Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Ábránd pszichológus válaszol

Idézet tőle: Sedit

Nekem ngyon rossz a pszichiáterm, kéthavonta egyszer vagyok hozzá hivatalos gyogyszerfelírásra és egy inekcióra (25 mg Risperidon) a tobbit házi orvos intézi.

Azt mondta a pszichiáterm egyszer, hogy dolgozhatok mint ápolónő, de a Kórházban ahova jelentkeztem simán diszkrimináltak emiatt. Sehol nem találtam olyan jogi doktrinát hogy hol nem dolgozhatok, hol nem tanulhatok ezzel a betegséggel.

Most munkanélkulin vagyok, mert bár 50% ra leszázalékoltak, de nem kapok járadékot tb hiányosság miatt.

Nem tudom mit kezdjek az életemmel, hova merjek menni dolgozni, ahonnan nem kuldhetnek el,a pszichiáterem nem válaszol öszintén a kérdéseimre.

Maga tudja mi ez a betegség pontosan? Dolgozhatok vele szabadon, ha jól vagyok ésbirom a munkát?

Kedves Sedit,

én azt gondolom, amennyiben tünetmentes, szedi a gyógyszereit, rendszeresen jár az orvoshoz, dolgozhat. Ajánlom figyelmébe az "Egy csodálatos elme" című filmet.
Sajnálom, hogy orvosával nem megfelelő a kapcsolata, ez nagyon nehéz lehet így. 

Üdv
S.Zs. 

.

"- üzenője,

- nyafogója és panaszkodója,

- dicsekvője,

- beszélgetője"

jah én bárhol tudok nyafogni,hisztizni)))))))))))))))))))))))))))

még tanulnom kell a szlenget

Hogy ennek a szörnyi és liliom nyafogójában eszmecsere topicban lenne a helye (például/leginább), vagy a beszélgetésben, de oda szerinte meg erős. - itt konkrét kérdés felelet helye van az Ábránd nevű hívatáos segítőtől kérdezni és ő válaszol rá idővel. 😉

Röviden "off" azaz ami itt az off topic - nem a topic címe vagy tárgya által megjelőlt témában való hozzászólás.

mi az az off?

egyedül mindig szar. (am nem vagyunk itt nagyon offosok?)

csak egyedül meg szar

Ennek ellenkezője a már előző napkban leírtak alapján is megleő lett volna. - már mint, hogy nem a nő(k) a vonzalmad tárgya(i).

különben is a végeredmény a lényeg

ez van

Én erre például nem gondoltam, és még most sem hinném (el), hogy fizikálisan az lennél.

de mindíg is a lányokhoz vonzódtam.most is.

én jobban szeretem lánynak érezni magam.

Rakétára hivatkozva, ez lehet benne... engem anyukám mindig sportosan és fiúsan öltöztetett, persze húgomat is. amíg kicsik voltunk, nem is befolyásoltuk nagyon, mit szeretnénk felvenni. meg én tudtam, hogy örömet szerzek anyának azzal, ha azt a ruhát veszem fel, amit ő készített ki nekem. én nem vehettem már ki a szekrényből, és nem párosíthattam még 12 évesen sem, mindig ő akarta. ha én csináltam, mindig azt mondta, "curhós" vagyok, mint egy jóllakott óvódás. sose hagyta, hogy önállósodjak. ezért vagyok szerintem kicsit éretlen is.

húgom persze elkezdett lázadni, saját ruhákat venni, 14-15 évesen csinosan öltözni, én maradtam sportos. és a mai napig utálok máshogy öltözködni. vannak napok, amikor nőiesebben öltözködöm, de olyankor túl felnőttesnek érzem magam, ezért hamar visszaszokok a farmer, póló, adidas pulcsi, adidas táska, everlast cipők halomjába..ilyenkor még kicsit gyereknek érzem magam, és így sokan azt is hiszik rólam, h 15-16 vagyok és ez jó érzés nekem...

a skizofrénekenek csak 10% dolgozik a statisztika alapján

Idézet tőle: Rakéta

közlebb is járok, csak nem az én tisztem erről (itt sem) beszélni

jah.impotens vagyok.

közlebb is járok, csak nem az én tisztem erről (itt sem) beszélni

A férfiassága sérült??? - ez csak egy felvettés, több lehetséges közül.

