót hanem valami személyiségzavart amit nem nevezett meg pedig kérdeztem. Ehhez képest 17 éve vagyok ezzel a diaggal és le is százalékoltak vele.
Nem semmi. Hát sajnos ebben nem tudok segiteni, nekem még rendes diagnózisom sincs, csak feltételezések és tippek. Hát a skizfrénia diagnózishoz minimum fél év kell vagy több, mert bizonyos ideig fent kell állniuk a tüneteknek hogy ki lehessen jelenteni hogy valaki skizofrén.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.09., 18:43A diagnózist még tündérhegyen kaptam olyan 2001 vagy 2002 körül szóval elég régen. Csak egy hétig voltam ott utána saját felelősségemre eljöttem. Nekem akkor sok volt, pedig jobb lett volna ha maradok és kiderítik mi van velem, ráadásul úgy tudom ennyi idő kevés is egy ilyen diag felállításához. Én se értem. Volt egy 2 hetes nappali kórház is a kálvária térnél de az is elég régen volt. Utána voltam kb. 2 éve a dél-pesti kórház psih. nem zártosztályos részén 2 hétig. A fiatal hölgyemény aki az orvosom volt, (szerintem rezidens lehetett) azt mondta ő se lát nálam skizót hanem valami személyiségzavart amit nem nevezett meg pedig kérdeztem. Ehhez képest 17 éve vagyok ezzel a diaggal és le is százalékoltak vele.
A diagnózist még tündérhegyen kaptam olyan 2001 vagy 2002 körül szóval elég régen. Csak egy hétig voltam ott utána saját felelősségemre eljöttem. Nekem akkor sok volt, pedig jobb lett volna ha maradok és kiderítik mi van velem, ráadásul úgy tudom ennyi idő kevés is egy ilyen diag felállításához. Én se értem. Volt egy 2 hetes nappali kórház is a kálvária térnél de az is elég régen volt. Utána voltam kb. 2 éve a dél-pesti kórház psih. nem zártosztályos részén 2 hétig. A fiatal hölgyemény aki az orvosom volt, (szerintem rezidens lehetett) azt mondta ő se lát nálam skizót hanem valami személyiségzavart amit nem nevezett meg pedig kérdeztem. Ehhez képest 17 éve vagyok ezzel a diaggal és le is százalékoltak vele.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.09., 18:01Köszönöm az infót, fogom keresni őket. Hogyan kell kérni újra diagolást? Ehhez be kell feküdnöm kórházba vagy meg tudják oldani úgy is hogy csak bejárok terápiára?
Köszönöm az infót, fogom keresni őket. Hogyan kell kérni újra diagolást? Ehhez be kell feküdnöm kórházba vagy meg tudják oldani úgy is hogy csak bejárok terápiára?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.01.09., 11:00Moncsa:
Keress egy új orvost és diagoltas magad újra. Pl Ébredések Alapítvány, Bp. Ha ez nem skizó, ott kiderítik.
Moncsa:
Keress egy új orvost és diagoltas magad újra. Pl Ébredések Alapítvány, Bp. Ha ez nem skizó, ott kiderítik.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.09., 09:17Idézet tőle: LinzerIdézet tőle: Moncsa81Illetve lennének kérdéseim a skizofréniával kapcsolatban. Sokat olvastam róla, ezzel vagyok diagnosztizálva de csak 1-2 tünet igaz rám azt is inkább a negatív tünetekhez sorolják. Eddig nem akartam komolyabban foglalkozni a témával csak bevettem a gyógyszereket amiket fölírtak, de most szeretnék és ezért is regisztráltam ide.
Mik azok a tünetek? És melyik főtünetek maradnak el? Milyen változásokat okozott a gyógyszer?
