Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Társalgó

Szia

Hát este nagyon rosszul voltam. Megint olyan fél 4 ig forgolódtam.

Felkéne hívni megint a pszichológust de most nincs kedvem beszélni. :S

Most olyan semleges a kedvem. Alig várom az esti forgolódást...

Na Nofre látni a képed. Bár elég pindurkának mutatja 😀

Nagyon egészségesen eszel.

Nem, én nem vagyok vega. Tejet nem szoktam inni, de tojást eszem (sütöttem ma kenyeret, abban is volt) halat is, szárnyast is. Disznót meg marhát kevesebbet, de azt is.

Élet.

Igazság maga Isten(Supreme).Amit ajánlottam könyvet olvasd neten vagy vedd meg(ez talán jobb).Abban szépen elmagyarázza ezt.De ez egy teista felfogás.Én mondjuk ami nem olyan azt el sem fogadom már.Szabadságról eddig az alább leirtakat tudom.

Mi van igazság helyett a te szemléletmódodban?

Nekem is most következik az alma, lejárt a déli gyümölcsök időszaka, azt majd nyáron ha lesz eper akkor fogok zöldség-gyümölcs turmixba venni.Méregtelenités és fogyás szempontjából szeretnék ilyen leveket inni kb. 1 hétig.NEm vagyok nagy almakedvelő, de megeszem.Régen egyltalán nem szerettem.Téli időszakban nagy adag gyümölcs minden reggel, most csak alma van, eg néha olcsó(megbarnult) iztelen körte.Netán ha akarok, akkor kibontok egy befőttet, de arról próbálok leállni,mert cukros,azt inkább kajába szoktam rakni pl. kinai(sokszor csak a leve), gyümölcsleves.A csokit én is szeretem,de nem eszem.Messziről hozzák és kalória dús.Mostanság viszont sokat ettem, mert korhában voltam és mindig kaptam ajándékba és utána is kapom tovább ajándékba nagypapámtól.

Rendgeteg zöldséget:zöldhüvelyes zöldbab,karfiol, káposzta, répa, gomba, brokkoli, zeller,csicsóka, krumpli,hagyma,főzőtök(eddig nem sokat).Majd jönni fog a sütőtök, azt nagyon szeretem.Paradicsomlét és házi ketchapot használok paradicsom helyet.Néha ,most éppen vettünk paprikát,uborkát, fejessaláta salátához.Ma fogok csinálni görögsalátát amihez feta sajt kell és olajbogyó.Most, tavasszal majd egyre több zöldség lesz, akkor majd azokat is.Télen több gyümölcs, tavasszal összel több zöldség, nyáron vegyesen.

Aztán szoktam enni kásáskat, az mostanában nem volt teritéken.De kuszkuszt(durumbúza töret) szoktam csinálni csicseriborsóhoz.Hajdinát és kölest szoktam leggyakrabban enni.Lencsét(sima, vörös),csicseriborsót és babot. És még eszek tésztákat és rizset köretnek vagy tejben néha.

Most szeretném száműzni a tejet az étkezésemből, de az ugye pénz.Mondjuk van kalcium tabletta vagy kalciummal dúsitott szójajoghurt,szójatej csak azt messziről hozzák és drága.

Akkor te nem vagy vega ezek szerint?

Régebben engem is érdekeltek az ilyen témák. Ma már nem annyira. Én arra jöttem rá, hogy nincs igazság. Érdemes keresni, mert sok érdekes dologra lehet közben rájönni, de olyan, hogy igazság, olyan nincs.

Olyan sincs, hogy szabadság.

A szabádságról van egy jó könyv, filozófia, talán agnosztikus felfogásról szól, csak kb. 3/4-ig olvastam el, de majd elakarom teljesen elvasni: John Stuart Mill: A szabadságról.Nem biztos hogy ez lenne a te könyved, de nagyon élvezetes olvasmány-könyvtár.

Ami engem érint az ez, most mgint másolom régebbi bejegyzésem.

"Mikor Isten megtermetette a világot, mindegyikőnknek korlátozott szabad akaratot adott, de mi visszaélünk e szabadsággal. Adott minden embernek korlátolt képességet is de rossz célra forditottuk e képességeket. Kora reggel tudjuk, van időnk azt tenni amit akarunk. Tisztában vagunk vele, hogy reggelenként fél hatkor imádkozhatunk Istenehez, megkaphatjuk örömét és szeretetét. A korai felkelés helyett mégis későn bújunk ki az ágyból, vagy ami még rosszabb, egyáltalán nem is meditálunk. Igy élünk vissza korlátolt szabadságunkkal és képességünkkel, Isten őszinte részvétével és könyörületével."

(Sri Chnimoy : Primer - Bevezetés a sprirtuális életbe- A világ tökéletlenesége- részlet)

Szia Hajnal21! Nem eszem semmi különösebbet. Igyekszem naponta megenni legalább egy almát. Az egész évben kapható, olcsó és egészséges. Meg szeretem a csokit. A Milkának van egy olyan csokija, ami nagyon ritkán kapható és nagyon szeretem. Robbanócukros.

