Forum breadcrumbs - You are here:FórumokCsevegő, kötetlen témák: KlubszobaOFF
Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

OFF

Fölöttébb gyanús ez, hogy ennyiünknek "kísérőbetegsége" a pajzsmirigyzavar...

Endokrinológus, ja. Először közölte, h a hirsutismus nem baj!!!, ha tudok teherbe esni. Másodjára (évekkel később) labor+pajzsmirigy-UH: "kicsit alultermel, de ebbe nem szabad belenyúlni". Harmadszorra csináltatott tesztoszteron-szintet, az teljesen normális volt, de kortizolt nézetni már nem...
Ami azért is érdekes, mert mindkét hormonális zavar örökletes, anyámnak meg nagyanyámnak is ez volt, és már anyámnak, száz évvel ezelőtt megmondták, hogy mellékvesekéreg-hormon rendellenesség. Mégis testületileg tojnak egy kortizolszintet nézetni. Teszem azt, megcsináltatom magánlaborban. És aztán, hova vigyem a leletet? Mert egy magán-endokrinológust találni és főleg megfizetni nem tudok.

Idézet tőle: szonyecska

Sziasztok,

Nem tudom, hova írhatnám, szóval jó lesz itt az off-ban. 

Csak kíváncsi lennék, vajon hányan szedünk gyógyszert "pszichés" betegségre, miközben lenne más magyarázata is a tüneteknek?

Pl. Hashimoto, vagy egyéb pajzsmirigy betegség, inzulinrezisztencia, mitralis prolapsus... stb. 

Ez jó kérdés. Én pont emiatt mentem el endokrinológushoz nemrég 17 év pszichiáterhez járás után. Felmerült bennem, hogy mi van ha pajzsmirigy vagy más hormon zavara okozza a tüneteimet nem is (csak) pszichés eredetűek.

Kiderült, hogy enyhe fokú pajzsmirigy alúlműködésem van. Gyógyszert kaptam rá meg nyaki ultrahangra kell ellennem, aztán további vérvételek után kiderül, hogy mi van/nincs.

Nekem laborvizsgálat nélkül (a pajzsmirigyet nézték) nem adtak antidepresszánst. Állítólag makk egészséges vagyok. 

Szia!

Szerintem egy idő után már nem választható szét, h mi minek a következménye. Pl. nekem megvolt a hajlamom a pajzsmirigy-alulműködésre, de végül a pszichés gyszer (lítium) fokozta nagyon nagy mértékűvé. De lehetséges, hogyha a "hajlamot", a kisfokú eltérést már kezelték volna, sosem lettem volna depressziós.

Sziasztok,

Nem tudom, hova írhatnám, szóval jó lesz itt az off-ban. 

Csak kíváncsi lennék, vajon hányan szedünk gyógyszert "pszichés" betegségre, miközben lenne más magyarázata is a tüneteknek?

Pl. Hashimoto, vagy egyéb pajzsmirigy-betegség, inzulinrezisztencia, mitralis prolapsus... stb. 

Szeretem Ákost én is. 🙂

Idézet tőle: Gon

Sziasztok!

Valaki beszélgetni, barátkozni privátban?

irj

Sziasztok!

Valaki beszélgetni, barátkozni privátban?

Idézet tőle: Kleó

Még mindig jobb. 

"Én nem leszek a szürkék hegedőse." (Ady Endre)

Hát nem tudom 

Még mindig jobb. 

"Én nem leszek a szürkék hegedőse." (Ady Endre)

Pedig csak úgy lehet érvényesülni az életben. Ha meg nem vagy az, akkor a szenvedés jár az embernek, ez ilyen. Mégis az átlagosak a boldogabbak, mi meg szenvedünk, pszichiáterhez járunk, ki vagyunk rekesztve, gyógyszereket szedünk. Most komolyan ez lenne a jobb?

Átlagosnak lenni? :O Fuj.

Úgy irigylem az átlagos embereket. Ők szót értenek másokkal mert nagyjából hasonló gondolkodásúak, vagyis előbb találnak olyat. Így vannak barátaik, életcéljuk, és van értelme az életüknek. De hát nem mindenkinek jár a könnyebb élet. 

Köszi szépen, ma csinn, de lessz ez mégJoBB is, remélem smileyheart

Ez a képed viszont nagyon jó. heart

Sziasztok... énmegmégminDig A Szerelmem után bánkódom mertúgyérzem Ez Igaz Szerelem s szoktam érezni H gondol rám... és megis FáZtam, itt nincs fűtés még... teát akartam csinálni így estére de azsincs.

Biztos h lesz még konfliktus miatta apámmal. Rosickynek köszönhetem ezt is mert ő nem lesz a mániám ez a féreg nem lép be az életembe. Gyakorin ismerkedtünk meg, Rosicky volt a fő téma, egyik kérdésemre választ írt és úgy kezdtünk el beszélgetni. Azóta meg már munkát is szereztünk neki hogy idejöhessen az ország egyik legszegényebb megyéjéből. Ja és nekrm köszönhetően utazhatott kát évvel ezelőtt életében először külföldre. És velem gecizik folyton, persze ez már régóta kölcsönös. Végül kiharcoltam h letiltson. 

Próbáld meg egyszerűen figyelmen kívül hagyni!

Bocs h soká irok, de végül jó a blogirás és megirtam a blogomat.

Nem akarom feladni de van egy mocskos szemétláda aki keresztbe akar tenni, undoritó mocskos féreg, iszonyatosan gyűlölöm. 

Nem akadály, hanem megoldandó feladat! Semmiképp ne add fel, már sokat léptél előre.

*

Nálam jó a blogírás.