Mik a tünetek: Állandó lehangoltság és rossz közérzet, valamikor nehezen tudom magam kifejezni illetve nem találom a megfelelő szavakat. Asszem ezt úgy írták hogy zavaros beszéd de ilyen inkább akkor van ha feszült vagyok mert ha elengedem magam akkor nincs. Érzelmeket nehezen mutatok ki, de ez is helyzetfüggő szerintem. Ami nincs: hallucinációk konkrétan soha nem voltak, pl. hogy láttam volna olyasmit ami nincs, hangokat sem hallok,rossz gondolataim vannak néha de nem úgy jönnek minha kívülről szólna hozzám valaki. Egy másik oldalon azt írták hogy aki valóban skizofrén annak vannak ilyenek, vagy legalábbis voltak amíg nem kapott gyógyszereket. Nincs olyan sem hogy valaki másnak képzelem magam, és agresszív sem vagyok és nem is voltam.
Idézet tőle: LinzerIdézet tőle: Moncsa81Illetve lennének kérdéseim a skizofréniával kapcsolatban. Sokat olvastam róla, ezzel vagyok diagnosztizálva de csak 1-2 tünet igaz rám azt is inkább a negatív tünetekhez sorolják. Eddig nem akartam komolyabban foglalkozni a témával csak bevettem a gyógyszereket amiket fölírtak, de most szeretnék és ezért is regisztráltam ide.
Mik azok a tünetek? És melyik főtünetek maradnak el? Milyen változásokat okozott a gyógyszer?
Mik a tünetek: Állandó lehangoltság és rossz közérzet, valamikor nehezen tudom magam kifejezni illetve nem találom a megfelelő szavakat. Asszem ezt úgy írták hogy zavaros beszéd de ilyen inkább akkor van ha feszült vagyok mert ha elengedem magam akkor nincs. Érzelmeket nehezen mutatok ki, de ez is helyzetfüggő szerintem. Ami nincs: hallucinációk konkrétan soha nem voltak, pl. hogy láttam volna olyasmit ami nincs, hangokat sem hallok,rossz gondolataim vannak néha de nem úgy jönnek minha kívülről szólna hozzám valaki. Egy másik oldalon azt írták hogy aki valóban skizofrén annak vannak ilyenek, vagy legalábbis voltak amíg nem kapott gyógyszereket. Nincs olyan sem hogy valaki másnak képzelem magam, és agresszív sem vagyok és nem is voltam.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.09., 07:23Idézet tőle: Moncsa81Illetve lennének kérdéseim a skizofréniával kapcsolatban. Sokat olvastam róla, ezzel vagyok diagnosztizálva de csak 1-2 tünet igaz rám azt is inkább a negatív tünetekhez sorolják. Eddig nem akartam komolyabban foglalkozni a témával csak bevettem a gyógyszereket amiket fölírtak, de most szeretnék és ezért is regisztráltam ide.
Idézet tőle: Moncsa81Illetve lennének kérdéseim a skizofréniával kapcsolatban. Sokat olvastam róla, ezzel vagyok diagnosztizálva de csak 1-2 tünet igaz rám azt is inkább a negatív tünetekhez sorolják. Eddig nem akartam komolyabban foglalkozni a témával csak bevettem a gyógyszereket amiket fölírtak, de most szeretnék és ezért is regisztráltam ide.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.08., 22:10Illetve lennének kérdéseim a skizofréniával kapcsolatban. Sokat olvastam róla, ezzel vagyok diagnosztizálva de csak 1-2 tünet igaz rám azt is inkább a negatív tünetekhez sorolják. Eddig nem akartam komolyabban foglalkozni a témával csak bevettem a gyógyszereket amiket fölírtak, de most szeretnék és ezért is regisztráltam ide.
Illetve lennének kérdéseim a skizofréniával kapcsolatban. Sokat olvastam róla, ezzel vagyok diagnosztizálva de csak 1-2 tünet igaz rám azt is inkább a negatív tünetekhez sorolják. Eddig nem akartam komolyabban foglalkozni a témával csak bevettem a gyógyszereket amiket fölírtak, de most szeretnék és ezért is regisztráltam ide.
Idézet tőle: Moncsa81 ekkor: 2019.01.08., 21:10Ha szeretném felülvizsgáltatni az állapotomat akkor hová forduljak tudtok nekem segíteni ebben? Biztos hogy be kell feküdnöm valamilyen kórházba vagy van bejárós módszer is? Több okból is fontos lenne.
