Beszélgetések
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 20:54....Engem az hozott ki az ilyen mèly állapotból, hogy dolgozok, de nagyon sokat...kurvàra belefáradok, de legalább csinàlok valamit ami életben tart.
------------------------------------------------------------------------
Ha valaki megért, az sokat segít nekem. Köszi az ittléted. És a törődésed.
....Engem az hozott ki az ilyen mèly állapotból, hogy dolgozok, de nagyon sokat...kurvàra belefáradok, de legalább csinàlok valamit ami életben tart.
------------------------------------------------------------------------
Ha valaki megért, az sokat segít nekem. Köszi az ittléted. És a törődésed.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 20:12Nem azon a végén vágom a körmöm, ahol minden manikűrös vágja. Én pont szemben kezdem, és onnan haladok kifele. Olyan krumpli hámozás szerűen. Gondolom, az eredményt nem kell ecsetelnem. Viszont bebugyolálni be kell. Meg betadinozni is rendesen. Tulajdonképpen így _buktam le_. Hogy a kezem folyton-folyvást be volt kötve. És nemcsak a kezem....
Nem azon a végén vágom a körmöm, ahol minden manikűrös vágja. Én pont szemben kezdem, és onnan haladok kifele. Olyan krumpli hámozás szerűen. Gondolom, az eredményt nem kell ecsetelnem. Viszont bebugyolálni be kell. Meg betadinozni is rendesen. Tulajdonképpen így _buktam le_. Hogy a kezem folyton-folyvást be volt kötve. És nemcsak a kezem....
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 20:022000ben kezdődött. 46 éves voltam. Nem lehet róla beszélni, annyira vad. A kiscsoporton a betegtársak kétszer is kiakadtak. Gondoltam, akkor a bajom megtartom magamnak. Amolyan megküzdési technika lehet nálam. Sárkány ellen sárkányfű, stresszes helyzetben (volt akkortájt mindennap bőven) ez az én sárkányfűm. Hogy miért pont egy körömvágó olló? Fogalmam sincs. De ha a kezembe veszem, bezárul minden. A Hold csendje vesz körül, megszűnik a világ szőröstül-bőröstül. Ha rám szakadna az ég, azt sem venném észre. Annyira elvon mindentől ez a cselekedet. Ha megszólal a telefonom, mintha álomból ébrednék, olyasmit érzek. Fura lebegésféléből pottyanok a földre, nagyot koppanok, s akkor veszem csak észre. Hogy mit? Hát amit cselekedtem. Mintha nem is én tettem volna, úgy csodálkozom az egészen. Dilis egy állapot. Azt hiszem. Talán mára már kényszeres is lehet. Stressz sem kell hozzá, mégis előjöhet.
2000ben kezdődött. 46 éves voltam. Nem lehet róla beszélni, annyira vad. A kiscsoporton a betegtársak kétszer is kiakadtak. Gondoltam, akkor a bajom megtartom magamnak. Amolyan megküzdési technika lehet nálam. Sárkány ellen sárkányfű, stresszes helyzetben (volt akkortájt mindennap bőven) ez az én sárkányfűm. Hogy miért pont egy körömvágó olló? Fogalmam sincs. De ha a kezembe veszem, bezárul minden. A Hold csendje vesz körül, megszűnik a világ szőröstül-bőröstül. Ha rám szakadna az ég, azt sem venném észre. Annyira elvon mindentől ez a cselekedet. Ha megszólal a telefonom, mintha álomból ébrednék, olyasmit érzek. Fura lebegésféléből pottyanok a földre, nagyot koppanok, s akkor veszem csak észre. Hogy mit? Hát amit cselekedtem. Mintha nem is én tettem volna, úgy csodálkozom az egészen. Dilis egy állapot. Azt hiszem. Talán mára már kényszeres is lehet. Stressz sem kell hozzá, mégis előjöhet.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 20:00Eszter, miért írod a bejegyzésed végére, hogy ESZTER, mikor a nicked babarczyeszter...? Jólneveltség a négyzeten?
