Forum breadcrumbs - You are here:FórumokCsevegő, kötetlen témák: KlubszobaOFF
Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

OFF

Ma olyan semmitnemérzek érzésem van... olyan semmilyen... nem túl jó... sad

Kösz, Neked is viszont!

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek

heartheartheart

Na mára a rokoni balhé meg volt, fel vannak háborodva, mert oda szúrkálok nekik, én meg rohadtul élvezem h beszélnek rólam 😀

Ki vannak akadva h pont karácsony előtt csinálom, hát telibe szarom a karácsonyt, fúúú de élvezem h szenvednek mert EZT ÉRDEMLIK

Nyilatkozom én is. Nekem saját dolgaim vannak amiket én viccesnek tartok és nevetek is,rajtuk. Csak mások számára már nem az. 

Visszatérve a,személyiségre. Lehetséges h nem is S vagyok hanem N. Az S azért jöhetett ki mert sok olyan tényező van benne ami az autistákra is igaz. Pl h nem szereti a változásokat. De mindig is tudtam h használom az N-t, az ESTJ meg harmadik helyen csak, az is Ne. 

Egy ismerősöm aki ért a témához többször is megkérdezte h biztos h nem-e ENTJ vagyok mert nagyon érzi az Ni-t nálam amit ő is használ csak első helyen. Beszéltük h nála miben nyilvánul meg az Ni. Mikor elmondta azonosultam vele de nem olyan erősen mint ő. Arra az a magyarázat h ha tényleg N típus vagyok akkor nálam csak a második. 

Tudtam h a mániáimnál erősen használom az N-t. Csak azr nem h Ni vagy Ne de volt arra gyanúm h sokszor Ni volt. Itt vmi akkor nem stimmelt. 

Az N az intuíció, az S az érzékelő. Volt egy S ismerősöm nála nem is kérdés h az-e. Sokszor tűnt egyszerűnek és ostobának. Összefüggéseket nem látott át, nem tudta összerakni. Emiatt sokat veszekedtünk. Nála az Si uralkodik ami az ESTJ-nek a második helyen van. Ez hajlamos arra h kizárjon minden újat és semmi se érdekelje amit nem ismer. ISFJ-nél erősebb inkább főleg h nála negyedik helyen van az Ne. A Si azért azonosultam mert mint autista megjegyzek részleteket de ez az ismerősöm lepipált benne. Ő nagyon beszűkült lett tőle, engem meg minden érdekelt a témában. 

Na ezért volt furcsa, h mi vagyok nem tom mert bezavar az autizmus. De előtte is mondták páran h jók a megérzéseim, emberekkel kapcsolatban is. Eleinte nem hiszik el de miután pórul jártak, elismerik. Ez biztosan Ni már. 

Az emberek kisugárzása. Totál hülyének nézett az ISFJ haverom,,én meg őt. Neki ez kínai volt teljesen. Sokszor ostobának éreztem. Rájöttem h ez miatt. Sőt Linzert is annak érzem sokszor pedig vele nem beszéljek de átjön. Ez is N és valószínű h Ni, nem Ne.

Ni introvertált intuíció

Ne extrovertált intuíció

Si Introvertált érzékelés

ESTJ és ENTJ hasonló de a különbség az az egy betű csak. Első és utolsó funkció ugyanaz, a két középső cserél helyet. Si-Ne helyett Ni-Se lesz. 

Az S típusúak haragtartoak? Perste nem általános de ő nagyon az volt, őrizte a sérelmeket. Rokonaim is azok, ők valószínűbb h S-ek főleg unokatesoim anyja. Munkamániás és pénzéhes, fontos neki az anyagi biztonság és nem felejt az Si miatt. Valószínű h ESTJ mert ő is fönökösködö típus. És be van szűkülve nagyon durván, fiatalon se volt sokkal jobb állítólag. 

a személyiség tipusok szerint az enyém elég gyenge humorral rendelkezik egyes oldalak szerint, inkább komolyak. Tehát igaz, és ezek szerint én duplán kapom akkor ezt. Tehát igazából nem kell feltétlenül autistának lennie valakinek ha valaki kevésbé humoros és komolyabb. Az egy dolog h én az vagyok és h ez is egy tünete h nem értik a vicces. Én már felnőttként többször megértem csak nem tartom viccesnek. Azt is tudom mikor gúnyolódnak és mikor viccelődnek. Ha viccelődnek akkor se fogom viccesnek tartani. 

Idézet tőle: Kleó

Pláne nem vagy rossz.

Most qrva őszinte leszek: egyet hiányolok belőled – ami a "betegségedből" fakad: H semmi humorérzéked nincs...

Hát sajnálom. Ezért is le szoktak szólni. Viszont fejlődtem már így felnőttként. Tudom már h viccelnek míg gyerekként ugrottam rá. Csak annyi h hiába tudom mégsem tartom annak. Csak annyi h nem ugrok rá. 