Köszönöm.
Ha szeretném felülvizsgáltatni az állapotomat akkor hová forduljak tudtok nekem segíteni ebben? Biztos hogy be kell feküdnöm valamilyen kórházba vagy van bejárós módszer is? Több okból is fontos lenne.
Köszönöm.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.06., 08:27Idézet tőle: lucyliuLinzer, ennek működnie kell. Bár ha kell, a reggeli vitaminjaimmal bedobálom én azt a picit, csak épp nem szívesen és egy barátnőm az orvossal együtt meggyőzött, hogy ezt válasszam. Mind a kettő ért hozzá. Az már az adott egyéntől is függ szerintem, hogy hogyan reagál rá.
Épp ezért is kiszámithatatlan mert ami másnak bejön az lehet a következőnek már pokol lesz és forditva. Mindenki maga dönti el melyik módszert választja, sok sikert hozzá. Remélem, segiteni fog!
Idézet tőle: lucyliuLinzer, ennek működnie kell. Bár ha kell, a reggeli vitaminjaimmal bedobálom én azt a picit, csak épp nem szívesen és egy barátnőm az orvossal együtt meggyőzött, hogy ezt válasszam. Mind a kettő ért hozzá. Az már az adott egyéntől is függ szerintem, hogy hogyan reagál rá.
Épp ezért is kiszámithatatlan mert ami másnak bejön az lehet a következőnek már pokol lesz és forditva. Mindenki maga dönti el melyik módszert választja, sok sikert hozzá. Remélem, segiteni fog!
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2019.01.06., 07:50Linzer, ennek működnie kell. Bár ha kell, a reggeli vitaminjaimmal bedobálom én azt a picit, csak épp nem szívesen és egy barátnőm az orvossal együtt meggyőzött, hogy ezt válasszam. Mind a kettő ért hozzá. Az már az adott egyéntől is függ szerintem, hogy hogyan reagál rá.
Linzer, ennek működnie kell. Bár ha kell, a reggeli vitaminjaimmal bedobálom én azt a picit, csak épp nem szívesen és egy barátnőm az orvossal együtt meggyőzött, hogy ezt válasszam. Mind a kettő ért hozzá. Az már az adott egyéntől is függ szerintem, hogy hogyan reagál rá.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2019.01.05., 20:56Idézet tőle: lucyliuAz elején egyszerre kell az invegával, mint minden váltásnál. Az orvos szerint egy hétig, utána pedig pedig a gyógyszert elhagyom és csak az injekció lesz. Nem lesz egyszerű időszak, sosem egyszerű, ez a sokadik váltásom, remélem, hosszútávon beválik. Nem szívesen szedek gyógyszert már, így nem kell rá figyelni, havonta egyszer beugrom az orvoshoz és senki nem látja, hogy ki kell mennem a wc-be vagy hogy szétesik az arcom, ha nem időben veszem be, hanem két órával később, mint a halpoeridolnál volt.
Nagy reményeim vannak.
Az injekciónak a hátránya az, hogy ha esetleg nem válik be és sok mellékhatást csinál, akkor itt nem lesz olyan hogy akkor egy nap alatt kimegy a szervezetből (mert ugye ezért is kell naponta szedni). Az injekciónál minden szart el kell tűrni egy hónapig, mert addig van hatása és ha nem válik be, nagy kinzás vár az emberre (fúúú én nagyon megjártam egyszer vele)
Idézet tőle: lucyliuAz elején egyszerre kell az invegával, mint minden váltásnál. Az orvos szerint egy hétig, utána pedig pedig a gyógyszert elhagyom és csak az injekció lesz. Nem lesz egyszerű időszak, sosem egyszerű, ez a sokadik váltásom, remélem, hosszútávon beválik. Nem szívesen szedek gyógyszert már, így nem kell rá figyelni, havonta egyszer beugrom az orvoshoz és senki nem látja, hogy ki kell mennem a wc-be vagy hogy szétesik az arcom, ha nem időben veszem be, hanem két órával később, mint a halpoeridolnál volt.
Nagy reményeim vannak.