Eszter, miért írod a bejegyzésed végére, hogy ESZTER, mikor a nicked babarczyeszter...? Jólneveltség a négyzeten?
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2015.10.03., 19:27Szia 4dim!
Szeretnélek megkérni, hogy ha tudod, mondd el, miért vágod magad. Mit érzel olyankor? És mikor kezdődött?
Elnézést, ha tapintatlanul kérdezgetek!
Eszter
Szia 4dim!
Szeretnélek megkérni, hogy ha tudod, mondd el, miért vágod magad. Mit érzel olyankor? És mikor kezdődött?
Elnézést, ha tapintatlanul kérdezgetek!
Eszter
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 19:06Schumacher szerinted boldog? A halál torkából kanalazzák kifele, de nem hiszem, hogy ettől olyan boldog lenne.
Schumacher szerinted boldog? A halál torkából kanalazzák kifele, de nem hiszem, hogy ettől olyan boldog lenne.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 19:00......pedig élhettél volna boldogabban......
--------------------------------------------------------------
Nnna, de jó. Most, hogy mondod.... eddig eszembe sem jutott. Százezreket fizettem, hogy ne mókuskerékben éljek. Mindenki letenné a baját önként, ha ez ennyire egyszerű lenne. Csernus papa miből élne? Istenem! Imádom az ilyen hozzászólásokat! Nulla idevágó ismeretanyag.
......pedig élhettél volna boldogabban......
--------------------------------------------------------------
Nnna, de jó. Most, hogy mondod.... eddig eszembe sem jutott. Százezreket fizettem, hogy ne mókuskerékben éljek. Mindenki letenné a baját önként, ha ez ennyire egyszerű lenne. Csernus papa miből élne? Istenem! Imádom az ilyen hozzászólásokat! Nulla idevágó ismeretanyag.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 18:54Sokan dacolnak a halállal, de amikor a torkában vannak, akkor azért megijednek. Ott már nem számít a makacsság, nem számít a depresszió, nem számít semmi, egyszerűen csak nem akarsz meghalni, csak túlélni. De olyankor legtöbbször már késő. Láttam sok haláltusát.
Sokan dacolnak a halállal, de amikor a torkában vannak, akkor azért megijednek. Ott már nem számít a makacsság, nem számít a depresszió, nem számít semmi, egyszerűen csak nem akarsz meghalni, csak túlélni. De olyankor legtöbbször már késő. Láttam sok haláltusát.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 18:50Idézet tőle: HuligánIdézet tőle: 50373Ki tudja, az is lehet. De az is lehet, hogy holnap már semelyikünk nem ébred fel. Vagy még ma összeesünk egy vérrög miatt és hello. Ezért minden pillanat roppant drága.
Ebben ne reménykedj. Amúgy akkor már ki nem szarja le, hogy drága e a pillanat vagy nem...meghaltam, annyi.
Ja, csak ez biztos, hogy be is fog következni előbb-utóbb. Addig pedig élhettél volna boldogabban. Nekem halt így meg rokonom, sérelmekkel tele. Utolsó napján is az apjára panaszkodott, 55 évesen. Nem élt a sérelmei miatt. Egy lakásban vegetálta végig az életét, ahonnan nem mozdult ki 55 évig, max dolgozni járt el. De sokszor évekig azt se.
Idézet tőle: HuligánIdézet tőle: 50373Ki tudja, az is lehet. De az is lehet, hogy holnap már semelyikünk nem ébred fel. Vagy még ma összeesünk egy vérrög miatt és hello. Ezért minden pillanat roppant drága.
Ebben ne reménykedj. Amúgy akkor már ki nem szarja le, hogy drága e a pillanat vagy nem...meghaltam, annyi.