Te miket szoktál enni?

Idézet tőle: senki

Hajnal21, közölte velem, hogy Ő férfi. 

Én azt hittem Hajni na mind1 , eleinte Ábrándot férfinak hittem.

Kedves Hajnal21 !  Az általad idézett személy aránylag rövid eszmefuttatása minimum 2 ellentmondást tartalmaz. Nem szeretném kivesézni, ha egylélegzetre próbálod befogadni, azért nem megy , mert befogadhatatlan az ellentmondásos szövege miatt. Lagalább is nekem . Te, ahogy megismertelek itt a búrán, nem az a fajta csaj vagy, akit ilyen mustár szöveggel falra lehet szögezni. Az ilyen önjelölt lélekkufárok igazat is mondanak, meg nem is .  Manipulálni próbálnak ! Írásaikból csak így tudnak megélni ! Ne hagyd magad becsapni !! Egy olyan ember, aki nem akar soha kihasználni.  Vigyázz, mert sok az önjelölt " ANTIKRISZTUS " , akik, hogy kulturáltnak tünjenek, mindent megpróbálnak. 

Hajnal21, közölte velem, hogy Ő férfi. 

A hitet, az Isntenben való hitet úgy fogadjuk el, hogy számunkra egy létező dolog amiről tudunk.A forrásért és a forrásban élünk.A kerszténységhez leginkább a hinduizmus hasonlit , áll közel hozzá.A hinduizmus tolerancia.Nem bizni kell benne hanem vannak könyvei, zenét is irt, hanem ő kitalált egy utat, sziv útját, amivel a leggyorsabban lehet megvalósitani Istent. Ha olvassuk akkor elsajátitjuk azokat a tanokat amik előrébb visz minket célhoz, illetve a hinduizmust magyarázza.Ezért mester.Nem lehet mindenki mester sem tanitvány(ilyenkor mást kell keresni).Számomra minden vallásos könyv , tan egyformán értékes.Gondolok a nagyobb vallásokra.Ami meg nem tetszik annyira, pl. a keresténységnek elég sok ága lett pl. mormonok, azt is tiszteletben tartom.Az  utat járni kell , nem bizni benne amiket leirtak a vallásokban.

HONNAN ?

senki

1.csúnyán beszélsz.2. Ő egy Istenmagvalósult mester.3 . Több mint 1500 könyvet irt.Ez csak egy kis részlet és nincs benne ellentmondás.4. Én férfi vagyok és nem nő.A nevem megtévesztő, de ez az egyik kedvenc női nevem. A tövábbi erényeit mondva pl. Carl Lewis volt a tanitványa és a sudhahota nevet ő adta neki. 2 hetente tartott az ENSZ-ben békemeditációkat a 70-es évektől. Több mint 5 millió madár rajzott festett. Több mint 200000 festményt festett... Több mint 100 levelet váltott Gorbacsovval. 6 szor volt beszélgetése II. János Pál pápával és az előző pápával is volt pár levélváltása. Teréz anya jó barátja. Muhammed Alival együtt meditált mérkőzése előtt. 40 éves kora után  2 év alatt 22 marathont futott. stb. http://www.srichinmoy.hu

Nem ismered a hinduizmust, lehetséges. Ettől még nem kell igy beszélni senkiről, több tolerancia.Ilyen Istenmegvalósult mester pl. Jézus vagy Buddha.Pl. Vivekananda a hinduk közül aki még a 20-százsadban is élt.Sok erőt és kitartást kivánok Neked is az Isten-magvalósitáshoz.

Spellbound(Alfred Hitchkock film-Pisti)

A régi bejegyzésem remélhetőleg helyesiási hibáktól mentes változata.Let's talk about it.

"SZEXUALITÁS

Kérdés: Azt olvastam valahol, hogy az ember a szexuális energia használatával egyidejűleg bizonyos mértékű spirituális energiát is fölemészt. Igaz ez? Ha igen, mit lehet tenni, ha spirituális életet akarunk élni?