Az injekciónak a hátránya az, hogy ha esetleg nem válik be és sok mellékhatást csinál, akkor itt nem lesz olyan hogy akkor egy nap alatt kimegy a szervezetből (mert ugye ezért is kell naponta szedni). Az injekciónál minden szart el kell tűrni egy hónapig, mert addig van hatása és ha nem válik be, nagy kinzás vár az emberre (fúúú én nagyon megjártam egyszer vele)
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2019.01.05., 20:43Az elején egyszerre kell az invegával, mint minden váltásnál. Az orvos szerint egy hétig, utána pedig pedig a gyógyszert elhagyom és csak az injekció lesz. Nem lesz egyszerű időszak, sosem egyszerű, ez a sokadik váltásom, remélem, hosszútávon beválik. Nem szívesen szedek gyógyszert már, így nem kell rá figyelni, havonta egyszer beugrom az orvoshoz és senki nem látja, hogy ki kell mennem a wc-be vagy hogy szétesik az arcom, ha nem időben veszem be, hanem két órával később, mint a halpoeridolnál volt.
Nagy reményeim vannak.
Az elején egyszerre kell az invegával, mint minden váltásnál. Az orvos szerint egy hétig, utána pedig pedig a gyógyszert elhagyom és csak az injekció lesz. Nem lesz egyszerű időszak, sosem egyszerű, ez a sokadik váltásom, remélem, hosszútávon beválik. Nem szívesen szedek gyógyszert már, így nem kell rá figyelni, havonta egyszer beugrom az orvoshoz és senki nem látja, hogy ki kell mennem a wc-be vagy hogy szétesik az arcom, ha nem időben veszem be, hanem két órával később, mint a halpoeridolnál volt.
Nagy reményeim vannak.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2019.01.05., 20:13Új év, új kezdet. Nemsokára megkapom az első 100mg Xeplion injekciómat. Nagyon kíváncsi vagyok és sokat várok tőle, állítólag ez a legjobb!
Új év, új kezdet. Nemsokára megkapom az első 100mg Xeplion injekciómat. Nagyon kíváncsi vagyok és sokat várok tőle, állítólag ez a legjobb!
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.27., 20:28Mik voltak azok a téveszmék? Annyira érdekel és kíváncsi vagyok hogy zajlik le egy ilyen és hogyan élik meg (annyira már nem h én is megtapasztaljam, azt nem akarom)
Mik voltak azok a téveszmék? Annyira érdekel és kíváncsi vagyok hogy zajlik le egy ilyen és hogyan élik meg (annyira már nem h én is megtapasztaljam, azt nem akarom)
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.27., 20:26Idézet tőle: GrossoAz első alkalommal téveszméim voltak melyekhez csökönyösen ragaszkodtam, a gyogyszerek hatására azonban enyhültek ezek a tünetek. A második alkalommal mindenféle hallucinációm volt mint például, hogy élőholt vagyok vagy repülök mert madár vagyok. Elég furcsa rémisztő állapotok. A hivatalos diagnózis skizofrénia, pszichotikus zavar így áll a záró jelentésben.
Amíg ebben az állapotban voltál észrevettél vmit vagy teljesen azt hitted h az a valóság? Vagy azért elgondolkoztál e rajta h a valóság e ez tényleg?
Idézet tőle: GrossoAz első alkalommal téveszméim voltak melyekhez csökönyösen ragaszkodtam, a gyogyszerek hatására azonban enyhültek ezek a tünetek. A második alkalommal mindenféle hallucinációm volt mint például, hogy élőholt vagyok vagy repülök mert madár vagyok. Elég furcsa rémisztő állapotok. A hivatalos diagnózis skizofrénia, pszichotikus zavar így áll a záró jelentésben.
Amíg ebben az állapotban voltál észrevettél vmit vagy teljesen azt hitted h az a valóság? Vagy azért elgondolkoztál e rajta h a valóság e ez tényleg?