Ja, csak ez biztos, hogy be is fog következni előbb-utóbb. Addig pedig élhettél volna boldogabban. Nekem halt így meg rokonom, sérelmekkel tele. Utolsó napján is az apjára panaszkodott, 55 évesen. Nem élt a sérelmei miatt. Egy lakásban vegetálta végig az életét, ahonnan nem mozdult ki 55 évig, max dolgozni járt el. De sokszor évekig azt se.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 18:48Én 2008.óta rokkant nyugdíjas vagyok. Csípőprotézis, nyaki porckorong sérv, születés óta tompalátás, plusz ezekhez jönnek a pszicho diagnózisok. Jó, hogy sokat tudsz dolgozni. Tedd is szorgalmasan. A falcolás nem előre visz, hanem hátra. Nagyon hátra. Ezt már jól tudom. 2004től 2009ig jártam terápiákra. 7helyszinen próbálkoztam. Plusz évekig magándokival egyéni terápiában. Itt a burán is sokakkal konzultáltam. Én nyitottam anno 2006ban a találkozó nevű topicot. Össze is hoztam vagy 10találkozót. De az egyik után elszabadult a pokol. Egy itteni fiú üldözéses technikával kezdett nyomulni egy lányra. Szoftveres cuccokkal az egész burát lelassította, rombolta. Rémes volt. Akkor költöztem át a saját honlapomra. Sokáig nem is volt BURA.
Én 2008.óta rokkant nyugdíjas vagyok. Csípőprotézis, nyaki porckorong sérv, születés óta tompalátás, plusz ezekhez jönnek a pszicho diagnózisok. Jó, hogy sokat tudsz dolgozni. Tedd is szorgalmasan. A falcolás nem előre visz, hanem hátra. Nagyon hátra. Ezt már jól tudom. 2004től 2009ig jártam terápiákra. 7helyszinen próbálkoztam. Plusz évekig magándokival egyéni terápiában. Itt a burán is sokakkal konzultáltam. Én nyitottam anno 2006ban a találkozó nevű topicot. Össze is hoztam vagy 10találkozót. De az egyik után elszabadult a pokol. Egy itteni fiú üldözéses technikával kezdett nyomulni egy lányra. Szoftveres cuccokkal az egész burát lelassította, rombolta. Rémes volt. Akkor költöztem át a saját honlapomra. Sokáig nem is volt BURA.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 17:21Idézet tőle: HuligánNe reménykedj
Miben?
Idézet tőle: HuligánNe reménykedj
Miben?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 17:16Ki tudja, az is lehet. De az is lehet, hogy holnap már semelyikünk nem ébred fel. Vagy még ma összeesünk egy vérrög miatt és hello. Ezért minden pillanat roppant drága.
Ki tudja, az is lehet. De az is lehet, hogy holnap már semelyikünk nem ébred fel. Vagy még ma összeesünk egy vérrög miatt és hello. Ezért minden pillanat roppant drága.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 17:08Nyugi, ti is meghaltok nemsokára:)
Nyugi, ti is meghaltok nemsokára:)
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 16:20A vagdosás topicban 1509 beírás van, itt pedig 1590. Érdekes. Nem mondtam még? A folytonos számolás is az egyik kényszerem. 2006ban, az egyik kiscsoport ülésen rám irányult a figyelem. Kérdezgettek,... számomra nehezeket. Hogy ne bőgjem el magam, (állandó bőgés korszakban voltam) hangosan számolni kezdtem. 12, 34 86, 45 70, 22,10. Egész jól kihozott a sírógörcsből. Persze a terapom azt mondta, nem kellett volna a sírást visszatuszkolnom a gyomromba. A könnyek patakzását hagynom kellett volna. Igazán csak az segített volna. Nos, később aztán már engedtem a kínzó sírás kényszernek. Annyira, hogy egy csepp sem maradt mára, a jövőnek, a jelennek.