Sri Chinmoy: Amit olvasott, teljesen igaz. Állati-emberi élet és isteni élet nem jár és nem is járhat kéz a kézben. Ha a kereső el akarja érni a Legmagasabb Igazságot, az alacsony, vitális sik teljes tisztaságágra és transzformációjára van szükség. Ha valódi örömet, folytonos örömöt akar sajátjának tudni, nemi szükségletei fölé kell kerekednie. Ha határtalan békével, fénnyel és örömmel akar feltöltődni, előbb-utóbb le kell hogy győzze szexuális igényeit, különben elérhetetlen marad számára a transzcendális béke, fény és boldogság.Istent nem lehet megvalósitani egytelen éjszaka alatt.Lehetetlen.Az egyetemet ön sem egy nap alatt végzi el, még csak nem is egy év alatt.Talán húsz évig is eltart míg célba ér.Az Isten-megvalósitás hosszú, nehéz feladat, húsz-harminc évre, egy egész életre vagy akár több inkarnációra is szükség lehet ahhoz, hogy meg tudja valósitani Istent – ez csakis jelenlegi törekvésétől és múltbéli spirituális életétől függ.Ha egy kezdőnek azt mondja, alacsony vitális, szexuális életét egy csapásra föl kell , hogy adja, az igy szól:”Lehetetlen! Hogy lennék képes megtenni?” Ha meg kell tegye, soha nem lép a spirituális életbe. Lassan, de biztosan kell, egyengetni útját a célhoz. Ha túl gyorsan akar futni, és nincs meg hozzá az erőnléte, egyszerűen földre rogy. Még korláttolt törekvésését is elvesziti.A szexuális élet is úgy alakul át, ahogy fölhagyunk egy rossz szokással, habár ez általában nehezebb és hosszabb ideig tart. Tegyük föl, valaki sokat iszik. Ha naponta hatszor vagy hétszer is a pohár fenekére néz, először – s ebben segitsen neki- be kell látnia, hogy ez hátráltatja az Isten-megvalósitást. Próbálja meg rászokatni, hogy igyon kevesebbet. Ha hatszor is iszik egy nap , vegye rá, hogy csak ötször tegye. Néhány nap múlva már csak négyszer, aztán már csak háromszor. Vegye rá, hogy folyamatosan , lépésről lépésre csökkentse alkohol utáni vágyát. Mindennapi emberi életünk teli van gyöngeségekkel. Ha mindent egyszerre próbáljuk leküzdeni, a test ellenál és összerogy, föllázad, tönkremegy. Valódi belső akaratra , a lélek akaratára van szükségünk, hogy lassan de biztosan leküzdjük vágyainkat. Nemi szükségleteinket törekvésünkkel kell lépésről lépésre csökkenteni. A törekvés és a fizikai vágyak közt kötélhúzás alakul ki és természetünk lassan megtisztul.Kövessük belső vágyunkat és fussunk a fény felé, hogy meglássuk, az élvezet és az örörm közt megkora különbség. Az élvezettet mindig megfosztottság érzése követi és az elkerülhetetlen pusztulás, ám az örörmet még több öröm, mérhetetlen öröm, és az örömben teljesülünk be igazán.Ha valaki spirituális életbe lép és azt mondja: Ma minden alacsonyrendű tulajdonságomat leküzdöm”, akkor a bolondját járatja magával.Testközpontú gondolatvilága holnap kétségekkel gyötri majd, tisztátalan, kegyetlen vitál-tartománya ahol csak lehet, bosszút áll: nyomorultúl fogja érezni magát, megfosztva valamitől, s megfosztottságágban fölsejlik majd saját közelgő pusztulása. Az alacsony vitál-életet teljesen át kell formálni, mielőtt Istent megvalósitanánk, de tanaitványaimnak azt tanácsolom, ezt csak lépésről lépésre, őszinte elszántsággal tegyék."

(Sri Chinmoy: Primer- beveztés a spirituális életbe)

Cherry Poppin' Daddies - Diamond light boogie

http://www.youtube.com/watch?v=vSEqBe3ZFxE

Ez ilyen táncikálós dal.Eredetileg ilyen swinges zenekar lenne ez.

Fanni

Steve Vai - Whipering a prayer

Frank Zappa gitárosa 80-as évek elején.Ő a kedven gitárosom Devin Towsnend mellett. Őt tartják a legtechnikásabb gitárosnak a Földön és sokáig ez igy is marad.Szerintem ez a dal a világ legszebb dalai közé tartozik.Intrumentális rock.

Frank Zappa - Bolero (feldolgozás, lehet csak fanoknak érdekes)Majd keresek tőle dallamos zenét, gondolkodnom kell rajta, meg hallgatni, mert nagyon vegyes, sok benne a gitárszóló és dalszöveg és sokszor disszonáns , jazzesebb improvizálások, amik nem tudom neked menyire tetszenének.Vegyes a kép.

http://www.youtube.com/watch?v=wzBNJvcbrCY

Frank Zappa - Florentin Pogen

Te hogy vagy a depresszióddal? Mi a problémád, hátha tudunk itt segiteni neked?Én is voltam már depis , de az sokféle lehet.

Én is szeretem Ravi Shankar-t.Unokaöccse a hires hegedűs L. Shankar játszott , illetve betanitott a komolyzenészeknél Frank Zappanál és Zappa adta ki az egyik albumát is, jó barátságban voltak.Ő a legjobb indiai hegedűs.Szép dal.

Hozzátenném, mert láttam Ravi Shankar-t együtt emlitik Yehudi Menuhinnal, hogy Yehudi Menuhin találta ki a zene világnapját, ami október 1.Sri Chinmoy ha nem ismernéd, ajánlom könyveit, olyan volt Ravi Shankarral mint két testvér.They are two brothers.Interneten utána tudsz kutatni, érdemes.