Idézet tőle: Tim ekkor: 2018.12.27., 18:58Az első alkalommal téveszméim voltak melyekhez csökönyösen ragaszkodtam, a gyogyszerek hatására azonban enyhültek ezek a tünetek. A második alkalommal mindenféle hallucinációm volt mint például, hogy élőholt vagyok vagy repülök mert madár vagyok. Elég furcsa rémisztő állapotok. A hivatalos diagnózis skizofrénia, pszichotikus zavar így áll a záró jelentésben.
Az első alkalommal téveszméim voltak melyekhez csökönyösen ragaszkodtam, a gyogyszerek hatására azonban enyhültek ezek a tünetek. A második alkalommal mindenféle hallucinációm volt mint például, hogy élőholt vagyok vagy repülök mert madár vagyok. Elég furcsa rémisztő állapotok. A hivatalos diagnózis skizofrénia, pszichotikus zavar így áll a záró jelentésben.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.25., 21:25Idézet tőle: GrossoSziasztok nekem tavaly volt egy pszichotikus epizódom. Bekerültem budapesten a pszichiatriára ahol gyógyszeres kezelést kaptam. Sok gyogyszert kaptam. Körülbelül másfél hónapig voltam bent. Barátaim meglátogattak, utólag elmondták elég borzalmasan néztem ki. Ripedont és rivotrilt kaptam. Miután jobban lettem kikerültem a kórházból és javasolták a ripedon további szedését. Kaptam munkát elkezdtem dolgozni a gyogyszert elhanyagoltam. Novemberben ismét skizoaffektív zavarom volt a második állapot bár rövidebb ideig tartott elég kimerítő és rémísztő volt. Ismét bekerültem a kórházba két hétre és ismét kaptam ripedont valamint javasolták a rehabilitációs kezelést egy vagy két hónapos időtartammal melyre januárban kerül sor. Jelenleg jól vagyok szedem a gyogyszert és most minden stabil. Sakkozom és olvasok. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Megkérdezhetem, hogy pontosan hogyan zajlottak le ezek a pszichotikus epizódok? Van már hivatalos diagnózisod vagy csak gyanitanak valamit?
Ám neked is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Idézet tőle: GrossoSziasztok nekem tavaly volt egy pszichotikus epizódom. Bekerültem budapesten a pszichiatriára ahol gyógyszeres kezelést kaptam. Sok gyogyszert kaptam. Körülbelül másfél hónapig voltam bent. Barátaim meglátogattak, utólag elmondták elég borzalmasan néztem ki. Ripedont és rivotrilt kaptam. Miután jobban lettem kikerültem a kórházból és javasolták a ripedon további szedését. Kaptam munkát elkezdtem dolgozni a gyogyszert elhanyagoltam. Novemberben ismét skizoaffektív zavarom volt a második állapot bár rövidebb ideig tartott elég kimerítő és rémísztő volt. Ismét bekerültem a kórházba két hétre és ismét kaptam ripedont valamint javasolták a rehabilitációs kezelést egy vagy két hónapos időtartammal melyre januárban kerül sor. Jelenleg jól vagyok szedem a gyogyszert és most minden stabil. Sakkozom és olvasok. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Megkérdezhetem, hogy pontosan hogyan zajlottak le ezek a pszichotikus epizódok? Van már hivatalos diagnózisod vagy csak gyanitanak valamit?