Pláne nem vagy rossz.

Most qrva őszinte leszek: egyet hiányolok belőled – ami a "betegségedből" fakad: H semmi humorérzéked nincs...

Durva szófosás jött rám, bocsi

Befejeztem, jó éjt 

Na, hogy ezt mégis felvállalod... Hát sok minden, csak épp nem rossz. Sőt. Nem mondom, hogy "el kellene kerülj abból a közegből", mert sajnos nagyon jól tudom, amikor ez lehetetlen, igaz, azt is, amikor lehet...

Sajnos nem könnyen szakítok a dolgokkal akkor se ha szar mondván h ez kötelező holott lehet nem volna az. 

Pl a linzer gyerek meccseit nézni. De sok mindenre lehet ezt mondani. Előbb a teendők és csak utána pihenni. Nekik a pihenés az első főleg öcsémnek meg egyik nővérembek de őket megeszi a káosz, halogatnak mindent. Apámmal együtt h spontánok h nem igaz. Én meg velük nem bírok. 

Kiránduláskor a veszély vonzza őket. Ki van téve a tilos tábla, nem zavarja őket. 2017-ben apám és öcsém ketten elmentek és veszélybe kerültek. 2017-ben szintén veszélybe akartak kerülni de azon ott voltam. Meg tiltottam, persze nehéz volt, baromi erőszakosnak kell lenni sokszor de legalább nem mentek fel a veszélyes hegyre ők sem. 

Netes haveromról. Volt vmi munka amit elvállalt. Nem szólt csak későn már betelt. Lecsesztem kicsit h nem szólt. Nem veszekedtem de olyan rossz érzést keltettem ezzel benne h oda akarta adni a fél fizetést nekem.

Nem fogadtam el, hát nem vagyok én ilyen h más pénzét elveszem amiért ő dolgozott. Nem tudnék tükörbe nézni utána ha ilyet elfogadok.

Ha segíteni próbálok az abból áll h rávezetem őket a jó útra h mit kéne tenniük a saját érdekükben. De már nem teszem meg helyettük. Pl kikerestem a számot mert végül is tudtsm hol kell de felhívni már ő hívta fel. Tehát nem cselekszem helyettük. De sokszor otthon elvárják. Pl öcsémnek csináljak meg ezt azt. Elmondom hogy kell, meg hol de már nem teszwk helyette semmit. Mi vagyok? Szívtelen. Szerintük. Öcsém meg pont leszarja mert ő mindent leszar. Ki van osztva ő is h mit kéne tennie saját érdekében de ők már máshogy teszik mint én. Én csak rávezetném, ők meg ki is adják a parancsot h hogyan, és mit, mintha tudnák helyette h ő mit akar. Tanács ez szerintük. Hát lehet az de olyan szar tanácsok sokszor h már fáj. Ami az egyiknek működik az a másiknak nem fog. Magukat akarják benne kiélni mert ők nem érték el azt. Így nem lehet tanácsot adni. 

Netes haveromnak mikor tanácsoltam h mit kéne tennie, őt vettem figyelembe. Olyat ajánlottam neki amit én soha nem csinálnék de tudtam h ő hozzá az illik. Ezt tudta ő is. 

Nővérem is hülyeségeket mond. Elkezdi egyszer nekem h csináljak kézműves dolgokat és adjam el, így nem kell rabszolgának állni. Szerinte az ha vkibek van állandó munkahelye. Tehát magát akarta kiélni bennem. Arra hivatkozva h én szeretem csinálni. A fene se szeret kéz müveskedni. Caak ő és az öcsém. Hogy gyerekként sokat rajzoltam sose mosom le magamról. Mamám bátyja: nekem művésznek kell lenni... holott öcsém rajzait ha megnézné őt küldené. Ezerszer kreatívabb mint én. (Intp jött ki neki azt hiszem). 

Kognitív funkciókra alapozva az extrovertált intuíciót második helyen használja, én meg a harmadikon. Ez meg is látszik. Ide tartozik a kreativitás is. Véleményem szerint én is használom különben nem lennének történeteim. Gyerekként se rajzoltam volna. Mondjuk ez annyira nem normális, ez a harmadik funkció csak később kerül előtérbe elvileg. A loop-it is olvastam már, elég sokszor vagyok abban is. Amikor a harmadik elnyomja a másodikat. Mondjzk most épp nem. A harmadikat azt mondják h csak szórakozásra, játékra használjuk. Ha nem, gyerekessé válhatunk tőle. Meg is kaptam sokszor. 

Le kell magamat állítani már, éjjel egykor. 

Na, hogy ezt mégis felvállalod... Hát sok minden, csak épp nem rossz. Sőt. Nem mondom, hogy "el kellene kerülj abból a közegből", mert sajnos nagyon jól tudom, amikor ez lehetetlen, igaz, azt is, amikor lehet...