közel jársz

Idézet tőle: Mobid2

Idézet tőle: Bíbor folyó

miért van az ha megbántanak,vagy igazságtalanul bánnak velem,vagy rossz napom van,akkor bepelenkázom magam,harisnyát veszek fel,bebújok az ágyba és kislány vagyok.ilyenkor megnyugszom,mert tudom nem bánthat senki.mi ez?miért van ez?

attól még hogy lány vagy nö vagy ilyenkor, mitöl éreznéd magad biztonságban? Ebben nincs logika, a nöket is nagyon sokszor bántják...

nőket azért kevésbé

Téged pontosan ugyanúgy kimoderáltak. (megjegyzem Én magam kérdem ott a modiktól, hogy legyenek kedvesek azt is mindig elolvasni, aki a moderációt kéri. Ők döntöttek a full törlés mellett, nagyon helyesen.)

Szép napot mindenkinek. Reméljük végül ezek a részek is törlésre kerülnek. Az internet egyik hátránya, hogy van... ugyan ez az előnye is. kapcsolatokat lehet rajta találni, viszont az is megtalál, akivel amúgy sose egy  percet se futnánk össze.

Kedves ábránd, elnézést, hogy Ezen a topikon, ilyen történik. Nemhiszem,h ogy bárkinek tiszte rendetttenni. Pláne nem önnek, aki semelyik odlalt sem ismerheti,.meg talán midnegy is az oldal, mert egy szörnyű szituáció mindig, ha hasonló dolgok történnek. mindegy honnan indult.

Te ezt el is hiszed amit írrsz???

Még topikot is nyitottál rról, hogy te jogosan szólsz bele a testvéred szexuális életébe, hiszedn szerinted nincs rendben 😉

Ne mobid, nem szólhatsz bele mások életébe, akkor sem ha a testvéred. pláne nem teheted nyílvánosan. AZtán arra a kérdésre, ok legyünk nyíltak, ezt ugyanígy megteheti e más, ha röhögcsélve válaszolsz, hogy úgysincs lehetősége, lehet  bizony nem gondoltál mindent végig.

Az élet felelősséggel jár. Nem tehetsz meg bármit.

Te sem.. Akkor sem ha skizofrén vagy.

Akkor sem ha állandóan nickeket váltasz, és utána közlöd, teee, te semmit sem írtál.

Gondolom ezt olvasod. lehet megint törlöd, az ábrándos hszed. Tedd. Állítsd azt,h ogy nem akarod tartani a kapcsolatot, másik helyen meg rötyörészel, meg emlegetsz. Foggd nyugodtan a betegségedre. De jó ha tudod, vannak dolgok amiket nehéz a skizofréniába belemagyarázni, bármennyire szeretnéd. A skitzofrének jórésze dolgozik, él, családjuk hasznos tagja. Nem egyet nem kettőt ismerek én se. Sokszínű betegség ez tény. De vannak határok, amiket betegként se léphetsz át. Te sem. És ha  teszel dolgokat, azoknak vannak következményeik. Ha teszik, ha nem. A világ szabályait, nem te írod.

Kedves Ábránd!

Azért irok, mert a kapcsolatom már 2hónapja tart (napra pontosan :). 

De. A barátomnak levelet irt a sógornöm, aki Önt utoljra azzal kereste meg hogy én zaklatom öt. Ebben a levélben próbál engem befeketiteni. A barátom meg is mutatta nekem, el is mentettük. Az lenne a kérdésem, hogy vajon mi motiválhatja a sógornömet abban, hogy blogot ir az esetem elemezgetve, tele féligazságokkal és ferditésekkel, kéretlenül elmondja valamilyen formában a véleményét rólam mindenkinek, igyekszik minél publikusabb helyzetben "zavarba hozni". 2012 nyarán találkoztunk utoljára személyesen. A testvéremmel pedig 2012 áprilisában. Karácsonykor sem találkoztunk.

Ami a legjobban felháborit, hogy a fiamat elemezgeti és sajnálja, azzal hogy rólam, mint anyáról alkot véleményt.

Mivel nem keresem öket, sem emailben sem telefonon fél éve, vagyis 9. hónapja, nem értem, miért téma ez még mindig. Tudna esetleg tanácsot adni, hogy mi a motivációja és miért támad még mindig, miért csinálja ezt?

Köszönettel,

Mobid2

A férfiassága sérült??? - ez csak egy felvettés, több lehetséges közül.