Ám neked is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Idézet tőle: Tim ekkor: 2018.12.25., 19:08Sziasztok nekem tavaly volt egy pszichotikus epizódom. Bekerültem budapesten a pszichiatriára ahol gyógyszeres kezelést kaptam. Sok gyogyszert kaptam. Körülbelül másfél hónapig voltam bent. Barátaim meglátogattak, utólag elmondták elég borzalmasan néztem ki. Ripedont és rivotrilt kaptam. Miután jobban lettem kikerültem a kórházból és javasolták a ripedon további szedését. Kaptam munkát elkezdtem dolgozni a gyogyszert elhanyagoltam. Novemberben ismét skizoaffektív zavarom volt a második állapot bár rövidebb ideig tartott elég kimerítő és rémísztő volt. Ismét bekerültem a kórházba két hétre és ismét kaptam ripedont valamint javasolták a rehabilitációs kezelést egy vagy két hónapos időtartammal melyre januárban kerül sor. Jelenleg jól vagyok szedem a gyogyszert és most minden stabil. Sakkozom és olvasok. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Sziasztok nekem tavaly volt egy pszichotikus epizódom. Bekerültem budapesten a pszichiatriára ahol gyógyszeres kezelést kaptam. Sok gyogyszert kaptam. Körülbelül másfél hónapig voltam bent. Barátaim meglátogattak, utólag elmondták elég borzalmasan néztem ki. Ripedont és rivotrilt kaptam. Miután jobban lettem kikerültem a kórházból és javasolták a ripedon további szedését. Kaptam munkát elkezdtem dolgozni a gyogyszert elhanyagoltam. Novemberben ismét skizoaffektív zavarom volt a második állapot bár rövidebb ideig tartott elég kimerítő és rémísztő volt. Ismét bekerültem a kórházba két hétre és ismét kaptam ripedont valamint javasolták a rehabilitációs kezelést egy vagy két hónapos időtartammal melyre januárban kerül sor. Jelenleg jól vagyok szedem a gyogyszert és most minden stabil. Sakkozom és olvasok. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.20., 14:05Idézet tőle: Sweet HarmonyÉn elvileg Paranoid Skizofrén vagyok már 17 éve, de nem sok tünetét érzékelem a betegségemnek. Megtanultam "megbékélni" azzal, ha pl valakiben nem bízok - pedig közeli családtag - próbálok nem tudomást venni a gyanakvásaimról - éppen ezért előfordul, hogy túl naivvá válik a viselkedésem (mert hogy miért ne legyen bizalmam, a bizalmatlanságom "úgyis csak a betegségemtől van"). Ugyanez van amikor a tv-ből beszélnek "hozzám", vagy "rólam". Egyszerűen nem érdekel, nézem tovább, mintha lesz*nám hogy én vagyok a "középpont" ott... igaziból én inkább jókat hallok a tvből magamról, meg van hogy éppen egy film az én életemet tárgyalja ki mialatt Anyukámmal nézzük a tv-ét, de ez már Anyukámnak is feltűnt mert együtt nevettünk a filmen, amely rólam szólt... durva vagy sem, ez van. De ezért (is) jobban szeretek pl olvasni meg a netet. 🙂
Szia, nagyon érdekes amit leírtál. Ez azt jelenti h elfogadtad a betegséged és fel is ismered ha épp tünet van és azt igyekszed elnyomni. Voltál már metakignitiv tréningen? Nagy figyelmet fordítanak a pszichoedukációra is ami azt jelenti hogy új ismereteket hoznak a betegséggel kapcsolatban. Megtanítják hogyan ismerd fel a tüneteket illetve az elfogadáson is nagy hangsúly van. Hogy könnyebben el tudják fogadni a betegséget. Ha voltál már ilyenen megkérdezhetem hogy ott miket tapasztaltál, mennyire segített stb?
Idézet tőle: Sweet HarmonyÉn elvileg Paranoid Skizofrén vagyok már 17 éve, de nem sok tünetét érzékelem a betegségemnek. Megtanultam "megbékélni" azzal, ha pl valakiben nem bízok - pedig közeli családtag - próbálok nem tudomást venni a gyanakvásaimról - éppen ezért előfordul, hogy túl naivvá válik a viselkedésem (mert hogy miért ne legyen bizalmam, a bizalmatlanságom "úgyis csak a betegségemtől van"). Ugyanez van amikor a tv-ből beszélnek "hozzám", vagy "rólam". Egyszerűen nem érdekel, nézem tovább, mintha lesz*nám hogy én vagyok a "középpont" ott... igaziból én inkább jókat hallok a tvből magamról, meg van hogy éppen egy film az én életemet tárgyalja ki mialatt Anyukámmal nézzük a tv-ét, de ez már Anyukámnak is feltűnt mert együtt nevettünk a filmen, amely rólam szólt... durva vagy sem, ez van. De ezért (is) jobban szeretek pl olvasni meg a netet. 🙂
Szia, nagyon érdekes amit leírtál. Ez azt jelenti h elfogadtad a betegséged és fel is ismered ha épp tünet van és azt igyekszed elnyomni. Voltál már metakignitiv tréningen? Nagy figyelmet fordítanak a pszichoedukációra is ami azt jelenti hogy új ismereteket hoznak a betegséggel kapcsolatban. Megtanítják hogyan ismerd fel a tüneteket illetve az elfogadáson is nagy hangsúly van. Hogy könnyebben el tudják fogadni a betegséget. Ha voltál már ilyenen megkérdezhetem hogy ott miket tapasztaltál, mennyire segített stb?