Ja és nem hiszek istenbe ezért is leszólnak h azért vagyok olyan amilyen. 

Kérjek segítséget istentől, hát végem... és csak azért is erőltetik. 

Meg ha azt mondom vmiért h menjenek orvoshoz, hogy az hülyeség. Ott vannak a gyógynövények és a csoda. Ha kifejtem a véleményem mert ez nagyon ostobaság na akkor vagyok rossz. Megmondom h gyerekesek és álomvilágban élek. Akkor nekik áll feljebb h mivel én nem hiszek a csodákban és nem hiszek ilyen szarokban mint ők azért vagyok megkeseredett. 

Amin nekem kéne változtatni. Ha ők nem csinálják azt amit mondok amit kizárólag az ő érdekükben teszek nem idegeskedni, járjanak pórul. 

Netes haveromnak tavaly orvosra volt szüksége (pszichiáter), kurva nehezen vettem rá. Megszerveztük, még el is akartam kísérni, megadtam a számot ahol időpontot kérhet. Én kerestem ki helyette. Meg volt az időpont, én is ráértem akkor. Aztán összevissza hezitált. "Mégsem megyek" "hülyeség" utána "mégis el kéne menni"

Most akkor megyünk? - még én tegyek szívességet? Nekem kellett orvos? Nem. Hanem neki

Nagyon összevesztünk. A családja nem tudott a tüneteiről mert szépen eltitkolta. Megkért h ne tegyem én se. Nem tettem. De kezdett sok lenni és muszáj volt megírni egyik tesójának. Nem rossz indulatból csak az ő érdekében. Majdnem elcsapta a busz a tünetei miatt. Az a baj h nem tudom megállni. Ha nem teszek semmit késztetést érzek rá h megtegyem mert olyan erősen irányításra szorul h ezt nem lehet csak úgy nézni és hallgatni.

Végül elment egyedül, kapott gyógyszert, jobban lett. 

De ennek ia a vége mi lett? Szarkavaro géppé váltam a szemében és apám ő oldalán állt. 

De előtte megadta a szülei számát ha vmi történik vele értesítsem őket. Nem volt normális ez a helyzet. 

Egy hónapig nem beszéltünk. Előtte rábeszéltem a csoportterápiára amire én is mentem. Arra máe ő tavasszal ment. De ott ia h egyszer igen egyszer nem. Nem beszéltem vele elég sokáig. Motiválta h megváltozzon h újra beszéljek vele. Utána beszéltem vele mert láttam h normális lett. A gyógyszerek miatt és ő is mondta h jobban van.

Ám egyszer csak eldobta és az orvost is otthagyta.

Most megint hezitál h visszamenne. Ha mondom h kéne mit pofázok bele.

Van fizikai tünete is és egy olyan diagnozisa is. Tíz éve leszarja. Vmiért nekem ezeket elmondja de a családjának nem a plusz tüneteket. Olyan szinten összevesztünk ezen is. Én orvoshoz küldtem. 

Ne avatkozzak az életébe 

Oké, akkor ne közöld velem ezeket. Már nem foglalkozom vele, nem érdekes segíteni neki mert neki jobb a szar....majs más irányítja, én már egy szar vagyok a,szemében. Nem is csinálok már semmit. Hozza a rosszabbnál rosszabb döntéseket. Azért kikérte a véleményem. Megmondtam h nem a legjobb ötlet. Mi voltam neki? Egy szaralak aki csak lebecsüli. Ő meg csinálja akkor majd megpukkanhatok. Nem hagyja h lehúzzam. Eltelt pár hónap, engem igazolt az idő is. Szenved vele.... na ezért vagyok rossz nekik. Hagyni kéne h a vesztükbe rohanjanak? Igen, hagyni kell... csak rossz nézni h milyen hülyék egyesek, azt se tudják mi nekik a jó. Aki meg rávezetné őket azt leszólják. Eltelik egy kis idő és pórul jártak... és a családban is hányszor volt ilyen? Rengetegszer. És még mindig egy szart nem érő vmi a véleményem számukra. 

Persze, nem vagyok jó, mert egy ocsmány stílusom van de legalább az igazat megmondom. Ha gusztustalanul teszem arra rászolgáltak. Ha nem akkor is úgy h az érzelmek nem számítanak. Ha számítana hazudni kéne.

A netes haverom akiről beszéltem egy sértődékeny, érzékeny vki (isfj-t hozott neki ki a teszt egy párszor, még kettőt kiszokott de ezzel tud jobban azonosulni. A teszt a rossz olyankor ha a skálákon középen helyezkedik el vki úgy könnyen át lehet csúszni. Az ember maga marad a típusában csak ugye a teszt nem tökéletes). A kognitív funkciók alapján is isfj inkább. Na és az nagyon sértődős tud lenni, rajta is látszik. Ha már vki keményebben szól, vége. Én sokszor megteszem sajnos. Ezért veszekszünk folyton. 