A vagdosás topicban 1509 beírás van, itt pedig 1590. Érdekes. Nem mondtam még? A folytonos számolás is az egyik kényszerem. 2006ban, az egyik kiscsoport ülésen rám irányult a figyelem. Kérdezgettek,... számomra nehezeket. Hogy ne bőgjem el magam, (állandó bőgés korszakban voltam) hangosan számolni kezdtem. 12, 34 86, 45 70, 22,10. Egész jól kihozott a sírógörcsből. Persze a terapom azt mondta, nem kellett volna a sírást visszatuszkolnom a gyomromba. A könnyek patakzását hagynom kellett volna. Igazán csak az segített volna. Nos, később aztán már engedtem a kínzó sírás kényszernek. Annyira, hogy egy csepp sem maradt mára, a jövőnek, a jelennek.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 16:17........És akkor mivan, ha nem tudsz sírni? Én sem... Az akkora nagy baj?........
--------------------------------------------------------------------
Nem csak a sírás hiányáról van szó. Sokkal többről. Elvesztek az érzelmek. Amik zsigerből jőve szabályozhatnák a hogylétet. Örömérzés sincs. Bánat se. Semmi se. Tervek se. Napi szinten evés, alvás. Olykor írás, olvasás. Sokszor az se. Vágási késztetés minden nap. Fürdőszobából ki, fürdőszobába be. Ez nem élet. A hozzátartozóknak se.
........És akkor mivan, ha nem tudsz sírni? Én sem... Az akkora nagy baj?........
--------------------------------------------------------------------
Nem csak a sírás hiányáról van szó. Sokkal többről. Elvesztek az érzelmek. Amik zsigerből jőve szabályozhatnák a hogylétet. Örömérzés sincs. Bánat se. Semmi se. Tervek se. Napi szinten evés, alvás. Olykor írás, olvasás. Sokszor az se. Vágási késztetés minden nap. Fürdőszobából ki, fürdőszobába be. Ez nem élet. A hozzátartozóknak se.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 15:11..... Pont leszarom mi történik körülöttem. Máskor meg nagyon is felzaklat. .....
--------------------------------------------------------------------------
Van valamilyen ismétlődés? Mindig ugyanaz zaklat fel? Vagy hasonlítanak egymáshoz a téged zaklató dolgok? A te esetedben lehet remény. Én már nem dühösködöm semmin. Aki ordibál velem, az az ő baja, aki sír miattam, az az ő baja, aki magasról leszar, annak is a maga baja. Van erről egy székely adoma.
Apjukhoz fordul az asszonykája:-
-Hallotta-e kend, hogy a szomszéd Julcsának gyereke lesz? -
- Hadd el asszony! Az az ő baja. -
-De azt suttogják, hogy kendtől lesz! -
-Az meg az én bajom. -
-És velem mi lesz?-
Az meg a te bajod... -
..... Pont leszarom mi történik körülöttem. Máskor meg nagyon is felzaklat. .....
--------------------------------------------------------------------------
Van valamilyen ismétlődés? Mindig ugyanaz zaklat fel? Vagy hasonlítanak egymáshoz a téged zaklató dolgok? A te esetedben lehet remény. Én már nem dühösködöm semmin. Aki ordibál velem, az az ő baja, aki sír miattam, az az ő baja, aki magasról leszar, annak is a maga baja. Van erről egy székely adoma.
Apjukhoz fordul az asszonykája:-
-Hallotta-e kend, hogy a szomszéd Julcsának gyereke lesz? -
- Hadd el asszony! Az az ő baja. -
-De azt suttogják, hogy kendtől lesz! -
-Az meg az én bajom. -
-És velem mi lesz?-
Az meg a te bajod... -
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 14:46.......... legközelebb éppen az érzéketlenségem miatt leszek kibukva.