Idézet tőle: Szonja95 ekkor: 2018.11.19., 17:03Igen Lucyliu, emellett oda is viszem kinyomtatva, már sokat kitöltettem ott, nem csak a netre dobtam fel, de így több oldalú a dolog, nyilván csak az töltse ki, akinek van kedve és ideje 😉 Ennek az lenne a célja, hogy aki nem kap semmilyen ellátást, de a betegségtudata megvan, őt is eltudjam érni valahogy 🙂 Köszönöm szépen Sweett Harmony!!
Igen Lucyliu, emellett oda is viszem kinyomtatva, már sokat kitöltettem ott, nem csak a netre dobtam fel, de így több oldalú a dolog, nyilván csak az töltse ki, akinek van kedve és ideje 😉 Ennek az lenne a célja, hogy aki nem kap semmilyen ellátást, de a betegségtudata megvan, őt is eltudjam érni valahogy 🙂 Köszönöm szépen Sweett Harmony!!
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.11.16., 10:56Szonja95, én kitöltöttem a tesztet, de azt hiszem, hogy ezt a tesztet már korábban is kitöltöttem, ha ez ugyanaz, akkor elnézést.
Szonja95, én kitöltöttem a tesztet, de azt hiszem, hogy ezt a tesztet már korábban is kitöltöttem, ha ez ugyanaz, akkor elnézést.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.11.15., 17:34Borzasztó..
És nem neteznek.
Nyomtasd ki és vidd be kórházakba, nem pedig idebokni egy linket.
Annyi ilyen van, de végeredményt még soha senki nem tett ide.
Szonja, én több ilyet ki nem töltök. Bocsi
Borzasztó..
És nem neteznek.
Nyomtasd ki és vidd be kórházakba, nem pedig idebokni egy linket.
Annyi ilyen van, de végeredményt még soha senki nem tett ide.
Szonja, én több ilyet ki nem töltök. Bocsi
Idézet tőle: Szonja95 ekkor: 2018.11.13., 18:08Sziasztok! Először is bocsánat hogy zavarlak, de ha skizofrén vagy és esetleg van egy 10 percnyi időd akkor légyszíves töltsd ki ezt a kérdőívemet 🙂 A skizofrének életminőségét vizsgálom a szakdolgozatomban mert szerintem valakinek ezzel is foglalkoznia kell és ezt még nem tette meg senki, így megpróbálkozom vele, hátha jutok valamire. Segítségedet előre is nagyon szépen köszönöm!! 🙂 Itt a link amire ha rákattintasz ki tudod tölteni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeO0QIniyJ0yk8OfrmLeLwHlF9x1jgMCNQU3wpytikwao5YpQ/viewform?usp=sf_link
Sziasztok! Először is bocsánat hogy zavarlak, de ha skizofrén vagy és esetleg van egy 10 percnyi időd akkor légyszíves töltsd ki ezt a kérdőívemet 🙂 A skizofrének életminőségét vizsgálom a szakdolgozatomban mert szerintem valakinek ezzel is foglalkoznia kell és ezt még nem tette meg senki, így megpróbálkozom vele, hátha jutok valamire. Segítségedet előre is nagyon szépen köszönöm!! 🙂 Itt a link amire ha rákattintasz ki tudod tölteni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeO0QIniyJ0yk8OfrmLeLwHlF9x1jgMCNQU3wpytikwao5YpQ/viewform?usp=sf_link
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.11.12., 08:38Nincs erőm,se energiám dolgozni,egyszerüen ha elkezdek egy munkát abbahagyom 2-3 óra után mert szociális fóbiám van és nem szeretek emberek között dolgozni. szeretnék pénzt keresni,de képtelen vagyok dolgozni.így nemtudom mi lesz velem max az utcára kerülök majd,ha nem lesz anyukám.