És még nagyképűnek is tart meg h lenézem. Nem igaz egyik sem. 

Ne hidd el ezt magadról, akárhogy is sulykolják beléd! NEM vagy rossz!

Tudod, ha "úgy" nézzük, ezzel a "Vitázóval" én még sokkal rosszabb vagyok...

Ez csak azért lehet mert ők nagyon eltérőek. Ha én nem lennék meghalnának a káoszban. Persze most is az van de nagyobb káosz lenne nélkülem. Még netjük meg tévéjük se lenne mivel nem fizetnék rendesen. A dolgaikat soha nem találják, ha vmi fontos rám bizzák h tegyem el. Néha apám lázad ellene h én tegyem el (mert ő akarja). 

Ha hagyom, pórul jár, volt h megtörtént. Mindig hagyni kéne, de sokszor nem tudom megállni.

Sokszor meg se érdemlik h figyeljen rájuk az ember. Öntse el őket a káosz úgyis azt szeretik, a pénzt meg verjék el. Szóljanak csak le mert én szeretek spórolni, éa meg van az oka is. Persze nekem is van hibám h szeretem mással megvetetni h az enyém megmaradjon. De erre is van magyarázat, de ők nem értik meg. Különben sem direkt csinálom mert ha egyedül vagyok lehet megvenném magamnak de utána sokszor lelkiismeret furdalásom van főleg ha vmi hülyeséget veszek. De nem sokszor nem engedek a kisértésnek. 

Mindegy abba hagyom. Ezérr is vagyok nekik rossz ember, na meg a véleményem miatt, na azt nem tartom magamba. Könyörtelenül is odavágom de azt ki kell érdemelni. Persze szerintük ok nélkül csinálom mert bekattanok vagy öt perc jöb rám. Ahogy szerintük a nagy veszekedés is 15-ben is azért volt. Nem.

Lehetne ezt még reggelig sorolni. 

Ne hidd el ezt magadról, akárhogy is sulykolják beléd! NEM vagy rossz!

Tudod, ha "úgy" nézzük, ezzel a "Vitázóval" én még sokkal rosszabb vagyok...

Idézet tőle: Linzer

Idézet tőle: Nemadomfel

Sziasztok, valaki kitöltötte ezt már?

https://www.16personalities.com/hu/szem%C3%A9lyis%C3%A9gt%C3%ADpusok

Mi jött ki nektek? 

Illetve van 4-4 funkció pár, tehát alapjába véve négy (gondolkodás, érzés, érzékelés, intuició), mindegyik személyiségnél megjelenik, csak más sorrendben és vagy introvertált vagy extrovertált lesz és ezek váltogatják egymást. E-vel kezdődőeknél extrovertált lesz az első funkció, introvertált a második, harmadik megint extrovertált, és a negyedik meg introvertált. I-vel kezdődeknél ez pont forditva van. Az első a legdominánsabb, az van a legjobban jelen, és a második meg utána jön kiegészitőként. Ez a kettő műkődik magasan, mig a másik kettő alacsonyan, a negyedik, az utolsó az telhesen alárendelve van, úgymond gyenge pont. 

Nekem mindig ugyanaz jön akárhányszor töltöm, többször kitöltöttem már az elmúlt 4 évben. Ebből az első fél év gyógyszeresen telt, na olyankor mindig más jött ki, utána meg már fixen ugyanaz. 

Nekem a mediátor jön ki mindig. 🙂

Jó neked. Mert ők jó emberek. 

(én meg nem)

Sztem te se vagy rossz alapvetően

Idézet tőle: Nemadomfel

Mi jött ki nektek? 

Illetve van 4-4 funkció pár, tehát alapjába véve négy (gondolkodás, érzés, érzékelés, intuició), mindegyik személyiségnél megjelenik, csak más sorrendben és vagy introvertált vagy extrovertált lesz és ezek váltogatják egymást. E-vel kezdődőeknél extrovertált lesz az első funkció, introvertált a második, harmadik megint extrovertált, és a negyedik meg introvertált. I-vel kezdődeknél ez pont forditva van. Az első a legdominánsabb, az van a legjobban jelen, és a második meg utána jön kiegészitőként. Ez a kettő műkődik magasan, mig a másik kettő alacsonyan, a negyedik, az utolsó az telhesen alárendelve van, úgymond gyenge pont. 

Nekem mindig ugyanaz jön akárhányszor töltöm, többször kitöltöttem már az elmúlt 4 évben. Ebből az első fél év gyógyszeresen telt, na olyankor mindig más jött ki, utána meg már fixen ugyanaz. 