Ennek van egy balettfeldolgozása is, de nem találom.

http://www.youtube.com/watch?v=caqOwF1dG5k&feature=related

Mint az előbb nem emlitett sorstársam, én is mindendenevő vagyok a zenében, Szeretek mindent, ami örömöt  okoz, bármi is legyen az elnevezése. És ha ez a párommal együtt megy, gyönyört, és utána közös kielégülést okoz. Zene a köbön....  Kérdés : éppen ki a  párom vagy nincs is, csak kerékpárom ?

Frank Zappa - G-spot tornado(komolyzenei feldolgozása, The yellow shark album)

Van benne tánc is, hogy meg legyen senki sexuális irányultsága is, ha már a másik topicban segitséget kért ez irányban (Fannitól), a végkifejlet nem érdekel.Ki a párod senki? Nekem nincs.De férfi és hetero vagyok.NA meg szép és fogyok is lassan ahogy igértem ebben a topicban.Remélem mindenkinek meg lesz az izgalom.

Itt az eredeti:

http://www.youtube.com/watch?v=88uz3pUq7b8

A Carmina buranaban számomra az az egyik leglényegesebb, hogy a halál és a kiszolgáltatottság mellett visszaadja az életörömet is. Mindemellett elég méltóságteljes ahhoz, hogy azokat a fatalista és kiábrándult cinikus gondolatokat megformázza, amik akkor jönnek, ha az ember a saját vagy más szeretett lény halálakor érez/ meg gondol.

Groteszk grimasz. Pont mint egy döglött galamb az utcán.

De halál témában ez is ott van:

Én szeretem a komolyzenét is.

Ha a halálról kell mondani egyet, akkor a Mozart requiem a kedvencem. Szép, méltóságteljes, sokatmondó.

http://www.youtube.com/watch?v=pqaARDsiJv4

Én a dallamos zenéket szeretem.

igen , nagyon jó, nekem nagyon sok újat adott mind zenében, mind zenészekben, bár mostanság nem hallgatom, mert csak internetes változatban van meg, őt megtisztelem, nekem csak 3 cd van tőle.Az évszámot elirtam, az nem 75 hanem 1965 lesz, az első albumukkal dobtak ki egy koncept lemezt. Egyszer kölcsönbe volt nálam 56 db eredeti cd tőle.Reneteg zenét szeretek hallgatni, miindenfélét, mostanság sok elektronikusat is.

Fanni

Te is rajongó vagy? Te mit szeretsz? A honalpon két bekezdés az enémy, iletve az ötlet hogy legyen olyan rész is. A Mivel kezdjem és a Hogyan tovább?

Engem Steve Vai vezetett hozzá, ő és Devin Townsend másik két nagy rocksztár kedvencem, de nagyon sok zenét hallgatok és minden jó érdekel.

Frank Zappa jó.

Kiscsillag

Ő az én nagy kedvencem, rocksztárom, ami mindig örökzöld marad.

Frank Zappa - Phubky' whips

Itt ebben a dobosnak Terry Bozzio-nak a szerelméről szól.Ez egy ilyen performance itt.Frank Zappa életében 65 lemezt adott ki és köztük komolyzenét is. Rendkivüli  és hires zenészek "sokasága" fordult meg nála és egy teljesen egyedi zenét hoztak létre.1975-ben ők jelentek meg először koncept(tudatosan felépitett dalok) lemezzel.Jimi Hendrix-nek az a gitárja amit felgyújtott neki volt meg miután meghalt Jimi Hendrix.Zeneikönyvtárban biztos sok cd megvan tőle ha érdekel ő hanem az összes (külföldön).

Itt egy régebbi klsszikus dala is.

http://www.youtube.com/watch?v=pKlAIhuXRLE

Magyar oldalak: http://frankzappa.blog.hu/

itt a dal szövege: http://www.zappa.hu/?q=hu/node/1268#8

Fanni , Kiscsillag

Tőlem kérdezte egyszer Babarczy Eszter hogy van e bennem melegség, én azt válaszoltam hogy igen.De nem érdekelte hogy kivel mit csinálok, csak mondta hogy meleg helyre menjek mikor befejeztük a beszélgetést. Igaz itt nincs tekintély a szövegembe de tekintetbe lehetne venni, hogy van bennem melegség és talán én is b....né..., mert irtam hogy szeretnék kisbabát, ha valaki jobban beleolvas a Társalgó topic utolsó 1,2,3 oldalába, a rövid szoknyától.Na most én szeretnék olyan picipicit, és ahhoz szükséges némi dolog, egyébként lemondok a vágyakról, de nem óhajtok cölibátusban élni.Jelenleg nincs munkám,se egy érettségin kivül semmim(tanulmány) de van egy kisebb ingatlanom és most szorgalmas leszek, egyébként nem vagyok buta, csak pár dolgot rosszul csináltam.Szeretém ha hozzám illő emberrel itt megtudnék ismerkedni.

Ki milyen zenét szeret? A bisexek könyebben otthagyják a párjukat?

a rövid és a hosszú szoknya esete ebben a topicban és a vágyaim megsépitva ha úgy akarnék élni...