Idézet tőle: Bíbor folyó

miért van az ha megbántanak,vagy igazságtalanul bánnak velem,vagy rossz napom van,akkor bepelenkázom magam,harisnyát veszek fel,bebújok az ágyba és kislány vagyok.ilyenkor megnyugszom,mert tudom nem bánthat senki.mi ez?miért van ez?

attól még hogy lány vagy nö vagy ilyenkor, mitöl éreznéd magad biztonságban? Ebben nincs logika, a nöket is nagyon sokszor bántják...

Nem kötelező, és több rendszer van. Bár az SzTK egy rendszeren, van ott látják. :S

Üzemorvos nem. 😉

Kötelező ezt bevallani? Biztos "csúnya dolog", de én nem tenném ki magam az üzemorvosok kénye-kedvének...

Ez bonyulult, az tuti. De elég sok benne a nemi és a még prepubertánt megelőző korokban datált elem, vagy éppen pont a korai pubertánsra vezethető vissza.

De lehet anyád is lánynak öltöztetett, csecsemőként, kisgyerekként és nem is tudsz róla. - volt nem egy ilyen ismerősöm aki évtízedes késsésel értesült erről, küllönböző okok miatt. Egyiket, egy egykét például megkérdezték az anya kolléganői, hogy mi van a hugával. :S Durva ő volt a huga is. És így megtudni. :SSS

Engem nagyon is fiúnak öltöztettek, de a piros sok kis kék autós nadrág kollekcióm (volt kantáros és sima is), szép kerek pufi pofim, égszínkék szemeim és ahhoz illő égszínkék éppenségel nagyon is divatos égszínkék-fehér kötösapkám vagy a vöröses-szőke göndör fürtjeim miatt nagyon szép kislánynak neveztek nem egyszer. :S Brutál, pedig éppenségel nagyon is erősek voltak a férfi hormonjaim mindig. - már akkor is. Legkeményebb fiú a téren. - ezt nem én mondtam, és nem egyszer. - volt, hogy - Bikából kaptam az arcomba egy focilabdával egy nyolcével idősebb fiútól, és nem sírtam el magam (jó kicsit behomályosodtam, de dirket vigyorogtam. Csak bámultam az arcokat, hogy mit nézznek úgy a lángoló arcomon, azt mondták csak a bőrfocilapbda mintáját nézzik. :S - ez nem őn seggnyalás, az nem én voltam, az egy ötéves gyerek volt. (pont)

Köszönöm!

Áh, szóval technikai kérdés volt a kétség alapja.

Már ha jól értem.

Üdv.: Rakéta!

Nekem ngyon rossz a pszichiáterm, kéthavonta egyszer vagyok hozzá hivatalos gyogyszerfelírásra és egy inekcióra (25 mg Risperidon) a tobbit házi orvos intézi.

Azt mondta a pszichiáterm egyszer, hogy dolgozhatok mint ápolónő, de a Kórházban ahova jelentkeztem simán diszkrimináltak emiatt. Sehol nem találtam olyan jogi doktrinát hogy hol nem dolgozhatok, hol nem tanulhatok ezzel a betegséggel.

Most munkanélkulin vagyok, mert bár 50% ra leszázalékoltak, de nem kapok járadékot tb hiányosság miatt.

Nem tudom mit kezdjek az életemmel, hova merjek menni dolgozni, ahonnan nem kuldhetnek el,a pszichiáterem nem válaszol öszintén a kérdéseimre.

Maga tudja mi ez a betegség pontosan? Dolgozhatok vele szabadon, ha jól vagyok ésbirom a munkát?

Idézet tőle: Napszemü

Kedves ábránd! Kíváncsi lenék ehhez mit szól? A következő idézett szöveget én írtam Rólunk. Ja, disszociatív identitásokról van szó.

"Az előbb, fürdés közben gondolkoztam egy s máson. Rájöttem, hogy aki a komolyság és az elméletgyártás mestere az Theo. Nekem nem tudom mi a nevem, azt hiszem átmentetet képezek Theo és Lili között, legalábbis így érzem. Azt mondják, hogy ezek az alteregók okkal jönnek létre, azért, hogy véghez vigyenek valamit amit. Szóval Mindenkinek adott oka, célja van. Én csak úgy értelemszerűnek érzem a létezésemet.

Lili múltkor hallott 2 "hangot" a fejében, végülis kikalkuláltam, hogy az egyik valószínűleg Norma - ő olyan semleges jelenség, a felügyelő szerepében, de mivel mindig túl óvatos ezért nem nagyon erőltetné meg magát .... semmivel...