----------------------------------------------------------------------
Az én esetemben ettől a családtagjaim vannak kibukva. A lányaim 41 és 36 évesek. Az unokáim 14 és 16 évesek. A férjem, mint én, 61 éves. Alig valami érdekel. Talán az írás. Már írtam egy könyvre való szösszenetet. Az akupunktúra is érdekes. Ha tűkkel szurkálnak, legalább valamit érzek.
.......... legközelebb éppen az érzéketlenségem miatt leszek kibukva.
----------------------------------------------------------------------
Az én esetemben ettől a családtagjaim vannak kibukva. A lányaim 41 és 36 évesek. Az unokáim 14 és 16 évesek. A férjem, mint én, 61 éves. Alig valami érdekel. Talán az írás. Már írtam egy könyvre való szösszenetet. Az akupunktúra is érdekes. Ha tűkkel szurkálnak, legalább valamit érzek.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 14:20......amikor nekem meghalt a legjobb barátom/testvérem, nem voltam nagyon kiborulva, nem sírtam, nem gyógyszereztem be magam, nem is tudom mit kell érezni ilyenkor.
-----------------------------------------------------------------------------
Biztos nem ilyennek születtél. Szerintem valahogy eljutottál ebbe az állapotba. Sok különböző hatás érhetett, - gondolom köztük sok negatív - és itt kötöttél ki. Talán. Azért írom ezt, mert én is így vagyok. Pont ahogy te. Érzéketlen mindenre és mindenkire. Temetésen nem sírok, mert 2006ban már elfogyott az összes könnyem. Annyi csalódás ért, hogy már nem tudok, nem akarok bízni senkiben. Nem mintha túlzott elvárásaim lettek volna, nem. Csak egészen egyszerűek. Az apám ne kezdjen ki 58 éves korában 11évesekkel, (sokéves börtönbüntetését ezért leülte) ne kerüljek 5 évesen intézetbe, ne erőszakoljanak meg 14évesen, ne bántalmazzanak és hagyjanak el 9hónapos terhesen, 20évesen. Ne gyanúsítson nagyösszegű pénzlopással a saját férjem! (Kiderült később a tolvaj kiléte.) Munkahelyi áskálódásnak, gúnyolódási kényszeresnek tárgya ne legyek... A terápia.... terápiák.... nem is tudom. Az is hozzájárult jócskán a jelenlegi állapotomhoz. Pénzért megértés, meghallgatás, mosoly.... A tarifa persze emelkedik folyton. Tündérhegyen 2006ban még tudtam sírni. De 2009ben már bádogemberként éltem. S azóta is pontosan ez a helyzet.
......amikor nekem meghalt a legjobb barátom/testvérem, nem voltam nagyon kiborulva, nem sírtam, nem gyógyszereztem be magam, nem is tudom mit kell érezni ilyenkor.
-----------------------------------------------------------------------------
Biztos nem ilyennek születtél. Szerintem valahogy eljutottál ebbe az állapotba. Sok különböző hatás érhetett, - gondolom köztük sok negatív - és itt kötöttél ki. Talán. Azért írom ezt, mert én is így vagyok. Pont ahogy te. Érzéketlen mindenre és mindenkire. Temetésen nem sírok, mert 2006ban már elfogyott az összes könnyem. Annyi csalódás ért, hogy már nem tudok, nem akarok bízni senkiben. Nem mintha túlzott elvárásaim lettek volna, nem. Csak egészen egyszerűek. Az apám ne kezdjen ki 58 éves korában 11évesekkel, (sokéves börtönbüntetését ezért leülte) ne kerüljek 5 évesen intézetbe, ne erőszakoljanak meg 14évesen, ne bántalmazzanak és hagyjanak el 9hónapos terhesen, 20évesen. Ne gyanúsítson nagyösszegű pénzlopással a saját férjem! (Kiderült később a tolvaj kiléte.) Munkahelyi áskálódásnak, gúnyolódási kényszeresnek tárgya ne legyek... A terápia.... terápiák.... nem is tudom. Az is hozzájárult jócskán a jelenlegi állapotomhoz. Pénzért megértés, meghallgatás, mosoly.... A tarifa persze emelkedik folyton. Tündérhegyen 2006ban még tudtam sírni. De 2009ben már bádogemberként éltem. S azóta is pontosan ez a helyzet.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2015.10.03., 14:12........... szabályozni a születéseket és a halálokat.