Kedves Hajnal 21 és LILIOM ! köszönöm az érdeklődést, most már jobb egy kicsit, talán.        A tudatos álom c. könyvem most kölcsönben van, Én kb. 8-10 évvel ezelőtt foglalkoztam vele komolyabban. Álomnapló, tudatosan programozott ébredések és azokat rögtön magnóra mondtam, majd analizáltam, ill. analizáltattam. Szerintem nagyon érdekes és jó. Ha a keresőbe beütöd :" tényleg gyógyhatásúak az álmok", akkor már több azóta is megjelent könyvet is találsz. Már vannak könnyebben megtanulható, korszerűbb technikák is. Az egyik csaj ismerősöm, a mostanában meghalt Sai Babával szeretkezett beprogramozottan és az orgazmust is elérte. Megyek, mert totál hulla vagyok. Szép és gyógyító álmokat kivánok Nektek és azoknak is akik már lepihentek. TEHÁT GYÓGYÍTÓ ÁLOM, NEM ZAB-ÁLOM !!!  Üdvözletem Mindenkinek !!!                                                                                                Ja ! Ha valakinek nem ismerős, az indiai Sai Baba, Isten földi reinkarnációjának tartotta magát. Jó pár könyv és leírás jelent meg róla magyarul is.

senki

Azt a gyógyulós-alvásos techinkát leirhatnád az Egy hasznos gyakorlat topicba amit szoktál emlegetni.

Hello Liliom ! Kösz. a tegnapi érdeklődést. Mentálisan éreztem magam vacakul, gondolom nem kell részleteznem, miért. Most sem vagyok a toppon.  a munkahelyemen vagyok, 5 percenként kérdeznek tőlem valamit és látom rajtuk, hogy nem értik miért vagyok "harapós"  Nem ilyen magatartás formáimhoz vannak szokva. A laptopot is mindíg álcáznom kell, mert kis kiváncsiak. Viszont így állandóan kizökkenek és visszakell tájolódnom. Fecsegek itt tulajdonképpen érdektelen dolgokról. Mondjuk mi tudjuk. mi a lényeg és mik az igazáértékes és valóban fontosak.

Szia Liliom. Elég szarul érzem magam. Elmentem.

Ha valami nem stimmel vagy hibáztunk akkor rögtön lelehet ülni meditálni.Kérni kell Istent hogy világositsa meg előttünk a hibáinkat, úgy érzem magunkban kellene keresni a hibát és nem másokban, persze én hiszek Istenben igy nekem másképp fest a dolog ha valami nem megy.

A mennyországról  annyit hogy Jézus valósinüleg ismerte a reinkarnációs tanokat, legalábbis a A Jézus élete cimű könyv ezt irja. Jézus azt mondta hogy benünk van a mennyország, és ez nem egy hely hanem egy tudatállapot amit néhányan meg is tudnak érezni.A okolról nem tudok csak annyit hogy talán aki nem keresztelkedik meg az nem fog üdvözülni és a pokolra jut ahol lesznékik öröktűz amiben gondolom égnek és fogcsikorgatás.A mennyország és a pokol csak egy tudatállapot az én felfogásom szerint.

Az igaz hogy 7 szint van, de emlékeim szerint 7 alsó és 7 felső világ van összesen, aztán majd újrakezdődnek a születések.

A reinkarnációrol annyit hogyha meghalsz és ebben az életben sem éltél úgy ahogy kellett, akkor még aludhatsz ezer évet és lehet hogy a mostani életed előtt is ezer éveket aludtál.Alvás, nem felismerni a lehetőséget, vagy felismerve sem járni a helyes úton.Minden pillanat és döntés fontos, alszunk -e még újabb ezer évet és majd csak akkor fogunk bele az isteni életnek.Több reinkarnáció is szükséges lehet hogy megvalósitsd az isneti életet, eggyéválni teljesen a lélelkkel.Fontos a szivünkre hallgatni és futni a cél felé olyan gyorsan hogy közbe el ne ess.Még nem olvastam róla könvet konkrétan ezzel a cimmel, de ami késik , nem múlik, vagy pont időben történik.Hasznos szent könyvek és sprituális mesterek könyveinek az olvasása hogy tud merre menj, persze a meditációt sem szabad nélkülözni.Erről ennyi jutott eszembe.A lélek folyamatosan fejlődik és mindig tiszta, nem azzal lesz a probléma.

Most lelépek, mert holnap melódiakoktél vár rám. Ma is jó formában voltam és ha az ihlet elkap, akkor nem hagyom abba. Olyankor képes vagyok reggelig is megállás nélkűl melózni. Ráadásul ezeket az időszakokat ki kell használnom, mert soha nem tudhatom, mikor tör rám egy jó kis depressziós időszak, és akkor bármi történhet.                                              SZÉP, TUDATOSAN GYÓGYÍTÓ ÁLMOKAT KIVÁNOK A BÚRA MÁR LEPIHENT RÉSZTVEVŐINEK IS !!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                         senki...