A második hang Dzsiwill, szerintem mindenkinek egyértelmű már a név csengéséből is, hogy mi is ő, és miért van. Ő olyan Minálunk mint a Harry Potter-ben Tudjukki, akinek nem mondjuk ki a nevét, és akiről csak suttogva beszélünk...

Niki az Eredetinek a másolata, mert az eredeti nem képes használni a saját igazi nevét... Ezért átruházta ezt másra... Az eredetiről csak annyit, hogy még ő magának sincs fogalma semmiről, és akkor szokott igazán előjönni amikor menstruál. Tényleg akkor!! 😀 Ne nevessetek! Gondolom azért, mert olyankor képes csak azonos lenni a testtel...

Ha már a testről beszélünk... Ha nagyritkán bármi szexuális jellegűre kerülne sor, akkor... akkor Mindegyikünk kilép a testből...

Lili, a drága, ő azért született, hogy csupa jóság és szeretet legyen. Lili maga a szeretetetteliség, és az optimizmus. Egyetlen hülyesége az, hogy amiről azt gondolja, hogy bonyolítaná az életét, arról egyszerűen nem vesz tudomást. (így tehát Rólunk se).

Lili születése csak jót hozott, mert így Dzsiwill-re nincs akkora szükség, mint azelőtt. 🙂 Hiszen Lili mivel olyan kedvelhető személyiség, ezért egyre több pozitív impulzus ér bennünket. Dzsw. pedig csak akkor jön, ha igazán rossz van...

Régebben ez teljesen más volt. Akkoriban a rendszerünk nagyon instabil volt, és az Eredetire azt mondták, hogy borderline."

Ha gondolja, szeretné, akkor még kifejtek egy s mást, amire kiváncsi lehet. De most nem, mert nagyon álmos vagyok. Üdvözlöm...

Kedves Napszemű,

valóban nagyon érdekes, amit leírt. Engem Az ötödik Sally című könyvre emlékeztet. Ha van kedve írjon még magáról.

Üdv
S.Zs.

Idézet tőle: Sedit

Tisztelettel!

Egy pszichológus hogy tud segíteni egy skrizofén paranoid embernek?

Tud segíteni abban, hogy megtudjam valójában mi a betegségem?

Mik a kilátásaim?

Köszönettel.

Kedves Sedit,

azt gondolom, hogy tud segíteni. A kilátások gyakran attól is függenek, mennyire elszánt valaki arra, hogy változtatni tudjon, mennyire kitartó, ha terápiába megy. Aki ilyen diagnózist kapott, legjobb, ha a kezelőorvosával alaposan megbeszéli a továbbiakat. A probléma kezelésében a megfelelő tájékozottság nagyon fontos.

Üdv
S.Zs.

Idézet tőle: m.mária1962

Tisztelt Ábránd!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy gyógyszer elhagyása okozhat-e olyan tüneteket amiket én tapasztalok.

A frontint szedtem már hatodik éve. A végén a szokásos adag 3X0,5 mg. volt. De én néha már többet vettem be, nem minden nap, de kezdett elszabadulni ez. A legfőbb baj az volt, hogy ittam is közben. Én úgy voltam ezzel, hogy nem állandóan ittam, hanem az a típus vagyok, aki néha de nagyon sokat iszik. Ez nagyon nagy mennyiség volt. Nem tömény alkoholt hanem sört. És olyankor és utána már több gyógyszert vettem be. Ilyenkor elestem és megütöttem magam, és utána nagyon rosz volt erre ébredni, mert attól féltem mehalok egyszer, mert volt hogy az üvegajtóba estem bele.

Ezért egy ilyen ivás után egyszerre akartam minden abbahagyni, ez két hónapja volt. Rögtön az első napon hallottam hangokat. Ezek eleinte hangosak voltak, most már inkább olyan mint egy idegen gondolat. Most már nem bírtam tovább, bevettem egy 0.25 mg Frontint és most jobb lett. Talán elmúlnak a hangok, úgy érzem.

A kérdésem ez okozhat-e ilyet, egy ilyen hirtelen leállás. Én minden elvonási tünetet megtapszatltam, amit csak leírtak, egy hétig nem tudtam mást mint itt a lakásban kínlódni. Nekem azt hiszem fontos kapaszkodó volt ez a gyógyszer. És valahogy azt érzem hogy szükségem van rá.

Az ivást az nagyon akarom, hogy ne legyen. Azóta a két hónap alatt kétszer volt ilyen. De már nem szeretném többet, mert félek tőle. Így azt hiszem lehetne ezt szedni, talán kettő elég lenne egy nap, és akkor nem olyan sok mint régen.