Jó neked. Mert ők jó emberek. 

(én meg nem)

Leegyszerűsíteném: A=nyugodt, elégedett; T=labilis, elégedetlen.

(Ja, ez IS stimmel.)

Mi jött ki nektek? 

Na, ezt az értelmezést még elemeznem kell... Asszem jegyzetelek hozzá. Úgy könnyebb áttekinteni.

Az elején bonyolultnak tűnhet de igazából nem is az ha megtanulod  a funkciók jelentését. Így már sokkal érdekesebb, a mániáimat is könnyebb így besorolni a funkciók alapján. Persze nagyon régieket nem igazán tudom már mert azokat még nem úgy figyeltem. Antoninit már besoroltam de nála kettő is szóba jön.

Egyértelműen linzert és rosickyt tudtam mert ők a legfrissebbek és náluk már teljesen mást néztem mint a régieknél.

Semmi se száz százalék amíg nem jelentik ők maguk ki biztosra. Persze tippnek se mondható mert kilogikáztam a viselkedésük és a funkciók alapján.

Családtagokkal megcsináltattam, végig gondoltam őket is, és meg is értettem mit miért csinálnak. Ugyanúgy magamat is.

A mániáim közül linzer gyereket értem meg legjobban, őt oda soroltam ahová magamat. Már előtte is észrevettem h nagyon sok mindenben azonosulok vele, a csapatváltásrol is hasonló gondolat menet alapján hozta meg ahogy én szoktam. A kirekesztésre is hasonlóan reagált mint én. Pl a pacsizásnál mikor senki se akart vele, felismertem régi önmagamat ahogy akkor ott viselkedett. Még lehetne sorolni.

Rosicky viszont nagyon eltér tőlem. Érzelmei alapján dönt amiben rengeteg ostobaságot látni. Viszont jobb ember sokkal mint én vagy akár a linzer gyerek. 

Na, ezt az értelmezést még elemeznem kell... Asszem jegyzetelek hozzá. Úgy könnyebb áttekinteni.

Ba' meg a másik tesztedet! Ugyanaz! ENTP. Menthetetlenül.

Sziasztok, közben én is utána néztem az A és T jelentésnek, nagyjából az amit leirtak előttem, az A az a magabiztos, nyugodtabb, T az izgágább, bizonytalanabb.

Érdemes elolvasni a kognitiv funkciókat, és hogy melyik mit jelent. 8 ilyen van, 4 pár (gondolkodás, érzés, érzékelés, intuició), mind a négyből van extrovertált és introvertált, mindenki 2 extrovertált és 2 introvertált funkciót használ. Ha introvertált valaki akkor egy introvertált funkció van elől, a második helyen extrovertált, a harmadikon akkor introvertált és a negyediken extrovertált. Ha valaki extrovertált akkor pont forditva. Ezt  kezdő betű jelenti, hogy I vagy E valaki. A tipusoknál különböző sorrendben is vannak ezek és ha egy felcserélődik akkor már másik személyiség tipus jöhet ki. Én megnéztem ezeket is és igy már sokkal mélyebb és logikusabb. 

Van olyan hogy a harmadik funkció eluralkodik a másodikon, ez a loop, introvertált esetén két introvertált funkció előtérve, extrovertáltnál forditva. Van a grip, az meg az utolsó elnyomja az elsőt, a dominánsat. Ilyenkor azt érzi az ember, hogy nem önmaga, ugye a negyedik eleve az ember gyenge pontja, ami elnyomva marad, azt gondolja az adott személy h ha a negyedik funkció erőssége a birtokában lenne, jobb ember lehetne. Ilyenkor extrovertáltak úgy tűnnek, mintha introvertáltak lenne és introvertáltaknál forditva. 

Itt jól le van irva

http://szellemszikrak.hu/2019/11/05/az-mbti-szemelyisegmodell-alapjai/?fbclid=IwAR3kRmog8oNeRHfU_zQn55pcOdC3crHyEzlU0LEwCr8uICTyF02KkAZsjww

Kipróbáltam egy másik tesztet.

https://digitalispszichologia.hu/teszt/kiertekeles72.html?fbclid=IwAR0OsfDS4_tx7EN7htjLZVUx2Wy-9D5G0L_SG9aBuwHEEpEh8ffYsmfk-ME

Itt is határozottan ESTJ jött ki ahogy az előzőben is, és már többször több hónapos különbségekkel is. Vannak olyan kérdések, ahol nem lehet egyértelmű választ adni, persze nálam szerencsére nem sok ilyen volt, igy megcsináltam úgy is, hogy ahol bizonytalan vlt a kérdés, akkor úgy a másik választ adtam meg, mint előzőleg. Igy is ez jött ki.