Javaslatom: a rengeteg pénzt költs időgépre. Ha a multba, vagy a jöbőbe akarnál menni, nézelődni vagy bármit csinálni, iszonyatosan érdekes dolgokat lehetne tenni. Ha nekilódítanánk a fantáziánkat 2 Háboru és Békét lazán megírnánk. És ez nem csak a könyv lenne, hanem valóságos dolgok. Visszamenve a multba, bármit ás bárkit megtudnál változtatni, a jövőből pedig monjuk csak az itt levő, nekünk kedves, vagy akár nem gyógyszereit elhozni. A kicsit most még itt talán kellemetlenebb társainknak ( nekem is ), 1 pirula, és a jellem tökéletes lesz, az esetleg fárasztóan tolakodóknak egy toleráns kapszula. Purify, Hellion és bárki gondjai egycsapásra megoldódnának.     HAGY MENJEK ELŐRE, ELŐBB-UTÓBB ÚGY IS TALÁLKOZUNK. MERT AZ ÉLET ILYEN. SZÉP, JÓ, ROSSZ, MÉG ROSSZABB, MÉG SZEBB, MÉG RONDÁBB, UNDORÍTÓ, ÉS MÉLYSÉGESEN LENYŰGÖZŐ.                  YES.

Szeretem az esőembert, mert mélyen meghatott és könnyeket csalt a szemembe (talán életemben kétszer sírtam, egyáltalán nem jellemző rám ) . NEM SZERETEM az esőembert, mert saját, jól elcseszett életemet juttatja az eszembe. Ezt már írtam korábban ( egy új szülöttnek...) , de nem lehet elégszer, hogy mostani életünk nem a főpróba, hanem élesben már maga az előadás. Ha ezt elrontjuk, akkor már tényleg csak a reinkarnációs lehetőségeinkben reménykedhetünk.                              ELŐRE MENJEK ? Megnézem, hogy tényleg létezik-e az újra megszületések rendszere.  VISSZAJÖVÖK ÉS MINDENT ELMONDOK. Még a leendő lottó ötösök nyerőszámait is.                                                                                                                      Jelezze, akit érdekel !!!

Megnéztem, tetszett. Sokmindent megértettem a betegségről, az autizmusról. Jó hogy vannak ilyen filmek. Szerintem, legalábbis számomra, sokkal érdekesebbek és szerethetőbbek a "beteg" emberek, mint egy egészséges. Szeretem a különleges embereket. 🙂

Én is nézem, jónak tűnik 🙂 köszi.

Most van az Mtv1-en egy film két asperger kóros meberről. Az asperger kór az autizmus egy enyhébb formája.Ma van az autizmus világnapja.20.40 perctől ha jól emlékszem.Én nézem.Megemlékszek vega58-ról.

Kedves trigonometria

Amon Tobin - Easy muffin

Mi lez akkor a költözéssel? És hová vesződtél?

Azthiszem ma és nem tegnap volt, hogy magyarország leghosszabb rétesét elkészitették Győrben? 105 méter. Én erre csak annyit tudok mondani hogy folyik a rétes, mert ez legalább értelmes, mig amit minimum töbször mint 100 elmondtam, lehetett ezer is, ki folyt a rétesből a térdemre a rét, igy lettem zöldes a spenótos rétestől, mit igazából még sosem, csak vegyesen , más zöldésgekre rakva, igy lettem folyvást mondva réteses, azaz nálam kifolyt a térből a rétes és nem tudtam hogyan mondjam el e furcsa jelenséget, mit később még szégyeltem is, igy büntudatom lett is.A büntudat, a tiszteletlenségből fakadt, de ugy éreztem megbocsátja nekem hisz ugy éreztem nekem nagyon rossz lesz ha nem mondom, utólag még rosszabb lett hogy mondtam, mert többször kifolyt a tér a rétesből, minthogy kellett volna, mikor ha öszinték vagyunk, akkor az a jó ha nem folyik ki a rétesből semmi.Talán mégis valami, az a leve, igy ki nem tud sütni főzni, nem is találja meg a kiutat, de nem elég a tudás, fontos a gyakorlat, hogy minden pontosan történjen, mert ide hő kell, hogy megsüljön, netán sütő és stb. A lényeg hogy tovább lépjünk , igy léptem is.

Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, már régóta keresek egy olyan "helyet", ahol esetleg beszélhetnék a problémáimról. 