Orvoshoz nem akarok menni, mert rossz tapasztalatim vannak, és a maradék bizalmam is elveszett ami még egy éve is volt.

Előre is köszönöm a válaszát:

Mária

Mostanra már nem hallok hangokat. Csak még a félelem van bennem ezzel kapcsoatban. A napi 2X0,25 mg Frontint szedem, azt hiszem erre szükségem van. Az ivást abbahagytam, remélem örökre, mert ez egy nagyon fájdalmas lecke volt. A kérdést mégis itt hagyom, mert egyrészt érdekel a válasz, és talán másnak is tanulságos lehet.

Kedves m.mária1962,

a hirtelen gyógyszerelvonás elég sok kellemetlen tünetet okozhat. Gyógyszer fajtától függően alakulhat. Megjegyzem én nem vagyok orvos, pszichológus vagyok, így a gyógyszerekkel kapcsolatban lényegesen kevesebb kompetenciám van.
Ami nagyon fontos: ha gyógyszereket hagy el egy ember - leginkább orvosi ellenőrzéssel célszerű ezt tenni -, azt mindenképpen fokozatosan, lassan. Több gyógyszer esetén egyesével szabad ezt megtenni. Ebben az esetben is előfordulhat visszaesés, állapot romlás. Az azonnali gyógyszerelhagyásnak súlyos következményei szoktak lenni.

Örülök, hogy jobban van!

Üdv
S.Zs.

Köszönöm az új válaszát (is)!

"Annak tudatosítása, hogy ez egy morális ítélet, ami nem is egészen reális esetleg, segíthet az önvád csökkentésében."

Miért részben reális? - Ez csak most tünt fel.

És csak esetleg?

brrr.

Magamat sem értem, ezt meg végképp nem.

Kedves rakéta,

én a valódi realitását megítélni innen nem tudom, hiszen elég keveset tudok Önről. Feltételeztem, hogy nem egészen reális ez a gondolata. Azért esetleg, mert gyakran a saját energia befektetésétől függ abban, hogy valami mennyire segít. Tehát, ha nem gyakorolja a tanultakat, kevésbé járhat sikerrel, mintha rendszeresen alkalmazza azokat.

Üdv
S.Zs.

Idézet tőle: rotebeete

Akkor rossz topikba írtam. Hoppá. Bocsánat! Nekem elég nehéz még itt kiigazodnom, nem nagyon szoktam fórumozni.

Kedves Rotebeete,

oké.

Üdv
S.Zs.

Kapott valaki már Magyarországon disszociatív identitás zavar dg-t???

http://www.doktorinfo.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_2503

Mert ha igen, idevele régi kardom! 😉

Üdvözlettel: X, Y és Z! - vagyok. :S

Tisztelt Ábránd!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy gyógyszer elhagyása okozhat-e olyan tüneteket amiket én tapasztalok.

A frontint szedtem már hatodik éve. A végén a szokásos adag 3X0,5 mg. volt. De én néha már többet vettem be, nem minden nap, de kezdett elszabadulni ez. A legfőbb baj az volt, hogy ittam is közben. Én úgy voltam ezzel, hogy nem állandóan ittam, hanem az a típus vagyok, aki néha de nagyon sokat iszik. Ez nagyon nagy mennyiség volt. Nem tömény alkoholt hanem sört. És olyankor és utána már több gyógyszert vettem be. Ilyenkor elestem és megütöttem magam, és utána nagyon rosz volt erre ébredni, mert attól féltem mehalok egyszer, mert volt hogy az üvegajtóba estem bele.

Ezért egy ilyen ivás után egyszerre akartam minden abbahagyni, ez két hónapja volt. Rögtön az első napon hallottam hangokat. Ezek eleinte hangosak voltak, most már inkább olyan mint egy idegen gondolat. Most már nem bírtam tovább, bevettem egy 0.25 mg Frontint és most jobb lett. Talán elmúlnak a hangok, úgy érzem.

A kérdésem ez okozhat-e ilyet, egy ilyen hirtelen leállás. Én minden elvonási tünetet megtapszatltam, amit csak leírtak, egy hétig nem tudtam mást mint itt a lakásban kínlódni. Nekem azt hiszem fontos kapaszkodó volt ez a gyógyszer. És valahogy azt érzem hogy szükségem van rá.