Ha valakinek váltakozik, hogy időnként egy másik jön ki, vagy egyszer ez egyszer az, az azért lehet, mert ez egy skálában méri. Négy skála van, ezek a betűjelek. (pl E-extrovertált I-introvertált). Ha valaki valahol középen helyezkedik az egyik skálán (40-50% kb), és ha már egy kicsit eltérűen tölti ki (lehetetlen h hajszál pontosan ugyanolyan legyen az összes kitöltés, de az se normális, ha teljesen más, teljesen az ellentétét adja ki), akkor már a másik jön ki. Ilyen esetben általában két hasonló személyiség jön ki, de az az egy betű köztük a különbség, ilyenkor a funkciók is felcserélődnek, de nagyjából még azok is hasonlóak. Én viszont egyik skálán se voltam középen egyszer sem, a másik tesztben sem. 

Érdemes belépni a szellem szikrák facebook csoportba és van youtube csatornája is, ott a admin videót csinál, ahol elmondja a tudnivalókat különöző témákban ezekkel kapcsolatban. 

Idézet tőle: szonyecska

Kitöltöttem már párszor az elmúlt években, mindig vagy INFJ vagy INTJ jön ki, ez a kettő váltakozik.

Nálam is  pont így van smiley​​​​

Kitöltöttem már párszor az elmúlt években, mindig vagy INFJ vagy INTJ jön ki, ez a kettő váltakozik.

Mi jött ki nektek? 

ENTJ-T (parancsnok/hadvezér)

Assertive Logician (INTP-A) vs. Turbulent Logician (INTP-T)

az Assertive nyugodtabb, elégedettebb, a Turbulent impulzív, szorongó, önbizalomhiányos (+neurotikus?)

Na, most már áruljátok el, mi a -T meg -A???

Szintén!

Én Védőügyvéd, INFJ-T lettem

"A Védőügyvéd személyiségtípus nagyon ritka, tagjai a népesség kevesebb, mint 1 százalékát teszik ki."

Én Tudós INTP-T lettem, bár szerintem az ilyen tesztek tudományos szempontból nem megalapozottak. Rengeteg válasz füg az adott helyzettől, nem lehet általánosítani ennyire.

Azt én is láttam de hát nem tom h az mi és mi a különbség

Nem tom. Van szóköz+T és szóköz+A. Azt hittem, te talán tudod...

Vitázó. 🙂 ENTP T

Nem lep meg senkit... Engem sem.

És neked?

mi az a T a végén. A P után ugye szóköz van és irtál oda egy T-t.

ESTJ nekem (vezető)

Vitázó. 🙂 ENTP T

Nem lep meg senkit... Engem sem.

És neked?

Persze, úgy emlékszem, már itt is volt fenn. Nekem is mindig ua. jön ki, ráadásul senki nem lepődik meg, h mi. 😀

Mi jött ki?

Persze, úgy emlékszem, már itt is volt fenn. Nekem is mindig ua. jön ki, ráadásul senki nem lepődik meg, h mi. 😀

Mi jött ki nektek? 

😀 Még akkor sem, amilyen hülyén manapság tanítanak. Semmi diagnosztikai készség: labor, röntgen, CT, MRi, EKG, vérnyomásmérő stb. nélkül semmit sem tudnak...

Szörnyű olvasni, mennyi ilyen történet van. =(

Lassan már csak akkor lehet biztos benne az ember, hogy megfelelő kezelést kap, ha ő maga végzi el az orvosit...

Az endokrinológusokról külön könyvet lehetne írni. Az ötödiket "fogyasztom", ő legalább emberileg kedves, figyelmes, nem 10 perc alatt dob ki, de ő is csak a laborleletet kezeli, nem engem.

Ha mondok egy tünetet, minden endo doki kijelenti, hogy semmi köze a Hashimoto-hoz, míg a kardiológus, belgyógyász, háziorvos ugyanarra a tünetre egyértelműen rámondja, hogy a Hashimoto okozza. 

Néha azt érzem, konkrétan már az orvosoktól vagyok beteg. =(

Nekem volt 2 éve, hogy sima sebészetről beutaltak ortopédsebészetre (2 hónap várakozás), majd ott előadta a doki, hogy altatásban műtés (lábamon 3cm-s bőralja felmaródás + terime képződés), mikor mondtam engem macerás altatni akkor meg hogy epidurális érzéstelenítés, mert le kell menni a csontig. Levagytokszarva dilettánsközegészségügy rajtamnemfogtoknyerészkedni mentalitással magánklinikára mentem, ahol az amúgy jóindulató pakisztáni vagy milyen doki csak nézegette meg irreális dolgokkal kerülgette a műtétet - amikor végre műtétre adott ip-t az ötödik 20ezres semmittevés végén, akkor meg aznap lemondta mikor mentem volna. Elmentem másik magánklinikára, ott a doki egyből azt kérdezte, mikor műtse, és kb. 2 helyi érzéstelenítővel megoldotta a 15 perces műtétet. És ő is lement a csontig, mert mutogatta az aszisztenciának, hogy ez már a csonthártya de nem látszik rajta elváltozás stb. És az árban (72e.) benne volt a varratkiszedés + kötéscsere + utolsó vizit (3 alkalom).