Elég sok minden lenne, de kezdem az elején. Kb 10 éve skizofréniát diagnosztizáltak nálam, akkor még nem vettem komolyan, mondván, ez csak egy címke, majd biztos meggyógyulok, és akkor majd nem fogják rám azt mondani hogy skizo vagyok. De később rá kellett jönnöm, hogy ezt nem fogom "kinőni", és örökre viselnem kell eme bélyeget. Ez eléggé megviselt de elfogadtam. A betegségem alatt sokféle tapasztalatot megéltem, voltak téveszméim hallucinációim, stb... sajnos a betegségem a korai tinédzseréveim elején kezdődött, így nem igazán tudtam kapcsolatot sem ápolni, így tulajdonképpen nem jártam még senkivel. 30-as évekbe lépek hamarosan, és nagyon bánt, hogy a betegségem elvett tőlem mindent. Mindemellett emberfóbiám is van, talán ezt úgy mondják szociális fóbia. Nem akarom hogy az egész életem üres és jelentéktelen legyen, akarok változtatni, de nagyon nehéz. Félek, félek, hogy az emberek lenéznek, hogy nem vagyok elég jó másoknak, de főleg magamnak. A gyógyszerek kikészítettek, de muszáj szednem mert visszaesek. A mamámmal élek, mert a családomban attrocitások értek. Szeretnék egyszer kitörni ebből a reménytelen helyzetből. Le vagyok százalékolva, és dolgozni nem tudok, de nem is szívesen mennék el. Nem értem meg a világot magam körül. Az emberek olyan egyformán viselkednek, keresem a színeset, a nem mindennapit. (Itt szerintem meg fogom találni). Találtam pár emberkét itt akik szimpatikusak az írásaik alapján.... talán velük/veletek kialakítható barátság, én azon leszek. Szükségem van megértésre, s most inkognitóban vagyok, mert nem akarom hogy akik ismernek itthon megtaláljanak. 

Sokféle gyógyszert kipróbáltam már, a legújabb amit kaptam a Valdoxan, most fogom kipróbálni, ha esetleg valaki tud valamit erről a gyógyszerről, megköszönöm, ha leírja. Nem vagyok feltétlen a gyógyszerek ellen, de nem is támogatom. Sajnos rá vagyok szokva pl a rivotrilra. Azt hallottam arról nagyon nehéz lejönni. Igaz ez? Én még nem próbáltam, mivel úgy érzem szükségem van rá. De az gáz lenne, ha annyira rászoknék, hogy nélküle nem tudnék meglenni.

Majd még írok, csak jelt akartam adni, hogy itt vagyok. 🙂

Joe Satriani - Day at the beach

Nézve a tánc topicot ahol az utolsó 3 bejegyzés előtt majdnem 1 évvel ezelőtti bejegyzés van, olyan mintha itt vártak volna rám 1 évet mindenki hogy jobban legyek, arra hogy ujra kezdek irni rendszeresen mint régen. Igaz akkor már korántsem volt oly rossz az állapotom mint azelőtt, a régi bura oldal viszont még sem várt meg. Tudom ez csak a honlap üressége, de látva mégis jól esik.

Én szeretnék megtanulni táncolni, már lassan 4 éve, csak nincsen párom, jelenleg pénzem se, de azt tudok keriteni, de lányt azt nem. Engebb inkább a néptánc érdekel, mint a latin táncok és egyebek. De egyik másikban, mikor mékben az agresszió és a szexualitás tulzásban van, az én életfelfogásomban már nincsen fontos szerepe, de szeretek táncikálni. Igy egyiket sem tartom már nagy becsben kivéve hogy élvezetes táncolni, csak kicsit máskép nézve. Nem tudom hogy a hinduk vagy a buddhisták milyen táncot lejtenek, de érdekelne. Régebben néptáncoltam, igy egész jó a ritmusérzékem táncban.

Udvozlet;

OK, netan, meselek.  Vagy inkabb elmondom. De ez mind csak lopott cucc. Nem az en eredeti otletem. Masoktol tanultam.

Csaladom egyes tagjai Angliaban elnek. Elmentem oket meglatogatni. Mas tagja a csaladomnak szinten abban az idoben volt latogatni. Igy egyutt voltunk Angliaban. Marcius elso fele volt. Erdekes volt.

Nekem sokat kell repulnom Angliaba az USA-bol. 8 ora oda es 10 ora vissza. Valami van a jet stream - mel.  Es van 9 ora idoeltolodas is.  Szoval repules kozben volt idom meditalni.

Es meditaltam.  Es ahogy a buddhistak is mondjak a tanmeseben az emberi elme olyan mint egy folyo. Ket partja van. Es az emberek csak az egyik parton elnek, csak az egyik partot ismerik.  De van lehetoseg atmenni a masik partra es megismerni azt.  Es a ket partja az emberi elmenek megismeri egymast es beket kotnek egymassal.  A ket part kozott ez a hid az emberi lelegzet.  A lelegzeter figyelve es meditalva at lehet jutni az elme masik partjara.  Es a szemely a meditacio soran megismerkedhet egy ismeretlen uj szemellyel, aki a sajat maga elmejenek a masik partja.

Az elme masik partjanak is van hatasa az egyenre. Ezert van, hogy sokszor kerdezik egy szemeltyol , hogy hat ezt miert csinaltad? Es nem tud valaszolni, mert az innenso part nem ismeri a tulsot.

Es meditaltam, mert volt ido. Es voltam megint a masik parton. Es ez olyan, hogy nem lehet korulirolag elmondani, hanem mindenkinek sajat maganak kell atmenni azon a hidon, es megismerni azt a masik partjat a sajat elmejenek.   (Vipasszana).

Nem kell repuni sehova, nem kell hozza semmi, csak ulni es a sajat lelegzetet figyelni.(anapana)

Aztan bejon egy masik modszer is (aditthana).  Az eros elhatarozasban valo ules.