Az ivást az nagyon akarom, hogy ne legyen. Azóta a két hónap alatt kétszer volt ilyen. De már nem szeretném többet, mert félek tőle. Így azt hiszem lehetne ezt szedni, talán kettő elég lenne egy nap, és akkor nem olyan sok mint régen.

Orvoshoz nem akarok menni, mert rossz tapasztalatim vannak, és a maradék bizalmam is elveszett ami még egy éve is volt.

Előre is köszönöm a válaszát:

Mária

Mostanra már nem hallok hangokat. Csak még a félelem van bennem ezzel kapcsoatban. A napi 2X0,25 mg Frontint szedem, azt hiszem erre szükségem van. Az ivást abbahagytam, remélem örökre, mert ez egy nagyon fájdalmas lecke volt. A kérdést mégis itt hagyom, mert egyrészt érdekel a válasz, és talán másnak is tanulságos lehet.

Kedves ábránd! Kíváncsi lenék ehhez mit szól? A következő idézett szöveget én írtam Rólunk. Ja, disszociatív identitásokról van szó.

"Az előbb, fürdés közben gondolkoztam egy s máson. Rájöttem, hogy aki a komolyság és az elméletgyártás mestere az Theo. Nekem nem tudom mi a nevem, azt hiszem átmentetet képezek Theo és Lili között, legalábbis így érzem. Azt mondják, hogy ezek az alteregók okkal jönnek létre, azért, hogy véghez vigyenek valamit amit. Szóval Mindenkinek adott oka, célja van. Én csak úgy értelemszerűnek érzem a létezésemet.

Lili múltkor hallott 2 "hangot" a fejében, végülis kikalkuláltam, hogy az egyik valószínűleg Norma - ő olyan semleges jelenség, a felügyelő szerepében, de mivel mindig túl óvatos ezért nem nagyon erőltetné meg magát .... semmivel...

A második hang Dzsiwill, szerintem mindenkinek egyértelmű már a név csengéséből is, hogy mi is ő, és miért van. Ő olyan Minálunk mint a Harry Potter-ben Tudjukki, akinek nem mondjuk ki a nevét, és akiről csak suttogva beszélünk...

Niki az Eredetinek a másolata, mert az eredeti nem képes használni a saját igazi nevét... Ezért átruházta ezt másra... Az eredetiről csak annyit, hogy még ő magának sincs fogalma semmiről, és akkor szokott igazán előjönni amikor menstruál. Tényleg akkor!! 😀 Ne nevessetek! Gondolom azért, mert olyankor képes csak azonos lenni a testtel...

Ha már a testről beszélünk... Ha nagyritkán bármi szexuális jellegűre kerülne sor, akkor... akkor Mindegyikünk kilép a testből...

Lili, a drága, ő azért született, hogy csupa jóság és szeretet legyen. Lili maga a szeretetetteliség, és az optimizmus. Egyetlen hülyesége az, hogy amiről azt gondolja, hogy bonyolítaná az életét, arról egyszerűen nem vesz tudomást. (így tehát Rólunk se).

Lili születése csak jót hozott, mert így Dzsiwill-re nincs akkora szükség, mint azelőtt. 🙂 Hiszen Lili mivel olyan kedvelhető személyiség, ezért egyre több pozitív impulzus ér bennünket. Dzsw. pedig csak akkor jön, ha igazán rossz van...

Régebben ez teljesen más volt. Akkoriban a rendszerünk nagyon instabil volt, és az Eredetire azt mondták, hogy borderline."

Ha gondolja, szeretné, akkor még kifejtek egy s mást, amire kiváncsi lehet. De most nem, mert nagyon álmos vagyok. Üdvözlöm...

Tisztelettel!

Egy pszichológus hogy tud segíteni egy skrizofén paranoid embernek?

Tud segíteni abban, hogy megtudjam valójában mi a betegségem?

Mik a kilátásaim?

Köszönettel.

+

"raketa majd holnap irok már vissza pm-et sorry"

Ha igen. Akkor igen, ok. 😉

Rakéta a félreütő bajnok. - kisértelmezője.

6 és beütött a sz@r de lendületből.

Tudod ez olyan volt, hogy egy keleti, meg egy nyugati front még csak-csak, de egy déli egy Isonzóval már nekem is sok volt.

raketa msjd holnap irok msr vissza pm et sorry

akkor mennyi voltál?

30 éve?

"kákán is csomót keresel" - de jó, gyerekkor.

Vagy húszéve-harminc mindig ezt kaptam. :DDD

régi beteg lehetsz Rakéta, mikor kezdőttek nálad a problémák?