-----------------------------------------------------------------
Születés szabályozás, OK, de a halált hogyan? Hacsak nem eutanázia.
........... szabályozni a születéseket és a halálokat.
-----------------------------------------------------------------
Születés szabályozás, OK, de a halált hogyan? Hacsak nem eutanázia.
Idézet tőle: argobalogtibi ekkor: 2015.10.03., 14:02Sokat foglalkozunk a halállal,olyan közeli,sokszor nem is tudunk róla.Pedig nagyon hasznos dolog.Nen lehet könnyű szabályozni a születéseket és a halálokat.
Sokat foglalkozunk a halállal,olyan közeli,sokszor nem is tudunk róla.Pedig nagyon hasznos dolog.Nen lehet könnyű szabályozni a születéseket és a halálokat.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 13:48Idézet tőle: HuligánÖngyilkosság, motoros baleset
Most baleset vagy öngyilkosság?
Idézet tőle: HuligánÖngyilkosság, motoros baleset
Most baleset vagy öngyilkosság?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.03., 13:09Idézet tőle: HuligánIdézet tőle: 50373Hogyan halt meg?
Lényeges az, hogyan halt meg?
Aha, lényeges.
Idézet tőle: HuligánIdézet tőle: 50373Hogyan halt meg?
Lényeges az, hogyan halt meg?
Aha, lényeges.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.02., 22:35Idézet tőle: Mathers22Sziasztok!
Sokáig keresgéltem a fórumok között, talán itt nem nagyon lőhetek mellé. Szerintetek a frontézékenységnek van valami köze a szorongáshoz, pánikhoz? Régen nem tűnt fel, hogy bármit javítana vagy rontana az időjárás, de mostanság mindig rosszabbul vagyok, amikor front van (főként a vérnyomásom és a pulzusom imbolyog ilyenkor). Azt hittem, hogy ez olyan dolog, hogy valaki érzékeny rá, valaki pedig nem. Viszont nem változik... pedig úgy fest. Hogy vagytok ezzel?
A fizikai állapotod mennyire van rendben? Túlsúly, egészségtelen életvitel? Mennyi idős vagy, stb?
Idézet tőle: Mathers22Sziasztok!
Sokáig keresgéltem a fórumok között, talán itt nem nagyon lőhetek mellé. Szerintetek a frontézékenységnek van valami köze a szorongáshoz, pánikhoz? Régen nem tűnt fel, hogy bármit javítana vagy rontana az időjárás, de mostanság mindig rosszabbul vagyok, amikor front van (főként a vérnyomásom és a pulzusom imbolyog ilyenkor). Azt hittem, hogy ez olyan dolog, hogy valaki érzékeny rá, valaki pedig nem. Viszont nem változik... pedig úgy fest. Hogy vagytok ezzel?
A fizikai állapotod mennyire van rendben? Túlsúly, egészségtelen életvitel? Mennyi idős vagy, stb?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.10.02., 22:11Hogyan halt meg?
Hogyan halt meg?
Idézet tőle: Mathers22 ekkor: 2015.09.24., 19:41Ezekszerint a pszichés dolgok közrejátszhatnak az újonan kialakult frontérzékenységemben... Nem is igazán a kedvem változik (bár az is), de ez a vérnyomásingadozás és gyors pulzus elég ijesztő tud lenni.
Ezekszerint a pszichés dolgok közrejátszhatnak az újonan kialakult frontérzékenységemben... Nem is igazán a kedvem változik (bár az is), de ez a vérnyomásingadozás és gyors pulzus elég ijesztő tud lenni.