Számít a tapasztalat is, hogy eddig itt voltál meg ott voltál, azt nem kell odaírni, hogy meddig, maximum rákérdeznek ha érdekli őket.

Hat év vergődés a munkaerőpiacon és ebből amit fel tudok mutatni, egy nagy nulla eddig. 

Idézet tőle: Kleó

Ez nem kudarc, ez egy nem várt/előre láthatatlan eü. probléma. 

Na igen, a legrosszabbra felkészülve nincs csalódás... Csak hát ez is egy kognitív torzítás ám!

Végül is én akadálynak fogom fel és akkor lehet lesz lehetőségem odamenni ami már régóta az álmom. Vagyis megpróbálni. Akadály mert megint szervezkedni kell h tudjak váltani, egyszerűbb lenne a felmondás és a suli abbahagyása, mégis a nehezebb utat választom mert hiába akarom, nem tudom feladni.

Ügyes vagy és kitartó, szerintem találsz olyat, ami megfelel majd és ahova te is megfelelsz.

Amúgy nem minden esetben helytálló a mondatod, tudok olyat aki nem adta fel mégis egy kudarchalmaz volt egyfolytában.

Ti sem tudtok blogot irni az oldalon, nem lehet belekattintani a cimbe?

Ez nem kudarc, ez egy nem várt/előre láthatatlan eü. probléma. 

Na igen, a legrosszabbra felkészülve nincs csalódás... Csak hát ez is egy kognitív torzítás ám!

Nem küldtek el, amúgy nagy szerencsém hogy hatalmas emberhiány van az egészségügyben, mert nekem kb az ilyenekre van csak esélyem mert nem válogathatnak, most már szinte mindenkit felvesznek, 8 általánossal is felvesznek embereket segédápolónak. 

A vegyszereket nem birom, ezért kell otthagynom, mandulámban virus van ez miatt. Most nem részletezem mert olyan tünetek jöttek elő amik előtte soha nem voltak, már az első-második héten, de még gyengén. Reménykedtem h majd megszokom de csak rosszabb lett. 

Már úgy kell hozzá állni h kudarcra van itélve, de legalább megpróbálod h kisebb legyen a csalódás, és ha nagy csoda folytán sikerül mégis, akkor nagyobb lesz az öröm. 

Dehogyis! Nemrég olvastam vhol, h a sikeres emberek úgy kezdik, hogy nem adják fel, és ha 99 pályázatukat elutasítják, beadnak századikat is! Mert nem úgy kell tekinteni, hogy az a te kudarcod, csak hogy oda épp nem te kellettél. (A gyakorlatba átültetés nálam is várat magára.)

Hát nem való nekem a szövettan a sok vegyszer miatt (csak az miatt, maga a munka meg pont nekem való volt), igy váltanom kell. Mindegy, megpróbálom az aneszteziológiát, amit már régebben is akartam, ha meg kudarc az is, akkor ez van, most már olyan mindegy, legalább megpróbáltam, igy legalább lenyugszom, hogy ne hajszoljam azt annyira (már több mint két éve). Ott is asszisztens lennék.

Lehet nem való nekem maga a munka de muszáj megpróbálni, hogy le tudjak nyugodni a kudarc után... Mert úgysem sikerül ez sem, nem is tudom mit várok, hogy nekem bármi is sikerülhet. Legfeljebb a semmilyen üres élet, aminek nincs célja. Hát az való nekem, az értelmetlen élet. És hogy megöljem magam azt meg nem merem úgysem tehát csak szenvedek végig öreg koromig, mert csak az jár nekem. Baromira elegem van már, elegem van ebből a sok kudarcból, biztos azért kapom mert gonosz vagyok, semmi jó indulat meg szeretet nincs bennem amúgy, az ilyenek meg csak bünhődnek és ez azért van. 

Köszi smiley

Nem tudom, honnan számolódik, de szerintem számíthatsz annak.

Ha még fórumoztam a régi zöld árnyalatú búrán, én nem számítok "ősbúrás" tagnak...?

Köszi szépen, én is Téged heart

{Lollipop (Hope)};

{Marshmallow (Harmony)};

{(false)};

Pie

De, én hiányoltalak. heart

Sziasztok, gondolom nem hiányolt senki engem...

Áh, rajtam kívül Harmony van itt, ő meg nem åll velem szóba.

Nagyjából ismerős szituáció ez:( Olyankor még a cinizmusom is cserbenhagy:

Köszi szépen NoGood, szerencsére már jobban vagyok, nálam sajna vannak ilyen rosszabb periódusok, amikor egyszerűen csak kiakadok és kiadok mindent, de aztán általában meg is bánom, hogy egyáltalán megnyilvánultam. A képem csak egy retusált fotó magamról, de jólesik amit írtál, köszi smileyheart

Pedig frankó az új fotód, Sweet! Úgy nézel ki mint egy énekesnő egy gothic-metal bandából, nagyon ott vagy! (y)

Nem tudok írni, ölelésre van szükségem és sok sok szeretetre, törődésre...

Napok óta csak egyedül sírok a szobámban éss legbelül a lelkemben, mert csak bántásokat kapok... senki sem vígasztal meg cryingcryingcrying

"a legszebb pillanatok vannak ingyen"

Mióta beállítottuk az üzeneteket nem kaptam egyet sem 

Amikor én a tükörbe nézek akkor az miért fordul egyből a fal felé?...

Nézz le rám, egy őrültet fogsz látni. Nézz fel rám, az uradat fogod látni. Nézz a szemembe, és meglátod önmagad. (Charles Manson)

laughheart

Jaj, hát az "alap" is jó kell legyen! 😉

Köszi szépen, nagyon aranyosak vagytok, ez természetesen photoshop, csak az arcomat adtam a képhez, de az is agyonretusált smileyheart