Nincs erőm,se energiám dolgozni,egyszerüen ha elkezdek egy munkát abbahagyom 2-3 óra után mert szociális fóbiám van és nem szeretek emberek között dolgozni. szeretnék pénzt keresni,de képtelen vagyok dolgozni.így nemtudom mi lesz velem max az utcára kerülök majd,ha nem lesz anyukám.
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.11.10., 15:44Ja meg még az van, hogy nagyon izolálódtam az emberektől, és ezen nem szeretnék változtatni - csak a legszűkebb családi körömmel (Anyu és a férje) tartom a kapcsolatot, mivel velük lakok egy lakásban.
Ja meg még az van, hogy nagyon izolálódtam az emberektől, és ezen nem szeretnék változtatni - csak a legszűkebb családi körömmel (Anyu és a férje) tartom a kapcsolatot, mivel velük lakok egy lakásban.
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.11.10., 15:39Én elvileg Paranoid Skizofrén vagyok már 17 éve, de nem sok tünetét érzékelem a betegségemnek. Megtanultam "megbékélni" azzal, ha pl valakiben nem bízok - pedig közeli családtag - próbálok nem tudomást venni a gyanakvásaimról - éppen ezért előfordul, hogy túl naivvá válik a viselkedésem (mert hogy miért ne legyen bizalmam, a bizalmatlanságom "úgyis csak a betegségemtől van"). Ugyanez van amikor a tv-ből beszélnek "hozzám", vagy "rólam". Egyszerűen nem érdekel, nézem tovább, mintha lesz*nám hogy én vagyok a "középpont" ott... igaziból én inkább jókat hallok a tvből magamról, meg van hogy éppen egy film az én életemet tárgyalja ki mialatt Anyukámmal nézzük a tv-ét, de ez már Anyukámnak is feltűnt mert együtt nevettünk a filmen, amely rólam szólt... durva vagy sem, ez van. De ezért (is) jobban szeretek pl olvasni meg a netet. 🙂
Én elvileg Paranoid Skizofrén vagyok már 17 éve, de nem sok tünetét érzékelem a betegségemnek. Megtanultam "megbékélni" azzal, ha pl valakiben nem bízok - pedig közeli családtag - próbálok nem tudomást venni a gyanakvásaimról - éppen ezért előfordul, hogy túl naivvá válik a viselkedésem (mert hogy miért ne legyen bizalmam, a bizalmatlanságom "úgyis csak a betegségemtől van"). Ugyanez van amikor a tv-ből beszélnek "hozzám", vagy "rólam". Egyszerűen nem érdekel, nézem tovább, mintha lesz*nám hogy én vagyok a "középpont" ott... igaziból én inkább jókat hallok a tvből magamról, meg van hogy éppen egy film az én életemet tárgyalja ki mialatt Anyukámmal nézzük a tv-ét, de ez már Anyukámnak is feltűnt mert együtt nevettünk a filmen, amely rólam szólt... durva vagy sem, ez van. De ezért (is) jobban szeretek pl olvasni meg a netet. 🙂
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.11.10., 15:22Idézet tőle: lucyliuHarmony, a kutyus nagyon jót fog tenni, majd meglátod!!
Köszi szépen lucyliu,
igen, tény, hogy amióta itt van, kicsit megváltozott az élet itthon, foglalkozni kell vele sokat, meg rengeteget kivinni sétáltatni, eléggé megmozgat engem, ő a "személyi edzőm" 🙂
Idézet tőle: lucyliuHarmony, a kutyus nagyon jót fog tenni, majd meglátod!!
Köszi szépen lucyliu,
igen, tény, hogy amióta itt van, kicsit megváltozott az élet itthon, foglalkozni kell vele sokat, meg rengeteget kivinni sétáltatni, eléggé megmozgat engem, ő a "személyi edzőm" 🙂