Idézet tőle: Blacka ekkor: 2015.09.24., 18:30Én rosszidőben, ha esik akkor tudok nagyon befordulni és nem feltétlenül attól, hogy nem tudok a szabadban lenni, vagy mert begöndörödik a hajam... 😛
Én rosszidőben, ha esik akkor tudok nagyon befordulni és nem feltétlenül attól, hogy nem tudok a szabadban lenni, vagy mert begöndörödik a hajam... 😛
Idézet tőle: Guest ekkor: 2015.09.24., 16:06Idézet tőle: Mathers22Sziasztok!
Ezzel nem vagy egyedül. Nekem a hirtelen időjárás változás teljesen kihat a hangulatomra.
Idézet tőle: Mathers22Sziasztok!
Ezzel nem vagy egyedül. Nekem a hirtelen időjárás változás teljesen kihat a hangulatomra.
Idézet tőle: Mathers22 ekkor: 2015.09.24., 14:25Sziasztok!
Sziasztok!
Idézet tőle: almakid ekkor: 2015.05.07., 14:14hát nekem most az a gondom hogy ha idén nem tudom az év végét zárni, igazából csak 1 tantárgyból vagyok lemaradva a többin szerintem átesem, akkor már jövőre fizetni kell a sulik közül az összes okj-s képzést mindenkinek.Meg ötletem sincs ha ezt nem tudom jövőre mit folytassak még pénzfizetéssel együtt. Meg ez szerintem nem korrekt mert az érettségi után nem akarja az állam hogy mindenki egyetemista legyen , de valami szakmát ki kell tanulni, mig az egyetemistáknak meg van a lehetőségük ingyen tanulni addig már okj-s szakmákat tanulóknál nincs.És hát tényleg nem tudom mit is tanulhatnék mert az infos szakmákat is csökkentették.Én meg tanulni , dolgozni szeretnék csak ugy mert nálam ez a norma, meg nem is tudnék mit kezdeni a szabadiővel,pénz is kell.Krishnásokhoz nem vonulnék be, dolgozni meg nem sok esélyem van, bár két cég keres nálunk mindig embereket, csak azt nem tudom hogy mivel indokolnám nekik hogy nincs meg a papirom.
hát nekem most az a gondom hogy ha idén nem tudom az év végét zárni, igazából csak 1 tantárgyból vagyok lemaradva a többin szerintem átesem, akkor már jövőre fizetni kell a sulik közül az összes okj-s képzést mindenkinek.Meg ötletem sincs ha ezt nem tudom jövőre mit folytassak még pénzfizetéssel együtt. Meg ez szerintem nem korrekt mert az érettségi után nem akarja az állam hogy mindenki egyetemista legyen , de valami szakmát ki kell tanulni, mig az egyetemistáknak meg van a lehetőségük ingyen tanulni addig már okj-s szakmákat tanulóknál nincs.És hát tényleg nem tudom mit is tanulhatnék mert az infos szakmákat is csökkentették.Én meg tanulni , dolgozni szeretnék csak ugy mert nálam ez a norma, meg nem is tudnék mit kezdeni a szabadiővel,pénz is kell.Krishnásokhoz nem vonulnék be, dolgozni meg nem sok esélyem van, bár két cég keres nálunk mindig embereket, csak azt nem tudom hogy mivel indokolnám nekik hogy nincs meg a papirom.