Idézet tőle: Artifical Skizo

Ma volt üzemorvosi (kötelező), és persze rákérdezett a Stilnox-ra. Mondtam, hogy eseti szinten szedem (ami igaz is). Meg, hogy írjam alá, hogy nincs eltitkolt betegségem. Hát még magam elől is titkolom...

Volt egy üzemorvosnőnk, aki, mikor meghallotta a Seroxatot, rosszul lett, aztán a köv. évben rákérdezett, h még mindig szedem-e? Mondok, igen, erre kifejtette, h "ez nem frutti, h csak úgy lehessen bekapkodni", mondanom sem kell, ő attól kezdve "a Nemfrutti" lett. Érdekes, h az AP meg a Rivotril nem zavarta fruttiilag, csak az a nyomoronc AD... Azt ismerte. A következő üzemdoki egy ffi volt, na, az már sokkal normálisabb, ő vette észre kollégánál, h vmi nagy baj lehet. Sajnos már így is később, mint kellett volna, de kapott +4 évet az élettől a dokinak köszönhetően...

Ez a magándoki-dolog is... hát, nem biztos, hogy annak van pénze klinikát üzemeltetni, aki a legjobb orvos. 1x (épp) sebészeten voltam, az intézmény legkisebb, 3 ágyas kórtermében, és ott feküdt velem szemben a málló vakolatú szobában egy akkoriban nagyon "menő" politikus nagymamája. Tudniillik a magánklinikán totál elkúrták a csípőprotkó-műtétjét, h a politikus úr egy volt évfolyamtársát kérte meg, hogy hozza helyre a nagyi csípőjét. És helyrehozta! Ott, a carul felszerelt, málló vakolatú stb. közkórházban. Olyannyira jól sikerült a műtét, h a politikus feltette a videóját a netre, hogy "így kell csípőprotézist műteni".

Ma volt üzemorvosi (kötelező), és persze rákérdezett a Stilnox-ra. Mondtam, hogy eseti szinten szedem (ami igaz is). Meg, hogy írjam alá, hogy nincs eltitkolt betegségem. Hát még magam elől is titkolom...

... és egy idő után az is elqrvul. Bocsánat, burnout-ja lesz.

A doki olyan mint a társkeresés, néha a nyolcadik az "igazi". Vagy a kilencedik.

Szonyecska, ez nem hosszú, hanem iszonyú... Ezek az orvosok mekkora balf@szok... Ugye azt fújják mindenhol, h ezerféle kivizsgálás, aztán kiderül, h pszichés a dolog. És ugyanakkor fordítva is működik: csakis pszichés lehet. Mint a gerincsérvemnél: egy éve! panaszkodtam a derékfájásra a házinak, mondtam, 2 házzal odébbig nem bírok elmenni, úgy fáj. Erre ő: ugyan már!, és legyintett egyet, szent és megingathatatlan meggyőződése volt, hogy ez dili. Aztán szépen kiszakadt a sérv, és lebénult mindkét lábam, és még mindig sz.rakodott, aztán nagy nehezen beutalt kh.-ba, és a mentős megjegyezte, h csak most???

Ah, maga a laborvizsgálat egyáltalán nem drága, de egy tb-s endokrinológus nem biztos, h elfogadja, v egyszerűen lesz.rja az egészet...

Dehogy endokrinológián derült ki, hogy már nem csak enyhe az alulműködés! Kaptam ugye azt a sok Olanzapint meg a lítiumot (mind2 kh.-ban lett beállítva), híztam 10 hónap alatt 30 kg-ot. Ééés, mondta a doki, hogy a lítium (aminek a szintjét folyamatosan ellenőrizték) okozhat pajzsmirigyzavart meg veseelégtelenséget (nefrológusnál is voltam, az neg.) Na és akkor a doki kiírt egy rutinlabort, amiben volt TSH is (házidoki is szokott nézetni amúgy), és mindjárt a max. 4 helyett 104! volt a TSH. Házidoki frászt kapott, azonnal 2-féle thyreoidhormon-tbl., és h reggel azonnal és feltétlenül... Most már csak a Letrox 75 mikrogrammos van, és a félévi kontrollok rendre jók, úgyh úgy néz ki, sikerült beállítani.

De meggyőződésem, hogy már az "enyhét" is kellett volna kellő odafigyeléssel kezelni...

Fölöttébb gyanús ez, hogy ennyiünknek "kísérőbetegsége" a pajzsmirigyzavar...