Eros elhataroszassal megfigyelem, hogy az emlem mennyire jatszik velem. Hogy viszket, es faj, es emelyeg, es mind ezt csak az elme termeli.  Persze , lehet hogy tenyleg van olyan helyzet amikor ezek az erzesek valosak is lehetnek.  De amikor leulok meditalni, es ezek az erzesek csak a meditacio soran jonnek elo, akkor ez eket en ugy szemelem mint az en sajat elmem termekeit, es nem mint valos erzeseket.

Es idoeltolodas az volt. 9 ora. Es mar elveszitettem annak az ertelmet hogy mi is az hogy ma, tegnap vagy holnap. Mert ezek a fogalmak attol is fuggenek hogy hol, helyileg  mirol beszeleunk. Hol van ma, mashol ugyanabban a pillanatban tegnap van.

Es sokan beszelnek az elozo eletekrol, es a kovetkezo eletekrol a lelekvandorlassal kapcsolatban. En nem latok keresztul eleteken. De napokon keresztul latok: a tegnap es a ma osszefolyodik, es ugy letezik mint csak a most. Es ugyan ez a holnappal is.  Nekem kulonosen amikor az idozonakon megyek keresztul, akkor nagyon erosen erezheto, hogy a ma tegnap es holnap mind osszetolodik a mostba.  Amikor sokat meditalok ha egy helyben vagyok akkor is ugy , vagy meg erosebben erzekelem ezt.

Es nekem az elmem masik parjan lenni az olyasmi mint egy memoria kieses, de emlekszem, hogy nem csak elaludtam.

Valami ilyesmi, ahogyan most le tudom irni. Hat csak ennyi. Sokan tobbre is kepesek. En csak ennyit tudok leirni.

Tisztelettel;

zsivany

zsivany

Az öltözkedésed alapján közelebb állsz ahhoz hogy jógi legyél mint pl. az üzemeltető. Minek ugye a sok diploma ha odajut az ember. Nem tudom engem ez az európai kultura nem érdekel annyira mint a keleti, szerintem tele van zagyvasággal elős vagy sokaik nézetre, meg nincs is időm azokat olvasni. végzel mostanság valamilyen meditációt, netán mesélnél róla hogy milyen, milyen hatással van rád. Azzal is lehet fogyni, talán ezt kellene reklámozni az étkezés topicban, mert ez ingyen van és még mozogni sem kell hozzá. Láttam hogy talán utazgattál valamerre, mesélsz róla, én elvből nem megyek külföldre, felesleges a pazarlás.Legfeljebb ha egyszer majd elköltözök, eimatt most sokat akarok nyelvet tanulni. 

zsivany

Nekem is van most egy kis súlyfeleslegem mit le kell adnom. Minimum 5kg-ot szeretnék, ami leginkább a hasamon van.Sosem voltam hizékony alkat, de a semmitevésnek köszönhetően ami 2010 ben következett be beteg állapotomban, fekvés egész nap és csak evés ivás, sokszor az sem, elhiztam egy picit. Most a korházban szintén felszedtem pár kilót. Itthon van most egy kerékpár a házban amire rá lehet űlni és úgy használni mint egy szobakeréppárt. Egy bicikli lett átszerelve szobai változaret.Apukám látta valahol és házilag meg csinálta ugyanazt.Jó műszaki érzéke van, ilyen házi ezermesternek is jó. Csak a hátsó kerék van hajtva és gumirozott görgőkön megy. A súrlódás miatt fel kell venni zajcsökkentő fülhallgatót. Jobb mint a szobabicikli mert itt egy rendes biciklit(régi versenybicikli) van hajtva, és nem is kell rajta annyit pedálozni. Ezenkivűl elkezdek futni, de van itthon bordásfal ,meg egy olcsóbb evezőpad. Kosarazni szeretnék elmenni a barátokkal, csak azt szervezni kell. Ahová fogok járni egyesülethez, holnap benézek hozzájuk, azok is hetente szerveznek jó időben labdázást. És akkor még ott van a súlyzózás, igy most neki rugaszkodok a testem megszépitéséhez. Jót tesz a hiúságomnak is.Szerencsére polo alatt nem látszik, hogy a hasam el van hizva.

Biztatlak hogy sportolj naponta annyit amennyit csak tudsz és egyél finom vega kajákat.Én nem fogyozom, legfeljebb nem viszek be annyi zsiradékot, ennyi max. Vagy lehet tartani böjtöt , de annak más a szerepe.

Most olyan 82 körül mozog a súlyom 178 cm-hez.

A 170 centimhez társult 96 kg. Közben a városi bajnokságban fociztam. Ha futni kellett az      volt a trükköm, hogy előre dőltem és muszáj volt kapkodni a lábam a hasam után.                 Lefogyasztottam 79 kg.-ra, az minusz 17 kiló és a futásom annyira felgyorsult, hogy néha a   pálya végén nem ártana egy fékező ejtőernyő. Hi hi.....haha.