Idézet tőle: almakid ekkor: 2015.05.06., 20:22szeretitek nézni a szulejmán-t? én most megyek, mert én őt nagyon szeretem a török korból, őt hivják azthiszem a törvényhozónak becsnevén
szeretitek nézni a szulejmán-t? én most megyek, mert én őt nagyon szeretem a török korból, őt hivják azthiszem a törvényhozónak becsnevén
Idézet tőle: almakid ekkor: 2015.05.06., 20:01gyerünk ide beszélgetni , NE csak a gyógyulandók legyenek előtérbe hanem a mindennapok érdekes dolgai, töténései, mindenki ember, vannak amiket szeretünk megbeszélni
gyerünk ide beszélgetni , NE csak a gyógyulandók legyenek előtérbe hanem a mindennapok érdekes dolgai, töténései, mindenki ember, vannak amiket szeretünk megbeszélni
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.12.22., 21:06de akk neked van problémád nem neki.
de akk neked van problémád nem neki.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.12.22., 20:52de szerinted valóban szorongás miatt? lehet gátlásos, s attól tart , nem szorong, csak tart tőle, hogy nem felel meg...
de szerinted valóban szorongás miatt? lehet gátlásos, s attól tart , nem szorong, csak tart tőle, hogy nem felel meg...
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.12.22., 20:29a szorongó/ elkerülő viselkedésen mit értesz?... amitől szorong azt kerüli?
a szorongó/ elkerülő viselkedésen mit értesz?... amitől szorong azt kerüli?
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.12.22., 14:19Sziasztok! Tud valaki olyan oldalt, vagy fórumot a neten, ahol azok jöhetnek össze, akik karácsonykor egyedül vannak? Most úgyí érzem, szükségem lenne társaságra, nehogy bedepizzek! Köszönöm. 🙂
Sziasztok! Tud valaki olyan oldalt, vagy fórumot a neten, ahol azok jöhetnek össze, akik karácsonykor egyedül vannak? Most úgyí érzem, szükségem lenne társaságra, nehogy bedepizzek! Köszönöm. 🙂
Idézet tőle: Chris100 ekkor: 2013.09.10., 20:04szerintetek csináltassak hajbeültetést 500.000 ért? 2 oldalt van kis háromszögben rossz hajam, amúgy nem hullik. kép rólam:
http://kepfeltoltes.hu/view/130907/me_www.kepfeltoltes.hu_.png
szerintetek csináltassak hajbeültetést 500.000 ért? 2 oldalt van kis háromszögben rossz hajam, amúgy nem hullik. kép rólam:
http://kepfeltoltes.hu/view/130907/me_www.kepfeltoltes.hu_.png
Idézet tőle: Norika ekkor: 2013.05.17., 20:18Én nem hiszek a szerelemben én egyszer voltam életemben nagyon szerelmes és sztem olyat már soha nem fogok érezni ez 18 évesen volt.
A kölcsönös tiszteletben és egymás nem bántásában hanem segítésében hiszek már.....már ha létezik ilyen .nem egymás szétmarcangolásában ami egy "párkapcsolatot" általában áthat.....
Én nem hiszek a szerelemben én egyszer voltam életemben nagyon szerelmes és sztem olyat már soha nem fogok érezni ez 18 évesen volt.
A kölcsönös tiszteletben és egymás nem bántásában hanem segítésében hiszek már.....már ha létezik ilyen .nem egymás szétmarcangolásában ami egy "párkapcsolatot" általában áthat.....
Idézet tőle: lola ekkor: 2013.05.17., 18:11Nekem a szerelem egy olyan érzés,amely feldúlja az egész lelkivilágomat,persze jó értelemben,ami nem hagy nyugodni,mert egész nap lüktet és zakatol a szívemben,és a fejemben.Ha a szerelmemre gondolok,hatalmasat dobban a szívem,melegség tölt el attól a biztonság érzéstől,hogy Ő ugyanígy érez irántam,és ugyanúgy bármire képes lenne értem,mint én Őérte..
Nekem a szerelem egy olyan érzés,amely feldúlja az egész lelkivilágomat,persze jó értelemben,ami nem hagy nyugodni,mert egész nap lüktet és zakatol a szívemben,és a fejemben.Ha a szerelmemre gondolok,hatalmasat dobban a szívem,melegség tölt el attól a biztonság érzéstől,hogy Ő ugyanígy érez irántam,és ugyanúgy bármire képes lenne értem,mint én Őérte..