Endokrinológus, ja. Először közölte, h a hirsutismus nem baj!!!, ha tudok teherbe esni. Másodjára (évekkel később) labor+pajzsmirigy-UH: "kicsit alultermel, de ebbe nem szabad belenyúlni". Harmadszorra csináltatott tesztoszteron-szintet, az teljesen normális volt, de kortizolt nézetni már nem...
Ami azért is érdekes, mert mindkét hormonális zavar örökletes, anyámnak meg nagyanyámnak is ez volt, és már anyámnak, száz évvel ezelőtt megmondták, hogy mellékvesekéreg-hormon rendellenesség. Mégis testületileg tojnak egy kortizolszintet nézetni. Teszem azt, megcsináltatom magánlaborban. És aztán, hova vigyem a leletet? Mert egy magán-endokrinológust találni és főleg megfizetni nem tudok.

Akkor neked is csak enyhe alultermelésed van? Vagy harmadjára nézéskor mi derült ki?

Én magánba mentem, gondolván ott jobban odafigyelnek az emberre stb., aztán kb. 10 perc alatt elhadarta, hogy női nemi hormonszinteket felesleges nézni mivel háromszor is könnyen teherbe tudtam esni, nem hiszi, hogy pajzsmirigy bajom van, de azért egy vérvételt (+x ezerért) csináljunk mert az olyan gyakori manapság (mármint a pajzsmirigy probléma). 

Elküldött nyaki uh-ra, gondoltam azért nem fizetek magánban, kaptam is időpontot a kórházba 2,5 hónap múlvára. Aztán ha annak meg lesz az eredménye menjek vissza hozzá x ezerért teljesebb vérképet csináltatni és akkor tízenx ezerért majd megkonzultáljuk a továbbiakat. 

Gondolom Pesten és környékén minden magánrendelés drágább, mint vidéken. Az jutott eszembe, hogy ha esetleg valamelyik vidéki városba mennél el magán endokrinológushoz kortizolszintet nézetni, utána már lebegtetheted a papírodat a tb-s dokinak. Vagy ezt így nem lehet? 

Idézet tőle: torta

Ez jó kérdés. Én pont emiatt mentem el endokrinológushoz nemrég 17 év pszichiáterhez járás után. Felmerült bennem, hogy mi van ha pajzsmirigy vagy más hormon zavara okozza a tüneteimet nem is (csak) pszichés eredetűek.

Kiderült, hogy enyhe fokú pajzsmirigy alúlműködésem van. Gyógyszert kaptam rá meg nyaki ultrahangra kell ellennem, aztán további vérvételek után kiderül, hogy mi van/nincs.

Ha autoimmun eredetű az alulműködés, akkor maga az autoimmun folyamat is okozhat tüneteket, függetlenül attól, hogy a TSH, fT3, fT4 értékek határértéken belül vannak... =(

Kleó,

az én sztorim 20 évesen azzal kezdődött, hogy egy kicsit túltoltam a súlyzós edzést, szívritmuszavarom lett par napra, amitől pánikrohamaim. Kiderült, hogy mitralis prolapsusom van, kaptam béta-blokkolót, de itt nem álltak meg. Elküldtek pszichiáterhez, aki felírta a szokásos antidepi-benzo kombót, amitől még rosszabbul lettem, jött a következő doki, újabb gyógyszerek és végül 23 éves koromig 20(!) félét szedettek velem. Többször voltam pszichiátrián, egyszer T.hegyen. Végül a Seroquellel majdnem kinyírtak, akkor azonnal mindent leállítottak, akkor még nem tudtam, hogy a Rivotrilt így nem lehet elhagyni, 2 hét után úgy vittek be az osztályra, hogy 4x2mg Rivo és antipszichotikum mellett is azt hittem, meghalok. És mit csináltak az elvonási tünetekkel? Diagnosztizálták mint atípusos szkizofréniát... Na, ott lett elegem. Saját felelősségre távoztam, kerestem egy magán dokit, aki megkérdezte, melyik gyógyszer hatott szerintem leginkább, így maradt a Citalopram és Rivo még két évig, aztán magamtól lassan elhagytam. Évekig jól voltam, aztán kezdődtek a Hashimoto tünetei, azóta mintha bipoláris lennék. Ha sokáig nem változtatnak a pm hormon adagomon és viszonylag stabil a TSH, ha nem is ideális, de olyankor jól vagyok. Amúgy meg... egyértelműen a ciklusommal függ össze minden tünetem. 

Szóval nem nagyon hiszek már benne, hogy ne lenne valami testi oka a tüneteknek. 

És ha belegondolok, hány ember lehet még hasonló helyzetben, akinek a sokadik pszicho szert írják, mert semmi nem az igazi. Persze, ha nem a tényleges problémát kezelik...

Bocsánat, kicsit hosszú lett...